empi 03.10.14, 15:23 Bosman chyba maczał w tym ręce :) tu więcej... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
_aaa_ Re: No i mamy problem 03.10.14, 16:02 nie sadzę, on od kilku dni za tymi rowerami lata. czasu nie ma co widać na forum. znaczy się jego nie widać:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Katolstwo "polityczne" 03.10.14, 16:55 reprezentowane w znacznej części pośród zasiedziałych radnych nawiedzonego, lubelskiego cyrkusza zdecydowanie zapomina, że prócz katolików stadion odwiedzają też wierni innych wyznań. Katolicy "faktyczni" to mniejszość Polaków. Te łączne, przekłamane, rzekome "99%" to tylko tzw."katolicyzm" - na pokaz, będący wyłącznie demonstracją symbolicznych, powierzchownych zachowań i ewentualnie kultywowaniem tradycji obyczajowej. Wg statystyk ISKK uczestników mszy jest ok. 40%, a tych "prawdziwych katolików" (komunia) ok. 30%, włączając w to również nawet członków bojówek używających w nazwie: "Prawdziwi Polacy Katolicy-Patrioci". Jeżeli radny chce święcić, to należy zaprosić przedstawicieli wszystkich wyznań na równych prawach. W czym gorsi są prawosławni, protestanci, muzułmanie czy wyznawcy latającego potwora spaghetti? Poza tym niech kolankowy radny zapłaci z własnej kieszeni za pokropek. Bo za rozrywkę trzeba płacić - nawet za taką, podejrzanej jakości. Nachalne demonstrowanie swojej przynależności do KK i narzucanie, z pozycji samorządu miasta, wszystkim innym obrzędów z pogranicza pogaństwa i czarnej magii jest domeną ludzi dla których katolicyzm jest wyłącznie rytuałem lub metodą osiągania różnych korzyści. To jest jawny pokaz nietolerancji religijnej i dyskryminacji, publicznie ujawniony przez członka samorządu miasta. Nie głosujcie na nawiedzonych oszołomów w kolejnych wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa A Twoją bezmyślność-jak ja nazwać? 15.10.14, 13:28 A czy przedstawiciele innych obrządków,wyznań czy religiji wyrazili chęć poświęcenia stadionu?Jeżeli nie,to w czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: No i mamy problem IP: *.dynamic.chello.pl 03.10.14, 18:18 empi napisał: Bosman chyba maczał w tym ręce :) Jakby maczał to na pewno w tym https://www.youtube.com/watch?v=y0EAL3vXZrM Za udział w takim wykonaniu nie poskąpiłbym grosza. U nas też spotyka się podobne wykonania. W oryginale śpiewają nasi starsi bracia w wierze, taki tekst (tłumaczenie pobrałem z netu): Leć, myśli, na złotych skrzydłach; Leć, odpoczywając na górach i pagórkach, tam, gdzie powietrze łagodne i ciepłe wypełnia słodki zapach ojczystej ziemi! Powitaj brzegi Jordanu, zburzone wieże Syjonu. O moja piękna ojczyzno utracona! O wspomnienia, tak drogie i nieszczęsne! Złota harfo dawnych proroków, czemu milczysz wisząc na wierzbie? Obudź pamięć w sercu, opowiedz o minionych czasach! Tak gorzki, jak los Jerozolimy Niech będzie twój płacz. Niech Bóg obudzi w tobie melodię, która da nam siłę, by znosić cierpienia! Odpowiedz Link Zgłoś