Gość: Zuzia IP: *.lublin.mm.pl 06.06.05, 22:08 A mnei się tam te reklamy podobają. Chociaż słońce nei razi i w lecie nie jest tak gorąco w autobusie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lu Re: Jazda w ciemno IP: *.it-net.pl 06.06.05, 23:50 Zgadzam się z przedmówczynią! Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 POZAKLEJAJCIE SOBIE OKNA W DOMU. 10.06.05, 15:21 "Oryginalni" miłośnicy pozaklejanych okien, niech dopuszczą do swoich głów myśl, że samochody nieprzypadkowo zaprojektowano z szybami a nie według wzoru "wagon bydlęcy". Zwykli ludzie wolą czymś w rodzaju takiego wagonu nie jeździć. Jeśli ktoś chce okazywać swoją osobliwość, to niech pozakleja sobie okna w domu... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: POZAKLEJAJCIE SOBIE OKNA W DOMU. IP: *.lublin.mm.pl 10.06.05, 15:53 ehh zacofanie i brak postępu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiler Re: Jazda w ciemno IP: *.lublin.mm.pl 07.06.05, 00:24 Te stare babcie co jeżdżą do reala po bułeczki a po serek do tesco a mieszkają na felinie juz nei maja się czego czepiać ?? I tak jeżdżą za darmno , zajmują miejsca i jeszcze rozstawiaja cały autobus kto ma gdzie siedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przesadzaja Re: Jazda w ciemno IP: *.lublin.mm.pl 07.06.05, 00:49 Mnie sie dosyc czesto zdarza jechac "obklejonymi" autobusami i ani razu nie bylam swiadkiem zeby ktos mial problem z lokalizacja..przeciez wszystko widac przez te okna..nie przesadzajamy..ja mam wade wzroku i jakos wiem gdzie wysiasc:) Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 W TŁOKU BYWA TRUDNO, ZWŁASZCZA NIEMIEJSCOWEMU... 10.06.05, 15:23 połapać się, gdzie się jest. Poza tym rekalamy są dość obrzydliwą postacią wystroju, drażnią pstrokacizną i sprawiają wrażenie ogólnego nieporządku... Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jazda w ciemno IP: *.lub73.int.pl / *.int.pl 07.06.05, 02:51 No dobra, mądrale, którym to nie przeszkadza, a co z osobami, które cierpią na "chorobę komunikacyjną"? Wiadomo, ze ktoś taki powinien w czasie jazdy patrzeć za okno. Ja jestem już dużą dziewczynką i niby mam problem z glowy, ale jak raz jechałam takim obklejeńcem, to (mimo że coś tam za szybą widziałam) po przejechaniu kilku przystanków mało nie zwymiotowałam :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ma Re: Jazda w ciemno IP: *.devs.futuro.pl 07.06.05, 07:30 >Mimo że biegł za autobusem, kierowca go nie zauważył i odjechał. zauważył, zauważył, tylko miał to głęboko w d... tak jak MPK swoich pasażerów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiler Re: Jazda w ciemno IP: *.lublin.mm.pl 07.06.05, 09:23 Niestety jesteś w błędzie. Lusterka kłamią i widać dosłownie od 0,5 metra do niespełna 1,5 metra obok pojazdu. PZotym rutynowo po zamknięciu dżwi zazwyczaj jzu sie nie patrzy w prawe lusterko a w lewe aby włączyć się do ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ŁP Re: Jazda w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 08:00 > Niedziela ok. godz. 19. Autobus linii 31 podjeżdża na przystanek przy > skrzyżowaniu ul. 3. Maja i Cichej. Parę osób wysiada na chwilę, żeby > sprawdzić, gdzie są. > To się uśmiałem :D Fajnie to musiało wyglądać ;D Po 1. jeśli naprawdę nie widać przez oklejone okna (w co jakoś nie mogę uwierzyć), to jaki to problem sprawdzić przez otwarte drzwi gdzie się jest? Jak ktoś patrząc przez nie się nie zorientuje, to tak samo nie zorientuje się gdzie jest patrząc przez nie obklejone okno. Po 2. dojazd do opisanego przystanku jest akurat tak charakterystyczny, że raczej trudno go pomylić z innym. Najpierw z reguły autobus stoi długo na Solidarności próbując skręcić w Dolną 3 Maja, a później wjeżdża pod stromą górkę. Tego naprawdę nie sposób nie zauważyć. Mi osobiście te reklamy w ogóle nie przeszkadzają. Tym bardziej, że to dodatkowe pieniądze dla firmy, a częśc reklam jest naprawdę fajnie wykonana. Ale oczywiście zawsze znajdzie się ktoś, komu to nie pasuje. Jak zrobią reklamy z folii o większej przejrzystości, to też ktoś będzie marudził. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Jazda w ciemno 07.06.05, 09:43 Ani trochę mi nie przeszkadza, ale może dlatego że jestem już Pkowskim wyjadaczem i jeżdzę z zamkniętymi oczami niemal :) Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 JEŚLI KOMUŚ PRZESZKADZA, TO CHYBA MOŻNA TO UWZGLĘD 10.06.05, 15:34 NIĆ. Powtarza się to samo zagranie: gość chełpi się na forum jaki to on jest cool i jak to nic mu nie przeszkadza potem zaś wypisuje, że inni i tak będą marudzić. Lepiej by było, gdyby dostrzegał, że inni mogą mieć odmienne upodobania i że nie każdy jest w stanie znieść nieporządek. W USA nieprzypadkowo chyba w autobusach są przyczepiane reklamy w równym rządku nad oknami. To nieco mniej drażni. U nas zaś - na chama. A "oryginalni" miłośnicy wolności będą wyć z rozkoszy, gdy uda się znowu coś zasmarować, zapsuć czy pozaklejać. Najchętniej by to nazwali "sztuką". Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eugenio Re: JEŚLI KOMUŚ PRZESZKADZA, TO CHYBA MOŻNA TO UW IP: *.top.net.pl 11.06.05, 21:55 Najbardziej moze przekszadzac szyba oklejona idiotycznymi karteczkami z " reklamami" Wtedy bus przypomina slup ogloszeniowy. Jesli oklejenie calego autobusu jest wyrazem nieuporzadkowania to jak nazwac te strzepki papieru? A hjesli ktos ma problemy z orientacja to moze mapa... Odpowiedz Link Zgłoś
robertw18 Re: JEŚLI KOMUŚ PRZESZKADZA, TO CHYBA MOŻNA TO UW 13.06.05, 14:58 "A hjesli ktos ma problemy z orientacja to moze mapa..." Plan miasta (nie tyle mapę) trzeba zestawiać z tym, co się widzi. A jeśli widok jest pozasłaniany... Czy to tak trudno zrozumieć? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan Re: Jazda w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 09:59 trzeba być ślepym, żeby nie widzieć przez te reklamy nie przesadzajcie, nie są takie złe przynajmniej mpk ma za nie kase. chociaż wczoraj widziałem inny rodzaj reklamy, plakat z tyłu autobusu który zasłaniał puł tabliczki z numerem i końcowymi, na to trzeba uważać śmiem powiedzieć, że ludzie, którzy nie potrafią się odnaleźć w oklejonym autobusie to albo przyjezdni albo nieudacznicy. Weźcie się ludzie za siebie! kurza tfasz, nie bądzcie tacy lewi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq precz z reklamami IP: *.it-net.pl 10.06.05, 11:04 nie podobaja mi sie reklamy na szybach , ponieważ wykupuje bilet na autobus mpk a nie metro i jadąc mam prawo patrzeć sobie na krajobraz a nie gębusie współpasażerów, nie przesadzajcie , że ta siateczka jest aż taka transparentna- z wiekszej odległosci od biedy mozna zorientować sie w otoczeniu natomiast siedząc na siedzeniu i wygladając oczopląsu można dostać, poza tym naprawde beznadziejnie to wyglada kiedy połowa reklamy jest doskonale widoczna a druga na szybach jest niewyrażna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Re: precz z reklamami IP: *.lublin.mm.pl 10.06.05, 15:56 problemy ze wzrokiem ?? POZATYM TEMAT JEST ODGRZEANY I SIĘ PRZEJADŁ Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: precz z reklamami 10.06.05, 17:06 nie podobaja mi sie reklamy na szybach , ponieważ wykupuje bilet na autobus mpk > a nie metro i jadąc mam prawo patrzeć sobie na krajobraz a nie gębusie > współpasażerów Płacisz za jazdę autobusem, a nie za oglądanie widoków. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: precz z reklamami IP: *.it-net.pl 14.06.05, 16:50 aczkolwiek wykupuje bilet mpk a nie bilet metra:) zastanawiam sie skąd w forumowiczach tyle czepialstwa i złosliwosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Dlaczego w Lublinie w komunikacji miejskiej... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 13:40 ... nie ma dwóch rzeczy: 1. Nazw przystanków (ale nie w formie jakichś małych tabliczek ledwo widocznych, w dodatku w stylu "Aleja Cośtam 04" informujących, że jesteśmy na ulicy, którą właśnie jedziemy). Chodzi mi o takie nazwy przystanków: "Uniwersytet KUL", "Park Jakiśtam" itp. 2. Schematu linii z rozkładem przystanków w autobusach. Już nie mówię o komunikatach słownych (jak np. w Krakowie), ale powinny być przynajmniej schematy ze wszystkimi przystankami. Czy to takie trudne? A może zrobienie takiego systemu za dużo kosztuje? To zmniejszyć biurokrację w Zakładach Komunikacyjnych (może są jacyś ludzie od przekładania papierów z lewej na prawą za 1500zł?); ich roczna pensja powinna chyba wystarczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZIZU Re: Dlaczego w Lublinie w komunikacji miejskiej.. IP: *.lublin.mm.pl 10.06.05, 15:51 hehe krytykować każdy potrafi. ad 1 W tej sprawie to do Um prosze się kierować bo to oni zarzadzaja przystankami ad 2 jak się jeździ złotówą to jasne ze schmatów lini nie ma. We wszytkich pojazdach na jednym oknie jest nakleojny schemat lini MPK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalafior Re: Dlaczego w Lublinie w komunikacji miejskiej.. IP: *.it-net.pl 11.06.05, 02:14 To widocznie na dobry autobus w Krakowie trafiłeś bo ja trochę pojeździłem i jakoś takich komunikatów nie słyszałem. Poza tym, żeby komunikaty miały rację bytu to potrzebne są głośniki, a te są tylko w Neoplanach. W innych są tylko atrapy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: am Re: Jazda w ciemno IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 22:22 Powiem krótko, ale się Gazeta obudziła z tym artykułem. Chyba komuś z redakcji popsuł się samochód i do pracy jechał właśnie takim cud autobusem. Dobrze późno niż wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Jazda w ciemno IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 23:02 nie przeszkadza mi, są gorsze rzeczy np. niedomyty współpasażer, ale na to nie ma rady...:-) Odpowiedz Link Zgłoś