Gość: zorbi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.04, 23:00 Proponuję zamknąć radnych LPR, a nie hipermarkety. I niech radni LPR nic nie ograniczają, bo sami są wystarczająco ograniczeni. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rock&Roller Re: Handel w niedziele IP: *.pronet.lublin.pl 01.09.04, 00:03 głupota nie zna granic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 01.09.04, 06:40 Jest wystarczająco wiele przepisów prawa pracy pozwalających chronić pracownika. Wystarczy je tylko EGZEKWOWAĆ! Zmobilizować PIP , kontrolować przestrzeganie prawa przez pracodawców a nie pozbawiać ludzi pracy bo tak się skończy. Katole z LPR znów wlażą w d..... kk.Ten cały Mańka chce leczyć syfa pudrem. Odpowiedz Link Zgłoś
4gwiazdki Re: Handel w niedziele 01.09.04, 07:59 Jak się nie ma żadnego pomysły,to robi się głupoty Jeśli LPRowi przeszkadza handel w niedzielę,to niech sobie siedzą w domach i nie robią niedzielnych zakupów. A komu przeszkadza,że ludzie pracują w niedzielę?Ja też pracuję w niedziele,gdy taka jest potrzeba.Gdyby trzeba było pracować w każdą niedzielę,również bym pracował .Zaznaczam,że nie z przyjemnością. Od dawien dawna księża pracują w niedzielę i jest wszystko w porządku.Oni nie narzekają.A wprost przeciwnie - cieszą się,że chociaż w niedzielę mogą robić sporą kasę. Wiele mam przemyśleń w stosunku co do niektórych ugrupowań,ale to już inna sprawa. "Szanowni" radni z lpru i samoobrony.Czy występując z propozycją zamknięcia sklepów w niedziele,uzgadnialiście to ze swymi wyborcami?Przecież ktoś was wybierał,zlecił wam reprezentowanie pewnej grupy mieszkańców.Ale nikt nie dał wam prawa do decydowania za kogoś i to w dodatku BEZ KONSULTACJI! No który radny spotkał się ze swoimi wyborcami w tej sprawie (i innych?) Tak więc lprowcy dajcie sobie spokój z tym handlem w niedzielę,bo nikt was nie prosił o interwencję.Nawet te ekspedientki,nad którymi się użalanie was nie prosiły.A w hipermarketach i tak ludzie pracują w niedzie.Cóż więc się stanie złego,że kilka kasjerek zasiądzie przy kasach? Ale tu chodzi o coś innego.Tu trzeba zrobić frekwencję w kościołach.Ale z ostatnich doniesień prasowych wynika,że również kuria jest zainteresowana budową Echo Investment.Czyli jednym słowem wasz zwierzchnik myśli co innego,a wy spod znaku lpru robicie mu na złość. PS.Jednak nie potrafię wypowiadać się jednym zdaniem.Ubolewam nad tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: Handel w niedziele IP: *.pl / *.enterpol.pl 11.09.04, 11:53 Jak zamkniecie marketów ma wplynac na zwiekszenie frekwencji w kosciolach to ja jestem przeciw. Juz teraz ciezko jest znalezc na mszy miejsce siedzace to co bedzie jak zacznie chodzic do kosciolów jeszcze wiecej ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZYKLASK Re: Handel w niedziele IP: 212.182.117.* 01.09.04, 09:08 BRAWO ZORBI. TO NIEWIARYGDNE JAK JEDNYM ZDANIEM MOŻNA IDEALNIE UTRAFIĆ W SEDNO SPRAWY. JESZCZE RA DUŻE BRAWA. ZGADZAM SIĘ W ZUPEŁNOŚCI I GORĄCO POPIERAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boss Re: Handel w niedziele IP: *.pronet.lublin.pl 01.09.04, 11:26 Naprawdę was pojebało jeśli ludzie nie mieli by ochoty robić zakupów w niedziele to by ich po prostu nie robili a sklepy same by się pozamykały.Wasz pomysł jest adekwatny do takiego jak kazać ludziom w srodku tygodnia na przykład o 12 iść spać. Gratuluję pomysłowości.A może przygarneliście miłosza z mpk bo on miał równie idiotyczne pomysły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joo Re: Handel w niedziele IP: *.udn.pl 02.09.04, 11:45 Niedziela jest po aby odpoczywać a nie pracować. Brawo LPR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek A co z kierowcami autobusów ? IP: 212.182.95.* 01.09.04, 13:21 Dlaczego radni LPR ich zostawili bez pomocy ? Po co komunikacja w niedziele i święta ? Każdy powinien iść do kościoła do swojej parafii, a nie szwędać się po mieście ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: A co z kierowcami autobusów ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:30 Zmknąć też szpitale, stacje benzynowe, pogotowia, elektrownie, stacje telewizyjne i radiowe (była by korzyść, zamilikło by rydzyjko i TV Trwam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: A co z kierowcami autobusów ? IP: *.lublin.mm.pl 01.09.04, 20:11 I wprowadzić parafialne listy obecności w kościołach w niedzielę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Super DidżeJ Heniu Re: A co z kierowcami autobusów ? IP: *.pl / *.enterpol.pl 11.09.04, 11:54 KOmunikacja w niedziele jest bardzo ograniczana, jezdzi moze z 1/4 tego co w dni powszednie, tak ze chyba nie problem jak co 4 niedziela jest pracowita? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane.luko Re: Handel w niedziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 13:31 To że LPR wymyśla głupotę za głupotą przez co wrogo nastawia do siebie ludzi to nie tak znów źle. Gorzej, że przy okazji rozbudza wrogość wobec wiary i kościoła. Już któryś z forumowiczów wyżej wstrzelił się w ten ton twierdzeniami jak to księża od szaraczków po arcybiskupów tylko się oglądają za mamoną. Poza tym, dlaczego handel na 300m kw jest cacy a na większej powierzchni już be? To tak Panu Bogu świeczkę i diabłu ogarek? Oj, bo duchowy przywódca LPRu, Tadzio Rydzyk, wezwie na dywanik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiosk kościelny Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 01.09.04, 14:46 No ale jak tu nie kląć i jak tu nie winić kościoła? Duchowy przywódcza LPRu Tadzio R. który spłodził ten twór,daje przyzwolenie i wytyczne dla tych niemyślących,ślepo wykonujących polecenia sukienkowych. A jak "wiadomo" Rydzyk jest w tej chwili pierwszy po papieżu.Jest najwyższym przedstawicielem polskiego kościoła.Więc jak tu nie mieć pretensji do kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: york Re: Handel w niedziele IP: *.udn.pl 02.09.04, 11:47 Kiosku niemądry twoja wiedza pochodzi z NIe i Faktów i mitów. Własnym rozumem myśl, o ile masz tam jakieś zwoje. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Handel w niedziele 01.09.04, 13:50 Dla pomysłodawców już od dawna brakuje skali dla określenia obszaru pustki umysłowej. Biedny nasz kraj, w którym do władzy dorwali się pensjonariusze oddziałow zamkniętych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: perkoz_1 Pytanko do Lublinian. IP: *.rury.sdi.tpnet.pl 01.09.04, 14:11 Czy nasza lubelska cierpliwość do tych kretynów z LPR się kiedyś skończy?I do im podobnych "zapracowanych" różnej maści samorządowców.Czy daliśmy im mandaty po to aby te pajace robili sobie cyrk z Lubelszczyzny?Ich chrześcijańskie świętowanie w niedziele tyle mnie obchodzi co śnieg zeszłoroczny i bardzo ale to bardzo proszę abyście się bando fanatyków i nierobów od mojego życia doczesnego uprzejmie odpieprzyli.I ja będę decydować czy mam chęć i zamiar pójść do obojętnie jakiego sklepu coś kupić czy nie.Dziurawymi ulicami w Lublinie darmozjady się zajmować,bezrobociem,przestępczością oraz promowaniem dobrego wizerunku Lublina w Polsce i Europie a jak na razie to na łby wam popadało i robicie z tego pięknego miasta swiętojebliwy skansen.Pies jak nie ma co robić to sobie pisanki liże.Aleście sobie wyborcy "inteligencję" na radnych wybrali.Tak trzymać!W następnej kadencji i przy waszej pomocy Świętą Inkewizycję powołają ;=) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: Handel w niedziele IP: *.tebo.net / 195.116.220.* 01.09.04, 16:31 podpisuje sie pod wszystkimi wypowiedziami. Szkoda slow na krytyke LPR. Nie lubie klac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: handlowiec Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.pl / 212.182.96.* 01.09.04, 17:06 Zwracam się z apelem do wszystkich placówek handlowych: małych, średnich oraz dużych. Wywieśmy na widocznych miejscach zdjęcia (duże) radnych z LPR z napisem: "TYCH IDIOTÓW NIE OBSŁUGUJEMY" ! Niech jeżdżą po zakupy do innych miejscowości lub pobierają paczki żywnościowe na plebaniach! Proszę o opinię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spekulant udowodniłeś że jesteś idiotą! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 20:00 >Zwracam się z apelem do wszystkich placówek handlowych: małych, średnich oraz > dużych. Wywieśmy na widocznych miejscach zdjęcia (duże) radnych z LPR z > napisem: "TYCH IDIOTÓW NIE OBSŁUGUJEMY" ! Niech jeżdżą po zakupy do innych > miejscowości lub pobierają paczki żywnościowe na plebaniach! > Proszę o opinię! Oto moja opinia: Rzeczywiście jesteś idiotą, dowiodłeś tego. Właściciele małych i średnich placówek handlowych popierają ten projekt, bo jest dla nich korzystny, jeśli hipermarket jest zamknięty oni zarobią więcej pieniędzy, puknij się w czoło, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: udowodniłeś że jesteś idiotą! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 22:58 To idż kretynie jak tak szastasz szmalem i kupuj w swoich zakichanych małych placówkach handlowych płacąc 50 i więcej procent marży. Możesz jeszcze mi zrobić zakupki jak nie masz co zrobić z kasą. Poza tym zorientuj się troszkę i dojdź do wniosku, że nie z tych powodów LPRy chcą zamykać handel w niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny umysł Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.pl / 212.182.96.* 01.09.04, 17:16 A ja jestem ateistą pieprzeni, koscielni pojebańcy i w dupie mam msze swięte i inne chrześcijańskie misteria. Wara od mojego życia szmaciarze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa A nauka i nauczanie w niedziele? IP: *.resetnet.pl 01.09.04, 18:04 Chyba tylko przez zapomnienie LPR jeszcze nie zakazała działalności studiów zaocznych w niedziele. A bywa, że zjazdy wypadają w ważne katolickie święta, np. w Palmową Niedzielę. Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: Handel w niedziele 01.09.04, 21:41 Tak sobie siedzę i czytam Wasze wypowiedzi i widzę , że wszyscy jak jeden mąż potępiają radnych LPR,wyklinają ich na czym świat stoi i nie znalazłem na forum ani jednego głosu poparcia dla nich.I przyszło mi do głowy głupie pytanie-skąd oni wzięli się w Radzie Miasta?Odpowiedź niestety nasuwa się sama-ktoś ich wybrał. A kto? Otóż między innymi i Wy drodzy forumowicze!Na drugi raz dobrze się zastanówcie zanim oddacie swój głos.Ja na szczęście olałem wybory i teraz mogę mieć dobre samopoczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Handel w niedziele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:01 Samopoczucie będziesz miał zajebiste jak jeszcze raz olejesz wybory i dzięki tobie i tobie podobnym wygrają buraki albo durnie. Miło ci będzie, że hej. Wszystkim nam będzie miło... Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: Handel w niedziele 01.09.04, 23:19 Człowieku,z całym szacunkiem,ale na jakim Ty świecie żyjesz?Myślisz,że jak wybierzesz SLD to z Lublina zrobi się Las Vegas? Myślisz że oni pchają się do żłoba po to żeby mieszkańcom miasta zrobić dobrze?Obudź się!Myślisz,że coś od Ciebie zależy?Jesteś niemożliwy. P.S. A tym którzy głosowali na LPR mówię z satysfakcją:dobrze wam tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Handel w niedziele IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.04, 23:27 Alex, gdzie u licha ja napisałem żeby wybierać SLD ??? I to nie ode mnie tylko od nas, tych co chodzą na wybory i próbują. Bo olać i się poddać to w sumie jest łatwo, tylko gorzej się potem żyje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jj Re:Radni LPR IP: *.pronet.lublin.pl / *.pronet.lublin.pl 02.09.04, 00:17 Ciekawe że ostatnie wybory do parlamentu euro w Lublinie wygrało LPR No to kto na nich głosuje ???????? Aha i jeszcze jedno nie iść na wybory = ministry z LPR (i tak ten region będzie zacofany skoro głowne siły u nas to LPR Samoobrona i PSL , a gdzie inteligiencja i wykształceni ludzie - brak , czy wyjechali do warszawki???) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ane.luko Re: Handel w niedziele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 00:28 Niestety, odpowiedź nasuwa się inna - ktoś pozwolił by ich (oraz cwaniaczków z "Samoobrony") wybrano. A pozwolili ci, którym wszystko wisi i wszelkie wybory mają gdzieś. Dlatego jeśli nie podoba Ci się LPR w Lublinie, nie możesz mieć dobrego samopoczucia. Chyba, że w ogóle Cię nie obchodzi co się dzieje w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Handel w niedziele powinien być zakazany IP: *.udn.pl 02.09.04, 11:50 Jeśli dorosli ludzie nie myślą o odpoczynku i rodzinie to trzeba im o tym przypomnieć uchwałą Rady Miasta i nie ważne kto ją zgłasza, ważne że jest dla dobra rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorbi Re: Handel w niedziele powinien być zakazany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.04, 13:08 Brawo. Jeśli ludzie nie pamiętają o trzeźwości, należy uchwałą RM zakazać alkoholu, jeśli nie myślą o zdrowiu - zakazać palenia, jeśli giną w wypadkach, zakazać jazdy samochodami itp. A ja mam jeszcze pomysł taki: jeśli niektórzy są głupi, to niech RM zakaże im pisać głupich postów na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przewidujący Re: Handel w niedziele powinien być zakazany IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 17:22 Dobrze myślisz.Należy zakazać niedzielnych zakupów.Ty idziesz na zakupy (zajmie ci to sporo czasu),a tymczasem twoją żonę obskakuje sąsiad.Tego się właśnie boisz? NIe przejmuj się.Jej nikt nie tknie.Ona taka brzydka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: € Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 17:25 Chociaż raz z gadzam się z ane.luko Odpowiedz Link Zgłoś
alex2222 Re: Handel w niedziele 02.09.04, 17:37 ane.luko albo jesteś młoda(y) i pełna(y) wiary,entuzjazmu i nadziei , czego mogę Ci tylko zazdrościć,albo po prostu jesteś naiwna(y).Tu nie chodzi o to że w mieście rządzi akurat LPR.Załóżmy,że pójdę na wybory i wybiorę np.SLD.Będę miał otwarte sklepy w niedzielę a oprócz tego będę miał afery,kolesi na wszystkich prominemtnych stanowiskach oraz bezczelność i partyjniactwo.Wybiorę Prawo i Sprawiedliwość-będę miał bezprawie i niesprawiedliwość.Wybiorę Platformę,będzie dużo gadania i niewiele z tego wyniknie.Tu chodzi o system.Ja też kiedyś wierzyłem , że coś ode mnie zależy i chodziłem na wybory.Teraz brzydzi mnie to i wolę patrzeć z boku.Wiem,wiem,to wygodne,za nic nie odpowiadać ,no cóż pewnie nie mam racji,ale zdania nie zmienię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Handel w niedziele IP: *.zagiel.com.pl / 212.182.117.* 02.09.04, 15:39 pseudo poseł Mańka niech lepiej wytłumaczy sie w prokuraturze co zrobił z 200 tysiacami złotych gdy był dyrektorem PFRON, a nie udaje prawowitego katolika. Żygać sie chce jak ktoś taki chce stanowić prawo w naszym mieście sam go łamiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwony beret Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 17:19 Czyżby chodziło o te pieniądze,które dostał lubelski arcy na utworzenie stanowisk pracy dla niepełnosprawnych (przyjął wyłącznie kierowcę,a za resztę utworzył studio radiowe i pracoenię komputerową dla sukienkowych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Handel w niedziele IP: *.lublin.mm.pl 02.09.04, 20:50 Narazie kupujemy!!! Ryba bulgotał z niezadowolenia w TVP3 Lublin bo dostał po "ikrze", nawet od części kolesiów z Pisuaru.. Zobaczymy kiedy następna odsłona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alien Re: Handel w niedziele IP: *.cable.ubr03.edin.blueyonder.co.uk 06.09.04, 12:09 jestem w szkocji i tutaj jest przejebane z supermarketami bo im rozjebaly wszystkie sklepy sklepiki i jest chujnia w sumie nie ma wyboru co chcesz jesc w czym chodzic itd pierdolic supermarkety i handel w niedziele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warszawiak Re: Handel w niedziele IP: 5.2.* / *.chello.pl 09.09.04, 00:08 > jestem w szkocji i tutaj jest przejebane z supermarketami bo im rozjebaly > wszystkie sklepy sklepiki i jest chujnia w sumie nie ma wyboru co chcesz jesc > > czym chodzic itd pierdolic supermarkety i handel w niedziele może czas wrócić? coś Ci słownictwo zubożało w tej Szkocji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orzech Re: Handel w niedziele IP: *.marsoft.com.pl / 213.17.178.* 07.09.04, 13:06 Panie Ryba i inni z tej sekty. Odczepcie się od handlu w niedziełe. Jest tyle problemów w tym regionie, tyle brudu na ulicach i placach, tyle bezrobocia, pijaństwa, bandytyzmu. Zajmijcie się tymi problemami. Kto nie chce - nie idzie kupować. Co wam przeszkadza chodzić nawet na cztery msze w niedzielę?.. A swoje dewotki oddelegujcie do innych zadań. Nie tak dawno towarzysz pierwszy sekretarz w mieście decydował, co może robić obywatel w dniu wolnym od pracy. Tak Wam za tym tęskno? orz Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Handel w niedziele 09.09.04, 00:50 To złe, jeśli władza próbuje narzucac odgórnie jakies akcje uobyczajniania (paskudny neologizm, fe) obywateli, i zapomina że wszyscy jesteśmy dorośli. Przypomina mi sie pewien skecz Fedorowicza, w którym opowiadał on, że w latach 60., pan i pani nie mogli wynając pokoju w hotelu, o ile nie byli małżeństwem (konkluzja: gdyby Richard Burton z Elką Taylor wtenczas przyjechali do Polski, przyszłoby im nocowac na dworcu:)) Ja sama bardzo często kupuję w niedziele, i nie chce, po prostu nie chcę, żeby jakis pan Ryba decydował za mnie. Z drugiej strony: obserwować można, jak w coraz to nowe obszary naszego zycia wdziera sie konsumpcjonizm, pójście na łatwiznę. Dlatego tez wiele rodzin uważa wizytę w supermarkecie za rozrywke i wspaniały sposób spedzenia niedzieli (uwaga! Nie mam na mysli tych co na tygodniu pracują i na nic nie mają czasu- żeby było jasne), tak samo jak wiele rodzin na niedzielny obiad idzie do McDonaldsa.Ja z dzieciństwa pamietam niedzielne spacery w Parku Ludowym.Czy obecne dziecko tak samo będzie wspominać zakupy ? Śmiem wątpić. Ale niestety - na to sie nic nie poradzi, a juz na pewno żadne odgórne zasady nic nie zmienią. -- GG 3573607 Zniszczyć lub pozwolić, aby zniszczały zabytki artystyczne przeszłości, jest to odebrać miastu lub krajowi kapitał, zebrany pracą wielu pokoleń, popchnąć społeczeństwo o wielki krok w tył, ku barbarzyństwu i ciemnocie. Stanisław Tomkowicz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Handel w niedziele IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.09.04, 12:54 Zgadzam się z Toba. Tylko to chyba nie zależy od tego czy markety będą czynne w niedziele czy nie. Jeżeli rodzic nie ma zwyczaju przekazać(pokazać, umożliwić) dziecku odpowiedniej formy wypoczynku to nawet zamknięcie sklepów nie pomoże. A jeśli dla kogoś wypoczynkiem(?) lub formą spedzenia wolnego czasu jest szwendanie sie po Realach itp. to jak je zamknął to i tak nie pójdzie do teatru lub nie wyjedzie za miasto tylko pojedzie np. na giełdę samochodową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Lublin nie chce do Europy :(((( IP: *.fhi.pl / *.fhi.pl 11.09.04, 10:35 Francja, Niemcy, Belgia, Włochy, Hiszpania ograniczyły handel weekendowy ze względów SPOŁECZNYCH a nie religijnych. Trzeba było przyłączyć się LPRu przed referendum UE. Teraz kiedy juz jesteśmy w Unii walczycie z prawami funkcjonującymi w Europie? wprowadzacie "polniche witrchaft" do Europy ? Coś mi się widzi że Lublin wybrał kierunek bardziej na wschód niż do cywilizacji? a szkoda ... Odpowiedz Link Zgłoś
ryslis.mywdt.net Re: Lublin nie chce do Europy :(((( 12.09.04, 05:03 Nie jestem lubliniakiem aczkolwiek zyje tu juz ponad 50 lat.Z moich obserwacji moge wysnuc wniosek ze ciemnogrodzianie sa bardzo podatni na rozne powiewy.Jak 45lat wialo ze wschodu byli bardziej wschodni ja sami sowieci.Dzis kiedy pierwszy taliban w kraju-terrorysta psychiczny p.rydzyk poprzez swich przedstawicieli z LPR i Samoobrony dazy do przejecia wladzy w Polsce znowu godza sie na poddanie.Ludzie kazda religia dazy do wladzy,historia to oceni ale trzeba zrozumiec ze ze dzis mamy wybor,nie zamieniajmy delikatnej demokracji na terror religijny-swieta inkwizycja juz byla ,nie wracajmy do toch czasow,mamy wolny wybor.Dzis zyje zdala od Lublina i Polski mysla i sercem jestem u Was i podpowiadam :nie dajcie sie zniewolic polskim talibanom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Lublin nie chce do Europy :(((( IP: *.lublin.mm.pl 14.09.04, 17:01 To nie jest tak jak myślisz. W Lublinie jest określona część ludności, bardzo aktywna na skutek propagandy kk która przy niskiej frekwencji ogólnej wybiera takich a nie innych ludzi do rady. A ponieważ są to pacjenci(ci pożal sie Boże radni) bez pomysłu na nowy Lublin, to znajdują tematy zastępcze markując aktywność, czesząc kaskę, robiąc sobie układy i układziki. Lewica natomiast, wiedząc, że długo nie wygra w Lublinie, ciesząc się z tego co nachapała, włazi w d... tym pierwszym na zasadzie "rączka rączkę myje, nóżka nóżkę trąca", i też "czesze" swoje. Moim zdaniem główny zarzut do lublinian, to bierność wyborcza a potem pretensje do rady której nie wybrali.I nawet ostatnie głosowanie w wyniku którego można jeszcze handlować w niedzielę to tylko pozory rozsądku rady. Po prostu ludkowie przestraszyli się wkur.......ia ludzi lub, znając wyniki kolejnego glosowania w Radomiu szykują taki cymes którego nie da sie podważyć a arcybaca będzie zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Handel w niedziele 14.09.04, 00:15 Uchylony zakaz handlu w Radomiu IAR 17:00 Na ten temat » Bitwa o handel w niedzielę Radni Radomia niespodziewanie uchylili uchwałę ograniczającą niedzielny handel. Początkowo większością głosów odrzucono wniosek SLD o wprowadzenie tej sprawy do porządku obrad. Gdy doszło jednak do omawiania punktu - "sprawy różne" - pojawiło się pięć wniosków kupców z Radomia, którzy domagali się uchylenia uchwały. Za przyjęciem ich wniosku zagłosowało 13 radnych, a przeciwko 12. Zadecydowały dwa głosy radnych z Platformy Obywatelskiej. Wynik głosowania oznacza, że uchwała przestaje obowiązywać i handel w niedzielę będzie mógł odbywać się bez żadnych ograniczeń. Nowa uchwała wejdzie w życie za dwa tygodnie. (uk) wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?wid=5753164&_err=1&ticket=9961358495375472QiROUlnwQH2nQFl13AmF3Ca2%2FoKH% 2FEiummDEFIrFTnQdYqRtIJ3q4EJLyRAaya383GkYvd1dmRL4AfW756y%2BC11zwfe617F7CMZrYkbf% 2BShTmdNoe9A%2BXkrx%2FQFFqrOB Odpowiedz Link Zgłoś