Dodaj do ulubionych

Kolejnjny wynalazek"...

04.02.14, 14:14
wyborcza.pl/0,134638.html?cta=piano-bar
Po zajrzeniu na 1 artykuł pojawia się informacja, że limit na ten miesiąc został wyczerpany i że za przeglądanie następnych trzeba płacić...
No, pismaki! Jeśli wydaje się Wam, że będę płacił za wątpliwą przyjemność czytania Waszego bełkotu, manipulacji oraz błędów stylistycznych, składniowych i ortograficznych, to się grubo mylicie, sami sobie płaćcie i upajajcie się własnym geniuszem! :)))
Obserwuj wątek
    • wampir-wampir Re: Kolejnjny wynalazek"... 04.02.14, 14:19
      Chłe, chłe, chłe...
      Już lecę robić przelew ;-)))
    • Gość: bleee... ...do... ?... IP: *.adsl.inetia.pl 04.02.14, 14:58
      ...są różne sposoby popełnienia samobójstwa... gwl wybrała śmierć powolną (...przez powolne zaciskanie garoty...) i znowu wiedzie prym... jeśli już płacić - to np. na Dziennik Gazeta Prawna... a za darmo - jest sporo serwisów mniej zadufanych i wierzących we własną wielkość... :)))... bleee...
    • Gość: maxx Re: Kolejnjny wynalazek" (Agory) IP: 173.233.203.* 04.02.14, 16:35
      Spolka "Agora" robi sie zbyt pazerna. Sa pewne granice... po prostu, od tej pory bede zagladal na inne portale!
      • empi Re: Kolejnjny wynalazek" (Agory) 04.02.14, 16:55
        to jest trend całej prasy. Przewidywano to od dawna.
        pzdr.
        • dociek Nie to nie! Ale to również dobije forum. 04.02.14, 17:12
          "W tym miesiącu wyczerpałeś już limit artykułów dostępnych bezpłatnie
          Zmieniliśmy zasady dostępu do artykułów w serwisach wyborcza.pl, wyborcza.biz, wysokieobcasy.pl i 22 serwisach lokalnych. W każdym miesiącu możesz bezpłatnie przeczytać do 10 artykułów. Aby czytać bez ograniczeń, kup prenumeratę cyfrową Gazety Wyborczej.
          "

Cytując "Kaktusy z ulicy Zielonej", według mnie, dla Gazety to:"ostatnie podrygi zdychającej ostrygi". Wali mnie to ogólnie i generalnie. I tak poziom Gazety zjechał poniżej głębokości Rowu Mariańskiego. Bełkot pseudo-dziennikarski o niczym albo o bzdurach. Bez przestrzegania stylu i polskiej ortografii. Niektóre brukowce reprezentują już wyższą jakość. Za taki szajs nie warto odpalić nawet złamanego grosza. Mam Agorze płacić za przyuczanie stażystów i to chyba z łapanki w najgorszym gimnazjum?
        • tajnos.agentos Re: Kolejnjny wynalazek" (Agory) 04.02.14, 17:48
          empi napisał:

> to jest trend całej prasy.

A co mnie obchodzi "trend całej prasy", za co tu płacić??? Interesuje mnie prawo popytu i podaży: towar, jaki ma do zaoferowania ta gazecina i jej marne dziennikarzyny nie jest wart przysłowiowego funta kłaków! ;)
          • empi Re: Kolejnjny wynalazek" (Agory) 04.02.14, 18:11
            będą twierdzić, by podnieść poziom potrzebne są pieniądze :)
            > A co mnie obchodzi "trend całej prasy", za co tu płacić??? Interesuje mnie praw
            > o popytu i podaży: towar, jaki ma do zaoferowania ta gazecina i jej marne dzien
            > nikarzyny nie jest wart przysłowiowego funta kłaków! ;)
            teraz towaru nie kupujesz, nie masz prawa do narzekania. Nawet kura za darmo nie gdacze ;)
            Nie będę płacił, schamieję przy telewizorze ;). Do tego to zmierza!
            pzdr.
            • tajnos.agentos Re: Kolejnjny wynalazek" (Agory) 04.02.14, 18:32
              empi napisał:

> będą twierdzić, by podnieść poziom potrzebne są pieniądze :)

"Srali muszki - bedzie wiosna, bedzie trawka lepiej rosła." :)))

> teraz towaru nie kupujesz, nie masz prawa do narzekania. Nawet kura za darmo ni
              > e gdacze ;)

Otóż to, nie płacę i nie mam zamiaru płacić w przyszłości. Dość się naczytałem i jeszcze naczytam tych idiotyzmów za darmo.

> Nie będę płacił, schamieję przy telewizorze ;). Do tego to zmierza!

W telewizji, to ja tylko wiadomości oraz filmy z gołymi babami, mordobiciem i strzelaninami oglądam - poziom i tak wyższy od poziomu gazecianych pismaków. Poza telewizją są inne rozrywki. :)))
            • wampir-wampir Re: Kolejnjny wynalazek" (Agory) 04.02.14, 18:44
              empi napisał:

> Nie będę płacił, schamieję przy telewizorze ;). Do tego to zmierza!

Oj tam, oj tam - natura nie znosi próżni ;-)))
              Prędzej czy później znajdzie się dostawca lokalnych treści, który będzie umiał pozyskać reklamodawców, sponsorów i zaoferować swój produkt czytelnikom free.
              Wy, stali mieszkańcy stolicy nibymetropolii jesteście przyzwyczajeni do dostarczania wiadomości przez tradycyjną prasę również przez internet, ale w grajdołkach odpuszczonych dawno temu przez tych, którym nie jest wszystko jedno i podobną resztę, dawno powstały portale zaspokajające głód informacyjny mieszkańców bez pobierania za to opłat. Ot taki choćby, czego i Wam życzę ;-)))
              • dociek Dołowanie w dobrostanie 04.02.14, 19:25
                Masz rację Wampir, natura nie znosi próżni i coś się wyklaruje. Przykre jest to, że gdzie się człowiek nie obróci, zauważa wyłącznie działanie "Prawa Kopernika-Greshama". I to praktycznie w każdej sferze naszej życia. Według mnie, gdy obserwuję zmieniające się otoczenie, zanim dotrzemy do stadium całkowitego chaosu, musimy zmierzyć się z narastającą lawiną ersatz'u.
                • empi Re: Dołowanie w dobrostanie 04.02.14, 19:36
                  Artykuł na ten temat..... jeszcze za darmo :)
                  pzdr.
                  • Gość: kainel Re: Dołowanie w dobrostanie IP: *.opera-mini.net 04.02.14, 20:52
                    obstawiajmy efekt - przeczytalem tekst z linka empiego
                    piano przynioslo Agorze straty trochę chyba mniejsze niż Polska the times czy mediom regionalnym ale się nie sprawdzilo
                    99 groszy? he he równie dobrze mogloby być 1 grosz i tak ten sam zachód ktorego nie bedzie sie nikomu chcialo zrobic
                    elektroniczne platnnosci nie osiągnely w Polszcze takiego sukcesu by sprostac potrzebom Agory
                    a facebook jest darmowy :-)
                    tak więc moim zdaniem potrwa to tyle co i piano po czym albo padnie i byt zakończy albo ...
                    prawdę mówiąc nie wierzę'w to albo
                    pzdr
                • wampir-wampir Re: Dołowanie w dobrostanie 04.02.14, 19:39
                  A to już, Doćku, efekty kolejnych reform edukacji oraz dostosowywania poziomu informacji/rozrywki do horyzontów tzw. targetu. Taki mamy przekaz, za jaki płaci reklamodawca, a płaci za to, co jest w stanie przyswoić potencjalny kupujący.
                  Dawniej snobowano się na zachodnią muzykę, literaturę, sztukę, bo to lansowały Przekrój, Na przełaj, Literatura na Świecie. Teraz wystarcza zachodni chłam i gadżety, a snobować się już na nic nie trzeba, bo dziś już wszystko wypada, nawet nie mieć w domu żadnej książki poza kucharską mając dyplom wyższej uczelni. Szkoda gadać...
                  • Gość: kainel.kemezrp Re: Dołowanie w dobrostanie IP: *.opera-mini.net 04.02.14, 20:30
                    michnikalizm zabija dzieło życia Michnika...
                    cóż 25 lat na to redakcje ciężko pracowały
                    nie chcemy płacić i ok i tak mało kto dziś czyta Gazetę
                    dlatego szuka ona środków z jednej strony
                    a z drugiej infekuje inne dzienniki odrzutami...
                    ...
                    do wyjątków należą dziennikarze dobrzy lub nieźli jak Panas czy Andrusiewicz
                    większość jest w nowych miejscach pracy bardzo kopernikańska...
                    i to załatwia całą prasę praktycznie
                    ba nawet i stacje radiowe :-)
                    ...
                    nic jednak nie jest wieczne...
                    forum sami wykończyliscie np ksenofobią wobec onr-u kiedy jeszcze tu zaglądał...
                    jak się nie da gadać to się nie gada - nie kazdy lubi jak wszystko co wstuka znika
                    ja tez nie lubię ale się przyzwyczailem
                    wy też przywykniecie
                    zresztą przecie lemingi migrują :-)
                    pzdr
                    • tajnos.agentos Re: Dołowanie w dobrostanie 05.02.14, 10:15
                      Gość portalu: kainel.kemezrp napisał(a):

> forum sami wykończyliscie np ksenofobią wobec onr-u kiedy jeszcze tu zaglądał..
                      > .

"Toje dobre"!!! Tolerancja wobec osobników, którzy nietolerancję mają wypisaną na czołach, przywłaszczają sobie wyłączność wypowiadania się za wszystkich, ubliżają każdemu, kto ma czelność mieć zdanie inne od wyznaczonego w ich partyjnych agitkach... :)))

> jak się nie da gadać to się nie gada - nie kazdy lubi jak wszystko co wstuka zn
                      > ika
                      > ja tez nie lubię ale się przyzwyczailem
                      > wy też przywykniecie

Że "wy", towarzyszu przywykliście - to je wasz problem, ja nie mam zamiaru przywykać do takiego syfu. :)))
                      • kainel.kemezrp to jest sedno 05.02.14, 12:05
                        o ile mnie pamięć nie myli to członek onr-u tu przyszedł na forum
                        znaczy przyszedł pogadać - jeśli to jest objaw nietolerancji wypisanej na czole to ...
                        chyba patrzysz w lustro tajnosku
                        ...
                        he he nie będziesz przywykał to przestaniesz mieć znaczenie
                        kto przeczyta nienapisane agitki tajnosa?
                        sorry agentosie taką mamy rzeczywistość
                        taki syf ty sam wykreowałeś...
                        • wampir-wampir Re: to jest sedno 05.02.14, 12:12
                          kainel.kemezrp napisał:

> o ile mnie pamięć nie myli to członek onr-u tu przyszedł na forum
                          > znaczy przyszedł pogadać

A jednak myli Cię pamięć. Członek - i to jest dobre określenie - ONR-u przekleił tu agitkę ze strony swojej organizacji. Spamował znaczy i jako spamer został pogoniony. To nie słup ogłoszeniowy, tylko forum.
                          • kainel.kemezrp spamer... żyd... czy jeszcze kto tam 05.02.14, 14:02
                            zawsze to tak jest że kto wykracza poza swojskie plemię jest ch...em
                            nie człowiekiem i słusznie zostaje puszczony z dymem
                            trybalizm jest ludzki bardzo...
                            i wampirzy też ;-)
                            • wampir-wampir Re: spamer... żyd... czy jeszcze kto tam 05.02.14, 16:35
                              Nie dramatyzuj. Został potraktowany tak samo jak inni reklamiarze - lublin.com.pl, telewizornia Filipowicza, Dyszel od Gabrychy, szkoleniowcy z jakiejś tam akademii. Tyle swoich interwencji na tym forum pamiętam, na innym było ich znacznie więcej, jako że nie ma tam admina i trzeba ten chłam zgłaszać na ogólnie znany adres.
                              Mnie jest ganz egal czy ktoś sprzedaje ideologię, tabletki na sraczkę, garnki, maść na szczury... Agora oferuje płatne reklamy i bezpłatne ogłoszenia każdemu. Wystarczy skorzystać, a nie śmiecić w miejscu do czego innego przeznaczonym. A jak się te zasady nie podobają, stworzyć własne miejsce w sieci i hulaj dusza po swojemu. Domaganie się specjalnych praw i płacz, że nikt nie zamierza ich respektować to co najmniej infantylizm.
                              • kainel.kemezrp nie dramatyzuję 05.02.14, 17:12
                                piszę to samo co pisałem wtedy
                                zabijacie forum - zabraniając gadać
                                miło ze się Tomek przyznajesz że twoja to korba
                                cóż forum dziś jest całe twoje ;-) zapracowałeś to masz ;-)
                                w sumie cóż my tu innego piszemy niż nasze poglądy?
                                powinniśmy płacić za pisanie na forum?
                                zgłoś to adminom
                                masz spore szanse że znów pobiedisz ;-)
                                ...
                                bosz jak ja cię przeceniałem niegdyś :-(
                                • wampir-wampir Re: nie dramatyzuję 05.02.14, 18:20
                                  kainel.kemezrp napisał:

> piszę to samo co pisałem wtedy
                                  > zabijacie forum - zabraniając gadać

Nadinterpretujesz. Filipowicz gadał, mimo że pozwalał sobie na niczym niepoparte osobiste wycieczki wobec ludzi, których wcale nie znał, nie zna i nie pozna, Dyszel też napisał ze trzy posty od siebie. Ci z akademii i naziol nie pisali nic, tylko wklejali - pierwsi ogłoszenie o płatnych szkoleniach, drugi - propagandowy tekst z organizacyjnej stronki.

> miło ze się Tomek przyznajesz że twoja to korba

A czemu miałbym się nie przyznawać do tego, co sam tu pisałem? Co do reklam zgłaszanych do wywalenia z FP tak samo - przeszkadzają mi w przeglądaniu forum.

> cóż forum dziś jest całe twoje ;-) zapracowałeś to masz ;-)

Tak samo moje jak Twoje. Mam wrażenie, że Ciebie tu więcej ;-)))

> w sumie cóż my tu innego piszemy niż nasze poglądy?
                                  > powinniśmy płacić za pisanie na forum?
                                  > zgłoś to adminom
                                  > masz spore szanse że znów pobiedisz ;-)

Nie udawaj Greka, nikt nikomu nie zabrania mieć poglądów i pisać w zgodzie z nimi. Nikt nie każe za pisanie płacić. Uszanuj obowiązujące na tym portalu reguły, które nie ja ustanawiałem albo stwórz miejsce, gdzie nie ustalisz żadnych i tam sobie pozwól na zalew spamu. Ja piszę tu, a nie gdzie indziej, bo odpowiada mi regulamin, który tu obowiązuje, a gdy mam zastrzeżenia piszę o tym na FoF, a nie biadolę sobie a muzom na lokalnych forach, jaki to ja jestem pokrzywdzony dysydent.

> bosz jak ja cię przeceniałem niegdyś :-(

Już płaczę z rozpaczy, że tak Cię rozczarowałem. Chlip, chlip... ;-)))
                                  • tajnos.agentos Re: nie dramatyzuję 06.02.14, 09:02
                                    wampir-wampir napisał:

> Nie udawaj Greka, nikt nikomu nie zabrania mieć poglądów i pisać w zgodzie z ni
                                    > mi. Nikt nie każe za pisanie płacić. Uszanuj obowiązujące na tym portalu reguły
                                    > , które nie ja ustanawiałem albo stwórz miejsce, gdzie nie ustalisz żadnych i t
                                    > am sobie pozwól na zalew spamu. Ja piszę tu, a nie gdzie indziej, bo odpowiada
                                    > mi regulamin, który tu obowiązuje, a gdy mam zastrzeżenia piszę o tym na FoF, a
                                    > nie biadolę sobie a muzom na lokalnych forach, jaki to ja jestem pokrzywdzony
                                    > dysydent.

Dokładnie! To forum jest jednym z niewielu, także na tym portalu, gdzie panuje jaki taki porządek i egzekwuje się minimum zasad, które podobno obowiązują wszystkich, przynajmniej od czasu do czasu usuwając zalewające śmieci. Nie ma przymusu tu zaglądać, jak się nie podoba, zawsze może spamować na Onecie. ;)
                                    • kainel.kemezrp he he Tajnos - znaczy chwalisz sytuację jednak! 06.02.14, 09:56
                                      powyżej tego wątka jest przyklejony inny o tym że ajwaj forum umiera
                                      a tobie się widzę podobają równe alejki forumowego cmentarzyska
                                      od czasu do czasu wpadasz zapalić świeczkę
                                      od czasu do czasu wyrywasz zalewające nekropolię życie
                                      Onet powiadasz jest lepszy
                                      Onet krzepi
                                      ;-)
                                      rulez kochianieńki
                                      rulez
                                      ale wiesz o tym że się ze mną w ten sposób zgadzasz?
                            • Gość: maxx Re: spamer... żyd... czy jeszcze kto tam? IP: 173.233.205.* 05.02.14, 19:25
                              "zawsze to tak jest że kto wykracza poza swojskie plemię jest ch...em
                              nie człowiekiem i słusznie zostaje puszczony z dymem"

Trzeba byc s...em, aby cos podobnego (jak powyzej) napisac!!!
                              • Gość: kainel Re: spamer... żyd... czy jeszcze kto tam? IP: *.opera-mini.net 05.02.14, 19:40
                                tak mówisz cóż widocznie masz jakies doswiadczenia w byciu kims takim
                        • tajnos.agentos Re: to jest sedno 05.02.14, 13:08
                          kainel.kemezrp napisał:

> o ile mnie pamięć nie myli to członek onr-u tu przyszedł na forum
                          > znaczy przyszedł pogadać

Nie przypominam sobie ani jednego takiego. Rozmowa jest wtedy, gdy 2 lub więcej szanujących się wzajemnie stron wymienia myśli i poglądy, przyjmuje do wiadomości zdania innych, dochodzi do jakiegoś porozumienia itd. Ta hołota natomiast włazi tu tylko po to, by propagować swoją chorą wizję świata, ubliżać ludziom, których nie zna i nigdy nie pozna, decydować kto ma prawo być Polakiem a kto tego prawa nie ma itd.. Nie przewidują żadnych dyskusji i żadnych ustępstw - jak to fanatycy, bezmyślne zaprogramowane roboty oraz łańcuchowe kundle, których zadaniem jest szczekać - i nic więcej. Pola na myślenie i własne zdanie u nich nie przewidziano! Że nie zaglądają tu w tej chwili, to zapewne tylko dlatego, że jeszcze nie opracowali planu propagandowych nawalanek na ten rok, wkrótce na pewno tu zajrzą i będą przeze mnie traktowani jak zwykle, jak traktuję wszystkich nawiedzonych, oszołomów, psychopatów i fanatyków bez względu na ich polityczne zabarwienie, a jak komu co się nie podoba, to nie musi tego czytać. Zawsze też może wyemigrować - poniał? :P
                          • kainel.kemezrp pieszesz o Homo Fabrze? że ksenofobiczny... 05.02.14, 14:34
                            daj spokój...
                            definiujesz rozmowę tak by wykluczyć z niej kogoś kogo nie znasz nie poznasz i o kim ważysz się decydować czy jest polakiem czy nie
                            sam jesteś dla siebie tajnos boleśnie prawdomównym lustrem...
                            ...
                            cóż tu powiedz można poniać w tym co mi o sobie piszesz?
                            ...
                            no jakimś tytanem intelektu to ty w moim odbiorze nie jesteś ale popatrz ja faszysta z tobą roz...
                            a nie... mówię a właściwie piszę do ciebie
                            ...
                            nie wiem czy znam osobiście jakiegoś członka ONR-u - to możliwe
                            w każdym razie po prawej stronie sceny politycznej nie spotkałem jeszcze ani razu osoby która odpowiadałaby twoim wyobrażeniom...
                            ale za to znam takich po lewej stronie...
                            podam przykład jednego a nawet dwu
                            pierwszy to Szymon Furmaniak - Qavtan - nie jest za bardzo zajęty rozmyślaniem nie ma wiedzy specjalnej ani ciekawości świata - na ogół się z czymś zgadza i popiera
                            robi wrażenie zaprogramowanego robota...
                            hmm ostatnio z nim chwilę gadałem bo zobaczyłem go w CK gdzie poszedłem się wylać
                            ok przejdźmy do sedna cytat z grupy facebokoowej

Szymon Qavtan Furmaniak
                            Hej, czy ktoś na Lubelszczyźnie włącza się w inicjatywę Piotra Ikonowicza? www.facebook.com/groups/771725336187939/?ref=ts&fref=ts
                            Zakładamy partię: Ruch Sprawiedliwości Społecznej
                            Lubię to! · Udostępnij · 20 grudnia 2013 o 08:37 w pobliżu: Lublin

Wyświetlone przez: 10
                            Janusz Iwanicki Ikonowicz to ...ikona lewicy. Ale w praktyce liczą się miejsca w radach, sejmikach, parlamencie. Można rzec, że jestem fanem Ikonowicza, ale sukcesu tej inicjatywie nie wróżę.
                            28 grudnia 2013 o 19:33 · Lubię to!

hmm Szymon pewnie nie wie że Piotr Ikonowicz był przez 8 lat posłem z Lublina
                            i zostawił po sobie dość wyraźne wspomnienia
                            nie będę już cytował sam siebie ale w końcu te 8 lat w tym biurze Ikonowicza spędziłem...

ok następny cytat:
                            "Grzegorz J. Nowicki
                            www.tvn24.pl/poznan,43/mieszkancy-zdecydowali-burmistrz-wykonal-w-gostyniu-autobusem-pojedziesz-za-darmo,386616.html
                            Lubię to! · Udostępnij · 12 stycznia o 21:54 w pobliżu: Lublin

Wyświetlone przez: 4
                            3 osoby lubią to.
                            Szymon Qavtan Furmaniak Ja wysłałem apel do Przewodniczącego Rady Miejskiej, by Rada obniżyła ceny za przejazd ZTM, ale nie dostałem odpowiedzi.
                            Pewnie trzeba więcej głosów, aż do osiągnięcia masy krytycznej, która przekona włodarzy, że to jest pomysł wart rozważenia.
                            14 stycznia o 09:26 · Lubię to! · 1"

łapiesz o czym mówię tajnosie?

moimo tego czego przykładem jest Qavtan - nie jest tak by nie dało się z nim rozmawiać
                            owszem ma jakiś taki strach w oczach jakby oczekiwał że Leniak go zdzieli co najmniej siekierą i odzywa się tak słabo
                            ale to nie znaczy że się nie da a przede wszystkim że nie należy próbować
                            moment w którym spisuje się Qavtana na straty jest nie jego porażką ale tego kto go spisuje...

drugim przykładem będzie mój niedawny szef - Grzegorz J. Nowicki - forumowy Padre81

to członek PPS (chyba nadal choć z tego co widzę to robi dobrze Palikotu)
                            uważaj bo:
                            "Konwersacja rozpoczęła się 14 lipca 2012
                            Grzegorz J. Nowicki
                            14/07/2012 11:25
                            Grzegorz J. Nowicki

Tez masz głupie wrażenie ze Tomek pod babobaem wyglada jak Musssolini?moze te okulary ale to dumne i wyniosłe spojżenie
                            15 lipca 2012
                            Przemek Leniak
                            15/07/2012 20:04
                            Przemek Leniak

ano coś w tym stylu
                            Grzegorz J. Nowicki
                            15/07/2012 20:14
                            Grzegorz J. Nowicki

Przemek ja sie do ciebie odezwe koło połówy wrzesnia po lini profesjonalnej chodzi o moj licencjat a z moja grmatyka i ortografią to ja go położe
                            Przemek Leniak
                            15/07/2012 20:29
                            Przemek Leniak

oki"

ten tekst o Tomku pod baobabem to oczywiście idzie o Voldemorta
                            a do mojej pomocy przy licencjacie nie doszło ;-)
                            teraz pozwól że jeszcze jeden cytat z Grzesia
                            rozmowa o sprawie aresztowanych z a plakaty
                            Grzegorz J. Nowicki

Przemek niechce poprzez FB odnosic sie do sprawy Kwiatka i Lali co do zastosowanych represyjnych metod to przeciez nie ma miedzy nami roznicy w zdaniu tak samo jesli chodzi o ich ocene

Jesli sie spotkamy to pogadamy personalnie FB nie jest miejscem na to najlepszym

A co do nekrofilskiego trailera to raczej sprawa urzednika ktory to wrzucil
                            Przemek Leniak
                            29/01/2014 17:21
                            Przemek Leniak

nie bredź stolatka to zrobiła
                            Grzegorz J. Nowicki
                            29/01/2014 17:21
                            Grzegorz J. Nowicki

A fundacja nie byla powiazana z Tektura

Sam wiesz czym byla Tektura i wiesz jakie byly tam zaleznosci
                            Przemek Leniak
                            29/01/2014 17:23
                            Przemek Leniak

cóż z tego? co z tego że wiem mogę to opisać tak że będzie wyglądało tak jak napisałem _ tak robia twoi kumple z antify
                            Grzegorz J. Nowicki
                            29/01/2014 17:25
                            Grzegorz J. Nowicki

Przemek demonizujesz Antife wogole Antifa to ostatnio jakies histerycznie modne slowo cos jak cykliski komunisci zydzi onegdaj
                            Przemek Leniak
                            29/01/2014 17:26
                            Przemek Leniak

nic nie demonizuję Grześ 161 dla przykładyu w lublinie rozwiesiło wlepki śmierć zdrajcom - przypadkiem ku... pod moją pracą...

nie pie...

myślę że róznica tkwi w tym co ja robię personalnie Grześ to po cholerę mi to czy coś to zmieni? poczekam aż ciebie zamkną albo aż ty zaczniesz ku... zamykać
                            Grzegorz J. Nowicki
                            29/01/2014 17:27
                            Grzegorz J. Nowicki

Przemek ile wedlog ciebie jest osob ktore mozna by okreslic mianem Antify w Lublinie?
                            Przemek Leniak
                            29/01/2014 17:28
                            Przemek Leniak

ty wiesz jak działa antifa?

ok potencjalnie wraz z tylko sprzyjającymi im żródłami informacji ok 300 osób Grześ
                            Grzegorz J. Nowicki
                            29/01/2014 17:30
                            Grzegorz J. Nowicki

Sadze ze to srodowisko grupa czy jak to nazwac ma wieksza legende niz mozliwosci i srodki a ze mnie zamkna moze i tak byc a ze mnie pobija na ulicy za trzy strzaly na piesi tez

Doskonale zdajesz sobie sprawe z jakim srodowiskiem mamy do czynienia

I rozdziel sprawy personalne polityczne i ewidentne naduzycie wladzy
                            Przemek Leniak
                            29/01/2014 17:59
                            Przemek Leniak

sądzić to sobie możesz że na marsie żykjąufoki a ja widzę na stronach antify zdjęcia z akt których nie może mieć nikt zpoza prokuratury i specgrupy policyjnej - adwokat ich nie widział i wiem że antifa skądś je dostała przecie nie ku... z tego marsa Grześ ok nie będziemy się boksować - nasz drogi się rozeszły i koniec
                            Przemek Leniak
                            29/01/2014 18:02
                            Przemek Leniak

acha rozmowa bedzie upubliczniona w razie gdy informacje które ci przekazłem pójdą gdzie dalej
                            Grzegorz J. Nowicki
                            29/01/2014 18:18
                            Grzegorz J. Nowicki

Przemek to twoj wybor ja ci zle nie zycze

Jestem socjalista i tak raczej juz zostanie

Moje pryncypia wyznacza haslo i przeslanie ruchu socjalistycznego Wolnosc Rownosc Braterstwo

Dodatkow identyfikuje sie z Polskim ruchem Socjalistycznym co ma tez przelozenie na moje poglady dzialania i decyzje

I zostane przy tym niezaleznie czy zamknie mnie policja czy pobija zwolennicy socjalnej czesci ruchu narodowego albo innych czesci tegoz ruchu

Jak by ich eufemistycznie nie nazywac
                            Przemek Leniak
                            29/01/2014 20:11
                            Przemek Leniak

ich eufemistycznie nazywać nie trzeba ale jak nazwać ciebie? kultywujesz tradycje faktycznie obecne wśród tych co to mówili o wolności równości i braterstwie i ruchu socjalistycznym tego zaprzeczyć nie mogę w końcu taki Osóbka-Morawski był szefem PPS kiedy skazywał Pużaka na śmierć u sowietów nie samego wszakże Pużaka którego eufemistycznie zwano wówczas faszystą ale i Zwierzyńskiego ze Stronnictwa Narodowego i jeszcze kilku innych tez wiadomo jakich faszystów Cyrankiewicz też podobno został socjalistą do końca a na pewno był nim wtedy gdy mordował faszystę Pileckiego, jego rodzony brat wszechpolak niezaryzykował powrotu do kraju w którym rządził jego krewniak - może mu nie ufał... Niezaleznie od tego kogo mordowa
                            • kainel.kemezrp Re: pieszesz o Homo Fabrze? że ksenofobiczny... 05.02.14, 14:36
                              reszta:
                              "Czwartek
                              Grzegorz J. Nowicki
                              30/01/2014 00:54
                              Grzegorz J. Nowicki

Przemku probojesz mnie obrazic cos udowodnic tylko po co Stawiasz mnie po stronie Lubelskiej PPS robisz to z premedytacja niech ci bedzie to nie argument to pomowienie i proba oczernienia przykre to ale coz przy braku argumentòw pleciowina argumentem wiec niech zatem ci bedzie jestem zydem komunista cykista i masonem. Uprzejmie na siebie "kabluje" a by byc bardziej nowoczesnym w słowach to jestem "niemiecka Antifa" tęczą i ideologią gender.
                              Grzegorz J. Nowicki
                              30/01/2014 00:55
                              Grzegorz J. Nowicki

Wiec kiedy bedziesz mial argumenty do rozmowy wrocic mozemy"

hmm jak oceniasz lewaków których podałem ci jako przykłady?
                            • kainel.kemezrp ucieło mi kóńcówkę 05.02.14, 14:38
                              Niezaleznie od tego kogo mordowano czy nazywano faszystą byli tacy socjaliści którym to nie przeszkadzało rozumiem że czujesz z nimi łączność ideową eufemistycznie mówiąc ... nie sadzę by cię chciał ktokolwiek bić wystarczy że ludzie poczytają co piszesz
                              • tajnos.agentos Re: ucieło mi kóńcówkę 06.02.14, 08:53
                                Przemciu! Ja wiem, że ciężkie masz życie, bo w "rrealu" nikt nie chce Ciebie słuchać, więc choć tu sobie ulżysz, ale co poradzisz - "lajf ys brutal"! Może zainteresuj się jakimś bardziej ludzkim tematem - na przykład modą albo kuchnią? :)))
                                • kainel.kemezrp życie to nie teatr NN 06.02.14, 09:36

powiadasz że chętnie zobaczyłbyś mnie w kuchennych rewolucjach, master czifie albo projektantach na start?
                                  do tego targetu nalezysz?
                                  realne życie jest zbyt hardcorowe dla tajnego agenta - zbyt dużo chmur na horyzoncie - lajf ys to brutal?
                                  ...
                                  to że mnie nie słuchają i nie rozumieją moje psy czy koty to nie problem taki znów
                                  w końcu od tego jest internet by nawet mieszkając na wsi do której nie dają rady dojść reporterzy Gwl nie być wykluczonym społecznie
                                  ...
                                  szczególnie ważne jest dla byłego technika scenicznego by propagować wiedzę że teatr to nie bajka w którą djemy się wciągnąc patrząc na pracujących aktorów lecz krew pot łzy i wypłata (np 500 tys zł na dwu - z ojca na syna)
                                  bo nie tylko życie to nie teatr ale nawet i teatr to nie teatr

herec z TNN-u wam nadawa...
                    • Gość: maxx Re: Dołowanie w dobrostanie IP: 173.233.205.* 05.02.14, 19:21
                      "nic jednak nie jest wieczne...
                      forum sami wykończyliscie np ksenofobią wobec onr-u kiedy jeszcze tu zaglądał..."

Kolejny wyraz wsparcia dla malych, szmatlawych naziolkow?
                      • kainel.kemezrp naziolków? - niech ich wesprze ktoś o lepszej sile 06.02.14, 08:20
                        "24 stycznia: Przyszedł do nas stróż żeby iść do śniegu i zaraz my poszli. Poszli również inni Żydzi i odczyściliśmy szosę jak ulicę. Policja przechodziła, to też im się spodobało.
                        28 stycznia: Przez noc została zasypana cała szosa, więc rano poszliśmy go odrzucić. Przy pracy przyszła jakaś dziewczyna i powiedziała, że stróż zaaresztował jakiegoś Żydka i sołtys ma go odesłać do Żandarmerji, bo Żydom nie wolno iść z jednej wsi do drugiej. Mamusia i wujek poszli prosić sołtysa żeby go puścił. Mamusia ledwie uprosiła sołtysa żeby go puścił, zapłacił jeszcze 100 zł mandat."

jak widzisz maxsiu - antysemityzm aż się wylewa - po pierwsze Żydzi pracują po drugie jest mowa po Żydkach po trzecie polskiej policji się to podoba...
                        po czwarte jest to o tyle ciekawy cytat że jest w nim mowa o śniegu - jak w tym roku kiedy to zrobiono z opadów śniegu szoł - z tańcami wokół wojewody i okrzykami ukrzyżuj ją ukrzyżuj...
                        ale jeszcze ma być o plakatach - a wciąż cytuję tego samego autora

"12 lutego: Po śniadaniu wyszliśmy do śniegu, chociaż nam nikt nie kazał, bo szosa została przez noc zakurzona. Ja poznałem stróża z gminy, zapytałem go się gdzie idzie, o[n] mówił, że idzie do sołtysa z ogłoszeniami. Za jakie dwie godziny przyszedł stróż wiejski z jakimś ogłoszeniem przybijać. Nie było wcale ogłoszenie lecz karykaturą Żydów. Jest narysowany Żyd co miele mięso i kładzie do maszynki szczura. Drugi wlewa kubłem wodę do mleka. Na trzecim obrazku stoi Żyd co ugniata rozczyn ciasta nogami, a robaki chodzą po nim i rozczynie. Tytuł ogłoszenia jest następujący: Żyd to oszust jedyny Twój wróg. A na dole podpis"
                        Stań, przeczytaj widzu miły,
                        Jak Cię Żydy osaczyły,
                        Brudną wodę da do mleka,
                        Zamiast mięsa szczura sieka,
                        Rozczyn ciasta z robakami,
                        Ugniatany jest nogami.
                        Gdy stróż przybijał, to akurat ludzie szli od śniegu, tak się śmieli, ze aż mię głowa rozbolała z tej hańby, jaką Żydzi w dzisiejszym czasie przezywają. Żeby Bóg dał żeby ta hańba czemprędzej [się] skończyła."

tak więc poza śniegiem który zawiewa przez noc - całkiem jak w 2014 - mamy jeszcze plakat antysemicki...

te cytaty to prawdziwa relacja - ale nie napiszę czyzja bo idzie o to by post jako antysemicki został usunięty - chcę to ułatwić (nie empiemu bo on wie a nawet jak nie wie to się szybko domyśli kto jest autorem tej relacji napisanej po polsku gdzieś w zabitej dechami wsi na kielecczyźnie - złapie też zapewne kontekst tego dlaczego przytaczam akurat wpisy z tych dat i akurat z roku 1942) ale są admini którym natychmiatst o antysemickim tekście doniesie usłużny wampir
                        i w sumie o to mi idzie by te słowa zostały uznane za antysemickie i usuniete
                        bo to będzie najlepszy komentarz i do umysłowego stanu forum i do niedawnych aresztowań za "antysemickie" plakaty "nazioli"
                        pzdr.
                        • kainel.kemezrp Śni mi się przeszkód wszystkich treść 06.02.14, 11:23
                          dawno temu nocą kiedy sikałem w snopkowskich krzakach obok mnie sikał pewien gość
                          fajna okazja by się poznać strumieniami leje się nie wcale nie jad...
                          od słowa do słowa...
                          potem spotkaliśmy się jeszcze z raz lub dwa zamieniliśmy słowa po raz kolejny
                          ...
                          czasem tak bywa że się sika obok legendy
                          nie chcę powiedzieć że się wychowałem jak tajnos na niezagłuszanym RWE ale czasem wpadła w ucho jakaś charakterystyczna dla tego gościa ze snopkowskich krzoków długa zawodząca piosenka - tak w sam raz na strajk kiedy się siedzi i siedzi i siedzi
                          np tak fraza mi utkwiła
                          lecz gdy tłum będzie gonił kogoś
                          w strzępach munduru ślepą drogą,
                          to póki co uchylę drzwi.
                          Są w kraju tym rachunki krzywd,
                          lecz póki co uchylę drzwi.

...
                          albo taka gościa z którym dla odmiany nie sikałem:
                          "Przyjaciół nikt nie będzie mi wybierał
                          Wrogów poszukam sobie sam.
                          Dlaczego ku... mać bez przerwy
                          Poucza ktoś w co wierzyć mam "
                          ...
                          jeszcze wiersz który ostatnio zawrócił mi w głowie
                          bardzo krótki wiersz o frustracji
                          już
                          ku...
                          brak mi

słów

słowo Kupba skrypt na forum ocenzuruje - poezja zła to jest bowiem i antysemicka
                          pzdr

ps. coś Dawid Rabinowicz nie ocenzurowany jeszcze - ciekawostka prawda?
                          • kainel.kemezrp kiedy Skrzypek gra na organach scigania... 06.02.14, 13:48
                            muzyka ta rani uszy ale nie tych co już dawno w grobie
                            podobno wszyscy na całym świecie wliczając chińczyków jesteśmy znajomkami w co najwyżej szóstym stopniu
                            nieboszczyk z tej piosenki kiedyśmy się widywali mawiał że jest lepszym socjalistą niż ja...
                            a jest jak najbardziej na miejscu ta piosenka bo wszak był to pierwszy naczelny tej gazety na forum której pisujemy
                            nie znałem tej piosenki - tak sobie teraz słucham myśląc o aresztowanych przez potwora ludziach i ich rodzinach
                      • tajnos.agentos Re: Dołowanie w dobrostanie 06.02.14, 08:44
                        Gość portalu: maxx napisał(a):

> Kolejny wyraz wsparcia dla malych, szmatlawych naziolkow?

No cóż! Socjalista (narodowy) ma niezgłębioną potrzebę bronić swych kolesi po fachu )też narodowych socjalistów, tylko bardziej agresywnych), bo odczuwa ideologiczną wspólnotę z nimi. On tym żyje i poza tym nie liczy się dla niego nic. Nie przeszkadza mu wcale nawet to, że wpieprza się ze swoimi majakami kompletnie nie na temat wątku, który jest o płaceniu za przyjemność czytania wypocin marnych gazecianych pismaczyn i w założeniu ani słowa o durnej rynsztokowej polityce nie miało tu być.
                        • kainel.kemezrp nie wyprę się Limanowskiego a to był socjalista 06.02.14, 08:53
                          socjalista narodowy
                          Należał do Gminy narodowo-socjalistycznej i to na długo zanim przyczynił się w decydujący sposób do powstania PPS
                          ...
                          nie ma tak na świecie że sprawy się ze sobą nie wiążą
                          kiedy wychodzimy ze sklepu nie stajemy się nagle całkiem innymi ludźmi w całkiem innym wątku
                          ...
                          tak tez jest i w sprawie opłat za czytanie GW
                          one się pojawiają nie z chęci powiększenia zysku tylko z chęci utrzymania spółki wydającej gazetę
                          spółka jest w złej kondycji bo wydaje gazetę której ludzie nie chcą kupować a nie chcą jej kupować np dlatego że Paweł Reszka publikuje w niej swe wypociny na konkretne tematy bardzo
                          i to właśnie sposób podejścia do tematów powoduje że ludzie unikają szmatławych gazet
                          a wydawcy tych gazet nie każą sobie płacić już tylko za czytanie lidów
                          ...
                          to jest polityka bo to sprawy publiczne
                          ale z rynsztoka to w mojej ocenie jest tu jedynie kilku dyskutantów
                          i też nie to że tam mieszkają - po prostu upadli...
                          pzdr
                  • dociek Nos dla tabakiery 04.02.14, 20:56
                    wampir-wampir napisał:

> Teraz wystarcza zachodni chłam i gadżety, a snobować się już na nic nie trzeba, bo dziś
                    > już wszystko wypada, nawet nie mieć w domu żadnej książki poza kucharską mając dyplom > wyższej uczelni. Szkoda gadać...

To gorzka ironia czasów, że w powszechnie i oficjalnie potępionych latach PRL, pomijając obowiązkowy, urzędowy przekaz propagandowy, mieliśmy do czynienia z dużą dawką, dostępną z reguły za niewielkie pieniądze, generalnie mówiąc - "kultury" na całkiem przyzwoitym poziomie. Piszę tu bardzo ogólnie, bo "kultura", w tym wypadku, to np. również edukacja i wychowanie, kultura życia w sferze intelektualnej, społecznej.
                    Aktualnie, gdy liczą się tylko pieniądze i związana z nimi, nieukrywana walka o pozycję w stadzie, nie jest ważna jakość, bo "bylejakość" łatwiej sprzedawać i mieć z tego szybki zarobek jak najmniejszym kosztem. Zmierzam tu do spostrzeżenia, że "handlowe", czy też "biznesowe" dopasowywanie treści i produktów do tzw., jak to określiłeś, "targetu" prowadzi do systematycznego "obniżania lotów" tegoż ostatniego poprzez jego "ogłupianie" i "spłycanie". Czyli, że zachodzi sytuacja,że nie "tabakiera dla nosa, ale nos dla tabakiery". Ocena nas samych, jako "targetu", który jest zainteresowany wyłącznie chłamem i gadżetami, jest najprawdopodobniej zgodna z "badaniami rynku", ale wielce demoralizująca, w sensie obniżania poziomu "kultury targetu". Nie jest to budująca perspektywa. Dobrze ze mam już "z górki".
                    • wampir-wampir Re: Nos dla tabakiery 04.02.14, 22:03
                      dociek napisał:

> To gorzka ironia czasów, że w powszechnie i oficjalnie potępionych latach PRL,
                      > pomijając obowiązkowy, urzędowy przekaz propagandowy, mieliśmy do czynienia z d
                      > użą dawką, dostępną z reguły za niewielkie pieniądze, generalnie mówiąc - "kult
                      > ury" na całkiem przyzwoitym poziomie.

A może w tym tkwił urok, że nie tak dużej i nie tak powszechnie dostępnej wcale? Pamiętasz, jak opisywałem, że książki i płyty kupowałem pokątnie w Herbapolu lub na ciuchach (tak w Przemyślu mówiło się na bazar)?
                      To często były bardzo niskie nakłady, a zakazany owoc smakuje. Ja Nabokova, Musila, "Imię róży", "Lochy Watykanu" zdobywałem, podobnie jak single Tonpressu czy "longi" Polskich Nagrań". Ale wiedzę o tym, co zdobyć, miałem z powszechnie i za niewielkie pieniądze dostępnej prasy na wysokim poziomie. I tu masz rację. Tym bardziej, że to wszystko - jeśli o książki chodzi, trafiało do bibliotek i kto nie marzył, by mieć to na własność, mógł wpisać się do kolejki i w końcu przeczytać.

> Aktualnie, gdy liczą się tylko pieniądze i związana z nimi, nieukrywana walka o
                      > pozycję w stadzie, nie jest ważna jakość, bo "bylejakość" łatwiej sprzedawać i
                      > mieć z tego szybki zarobek jak najmniejszym kosztem. Zmierzam tu do spostrzeże
                      > nia, że "handlowe", czy też "biznesowe" dopasowywanie treści i produktów do tzw
                      > ., jak to określiłeś, "targetu" prowadzi do systematycznego "obniżania lotów" t
                      > egoż ostatniego poprzez jego "ogłupianie" i "spłycanie". Czyli, że zachodzi syt
                      > uacja,że nie "tabakiera dla nosa, ale nos dla tabakiery". Ocena nas samych, jak
                      > o "targetu", który jest zainteresowany wyłącznie chłamem i gadżetami, jest najp
                      > rawdopodobniej zgodna z "badaniami rynku", ale wielce demoralizująca, w sensie
                      > obniżania poziomu "kultury targetu". Nie jest to budująca perspektywa. Dobrze z
                      > e mam już "z górki".

Tak, oczywiście, dlatego świetnym wynalazkiem na te czasy okazała się emigracja wewnętrzna. Kto by pomyślał 25 lat temu...
                      • empi Re: Nos dla tabakiery 04.02.14, 22:45
                        "W tamtych czasach" było tak mało rzeczy którymi mogło się zaimponować. Nie było kompów, bryk i innych atrybutów obecnego szpanu. Dlatego przeczytałem minn. "W poszukiwaniu utraconego czasu" Prousta, mało z tego wtedy zrozumiałem. :) Czytało się poezję, kupowało "Kamenę", taki szpan, snobizm, moda?. Jednak coś z tamtego w nas pozostało. Zdobycie wielu rzeczy było trudne czy wręcz zakazany do nich dostęp, dlatego stawały się one ważne, cenne, szanowało się je. Dziś należy zapłacić i się ma :) Nie wysilaj się, my ci wszystko podamy i wytłumaczymy za drobną opłatą.
                        Internet zapowiadał się nam doskonałe, wolny świat, wolni ludzie, wolne idee. Wymyślony z takiego powodu. Teraz wolność w nim jest za pieniądze, czysta komercha. Tworzy się facebooka, tak modną obecnie pocztę gmail i wszystkich ma się w jednym miejscu, pod kontrolą, sterowalnych mimo woli. Trzeba zejść do podziemia by poczuć się wolnym:).
                        pzdr.
                        • kainel.kemezrp czasy są zawsze przejściowe ;-) 05.02.14, 08:06
                          tamte o których wspominacie z nostalgią właściwą wspominaniu czasów dzieciństwa kiedy to trawa była zieleńsza (będę wklejał filmiki - w końcu i tak post zniknie a szacowni jubilaci będą ignorować cuchnące rewolucja umysłową treści - ale przynajmniej na bierząco będę miał zabawę - rozmowa w końcu jest sztuką chwili - nawet gdy jak na forum pozostaje jej zapis czy gdy jest multimedialna)
                          zatem Beyond the horizon of the place we lived when we were young ... The grass was greener
                          The light was brighter
                          With friends surrounded
                          The nights of wonder

myślicie że dziś kiedy wasze dumne kiedyś piersi pokrywa szron (to o męskim genderze)
                          myślicie że diś nie czyta się poezji? nie wchłania się niezrozumiałych pokręconych książek?
                          myślicie zę z tych czasów nie pozostanie nic ze z tej mąki nie będzie chleba a z tych prac korzyśći?
                          że tak jak kiedyś demon kina dziś świat zniewolił demon internetu?
                          że pieniądze są źródłem wszelkiego zła?

wreszcie czy naprawdę sądzicie ze w czasach gdy trawa była zieleńsza nie byliście sterowani?

wolność? myślicie o niej że jest w metrze dla kretów?
                          wiecie co ślepy muzyk Stewie Wonder napisał kiedyś piosenkę którą śpiewa tu piosenkarka z Burundi to co ona śpiewa to tłumaczenie angielskiego tekstu Wondera Free na chyba suahili

bez względu na język jednak piosenka ta jest o wolności
                          takiej bez zysku i bez długu
                          kiedy nie ma się nic
                          "Nie potrzebuję już nic
                          Jestem zbawiona
                          Jestem wolna jak woda"
                          czyli "Nie potrzebuję już nic
                          Jestem zbawiona
                          Jestem wolna jak woda"
                          pzdr.
                          • kainel.kemezrp aj ta technika 05.02.14, 08:07
                            Sina haja,ya kitu,
                            mimi napona
                            I'm free, kama maji
                            powinno byc na końcu
                          • kainel.kemezrp a gdyby tak na forum mogły być obrazki 05.02.14, 08:31
                            filmy moga bo na to pozwala dopuszczony przez programistów kod
                            ale obrazki podobno by za bardzo śmieciły ;-) (chyba żal niektórym tej cyfrowej przestrzeni po której echo słów wampira tajnosa doćka i empiego niesie się ponad głową zaplutego karła reakcji kainela)
                            gdyby więc te obrazki mogły być to bym wam wrzucił fotkę nowej naczelnej (tej zaatakowanej żydostwem w wyniku czego musiała przyjąć serię bolesnych zastrzyków)
                            a tak to tylko linka wam dam "Bez łaski"
                            kiedyś zaprosiłem JŻCh do nas na działkę jak będzie w okolicy - kawa wino może jakieś ciastko
                            za free nie to że od 0,99 zł za miesiąc
                            ale myślę że nie przyjedzie - ostatnio jak ją widziałem patrzyła na mnie złym wzrokiem biegnać na popijawę zwaną euromajdankiem
                            czyli na tę imprezę finansowaną z pieniędzy publicznych na której Ania Dąbrowska powiedziała że mi jako temu którego nie lubi nie zrobi zdjecia popierającego Ukrainę
                            to mi moi mili tytani przypomniało że władza polega własnie na tym żeby odmawiać
                            dystrybuować ograniczać dostęp
                            i mniejsza już czy zalkeży to od pieniędzy (czyli cenzus majątkowy) czy jak w przypadku prezeski Homo Fabra od uważania (czyli cenzus zwany segregacją uznaniową)
                            ...
                            ech

uwielbiam ten wstęp do tego kawałka
                            • kainel.kemezrp i linka nie dałem 05.02.14, 08:32
                              oto on fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3589666,2,1,bez-laski.html
    • psotnik.kolatek Pokażmy gest Kozakiewicza gaecie w Lublinie... 04.02.14, 20:23
      ...która pokazała nam środkowy palec niczym tępy drwal, piłujący tępą piłą gałąź, na której siedzi...

Proszę uprzejmie: głosujcie na wydarzenie 25. lecia! I co? I pstro: zostało jeszcze 99% tekstu...
      Trzeba być wyjątkowym tępakiem, żeby zachęcać do głosowania we własnym plebiscycie i kazać sobie za to płacić!!!!

By, by gazeto w Lublinie i poznerska pańciu, która na to pozwalasz!

My bez gazety w Lublinie przeżyjemy, gazeta w Lublinie bez nas już na pewno nie eee!!!!!!
      • Gość: kainel Re: Pokażmy gest Kozakiewicza gaecie w Lublinie.. IP: *.opera-mini.net 04.02.14, 20:33
        :-) oj tam ...
        plebiscyt wygrali ci co emigrowalj :-)
      • wampir-wampir Re: Pokażmy gest Kozakiewicza gaecie w Lublinie.. 04.02.14, 22:13
        psotnik.kolatek napisał:

> ...która pokazała nam środkowy palec niczym tępy drwal, piłujący tępą piłą gałą
        > ź, na której siedzi...

Wzorem Bosmana pokazuję: .!. całej GW, bo to nie tylko pańcia z odrzutów, ale ogólnogazeciany trend.
      • tajnos.agentos Re: Pokażmy gest Kozakiewicza gaecie w Lublinie.. 05.02.14, 10:35
        psotnik.kolatek napisał:

> My bez gazety w Lublinie przeżyjemy, gazeta w Lublinie bez nas już na pewno nie
        > eee!!!!!!

Właśnie! Nie pamiętam już kiedy ostatnio kupiłem papierowe wydanie "Gazety", choć 20 lat temu robiłem to dość często. Na jej internetową stronę zaglądałem ze zmienną częstotliwością w zależności od chęci - teraz po prostu przestanę w ogóle zaglądać. Pewnie nie przejmą się tym, mnie również nie będzie ich brakowało. :)))
    • Gość: kainel Re: Kolejnjny wynalazek"... IP: *.opera-mini.net 04.02.14, 20:58
      na facebooku powstalo kilka lubelskich magazynów ostatnio
      nie wiem czyście zwrócili uwagę
      w jakis sposób to powrót idei dziennikarstwa obywatelskiego
      poprzednio ubitego przez koncerny które najpierw nakręcily oczekiwania a potem tradycyjnie trymowaly wolnosc cenzurą
      facebook poki nie cenzuruje po chamsku bedzie sie rozwijał
      ale jak znam życie - nic wieczne nie jest...
    • qqbek A nie wystarczy dynamiczne IP? 10.02.14, 13:43
      Względnie łączenie się przez serwer proxy z pomocą jakiegoś HideIP?
      Bo w domu mam dynamiczne IP i jeszcze takiego komunikatu jak tajnos nie widziałem.
      • tajnos.agentos Re: A nie wystarczy dynamiczne IP? 10.02.14, 15:47
        Oczywiście że się da, szczególnie tak prymitywne zabezpieczenia, oparte na IP - tylko po co??? Chodziło mi o zasadę: trzeba mieć niezły tupet, żeby żądać pieniędzy za udostępnianie takiego chłamu, to raczej gazeciane pismaki powinny mi płacić za to, że wyświadczam im łaskę, od czasu do czasu czytając ich wypociny! :)))
    • Gość: bosman stare przysłowie mowi: IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.02.14, 09:16
      nie chcieli żydzi manny, będa jedli gó....
      Nie chcą pismaki krytyki (czytaj: czytelników) to srał ich pies. .!..
      PS: usiłowałem przebrnąć przez wynurzenia Leniaka ale nie dałem rady...
      • tajnos.agentos Re: stare przysłowie mowi: 22.02.14, 11:19
        Gość portalu: bosman napisał(a):

> nie chcieli żydzi manny, będa jedli gó....
        > Nie chcą pismaki krytyki (czytaj: czytelników) to srał ich pies. .!..

Lać na to! Teraz przynajmniej wiadomo, że większość "komentarzy" pod ich wypocinami jest autorstwa ich samych, bo nie widać tam żadnej spontaniczności, różnic poglądów, dyskusji... :)))
    • misza57 Re: Kolejnjny wynalazek"... 24.02.14, 20:57
      No cóż posługując się małym fragmentem The Doors
      This is the end
      Beautiful friend
      This is the end
      My only friend, the end
      I to by było na tyle w temacie GW.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka