Dodaj do ulubionych

Circus Scarabeus

04.05.14, 01:40
Obiecano nam, że stadion jest potrzebny.
Obiecano nam, że Motor w końcu będzie drużyną godną tego cyrku.

A teraz:
1. GW brandzluje się zwycięstwem Motoru.
2. Motor szanse na awans ma takie, jak ja na świętość (31 punktów na 6 meczy przed końcem kolejki - liderzy [awansujący] mają po 53)
3. Szanse na spadek ma spore (jest 13 w tabeli, bezpieczne jest miejsce 8... czyli na 6 meczy musiałby wygrać wszystko i jeszcze liczyć na to, że wyżej notowane drużyny polegną ze słabszymi od siebie oponentami - dość powiedzieć, że te 6 meczy rozegra tylko i wyłącznie z drużynami wyżej notowanymi od siebie).
4. Co na powyższe argumenty odpowiedzieć są w stanie Żuk (jego odpowiedzi się nie obawiam) i forumowi apologeci i obrońcy jego Circus Maximus?
Obserwuj wątek
    • tajnos.agentos Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji. 04.05.14, 10:11
      qqbek napisał:

> 4. Co na powyższe argumenty odpowiedzieć są w stanie Żuk (jego odpowiedzi się n
      > ie obawiam) i forumowi apologeci i obrońcy jego Circus Maximus?

Pójść w zaparte i bez końca do porzygania w kółko klepać swoje, na pewno znajdą się tacy, co uwierzą. :)))
      • Gość: maxx Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: 173.233.206.* 06.05.14, 16:32
        Nowy stadion... czyli pomnik pychy i glupoty lubelskich wladz???
        • zubelz Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji 06.05.14, 18:40
          Mamy Lotnisko. Stadion też będzie. To walnijmy sobie jeszcze metro. A co nie stać nas???.
          • zubelz [...] 06.05.14, 18:51
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • zubelz Cenzura 06.05.14, 19:47
              To nie mogę podać linku do strony?
              • empi Re: Cenzura 06.05.14, 20:52
                chodzi o "przecinki" w komentarzu :)
                pzdr.
          • Gość: bleee... Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.14, 21:25
            ...metro to może na razie nie... ale napowietrzny tramwaj wodny - jak najbardziej... znowu bylibyśmy na pierwszym miejscu... liga światowa... ;)))... bleee...
            • Gość: mieszkaniec LU Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 07:32
              Gość portalu: bleee... napisał(a): ...metro to może na razie nie... ale napowietrzny tramwaj wodny - jak najbardziej... znowu bylibyśmy na pierwszym miejscu... liga światowa... ;)))... bleee...
              W Anglii już to mają. Chyba w XIX w pobudowali tam koryta kanałów na palach. Zaskakujący widok. Jedziesz samochodem a tu na raz pojawia się nad tobą płynący dostojnie statek wycieczkowy.
              • Gość: bleee... Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.14, 07:59
                ...wrzuć choć fotkę... popatrzymy, czy będzie pasować w tub(p)tinie... ;)))... bleee...
                • Gość: mieszkaniec LU Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 08:50
                  Linki do fotek, http://www.nearestcashpoint.co.uk/search/cash-points-in-pont-cysyllte-denbighshire
                  http://podroze-forum.pl/resources/akwedukt-thomasa-telforda-nad-dolina-rzeki-dee-w-walii/825
                  a w Polsce też mamy kanał, w którym statki przeciąga się na wózkach
                  • Gość: mieszkaniec LU Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 08:53
                    Zapomniałem dodać. W tym linku http://www.nearestcashpoint.co.uk/search/cash-points-in-pont-cysyllte-denbighshire należy powiększyć Pont Cysyllte i spuścić tam ludzika google
                    • Gość: bleee... Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.14, 10:25
                      ...fajne rozwiązanie, ale jak na tub(p)tin przystało, zbyt normalne... ja widzę swoją propozycję tak, że napowietrzny tramwaj wodny łączyłby 3 żywioły... czyli: byłby to pojazd komunikacji miejskiej poruszający się wysoko nad ziemią, dzięki specjalnie w tym celu zbudowanej trakcji, czyli w powietrzu, jednocześnie i równocześnie pływający, w specjalnie do tego celu stworzonym, cieku wodnym... podobno wszystko jest możliwe... ;)... bleee...

ps.: ...i byłaby to taka atrakcja turystyczna, która wygrałaby np. z Wenecją... bleee...
                      • Gość: mieszkaniec LU Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.dynamic.chello.pl 07.05.14, 12:31
                        Na próbę można kupić gotowy, wypróbowany projekt, pewnie sprzedadzą. Potem przystosować do naszych potrzeb.
                        https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/5,114944,14743973,Miasto__w_ktorym_60_letnia_kolejka_linowa_jest_lepsza.html
                        • empi Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji 07.05.14, 12:42
                          To jest raczej TOY-TOY, objazdowy :)
                          pzdr.
                        • Gość: bleee... Re: Trzeba zastosować metodę politycznej opozycji IP: *.adsl.inetia.pl 07.05.14, 14:56
                          ...też niezłe... ale ja, trawestując pytanie pani Walewskiej skierowane do Napoleona w słynnej onegdaj komedii, zapytam: "a woda?"... może nalać do środka?!... bleee...
    • qqbek Nieaktualne. 21.05.14, 09:33
      Tak jakoś wyników 3-ligowego (bo 2-ga liga to trzecia liga właściwie przecież) Motoru nie śledziłem, zauważył je dopiero DW.
      Oficjalnie - hurra!
      Mamy 4-ligowy zespół na stadionie za 200 baniek!!!
      Hurra!!!
      Dziennikarze Dziennika (a wraz z nimi ja) nie mogą się już doczekać hitów takich, jak mecze Motoru z Izolatorem Boguchwała, czy nawet Hetmanem Żółkiewka oraz Powiślakiem Końskowola (mają spore szanse na awans do III ligi w tym roku).

Dziękujemy ci, o słońce Lublina, za wspaniałą inwestycję, za którą można by na przykład wyremontować 300km (a więc ponad połowę wszystkich) ulic w tym mieście.
      • Gość: bleee... Re: Nieaktualne. IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.14, 11:02
        ...łączę się w bólu... tzn. w radości, którą okazujesz... do mojego domu prowadzi polna droga... prawie polna... mieszkam w samym środeczku tub(p)tina... bleee...
        • qqbek Re: Nieaktualne. 21.05.14, 11:28
          Gość portalu: bleee... napisał(a):

> ...łączę się w bólu... tzn. w radości, którą okazujesz...

Źle mnie rozumiesz - ja się nie cieszę ze spadku Motoru.
          Jako Lubelak z dziada-pradziada sympatyzuję co prawda z Lublinianką a nie z klubem założonym przez Miejską Radę Narodową, ku uciesze szerokich mas pracujących nieistniejącej już FSC, ale życzę sportowi i sportowcom w tym mieście jak najlepiej (nawet Motorowi, któremu wybitnie się nie wiedzie).
          Tyle tylko, że utopienie 200 baniek w stadionie (a potem jeszcze przynajmniej kilka baniek rocznie trzeba będzie do jego utrzymania dołożyć - nie sądzę, by wpływy z biletów na mecz Motoru z Izolatorem Boguchwała wystarczyły choć na pokrycie kosztów sprzątania kibli) to efektowny pogrzeb jakichkolwiek nadziei na sport w tym mieście. Bo po stadionie, który okaże się spektakularną porażką (właściwie to "sukcesem" to będzie tylko do najbliższych wyborów samorządowych na jesieni i to tylko pod warunkiem, że jakimś cudem uda im się go otworzyć [a bez przedłużenia Muzycznej raczej się to nie uda]) nikt w mieście nie zaryzykuje wydania jakichkolwiek większych kwot na jakiekolwiek inne obiekty sportowe.

Czy ja coś złego powiedziałem kiedyś na temat basenów na Zygmuntowskich (owszem, kląłem basen na Łabędziej, ale tylko ze względu na opóźnienia)? Na temat Orlików? Na temat finansowania przez miasto remontów sal gimnastycznych przy szkołach? Nie.
          Wkur..iają mnie jedynie "drogie słomiane inwestycje" Misia (oj, przepraszam - Żuka) - tor na Janowskiej (na który większości jest za daleko po prostu, żeby z niego korzystać), marina nad Zalewem (która miała być, a jej nie ma), no i koronny dowód głupoty i megalomanii naszych władz, usytuowany przy Krochmalnej.

> do mojego domu prowad
          > zi polna droga... prawie polna... mieszkam w samym środeczku tub(p)tina... blee
          > e...

Z ciekawości - gdzie jest jeszcze polna droga w centrum?
          • Gość: bleee... Re: Nieaktualne. IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.14, 11:42
            ...dobrze zostałeś zrozumiany... nikt nie cieszy się z niepowodzeń naszych sportowców... bez względu na przynależność klubową i dyscyplinę... ja piszę o "radości" spowodowanej wydawaniem pieniędzy na słomiane inwestycje... ;)... bleee...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka