Forum   flądra

flądra

(7 wyników)
  • Kupiłam niedawno surową flądrę ale pozbawienie jej łuski było dla mnie zadaniem nie do wykonania. Pokaleczyłam palce a łuska podoba do pumeksu i tak została na rybie. W końcu usmażyłam z tą tarką a potem musiałam wyrzucić całą skórkę a tak ją lubię... Macie jakiś sposób? Czy flądra przy skrobaniu wymaga specjalnego traktowania o którym ja nie wiem??
  • Czy ktoś zna się na patroszeniu flądry? bo ja kupiłam wczoraj flądrę bez głowy (tuszkę)i nie wiem co z nią trzeba zrobić. Czy taka tuszka jest juz gotowa do smażenia? A miało być tak fajnie - ryba morska ...
  • A skąd wziąć w Polsce cydr? Czy można go wyprodukować domowym sposobem?
  • Na obiadek pojechałem nad morze do Stegny, dwie fląderki świeżutkie, na kolację rydze z patelni, napiszcie że mi zazdościcie
  • mam flądrę i bardzo proszę nie smiejcie się ze mnie, ale ta flądra, a właściwie flądry mają taką chropowatę skórkę:(( Nigdy aż takiej nie miały jak kupowałam:(( Próbowałam je oczyścić trochę, ale kiepsko mi idzie:(( To co ja mam z nią zrobić, sćiągnac???? I jeszcze jedna prośba, ma ktoś jakąś propozycję jak przygotować taką rybkę??? Na razie pokropiłam je sokiem z cytryny i zapakowałam do lodówki. Echhh, że też zachciało mi się takiego śmierdzącego kłopotu!!!:(( Pozdrawiam :)))
  • Weekendowy wypad nad polskie morze skończył się głębokim zniechęceniem. Lubiąc wędzone ryby "prosto z morza" od razu po przyjeździe zamówiłem świeżo wędzone węgorze - do odbioru w dniu wyjazdu. Odnotowałem postęp: reklama mówiła "ryby pakujemy próżniowo". Przychodzi do odbioru, moja Pani z ciekawości się pyta gdzie ryby były złowione (morze w jeziorze, a może na Bałtyku), sprzedwaczyni pokazuje na port "o, ten niebieski kuter łowi, tu na morzu". Płacimy, odbieramy, w Poznaniu ro...
  • ... ryby oczywiście. Jadłam Turbota w tym roku nad morzem. Niebo w gębie - bije wg mojego smaku na głowę karmazyna czy flądrę. Jednak nigdzie nie widziałam go w Warszawie. Czy ktoś wie gdzie można dostać tę dość rzadką rybę ? Acha - poszukuję także łososia surowego i wedzonego, ale fińskiego, nie Norweskiego.
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się