alija_2 29.04.05, 14:04 Nie wiecie może, czy istnieje możliwość odbycia "przyśpieszonych" tzn. nie w 10 konferencjach nauk przedmałżeńskich? Jeśli można - to gdzie należy się zgłosić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
masonlubelski Re: Nauki przedmałżeńskie 29.04.05, 21:32 Kiedy moja slubna uparla sie, aby TAK powiedziec sobie w kosciele, mialem musze przyznac powazny dylemat. Po pierwsze nie mam chrztu, po drugie nie bylem u tzw."komunii", a po trzecie nie mam bierzmowania. Po czwarte nie bylem zainteresowany zadnym z powyzszych. Problem rozwiazalem niezwykle latwo - co laska pomnozylem x2 od zwyczajowego, znalazly sie b. szybko potrzebne kwity. Ksiezulo ze zrozumieniem pochylil sie nad moja sprawa. Ja zachowalem twarz przed rodzina zony. Ceremonia sie odbyla zgodnie ze wszystkimi zasadami sztuki. Nawet oplatek dostalem, choc formalnie nie przeszedlem zadnego przeszkolenia, nie mowiac o chrzcie etc.Dzis mam juz wszystkie kwity i formalnie jestem katolikiem, choc nigdy nie przeszedlem inicjacji zwiazanej z przystapieniem do tej konfesji. Mysle, ze w twoim przypadku sprawe mozna banalnie prosto rozwiazac, dajac wieksze co laska, od zwyczajowo przyjetego. Na maila moge podac namiary. Zycze Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś