izka2609 14.04.05, 18:50 gdzie lepiej na prawo? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:59 Jak na razie na UMCS. Przy okazji - pamiętaj, że na KUL będziesz miała trochę dodatkowych przedmiotów typu katolicka nauka społeczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdh Re: KUL czy UMCS IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.04.05, 19:06 a na KULu jest jeszcze Wanda? Bo chyba jakoś tak parę lat jej nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cz Re: KUL czy UMCS IP: *.chello.pl 17.04.05, 15:47 Wanda jest teraz na UMCSie pyta z prawa finansowego na 3cim roku;bardzo sympatyczna kobieta:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijusXII Re: KUL czy UMCS IP: *.pronet.lublin.pl 15.04.05, 09:59 a nawet "biblia dziś" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent... Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.05, 20:40 oczywiście , że UMCS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawnik Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:46 Zdecydowanie KUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, w życiu przydaje się doskonale Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: praktyk Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.mm.pl 15.04.05, 10:23 Wkrótce absolwenci KULu będą chować swoje dyplomy.Podobnie jak to robią absolwenci WSNS przy KCPZPR.I WUMLu również Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:02 Te czasy były kiedyś i dzięki nim dzisiaj absolwenci KUL-u na zachodzie nie muszą robić nostryfikacji dyplomu i co ważne są cenionymi pracownikami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ruskie_pierogi85 Re: KUL czy UMCS IP: 212.182.32.* 15.04.05, 08:47 co prawda ja studiuję w KUL, mój facet też (prawo wlaśnie) i on sam mówi, że choć studia w KUL są niesamowite (zgadzam sie po trzykroć!!!) to jednak studia w UMCS dają lepsze perspektywy, łatwiej po nich gdzieś się załapać. prawnicy po UMCS są inaczej (czytaj: lepiej) traktowani przez ewentualnego przyszłego pracodawcę... ale on sam nie żałuje... i broni się lada moment... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KULwa Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.mm.pl 15.04.05, 10:27 Dziwisz się,że po UMCS są lepiej traktowani?Po KULu przważnie-to sosby "nawiedzone".W przerwie w pracy nawołują do modlitwy,w czasie pracy słuchają RM.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radegast Re: KUL czy UMCS IP: *.resetnet.pl 15.04.05, 17:27 a znasz chociaz jedna osobe tam studiujaca? bo jak dla mnie to sa tak samo normalni ludzie jak gdzie indziej... Odpowiedz Link Zgłoś
hm` Re: KUL czy UMCS 15.04.05, 10:06 UMCS, od lat jest w pierwszej trojce najlepszych wydzialow w Polsce. Obok UŁ, UJ. pozdr. hm` Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: KUL czy UMCS IP: 212.182.6.* 15.04.05, 10:20 Oczywiście ze UMCS is the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: KUL czy UMCS IP: *.devs.futuro.pl 15.04.05, 16:09 Oczywiście że KUL!!! i nie słuchaj, że lepiej traktowani przez pracodawcę są absolwenci UMCS!! a osoby z KULu to "nawiedzeni", którzy w wolnym czasie nawołują do modlitwy ...itp. Kompletne bzdury i stereotypy!!! KUL to uczelnia, która daje większe szanse osiągnięcia czegoś za granicą. Jak myślisz czy w USA ktoś słyszł o UMCS:) a o KULu z pewnością!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radziooo Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:15 oczywiście, że wydział prawa UMCS jest zdecydowanie lepszy, od wielu lat należy do 3-4 najlepszych wydziałów w Polsce. Poza tym pracownicy UMCS byli i są sędziami Trybunału Stanu, Trybunału Konstytucyjnego, NSA. Ale nie ma nic za darmo, nauki jest dużo, a wykładowcy bardzo wymagający. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radegast Re: KUL czy UMCS IP: *.resetnet.pl 15.04.05, 17:31 slyszalem, ze na umcs znaczna czesc kadry stanowi stara gwardia profesorow. mowiac inaczej : dziadkow, ktorym regularnie zdarza sie zasnac na wykladzie lub, co gorsza, w trakcie odpowiedzi studenta na egzaminie (co sie ponoc pare razy skonczylo dwoja dla zdajacego). do tego maja inne typowe dla tej grp spolecznej odchyly:) uprzedzam - tak tylko slyszalem, nie wiem jak jest faktycznie ( ten problem ponoc dotyczy tylko studiow dziennych - zaoczni maja raczej z mlodszymi dokorami). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 10:24 na prawo to na UMCS ale np na psychologie to koniecznie KUL!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaan Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:11 Rzeczywiście psychologia na KUL taka dobra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 15:39 ja studiuje psychologie na KULu i jestem zadowolona poza tym jest chyba na 3(?) miejscu w rankingu ogolnopolskim pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaan Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:44 Pytało mnie nawet parę osób o psychologię na KUL, ale ja nie za bardzo się orientuję. W paru zdaniach co można by im ciekawego powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 19:05 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20882&w=15505017&a=15880172 pozdros amigos Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaan Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:16 Ooo. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:22 zawsze do uslug Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Expert Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:14 Droga Izko! Nie ma większego znaczenia gdzie pójdziesz na studia, ważne czy w ogóle będziesz chciała być kompetentna - krótko mówiąc, czy prawo będzie Twoją pasją. Zna absolwentów obu uczelni, którzy zrobili świetną karierę i z drugiej strony znam prawników po KUL i UMCS, którzy niczego nie osiągnęli i raczej już niczego nie osiągną. Kieruj się za tem bogactwem możliwych wrażeń, atmosferą, poziomem korupcji, szacunkiem wykładowców do studentów i odległością z domu:) Odpowiedz Link Zgłoś
morwi Re: KUL czy UMCS 18.04.05, 22:58 Zdecydowanie na KULu.. a co to właściwie jest UMCS? Odpowiedz Link Zgłoś
izka2609 Re: KUL czy UMCS 19.04.05, 15:23 Dzięki expercie.Prawo zawsze było moją pasją,lecz dopiero teraz ta pasja weszła w fazę realizacji praktycznej.Niestety los rzucił mnie gdzie indziej niż planowałam ale przecież na naukę nogdy nie jest za póżno(wielu ludzi robi dwa fakultety).Masz rację że nie ważna uczelnia tylko zapał , zaangażowanie,determinacja i chęć nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONstudent Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.mm.pl 03.05.05, 23:20 Wszystko zalezy od tego na jaki kierunek sie wybierasz. UMCS ma napewno lepsza ekonomie i prawo oraz nauki ścisłe. Odpowiedz Link Zgłoś