Dodaj do ulubionych

Konflikt w Zespole Szkół nr 6

IP: *.adsl.inetia.pl 28.04.05, 23:56
jestem zbulwersowana, jak moglo dojsc do takiej sytuacji
Obserwuj wątek
    • Gość: Al Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.it-net.pl 28.04.05, 23:58
      Niby za co ta nagana? W sumie nauczyciel powinien mieć prawo za takie odzywki
      od razu ucznia wy........ć na zbity pysk a taki uczem powinien na bruku
      wylądować f...t jeden
    • Gość: gisele Re: Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.05, 00:04
      wyurzuccie kopniakiem ta zaraze co to w ogole jest? recydywa ma swoje miejsce,
      sa od tego organa scigania niech oni sie nim zajma
    • Gość: kalafior Biedny chłopaczyna IP: *.it-net.pl 29.04.05, 00:49
      Aż mi się go żal zrobiło. Tydzień zwolnienia dostał, tak go brutalnie
      nauczyciel z sali wypraszał,a nie mogło się dziecko bronić zbytnio bo nieco
      wstawione było. Biedny żuczek po prostu...
    • Gość: Darek Dlatego nie robiłem kursu pedagogicznego na studia IP: *.it-net.pl 29.04.05, 07:17
      Gó..arze są tacy bezczelni, a szczególnie w zawodówkach i technikach, że straciłbym cierpliwośc. Na kopnikach by sie nie skończyło.
    • Gość: xyz Re: Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.05, 07:33
      nauczyciele bójta się
    • Gość: zCzechowa Re: Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.pkp.com.pl / *.tktelekom.pl 29.04.05, 07:39
      W pełni rozumiem zachowanie Tadeusza J. Uczeń nie może być traktowany jak
      święta krowa, a za znieważenie i groźby pod adresem nauczyciela powinien być
      ukarany przez sąd (jest pełnoletni) po uprzednim wyrzuceniu ze szkoły. Kara dla
      nauczyciela będzie kompromitacją władz oświatowych.
    • Gość: Wiraż Re: Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.szwajcarska.pl 29.04.05, 08:42
      Komisjo, nie kompromituj się!Czas najwyższy zająć się tą młodzieżą!Przecież
      przykładów jej rozwydrzenia na co dzień mamy w bród!Dobrze,że Nauczycielowi nie
      zabrakło odwagi przed wyrzuceniem łobuza z klasy.Martwię się teraz o Jego
      bezpieczeństwo.Powinna zacząc działać Komisja d/s ochrony nauczycieli,którzy
      mają ODWAGĘ POWIEDZIEĆ NIE chuliganom!I to najlepiej od podstawówki ze
      szcególnym uwzględnieniem uczniów tego bezsensownego tworu GIMNAZJUM!Nie jestem
      nauczycielem,ale przy braku wychowania ze strony rodziny,żal mi ich.bo sami też
      są bierni.Za występki ucznia karać rodziców i wyrzucać ze szkoły.
    • Gość: kasha Ja tam nie widze problemu IP: *.devs.futuro.pl 29.04.05, 09:48
      Ja tam nie widze problemu. Obie osoby były przecież pełnoletnie. Za zniewagę
      uczeń powienie dostac sadowy wyrok (drobna odsiadka + wysoka grzywan pieniężna
      na rzecz poszkodowanego o wartosci np. samochodu), za naruszenie regulaminu
      (alkoholik + za obrażliwy stosunek do nauczciel) - natychmiast usunięty ze
      szkoły. A komisja dyscyplinarna powinna poczekać na wyrok sądu przed wydawaniem
      swojego wyroku. Jestem pewien, ze drugi raz nie powtórzyłaby sie taka sytuacja.
    • Gość: kasha Sprawiedliwość musi być! IP: *.devs.futuro.pl 29.04.05, 09:56
      Panie Tadeuszu! Niech pan pojdzie i stanie przed tą komisj dyscylinarn i nich im
      Pan powie "że z...le was rowerem" i zaraz potem "zaj... was tym krzesłem" .
      Proszę sie nie martwić jesli usuną Pana z sali, bedą musieli staną przed komisja
      dyscylinarna ds. komisji dyscylinarnych i pewno dostaną najlagodniejszą karę...
      Sprawiedliwość musi być!
      • Gość: zigzaur Re: Sprawiedliwość musi być! IP: *.top.net.pl 29.04.05, 10:17
        Kilka prostych zasad:
        1. Nauka powinna być płatna.
        2. Uczniowie "wyróżniający się" złymi ocenami i złym zachowaniem powinni płacić
        podwyższone czesne, podobnie jak źli kierowcy płacą wyższe składki OC.
        3. Nauczyciele nie powinni przesadzać z promowaniem do następnej klasy
        wszystkich, czy też prawie wszystkich. Procent promocji powinien być taki, jak
        procent zdających na prawo jazdy za pierwszym razem. Za powtarzanie roku brać
        potrójne czesne.
        4. Wszelkie formy braku szacunku ucznia wobec nauczyciela ostro i natychmiast karać.
        5. Gdyby czesne w szkołach było wysokie, to nauczyciel przyjeżdżałby dobrym
        samochodem i miałby wyższy prestiż wśród uczniów.
        6. Osobnikom bez matury nie powinno dawać się prawa jazdy, wtedy nie byłoby
        gróźb przejechania.
        7. Na niski prestiż nauczyciele zapracowali sobie sami. Nauczyciel to taki ktoś,
        kto ponarzeka ale tróję zawsze na koniec roku postawi.
        8. O niskim poziomie w tej szkole słyszałem. Jest on "zasługą" poprzedniego
        dyrektora a zarazem absolwenta tej szkoły, po prostu, kazał on nauczycielom, aby
        byli tacy jak on (RDK).
        • Gość: marcin Re: Sprawiedliwość musi być! IP: 195.47.201.* 29.04.05, 12:13
          Chora edukacja?
          To co dzieje się w szkołach jest paradoksem.Prawa ucznia są przecenione.nie
          wolno nawet groźniej spojżeć na ucznia bo będzie posądzał o dyskryminacje i
          prześladowanie. A nauczyciel traktować ucznia powinien jak zepsute jajko, bo
          jak coś mu się stanie to będzie wielki smród.( absolutnie nie osądzam
          wszystkich uczniów). Co będzie dalej ? Może jak w Ameryce?
          • Gość: jbl Re: Sprawiedliwość musi być! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 13:54
            Zgadzam się z przedmówcami w 100%. Jeżeli kare poniesie nauczyciel będzie to
            kompromitacja władz oświatowych.
            Jedynym błędem nauczyciela było to,że nie zgłosił sytuacji dyrektoroi
            wczesniej. Ale z drugiej strony znając realia- dyrektorzy zapominaja,że maja
            POMAGAĆ nauczycielom, a nie być tylko nadzorcami- i relacje personalne w
            szkołach to sie nie dziwię,że tego nie zrobił. Środowisko powinno stanac murem
            za tym pedagogiem.
    • Gość: Trzymaj się Re: Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 14:40
      Jestem z Panem, popieram, podziwiam.
    • Gość: ewag P. Tadeuszu proszę się trzymać, jestem z panem IP: 212.182.102.* 29.04.05, 15:26
      • Gość: po_starej_szkole Re: P. Tadeuszu proszę się trzymać, jestem z pane IP: *.chello.pl 29.04.05, 16:07
        I mamy skutki ślepego naśladowania Zachodu.Komu przeszkadzał stary system
        oświaty? Czy naprawdę wymagał TAKICH reform?

Życzę wytrwałości panie Tadeuszu!
        • Gość: gość Re: P. Tadeuszu proszę się trzymać, jestem z pane IP: *.lublin.ws 29.04.05, 18:08
          środowisko nauczycieli często bagatelizuje takie sytuacje.Pedagog, który
          opowiada,że u niego na lekcji uczniowie źle sie zachowuja jest oceniany przez
          kolegów negatywnie.Oni przecież są świetni i sobie radza to dlaczego u niego
          jest "inaczej".Nie popieram przemocy ale rozumiem emocje i bezradność pana
          Tadeusza.Mam nadzieję, że koledzy stana za panem murem,chociaż tym razem.Życzę
          powodzenia w walce z regulaminami broniącymi ucznia!Nauczyciel
    • Gość: LPG jeden i drugi winny, a może jeszcze ktoś... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.05, 20:09
      Mogło dojść, bo w szkole pracują tylko ludzie z ludzmi.A jesli juz do tego
      dochodzi ,to trzeba zachowac procedury. Uczeń z oskarżenia publicznego przed
      sąd, nauczyciel z oskarżenia prywatnego ucznia przed sąd, uczeń ukarany karą z
      kodeksu ucznia, nauczyciel ukarany karą z tych tzw. dyscyplinarnych. I to jest
      wtedy właściwe załatwienie sprawy, no może trzeba jeszcze by organy nadzorujace
      przyjżały się "osiągnięciom" dyrekcji, pedagoga szkolnego...
      • Gość: ja Re: jeden i drugi winny, a może jeszcze ktoś... IP: *.it-net.pl 29.04.05, 21:01
        Przy obecnym stanie oświaty uczeń zawsze jest na pozycji wygranej. A nauczyciel
        i szkoła będą przez najbliższe miesiące zastanawiać się i opisywać, dlaczego
        doszło do sytuacji, jak można było zapobiec, co zrobić żeby było lepiej. Przez
        jednego łobuza wiele osób straci wiele godzin czasu i stertę papieru.Nauczyciel
        po kilkugodzinnym zebraniu "w sprawie" dnia następnego pójdzie uśmiechnięty i
        wypoczęty, aby przekonywać uczniów, że uczą sie dla siebie, a nie za karę dla
        niego.Dlaczego wladze oświatowe nie mogą zrozumieć, że nie każdy chce być
        wykształcony i nie każdy przychodzący do szkoły jest przystosowany spolecznie?
        Złe zachowanie - wina nauczyciela, złe wyniki w nauce- takze wina nauczyciela.
        Jakie to proste...
    • Gość: Fasolka Re: Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 29.04.05, 23:42
      W ogole nie rozumiem calej tej sytuacji. To chyba dorosli ludzie, ci
      uczniowie, wiec wydawaloby sie, ze do szkoly chodza dlatego, ze chca. Skoro
      chca chodzic do szkoly to znowu zakladam, ze po to zeby sie czegos nauczyc. A
      skoro nie chca sie uczyc, to co oni w ogole robia w tej szkole?
      Poza tym to dlaczego do tej pory nie obowiazuje Zero Tolerancji?
    • Gość: Grzesiek Re: Konflikt w Zespole Szkół nr 6 IP: *.lublin.mm.pl 30.04.05, 07:52
      Dlaczego nie ma komisji dyscyplinarnej dla ucznia. Ten system jest chory.
      Nauczyciel nie może nic, a uczeń wszystko. Moje pokolenie nie raz dostało
      linijką po łapkach za złe zachowanie na lekcji. Nauczyciel miał szacunek. Teraz
      lepiej zmienić zawód.
    • Gość: Kapitan WP 6PDPD Obywatel 19 letni dostaje broń IP: *.it-net.pl 30.04.05, 08:10
      Obywatel RP , lat 19 idzie do wojska, dostaje broń, ostrą amunicję,pełni służbę
      wartowniczą, staje na baczność i salutuje starszemu stopniem, odpowiada KARNIE
      za naruszenie dyscypliny, niewykonane polecenia, rozkazu itd.. Prównajcie to
      polskiej szkoły, jakiegoś koszmarnego azylu z chorymi "prawami" dla łobuzów -
      lat17 - 21!. Tu jest chory system produkujacy bandytów. Prosimy o nazwiska
      autorów tych bezprawnych praw ucznia. Sami sobie gotujemy kryminalną
      statystykę. Mamy to na co sobie zasłużyliśmy jako społeczeństwo dopuszczając do
      władzy takich ustawodawców praw różnych, samozwńczych autorytetów i
      pseudomoralistów. Podajcie NAZWISKA AUTORÓW, NAZWISKA CZŁONKÓW komisji!Kto to
      wymyślił?!!.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka