Dodaj do ulubionych

Nareszcie!

28.12.13, 09:56
lublin.gazeta.pl/lublin/1,48724,15195451,Msza_swieta_w____miejskim_autobusie__Kierowca_nieugiety.html?t=1388220316419&v=1&pId=25698035&send-a=1
Mam nadzieje, ze od jutra msze beda transmitowane w wiekszosci autobusow.
Brawo kierowca. Szacuneczek. I premii zycze.
Obserwuj wątek
    • Gość: katolik Re: Nareszcie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 13:03

Ja tez sie ciesze:)
      • zubelz Re: Nareszcie! 28.12.13, 13:22
        Ktoś powinien wziąć się do DUPY kierowcy i jego szefom. Czemu to w salonie fryzjerskim,czy marketach, knajpkach i innych tego typu placówkach (w autobusach MZK wcale nie licząc tego) nie można posłuchać radia???.
        • qqbek Teraz do dupy... 28.12.13, 13:58
          ...kierowcy dobiorą się (i to bardzo słusznie) nie tylko ci od wolności religii (niech się modli, jak taki religijny, żeby poza poskarżeniem się gazetom pasażer nie wniósł oficjalnego zawiadomienia na policji - na pewno szykują się już do tego fundacje, ale mają mniejsze ku temu podstawy), ale i prawnicy ZAiKS-u :)

Ciekawe czy MPK/MZK płaci ZAiKS-owi za odtwarzanie audycji radiowych w swoich pojazdach. Bo zdaje się, że będą musieli wyciągnąć kwity, potwierdzające to.

(a to, Zubelzie, odpowiada na Twoje pytanie, dlaczego nie można słuchać radia w tych wszystkich miejscach - bo nikomu nie chce się, dla Twojej prywatnej przyjemności, płacić niemałych tantiem)
          • Gość: kontroler Brawo kierowca MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 14:46

Nikt sie kierowcy do niczego nie dobierze. Moze sami sprobujecie sie dobrac?
            Wy tylko biadolicie. Lubicie chodzic pieszo?
            • tajnos.agentos A ja ŻĄDAM!!! 28.12.13, 14:51
              Żeby w pojazdach MPK z głośników płynął Heavy Metal, ewentualnie może być Gothoc Rock - byle nie Discopolo!
              • tajnos.agentos Re: A ja ŻĄDAM!!! 28.12.13, 14:52
                tajnos.agentos napisał:

> Gotho
                > c Rock

Oczywiście, Gothic Rock - na "cały regulator"! :)))
            • qqbek Re: Brawo kierowca MPK 28.12.13, 15:09
              Gość portalu: kontroler napisał(a):

>
              > Nikt sie kierowcy do niczego nie dobierze. Moze sami sprobujecie sie dobrac?
              > Wy tylko biadolicie. Lubicie chodzic pieszo?

1. nie pisz pod różnymi nickami z tego samego adresu IP, bo się tobie Empi lub Czart do postów dobiorą;
              2. Kierowca nie tylko pogwałcił zapisaną w Konstytucji wolność sumienia i wyznania, ale także prawa autorskie. O ile za to pierwsze sankcji żadnych nie poniesie (zapewne), to za to drugie ZAiKS lub ZASP już sobie policzą. Żeby można było ścigać za to pierwsze, pokrzywdzony musiałby zgłosić zawiadomienie o popełnionym występku (z art. 194 kk) na policję. Nie każdy ma jaja wystarczająco duże, żeby coś takiego zrobić.
              3. Pierniczę MPK (zwłaszcza po tym, jak w poniedziałek rano próbowałem dotrzeć MPK do pracy, a okazało się, że lenie z MPK pracują na pół gwizdka), mam samochód (a nawet dwa), dwie zdrowe nogi, a jak popiję to stać mnie na taksówkę.
              4. Artykuł trafił na szczyt internetowego wydania GW dlatego, że chodzi tu o wolność sumienia i wyznania... jedno z podstawowych praw człowieka, tak chętnie gwałcone tutaj, w tym katolickim kraju (bezkarnie, pod warunkiem, że gwałtu dokonuje najpopularniejsza z sekt).
              • Gość: kontroler Re: Brawo kierowca MPK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 16:41

MPK pierniczy ciebie serdecznie. I twoje trzy samochody. I hulajnoge.
                • qqbek Re: Brawo kierowca MPK 28.12.13, 23:40
                  Gość portalu: kontroler napisał(a):

>
                  > MPK pierniczy ciebie serdecznie. I twoje trzy samochody. I hulajnoge.

Zauważyłem w poniedziałek, nie trzeba mi tego powtarzać :)
                  Jeżeli można prosić, to czy pierniczyć może mnie ta ładna blondynka, czasami prowadząca trajtki na linii 151? ;)
                  A w związku z tym pierniczeniem, w piątek do pracy pojechałem samochodem, piernicząc MPK i katolickich oszołomów w nim pracujących (oraz leni, którym w dni robocze, tj. 23 i 27 grudnia pracować się nie chciało).

Jeden problem mam tylko - nie posiadam hulajnogi - kupić, żeby hulajnogofilię (na którą zapewne ktoś z MPK cierpi) zaspokoić?
          • zubelz Re: Teraz do dupy... 28.12.13, 15:03
            Ciekawe, co zrobi ZAIKS. Czy nie będzie interwencji?. Czy jeżeli będzie to mohery znowu zaczną świętą wojnę? że obraża się ich uczucia religijne?. Jak powiedział jeden poseł że "nie ważne czy Polska będzie biedna czy bogata. Ważne aby była katolicka". Osobiście, pozwał bym tego kierowcę do sądu. Prezenterka jednej z telewizji (nie w Polsce). Wyleciała z pracy dlatego tylko że miała łańcuszek z krzyżykiem na szyi. Być może "pan kierowca" jest jakimś prorokiem i do niego należał ten autobus. (wolno mu bo to jego własność).
            • qqbek Re: Teraz do dupy... 28.12.13, 15:20
              zubelz napisał:

> Ciekawe, co zrobi ZAIKS. Czy nie będzie interwencji?.

Potrafią gnębić małe zakłady fryzjerskie, to zapewne wystarczyłoby tylko "uprzejmie zwrócić ich uwagę" i bezzwłocznie wysmażyliby wezwanie do zapłaty.
              Oni ze "świętościami" nie lubią się liczyć, dla nich ważna jest kasa (co czyni z nich idealnego sojusznika w tej sprawie).

> Czy jeżeli będzie to mohe
              > ry znowu zaczną świętą wojnę?

Zapewne tak :)

> że obraża się ich uczucia religijne?.

Znośne słuchawki do uszu kupić można już za dwie dychy. Radio nawet moher ma najczęściej w telefonie... niech sobie słuchają nawet ojca Tadeusza Muchomorka... byleby nikogo innego do tego nie przymuszać.

> Jak powiedz
              > iał jeden poseł że "nie ważne czy Polska będzie biedna czy bogata. Ważne aby by
              > ła katolicka".

Dobrze, że nawet w Potato Republic of Bolanda (dumnie zwaną też IV Rzeczpospolitą) potrafiono takiego oszołoma jak "Kobra" skutecznie zmarginalizować.

> Osobiście, pozwał bym tego kierowcę do sądu.
              Ja też. Wezwałbym też policję.
              W końcu skasowałem bilet a więc kierowca związany jest ze mną przepisami ustawy Prawo Przewozowe :)
            • smalltownboy Re: Teraz do dupy... 28.12.13, 18:51
              Od kiedy za mszę trzeba płacić złodziejski ZAIKS? :)))))
              Ja też słucham różnej muzyki i niech mi tylko ZAIKS przyjdzie. Pałą pogonię.
              Radio płaci ZAIKS za nadawanie. Płacenie po raz drugi to jak podwójne opodatkowanie.
              Mówię, niech tylko przyjdą. :) Pałę mam.
        • tajnos.agentos Re: Nareszcie! 28.12.13, 14:56
          zubelz napisał:

> Czemu to w salonie fryz
          > jerskim,czy marketach, knajpkach i innych tego typu placówkach (w autobusach MZ
          > K wcale nie licząc tego) nie można posłuchać radia???.

Temu, że w Polsce obowiązuje prawo autorskie! Słuchać sobie można prywatnie, w domu, natomiast odtwarzający programy radiowe publicznie musiałby zapłacić ich twórcom tantiemy. Czy pan kierowca zapłacił dobrodziejowi za możliwość publicznego odtwarzania jego twórczości?
          • qqbek O to samo się pytałem :) 28.12.13, 15:00
            Czyli o to, czy kierowca zapłacił tantiemy :)
            A co do listy przebojów - poproszę jeszcze klasykę i starego Rocka.
            Choć mam takie dni, że w samochodzie tylko Iron Maiden... po kilka godzin ciurkiem (w trasie), więc twoje gusta pokrywają się częściowo z moimi :)
            • tajnos.agentos Re: O to samo się pytałem :) 28.12.13, 15:18
              qqbek napisał:

> A co do listy przebojów - poproszę jeszcze klasykę i starego Rocka.
              > Choć mam takie dni, że w samochodzie tylko Iron Maiden... po kilka godzin ciurk
              > iem (w trasie), więc twoje gusta pokrywają się częściowo z moimi :)

Też może być. Nie popadajmy w monotonię, bo szybko zrobi się nudno! :)))
          • empi Re: Nareszcie! 28.12.13, 15:01
            ciesz się, że kierowca nie zatrzymał pojazdu i nie rozwinął przed nim sadżdżada.
            pzdr.
            • zubelz Re: Nareszcie! 28.12.13, 15:09
              No faktycznie. Mógł zatrzymać pojazd i klęknąć. WOLNO MU A CO?. Jeżeli jest jego!!!.
              • tajnos.agentos Allah Akhbar!!! 28.12.13, 15:16
                :)))
                • Gość: ... Lubelskie jeremiady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.13, 16:36

Pobiadolcie jeszcze troche i poprawcie jarmulki. Zsunely sie wam na wietrze.
                  Kierowcy nic nie zrobia. I nie pieprzcie o konstytucji ignoranci.
                  • qqbek Re: Lubelskie jeremiady 28.12.13, 23:59
                    Jeremiada to chyba bardziej patriotycznie i z przypiardem religijnym właśnie.
                    Tak a'propos - ładnie to pisać pod czterema nickami w jednym wątku?
                    I nie zaprzeczaj "katoliku", "kontrolerze" i "..." - piszesz tak, jak każdy "paryjota" w tym wątku - ładnie, poprawnie... ale bez polskich znaków diakrytycznych :)
                    A to, że konstytucję macie oszołomy katolskie w głębokim poważaniu, nie oznacza nic poza tym, że zawsze możecie złożyć obywatelstwo i sami "spieprzać" na Maltę albo do Watykanu, jak wam tutaj coś nie odpowiada.
                    • Gość: ... Kubek w kubek jak ten bubek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.13, 10:45

Psd<
      • Gość: bu-ta-pren Re: Nareszcie! IP: *.hsd1.tn.comcast.net 28.12.13, 18:12
        Rozumiem, ze katolicy daza w obecnej Polsce do sytuacji, w ktorej ateisci, agnostycy oraz wyznawcy wszelkich innych religii (oraz innych wersji chrzescjianstwa) beda musieli
        spakowac walizki i z Polski wyjechac... Czy tak?
    • Gość: gość otwieram gazetę pl... IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 17:12
      i co MUSZĘ czytać? Ano o Wigilii spędzonej przez redaktora we wsi zabitej dechami - gęsto okraszonej zdjęciami. Na drugi dzień czytam o szopkach w lubelskich kościołach - też zdjęć od groma. Po cholerę? Jak zechcę, to pochodzę po kościołach i obejrzę szopki. Wigilia na wsi miała być pośmiewiskiem, czy tez powinna wzbudzać żal i współczucie? Nie bardzo rozumiem jaki był zamysł autora. Dwa dni wcześniej czytam o oburzonej dziuni, którą ksiądz katolicki nagabywał OPŁATKIEM, i przerwał jej niezwykle ważne dla społeczeństwa lubelskiego obrady.
      Po wdzięcznym zakładowym opłatku, podczas którego lizidupy obcałowywały swoich przełożonych, zapewniając ich o swojej lojalności i niezwykłej atmosferze panującej podczas tego pięknego spotkania, teżesz powyższe (ldpy) zasiadają do kompów i wylewają swe frustry na forum, bo czują do siebie samych wstręt i nie mogą sobie z nim poradzić w samotności.
      Pan pasażer, też sfrustrowany, że musi korzystać z mpk w święta, bo nie chciało mu się ukończyć studiów ani kursów i nie mógł sobie kupić samochodu, już w autobusie klepie skargę do zwierzchników kierowcy. Bo mu nie ta melodia z głośnika leci, którą by sobie życzył.
      Ja się kuźwa pytam, czy te pierdy muszą znajdywać swoje echo w gazecie i na forum?
      Gazeta manipuluje równo doopkami, bo raz daje foto ze świąt katolickich, a za chwilę relacje z ruchów organizacji antykatolickich, oburzonych wizytą księdza w ratuszu i KONIECZNOŚCIĄ słuchania mszy św. w autobusie. Czy nikt już nie potrafi zachować dla siebie swoich doznań i odczuć? Gdzie jest własna i nieprzymuszona wola, by uczestniczyć w tych imprezach, które mnie interesują? Jak mi się nie podoba zakładowy opłatek, to na niego nie idę; jak mi się przestaje podobac mpk, to kupuję samochód; jak mi przeszkadza ksiądz, to omijam go z daleka i szukam innego towarzystwa. I proste. Po co komplikować życie sobie i innym? Ja rozumiem, gdy ktoś działa na szkodę drugiego człowieka - owszem - interweniuj, zabiegaj, broń, krzycz i wołaj. Ale nie ośmieszaj się jełopie krzycząc, że twoje uczucia są obrażane, bo ty po prostu nie masz żadnych uczuć.
      • Gość: bu-ta-pren Re: otwieram gazetę pl... IP: *.hsd1.tn.comcast.net 28.12.13, 18:16
        Pan pasażer, też sfrustrowany, że musi korzystać z mpk w święta, bo nie chciało mu się ukończyć studiów ani kursów i nie mógł sobie kupić samochodu, już w autobusie klepie skargę do zwierzchników kierowcy. Bo mu nie ta melodia z głośnika leci, którą by sobie życzył.
        ```````````````````````````````````````````````````````````````````````
        Posluchaj cieciu! Komunikacja miejska jest dla WSZYSTKICH i kierowca nie powinien
        w czasie jazdy sluchac jakiejkolwiek "muzyczki" (czy, jak to okreslasz, melodii).
        Przynajmniej tak jest w nieco bardziej cywilizowanych krajach!
        • Gość: gość Re: otwieram gazetę pl... IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 18:42
          to szukaj, cieciu, dobrobytu i poszanowania swoich nieistniejących uczuć w tych bardziej cywilizowanych krajach
          • Gość: mieszkaniec LU Re: otwieram gazetę pl... IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.13, 22:43
            Proponuję najpierw znaleźć swoją metrykę urodzenia a potem sięgać po gazetę. Gwarantuję że 99,99% czytelników, komentatorów to spadkobiercy motłochu, który nawet nie zna miejsca urodzenia swoich przodków! Widać to zawsze 1 listopada na cmentarzu przy ul. Dr.Męcz. Majdanka.
            • qqbek Re: otwieram gazetę pl... 29.12.13, 00:12
              Gość portalu: mieszkaniec LU napisał(a):

> Proponuję najpierw znaleźć swoją metrykę urodzenia a potem sięgać po gazetę. Gw
              > arantuję że 99,99% czytelników, komentatorów to spadkobiercy motłochu, który na
              > wet nie zna miejsca urodzenia swoich przodków!

1. A co to ma do rzeczy?
              2. A potrafisz swoich przodków prześledzić 15 pokoleń wstecz? Bo ja tak.

> Widać to zawsze 1 listopada na
              > cmentarzu przy ul. Dr.Męcz. Majdanka.

Nie wiem, nie bywam.
              Ty najwyraźniej tak :)
              Groby rodzinne mam przy Lipowej, Unickiej i poza Lublinem.
              • Gość: +++ Memento mori IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.13, 09:11

Oczysc swoj grob rodziny, w nadchodzcym roku moze sie okazac potrzebny.
                Golebie pozdrowienia wygladaja niechlujnie. Gwiazda sie zatarla.
                • tajnos.agentos Re: Memento mori 29.12.13, 11:01
                  Gość portalu: +++ napisał(a):

> Oczysc swoj grob rodziny, w nadchodzcym roku moze sie okazac potrzebny.

No - typowy p.o.p.i.e.r.d.o.l.o.n.y polski katol... Też sobie wykop jakąś jamę, bo nigdy nie wiesz kiedy i gdzie jakiś wojujący lewak sprzeda ci kosę - to przynajmniej będziesz wiedział gdzie cię zakopią a twoi partyjni kolesie będą mieli gdzie odprawiać swoje Voodoo w kolejne miesięcznice.

> Golebie pozdrowienia wygladaja niechlujnie. Gwiazda sie zatarla.

Jak coś nie pasi, to nikt cię tu nie trzyma. Pakuj walizy i "wypad". :)))
    • Gość: naphta To nie kwestia ZAIKSU... IP: *.chelm.hypnet.pl 29.12.13, 12:39
      a abonamentu radiowego.
      Zapewne dyrekcja przewoźnika ucieszy się niedługo kontrolą pań/panów z Poczty.
      Nie, nie dzięki mnie (nie zniżam się), ale dzięki "rozgłosowi" sprawy.
      Pozdrawiam
      --
      Вcе гениaльнoе - прocтo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka