Dodaj do ulubionych

WETERYNARIA

IP: *.244.159.46.mielec159.tnp.pl 17.06.05, 16:44
Hej jest ktoś kto studiuje weterynarie na Akademii Rolniczej??
Napiszcie co sądzicie o tych studiach i czy ma jakąś przyszłość.Aha i nie
wiecie czy w tym roku jest dużo chętnych?? Dzeki za wszystkie informacje:)
Obserwuj wątek
    • Gość: weana Re: WETERYNARIA IP: 81.219.88.* 17.06.05, 20:21
      Nie studiuje tam ale weterynaria na AR cieszy się dużym uznaniem w Polsce. To
      jeden z najlepszych kierunków. Warto iść na chirurgię, bo Polska na tle innych
      krajów ma właśnie najlepiej rozwinietą chirurgie weterynaryjną.
      • elgoog Re: WETERYNARIA 18.06.05, 09:50
        Chirurgia jest dopiero na 4 i 5 roku. Tak w ogóle to studia ok, polecam.
    • Gość: Wielgibolo Re: WETERYNARIA IP: *.lublin.mm.pl 18.06.05, 11:42
      Nie studiuję na weterynarii ale z tego co wiem to naprawde porządne studia. Świetna kadra to ich największy atut. Moja koleżanka która przeniosła się na lubelską weterynarię z olsztyna mówi że kadra jest nieporównywalnie lepsza. Maja troche problemy z infrastrukturą, ale na głębokiej powstaje właśnie wiwarium więc powinno być troche lepiej.A jeśli chodzi o możliwość zalezienia pracy po tym kierunku to akurat w Polsce jest mało zawodów tak poszukiwanych jak lekarze weterynarii.
      pozdrwiam
      • Gość: realista Re: WETERYNARIA IP: *.it-net.pl 19.06.05, 19:57
        Co??? ...A to ciekawe! Tak się bowiem składa, że już od kilkunastu lat
        poszukuję jakiegoś w miarę stabilnego punktu zaczepienia w tym zawodzie i, o
        ile rzeczywiście czasem trafiają się okazje, to zawsze wychodzi na to że praca
        dla weterynarzy nie posiadających odpowiednio wypchanego portfela lub tatusia -
        profesora (najlepiej - jedno i drugie) w odległości mniejszej jak 150km od
        Lublina (niestety, wzglądy rodzinno - finansowe trzymają mnie na miejscu lub
        przynajmniej w jego pobliżu) jest "marzeniem ściętej głowy"...
        • Gość: Wielgibolo Re: WETERYNARIA IP: *.lublin.mm.pl 19.06.05, 21:57
          Bez obrazy stary ale jeśli po weterynarii nie mozesz sobie znaleźć pracy to idź na jakiś kurs aktywnego jej poszukiwania bo chba masz problemy z autoprezentacją.

pozdrawiam
          • Gość: realista Re: WETERYNARIA IP: *.it-net.pl 19.06.05, 23:00
            Nie mam problemów z autoprezentacją a różne szkółki i kursidła zaliczałem w
            czasach gdy byłem młody i naiwny.
            • Gość: Wielgibolo Re: WETERYNARIA IP: *.lublin.mm.pl 19.06.05, 23:40
              Młodzi i naiwni pracę znajdują a starzy i zgnuśniali narzekają na układy i grupy trzymające....
              • Gość: realista Re: WETERYNARIA IP: *.it-net.pl 20.06.05, 10:43
                No cóż... Rzeczywiście, nie jestem już młody i naiwny ale stary i zgnuśniały -
                także jeszcze nie. Młodych i naiwnych oraz niepełnosprawnych nawet w swoim
                czasie przyjmowałem do pracy (bo to - i dotacje dla absolwentów i ZUS-u nie
                trzeba płacić i inne) ale teraz koncentruję się przed podjęciem kolejnych
                wyzwań, więc mi nie przeszkadzaj i czytaj sobie dalej GW - od razu poczujesz
                się lepiej. Cześć!
                • Gość: Wielgibolo Re: WETERYNARIA IP: *.lublin.mm.pl 20.06.05, 17:24
                  Cześć
    • Gość: mała.mi Re: WETERYNARIA IP: *.244.159.46.mielec159.tnp.pl 19.06.05, 19:41
      Dziekuje wszystkim za odpowiedzi. POkazałam to mojej mamie i w koncu przyznała
      mi rację:D Pozdrawiam!!Trzymajcie kciuki żebym sie dostała na wet w Lublinie!!!
      • krara Re: WETERYNARIA 20.06.05, 14:16
        a ja słyszalam ze kierunek wet moze zostac zlikwidowany , były jakies
        przeglądy, testy, wizytacje i moze byc nieciekawie .
        • Gość: realista Re: WETERYNARIA IP: *.it-net.pl 20.06.05, 14:27
          E, tam! takie "przymiarki" robi się już od dwudziestu lat (m. in. zamiast
          weterynarii kiedyś miał być wydział przetwórstwa żywności, czy też coś w tym
          rodzaju) i nigdy nic z tego nie wyszło - co by wtedy zrobili z kadrą?
        • Gość: Acana Re: WETERYNARIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 15:07
          Ha, ha, ha....! To chodziło o to że starano się o akredytację UE a nie kontrole
          związane z likwidacją, hahaha...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka