Dodaj do ulubionych

Studiowanie pedagogiki

24.07.05, 13:15
Wszyscy, którzy studjujecie, studiowaliście albo, tak jak ja będziecie
studiować pedagogikę od pazdziernika -piszcie.Jak wam się studiuje, co
najbardziej wam się podoba w tym kierunku, czy robicie dodatkowe kursy
itd.Piszcie o tym czego sie najbardziej obawialiście na studiach, co was mile
zaskoczyło a co rozczarowało.Ja będę studiować na UMCSie.Jeśli mozna to prosze
też o rady i wskazówki, które mogą się przydać na pierwszym roku.
Obserwuj wątek
    • Gość: BezrobotnyAbsolwen Re: Studiowanie pedagogiki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.05, 21:21
      Zmień jak najszybciej kierunek. Brak perspektyw. Baaaardzo łatwe studia, lekkie
      i przyjemne, ale i bez nich można stać za ladą albo rozkładać towar w sklepie
      • Gość: Anka Re: Studiowanie pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:01
        Poprzednik ma rację, niestety... Ale ty jesteś młoda, ufna i patrzysz w
        przyszłość przez rózowe okulary. I tak trzeba. Proponuję od początku zająć się
        wolontariatem - potem są "punkty" przy staraniu się o pracę
        • nela_nela Re: Studiowanie pedagogiki 25.07.05, 22:24
          Wiele osób odradzało mi to właśnie ze wzglęu na brak pracy.Ale ja chce przede
          wszystkim mieć przyjemność ze studiowania, a nie zmuszac się do nauki czegoś,
          czego nie lubię.Jestem pewna, że to co chcę w życiu robić to praca z dziećmi w
          przedszkolu.Za 5 lat będę się martwiła o to gdzie jej szukać, ale wiem że jesli
          czegoś się bardzo chce, to się to osiąga.A o wolontariacie tez myślałam.Możesz
          mi napisać coś więcej-jeśl się tym zajmujesz?
    • Gość: Anka Re: Studiowanie pedagogiki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 22:01
      Dodam jeszcze intensywną naukę języka, bo gdybyś chciała z agranicę /albo
      musiała.../, to możesz przebierać w ofertach
    • Gość: mgr pedag. Re: Studiowanie pedagogiki IP: *.it-net.pl 25.07.05, 20:31
      zaskoczyło mnie ze tak łatwo mozna zdobys stypendium naukowe :) i że jest
      lajtowo i dużo czasu na inne rzeczy. po studiach masz jeszcze więcej wolnego
      czasu bo nikt cie nie chce zatrudnic...
      • nela_nela Re: Studiowanie pedagogiki 25.07.05, 22:27
        Słyszałam o tym ,że studia są raczej łatwe i przyjmne i to jest jedna z wielu
        rzeczy, która mi się w nich podoba, bo nie wyobrażam sobie siebie siedzącą
        całymo dnimi i nocami nad ksiażkami-cieszę się, ze będę miała czas na
        realizację sowich marzeń i pomysłów.
    • baeatakoc Re: Studiowanie pedagogiki 26.07.05, 11:09
      Też skończyłam pedagogikę ale na KUL i miałam to szczęście żę zaraz po studiach
      znalazłam pracę, ale ile się nachodziłam szkoły , przedszkola wszędzie nie ma
      miejsc.A warto żebyś robiła szkolenia z czego się da to się może przydać no i
      nauka języka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka