Dodaj do ulubionych

.. "postaramy sie" .. Tesco

15.08.05, 00:02
Pojechalem sobie na male wieczorne zakupki, cel wycieczki tesco na
al.krasnickiej - i tutaj nastepuje male rozczarowanie
przyzwyczailem sie do troszeczke innego wizerunku tej firmy, przechadzac kolo
co najmniej 3 osob ktore wykladaly towary na polkach smierdzialo od nich tak
jakby sie co najmniej od tygodnia nie myly, nie robi to milego wrazenia i nie
nastraja do robienia zakupow akurat w tym miejscu, no ale niezrazony tym robie
sobie zakupki dalej, podchodze do kas i ku memu zaskoczeniu akurat pozytywnemu
widze reklamowki polityki tesco znanej mi juz z wysp, haslo mowiace o tym ze
"jesli w kolejce przed toba znajduja sie co najmniej dwie osoby to tesco
postara sie otworzyc nastepma kase" tak sie skladalo ze w kolejce przede mna
znajdowalo sie wiecej niz rzeczone 2 osoby wiec sie grzecznie pytam, czy
zostanie otwarta nowa kasa zebym nie musial stac w kolejce pani rozbrajajaco
odpowiedziala ze moga sie postarac, o ile znajdzie sie akurat wolny pracownik
ktory bedzie mogl usiasc na kasie, tak wiec darowalem sobie i sklepowi
szukanie wolnego pracownika, natomiast chcialbym im przytoczyc to samo haslo
ktore spotkalem w tesco w uk - "If there is more than one person ahead of you
in the queue, we will open another checkout" - w ktorym jakos nie widze slowka
POSTARAMY. Ja takiej firmie ktora sie moze POSTARA mowie dziekuje, wiecej nie
skorzystam.
Obserwuj wątek
    • jetbang sorry bardzo ale k... mam dość 15.08.05, 09:51
      czytam Twoje posty i kurde co widze ... Boss z uk przyjechał z portfelem
      wypchanym kartami kredytowymi i wogóle sie mądrzy na temat jakiegoś atlasu
      którego nie potrafi kupić normalnie w empiku tylko musi przez neta i to tylko
      kartą kredytową nie dopuszczając spóźnienia i wogóle a jak na poczcie babka
      miała za przeproszeniem sraczke i nie pusciła paczki dzis tylko jutro ... teraz
      czepiłeś sie Tesco ... ku... człowieku - przez rok czasu starciłeś głowę i
      starciłeś umiejętność samozachowawcze życia w pl ??? kurde a kup se 4 mapy na
      pierwszej lepszej stacji benzynowej (polski, niemiec francji i anglii) i
      dojedziesz a jak jesteś taki bosss to kup sobie nawigację - przecież Cię stać!!!
      ;-)))

wiesz wole polskie słońce niż deszczową szkocje kurde - wszędzie jest inaczej a
      Ty tylko przyjeżdzasz i od razu narzekasz!!!! ze syf i wogóle ??? ale po co to
      robisz ????

nie wiem kurde z czego to wynika - nie zebym sie czepiał bo jak czytam te Twoje
      posty to jakaś frustracja przemawia przez nie - nikt nie każe Ci życ w pl - ale
      kurde pamietaj o jednej rzeczy ze w pl było kilkdziesiąt lat komuny - którą daje
      sie powoli wykorzenić (głównie z mentalności ludzkiej) natomiast zachód miał
      karty kredytowe i inne pierdóły duuuużo wczesniej niż Ty sie urodziłeś - fakt tu
      jest inaczej (trudniej) ale da sie życ - no chyba ze jest sie frustratem który
      ucieka do "raju", trzeba sie uśmiechać a nie narzekać na to czy na tamto ....

grunt to umieć sobie poradzić mimo wszystko tutaj a nie uciekac, facet zmieniłeś
      sie - ehhhh szkoda !!! wielu rzeczy szkoda ...

PZDR.
      • Gość: wisia Re: sorry bardzo ale k... mam dość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 10:08
        Hmm... dosc dosadnie to jetbang wyrazasz, ale musze ci niestety przyznac
        racje. Mike jest najwyrazniej zdegustowany...
        • jetbang Re: sorry bardzo ale k... mam dość 15.08.05, 10:29
          no dosadnie ale chyba chciał wywołać dyskusję.
          kilkanaście miesiecy poza granicami kraju i jest bardziej zdegustowany niż przed
          wyjazdem ... cóz jego prawo co chce robić ale takie problemy to nie problemy -
          bo mnie sorki ale to prawda - smieszy to co on pisze - jedna osoba wiecej jedna
          mniej przedemną cóz grunt że nie trzeba zapisywac sie w kolejki kilkudnowe po
          mięsko albo benzyna nie jest na kartki - chyba zapomniał o tym. ten naród
          jeszcze chwilke i bedzie normalny. już teraz w urzędzie czy w sklepach jest tak
          jak na zachodzie a moze 3 moze 5 a moze 10 lat i bedziemy mieli to co jest we
          francji albo w uk. tylko że tu są naprawde duże możliwości rozwoju pod warunkiem
          tego ze człowiek nie ucieka i nie idzie na łatwiznę a potrafi znaleźć sobie
          miejsce i przec do przodu - natomiast na zachodzie już sie dziwne rzeczy dzieją
          - w niemczech ludzi na duuuużooo mniej stać niz 5 lat temu i wcale nie zanosi
          sie na to zeby było lepiej. a my kroczek za kroczkiem ...

mały przykład - ja jestem rok starszy od mike i cóz w piątek wysyłałem cv i lm
          na stanowiska dyrektorskie - nie chodzi o kase albo o to ze mam juz kwalifikacje
          na taki poziom ... mi to odpowiada i potrafie dużo i nie przejmuje sie tym ze
          poki co nie mam karty kredytowej ani problemów takich jak on ... poprostu wiem
          ze dam rade sobie w pl !!! pomimo takich a nie innych problemów - heh wolę ruch
          taki jak u nas a nie po innej stronie to byl by problem dla mnie w uk !!! duży
          problem bo uwielbiam jeździć samochodem ale nie mowie ze anglicy są głupi czy
          nawet nie pozostawiam tego w domyśle ... poprostu luz, oni mają deszcz, karty
          kredytowe i 200 tys polaków którzy odnaleźli tam raj na ziemi - a ja nie mam
          konkurencji na takim a nie innym stanowisku pracy tu, piękne słońce i
          zajebistych przyjaciół.

PZDR.
          • Gość: Anka Re: sorry bardzo ale k... mam dość IP: *.chello.pl 15.08.05, 15:11
            Wiesz co? Kupa błędów w Twojej wypowiedzi pisemnej, ale jestes SUPER!!!
            Nie dość,że się uśmiałam, to jeszcze ucieszyłam,że nie wszyscy tutaj
            przestrzegają dworskiej etykiety. Wyraziłeś się dosadnie i treściwie.
            Z poczuciem patriotyzmu to Ty nie masz problemu, ale prawdą jest,że markety nas
            psują. Mi czasami tez odbija i myślę sobie,że jak jest "coś" to m o g l i b y
            zrobić jeszcze coś innego. To taka nasza natura, żeby nie cieszyć się tym ,co
            mamy, tylko chcieć więcej i więcej. Nie gniewj się za tę uwagę o błędach, ale
            to takie moje spaczenie.
      • empi Re: sorry bardzo ale k... mam dość 15.08.05, 23:04
        no, jetbang masz u mnie przchlapane, mam pocztę w kompie z dzwonkiem. Jak
        przychodzi mail z konta empi w GW to strasznie mi wtedy alarmuje. Ja w tej
        chwili jestem bardzo zajęty, a tu takie rzeczy. Są interwencje, ktoś poczuł się
        urażony Twoimi uszczypliwościami, zwłaszcza chyba słowem w tytule postu. Jak
        zauważyłeś ostatnio forum okrutnie sporządniało, stąd wymagania estetyczno-
        kulturalne wzrosły. Tak więc proponuję idźcie chłopcy na piwo, albo na gg
        pogadajcie o nim. Mam wrażenie, że już długo tu na forum znacie się.
        pzdr.
    • gosia_t Re: .. "postaramy sie" .. Tesco 16.08.05, 07:59
      Ja w Tesco w Lublinie bylam i nie stalam w kolejece ani razu. Przejezdzajac
      przez Gorzow wstapilam do Tesco. Bylo pelno ludzi z wypchanymi koszykami po
      brzegi. Wszystkie kasy otwarte, procz 2 gdzie obslugiwano osoby z 10
      artykulami, nie wiem czy ktos by sie znalazl kto mial tylko te 10 produktow.
      Stoje w kolejce, a facet ktory stoi przede mna zaczyna krzyczec na kasjerke, ze
      on w kolejce musi stac. Ludzi opanujcie sie!!! Kiedys ludzie stali nocami w
      kolejce a teraz tragedia 10 minut poczekac. Przez to kasjerka zaczela sie
      mylic, a wkoncu zamknela kase przed obsluzeniem tego krzykacza i na tym sie
      skonczylo. W koncu nie jej wina ze nie bylo wiecej stanowisk kasowych.
    • Gość: Abel Re: Postarajmy sie......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:47
      Pozwolcie jeszcze nie jestem tzw wapnem jeszcze po glowie mi
      chodza dowcipy jeszcze mam chec na wyglupy i wieczorne szwendanie i
      jeszcze , jeszcze..... Zakupy solidnie robie raz w tygodniu na
      codzien wspieram osiedlowe sklepiki ale zdarza sie mi wpadac jak po
      sol do hiper....... rsow i... Ktos moze to nazwac zboczeniem ale
      lubie postac w kolejce do kasy minut kilka a nawet kilkanascie.
      Jaka to frajda dla mnie obserwowac kreacje pan wydekoltowanych
      opalonychi porownywac z zaniedbanymi w pospiechu paniami. Meskie mody
      spodenkowcow ze smiesznymi lydeczkami. Sprytnych bywalcow duzych
      przestrzeni z latwodostepnym produktem spozywczym skonsumowanym przed
      kasa.Ludzkimi zachowaniami w sytuacjach kuszaco -powsciagliwych . I
      wreszcie kasjerki z makijazem gwiazd ekranu i porcelanowej urodzie .I
      te paznokcie ogrody barw i kosmiczne blaski wzory zgrabnie
      przerzucajace produkty ze skutkiem ubytku w portfelu .........
      powiecie to jest jakis erotoman........ A mowcie i tak ale ja mam
      taki sposob na kolejke na stres na brak czasu niemoznosc potrzeby
      finansow zlosliwosci zycia ,zawisc ludzka , patrzec nieprzeszkadzajac i
      nie deprymujac innych . Sprobujcie terapia dziala!
    • lunatyk80 Bo my mieszkamy w Polsce, a nie w UK ! 17.08.05, 14:36
      Bolesne czasem bywają powroty do domów Polaków do swej ojczyzny. U nas dalej
      panuje komunistyczna tendencja olewania drugiego człowieka. Teraz jednak nazywa
      się to kapitalizm, który zatrzymał się chyba u nas w kraju na XIX-stym wieku.
      Każdy liczy tylko na zysk, a nie na dobrego klijenta !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka