Dodaj do ulubionych

KUL czy UMCS

14.04.05, 18:50
gdzie lepiej na prawo?
Obserwuj wątek
    • Gość: H Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 18:59
      Jak na razie na UMCS. Przy okazji - pamiętaj, że na KUL będziesz miała trochę
      dodatkowych przedmiotów typu katolicka nauka społeczna.
      • Gość: sdh Re: KUL czy UMCS IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 14.04.05, 19:06
        a na KULu jest jeszcze Wanda? Bo chyba jakoś tak parę lat jej nie było
        • Gość: cz Re: KUL czy UMCS IP: *.chello.pl 17.04.05, 15:47
          Wanda jest teraz na UMCSie pyta z prawa finansowego na 3cim roku;bardzo
          sympatyczna kobieta:-P
      • Gość: pijusXII Re: KUL czy UMCS IP: *.pronet.lublin.pl 15.04.05, 09:59
        a nawet "biblia dziś"
    • Gość: absolwent... Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.04.05, 20:40
      oczywiście , że UMCS
      • Gość: prawnik Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 21:46
        Zdecydowanie KUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, w życiu przydaje się doskonale
        • Gość: praktyk Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.mm.pl 15.04.05, 10:23
          Wkrótce absolwenci KULu będą chować swoje dyplomy.Podobnie jak to robią
          absolwenci WSNS przy KCPZPR.I WUMLu również
          • Gość: Baron Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.05, 13:02
            Te czasy były kiedyś i dzięki nim dzisiaj absolwenci KUL-u na zachodzie nie
            muszą robić nostryfikacji dyplomu i co ważne są cenionymi pracownikami.
    • Gość: ruskie_pierogi85 Re: KUL czy UMCS IP: 212.182.32.* 15.04.05, 08:47
      co prawda ja studiuję w KUL, mój facet też (prawo wlaśnie) i on sam mówi, że
      choć studia w KUL są niesamowite (zgadzam sie po trzykroć!!!) to jednak studia
      w UMCS dają lepsze perspektywy, łatwiej po nich gdzieś się załapać. prawnicy po
      UMCS są inaczej (czytaj: lepiej) traktowani przez ewentualnego przyszłego
      pracodawcę...
      ale on sam nie żałuje... i broni się lada moment...
      • Gość: KULwa Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.mm.pl 15.04.05, 10:27
        Dziwisz się,że po UMCS są lepiej traktowani?Po KULu przważnie-to
        sosby "nawiedzone".W przerwie w pracy nawołują do modlitwy,w czasie pracy
        słuchają RM....
        • Gość: radegast Re: KUL czy UMCS IP: *.resetnet.pl 15.04.05, 17:27
          a znasz chociaz jedna osobe tam studiujaca? bo jak dla mnie to sa tak samo
          normalni ludzie jak gdzie indziej...
    • hm` Re: KUL czy UMCS 15.04.05, 10:06
      UMCS, od lat jest w pierwszej trojce najlepszych wydzialow w Polsce. Obok UŁ, UJ.
      pozdr. hm`
    • Gość: student Re: KUL czy UMCS IP: 212.182.6.* 15.04.05, 10:20
      Oczywiście ze UMCS is the best
    • Gość: kamil Re: KUL czy UMCS IP: *.devs.futuro.pl 15.04.05, 16:09
      Oczywiście że KUL!!! i nie słuchaj, że lepiej traktowani przez pracodawcę są
      absolwenci UMCS!! a osoby z KULu to "nawiedzeni", którzy w wolnym czasie
      nawołują do modlitwy ...itp. Kompletne bzdury i stereotypy!!! KUL to uczelnia,
      która daje większe szanse osiągnięcia czegoś za granicą. Jak myślisz czy w USA
      ktoś słyszł o UMCS:) a o KULu z pewnością!!!
    • Gość: radziooo Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.05, 17:15
      oczywiście, że wydział prawa UMCS jest zdecydowanie lepszy, od wielu lat należy
      do 3-4 najlepszych wydziałów w Polsce. Poza tym pracownicy UMCS byli i są
      sędziami Trybunału Stanu, Trybunału Konstytucyjnego, NSA. Ale nie ma nic za
      darmo, nauki jest dużo, a wykładowcy bardzo wymagający.
    • Gość: radegast Re: KUL czy UMCS IP: *.resetnet.pl 15.04.05, 17:31
      slyszalem, ze na umcs znaczna czesc kadry stanowi stara gwardia profesorow.
      mowiac inaczej : dziadkow, ktorym regularnie zdarza sie zasnac na wykladzie
      lub, co gorsza, w trakcie odpowiedzi studenta na egzaminie (co sie ponoc pare
      razy skonczylo dwoja dla zdajacego). do tego maja inne typowe dla tej grp
      spolecznej odchyly:) uprzedzam - tak tylko slyszalem, nie wiem jak jest
      faktycznie ( ten problem ponoc dotyczy tylko studiow dziennych - zaoczni maja
      raczej z mlodszymi dokorami).
    • Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 10:24
      na prawo to na UMCS
      ale np na psychologie to koniecznie KUL!!!!
      • Gość: Kaan Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:11
        Rzeczywiście psychologia na KUL taka dobra?
        • Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 15:39
          ja studiuje psychologie na KULu i jestem zadowolona
          poza tym jest chyba na 3(?) miejscu w rankingu ogolnopolskim
          pozdrawiam
          • Gość: Kaan Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 18:44
            Pytało mnie nawet parę osób o psychologię na KUL, ale ja nie za bardzo się
            orientuję. W paru zdaniach co można by im ciekawego powiedzieć?
            • Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 19:05
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20882&w=15505017&a=15880172
              pozdros amigos
              • Gość: Kaan Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:16
                Ooo. Dzięki.
                • Gość: nikola Re: KUL czy UMCS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.05, 20:22
                  zawsze do uslug
    • Gość: Expert Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.05, 12:14
      Droga Izko!
      Nie ma większego znaczenia gdzie pójdziesz na studia, ważne czy w ogóle
      będziesz chciała być kompetentna - krótko mówiąc, czy prawo będzie Twoją pasją.
      Zna absolwentów obu uczelni, którzy zrobili świetną karierę i z drugiej strony
      znam prawników po KUL i UMCS, którzy niczego nie osiągnęli i raczej już niczego
      nie osiągną. Kieruj się za tem bogactwem możliwych wrażeń, atmosferą, poziomem
      korupcji, szacunkiem wykładowców do studentów i odległością z domu:)
      • morwi Re: KUL czy UMCS 18.04.05, 22:58
        Zdecydowanie na KULu.. a co to właściwie jest UMCS?
        • Gość: Kaan Re: KUL czy UMCS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.05, 01:37
          :)
      • izka2609 Re: KUL czy UMCS 19.04.05, 15:23
        Dzięki expercie.Prawo zawsze było moją pasją,lecz dopiero teraz ta pasja weszła
        w fazę realizacji praktycznej.Niestety los rzucił mnie gdzie indziej niż
        planowałam ale przecież na naukę nogdy nie jest za póżno(wielu ludzi robi dwa
        fakultety).Masz rację że nie ważna uczelnia tylko zapał ,
        zaangażowanie,determinacja i chęć nauki.
    • Gość: ONstudent Re: KUL czy UMCS IP: *.lublin.mm.pl 03.05.05, 23:20
      Wszystko zalezy od tego na jaki kierunek sie wybierasz. UMCS ma napewno lepsza
      ekonomie i prawo oraz nauki ścisłe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka