Dodaj do ulubionych

Handel w niedziele

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:00
Proponuję zamknąć radnych LPR, a nie hipermarkety. I niech radni LPR nic nie
ograniczają, bo sami są wystarczająco ograniczeni.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rock&Roller Re: Handel w niedziele IP: *.pronet.lublin.pl 01.09.04, 00:03
      głupota nie zna granic
    • Gość: bosman Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 01.09.04, 06:40
      Jest wystarczająco wiele przepisów prawa pracy pozwalających chronić
      pracownika. Wystarczy je tylko EGZEKWOWAĆ! Zmobilizować PIP , kontrolować
      przestrzeganie prawa przez pracodawców a nie pozbawiać ludzi pracy bo tak się
      skończy. Katole z LPR znów wlażą w d..... kk.Ten cały Mańka chce leczyć syfa
      pudrem.
    • 4gwiazdki Re: Handel w niedziele 01.09.04, 07:59
      Jak się nie ma żadnego pomysły,to robi się głupoty
      Jeśli LPRowi przeszkadza handel w niedzielę,to niech sobie siedzą w domach i
      nie robią niedzielnych zakupów.
      A komu przeszkadza,że ludzie pracują w niedzielę?Ja też pracuję w niedziele,gdy
      taka jest potrzeba.Gdyby trzeba było pracować w każdą niedzielę,również bym
      pracował .Zaznaczam,że nie z przyjemnością.
      Od dawien dawna księża pracują w niedzielę i jest wszystko w porządku.Oni nie
      narzekają.A wprost przeciwnie - cieszą się,że chociaż w niedzielę mogą robić
      sporą kasę.
      Wiele mam przemyśleń w stosunku co do niektórych ugrupowań,ale to już inna
      sprawa.
      "Szanowni" radni z lpru i samoobrony.Czy występując z propozycją zamknięcia
      sklepów w niedziele,uzgadnialiście to ze swymi wyborcami?Przecież ktoś was
      wybierał,zlecił wam reprezentowanie pewnej grupy mieszkańców.Ale nikt nie dał
      wam prawa do decydowania za kogoś i to w dodatku BEZ KONSULTACJI!
      No który radny spotkał się ze swoimi wyborcami w tej sprawie (i innych?)
      Tak więc lprowcy dajcie sobie spokój z tym handlem w niedzielę,bo nikt was nie
      prosił o interwencję.Nawet te ekspedientki,nad którymi się użalanie was nie
      prosiły.A w hipermarketach i tak ludzie pracują w niedzie.Cóż więc się stanie
      złego,że kilka kasjerek zasiądzie przy kasach?
      Ale tu chodzi o coś innego.Tu trzeba zrobić frekwencję w kościołach.Ale z
      ostatnich doniesień prasowych wynika,że również kuria jest zainteresowana
      budową Echo Investment.Czyli jednym słowem wasz zwierzchnik myśli co innego,a
      wy spod znaku lpru robicie mu na złość.

PS.Jednak nie potrafię wypowiadać się jednym zdaniem.Ubolewam nad tym.
      • Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Handel w niedziele IP: *.pl / *.enterpol.pl 11.09.04, 11:53
        Jak zamkniecie marketów ma wplynac na zwiekszenie frekwencji w kosciolach to ja
        jestem przeciw. Juz teraz ciezko jest znalezc na mszy miejsce siedzace to co
        bedzie jak zacznie chodzic do kosciolów jeszcze wiecej ludzi.
    • Gość: PRZYKLASK Re: Handel w niedziele IP: 212.182.117.* 01.09.04, 09:08
      BRAWO ZORBI. TO NIEWIARYGDNE JAK JEDNYM ZDANIEM MOŻNA IDEALNIE UTRAFIĆ W SEDNO
      SPRAWY. JESZCZE RA DUŻE BRAWA. ZGADZAM SIĘ W ZUPEŁNOŚCI I GORĄCO POPIERAM.
    • Gość: Boss Re: Handel w niedziele IP: *.pronet.lublin.pl 01.09.04, 11:26
      Naprawdę was pojebało jeśli ludzie nie mieli by ochoty robić zakupów w
      niedziele to by ich po prostu nie robili a sklepy same by się pozamykały.Wasz
      pomysł jest adekwatny do takiego jak kazać ludziom w srodku tygodnia na
      przykład o 12 iść spać. Gratuluję pomysłowości.A może przygarneliście miłosza z
      mpk bo on miał równie idiotyczne pomysły...
      • Gość: joo Re: Handel w niedziele IP: *.udn.pl 02.09.04, 11:45
        Niedziela jest po aby odpoczywać a nie pracować. Brawo LPR!!!
    • Gość: Romek A co z kierowcami autobusów ? IP: 212.182.95.* 01.09.04, 13:21
      Dlaczego radni LPR ich zostawili bez pomocy ? Po co komunikacja w niedziele i
      święta ? Każdy powinien iść do kościoła do swojej parafii, a nie szwędać się po
      mieście !
      • Gość: zorbi Re: A co z kierowcami autobusów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:30
        Zmknąć też szpitale, stacje benzynowe, pogotowia, elektrownie, stacje
        telewizyjne i radiowe (była by korzyść, zamilikło by rydzyjko i TV Trwam :))
        • Gość: bosman Re: A co z kierowcami autobusów ? IP: *.lublin.mm.pl 01.09.04, 20:11
          I wprowadzić parafialne listy obecności w kościołach w niedzielę!!!
      • Gość: Super DidżeJ Heniu Re: A co z kierowcami autobusów ? IP: *.pl / *.enterpol.pl 11.09.04, 11:54
        KOmunikacja w niedziele jest bardzo ograniczana, jezdzi moze z 1/4 tego co w
        dni powszednie, tak ze chyba nie problem jak co 4 niedziela jest pracowita?
    • Gość: ane.luko Re: Handel w niedziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:31
      To że LPR wymyśla głupotę za głupotą przez co wrogo nastawia do siebie ludzi to
      nie tak znów źle. Gorzej, że przy okazji rozbudza wrogość wobec wiary i
      kościoła. Już któryś z forumowiczów wyżej wstrzelił się w ten ton twierdzeniami
      jak to księża od szaraczków po arcybiskupów tylko się oglądają za mamoną.
      Poza tym, dlaczego handel na 300m kw jest cacy a na większej powierzchni już
      be? To tak Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek? Oj, bo duchowy przywódca LPRu,
      Tadzio Rydzyk, wezwie na dywanik.
      • Gość: kiosk kościelny Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 01.09.04, 14:46
        No ale jak tu nie kląć i jak tu nie winić kościoła?
        Duchowy przywódcza LPRu Tadzio R. który spłodził ten twór,daje przyzwolenie i
        wytyczne dla tych niemyślących,ślepo wykonujących polecenia sukienkowych.
        A jak "wiadomo" Rydzyk jest w tej chwili pierwszy po papieżu.Jest najwyższym
        przedstawicielem polskiego kościoła.Więc jak tu nie mieć pretensji do kościoła?
        • Gość: york Re: Handel w niedziele IP: *.udn.pl 02.09.04, 11:47
          Kiosku niemądry twoja wiedza pochodzi z NIe i Faktów i mitów. Własnym rozumem
          myśl, o ile masz tam jakieś zwoje.
    • dociek Re: Handel w niedziele 01.09.04, 13:50
      Dla pomysłodawców już od dawna brakuje skali dla określenia obszaru pustki
      umysłowej. Biedny nasz kraj, w którym do władzy dorwali się pensjonariusze
      oddziałow zamkniętych.
    • Gość: perkoz_1 Pytanko do Lublinian. IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 14:11
      Czy nasza lubelska cierpliwość do tych kretynów z LPR się kiedyś skończy?I do im
      podobnych "zapracowanych" różnej maści samorządowców.Czy daliśmy im mandaty po
      to aby te pajace robili sobie cyrk z Lubelszczyzny?Ich chrześcijańskie
      świętowanie w niedziele tyle mnie obchodzi co śnieg zeszłoroczny i bardzo ale to
      bardzo proszę abyście się bando fanatyków i nierobów od mojego życia doczesnego
      uprzejmie odpieprzyli.I ja będę decydować czy mam chęć i zamiar pójść do
      obojętnie jakiego sklepu coś kupić czy nie.Dziurawymi ulicami w Lublinie
      darmozjady się zajmować,bezrobociem,przestępczością oraz promowaniem dobrego
      wizerunku Lublina w Polsce i Europie a jak na razie to na łby wam popadało i
      robicie z tego pięknego miasta swiętojebliwy skansen.Pies jak nie ma co robić to
      sobie pisanki liże.Aleście sobie wyborcy "inteligencję" na radnych wybrali.Tak
      trzymać!W następnej kadencji i przy waszej pomocy Świętą Inkewizycję powołają ;=)
    • Gość: anty Re: Handel w niedziele IP: *.tebo.net / 195.116.220.* 01.09.04, 16:31
      podpisuje sie pod wszystkimi wypowiedziami. Szkoda slow na krytyke LPR. Nie
      lubie klac.
    • Gość: handlowiec Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.pl / 212.182.96.* 01.09.04, 17:06
      Zwracam się z apelem do wszystkich placówek handlowych: małych, średnich oraz
      dużych. Wywieśmy na widocznych miejscach zdjęcia (duże) radnych z LPR z
      napisem: "TYCH IDIOTÓW NIE OBSŁUGUJEMY" ! Niech jeżdżą po zakupy do innych
      miejscowości lub pobierają paczki żywnościowe na plebaniach!
      Proszę o opinię!
      • Gość: spekulant udowodniłeś że jesteś idiotą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:00
        >Zwracam się z apelem do wszystkich placówek handlowych: małych, średnich oraz
        > dużych. Wywieśmy na widocznych miejscach zdjęcia (duże) radnych z LPR z
        > napisem: "TYCH IDIOTÓW NIE OBSŁUGUJEMY" ! Niech jeżdżą po zakupy do innych
        > miejscowości lub pobierają paczki żywnościowe na plebaniach!
        > Proszę o opinię!
        Oto moja opinia: Rzeczywiście jesteś idiotą, dowiodłeś tego. Właściciele małych
        i średnich placówek handlowych popierają ten projekt, bo jest dla nich
        korzystny, jeśli hipermarket jest zamknięty oni zarobią więcej pieniędzy,
        puknij się w czoło, pozdrawiam
        • Gość: zorbi Re: udowodniłeś że jesteś idiotą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:58
          To idż kretynie jak tak szastasz szmalem i kupuj w swoich zakichanych małych
          placówkach handlowych płacąc 50 i więcej procent marży. Możesz jeszcze mi
          zrobić zakupki jak nie masz co zrobić z kasą. Poza tym zorientuj się troszkę i
          dojdź do wniosku, że nie z tych powodów LPRy chcą zamykać handel w niedzielę.
    • Gość: wolny umysł Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.pl / 212.182.96.* 01.09.04, 17:16
      A ja jestem ateistą pieprzeni, koscielni pojebańcy i w dupie mam msze swięte i
      inne chrześcijańskie misteria. Wara od mojego życia szmaciarze!!!
      • Gość: iwa A nauka i nauczanie w niedziele? IP: *.resetnet.pl 01.09.04, 18:04
        Chyba tylko przez zapomnienie LPR jeszcze nie zakazała działalności studiów
        zaocznych w niedziele. A bywa, że zjazdy wypadają w ważne katolickie święta,
        np. w Palmową Niedzielę.
    • alex2222 Re: Handel w niedziele 01.09.04, 21:41
      Tak sobie siedzę i czytam Wasze wypowiedzi i widzę , że wszyscy jak jeden mąż
      potępiają radnych LPR,wyklinają ich na czym świat stoi i nie znalazłem na forum
      ani jednego głosu poparcia dla nich.I przyszło mi do głowy głupie pytanie-skąd
      oni wzięli się w Radzie Miasta?Odpowiedź niestety nasuwa się sama-ktoś ich
      wybrał. A kto? Otóż między innymi i Wy drodzy forumowicze!Na drugi raz dobrze
      się zastanówcie zanim oddacie swój głos.Ja na szczęście olałem wybory i teraz
      mogę mieć dobre samopoczucie.
      • Gość: zorbi Re: Handel w niedziele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:01
        Samopoczucie będziesz miał zajebiste jak jeszcze raz olejesz wybory i dzięki
        tobie i tobie podobnym wygrają buraki albo durnie. Miło ci będzie, że hej.
        Wszystkim nam będzie miło...
        • alex2222 Re: Handel w niedziele 01.09.04, 23:19
          Człowieku,z całym szacunkiem,ale na jakim Ty świecie żyjesz?Myślisz,że jak
          wybierzesz SLD to z Lublina zrobi się Las Vegas? Myślisz że oni pchają się do
          żłoba po to żeby mieszkańcom miasta zrobić dobrze?Obudź się!Myślisz,że coś od
          Ciebie zależy?Jesteś niemożliwy.
          P.S. A tym którzy głosowali na LPR mówię z satysfakcją:dobrze wam tak!
          • Gość: zorbi Re: Handel w niedziele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:27
            Alex, gdzie u licha ja napisałem żeby wybierać SLD ??? I to nie ode mnie tylko
            od nas, tych co chodzą na wybory i próbują. Bo olać i się poddać to w sumie
            jest łatwo, tylko gorzej się potem żyje...
            • Gość: jj Re:Radni LPR IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 02.09.04, 00:17
              Ciekawe że ostatnie wybory do parlamentu euro w Lublinie wygrało LPR
              No to kto na nich głosuje ????????

Aha i jeszcze jedno
              nie iść na wybory = ministry z LPR
              (i tak ten region będzie zacofany skoro głowne siły u nas to LPR Samoobrona i
              PSL , a gdzie inteligiencja i wykształceni ludzie - brak , czy wyjechali do
              warszawki???)
      • Gość: ane.luko Re: Handel w niedziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:28
        Niestety, odpowiedź nasuwa się inna - ktoś pozwolił by ich (oraz cwaniaczków
        z "Samoobrony") wybrano. A pozwolili ci, którym wszystko wisi i wszelkie wybory
        mają gdzieś. Dlatego jeśli nie podoba Ci się LPR w Lublinie, nie możesz mieć
        dobrego samopoczucia. Chyba, że w ogóle Cię nie obchodzi co się dzieje w tym
        mieście.
        • Gość: kolo Re: Handel w niedziele powinien być zakazany IP: *.udn.pl 02.09.04, 11:50
          Jeśli dorosli ludzie nie myślą o odpoczynku i rodzinie to trzeba im o tym
          przypomnieć uchwałą Rady Miasta i nie ważne kto ją zgłasza, ważne że jest dla
          dobra rodziny.
          • Gość: zorbi Re: Handel w niedziele powinien być zakazany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:08
            Brawo. Jeśli ludzie nie pamiętają o trzeźwości, należy uchwałą RM zakazać
            alkoholu, jeśli nie myślą o zdrowiu - zakazać palenia, jeśli giną w wypadkach,
            zakazać jazdy samochodami itp. A ja mam jeszcze pomysł taki: jeśli niektórzy są
            głupi, to niech RM zakaże im pisać głupich postów na tym forum.
          • Gość: przewidujący Re: Handel w niedziele powinien być zakazany IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 17:22
            Dobrze myślisz.Należy zakazać niedzielnych zakupów.Ty idziesz na zakupy (zajmie
            ci to sporo czasu),a tymczasem twoją żonę obskakuje sąsiad.Tego się właśnie
            boisz?
            NIe przejmuj się.Jej nikt nie tknie.Ona taka brzydka.
        • Gość: € Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 17:25
          Chociaż raz z gadzam się z ane.luko
        • alex2222 Re: Handel w niedziele 02.09.04, 17:37
          ane.luko albo jesteś młoda(y) i pełna(y) wiary,entuzjazmu i nadziei , czego
          mogę Ci tylko zazdrościć,albo po prostu jesteś naiwna(y).Tu nie chodzi o to że
          w mieście rządzi akurat LPR.Załóżmy,że pójdę na wybory i wybiorę np.SLD.Będę
          miał otwarte sklepy w niedzielę a oprócz tego będę miał afery,kolesi na
          wszystkich prominemtnych stanowiskach oraz bezczelność i partyjniactwo.Wybiorę
          Prawo i Sprawiedliwość-będę miał bezprawie i niesprawiedliwość.Wybiorę
          Platformę,będzie dużo gadania i niewiele z tego wyniknie.Tu chodzi o system.Ja
          też kiedyś wierzyłem , że coś ode mnie zależy i chodziłem na wybory.Teraz
          brzydzi mnie to i wolę patrzeć z boku.Wiem,wiem,to wygodne,za nic nie
          odpowiadać ,no cóż pewnie nie mam racji,ale zdania nie zmienię.
    • Gość: katolik Re: Handel w niedziele IP: *.zagiel.com.pl / 212.182.117.* 02.09.04, 15:39
      pseudo poseł Mańka niech lepiej wytłumaczy sie w prokuraturze co zrobił z 200
      tysiacami złotych gdy był dyrektorem PFRON, a nie udaje prawowitego katolika.
      Żygać sie chce jak ktoś taki chce stanowić prawo w naszym mieście sam go łamiąc.
      • Gość: czerwony beret Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 17:19
        Czyżby chodziło o te pieniądze,które dostał lubelski arcy na utworzenie
        stanowisk pracy dla niepełnosprawnych (przyjął wyłącznie kierowcę,a za resztę
        utworzył studio radiowe i pracoenię komputerową dla sukienkowych)
    • Gość: bosman Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 20:50
      Narazie kupujemy!!! Ryba bulgotał z niezadowolenia w TVP3 Lublin bo dostał
      po "ikrze", nawet od części kolesiów z Pisuaru.. Zobaczymy kiedy następna
      odsłona.
    • Gość: alien Re: Handel w niedziele IP: *.cable.ubr03.edin.blueyonder.co.uk 06.09.04, 12:09
      jestem w szkocji i tutaj jest przejebane z supermarketami bo im rozjebaly
      wszystkie sklepy sklepiki i jest chujnia w sumie nie ma wyboru co chcesz jesc w
      czym chodzic itd pierdolic supermarkety i handel w niedziele
      • Gość: warszawiak Re: Handel w niedziele IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.09.04, 00:08
        > jestem w szkocji i tutaj jest przejebane z supermarketami bo im rozjebaly
        > wszystkie sklepy sklepiki i jest chujnia w sumie nie ma wyboru co chcesz jesc
        >
        > czym chodzic itd pierdolic supermarkety i handel w niedziele

może czas wrócić?
        coś Ci słownictwo zubożało w tej Szkocji...
    • Gość: orzech Re: Handel w niedziele IP: *.marsoft.com.pl / 213.17.178.* 07.09.04, 13:06
      Panie Ryba i inni z tej sekty. Odczepcie się od handlu w niedziełe. Jest tyle
      problemów w tym regionie, tyle brudu na ulicach i placach, tyle bezrobocia,
      pijaństwa, bandytyzmu. Zajmijcie się tymi problemami. Kto nie chce - nie
      idzie kupować. Co wam przeszkadza chodzić nawet na cztery msze w niedzielę?..
      A swoje dewotki oddelegujcie do innych zadań.
      Nie tak dawno towarzysz pierwszy sekretarz w mieście decydował, co może robić
      obywatel w dniu wolnym od pracy. Tak Wam za tym tęskno?
      orz
      • folkatka Re: Handel w niedziele 09.09.04, 00:50

To złe, jeśli władza próbuje narzucac odgórnie jakies akcje uobyczajniania
        (paskudny neologizm, fe) obywateli, i zapomina że wszyscy jesteśmy dorośli.
        Przypomina mi sie pewien skecz Fedorowicza, w którym opowiadał on, że w latach
        60., pan i pani nie mogli wynając pokoju w hotelu, o ile nie byli małżeństwem
        (konkluzja: gdyby Richard Burton z Elką Taylor wtenczas przyjechali do Polski,
        przyszłoby im nocowac na dworcu:)) Ja sama bardzo często kupuję w niedziele, i
        nie chce, po prostu nie chcę, żeby jakis pan Ryba decydował za mnie. Z drugiej
        strony: obserwować można, jak w coraz to nowe obszary naszego zycia wdziera sie
        konsumpcjonizm, pójście na łatwiznę. Dlatego tez wiele rodzin uważa wizytę w
        supermarkecie za rozrywke i wspaniały sposób spedzenia niedzieli (uwaga! Nie
        mam na mysli tych co na tygodniu pracują i na nic nie mają czasu- żeby było
        jasne), tak samo jak wiele rodzin na niedzielny obiad idzie do McDonaldsa.Ja z
        dzieciństwa pamietam niedzielne spacery w Parku Ludowym.Czy obecne dziecko tak
        samo będzie wspominać zakupy ? Śmiem wątpić. Ale niestety - na to sie nic nie
        poradzi, a juz na pewno żadne odgórne zasady nic nie zmienią.

--
        GG 3573607
        Zniszczyć lub pozwolić, aby zniszczały zabytki artystyczne przeszłości, jest
        to odebrać miastu lub krajowi kapitał, zebrany pracą wielu pokoleń, popchnąć
        społeczeństwo o wielki krok w tył, ku barbarzyństwu i ciemnocie.
        Stanisław Tomkowicz
        • Gość: bosman Re: Handel w niedziele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.04, 12:54
          Zgadzam się z Toba. Tylko to chyba nie zależy od tego czy markety będą czynne w
          niedziele czy nie. Jeżeli rodzic nie ma zwyczaju przekazać(pokazać, umożliwić)
          dziecku odpowiedniej formy wypoczynku to nawet zamknięcie sklepów nie pomoże. A
          jeśli dla kogoś wypoczynkiem(?) lub formą spedzenia wolnego czasu jest
          szwendanie sie po Realach itp. to jak je zamknął to i tak nie pójdzie do teatru
          lub nie wyjedzie za miasto tylko pojedzie np. na giełdę samochodową.
        • Gość: olo Lublin nie chce do Europy :(((( IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 11.09.04, 10:35
          Francja, Niemcy, Belgia, Włochy, Hiszpania ograniczyły handel weekendowy ze
          względów SPOŁECZNYCH a nie religijnych.
          Trzeba było przyłączyć się LPRu przed referendum UE. Teraz kiedy juz jesteśmy w
          Unii walczycie z prawami funkcjonującymi w Europie? wprowadzacie "polniche
          witrchaft" do Europy ? Coś mi się widzi że Lublin wybrał kierunek bardziej na
          wschód niż do cywilizacji? a szkoda ...

• ryslis.mywdt.net Re: Lublin nie chce do Europy :(((( 12.09.04, 05:03
            Nie jestem lubliniakiem aczkolwiek zyje tu juz ponad 50 lat.Z moich obserwacji
            moge wysnuc wniosek ze ciemnogrodzianie sa bardzo podatni na rozne powiewy.Jak
            45lat wialo ze wschodu byli bardziej wschodni ja sami sowieci.Dzis kiedy
            pierwszy taliban w kraju-terrorysta psychiczny p.rydzyk poprzez swich
            przedstawicieli z LPR i Samoobrony dazy do przejecia wladzy w Polsce znowu
            godza sie na poddanie.Ludzie kazda religia dazy do wladzy,historia to oceni ale
            trzeba zrozumiec ze ze dzis mamy wybor,nie zamieniajmy delikatnej demokracji na
            terror religijny-swieta inkwizycja juz byla ,nie wracajmy do toch czasow,mamy
            wolny wybor.Dzis zyje zdala od Lublina i Polski mysla i sercem jestem u Was i
            podpowiadam :nie dajcie sie zniewolic polskim talibanom.
          • Gość: bosman Re: Lublin nie chce do Europy :(((( IP: *.lublin.mm.pl 14.09.04, 17:01
            To nie jest tak jak myślisz. W Lublinie jest określona część ludności, bardzo
            aktywna na skutek propagandy kk która przy niskiej frekwencji ogólnej wybiera
            takich a nie innych ludzi do rady. A ponieważ są to pacjenci(ci pożal sie Boże
            radni) bez pomysłu na nowy Lublin, to znajdują tematy zastępcze markując
            aktywność, czesząc kaskę, robiąc sobie układy i układziki. Lewica natomiast,
            wiedząc, że długo nie wygra w Lublinie, ciesząc się z tego co nachapała, włazi
            w d... tym pierwszym na zasadzie "rączka rączkę myje, nóżka nóżkę trąca", i
            też "czesze" swoje. Moim zdaniem główny zarzut do lublinian, to bierność
            wyborcza a potem pretensje do rady której nie wybrali.I nawet ostatnie
            głosowanie w wyniku którego można jeszcze handlować w niedzielę to tylko pozory
            rozsądku rady. Po prostu ludkowie przestraszyli się wkur.......ia ludzi lub,
            znając wyniki kolejnego glosowania w Radomiu szykują taki cymes którego nie da
            sie podważyć a arcybaca będzie zadowolony.
    • dociek Re: Handel w niedziele 14.09.04, 00:15
      Uchylony zakaz handlu w Radomiu
      IAR 17:00

Na ten temat
      » Bitwa o handel w niedzielę

Radni Radomia niespodziewanie uchylili uchwałę ograniczającą niedzielny handel.

Początkowo większością głosów odrzucono wniosek SLD o wprowadzenie tej sprawy
      do porządku obrad. Gdy doszło jednak do omawiania punktu - "sprawy różne" -
      pojawiło się pięć wniosków kupców z Radomia, którzy domagali się uchylenia
      uchwały. Za przyjęciem ich wniosku zagłosowało 13 radnych, a przeciwko 12.
      Zadecydowały dwa głosy radnych z Platformy Obywatelskiej.

Wynik głosowania oznacza, że uchwała przestaje obowiązywać i handel w niedzielę
      będzie mógł odbywać się bez żadnych ograniczeń. Nowa uchwała wejdzie w życie za
      dwa tygodnie. (uk)

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5753164&_err=1&ticket=9961358495375472QiROUlnwQH2nQFl13AmF3Ca2%2FoKH%
      2FEiummDEFIrFTnQdYqRtIJ3q4EJLyRAaya383GkYvd1dmRL4AfW756y%2BC11zwfe617F7CMZrYkbf%
      2BShTmdNoe9A%2BXkrx%2FQFFqrOB
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka