Dodaj do ulubionych

Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania...

IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.03.05, 18:40
Dziewczyny jestem zalamana...w Lublinie nic nie ma z ubran! Nie moge sie
ładnie ubrać, bo nie ma sklepow praiwe wogole! To jest chore...musze jezdzic
do Warszawy na zakupy...Powiedzcie w jakich sklepach sie ubieracie...ja juz
mam tego dosc.
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm... Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:53
      sdh..?? odbija juz calkiem...??

Kiedy wieczor juz zapada,
      Ciotka do snu sie uklada:
      'Hieniu! Zostaw ten rozporek
      I chodz odmowic paciorek.
      Niech Hieniu przy lozku kleknie
      I powtarza glosno, pieknie:
      'Boziu, uslysz glos chlopczyny,
      odpusc jego niecne czyny!!!!!
      Erotyzmem ni moderna
      Niech sie Hieniu juz nie spodli!!!'
      Teraz Hieniu sie pomodli
      Za Prusaka, za Rydzyka
      Potem grzecznie sie wysiusia
      I spokojnie, cicho zasnie.'
      Brzydki chlopak mruknal: 'Wlasnie!!!'
      • Gość: Amy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.03.05, 18:56
        O co chodzi?
        • Gość: Ania:) Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 217.17.33.* 25.03.05, 19:25
          Przestań jeżdzic do Warszawy...sądzę,ze powinnas jeździć tylko i wyłącznie do
          Paryża..no może jeszcze Mediolan :DDD
          • Gość: Amy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.03.05, 20:13
            Czyzby zazdrosc sie w tobie obudziła?
          • Gość: :-) Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:22
            i jeszcze Londyn!A najlepiej worki po kartoflach!One zawsze są w modzie!
    • mali_bu Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 25.03.05, 20:08
      Amy, nie przejmuj się. Nie tylko ty jeździsz na Stadion X-lecia.

............
      • Gość: Amy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 25.03.05, 20:10
        zabawne :/
      • muminek33 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 28.03.05, 12:42
        Z tego co slyszalem to na tym stadionie jest wieksze badziewie niz na naszej
        pieknej gieldzie na Kresowej.A jak ktos przez zime i swieta sie utuczyl to i
        najlepsze ciuchy z Paryza nie pomoga,dziewczyny jak jestescie zgrabne to we
        wszystkim ladnie wygladacie.
    • inez_22 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 25.03.05, 21:53
      No to masz problem królewno...Wspolczuje:P
      Ps.Wczoraj w Olimpie widzialam Kozidrak-moze to Cie przekona??
      • folkatka Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 25.03.05, 22:24

Nie kupuj nic w Mediolanie!!! Mediolan jest zdecydowanie passe w tym sezonie!!
        Teraz liczy sie wyłącznie Los Angeles!!

----------------------------------
    • Gość: tomek Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 11:06
      Polecam wycieczki do Warszawy i do centrow handlowych. Bilet ulgowy busem w obie
      strony kosztuje 40 zl. Jak sie trafi na wyprzedaze, a trudno na nie nie trafic,
      to obnizki siegaja 70-80%. Lublin to wies i tu nie ma zadnego porzadnego sklepu
      z ciuchami. Szacuneczek dla Olimpu, ktory ratuje honor naszego miasta. Lubie
      sklepiki w Olimpi, ktore tez maja czasem fajne ceny. Ale to jeszcze nie to samo
      co galerie handlowe w stolicy.
      • Gość: Amy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.03.05, 14:26
        Własnie...Ja w Lublinie praktycznie nic nie kupuje z ubran, czasem cos w
        Galerii Centrum lub Olimpie...Musze czekac cały czas zeby pojechać do W-wy i
        sie obkupic;( Straszne po prostu... I jak miasto takie jak Lublin smie nazywać
        sie stolica wojewodzctwa!! :/
        • Gość: Wielgibolo Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.lublin.mm.pl 29.03.05, 20:41
          Aleście głupi obydwoje
        • Gość: akwem Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.net / *.pl 01.04.05, 11:26
          Nie śmie się nazywać. Po prosty nią jest. Jak juz trafisz na jakąś sensowną
          wyprzedaż, to za zaoszczędzonie pieniądze nabądź Dziennik Ustaw z 1998 nr
          96,poz.603 zawiera ustawę o wprowadzeniu zasadniczego trójstopniowego podziału
          terytorialnego państwa:D Lektura w sam raz na drogę powrotną ze stolicy...
      • ryza_malpa1 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 26.03.05, 16:18
        No...nie wiem...dla mnie sklepiki w Olimpie oferuja mniej więcej to samo co
        bazarek pod zamkiem ( zaopatrzenie opewnie na tym samym stadionie).
        Amy, jak masz czas wybierz się do Puław do Yeti - moze to nie warsiawa ale
        czasem fajne ciuchy majo.

Nie nabijajcie sie - rozumiem ból Amy bo sama szukam czegos na wiosnę i jakos
        nic...Ale we mnie nie ma tyle desperacji co by za ciuchami do stolicy jeździc.
        Pewnie dlatego wyglądam jak wieśniak.
        nawet gumowce sobie ostatnio kupiłam...
        • Gość: Gringo Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 16:58
          Od wielu lat ubieram sie wyłacznie w ciuchlandach...
          To co jest w sklepach i na targu, te same ciuchy z jednej foremki i na jedno
          kopyto...żenada...
          • Gość: Amy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 26.03.05, 21:30
            No nawet w Olimpie zadko kiedy cos kupuje. Ale np. ostatnio wybrałam sie do
            Warszawy i co? Obkupiłam sie tak...ze na pol roku wystarczy ubran...A w
            Lublinie co? Nawet jesli pieniadze mam to leza w domu bo nie mam na co ich
            wydac....:(
            • Gość: tomek Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 22:28
              to jak jak ja, pojechalem na dwa dni do wawy, odwiedzilem arkadie, mokotow i
              factory, wydalem 400 zl, ale mam spokoj z ubraniami przynajmniej na rok.
              • Gość: Ania Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.ismedia.pl / *.devs.futuro.pl 27.03.05, 11:53
                Czy mógłbyś mi powiedzieć, gdzie w Warszawie jest factory?? Ja też jeżdżę do
                Warszawy po ciuchy, bo w Lublinie wszystko jest droższe, jest na jedno kopyto,
                cały "deptak" się lansuje w ciuszkach z astorii, a poza tym często nie ma na
                mnie rozmiaru, bo noszę 34. O spodniach często mogę zapomnieć. Ostatnio byłam w
                Warszawie na przecenach 70%.Kupiłam 3 sweterki zamiast 160 zl- 50!!Plus
                spodnie, butki i mnóstwo dodatków.W sumie wydałam 300 zł.W Lublinie za 300 zł
                bym nie kupiła tyle ciuchów.Jest mało sklepów i dlatego przeceny są "nijakie",
                prócz Galerii Centrum. Nie mówię, że w Lublinie nic nie kupuję,ale przewżnie
                wolę pojechać do Wawy i odwiedzić Mokotów, Arkadię i połazić po centrum.(poza
                tym Warszawy nie znoszę i w każdym innym aspekcie prócz ciuchowego wolę
                Lublin!!)
                • Gość: aaa Factory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.05, 13:15
                  ...stoi sobie w ursusie w sąsiedztwie zakładów, tych to co pana Wrzodaka nam dały
                • Gość: tomek Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.no / *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.05, 10:55
                  Factory jest na Ursusie. Pozdrawiam!
                • Gość: donPedroso Factory w Lubline IP: 212.182.102.* 29.03.05, 22:54
                  Jakiś czas temu factory pojawiło się w Lublinie na Zana - z tyłu za Beverly
                  Hills schodzi się na dół i tam jest wejście od parkingu (nie wiem czy to wciąż
                  aktualne...)
                  Od tego w ursusie jest jaieś 8 razy mniejsze, czyli proporcje Lublin/Wawa
                  zostały zachowane ;-)
                • Gość: ankana Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 212.182.83.* 04.04.05, 07:28
                  masz rację dziewczyno!w lublinie kompletnie nic nie ma.nie jestem osoba bogata,
                  a mimo to wole zakupy w wa-wie i nie jest to przejaw snobizmu!!!tam poprostu
                  wszystko jest tansze. za markowe ciuchy placi sie grosze na wyprzedazach i nie
                  tylko. za 300 mozna bardzo fajnie sie ubrac, a w lublinie za to kupisz 3 rzeczy
                  i tak wygladasz jak z targu(czytaj z astorii).osobiscie polecam klif na
                  okopowej.suuuuuper centrum i bardzo wiele fajnych wyprzedazy.
                  pozdrawiam i do zobaczenia w wa-wie :-)
                  ps.ci co rzucaja te denne komentarze lepiej niech sie przejada do wa-wy i
                  zobacza jak sie teraz chodzi ubranym, bo to co sie widzi na ulicahc lublina to
                  porazka ( i nie nadrobia tego lokalnym patriotyzmem)
                  • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 04.04.05, 07:46
                    no ja akurat w Warszawie to widzę masę ludzi ubranych w dresy . To chyba ogólnopolska stolica dresiarzy.
              • Gość: ??? Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 14:21
                400??? Za tyle to ja waciki kupuje!!!
            • Gość: :-) Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 14:21
              To zainwestuj je (pieniadze) w cos!Niech na siebie pracuja!
            • Gość: Tusia Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 195.150.233.* 01.04.05, 14:48
              dziewczyno jak masz za duzo pieniedzy to moze wyprowadź się tak na stałe do Wawy
              byś mogła robić zakupy do woli! Jesli tylko takie masz problemy to tylko
              pozazdroscic...
            • Gość: atinna Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 01.04.05, 15:11
              Niestety Amy ma racje Lublin to duza wiocha!!!Nic dobrego nie kupisz nawet z
              duzym portfelem...
            • Gość: malpa73 zejdzcie na ziemie IP: *.ipt.aol.com 07.04.05, 15:56
              wy juz nie przesadzajcie ze w Lublinie nie mozna sie ubrac,najlepiej od razu
              jedzcie do Paryza wy damulki,zejdzcie na ziemie,dobrze wam radze
      • Gość: jurgen Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.nat.renicom.pl 01.04.05, 15:56
        ale jednak to prawda lublin niby jest "miastem stolecznym" a na ulicach won
        krowiego lajna wszechogarniajaca ,asortyment np ubran w naszej wiosce jest
        tragiczny . za najgorsze szmaty placi sie ciezkie pieniadze a po wyjsciu ze
        sklepu i tak sie wyglada na dziada z kresow .brakuje nalezycie
        zagospodarowanych miejsc handlowych typu warszawska galeria mokotow spalic
        trzeba by bylo ten targowek i na gruzach zbudowac pozadne centrum.a nie stawiac
        nastepna biedrone.
    • Gość: % Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.n.net.pl 26.03.05, 22:54
      Amy tylko lumpex,super ciuchy,Mediolan się chowa,btw.ile jedziesz do w-wy?10 godz
    • Gość: gosc Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.vif.net 27.03.05, 19:46
      to sie nic na tej wiosce lublinie nie zmienilo,szmaty ciagle najwazniejsze a we
      lbach pstro
      • folkatka Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 27.03.05, 20:10

Ja tam nic nie wiem... W Warszawie odwiedzam wyłącznie hale pod PeKiNem, w
        duzych centrach handlowych nie bywam bo mnie nie stać, po za tym nigdy nie
        kupuję aż tylu ciuchów naraz, w dodatku szafy mi pękają, a na PCK nie wyniosę
        bo ja sie strasznie przywiązuję do rzeczy martwych.W kazdym bądź razie - polecam
        wszystkim ciuchland na Dworcu Gł. PKS. Jest drogi - ale można wyszperać cuda.
        A w ciuchlandzie na Krakowskim znalazłam kiedyś bluzkę od Vivienne Westwood,
        nówka!!
      • Gość: % Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.n.net.pl 27.03.05, 20:11
        Coś się jednak zmieniło na naszej lubelskiej wiosce,ciebie głupku nie ma
        • folkatka Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 27.03.05, 20:13

O mnie chodzi?? Nie rozumiem
    • misiek9111 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 28.03.05, 14:03
      albo masz za duzo forsy i poprzewracane w głowie,albo sie zgrywasz.Nie szata
      zdobi człowieka!Ja mieszkam w Lublinie od urodzenia i jakoś goła nie chodzę.A
      liczy się to co w środku,a nie na zewnątrz.Howgh!
      • mrau Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 28.03.05, 18:54
        skoro lbn to taka wies to po co tu mieszkacie?
      • folkatka Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 28.03.05, 20:04
        Powiedzmy sobie otwarcie - nie szata zdobi, z tym że nie trzeba po nią jeździć
        aż do Warszawy. nigdy nie uwierzę że w Lbn naprawdę nie ma nic do kupienia. To
        w co Ty sie ubierasz ?? W ciuchy wyłacznie od Arkadiusa?
        • Gość: sdh ciuchy od Arkadiusa IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.03.05, 18:11
          e tam w ciuchy od Arkadiusa to nawet w Parczewie mało kto się ubiera
          trudno być prorokiem we własnym mieście
    • Gość: grosik Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.vif.net 28.03.05, 19:52
      hehe najlepiej to kupowac u diora nie ma go w lublinie czy co
      • Gość: Amy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.03.05, 11:50
        Wszystkie takie niby madre jestescie...nie szata zdobi czlowieka, wiem wiem. To
        skoro tak wam sie podobaja lubelskie sklepy to wymienicie przynajmniej kilka
        NAZW sklepow w ktorych sie ubieracie? no prosze.
        • Gość: palermo Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.it-net.pl 29.03.05, 12:34
          W Astorii na I p. są ze trzy stoiska, na których nie znajdziesz tureckich
          tandetek.
        • Gość: majka Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:51
          texland, pekin... mam wymieniac dalej slodka .....?
          • Gość: Makao Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.devs.futuro.pl 29.03.05, 15:24
            PEKIN- sorry ale BUAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAA super ciuszki-gratuluje
            gustu!!!!!!
            • Gość: majka Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:13
              DZIĘKI!!!
            • Gość: karolina Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 11:33
              Nie wiem czy to jest takie śmieszne..w Lublinie jest naprawde masa
              bardzo,bardzo biednych ludzi,których stać tylko na te najtańsze ciuchy..
              • aron2004 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 04.05.05, 11:58
                a droższe ciuchy są produkowane w tych samych fabrykach co tańsze - w Chinach tylko sprzedawane potem pod inną marką - ot cała różnica
    • Gość: Nick Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 29.03.05, 15:59
      Jest fajny ciuchland (od niedawna) na ul.Łęczyńskiej (blisko skrzyżowania z
      Drogą Męczenników Majdanka) pod nazwą Milion Ciuchów.Dobra ekspozycja, ciekawe
      markowe ciuchy, miła obsługa.Warto chociaz raz się wybrać.
    • Gość: mol333 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.it-net.pl 29.03.05, 18:00
      Nie przesadzaj z tą wsią! Nie wiem w jakim jesteś wieku ale jeżeli w przedziale
      14-30 to świetne ciuchy kupisz w miejscu dawnej CEPELII przy Placu Wolności. W
      pażdzierniku otworzony tam został "SUPERTRÓJMARKET" młodzieżowy, filia
      warszawska. Nie pamiętam dokładnie nazwy pozostałych dwóch ale jeden na 1
      piętrze nazywa się REZERWAT. Gorąco polecam ogromny wybór i super obsługa.
      Pozdrowionka. Wieśniara z Lublina.
      • Gość: sdh no to przynajmniej jest Rezerwat IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 29.03.05, 18:15
        no to przynajmniej jest Rezerwat w Lublinie, ulżyło mi...
    • Gość: mol333 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.it-net.pl 29.03.05, 18:18
      to jeszcze raz ja. poczytałam sobie odpowiedzi na twój liścik i bardzo mnie
      zainspirowały do obszerniejszej odpowiedzi. Faktycznie jak tu inni zauważyli
      przede mną po 1 chyba faktycznie poprzewracało ci się w głowie, po 2 może to
      niezły pomysł z tym wyjazdem do warszawy - w efekcie wilk będzie syty i owca
      cała - w Lublinie mniej o jednego pustaka za to Warszawa się powiększy! Po 3
      ludzie przede mną mieli rację, że nie szata zdobi człowieka a skoro tak myślisz
      a, chyba tak to nie błysnęłaś niestety intelektem. Właściwie możesz chodzić
      nago!!!!!!!!!!!!!!! Daj znać może jest przynajmniej na co popatrzeć jak nie ma
      z kim pogadać.
      • Gość: donPedroso wyczuwam intelektualistkę bez kasy... IP: 212.182.102.* 29.03.05, 23:06
        "Nie szata zdobi człowieka" - toś się szrpnęłą na morał. Biegasz na codzień w
        worku po ziemniakach ?
        I jeszcze poprzednicy Cię zainspirowali - rzeczywiście "wysoka" inspiracja...
        Nie bardzo mi się podoba, że z osoby która chce się ubrać trochę lepiej (co w
        Wa-wie nie musi znaczyć drożej) automatycznie robisz "pustaka"; masz jakiś
        syndrom warszawki ? A może to dla Ciebie za daleko (zawsze to bliżej do
        Świdnika...)
        Z wizyty w Domu Kupieckim (dawna cepelia) pamiętam głównie... brak obsługi
        (może właściciele naczytali się w książkach o dyskretnej obsłudze ?).

W ogóle sporo z powyższych postów stanowi obraz małomiasteczkowej ksenofobii -
        ktoś ma inne zdanie niż społeczność naszej metropolii ?! To zgnoić i nawsadzać,
        może się zamknie.

Ale cóż - wypowiedź pasuje do REZERWATU, bo tam ponoć lubisz się ubierać...
        • Gość: GG Re: wyczuwam intelektualistkę bez kasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 06:35
          W większości postów widać złośliwość i mam wrażenie , że zawiść. Piszą je ci,
          którzy mają bazarową estetykę. Co w tym złego, że kobieta chce ładnie i
          oryginalnie wyglądać? Lublin pod tym względem to naprawdę zadupie. Już lepiej
          jest w Puławach. Sama też jeżdżę do Warszawy lub do Radomia "na ciuchy". Nawet
          jeśli doliczyć koszty przejazdu w Warszawie wychodzi taniej niż w Lublinie.
          Po co więć pisać złośliwości, wymyślać komuś od pustaków itp? To takie typowo
          polskie - nie stać mnie, to zgnoję tego, którego stać na to.
          • Gość: sdh bezsens IP: *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 07:20
            chodzi o to że w Lublinie większość dziewczyn potrafi się ładnie ubrać w
            sklepach lubelskich czy na bazarze, natomiast zawsze znajdzie sie parę idiotek
            co muszą mieć szmatę z metką Reserved mimo że jest wyprodukowana ta szmata w tej
            samej fabryce w Chinach co ciuchy z lubelskich bazarów.
            To jest przykład jak na niektórych działa reklama - jak zobaczą reklamę to już
            dostają świra.
            I taka będzie chrzaniła durnoty że Lublin jest zadupiem bo nie ma tam sklepu z
            jakimiś chińskimi szmatami Reserved. A to że są tu dealerzy swiatowych marek
            samochodów to ją nie obchodzi, bo ona ocenia miasta po tym, czy jest tu sklep z
            jakimiś pseudomarkowymi chińskimi szmatami.
            • Gość: wiesniak Re: bezsens IP: 212.182.62.* 03.04.05, 18:27
              przeczytalem wiekszosc wypowiedzi i chyba z ta najbardziej sie zgadzam,
              gratuluje racjonalnego i krytycznego podejscia do reklamowej rzeczywistosci
          • Gość: atinna Re: wyczuwam intelektualistkę bez kasy... IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 01.04.05, 15:27
            GG strzal w dziesiątkę nic dodac nic ując!!!
        • Gość: Satin_Łódź Re: wyczuwam intelektualistkę bez kasy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.04.05, 13:14
          absolutnie się z Wami zgadzam, że też ludziom chce się wyżywać na dziewczynie,
          która po prostu chce dobrze wyglądać i grzecznie pyta o radę. pełno jadu i
          złośliwości, zupełnie bez powodu
    • Gość: zblazowana Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 83.238.200.* 30.03.05, 13:31
      po przeczytaniu wypowiedzi nasunął mi sie jeden wniosek...
      czyzby w Lublinie nie było osób kulturalnych????dziewczyna tylko zapytala a Wy
      zmieszaliscie ja z błotem, to gdzie Ona kupuje ubrania to tylko i wyłącznie jej
      sprawa, chociazby miała jeździć na Seszele po nie...
      Jesli musze kupic w Lublinie ubranko to wybieram sie do ciucha, mam kilka
      sprawdzonych, często kupuje na Allegro, kiedys byłam w Pekinie ale spodnie
      kupione tam po miesiącu uzytkowania nadawały sie jedynie do szorowania podłóg,
      byłam targu w piatek (tak bardzo zachwalnym w podobnym poscie na temat H&M),
      wszytsko na jedno kopyto (moim zdaniem), totalne badziewie.
      W Warszawie zakupy robię w Galerii Mokotów i Arcadii, oczywiście na przecenach,
      przy okazji odwiedzin u kolezanki.

• Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 17:16
        tu nie chodzi o to że miesza się ludzi z błotem za zapytanie, a o to, że ktoś
        miesza z błotem Lublin bo nie ma tu sklepu Reserved, h&m czy jakiegośtam innego.

Niektórzy oceniają miasto po tym, czy jest tu jakiś badziewny sklep czy go nie
        ma i trzeba nazwać to po imieniu - idiotyzm.
        • Gość: brak slów Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 83.238.200.* 30.03.05, 17:38
          sdh.. czy ty niczym innym sie nie zajmujesz jak tylko bezsensownym , moim
          zdaniem, odpowiadaniem na wszelakie posty... bronisz tego Lublina, jakbyś był
          adwokatem miasta, Lublin stoi juz przez wieki i Twojej obrony raczej nie
          potrzebuje, jakos sam sie obroni...
          a skoro niektórzy narzekaja ze nie ma w lublinie np. dobrych dróg itp to
          dlaczego niektórzy nie moga ponarzekać ze nie ma sklepu chociazby wczesniej
          wspomnianego sieci H&M, co dla innych jest sprawa priorytetowa dla innych moze
          być blahostka, calkiem nie potrzebna rzeczą i tak mozemy sie klocic, mieszac
          blotem po wszeczasy..
          czasami mam wrazenie ze ludzie tak strasznie "z pazurem" broniacy Lublina, ze
          nie potrzebny nam ten i owy sklep, maja jakis kompleks, a co by sie stało jakby
          powstał u nas H&M, IKEA???, skoro nie jestes zwolennikiem, pewnie bys tam nie
          chodził, a i sklep by za Toba nie tesknił, a inni pewnie kupowaliby tam.. i
          Co.. i to by Ci tak bardzo przeszkadzało???
          czy naprawde nie jestescie otwarci na nowosci??
          jeśli nie to moze wróćmy do czasów piasta, albo wczesniejszych, zacznijmy lepic
          gliniane chałupki, faceci niech sie zajmuja łowiectwem a kobiety do dzieci..

aaa i z netu tez nie powinienes korzystac.. bo wtedy nie było...
          • Gość: Amy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 17:59
            Ja was troche nie rozumiem....przeciez wiele dziewczyn czy kobiet lubi miec
            duzy wybor sklepow...Nie rozumiem czemu najezdzacie na mnie. Wydaje mi sie ze
            gdyby było wiecej sklepów to by Lublin na tym nie ucierpiał i wy napewno tez
            nie a wrecz przeciwnie. Nie znacie, a krytukujecie. Krytykujecie to czego
            pewnie wiele z was nawet nigdy nie sprobowała. Rozumiem, nie ma sklepów w
            lublinie takich w bardziej rozwinietych miastach no ale nie musicie od razu
            krytykować np. H&M. Nie wiem czy kiedykolwiek widziałyscie ubrania tej firmy
            jesli az tak jes krytujecie. Czesto mozna tam znalezc ładne i oryginalne
            rzeczy. Ja tylko zapytałam czy nie irytuje was fakt, ze w lublinie jest
            niewiele sklepow.A wy odrazu na mnie jakies wrzuty. Opanujcie sie troche...albo
            moze swoja zazdrosc...:/
            • Gość: atinna Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.leczna.enterpol.pl 01.04.05, 15:37
              Amy nie przejmuj to chyba bardzo zakompleksieni ludzie na pewno Ci nie pomogą!
              • Gość: lepper andrzej Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 217.153.233.* 04.04.05, 21:12
                o patrzcie jaka damulka się znalazła, nie pasuje ci to nie musisz tu mieszkać,
                jedź sobie do paryża, londynu czy gdzie ci sie tam podoba.
          • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 18:08
            a ja mam gdzieś czy powstanie Reserved czy nie powstanie albo h&m albo Factory
            albo coś innego ja i tak ubieram się na bazarze. Mnie denerwuje to że jakaś
            nastolatka zobaczy Reserved w Warszawie podnieci się reklamą że to takie "tanie"
            i "markowe" ciuchy i już zaraz nawalać że Lublin jest do d... bo nie ma Reserved.

Dziwi mnie ta mania oceniania miast "czy jest u Was Reserved? Nie ma? Eeeeee..."

to tak jakby ktoś napisał że Zamość to dno bo nie ma McDonalda.
            • Gość: aaa Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 18:26
              sdh, jakos tak sie składa ze mam do czynienia z roznymi sieciami handlowymi a dokładniej z ich działami marketingu...niestety to ze nie ma w lublinie reserved wynika z tego, ze nia ma tu wg ich rynkowych badań perspektyw na rozwój sieci sprzedazy, co musisz przyznac daje poglad na to jak sie ukazuje nam kozi gród (pomijam tu akurat jakość wyrobów, bo nie jest to istotne w tym przypadku)....jedyne miasto w tym kraju tak swoja drogą, w którym zbankrutowało Bingo i Casino

ech.....:)
              • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 18:57
                no tak
                Reserved nie ma w swoich planach marketingowych Lublina

a Lublin mają w swoich planach marketingowych : McDonald, Tesco, Real, Leclerc,
                Obi, Makro, Media Markt, Mercedes, Ford, Toyota, Honda i wiele innych światowych
                marek przy których Reserved to pikuś.

och tylko się załamać jakaś firemka co importuje ciuchy z Chin nie ma sklepu w
                Lublinie

toż to mówi wszystko o tym mieście!!! NIE MA RESERVED - NIE MA PRZYSZŁOŚCI!!!

to nie ma znaczenia że ulokowały się tu firmy o wiele większe i potężniejsze od
                RESERVED

sklep Reserved to doskonały probierz jakości życia w mieście, nie da się ukryć.

a obecność np. salonów samochodowych światowych marek nic nie znaczy, REserved
                to jest to!
                • Gość: aaa Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:27
                  kochanie, chyba mylisz kilka rzeczy, przeczytaj jeszcze raz co napisałes i prezemysl to...a tak dla scisłosci, reserved NIE IMPORTUJE ubrań z chin, reserved jest polska, naprawde dobrze prosperująca firmą która w Chinach zleca szycie tego czym potem handluje...i wybacz, oni nie prowadza polityki bazarowej, tylko sa zarzadzani z ogólnie przyjetym na swiecie sznytem

całuski:)
                  • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 19:37
                    ubrania Reserved są szyte w Chinach i przywożone do Polski i tu sprzedawane

to nie jest import? może eksport?

oczywiście ze jest zarządzana z zachodnim sznytem

a Jackpot jest zarządzany z jakim sznytem?

i czy jest gorszy od Reserved?

czy obecność Jackpota w Lublinie świadczy o tym mieście źle czy dobrze?

czy gdyby nie było Jackpota a był REserved to możnaby powiedzieć że Lublin jest
                    syfny i bez przyszłości czy nie?

czy w Puławach jest Jackpot?
                    • Gość: aaa Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:59
                      chyba Ci trzeba co nieco wykładu z ekonomii...nie podejmuje się jednak bo nie jestem specjalnie cierpliwa w stosunku do warczącego betonu:)...może ktos z koleżeństwa mnie wyręczy i wytłumaczy, dlaczego to wielkie swiatowe firmy wymienione przez kolegę, sa akurat u nas obecne...(w skrócie tylko dodam, znaczaca wiekszośc samochodów sprzedawana jest na kredyt i w dupie ma Wiewiórski czyli Toyota, branze gdzie rozliczenie końcowe idzie gotówką...jesli drogi sdh masz resztki rozumu, to wiesz też ze hipermarkety do którego w jakims stopniu zalicza sie tez mediamarkt, są skierowane do klienteli bardzo srednio uposazonej i mało wybrednej czyli gust przecietnego mieszkańca Lublina)...to co zas robi Reserwed to nie jest import tylko zlecenie wykonania usługi na zwenatrz jak by to nazwac potocznie, znowu kłania się ekonomia - siła robocza w chinach jest jak by ciut tańsza niz u nas...dla przypomnienia dodam, że lat temu wiele, kiedy to u nas było eldorado dla zachodnich firm, szyto w lublinie ubranka dla Deni Cler i kilku innych znanych swiatowych marek, i jakos nie zarzucano im ze importuja odziez z Polski...dziwne, nie?:)
                      i doszlismy do firmy Jackpot, która osobiscie bardzo cenię i czesto korzystam z tego co oferują....znowu ekonomia będzie - sdh, zwróc swoja uprzejma uwage na róznice cen pomiedzy ich ubraniami PRZED PRZECENĄ a ubraniami Reserved...mniej wiecej dwukrotne przebicie, po przecenach są to kwoty do przyjęcia ale tez sporo wyższe niz R i nadal im sie opłaca to sprzedawać (szacowano, ze przeciętna realna wartość sweterka za 250 zł to jakies 15,20 czyli daje Ci to odpowiedz dlaczego Jackpot moze sobie pozwolic na bytnosc w miastach, gdzie ma znacznie nizszy obrót niz w miastach zamoznych)....

Poniał?...dalej się bedzie rzucał i głupoty gadał?
                      • Gość: donPedroso Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 212.182.102.* 30.03.05, 23:53
                        mam pewne obawy, że na rzeczową dyskusję z sdh nie ma co liczyć.

Jak już jesteśmy przy salonach samochodowych, kto dla sdh są wyznacznikiem
                        wielkości Lublina :))), to czemu zniknęło stąd BMW (ponoć wkrótce znów będzie
                        pod szyldem pewnego samochodowego lubelskiego krętacza), czemu dla lubelskiego
                        salonu volvo sukcesem jest sprzedaż 5 aut miesięcznie (czyli około jeden w
                        tygodniu !), gdzie w Lublinie można kupić Jaguara ?
                        A co do toyoty, to śledź w najbliższym czasie zmiany własnościowe u lubelskiego
                        dealera - to też będzie pewnego rodzaju wyznacznikiem wielkości Lublina.

A jak już jesteśmy przy naszej pozycji w kraju - poczytaj artykuły o miejscu
                        Lublina w narodowym programie czegośtam - ani jednej autostrady, brak środków
                        na lotnisko (kilka hektarów pola - też mi lotnisko...);

To oznacza, że tak krytykowane przez sdh Reserved chyba ma rację nie lokując
                        się w Lublinie. (Chociaż moim zdaniem w mieście z populacją studentów 80 tyś
                        powinno się coś sprzedać).

Fakty dla naszego kochanego miasta są brutalne: JESTEŚMY JUŻ TYLKO
                        POLSKĄ "C" !!!

Pozdrawiam.
                        • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 31.03.05, 08:06
                          BMW zniknęło ale będzie, nie?
                          Dla lubelskiego salonu Volvo sukcesem jest sprzedaż 5 auto miesięcznie a ile
                          sprzedaje salon Volvo w Rzeszowie?
                          obecnie spadła liczba sprzedawanych nowych samochodów w całej Polsce a nie tylko
                          w Lublinie
                          w Lublinie nie można kupić Jaguara i co z tego?

Zmiany własnościowe w salonie Toyoty mało mnie obchodzą - salonu nie likwidują w
                          każdym razie, nie?

Narodowy program czegośtam to nowa wersja Planu 6-letniego i takie same będą
                          efekty nie ma się czym przejmować bo i tak rząd co ten program wdraża odejdzie
                          za parę miesięcy.

ani jednej autostrady - a RZeszów ma? A Gdańsk?

brak środków na lotnisko - czy to ja protestuję przeciwko lotnisku?

• Gość: wkurzona na 'sdh" Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 19:46
                  SDH pomyśl co Ty piszesz... krytykujesz ludzi za to, że na poziom miasta patrzą
                  przez pryzmat obecności w nim jakiegoś sklepu odzieżowego, a Ty robisz DOKŁADNIE
                  to samo, tylko że w odniesieniu do samochodów. A ja akurat mam to gdzieś, że
                  jest u nas Honda i co tam jeszcze. Mam to gdzieś, bo wiem, że podobnie jak 99%
                  populacji tego miasta nie stać mnie na ich "produkty". Ale to nie znaczy, że mam
                  gnoić ludzi którzy obecnością jakiegoś salonu samochodowego się podniecają -
                  bawi Cię to, bardzo dobrze. Uruchom chociaż trochę swoje myślenie i daj ludziom
                  żyć! I zrozum wreszcie, że nam wcale nie chodzi o to, żeby mieć ciuch z daną
                  metką, tylko o to, żeby móc w tym mieście kupić jakiś fajny i niedrogi ciuch o
                  przynajmniej trochę lepszej jakości niż te z Pekinu czy bazaru.
                  • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 19:52
                    bo mnie wkurza to że Reserved wyrasta nagla na jakąś ogromną i światową markę
                    która wręcz decyduje o atrakcyjności miasta

a co z Jackpotem? W czym Jackpot jest gorszy od Reserved?

ja nie patrzę na miasto przez pryzmat obecności salonów samochodowych -
                    stwierdzam tylko że są to o wiele poważniejsze firmy i marki od jakiegośtam
                    Reserved, którego obecnośc ma decydować o randze miasta.

czy ja nie daję komuś żyć?

czy ja jestem przeciwko otwieraniu w Lublinie sklepu Reserved?

a otwierajcie sobie ich 10, ja i tak będę ubierał się na bazarze.

protestuję tylko przeciwko zbitce pojęciowej "nie ma REserved - miasto do dupy".

ja kupuję na bazarze ciuchy dobrej jakości i w dobrej cenie. Mój garnitur z
                    bazaru jest bardzo piękny. Podobnie moje buty. Trzeba tylko umieć wybrać.

to że jakiś ciuch ma markę Reserved nic nie znaczy. I tak został wyprodukowany w
                    tej samej chińskiej szwalni co ciuchy z bazaru.
                    • Gość: napewno nie sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 83.238.200.* 30.03.05, 20:02
                      gościu, jestes mono tematyczny, odczep sie w koncu od reserved, h&m, bo chyba
                      troszke ci sie posty juz pomyliły , w tylu bierzesz udział w dyskusjach..
                      tematem było gdzie kupujesz ciuchy w Lublinie??...a nie czy jest w Lublinie
                      siec reserved czy h&m
                      a to ze kupujesz na bazarze, chyba wszytscy juz wiedza, wiec Twoja sprawa...

i co z tego ze jest sklep Jackpot w Lublinie??
                      Mnie nie stac na niego a jeśli byłby sklep, tak nagminnie gnojony przez sdh,
                      H&M czy chocby reserved napewno byłby na moja kieszeń a i towary o niebo
                      lepsze, ładniejesze od tych co na bazarze... (moim zdaniem)
                      a rzecz nie w metkach, tylko w guście, no ale o gustach ponoc sie nie
                      dyskutuje :))))
                      • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 20:09
                        a moim zdaniem towary na bazarze i w REserved są takie same, bo są produkowane w
                        tej samej fabryce w Chinach

• Gość: wkurzona na "sdh" Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:05
                      Krótka odpowiedź - Jackpot jest w tym gorszy od Reserved, że posiada ciuchy
                      rodem z lat 80 (pod względem stylu), a ceny są tam przynajmnie 3-krotnie większe
                      (to, co mi zapadło w pamięci to zwykłe, "wełniane" rękawiczki za 280 zł)
                      • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 20:08
                        a jak ktoś woli ciuchy rodem z lat 80-tych?
                        na przykład marmurkowane dżinsy to co?
                        nie ma do tego prawa?

podejrzewam że gdyby Jackpot był w Puławach a Reserved w Lublinie to zaraz
                        zacząłby się płacz - patrzcie Puławy mają drogiego Jackpota, a Lublin tylko tani
                        badziewiasty Reserved.

Zaraz by było udowadnianie że w Puławach ludzie bogatsi bo Jackpot jest droższy
                        od REserved.
                        • Gość: aaa Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:10
                          sdh....czerwona lampka pika, wypstrykałes się z argumentów, zaczynasz byc smieszny...chyba czas się do innego wontku przeniesc:)))
                          • Gość: doroy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 83.238.200.* 30.03.05, 20:14
                            a sdh "na posterunku" :))))
                          • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 20:16
                            w Lublinie nie ma Reserved, w Rzeszowie nie ma Reala

Lublin to wieś, Rzeszów to miasto.

Co tam Real który ma kilkaset marketów w Europie. Reserved to jest dopiero
                            firma. Mają aż 32 sklepiki w Polsce! I nawet 2 na Ukrainie!
                            • Gość: sdh W Berlinie nie ma sklepu Reserved! IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 20:18
                              w Berlinie nie ma sklepu Reserved

a w Puławach jest!

Berlin to wieś, Puławy to miasto.
                              • Gość: aaa sdh, niedobry Ty, fuj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 20:25
                                ...sdh, ja uwielbiam gadać i spierać się z róznymi napaleńcami, szowinistami, członkami bojówek i innymi zaangazowanymi oraz romanem Giertychem, jedno jest tylko obowiazkowe - mój rozmówca powinien miec śladowe ilosci inteligencji oraz w miare opanowana umiejetnosc czytania ze zrozumieniem (jak to kiedys ładnie pisano)....ranisz mnie mój drogi brakiem tych dwóch wymienionych cech....a mogła byc taka piękna szermierka argumentami....
                                • Gość: Amy Re: sdh, niedobry Ty, fuj... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 20:50
                                  czemu wy sie tak przyczepiliscie tego Reserved. Akurat na brak tego sklepu
                                  najmniej narzekam...:/ A wy ciagle tylko o nim.
                                  I po co sdh wlaczasz do tej rozmowy jackpot, w ktorym jest wszystko drogie:/ c
                                • Gość: sdh Re: sdh, niedobry Ty, fuj... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 20:52
                                  a co Ty myślisz że każdy jest tak inteligentny jak Dociek który kiedyś
                                  twierdził, że kler nie płaci podatków?

• Gość: res Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 82.177.98.* 31.03.05, 11:26
                              budowa reala rozpocznie sie w kwietniu, a Resereved otwiera stoisko rowniez w
                              kwietniu w galerii graffika. Pozrdowienia z Rzeszowa dla sdh
                            • Gość: dominik Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 02.04.05, 15:08
                              W Rzeszowie buduje sie real- w rzeszowie otwieraja Reserved. Tak mi przykro!!!
                              • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.04.05, 17:42
                                ale OBIego nie ma w Rzeszowie :-)
              • Gość: ryża małpa Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:14
                Gość portalu: aaa napisał(a):

> sdh, jakos tak sie składa ze mam do czynienia z roznymi sieciami handlowymi a
                d
                > okładniej z ich działami marketingu...niestety to ze nie ma w lublinie
                reserved
                > wynika z tego, ze nia ma tu wg ich rynkowych badań perspektyw na rozwój sieci
                > sprzedazy, co musisz przyznac daje poglad na to jak sie ukazuje nam kozi gród

No to bardzo ciekawa jest strategia marketingowa Reserved - bo jakoś wzięli pod
                uwagę 8 razy mniejsze puławy...
                • Gość: aaa Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:23
                  maupa, wg nich w Puławach siła nabywcza jest 3 razy wieksza niz w Lublinie...sory to nie sa moje inwektywy pod adresem lublina tylko wyliczenia firmy
                  • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 30.03.05, 22:40
                    no to ja wróżę Reserved wielką przyszłość skoro tak umieją wyliczać siłę
                    nabywczą jak w Puławach im wyszła 3 razy większa niż w Lublinie :-)

• Gość: aaa tak z czytej ciekawosci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 22:43
                      sdh, czym Ty sie z zawodu zajmujesz?
                      • Gość: Creature Re: tak z czytej ciekawosci... IP: *.resetnet.pl 30.03.05, 23:41
                        Brawo dla sdh za konsekwencje:)

A H&M było w Lublinie wcześniej niż w Krakowie... i co Kraków wieś?:D
                        • Gość: ??? Re: tak z czytej ciekawosci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 23:54
                          a co to jest H&M?
                        • Gość: Amy Re: tak z czytej ciekawosci... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 31.03.05, 07:51
                          A niby gdzie jest H&M w lublinie?
                          • Gość: ryża małpa Re: tak z czytej ciekawosci... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:39
                            ja ie wiem co wy tak z tym h&m?
                            Jaki kraj taki snobizm - a przykład w Bruxeli w h&m zaopatruja się niezamożni
                            imigraci - no ale u nas to wieelka marka , awet 100 km warto przejechać....
                            • Gość: sdh Re: tak z czytej ciekawosci... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 31.03.05, 22:30
                              U nas podobnie jest z samochodami - np. nowa Toyota Corolla świadczy że właściciel śpi na pieniądzach a w Niemczech czy Belgii to niezawodny, ale przeciętny samochodzik dla uboższej klasy średniej.
                              • Gość: sdh Re: tak z czytej ciekawosci... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 01.04.05, 07:46
                                zadałem na forum rzeszowskim pytanie czy nie czują się wieśniakami z tego powodu że w Rzeszowie nie ma OBIego a w Lublinie są aż 2.

i nikt nie popadł w kompleksy, wręcz przeciwnie wyzywali mnie że Lublin to dopiero wieś

a na naszym forum gdyby nie było OBiego w Lublinie to już by była totalna masakra - wszyscy by biadali że Lublin to Polska D i tak dalej
                    • Gość: donPedroso Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 212.182.102.* 31.03.05, 00:04
                      Może sobie policzyli tak:
                      300 m kw powierzchni handlowej w ścisłym centrum Lublina kosztuje 300 m x 200
                      zł = 60.000 zł miesięcznie,
                      a w Puławach -> 300 m x 35 zł = 10.500 zł miesięcznie.

Potem policzyli wartość sprzedaży dającą zwrot kosztów, doszli do wniosku, że
                      część ludzi na zakupy Reserved pojedzie z Lublina do Puław a nie do Wa-wy, i
                      okazało się, że w rzeczonych Puławach zrobią lepszy biznes.

Ale sdh, zachodzisz pewnie w głowę, jak to możliwe, że Reserved zrezygnowało z
                      takiej nobilitacji, jaką jest obecność w metropolii lubelskiej...
                    • Gość: R Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 213.17.182.* 31.03.05, 08:34
                      A ja LUBię LUBlin i wolałbym mieszkać w Lublinie, a miszkam w Warszawie
                      • Gość: res Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 82.177.98.* 31.03.05, 11:31
                        moze to wszystko mozna skwitowac tak. zawsze atrakcyjnosc miasata wskazywala
                        dostepnosc do wszelakich usług, kultury ...., taką usluga na pewno jest
                        mozliwosc kupowania w takim a nie innym sklepie.
                        Jakby co to od kwietnia do reserved zapraszamy do Rzeszowa, i zaznaczam ze to
                        nie jest zlosliwosc bo mnie pewnie sdh zaraz zlinczuje :) pozdrawaim fajne
                        miasto Lublin i mieszkancow
    • appril Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 31.03.05, 18:20
      Czesc, pochodze z Lublina i kocham to miasto. Pamietam jednak, ze zawsze
      zarowno ja jak i moje kolezanki mialysmy problem z kupnem ladnych ubran. W
      porownaniu z innymi duzymi miastami w Polsce Lublin pod tym wzgledem jest
      naprawde beznadziejny. Zawsze mnie to dziwilo dlaczego tak jest. Ja, tak jak
      juz wiele lublinianek, od bardzo wielu lat jezdzilam po zakupy do Warszawy a
      nauczyla mnie tego moja Mama. Ona takze od swoich panienskich lat robila takie
      wypady, przede wszystkim wlasnie do Wawy a jak czas pozwalal to do Berlina. I
      nie chodzi tu o szastanie pieniedzmi. Dobre jakosciowo rzeczy ladnie leza,
      dlugo wygladaja jak nowe, sa oryginalne. Smiac mi sie chce jak czytam
      wypowiedzi sdh na temat bazaru. Ok, jak ktos nie moze sobie pozwolic na wiecej
      lub nie wie, ze za te same pieniadze mozna miec fajne ciuchy po przecenie z
      dobrych sklepow, to niech sie ubiera na bazarze. Ale moj drogi, z tym pieknym
      bazarowym garniturem to Ci sie dowcip udal :-))) Wyobrazam sobie mojego Meza
      jak tak cudnie ubrany paraduje po firmie. Efekt bylby taki, ze nikt by Go
      powaznie nie traktowal i szybko musialby szukac innej pracy. Oj sdh, nie masz
      pojecia o czym piszesz. Az zapytam Meza co On na to, zawsze zostaloby wiecej na
      moje kiecki :-))) Dla Twojej, sdh, ciekawosci napisze ze najlepsze garnitury to
      wloskie, szukaj marki Canalli, zauwazysz roznice miedzy bazarkiem. Sa
      srodowiska gdzie wprost wypada byc dobrze ubranym, inaczej nic tam po Tobie.
      Dzisiaj i szata musi zdobic czlowieka. Takie czasy. A co do tego, ze duzo
      rzeczy szyje sie w Chinach to powiem Ci, ze np. w USA ze swieca szukac napisu
      na metce "made in usa". Tu juz nic sie nie produkuje. Dlaczego? Bo mozna duzo
      taniej wlasnie w Chinach, Taiwanie, Hondurasie, Maroku, Sri Lance, Meksyku itp.
      I takie metki wlasnie znajdziesz na bardzo wielu produktach wielu znanych
      dobrych firm. U siebi szyja juz tylko najlepsi i najdrozsi wloscy, francuscy,
      amerykanscy i inni projektanci i producenci, typu Dior, Chanel, Prada, LV i in.
      I znow trudno zaszeregowac wszystkich produkujacych w przyslowiowych Chinach
      pod jedna kreska. Tu tez sa drozsi, tansi i najtansi. Sdh, masz troche za
      waskie horyzonty aby tak sie upierac przy swoim. Nie mniej jednak ciesz sie
      bazarem i podziwiaj z zewnatrz wystawy kilku lokalnych dealerow, skoro to daje
      Ci sie poczuc obywatelem swiata to chwala im, ze sie w Lublinie pojawili.
      Zareczam Ci, ze o milionie rzeczy nie masz zielonego pojecia ale moze to i
      lepiej bo jak to stare porzekadlo mowi: "nie dal Pan Bog swini rogow bo by
      ludzi bodla". Nie przepraszam Cie za to przyslowie. Za to pozdrawiam.
      • Gość: kobieta Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 20:24
        Brawo!! Bardzo dobra wypowiedź! Ciekawa jestem reakcji sdh z tym jego polotem i
        szerokim horyzontem.
        • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 31.03.05, 20:28
          a ja nie uważam że szata zdobi człowieka i nadal będę się ubierał na bazarze.
          Mam gdzieś tzw. "uznanych producentów odzieży" i ich metki. Wszystko i tak szyją te same fabryki w Chinach.
          Jakoś ubieranie się w garnitur z bazaru nie przeszkadza mi zarabiać powyżej średniej krajowej.

a co do Rzeszowa to macie OBI?

bo my mamy 2 :-)

ale co tam OBI, Reserved to jest marka!

• Gość: doroy Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 83.238.200.* 31.03.05, 20:34
          a i ja ciekwa jestem jaki bedzie odzew sdh, choc przyznam szczerze nudza mnie
          juz jego wypowiedzi...
          • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 31.03.05, 22:28
            a ja jestem ciekaw czy gdyby w Lublinie był Reserved a w Rzeszowie 2 OBI to byś twierdziła że Lublin to miasto a Rzeszów to wieś
            • Gość: hhhh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 83.238.200.* 01.04.05, 08:42
              Człowieku a co ma piernik do wiatraka co ma Obi czy Reserved do uczucia ze sie
              mieszka na wsi....
              Tu chodzi o ubrania, nie chodzi o reserved ani obi ani nawet o H&M... bo wcale
              nikt nie potrzebowałby takich sklepów w Lublinie jesli byłby tutaj wybór w
              innych sklepach,
              a tak wszedzie bazarowa tandeta w tym samym gorzkim wydaniu...
              przeciez w kazdym sklepie jest to samo...
              .................
              a cóz facet moze wiedziec o zakupach??? o ubraniach???
              jesli zadowala Cie zakup na bazarze... to ok, twoj wybor...
              ale dlaczego inni nie moga miec wyboru???
              • Gość: sdh Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 01.04.05, 08:55
                kobieto co ja wiem o ubraniach?
                Wystarczająco dużo.
                Moja żona też ubiera sie na bazarze i jej się podoba bardziej niż w Reserved czy innym "markowym" badziewiu.
                nie muszę leczyć kompleksów metkami

czy ja ci zabraniam budowania tutaj Reserved?
                przeczytaj uważnie - ja protestuję że uzależnia się rangę miasta od jakichśtam badziewiastych sklepów z tanim ciuchem z Chin
                • Gość: akwem Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.net / *.pl 01.04.05, 11:47
                  Och, do licha! Bazar i bazar... Nawet bazaru nie mamy takiego jak warszawiacy.
                  Satdion X-lecia. To jest, kurcze, wyznacznik bazarowości!
                • Gość: ddzsdh wielka metropolia Lublin z bazarem na czele :))) IP: 83.238.200.* 01.04.05, 12:32
                  "Moja żona też ubiera sie na bazarze i jej się podoba bardziej niż w Reserved cz
                  y innym "markowym" badziewiu."

no cóż sa gusta i gusciki, na których temat sie nie rozmawia wiec ciiiiii.......

"nie muszę leczyć kompleksów metkami"

ja mam wrazenie ze ty masz kompleks.... ze ubirasz sie tam gdzie ubierasz i tak
                  ostro walczysz...

"przeczytaj uważnie - ja protestuję że uzależnia się rangę miasta od jakichśtam
                  badziewiastych sklepów z tanim ciuchem z Chin"
                  hmmm ale sam ubierasz sie w badziewiastych straganikach z tanim ciuchem z
                  Chin....
                  • Gość: sdh Re: wielka metropolia Lublin z bazarem na czele : IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 01.04.05, 14:19
                    oczywiście że ubieram się w badziewiaste bazarowe ciuchy z Chin, ale teraz praktycznie innych nie ma, różnią się tylko tym że jedne mają firmową metkę ( Reserved) a inne nie mają ( bazar).

A jakość jest taka sama.

• Gość: d Re: wielka metropolia Lublin z bazarem na czele : IP: 83.238.200.* 01.04.05, 14:27
                      co do jakosci juz wiele osob pisalo, ze nie jest taka sama..
                      moze po prostu ty nie widzisz różnicy...
                      no ale to Twoj problem...
                      swoja droga nieźle Cie zbesztali na forum rzeszowskim :)))
                      to ze unas nie ma w/w sklepow nie czuje sie wiesniakiem ani wiesniara i chyba
                      nikt sie tak czuje, jest tylko niedosyt,ze po fajne ciuchy trzeba emigorwac na
                      zakupy do innych miast..
                      aaa w rzeszowie sa za rozwojem swojego miasta, im barkuje np. KFC i IKEI
                      • Gość: sdh Re: wielka metropolia Lublin z bazarem na czele : IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 01.04.05, 16:45
                        w Lublinie jest na bazarze pełno fajnych ciuchów
                        moja żona kupuje na bazarze fajne ciuchy zarówno mnie jak i sobie

i nam się te ciuchy podobają

byliśmy w Reserved w Ursusie ( Factory czy jak to się tam nazywa) - same szmaty gorsze niż u nas na bazarku ( tak przynajmniej stwierdziła moja żona)

w tym Factory to raptem parę skarpetek dziecku kupiła - ciuchy dorosłe to dno

a zbesztali mnie na forum rzeszowskim, bo śmiałem zasugerować że Rzeszów to wieś - nie wiedzieli z początku o co mi chodzi :-)

w Lublinie jestem besztany za to że sugeruję że Lublin wsią nie jest

albo za to że chcę lotniska

co kraj to obyczaj
                  • Gość: majka996 Re: wielka metropolia Lublin z bazarem na czele : IP: *.autocom.pl 01.04.05, 20:02
                    wiecie co? tak naprawdę po cholerę Wam marka! śwetne rzeczy można kupic w
                    pierwszym lepszym slepie na rogu.. ale cóż jak dla Was się liczy tylko metka...
                    • Gość: sdh Re: wielka metropolia Lublin z bazarem na czele : IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 02.04.05, 09:52
                      oczywiście że tak. Ciuchy "markowe" z Reserved i niemarkowe z bazaru są i tak produkowane w tej samej fabryce w Chinach
    • Gość: akwem Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.net / *.pl 01.04.05, 11:17
      Do Warszawy??? Przecież cała Warszawa ubiera sie w Radomiu!
    • Gość: Tusia Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 195.150.233.* 01.04.05, 15:16
      Czesciowo rozumiem wielkie rozterki lubelskich dziewczyn dotyczace braku
      ciuchow, bo jak przyjechalam do krakowa i zobaczylam jak duzo jest tutaj roznych
      sklepow... ale o wiele wieksze wrazenie zrobila na mnie ogromna ilosc kin,
      teatrow... i dlatego nei moge zrozumiec czemu niektorym bardziej brakuje sklepow
      niz miejsc gdzie mzona fajnie spędzić czas...
    • Gość: d Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 83.238.200.* 01.04.05, 15:41
      ha...
      sa i ludzie czujacy niedosyt sklepow we wspomnianym przez szanownego kolege sdh
      Rzeszowie,okazuje sie ze nie tylko dziewczyny z lublina jeżdża na zakupy poza
      miasto

Autor: Gość: radek
      Data: 01.04.2005 15:35

--------------------------------------------------------------------------------
      Mamy niedosyt ale z innego powodu.
      Nie chodzi o przeceny, ale o to, że w Rzeszowie brak markowych sklepów.
      Ja boleję nad brakiem sklepu ZARA oraz H&M.
      W najgorszej sytuacji są faceci, bo dla nich w Rzeszowie tylko 4You jest.
      Cóź... co kilka miesięcy większe zakupy w Berlinie.
      Duży wybór a na dodatek markowe ciuchy są tańsze niż w Warszawie.

• Gość: :-) Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 23:59
        zara a co to jest H&M???
        • Gość: Cynamoon Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.it-net.pl 02.04.05, 14:53
          Amy, rozumiem Cie.
          Jako absolwentka plastycznej uczelni i chyba nie tylko dlatego
          nie lubie unifikacji.
          Nie jestem zaslepiona markami, ale tez zaluje ze nie ma tu paru sklepow.
          Chodzi o to, ze trudno jest kupic rzecz dobra gatunkowo, o dobrym kroju za
          nieduze pieniadze. Bo przewaznie ktorys z tych aspektow nie jest spelniony. A
          najgorzej jest chyba z butami i torebkami. Ostatnio mam wrazenie, ze poza
          targowymi pseudoskorami i buntowniczymi chlebakami ze sztruksu nie ma nic
          innego.

Ja jak mam mozliwosc, tez jade do Warszaway
          ale ostatnio rzadka i ja mam :(

W Lublinie kupuje w Cotton Clubie na Deptaku (Cotton Club i tatuum- najlepiej
          trafic na wyprzedaz rzecz jasna)
          W Galerii centrum
          W Quiosque
          w Vero Modzie na Narutowicza ( sklap z vero moda nazywa sie Loop i jest vis a
          vis dawnego Bo Concept)
          sporadycznie w Jackpocie
          Czasem z Cornerze zwaznym Domem Kupieckim lub dawna Cepelia (ostatnio na
          wyprzedarzy kupilam spodnie po 19zl ze 100zl przecenione )
          I bardzo, bardzo czesto kupuje w second handach (mam swoje ulubione)

Zawsze kupuje markowe buty i torebki a dzinsy kupuje w levisie (jest to wazne,
          bo mam malo kasy- wole nazbierac na cos i chodzic w tym potem dlugo niz kupic
          kilka byle jakich szmat, toreb czy butow- np. ostatnio nosilam torbe Esprit z
          Galerii Centrum przez 3 sezony i caly czas wygladala dobrze)

Lublin jest dziwny pod wzgledam sklepow z ubraniami
          mam nadzieje ze chociaz Troll wroci- mam stamtad pare fajnych rzeczy

Z nostalgia wspominam zeszloroczne wakacje, kiedy zrobilam w Wawce spore zakupy
          na wyprzedarzach za 200zl (kupilam za to Benetton, Reserved i Terranova i H&M)

• Gość: Iw Daruj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 22:40
      Co za idiotyzm!!! Wkurzają mnie takie PUSTE panienki, którym zawsze ciuchów za
      mało. Na zewnątrz blichtr, a w środku zgnilizna - albo pustka, jak kto woli
      • Gość: Cynamoon Re: Daruj sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 10:12
        To Ty sobie daruj.
        Nie masz prawa mnie oceniac na podstawie tego co tu przeczytales.
        A przedewszystkim nie masz takiej mozliwosci.
        Nie wiesz nic o mnie, nie wiesz nic o moim zyciu, nie wiesz, z jakimi problemami
        musze sie na codzien borykac, nie wiesz jakie wartosci wyznaje ani jakie sa moje
        priorytety. Gdybys mnie znal i wiedzial to- mialbys takie prawo a przedwszystkim
        mozliwosc.
        W tym momencie genarelizujesz, poslugujac sie indywidualna heurystyka sadzenia.
        "Panienka chce miec ladne ciuchy- znaczy sie jest pusta i nic nie warta".

Nie musze tego pisac, ale napisze. Nie poznal bys mnie na ulicy wsrod
        wystrojonych "panienek". Nie mam na zewnatrz blichtru. Mam bardzo malo ciuchow,
        bo nie mam pieniedzy. A nawet gdyby, miala, nie wydawalabym ich na ciuchy.
        Uwazam, ze sa w zyciu wazniejsze rzeczy. Jednak to jak sie wyglada, ma
        znaczenie. Chociazby w momencie, kiedy szuka sie pracy a potem pracuje.
        Dlatego chce, zeby to co mam bylo dobrej jakosci i nie drogie. A przy tym, zeby
        troche popieralo wewnetrzne poczucie indywidualnosci.

Wiesz, przeczytalam to co napisalam wczoraj "obcym okiem".
        To znaczy postaralam sie o brak dysansu i generalizowanie. Bingo! Mozna
        wyciagnac wnioski podobne do Twoich.
        Czyz to nie jest zabawne?

Swiat wirtualny ma to do siebie, ze jest pozbawiony niewerbalnej komunikacji- a
        wiec pozbawiony narzedzia, ktore jest kluczowe w ocenie innych.
        Poza tym, zwykle nie powinno sie oceniac czlowieka, tylko jego zachowanie.

Pomysl o tym.

po co ja to wogole napisalam?
    • Gość: kita Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.05, 12:27
      a ja kupuje glownie w ciuchlandach, jest kilka w ktorych mozna trafic
      naprawde rewelacyjne ciuchy, swietnej jakosci, lepsze niz polskie , firmowe,
      choc czesto nie sa najtansze, ale warto. jest taki sklepik niedaleko deptaku
      i np na narutowicza naprzeciwko wydzialu pedagogiki, taki z czerwonym
      szyldem, sa tam swietne rzeczy.

• Gość: Aniusia Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.05, 18:46
      no macie racje... w lublinie nie ma ciekawych sklepów jedyny który jest wart
      odwiedzin i pochwały to dom kupiecki na krakowskim, w którym obecnie jest cropp
      town, reporter, top secret i house... całe 4 piętra fajnych i na czasie
      ciuchów. Można dobrać wsystko do wsystkiego. I jedynie to miejsce ratuje honor
      całego lublina (moim zdaniem...)
      A jeżeli mowa o markowych ciuchach, to jak dla mnie wszystkie te typu adidas,
      nike i cała reszta schodzi na psy! Spodnie coraz gorsze i bez pomysłu, wszystko
      to co było na jedno kopyto, jedynie bluzy jakieś spoko i to wszystko. O butach
      nie wspomne. jeszcze 3 lata temu miałam dylemat, które buty wybrać spośród
      kilku par i to w różnych markach. A w tamtym tygodniu kupiłam czarne butki Nike
      (ogólnie mały wybór) i to też kupiłam bo musiałam... ale szczerze mówiąc to
      nawet są spoko i innym tez sie podobają. To chyba tyle... a do wawy sie wybiore
      jakoś na początku maja, albo pod koniec kwietnia i brat mi obiecał że mnie
      zabierze do jakieś centrum i kupi duuuzio ciuszkoof wiec zobaczymy ile tam
      wydam i ile kupie:) aha, Lublin - drożyzna a tandeta...
      • Gość: m13 Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 20:16
        kupujcie na stadionie X-lecia - u wietnamcow taniej,ptylko prosze bez kaprysow.
    • Gość: $ Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: 62.233.190.* 05.04.05, 15:06
      w Galerii Centrum , w Housie
    • Gość: adam przykro mi ale masz rację IP: 83.238.200.* 05.04.05, 15:12
      to jest bardzo dziwne, ja przynajmniej tego nie rozumiem
      w lublinie ludzie są sporo biedniejsi niż w warszawie, sklepów z dobrymi
      ubraniami (i wszystkimi innymi rzeczami) jest mniej ale za to są droższe

to jest dziwne, jak wszystko w polsce
      • Gość: sdh Re: przykro mi ale masz rację IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 05.04.05, 15:24
        a zobaczyłbyś jak w wiejskich sklepikach jest drogo!
        klimaty typu banany po 1 zł za sztukę

w Lublinie to jeszcze taniocha jest

ale mieszkania są drogie już niektórzy chcą prawie jakby w Warszawie mieszkali
        fakt
        na Śląsku w Bytomiu po 500 zł za metr - szok!

• _aaa_ sdh, nie odpowiedziałeś na moje pytanie.... 06.04.05, 21:50
          czym sie zawodowo zajmujesz...wstydzisz się czy co?:)
    • Gość: :)) sdh nie odpowiedziales na pytanie IP: 83.238.200.* 07.04.05, 12:36
      a moze jest szanowanym sprzedajacym an lubelskim bazarze..............?????????
    • kidada Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... 07.04.05, 16:00
      Nie ma to ja samoróba, kupta maszyny, szmaty i szyjta.
      Wątek zakończyć czas :)
    • Gość: byłemtowiem Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.lublin.pl / *.lublin.pl 07.04.05, 19:49
      a w Blue City ... byli ?? ogólnie to jeśli cokolwiek i gdziekolwiek szukać w
      właśnie w Blue City i Arkadii ..
      • Gość: emigrantka Re: Lublin wieś? - gdzie kupujecie ubrania... IP: *.hsd1.il.comcast.net 08.04.05, 19:02
        Mieszkalam w Lublinie przez wiele lat. I tez jezdzilam na zakupy do Warszawy.
        Obecnie mieszkam za granica i wlasnie bylam na krotkich wakacjach w Lublinie.
        Musze powiedziec ze jak sie troche postarac to i w Lublinie mozna cos fajnego
        dostac. Ale nie w tym problem . To co zauwazylam to po prostu brak gustu u
        mlodych kobiet. Wszyscy tutaj pisza ze szukaja oryginalnych ubran ale jak sie
        spojrzec na ulicy to wszystkie ubieracie sie tak samo. Dlaczego wszystkie
        musicie nosic biale buty? Skad ta moda przyszla? Bo na pewno nie z Paryza. I te
        popodwijane spodnie i paski z brylantami. Po prostu brak gustu. Jedna zacznie
        nosic cos takiego i juz wszystkie ja malpuja. Wiecej gustu i mniej ozdob!!!
        Wtedy mozecie byc modne. Przyjechalam ze znajomymi i musialam sie wstydzic za
        lubelskie dziewczyny. Po prostu moda zasciankowa. Ale to chyba wynika z biedy.
        Jak sie nie ma pieniedzy na dobry kroj i material to trzeba nadrabiac ozdobami.
        A potem wygladacie jak papugi albo jak tanie panienki czekajace na okazje.
        Dodam ze jestem lokalna patriotka i Lublin jest najcudowniejszym miejscem na
        ziemi. Gdyby mnie sytuacja nie zmusila nigdy nie opuscilabym tego pieknego
        miasta. Ludzie tez sa cudowni. Tylko po prostu troche sie nazjezdzalo tych
        dziewczyn ze wsi i nie wiedza ca czynia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka