Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle w śródmieściu

IP: *.nn / 62.233.189.* 09.09.04, 22:31
no prosze, jeszcze jak sie sprzeda to bede pod wielkim wrazeniem,
jednoczesnie nasuwa sie wysl, ze to bedzie kupione za pieniadze zarobione
poza Lublinem a moze nawet wojewodztwem
Obserwuj wątek
    • Gość: Iron Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: *.futuro.com.pl 09.09.04, 22:55
      Taaak, kolejne osiedle dla nowobogackich, którzy ogrodzą się bo uważają że oni
      są jedyni praworządni i uczciwi a wszyscy dookoła to banda złodzei, pijaków i
      podludków
      • Gość: zorbi Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 23:08
        Basen ? To w bloku basen się opłaci a w mieście aquapark nie ? Ciekawostka...
        Sam będę chodził tam na basen. Oczywiście jeśli te zamierzenia nie okażą się
        lipą, jak wszystko w tym smutnym jak p...a mieście.
      • Gość: obcy Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: *.nn / 62.233.189.* 09.09.04, 23:27
        Iron, widac ze kasy nie masz, bo jak zarabiasz wiecej niz wszyscy w okolicy to
        bys wiedzial jak sie polaczki patrza na tego co sobie poradzil w zyciu, pozatym
        jak cie stac to wydasz kase, zeby z okna nie ogladac jak dresiasz biega ze
        strzykawka za twoim dzieckiem bo mu nie chce dac 5 zl
    • Gość: Aga P/POŻ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.04, 00:16
      ogrodzone osiedle i tylko jeden wjazd, co na to strażacy?
      • Gość: Super DidżeJ Heniu Re: P/POŻ IP: *.pl / *.enterpol.pl 10.09.04, 08:25
        Na wsi w kazdym gospodarstwie tak jest ze ogrodzone i jeden wjazd i strazacy
        jakos nie protestuja.
      • Gość: kadrowiec Re: P/POŻ IP: *.lublin.mm.pl 12.09.04, 17:46
        Jest to wyłącznie kwestia szerokości dojazdów i ewentualnych zakazów
        zatrzymywania na drogach pożarowych. A poza tym mogą być dojazdy p.poż. nie
        używane na codzień tylko otwierane w razie potrzeby.
    • Gość: pet Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: *.rw.lublin.pl / 81.219.66.* 10.09.04, 06:12
      słuchaj "zorbi" - nie jest prawdą, że miasto jest smutne. Ty nie masz chyba
      wystarcającej inwencji, aby uczzestniczyć w jego wesołościach. Lublin jest
      miastem kulturowo i towarzysko na wysokim poziomie i stosunkowo wesołym, czyli
      dokładnie takim jak p...a, którą ja umieściłbym jedynie w wygodniejszym
      miejscu. Być może masz jakiś komleks skoro wydaje Ci się, że p...a jest smutna.
      To tyle na temat Lublina jego urody i oczywiście wyżej wspomnianej wesołej i
      pięknej p...y
      • Gość: lublin moze on ogladal nie te p...y co trzeba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 08:05
        co do osiedla to ciekawe jak bedzie z architektura. mnie podoba sie nieopodal
        stare osiedle wojskowe wokol ulicy Ksiezycowej.
        ogolnie Lublin jest niestety brzydki gdyz sa zachwiane mocno proporcje ladnej
        do zlej architektury. za duy udzial prlowskich blokowisk do reszty a i w
        centrum czy srodmiesciu ladne budynki czy wrecz cale ulice to wciaz pojedyncze
        historie.
      • Gość: zorbi Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 10:45
        No cóż. To, że jesteś mało wymagający to twój problem. To że w tym mieście
        mogłoby się dziać wiele i mogłoby ono wyglądać pięknie to oczywiście prawda ale
        problemem jest to "mogłoby". Niestety ani woli ani ochoty nie ma aby
        to "mogłoby" zmienić na "jest".
        • Gość: lublin nie jest dobrze to jasne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 15:19
          wymienialem juz nie raz fatalne miejsca
          ale zeby az tak
          no nie wiem...
    • Gość: sasiad Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: *.owngsm01.md.comcast.net 11.09.04, 07:23
      ktos dostal, ktos wydal,lokalizacja....super
    • Gość: janko muzykant Czy pan Urban jest tez udzialowcem ? IP: *.205-130-66.mc.videotron.ca 11.09.04, 22:38
      .
      • Gość: chichopo a IP: *.it / 62.233.189.* 12.09.04, 17:35
        ja tam bym nie krytykował całej architektury peerelowskiej
        np wczesnopeerelowska architektura całkiem mi sie podoba , należa do niej bloki
        przy alejach racławickich czy też na tzw pierwszych zorach na nowych
        bronowicach przy drodze męcz. majd., nawiazują w wielu swoich motywach do epoki
        renesansu nie powiem , ze mojej ulubionej ale fajnie to wyglada i prezentuje
        jakis styl
        podobnie wybudowano nowa hute- miasto, które w historii architektury znajdzie
        sie kiedys w encykolopedii w tej samej kategorii co np zamosc jako wybudowane
        od początku wg jednolitego planu twór, nie przebudowywany, pomgmatwany w swej
        strukturze w zaleznosci od potrzeb jak prawie europejskie miasta
        • Gość: Super DidżeJ Heniu Re: a IP: *.pl / *.enterpol.pl 12.09.04, 23:10
          Ja mysle ze blokowisko czechowskie tez kiedys bedzie wpisane na liste UNESCO co
          ono gorsze od Nowej Huty???
          • Gość: chichopo Re: a IP: *.it / 62.233.189.* 13.09.04, 00:11
            nie znasz sie heniu na pewnych rzeczach za to przemaia przez ciebie jak prawie
            zwykle zaciekła niechec do prl, tez nie kochałem ale to nie znaczy ze wszystko
            zstamtad jest be a wszystko stad cacy; co opisanych przez ciebie blokowisk to
            mysle ze jednak stawiane były bez jakies szerzej pojetej wizji
            • Gość: Super DJ Heniu Re: a IP: 212.182.97.* 13.09.04, 10:54
              No pewnie że nie wiadomo za co nienawidzę tego PRLu : brak demokracji,
              zamykanie w więzieniu i mordowanie niewinnych osób, pozbawianie dużej części
              społeczeństwa majątku, niszczenie zabytków ( np. dworów szlacheckich), cenzura,
              zakaz podróży za granicę, łamanie karier ludziom nie należącym do PZPR,
              opóźnienie cywilizacyjne w stosunku do Grecji i Portugalii 20 lat podczas gdy
              te kraje w 1939 były 10 lat za nami.
    • ryza_malpa1 Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 08:38
      Nie wiem skąd ta zjadliwośc w niektórych postach?
      Ja tam sie ciesze, ze są ludzie , którzy maja pieniadze.
      I fajnie, ze powstanie wreszcie w Lublinie cos estetycznego, zadbanego,
      niepomazanego w mazaje sprajem itp. A ze tylko dla niektórych? No cóż, nie
      każdy moze być merlin Monroe albo Billem Gates`em...

Ale prawda jest taka, ze lepiej jest miec niz nie mieć.
      A jak ktos jest zawistnik albo ma mentalnośc Janosika - no to juz urok tego
      skażonego komunizmem kraju kraju....
      • ryza_malpa1 Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 08:39
        Zapomniałam dodac, że skażonego komunizmem i katolicyzmem kraju ( to tak dla
        sparwiedliwości, zeby mnie dociek nie ścigał..)...Jakoś w krajach
        protestanckich na bogaćących sie ludzi opatzra inaczej. Nie z zawiścią a z
        podziwem :P
        • Gość: lublin znam wielu zawistnych nie-katolikow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.04, 08:56
          z pierwszym postem malpy pelna zgoda
        • empi Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 09:03
          Tak Małpko tyle, że tam pieniądze bogatych są odzwierciedleniem pracy i
          talentów ich posiadaczy. Czy nasza zawiść ma dotyczyć umiejętności zdobywania
          pieniędzy przez naszych nowych kapitalistów?
          pzdr.
          • ryza_malpa1 Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 09:14
            No własnie nie rozumiem dlaczego WSZYSTKICH ludzi bogatych posądza się z góry o
            nieuczciwość? Czyżby zawiść? A moze brak wyobraźni? Bo skoro taki zdolny i
            wszechstoronny empi klepie biede to w jaki sposób ktos inny, napewno mniej
            zdolny i pracowity, miaby zarabiac pieniądze? Pewnie kradnie! Bo jakby był
            jakiś sposób na uczciwe zdobycie pieniedzy, to empi by na niego sam wpadł i
            opływał w luksusy typu basen w bloku...

Naprawde, zanm wielu ludzi bogatych którzy nikomu niczego nie ukradli...Jak
            równiez znam wielu niezawistnych katolików ( to dla Lublina - żeby nie bylo ,
            ze generalizuje ale jednak kultura dominująca - w tym wypadku cierpiętniczy
            katolicyzm - wpływa na psychikę narodu,....)

Swoją drogą to pojęcie "luksusów" jestw Lublinie mocno zaniżone - luksusem jest
            mieszkanie w domku (nieważne, ze sie sypie) , w czystym, nowym bloku a juz
            ogrodzenie tego bloku...o boże!!!
            • empi Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 13:05
              Droga Małpko. Nie uogólniaj. Właśnie jestem zdolny i bogaty a pojęcie biedy
              (własnej)jest mi obce. Krew mnie zalewa gdy patrzę jak inni, pomijając moją
              uczciwą i pracowitą drogę, zdobywaja to co ja i chcą później nazywać się moim
              sąsiadem.
              Pozdrów Roztocze.
              pzdr.
              • ryza_malpa1 Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 13:23
                Hm, cieszymy sie ale nie roumiemy, dlaczego szargasz własne dobre imię
                sprawiając wrażenie, ze myślisz, ze wszyscy ludzie co maja pieniądz sa z góry
                nieuczciwi?
                Poza tym czemu mamy pozdrawiac Roztocze???
                • empi Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 14:14
                  ryza_malpa1 napisała:

> Hm, cieszymy sie ale nie roumiemy, dlaczego szargasz własne dobre imię
                  > sprawiając wrażenie, ze myślisz, ze wszyscy ludzie co maja pieniądz sa z góry
                  > nieuczciwi?
                  > Poza tym czemu mamy pozdrawiac Roztocze???

Nigdzie nie napisałem, że wszyscy. Nie dziwię się społeczeństwu, że ma takie
                  uogólnienia. Bogactwo u nas jest synonimem złodziejstwa i przeważnie stanem
                  faktycznym. Faktem jest, że uczciwie bogaci na tym cierpią. Inaczej na
                  przeraźliwe bogactwo patrzą ludzie przeraźliwie biedni. Inaczej jest także gdy
                  państwo stać na ustalenie minimum socjalnego zapewniającego godne przeżycie.
                  Pies gdy jest głodny to gryzie nawet swojego gospodarza nie licząc sie z tym,
                  że on ciężko pracuje zapominając o nim. Elity ludzi bogatych intelektualnie i
                  finansowo powinny zdawać sobie sprawę z tego, że ich własna egzystencja
                  uzależniona jest od rozpiętości warunków życia między nimi a resztą
                  społeczeństwa. Niestety polskie bogactwo jest egoistyczne. Po przekroczeniu
                  pewnej bariery pojawia się taki Lenin i mówi, że on wie jak zrobić by wszyscy
                  mieli tak samo w imię sprawiedliwości. Historia lubi zataczać kółka.
                  p.s. Pozdrów Świt.
                  pzdr.
        • Gość: Super DJ Heniu Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: 212.182.97.* 13.09.04, 10:46
          W protestankich krajach nie ma zawisci?
          A czy niemieccy Ossi nie zazdroszczą Wessim?
          Weź się zastanów zanim coś napiszesz.
          • ryza_malpa1 Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 11:07
            Oj nie generalizujmy....Pewnie że jest ale podejście do bogacenia sie w
            kulturze protestanckiej jest odwrotnie proporcjonalne do podejścia do bogacenia
            się w kulturze katolickjiej. POczytaj sobie albo świat poobserwuj i ćiwcz sie w
            odczytywaniu skrótów myślowych, bo nie każdemu chce się tłumaczyć jak krowie na
            miedzy.
            • Gość: Super DJ Heniu Re: Nowe osiedle w śródmieściu IP: 212.182.97.* 13.09.04, 13:49
              To znaczy że protestanci chcą być bogaci a katolicy chcą być biedni?
              • ryza_malpa1 Re: Nowe osiedle w śródmieściu 13.09.04, 21:09
                No Heniu, oslabiasz mnie...
                Zreszta nie, coś w tym jest...Ile razy słysząłam, jak jakis biskup głosil , ze
                dobry katolik to biedny katolik ( uwaga: skrót myślowy! )
                a bogaty to zły, bo wyzyskuje biednego - he he he...już ktos wczesniej mial
                takie teorie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka