Dodaj do ulubionych

Upadłe autorytety

04.08.26, 15:36
Coraz bardziej mam takie poczucie że byłoby lepiej żeby psycholodzy, terapeuci zostawali w gabinetach
a nie szli do mediów, bo do pomocy sobie można się tylko zniechęcić i przekonać się że najbardziej pier nie ma kto leczyć.

Patrząc po mediach niestety trudno mieć dobre zdanie o tej zawodowej grupie.
Obserwuj wątek
    • afq Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:07
      To kogo w mediach trafiłeś? 🙂
    • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:21
      Ta ostatnia afera z Ewą Woydyłło?
      • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:32
        Dokładnie, brrr i wrrr
        • yadaxad Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:41
          Ona miewała radykalne wypowiedzi, choćby, że komu raz urwie się film, jest alkoholikiem i na leczenie. Ciekawe, że moja babcia tak się nazywała, ale nie szukałam powiązań.
          • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 16:44
            Ja odkąd pierwszy raz zobaczyłem ją i posłuchałem to chroniczną alergię miałem, ale też mam na Rutkowskiego.
            • yadaxad Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:01
              Nie wiem czy taka arogancja upada autorytet, "głupia" nie jest, a tak starsza pani może ma w nosie powstrzymywanie się.
              • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:20
                No jednak jestem tego samego zdania co Mona, mieć w nosie to w kiblu może mieć albo przy rodzinnym stole a nie w podcaście
            • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:18
              brightsun napisał:

> Ja odkąd pierwszy raz zobaczyłem ją i posłuchałem to chroniczną alergię miałem,
              > ale też mam na Rutkowskiego.
              >
              Dlaczego?
              • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:24
                Bo uważam że nie jest dobrą terapeutką ktoś kto na jednym wdechu mówi coś co jest wiedzą, co opinią prywatną i tego nie oddziela. Za duże ego.

Rutkowski z kolei powoduje u mnie głód 😆 nie ma w nim spokoju, zdaje mi się strasznie chwiejny no i zbyt radykalny
                • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:29
                  Z Rutkowskim to się zawsze zastanawiam kiedy zacznie krzyczeć, kiedy się rzuci na rozmówcę 😆
                • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:50
                  Tak, z tym ego u p. Woydyłło jest coś na rzeczy.

Rutkowskiego mało słuchałam, ale zrobił na mnie raczej dobre wrażenie, z tym że faktycznie emocjonalny ma sposób mówienia.
          • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:19
            yadaxad napisała:

> Ciekawe, że moja babcia tak się nazywała, ale nie szuka
            > łam powiązań.

O! Ciekawe.
        • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:17
          Mnie też się nie podobała jej wypowiedź, może mieć takie swoje zdanie, ale w mediach jako psycholog powinna zachować wg mnie umiarkowane sądy albo przemilczeć.

Ja lubię czytać jej książki, chociaż ostatnio nieco mniej, szczególnie mniej słuchać jej wypowiedzi na yt.
          • yadaxad Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:31
            W tym wieku można dostać jakiegoś wiekowego spojrzenia, nie że zgłupieć, ale coś tam może nabrać spojrzenia z punktu siedzenia. Nie oczekuję, że Świątek będzie Arystotelesem, by mówić o niej głupiutka, Bo głupiutkich jest pełno i nie jest Świątek z nimi do porównania. Ale można lekceważyć każdego ze swojego piedestału. To było aroganckie i poniżające i pani psycholog jako psycholog, chyba dystans się zaciął.
            • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:48
              Może przestaną ją zapraszać bo tylko ją tym pogrążają, ale druga strona glupota niezależnie od wieku się klika
        • mona.blue Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 17:53
          Z drugiej strony nie podobają mi się oburzone nad wyraz głosy dziennikarek, które same słyną z ostrych ocen innych ludzi.
          • brightsun Re: Upadłe autorytety 04.08.26, 18:00
            No wiadomix, teraz będzie festiwal prosimy o komentarz, teraz o komentarz do komentarza 😆

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka