empi 15.02.14, 17:03 Jak tu się nie zgodzić z takimi tezami? :) , Dzisiaj co do prezesa to się upewniłem po jego expose na ichnim kongresie programowym, czekam teraz na konkretną kontrę, może licytację na obietnice, ze strony Tuska. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
qqbek Mi się tam Kaczucha inaczej kojarzy... 15.02.14, 17:16 ...pod względem obietnic to minimum Lenin. Co do proponowanych metod walki politycznej, to chyba zaś więcej w nim Jeżowa ("żelazna pięść Stalina") albo jego następcy, Ławrentija B. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Mi się tam Kaczucha inaczej kojarzy... 15.02.14, 17:34 Obietnice są fajne, zawsze :). Problem jest wtedy gdy dającemu takie utopijne obietnice coś nie wychodzi i chce je zrealizować siłą. Na dodatek prezio mści się za własne kompleksy, nawet te z podwórka. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marzof10 Re: Mi się tam Kaczucha inaczej kojarzy... IP: *.lublin.mm.pl 15.02.14, 17:50 Prezio nie mści się na dodatek. On się tylko mści !!! Odpowiedz Link Zgłoś
qqbek Re: Mi się tam Kaczucha inaczej kojarzy... 16.02.14, 17:22 Gość portalu: marzof10 napisał(a): > Prezio nie mści się na dodatek. On się tylko mści !!! No to zupełnie jak Jeżow. Z Jeżowem ma jeszcze jedną rzecz wspólną. Otóż szef NKWD, poza przydomkiem "żelazna pięść Stalina" tytułowany był trochę mniej pochlebnie też - "krwawym karłem", a to z racji nikczemnego wzrostu (różne źródła podają od 151 do 153cm). No i jeszcze jedno, choć oficjalnie żonaty (dwukrotnie) Jeżow w trakcie rozprawy przyznał się (wycofując zeznania dotyczące szpiegostwa i innych zbrodni) do jednej z ciężej w ZSRR karanych zbrodni przeciwko obyczajności... (kto zna historię, ten wie co insynuuję) Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 20:01 Jak można zgodzić się z tym tematem?. Gierek pożyczał pieniądze za które budował fabryki a i tym samym miejsca pracy. Tusk Sprzedaje to co zostało po Gierku i nadal zaciąga długi. Tylko że za GIERKA , stać mnie było prawie na wszystko. Dzieciaki jeździły na kolonie. Wczasy z symboliczną dopłatą. Nie było bezdomnych i GŁODNYCH DZIECI.Po Gomułce dostał"Edek" spadek taki że nie mógł się z niego szybko wycofać. (Kierownica była w Moskwie). Dał sobie radę i Naród go poparł. ( Do tych, co na świecie nie było nie piszcie). Przyszedł z zewnątrz jak Tymiński. (Mało brakowało lub nic(serwery PKW w Rosjii???a Tymiński został by prezydentem. Ile długu Gierka i ile dochodu narodowego z tego długu?. Gdy by nie "dług Gierka" to banda złodzieji nie miała by co sprzedać . Nawet na swoje pobory Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 20:15 Jak dwa "kaczory" mogą porównywać się do Gierka???. Nie napiszę więcej, bo Empi wywali a jak nie on to jego wywalą. Ciężkie czasy nadchodzą nad "michnikowszczyznę" (okrągły stół). Mam nadzieję że kiedyś odejdzie w pokoju jak Romaszewski i nie będą domagać się wyrzucenia z grobu jak Geremka Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 20:22 >Nie napiszę więcej, bo Empi wywali a jak nie on to jego wywalą. nie bój się, przynajmniej teraz popyszczymy sobie, bo jak prezio dojdzie do władzy i spełni swoje obietnice biada nam. Weźmie się także za kabarety. :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: essex Re: Historia się powtarza? IP: *.opera-mini.net 15.02.14, 20:59 ...a"prezio"tym razem dojdzie do władzy,bo obecnego g...wna normalni mają dość. Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Historia się powtarza? 16.02.14, 10:25 Gość portalu: essex napisał(a): > ...a"prezio"tym razem dojdzie do władzy,bo obecnego g...wna normalni mają dość. Oj naiwny... Że być może, ta banda oszołomów, psychopatów i hipokrytów zdobędzie najwięcej głosów (moim zdaniem, nie więcej jak 40-45% a frekwencja w następnych wyborach znów będzie jedną z najniższych), nie znaczy to wcale że dojdzie do władzy. Czeka nas raczej kolejny okres przepychanek, oskarżeń wszystkich o wszystko, szukania winnych, medialnych zagrywek... I być może kolejne wcześniejsze wybory wobec braku możliwości skonstruowania jakiejkolwiek koalicji, zdolnej wziąć na siebie odpowiedzialność za państwo. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 20:19 zubelz, większość pieniędzy gierkowych przejedliśmy, wiele zmarnowano wdając się w głupie inwestycje itd, itp. >Tylko że za GIERKA , stać mnie było prawie na wszystko. tzn. na co? :) Za Gierka zarabiałeś miesięcznie 20-30 dolarów miesięcznie, dzisiaj przelicz sobie swoje dochody na dolary. Podobnie przeliczaj obecna długi kraju i porównaj dochód narodowy wtedy i obecnie, co wiąże się z możliwościami spłacania długów. Polska ma jedno z najmniejszych zadłużeń wśród krajów unii. > Dzieciaki jeździły na kolonie. Wczasy z symboliczną dopłatą. Dzisiaj Egipt, Grecja, itd. Dolot samolotem lub dojazd własnym autem. > Nie było bezdomnych i GŁODNYCH DZIECI. Byli bezdomni, były głodne dzieci, były mieszkania w suterenach gdzie okna były na poziomie chodnika. Problem w tym, że wychowywano nas w propagandzie sukcesu cenzurując takie wiadomości. zatajano nawet informacje o wypadkach w kopalniach (pamietasz dowcip z tych czasów "ja się pytom gdzie jest górnik z kopalni Bytom?" ) > Gdy by nie "dług Gierka" to banda złodzieji nie miała by co sprzedać jak były takie skarby to dlaczego ogłoszono w latach osiemdziesiątych updłość finansową Polski ? pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 21:15 Empi. Bzdury piszesz!!!. Ludzie mieszkali i BARDZO DŁUGO będą mieszkać w suterynach .Czemu? Bo w Polsce ma Polak Przeje**ne. Polak ma być sługą! Polak ma być na każde zawołanie ???. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 21:48 Ile dolar kosztował? (była cena wódki ) 76 centów kosztowała żytnia (z kłosem) Tyle Dolar był wart!!! Obecnie co mamy? U Ruskich kupujemy gaz za który płacimy krocie!"Nasz "Polski nie rząd. Podnosi ceny gazu którego nie możemy wykożystać bo braak podobno mocy przerobowych. Podpisaliśmy umowy. Na dostarczenie ileś tam tysięcy m3. Nie pobieramy tyle , ale mamy zamówione i za to musimy zapłacić. Pchamy bandzie złodzieii i to ne tylkob Ruskim , lecz naaszym politykom kasę do kieszeni. Może napiszą ile gazu zapłaconego przez Polskę wraca do spółek i Rosji Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 22:26 >Ile dolar kosztował? (była cena wódki ) 76 centów kosztowała żytnia (z kłosem) Tyle Dolar >był wart!!! Tego dolara to ześ sobie kupował za 100 zł, może kłamię? Tyle był wart dla Polaka. Na ile takich flaszek starczyła Ci wypłata? :) , ile możesz kupić sobie takich za dzisiejszą wypłatę? Wtedy gaz i ropę dostawaliśmy za darmo, bo statki budowaliśmy im za darmo wyposażając je w nowoczesną elektronikę itp. kupowaną za dolary w kredytach. Oni to demontowali by wykorzystywać to celów zbrojeniowych, ogołocony statek w ramach gwarancji wracał na ponowne wyposażenie. Wszystko to by ominąć embargo nałożone na nich przez Zachód. Był wtedy taki dowcip "my im budujemy okręty a oni nam za to dają milion par butów, do podzelowania". Temu wszystkiemu patronował Gierek wprowadzają do Konstytucji zapis o wierności sojuszniczej i przyjaźni z ZSRR. Tego nawet Bierut i Gomułka nie uczynili. > Podpisaliśmy umowy. Na dostarczenie ileś tam tysięcy m3. Nie > pobieramy tyle , ale mamy zamówione i za to musimy zapłacić. Taki sposób zamawiania dostaw gazu (nie tylko) jest przyjęty na całym świecie. Dostawca chce mieć gwarancję, że poniesione wydatki na inwestycje związane z takim zamówieniem się zwrócą. Rządy lewicy zerwały wstępne umowy z Norwegami na dostawy zawarte przez rząd AWS. Wybrały opcję wschodnią. Umowa kończyła się w 2010. Należało negocjować następną. Nową umowę zawarto już pod dyktando Rosjan, winowajcą jest Pawlak. . Winnych jest wielu, Rosjanie to wykorzystują, tyle. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Historia się powtarza? 15.02.14, 21:55 > Empi. Bzdury piszesz!!!. Ludzie mieszkali i BARDZO DŁUGO będą mieszkać w suterynach Fakt sutereny także są obecnie używane. Zwłaszcza w dzielnicach willowych. Moi znajomi taką mają, urządzili w jednym pomieszczeniu siłownię, obok saunę, w następnym maja coś w rodzaju pokoju klubowego z barkiem itp. >Polak ma być sługą! Polak ma być na każde zawołanie ???. wybacz, jakbym prezesa słuchał :) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
zubelz Re: Historia się powtarza? 16.02.14, 00:05 Masz wysoko postawionych znajomych. Przejdź się Narutowicza, czy Niecałą i aby było śmieszniej Gdzie mieści się Urząd Pracy.( Praca . Tylko dla tych tam zatrudnionych) . Znajdziesz ludzi płacących czynsz, przekraczający dochody takiej rodziny . Jest puźna pora. .jestem zmęczony pracą i tym bardziej polityką. Może nie tylko ja?. Czemu to w Polsce nie wolno wyciąć drzewa które samemu sobie się posadziło? (jako choinkę do domu))Czemu to za swoje pieniądze kupując sadzonkę jakiegoś drzewa i sadząc, pielęgnując go na własnej posesji. Nie wolno go wyciąć?(Przepraszam wolno) Ale trzeba mieć stos papierów i innych pierdół. Co do Gierka? . Pokaż mi polityka powojennego z takim planem?:Gomułka potrafił(jak chyba wiesz. pitolić pięć przez dziesięć para piętnaście i to przez sześć godzin w czasie przemówienia pierwszo majowego. Jako "dziesto paro letmi " chłopakami byliśmy zaskoczeni krótkim wystąpieniem Gierka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Historia się powtarza? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.14, 08:27 Sorry- drzewiej znaczy się za Sojuza to my produkowali zarówno w fabrykach jak i na roli. Dzisiaj unija nasza kochana wyznaczyła nam rolę konsumenta i dopóki mamy jeszcze jakieś srebra rodowe do sprzedania to jakoś się z tej roli wywiązujemy . Ale co będzie póżniej? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Historia się powtarza? 16.02.14, 10:29 Gość portalu: dociekliwy napisał(a): > Sorry- drzewiej znaczy się za Sojuza to my produkowali zarówno w fabrykach jak > i na roli. Na roli? Nie myl działkowiczów z rolnikami. Rolnicy produkują także dziś i nie narzekają. > Dzisiaj unija nasza kochana wyznaczyła nam rolę konsumenta i dopóki mamy jeszc > ze jakieś srebra rodowe do sprzedania to jakoś się z tej roli wywiązujemy . > Ale co będzie póżniej? Krótko i treściwie: p.i.e.r.d.o.l.i.s.z jak potłuczony, "my" już nie mamy co sprzedawać. Wszystko, co miało jakąś wartość zostało za bezcen wyprzedane w latach '90 i wczesnych latach 2000 - i wciąż jakoś, nawet całkiem nie najgorzej ten kraj funkcjonuje, czyżby CUD??? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dociekliwy Re: Historia się powtarza? IP: *.adsl.inetia.pl 16.02.14, 13:55 Do tajniaka.. Ja tam w cuda nie wierzę. W przyrodzie nic nie ginie, Nasz tegoroczny przydział śniegu właśnie spadł w Japonii. To że jak słusznie zauważyłeś po wysprzedaży za bezcen naszych aktywów jeszcze funkcjonujemy może wynikać z zaciągania coraz to nowych kredytów. Czy aby nie toniemy w długach? Odpowiedz Link Zgłoś
tajnos.agentos Re: Historia się powtarza? 16.02.14, 10:18 empi napisał: > Dzisiaj co do > prezesa to się upewniłem po jego expose na ichnim kongresie programowym, czeka > m teraz na konkretną kontrę, może licytację na obietnice, ze strony Tuska. A ja nie czekam na nic. Na rzyganie zbiera, gdy patrzy się na tę licytację kocopałów, pierdół, demagogii i obietnic bez pokrycia. Odpowiedz Link Zgłoś