Dodaj do ulubionych

Dramat Adriana z Zamościa

24.08.05, 22:33
oczywiscie jak w takich przypadkach - chlopak sam sie pobil az mu czaszka
pekla - lekarze z DSK nie daja mu szansy na przezycie . wszystko zostaloby
zatuszowane jak zwykle , gdyby nie film! zajscie zostalo zarejstrowane na
filmie! podobno na filmie widac jak na chlopakow stojacych na przystanku
napadla banda zbiorow w policyjnych mundurach, widac tez jak go okladaja po
glowie, jakie watpliwosci? prokuratura tez juz ma ten material.
Obserwuj wątek
    • Gość: IAR Pałką po głowie spokojnego kibica IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 22:48
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=7810690&rfbawp=1124916492.514&redId=1493141468430cdd0c80b0b&redTs=1124916492&ticaid=1
      Do Prokuratury Okręgowej w Zamościu trafił film, na którym widać, jak policjanci
      okładają pałkami po głowach kibiców klubu Hetmana Zamość. Film nagrany cyfrowym
      aparatem pokazuje, że kibice spokojnie stali na przystanku autobusowym.

Dotkliwie pobity został 16-letni zamościanin, który przebywa w stanie
      krytycznych na oddziale intensywnej terapii dziecięcej szpitala klinicznego w
      Lublinie. Chłopak przeszedł trepanację czaszki. Jest w stanie śpiączki. Lekarze
      nie dają mu większych szans na przeżycie.

Do zdarzenia doszło w ubiegłą niedzielę w Świdniku. Trzecioligowa drużyna
      Hetmana Zamość rozgrywała mecz z Avią Świdnik. Kibice twierdzą, że tuż o meczu
      zostali zaatakowani przez policjantów. Okoliczności zdarzenia zbada zamojska
      prokuratura. (mn)
      • lotnik78 Re: Pałką po głowie spokojnego kibica 24.08.05, 22:54
        dzielni policjanci
        • Gość: Loyola Ignacy Re: Pałką po głowie spokojnego kibica! IP: 129.81.192.* 24.08.05, 23:03
          Coz, na tyle (umyslowo i fizycznie) stac
          wiekszosc ludzi, ktorzy trafiaja do
          policji w "Katolandzie"...
          • prezu nie dla kaczogrodu!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.08.05, 23:06
            To strach pomyśleć, jak będzie w KACZOGRODZIE!!!
          • Gość: donPedroso Największy pies-chojrak nawet bez kasku... IP: 212.182.102.* 25.08.05, 21:25
            Szkoda, że po tym wszystkim nie przebadano naszych dzielnych funkcjonariuszy -
            reagowali jak nachlani albo naćpani...

Na filmie widać macho-psa bez kasku, jak idzie w tłum kibiców z pałą.
            Odwaga na medal.
            Tylko że tem tłum spokojnie sobie siedzi.

• Gość: Hipek Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 25.08.05, 03:37
      No i idż tu człowieku w takich realiach na mecz. Albo dostaniesz od pseudokibiców przeciwnej drużyny, albo spałują Cie (bezpodstawnie) policjanci. POLSKIE REALIA... :-(
    • ratatatam nasi dzielni policjanci 25.08.05, 08:25
      na nich mozna zawsze liczyc - jak trzeba skuja kajdankami i rzuca na glebe
      trzynastolatka , jak trzeba to w dziesieciu zakatuja palami szesnastolatka -
      ale jak cie okradaja na lubartowskiej to ich nie ma ...
      • Gość: H.W.D.P Re: nasi dzielni policjanci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 18:42
        Mundur niebieski orzeł żelazny zabiłeś dziecko jesteś odważny jestes odwazny
        jestes szczesliwy bo polska policja to skur***** polska policja je****
        jest !!!!!
        • Gość: jb Re: nasi dzielni policjanci IP: *.it-net.pl 12.09.05, 11:47
          up
    • ratatatam link do tego filmu 25.08.05, 11:26
      media.putfile.com/P8211767
    • mol333 Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to 25.08.05, 12:34
      banda bandziorów, bezużytecznych i niekompetentnych strużów prawa naginających
      je według własnego "widzi mi się". Może sami spróbujcie utrzymać spokój, może
      popracujcie na ich ciepłych posadkach za ich marne wynagrodzenia. To oni
      narażają zdrowie i życie a nie wy w utrzymaniu porządku na ulicach i na meczach.
      Gdyby kibice zachowywali się jak normalni kibice i jak ludzie przede wszystkim
      nie potrzebna byłaby ochrona policyjna na meczach. Dajcie spokój z tym
      użalaniem się nad biednymi, słabymi, grzecznymi i zrównoważonymi kibicami i
      dajcie spokój z atakami na policję i zarzutami przeciwko niej. Nic tylko
      wszyscy najeżdżają na nich. Zygać się chce!!!
      Biedne 16-letnie "dzieci" grasują wieczorami po ulicach, napadają na ludzi:
      młodych, starszych i małoletnich, obrabiają mieszkania, wyrywają torebki,
      zrywają łańcuszki, kradną, ćpają, rozprowadzają narkotyki między sobą,
      zabijają, znęcają się, nie potrafią używać tak dobrze języka polskiego
      jak "rzucać mięsem". Posłuchajcie jak rozmawiają między sobą. To jeden wielki
      potok wulgaryzmów a jaka kultura bycia. Nie chcę nawet wiedzieć jak zachowują
      się w domach rodzinnych i jak traktują domowników. To po prostu koszmar!!! Też
      mi dzieci? Bydlaki, prostaki, złodzieje, narkomani, matoły bez szkoły i bez
      przyszłości. Brońcie ich a najlepiej przyłączcie się do nich przecież to takie
      grzeczne dzieci i nic złego nie robią. Wzory do naśladowania po prostu a
      szczególnie w szkole to wzorowi uczniowie w przerwie gdy nie terroryzują
      nauczycieli. Młodzież - lać i patrzeć czy żyją gó..arze.

Może akurat Adrian padł nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności ofiarą
      przypadkowego czy nawet zamierzonego uderzenia ale fakt ten nie może przesądzać
      o tym, że policja w tym i w podobnych przypadkach jest be a chłopak cacy. Z
      pewnością policjant uderzył chłopaka nie z zamiarem pozbawienia go życia lecz
      dla zaprowadzenia porządku. Według mnie to po prostu nieszczęśliwy wypadek. Nie
      pierwszy i nie ostatni do póki będą istnieć mecze i kibice. Do sprawy
      należałoby podejść obiektywnie a nie przez pryzmat uprzedzeń. Jeżeli oceniacie
      policję to postarajcie się na wysiłek w ocenie naszej wspaniałej młodzieży w
      sposób obiektywny a nie subiektywny. Swoją drogą ciekawe dlaczego policja nie
      pałuje normalnych ludzi na ulicach tylko czepia się biednej, kulturalnej
      młodzieży??? Jestem z tego tytułu niepomiernie niepocieszona,bo może to by was
      uszczęśliwiło. Policja miałaby niepodważalny wizerunek czystych bandziorów
      czego tak bardzo pragniecie dowieść.

< JUTRO JEST PIERWSZY DZIEŃ Z RESZTY MOJEGO ŻYCIA. CZAS NA ZMIANY! >
      • Gość: z lublina Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 12:59
        bo ty pewnie jesteś z policji i takim gadaniem ratujesz czyjąś(może swoją)dupe
        sam jezdze na mecze i wiem jak zachowują sie psy jak sprowokują ich kibice i
        dojdzie do wymiany ciosów(zawsze na korzyść psów) to nikt niema pretęsji ale
        jak sie pałuje kogo popadnie i to po głowie(jak widac na filmie) to dla mnie
        sprawa jest oczywista po ch.. nam taka policja która potrafi sie wyżyć na
        małolatach i tu moje pytanie dlaczego ten pies z filmu niezaczął pałować
        np.jakiegoś starszego dobrze zbudowanego faceta?? odp. bo jeszcze by mu oddał a
        taki małolat w strach nie wie co robic czy uciekać czy sie dać pałować dalej bo
        napewno nie odda bo niema na to szans!! W tym przypadku wina leży po stronie
        psów i niech mi nie mówią ze dostał kijem bejsbolowym od chuliganów Avii bo to
        jest niemozliwe dlatego ze stał w sektorze dla gości po drugiej stronie bosika
        i dodatkowo w obecności psów!!!
        • mol333 Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to 25.08.05, 21:58

Nie pogadamy kochany bo jesteś analfabetą i ignorantem. W każdym zdaniu po dwa
          błędy ortograficzne. Dokształć się najpierw bo o dyskusji i ortografii nie masz
          pojęcia a ja nie mam czasu ani ochoty na wymianę zdań z "warczącym betonem"
          typu "pustak. Mylisz się strasznie, akurat ja nie jestem "psem" ani
          policjantem. Z wykształcenia jestem ekonomistką o czym ty możesz tylko pomarzyć
          jak znajdziesz czas na naukę w przerwach między wyjazdami na mecze. Ciekawa
          jestem jakiego pokroju jest twoja dziewczyna też taka ograniczona???

• mol333 Re: Wasze pragnienie - DO GOŚCIA Z LUBLINA 25.08.05, 22:16

-Mój poprzedni post (poruszający temat analfabetyzmu) odnosi się wyłącznie do
            GOŚCIA Z LUBLINA.

• Gość: jastrzomp Re: Wasze pragnienie - DO mol333 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 10:35
              Zgaduję, że skończyłaś co najwyżej technikum ekonomiczne i to bez matury. Anioł Struż strużuw prawa się znalazł khikhikhi
              • prezu [...] 27.08.05, 17:19
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: kajka Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to IP: *.wip.pl 26.08.05, 16:10
            no i proszę rozmowa stałą sie niemerytoryczna tylko dlatego, żeś nie miała/miał
            racji. podpisuję się pod argumentami Twojego przeciwnika. Policjant ale chyba w
            tym wypadku powinno użyć sie określenia "pies", tak więc pies wyraźnie wszedł w
            tłum żeby pogryźć najsłabszego. czy takich policjantów nam potrzeba? agresywne
            byczysko z sianem zamiast mózgu. a Ty otwórz oczy tylko szeroko.
        • Gość: McGoo Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to IP: *.stacje.agora.pl 26.08.05, 09:19
          hmm - jestem bardzo szczesliwym czlowiekiem, w tym kraju gdzie policja czepia
          sie kazdego na kazdym kroku, mnie nie czepila sie nigdy - kurcze jak to
          mozliwe ??? - co wiecej ta Policja z tego "KAtolandu" (ciekawe gdzie ci
          katolicy co to przed slubem ani ani i prezerwatywami sie brzydza i radia
          samochodowego w zyciu nie rusza i cudzego telefonu) mnie ignoruje,
          a na moje wezwania nocne tez nie chca przyjezdzac - a jak juz przyjada gdy ten
          grzeczny lysy chlopiec z sasiedztwa troszke sobie pobaraszkuje i tlukac bratem
          o sciane i wykrzykujac o jakichs "krzywych" po lacinie o 3 w nocy - zawsze maja
          dla mnie dobra rade "moze pan zawsze zmienic miejsce zamieszkania"
          w Pruszkowie tych grzecznych lysych chlopcow ze swoimi duzymi pieskami Policja
          nie zawuwaza na ulicach nawet mimo tego, ze chodza bez kaganca.
      • ratatatam ja niczego nie bede dowodzic 25.08.05, 13:19
        nie mam takiego zamiaru - od tego jest prokurator - ja dalem link do filmu gdzie
        jak na dloni widac wszytsko! i tyle - kazdy kto to obejrzy jest w stanie sam
        sobie wyrobic opinie na ten temat - co ostanio za duzo tych "przypadkow" z
        lubelska policja - i nie mowimy to o 16 letnich zlodziejach czy bandziorach
        tylko o bezbronnym dzieciaku zakatowanym palami przez grupe policjantow - naucz
        sie czytac! Policja powinna zwalczac przestepcow a nie tluc na smierc nastolatkow!
        • Gość: karol Re: ja niczego nie bede dowodzic IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.05, 18:49
          jakoś media dziwnym trafem nie podały, że dwóch policjantów jest rannych.
          Oberwali kamieniami od nastolatków.
          Poczekajmy z wyrokiem. Nie sądzę, żeby policjant specjalnie celował w głowę.
          Dla mnie bandyta, który rzuca w policjanta kamieniem powinien liczyć się, że
          dostanie kulkę.
          • Gość: gruby Re: ja niczego nie bede dowodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 19:34
            oczywiscie a pare tygodni temu policjanci z prewencji zostali napadnieci na
            krakowskim przez 13latka ktorego nastepnie skuli kajdankami i rzucil na
            glebe , jeszce wczesniej dzielni chlopcy w lodzi strzelali do studentow jak do
            kaczek a w poznaniu do 2 gosci w samochodzie bo mieli halucynacje i
            przywidzialo im sie ze to bandyci
            • Gość: Loyola ignacy Re: ja niczego nie bede dowodzic... IP: 129.81.192.* 25.08.05, 19:47
              Fakt... pomylka moze sie wszedzie zdarzyc
              ale w pracy polskiej policji ilosc tych
              'pomylek' rosnie w zastraszajacym
              wrecz tempie!
          • Gość: kajka Re: ja niczego nie bede dowodzic IP: *.wip.pl 26.08.05, 16:13
            jasne, kulkę, a może od razu cały magazynek w piersi i brzuch, bo kamieniem w
            funkcjonariusza rzucił...ludzie...gdzie wy rozum macie?
          • nielubiebrukselki Re: ja niczego nie bede dowodzic 26.08.05, 16:40
            Policjant powinien mieć świadomość, że jego obowiązkiem jest oddzielić
            przestępce od innych i oddać w ręce wymiaru sprawiedliwości. Takie gadanie, że
            jak rzucili kamieniem to kula w łeb to czysty debilizm, nawet już chyba nie
            infantylizm.
            Policjant nie jest od wymierzania sprawiedliwości!!!!
            Niech to do zakutych łbów w końcu trafi! Policjant ma broń, żeby (jak mówi nam
            piękna i melodyjna nazwa) BRONIĆ siebie, lub innych. Nigdy by atakować.
            Tzw. "prewencyjna" przemoc "wychowuje" nam nowe pokolenie bandytów, czy nie
            rozumiecie tego?!
        • Gość: olaf Re: ja niczego nie bede dowodzic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 23:57
          Na filmie nie słychać słów jakie używali ;ministranci;do policjantów.Dziwne że
          pobitym jest zawsze spokojny ministrant.
      • Gość: m&m Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to IP: *.krola.tom.lub.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 13:52
        czlowieku ogladales film ja nie mowie ze kibice sa bez winy i bronic ich tez nie
        bede ale to co mowisz to czysta glupota ale w tym wypadku- siedza sobie
        spokojnie na trawniku a ci podchodza i ich paluja za co pytam sie?? zrobili cos
        chcieli kulturalnie wsiasc do autobusu a dostali po lbie za nic!! cwaniaki z
        palami .mam nadzieje ze adrian wyjdzie z tego
        • Gość: Naprawdę Spokojny Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to IP: *.it-net.pl 26.08.05, 14:49
          Ja cie nie moge ale numer - SPOKOJNI KIBICE!!!!!!!!!!!! siedzą na trawce
          również SPOKOJNIE i Boże ty mój chcieli KULTURALNIE wsiąść do autobusu.

LUDZIE!!!!!!!!!!!!!!!! Toż to nie możliwe. Trzeba ten fakt zapisać w księdze
          guinessa. Toż to wyczyn na miarę wszechczasów bo przecież normalnie zachowują
          się jak stado baranów!

• Gość: kajka Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to IP: *.wip.pl 26.08.05, 16:05
        Film pokazuje wyraźnie kto kogo napdał. Policjant kibica czy kibic policjanta.
        Nie generalizuj. Nie można tu nawet powiedziec, ze policjantowi w stresie
        puściły nerwy skoro kibice siedzieli na przystanku jak makiem zasiał.
      • tvn24 Re: Wasze pragnienie - dowieźć, że policja to 27.08.05, 18:55
        takich bydlaków jak ty powinni zamykać. Gdzie Ty masz 16letnich wykolejeńców -
        jacy rodzice takie dzieci. 25LAT więzienia dla każdego BANDYTY, który podniusł
        ręke na tego chłopaka!!!! JAK PIES JEST WŚCIEKŁY TO SIĘ GO USYPIA!!!
      • pbd2 To nie o to chodzi 06.09.05, 16:16
        Chodzi o to, że policjant ma określone ramy prawne, w jakich ma stosować siłę
        fizyczną i pałki służbowe. Tymczasem choćby na filmie pokazanym w wiadomościach
        TVP było widać, że w pewnym momencie do nie używających przemocy ludzi
        podchodzi policjant i zaczyna walić jednego z nich po głowie (dobze, że "lolą"
        a nie "tonfą", bo już by chłopak nie żył). Mało ważne czy obywatel w
        przeszłości był agresywny, ła,ał prawo itp. - w momencie, w którym obywatel
        nie stosuje oporu ani przemocy wobec policjanta, policjant nie ma prawa go
        tknąć. Bo jeżeli będziemy pozwalali policji bić tę czy inną kategorię
        obywateli, to ani się zorientujemy, gdy każdy z nas będzie - jak w PRL -
        narażony na ciosuy pałki bez powodu, wedle humoru "pana władzy". I tylko
        dlatego należy zawsze stanąć po stronie niesłusznie bitego przez policję. Co
        nie oznacza, że kocham chuliganów. Wręcz przeciwnie, nie znoszę ich, bo przez
        nich boję się chodzić na mecze. Szkoda tylko, że muszę się też bać policji,
        która teoretycznie ma mnie przed chuliganami chronić...
    • Gość: Loyola Ignacy Re: cenzura wraca??? IP: 129.81.192.* 25.08.05, 19:43
      Jeszcze wczoraj na tym forum figurowalo
      przynajmniej kilka postow podpisanych
      "prezu". Dzis nie widze ani SLADU po
      tych postach...
      Czyzby lubelska "Gazeta Wyborcza"
      robila sie coraz sprawniejsza
      w CENZUROWANIU? Stare wraca???
      • mxp4 Re: cenzura wraca??? 07.09.05, 06:12
        Gość portalu: Loyola Ignacy napisał(a):

> Jeszcze wczoraj na tym forum figurowalo
        > przynajmniej kilka postow podpisanych
        > "prezu". Dzis nie widze ani SLADU po
        > tych postach...
        > Czyzby lubelska "Gazeta Wyborcza"
        > robila sie coraz sprawniejsza
        > w CENZUROWANIU? Stare wraca???

Sral na nich pies komuchow. Moj post tez zniknal.
        • Gość: ja Re: cenzura wraca??? IP: *.it-net.pl 07.09.05, 09:22
          Powiedział co wiedział - czyściciel sraczy z Greenpoint'u!
    • Gość: adasko Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.retsat1.com.pl 25.08.05, 19:49
      na filmie widać jak obrywa kilku stawiających sie pseduokibiców - nawet w
      wyborczej pisze że tam Adriana nie ma, wiec o czym wlasciwie piszesz ?
      • franzmaurer Re: Dramat Adriana z Zamościa 25.08.05, 21:14
        Gość portalu: adasko napisał(a):

> na filmie widać jak obrywa kilku stawiających sie pseduokibiców - nawet w
        > wyborczej pisze że tam Adriana nie ma, wiec o czym wlasciwie piszesz ?

Nie wiem gdzie ty widzisz to ich "stawianie się"??
        Goscie siedzą spoko na trawie a ten "policjant" chodzi niczym esesman i rozdaje
        razy - zobacz juz w 12 sekundzie jak podchodzi do chłopaka siedzącego na
        krawężniku...

Przepraszam bardzo ale co uzasadnia walenie pałą po łbie za siedzenie na
        trawie??

Ten pies powinien iść regularnie siedzieć pierdzieć w pasiak.
        Po to nie "policjant" tylko zwyczajny psychol jakich należy izolować od
        społeczeństwa.
        • Gość: adasko Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.retsat1.com.pl 26.08.05, 10:32
          franzmaurer napisał:

> Nie wiem gdzie ty widzisz to ich "stawianie się"??
          > Goscie siedzą spoko na trawie a ten "policjant" chodzi niczym esesman i rozdaje
          >
          > razy - zobacz juz w 12 sekundzie jak podchodzi do chłopaka siedzącego na
          > krawężniku.

Widzę, że policjant nie wpada w tłum i nie rozdaje ciosów na ślepo tylko
          podchodzi do konkretnej osoby i to jej zadaje uderzenia - nie wiem z jakiego
          powodu bo jest to tylko wycinek większej całości i w dodatku bez dzwięku. Jak
          dla mnie wygląda to na konkretną reakcję wywołaną przez kibica.
          • franzmaurer Re: Dramat Adriana z Zamościa 26.08.05, 11:18
            Gość portalu: adasko napisał(a):

> Widzę, że policjant nie wpada w tłum i nie rozdaje ciosów na ślepo tylko
            > podchodzi do konkretnej osoby i to jej zadaje uderzenia - nie wiem z jakiego
            > powodu bo jest to tylko wycinek większej całości i w dodatku bez dzwięku. Jak
            > dla mnie wygląda to na konkretną reakcję wywołaną przez kibica.

W 12 sekundzie tego filmu ten psychol podchodzi do chłopaka który siedzi na
            krawężniku i wali go od tyłu pałą, tak jakby zaganiał bydło...
            Potem wychodzi poza kadr i widać go ponownie jak wraca, podchodzi do gości
            powoli wsiadających do autobusu i znowu od tyłu wali kogoś niemal na oślep.

Piszesz "nie wiem z jakiego powodu bo jest to tylko wycinek" - no więc właśnie:
            powodu do walenia pałą nie było żadnego. Nawet jak ci kibice ładowali się do
            tych autobusów jak ostatnie ciury to im to PO PROSTU WOLNO. Równie dobrze jutro
            taki psychol w mundurze podejdzie na jakiś przystanek i też zacznie walić pałą
            bo "pasażerowie wsiadali za wolno"...

Nie bronię tych pałogłowych dresów którzy pojechali na meczyk ale w tym
            przypadku widać jak na obrazku że jakiś psychol w mundurze policjanta zrobił
            wiele żeby podgrzać atmosferę i nakręcić agresję.

I za to powinien zwyczajnie odpowiedziec.
            • Gość: adasko Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.retsat1.com.pl 26.08.05, 14:52
              franzmaurer napisał:

> W 12 sekundzie tego filmu ten psychol podchodzi do chłopaka który siedzi na
              > krawężniku i wali go od tyłu pałą, tak jakby zaganiał bydło...
              > Potem wychodzi poza kadr i widać go ponownie jak wraca, podchodzi do gości
              > powoli wsiadających do autobusu i znowu od tyłu wali kogoś niemal na oślep.
              >
              > Piszesz "nie wiem z jakiego powodu bo jest to tylko wycinek" - no więc właśnie:
              > powodu do walenia pałą nie było żadnego. Nawet jak ci kibice ładowali się do
              > tych autobusów jak ostatnie ciury to im to PO PROSTU WOLNO. Równie dobrze jutro
              >
              > taki psychol w mundurze podejdzie na jakiś przystanek i też zacznie walić pałą
              > bo "pasażerowie wsiadali za wolno"...
              >
              > Nie bronię tych pałogłowych dresów którzy pojechali na meczyk ale w tym
              > przypadku widać jak na obrazku że jakiś psychol w mundurze policjanta zrobił
              > wiele żeby podgrzać atmosferę i nakręcić agresję.
              >
              > I za to powinien zwyczajnie odpowiedziec.

Ja nie staję po niczyjej stronie - wypowiedziałem się ponieważ post osoby
              podpisującej się "towarzysze_cenzorzy_do_dziela" nie opisywał prawdy na temat
              tego filmu i tyle.

A co do "wycinków" - ostatnio było (i jest nadal) strasznie dużo posługiwania
              się właśnie "wycinkami" w celu manipulowania opinią publiczną i dlatego też
              zareagowałem na pierwszy post.
          • nielubiebrukselki Re: Dramat Adriana z Zamościa 26.08.05, 16:46
            Szkoda z tobą rozmawiac : adasko
    • Gość: wiekowy Człowiek Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.chello.pl 25.08.05, 20:35
      Dalej na policjantów = huurrra = doczekamy się, że każdy przygłup będzie mógł
      robić wszystko.
      POPATRZ na POLICJANTA jak na Twojego sprzymierzeńca. Tylko bandyta lub
      potencjalny bandyta może uważać obecnie policjanta za wroga!
      Proszę nie odnosić mojej wypowiedzi do tego konkretnego przypadku, którego nie
      znam bliżej.
      Odnoszę się do ogólnej nagonki medialnej na policjantów - wydaje mi się, że
      niektórzy nasi Drodzy dziennikarze bez żadnej żenady wypisują - pobił, spałował,
      itd. WAŻNY jest NEWS! Panowie Dziennikarze - czasy gdy milicja pałowała i każdy
      pismak mółgł z tego zrobić "news" już minęły 15 lat temu. Młodzi dziennikarze -
      zdjąć pampersy - jest jakaś odpowiedzialność! Starzy dziennikarze - "TISZINA" -
      a nuż okaże się, że kilkanaście lat temu "wyznawaliscie inne wartości" - wszak
      można "odgrzebać" Wasze teksty!
      Na to wszystko - NIE - ważny jest każdy Człowiek!
      POLICJANT jest Twoim przyjacielem - chcesz bezpieczeństwa? To Drogi Redaktorze
      "wejdź" głębiej w tę problematykę, a nie rób "newsów" - to się szybko kończy!
      Ciebie szybciej wykończy jakiś bandzior za 5 lat, który obecnie ma 13 lat i jest
      tylko MAŁOLETNIM "Gawroszem".
      Chcesz bezpieczeństwa - myśl inaczej - obecna Policja to nie SB drogi młody
      Człowieku. Jeżeli tego nie potrafisz zrozumić, to będziesz kiedyś musiał się
      udać do dentysty, lub zajmie się Tobą Pan grabarz.
    • 1974adam BRAWO POLICJA 25.08.05, 20:46
      Jeśli ktoś był kiedykolwiek na meczu jako spokojny człowiek i miał okazję
      obserwować grupy wyrostków, którzy nazywają się kibicami, a są zwykłymi
      bandytami, to NIC, KOMPLETNIE NIC nie żałuje tych spałowanych kretynów. Na
      meczu mozna zostać zbluzganym przez ćwierć idiotów, którzy poza kilkoma
      wulgarnymi słowami nie mają nic do powiedzienia, a na dodatek sa pijani.
      Nie jestem policjantem, nie mam z tym nic wspólnego, jestem normalnym
      człowiekiem, który chciałby iść w spokoju z 9-letnim synem na mecz. Niestety
      chodzę sam, właśnie przez taką dzicz. Sam niejednokrotnie jakbym dorwał tych
      wyrostków to chetnie bym im pokazał gdzie jest ich miejsce. Rodzice - rzecz
      jasna - teraz protustują, ale gdzie są jak 14-15 letnie dzieci, pijane rzucają
      kamieniami?
      Jeszcze raz - brawo policja - jest społeczne przyzwolenie na pałowanie i
      robienie porzadku z takimi ludźmi.
      • Gość: ja [...] IP: *.icpnet.pl 25.08.05, 20:50
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • Gość: prawdziwy kibic Re: POLICJA TO OD ZAWSZE ŚMIECIE IP: *.lublin.mm.pl 25.08.05, 20:54
          Po co zabierasz głos bezmózgi dresiarzu?Że mózgu już nie masz,to wiadomo.A zęby
          wszustkie masz?
          Właśnie policja potrzebna jest,aby tępić takie gnidy jak ty.
      • Gość: Asia Re: BRAWO POLICJA IP: *.hsd1.il.comcast.net 25.08.05, 21:10
        W zupełności się z tym zgadzam. Tak się składa, że mieszkam niedaleko
        stadionu..To co się dzieje po meczach jest przerażające. W tych biednych
        dzieciach-kibicach jest tyle agresji i nienawiści, że lepiej wogóle ich nie
        spotykać...A gdzie mamusia była?? czy nie wie co sie dzieje na meczach?? Może i
        przekroczyli swoje uprawnienia policjanci, ale w zupełności zgadzam sie z
        1974adam. Jestem za zwiększeniem uprawnień policji, bo jak tak dalej będzie, to
        normą będzie sytyacja, która spotkała mojego kolegę- w biały dzień, koło
        południa zaczepiło go na mieście kilku kibiców 14-17latków. jeden z nich wbił
        mu nóż..i co?? cudem przeżył..macie swoich kibiców!! Pomyślcie nad całym
        zjawiskiem tej patologii, a nie dajcie sie ponieść emocjom
        • ratatatam o czym ty p... rzysz! 25.08.05, 22:57
          nie wymadrzaj sie i nie teoretyzuj! bo mowa jest o konkretnym przypadku! nie
          o walkach kibicow z policjantami , nie o rzucaniu plytkami chodnikowymu tylko o
          zatluczeniu palami na smierc spokojnego 16latka !!!!! slepa jestes? czy nie
          potrafisz czytac! nie udawaj ze nie widzisz roznicy - a moze rzeczywiscie nie
          widzisz - to idz do okulisty - dzisiaj potrafia zatluc malolata , ktory im
          nie podskoczy - a jutro skatuja ciebie !
          • tymon99 Wszyscy są spokojni!! 26.08.05, 09:01
            ratatatam napisał:

> zatluczeniu palami na smierc spokojnego 16latka !!!!!

Każda matka i każdy ojciec wierzy, że ich syn to spokojne, grzeczne dziecko -
            nawet jeśli jeździ do dziecka z paczuszkami do kryminału..
            "Dobry chłopak był i mało pił"
          • tymon99 btw: chyba nie na śmierć, bo chlopak żyje //bt 26.08.05, 09:02
          • Gość: McGoo Re: o czym ty p... rzysz! IP: *.stacje.agora.pl 26.08.05, 10:24
            mylisz sie - to nie jest mowa o tym konkretnym przypadku z kilku powodow.
            1. nie wiemy jak ten przypadek wygladal (film pokazuje jakis inny przypadek)
            2. dyskusja toczy sie o debilach ktorzy sa agresywni i atakuja nie tylko
            policje w odroznieniu od Policji, ktora atakuje przewaznie tych debili (sam
            przyznasz, ze roznica jest zasadnicza)
            3. nie wszystkim zalezy na zdrowiu i zyciu kibola, ktory probuje wykorzystywac
            reguly demokracji do usprawiedliwiania swojego szkodliwego zycia.
            4. nie mowimy o tym konkretnym przypadku rowniez dlatego ze nie mozna
            porownywac malolata ktory spokojnie sobie ulica do lysego grzecznego chlopca
            ktory w eter wypuszcza z paszczy lacinskie krzywe i kazda rzecz je.. albo pie..
            i ktory ma na koszulce HWDP
        • Gość: kow3l Ty sie dobrze czujesz? IP: *.adsl.inetia.pl 25.08.05, 23:22
          MOZE przekroczyli kometencje. Wystawie Ci skierowanie do poradni zdrowia
          psychicznego
      • ratatatam przestan chrzanic od rzeczy !!!!!!!!!!!!!!!!!! 25.08.05, 23:01
        ja tez nie raz bylem na meczu i nie raz rozne rzeczy widzilem, ale nie o tym
        mowa!!!!! do ciezkiej cholery!!!! ten chlopaczek nie rzucal w nich plytkami
        chodnikowymi ani nie lecial na nich z bejzbolem !!! zatlukli na smierc
        spokojego malolata ktory pierwszy raz wyjechal na mecz poza swoja miescine!
        nie sprzedwaj mi tu glodnych kawalkow o tym co bylo gdziestam i co
        widziales! , mowmy o konkretach - o tym konkretnym przypadku ! jakie zagrozenie
        dla kilkunastu bykow z palami i tarczami stanowil ten szesnastolatek? TEN
        KONKRETNY nie jakis tam smigajacy z nozem albo siekiera! tylko TEN KTOREGO
        ZATLUKLI! ?
      • Gość: kibic Re: BRAWO POLICJA IP: *.it-net.pl 26.08.05, 08:44
        jestes gorszy debil od tych oprawców powini ciebie łachu spałowac
        • mol333 Re: BRAWO POLICJA 26.08.05, 09:52

A kim ty jesteś kibicu??? Rozumiem, że jesteś wybitnym,wykształconym lekarzem
          psychiatrą, autorytetem w tej dziedzinie skoro stawiasz przypadkowemu
          internaucie tak celującą diagnozę na podstawie li tylko wypowiedzi
          internetowej. Pewnie władasz też płynnie 3-4 językami obcymi, posiadasz bardzo
          wysokie wykształcenie hmmm. tak ze 2 fakultety i habilitację z dziedziny
          medycyny? no nie pewnie raczej z "wzorcowego kibicowania" buhahaha a może
          chociaż maturę biedaku?. Leczysz na meczach swoje kompleksy. Możesz wykazać się
          jedynie agresją bo czym innym mógłbyś? Doszedłeś do czegoś ciężką pracą? Jedyne
          na co cię stać to stawać na forum w obronie tych łysych, niedouczonych kiboli,
          którzy tylko w grupie są mocni i silni. Na filmie widać dokładnie wszystko ,
          zgadza się ale nie słychać zupełnie nic. A widać, że gęby tym kulturalnym i
          grzecznym "dzieciom" się nie zamykają. Niezła metoda na drażnienie i
          rozwścieczanie policji szczególnie jak się ich obraża potokiem wyzwisk i
          wulgaryzmów najgorszej maści. Popieram policję w całej rozciągłości. Jeżeli
          chodzi o kibiców to nie widzę na tym filmie żadnego. Żeby być kibicem trzeba
          mieć pojęcie o kibicowaniu a czy ty masz? Czy kibice według ciebie nie powinni
          wykazać się kulturą słowa i dobrym wychowaniem, czy wśród nich przynajmniej
          połowa nie powinna być dobrze wykształcona. Przecież gdyby tak było to nikt nie
          zaczepiałby ich bez powodu. Ale tak nie jest i dobrze o tym wiesz. Jak ktoś ma
          nie wyparzoną gębę to sam się prosi o pałowanie. Gdybym była jednym z
          policjantów na tym filmie i banda gó..arzy obrażałaby mnie i moją rodzinę
          wyzwiskami oraz obelgami najgorszej maści a zakładam, że nie śpiewali
          patriotycznych pieśni tylko właśnie w słowach dawali upust swojej agresji to
          przysięgam, że nikt nie powstrzymałby mnie przed użyciem pały. Chwała Policji
          za te pały, mają moje przyzwolenie i podejrzewam, że nie tylko moje.

• Gość: j77 Re: BRAWO POLICJA IP: *.42.29.23.62.rev.coltfrance.com 26.08.05, 10:25
            Droga mol333, pewnie Cie to zdziwi ale w Twoich wypowiedziach dominuje glownie
            agresja, ktora wyglada na leczenie kompleksow. Belkotliwy styl Twoich
            wypowiedzi zadaje klam deklaracjom o wyzszym wyksztalceniu, chyba ze chcesz nas
            przekonac, ze studia ekonomiczne zabijaja zdolnosc klarownego wypowiadania sie.
            Co do twojego poparcia dla bezprawnych i bezmyslnie agresywnych dzialan policji
            to polecam przeprowadzke na bialorus, tam "szeryfow" nie ograniczaja takie
            glupoty jak przepisy.

c'est tout
            • mol333 Re: BRAWO POLICJA 26.08.05, 11:38

-Drogi j77 o jakich deklaracjach bredzisz i o jakiej agresji. Według ciebie
              moje wypowiedzi są nasycone agresją? no proszę cię. To nie jest agresja kochany
              to litość, obrzydzenie i odraza. Dla mnie kibole to śmiecie a ja nie mam czasu
              ani ochoty skupiać swojej uwagi i marnować cennego czasu na zawracanie sobie
              nimi głowy. Jeżeli chodzi o wykształcenie do którego tak "pijesz" to owszem
              uważam, że ma ono ogromny wpływ na charakter człowieka, kształtowanie jego
              systemu wartości oraz światopoglądu. Może ty uważasz inaczej, twoja sprawa ale
              jak myślisz na jakim systemie wartości opiera się życie kiboli? Czy priorytetem
              na dzień dzisiejszy w ich życiu jest rozwój, wdrożenie w życie ambitnych planów
              i ich realizacja, osiągnięcie czegoś więcej niż tylko wyładowanie agresji na
              meczach i prowokacje policji? Przecież wiesz, że tak nie jest. Jeżeli ich
              ambicje ograniczają się jedynie do tego co widać na meczach i po nich, to jak
              można nie mieć przekonania o ich bezwartościowości pod każdym względem jako
              ludzi. Nie zależy mi zupełnie na tym żeby kogokolwiek do czegokolwiek
              przekonywać jeżeli nie mam w tym interesu a tu ni jak nie mogę się go
              dopatrzeć. Przekonania innych wiszą mi jak kilo kitu na agrawce. Ważne są moje
              przynajmniej dla mnie.
              Nawiązując do bełkotliwego charakteru mojej wypowiedzi jak to ująłeś to wydaje
              mi się, że nie użyłeś zbyt trafnego określenia ponieważ bełkotu nie da się
              zinterpretować w ogóle w żaden graficzny sposób. Może powinieneś użyć innego.
              Wracając do działań policji, jeżeli je określasz jako bezprawne i bezmyślnie
              agresywne to jak w takim razie nazwiesz zachowania i działanie kiboli? Poza tym
              policja działa z ramienia prawa więc popełniasz błąd twierdząc, że działa
              bezprawnie, jej działania nie są też jak to określileś bezmyślnie agresywne.
              Logicznie rzecz biorąc działanie nie może być "bezmyślne", ponieważ wtedy jest
              to już działanie w afekcie. Jak już starasz się być elokwentny to rób to
              przekonywująco. Nie zrobiłeś na mnie wrażenia.

• Gość: kam Re: BRAWO POLICJA IP: *.chello.pl 26.08.05, 11:55
                Droga mol333 tak a priori traktujesz kibiców jak śmieci czy to jakies wnioski
                oparte na doświadzczeniu??? (nie postawiłam przecinka wiem ale nie traktuj mnie
                od razu na poziomie: debil)
                pozdrawiam
                • mol333 Re: BRAWO POLICJA 26.08.05, 12:24

-Droga kam to nie wnioski to fakt. I owszem ten fakt wynika z kilku conajmniej
                  doświadczeń o których nie mam ochoty pisać.

Odnosząc się do twojej uwagi na temat przecinka, myślę sobie, że jeżeli za
                  wyjątkiem tego nieszczęsnego znaku interpunkcyjnego udało ci się sklecić parę
                  słów w sposób sensowny oraz zawrzeć w zdaniu jeden mądry zwrot to nie
                  zasługujesz na miano debila. Pozdrawiam

• Gość: kajka Re: BRAWO POLICJA IP: *.wip.pl 26.08.05, 16:19
                ten policjant miał nie "mniej" niż średnie wykształcenie i co z tego?
          • Gość: kam Re: BRAWO POLICJA IP: *.chello.pl 26.08.05, 11:43
            czy matura i wyższe wykształcenie to jedyny miernik wartości człowieka??????
            błędy ortograficzne to nie "legitymacja" debila!!!!!!!!!!!!!!! i tak jak trzeba
            umieć kibicować z kulturą, tak trzeba też umieć używać pały!!!!!!!!!!!!nie
            popieram policji!!!!!!
            • mol333 Re: BRAWO POLICJA 26.08.05, 11:52

-Nie jedyny!
              Kultura słowa i obycia w relacjach z innymi ludźmi jest też bardzo ważnym
              miernikiem wartości człowieka. Czyż nie??? A jaką kulturą słowa mogą się
              popisać kibice?
              Idźcie na mecz, posłuchajcie i sami oceńcie.

• mol333 Re: BRAWO POLICJA 26.08.05, 12:09

-Zgadzam się z tobą kam.

"TAK JAK TRZEBA UMIEĆ KIBICOWAĆ Z KULTURĄ TAK TEŻ TRZEBA UMIEĆ UŻYWAĆ PAŁY."

Tylko, że biorąc pod uwagę zależność przyczynowo-skutkową użycie pały nie
              byłoby konieczne gdyby kibice nauczyli się kibicować z kulturą. Zgadza się?
              Ktoś przecież kiedyś zaczął.
              Dzisiejsze działania zarówno kibiców jak i policji są tylko kontynuacją jakiejś
              tradycji, efektem odświeżania stereotypów i przekonań. Zastanawiam się tylko w
              imię czego?

• Gość: niekibic Re: BRAWO POLICJA IP: *.it-net.pl 26.08.05, 12:32
                > Tylko, że biorąc pod uwagę zależność przyczynowo-skutkową użycie pały nie
                > byłoby konieczne gdyby kibice nauczyli się kibicować z kulturą. Zgadza się?
                > Ktoś przecież kiedyś zaczął.

Aha, więc "tu leży pies pogrzebany"... W sumie rzeczywiście, bo np. gdybyś nie
                wychodził z domu - to i bandzior by na Ciebie nie napadł i ptaszek nie
                narobiłby Ci na główkę... Trzeba ufać policji, oni naprawdę chcą dobrze i nie
                mają czasu bawić się w niuanse: jak pałować - to pałować, "wsiem pa rawno".
                Powtórzmy więc: gostek na meczu - bandzior; kierowca - wariat; pies - morderca;
                student - zadymiarz, pijak, narkoman i darmozjad itd. policjant - przyjaciel i
                w ogóle sam świetlisty dyjament!
              • Gość: mtd Re: BRAWO POLICJA IP: 212.160.172.* 26.08.05, 12:56
                do mol33 Obejrzyj film pedale a później się wypowiadaj.Jeżeli uważasz ,ze to
                był "przypadkowy cios" to znaczy tylko jedno - sam pracujesz w mędziarni i
                dlatego takich bronisz
          • Gość: kajka Re: BRAWO POLICJA IP: *.wip.pl 26.08.05, 16:16
            agresywna to Ty jesteś. werbalnie. gdybyś miałą możliwosć przywalenia nam przez
            Internet to byś sobie nie darowała, co? nie dizwna dla mnie twoja opinia na
            temat całego wydarzenia. nie dostrzegasz problemu. policja NIE RADZI sobie w
            takich sytuacjach. ponoszą ich nerwy. kto ich szkoli?
        • Gość: lorneta Re: BRAWO POLICJA IP: *.it-net.pl 26.08.05, 14:34
          Pałować, pałować. pałować puste, łyse łby. Zastanawialiście się kiedyś nad tym
          czemu kibole golą łby? Słabe włoski mają, bo brak im pożywki pod kpółkami.
          Brawo POLICJA zrubcie w końcu porządek z tą agresywną bandą półmózgów.
          • Gość: meduza Re: BRAWO POLICJA IP: *.it-net.pl 26.08.05, 14:39
            > Brawo POLICJA zrubcie w końcu porządek z tą agresywną bandą półmózgów.

Nie "zrubcie" tylko "zrupcie".
      • Gość: PIESPLUTO Re: BRAWO POLICJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 09:10
        1974 adamie - solidaryzujesz się z mordercą
        • 1974adam Re: BRAWO POLICJA 26.08.05, 16:35
          Dopiero teraz odpisuję, bo wcześniej nie miałem jak, a do tego muszę się
          odnieść.
          Można i tak napisać jak Ty, zupełnie bez sensu, ja moge na to odpisać - też bez
          sensu - że i Ty solidaryzujesz się z mordercami i bandytami, którzy mają na
          koncie dużo więcej rzeczywistych morderstw i przestępstw.
          Ale przeczytaj mój post jeszcze raz, nic nie piszę o Adrianie, nie znam go, być
          może to porządny chłopak, przypadkowa i niczemu niewinna ofiara. Ja napisałem,
          że nic, a nic mi nie żal tych kretynów, których policja spałowała. Wielokrotnie
          sam byłem teroryzowany na meczach, przez grupy o połowę ode mnie młodszych
          wyrostków, stąd wiem co to znaczy. Jeśli Adrian ucierpiał, to również z winy
          tych pseudokibiców, nie wierzę (co tydzień jestem na meczu), że policja sama z
          siebie zatakowała tych ludzi. Dwóch policjantów w szpitalu (podobno), sami się
          pobili?
          Jeszcze raz: brawo policja, potrzeba takich zdecydowanych działań, żeby ukrócić
          bandytyzm stadionowy!
      • Gość: Brawo! Re: BRAWO POLICJA IP: *.it-net.pl 26.08.05, 10:34
        Niech pałują, strzelają i zamykają w pierdlu każdego, kto się im pod rękę
        nawinie. Wiadomo że tym kraju jest sam syf i ogólne przyzwolenie a niewinnych
        brak - hej!
    • dobrek34 Re: Dramat Adriana z Zamościa 25.08.05, 21:08
      Po obejrzeniu filmu, uczucia mam mieszane. Z jednej strony bandyci w
      mundurach,w celu zastraszenia tłumu, wyciągają przypadkowego kibica i go z
      pogwałceniem wszelkich praw masakrują. Film to wiarygodny dowód dla Prokuratora
      i jeśli ten nie skieruje sprawy do Sądu i jej nie wygra, to powinien zmienić
      zawód. Z drugiej strony, sam chodzę na mecze i wiem, że najgorszą plagą
      stadionów, są rozwydrzone bandy pijanych czesto nastolatków. Są w stanie zepsuć
      każde widowisko. Należy ich ścigać do upadłego z całą surowością prawa. Ale
      PRAWA. To co widzieliśmy na filmie nic z prawem nie miało. Ci debile, a
      zwłaszcza ten kretyn (bodaj w stopniu sierżanta w dawnej terminologii),którzy
      napadli na wchodzącego do autobusu, spokojnego kibica, za swoją głupotę, sadyzm
      powinni ponieść surowe sankcje służbowe (usunięcie z Policji) i karne. To przez
      takich jak oni imbecyli, parę lat temu trwały zamieszki w Słupsku. Widać nic
      ludzi ich pokroju nie jest w stanie nauczyć doświadczenie. Skoro nie mozna
      nauczyć, należy ich tępić.
      Tępić należy z całą mocą dzicz mieniącą się kibicami, choć tak naprawdę nimi
      nie są, jak i bandę ubraną w mundurki, odreagowującą na kibicach swoje stresy.
      • samiecc Re: Dramat Adriana z Zamościa 25.08.05, 21:29
        po pierwsze mówione jest że koleś jechał 1 raz na wyjazd więc żaden z niego
        chuligan przynajmniej meczowy nie byl .druga sprawa to taka że raz zaczynają
        pseudokibice a raz policja jedni i drudzy czekają na okazję aby się
        wyżyć .pamiętny mecz z cracovia czy heko był przykładem "wyszkolenia "
        lubelskiej policji o której ciągle pisze się w kwestiach pijaństwa i afer .na
        zachodzie policja jest szkolona aby nie dać się sprowkować u nas mamy jakis
        zachwianych psychicznie desperatów którzy przy okazji wyżywają się podczas
        akcji .nikt nie odmawia policji obrony jak gnój rzuca kamieniem.tylko że
        głównie nie łapią tego co rzuca tylko leją pierwszego z brzegu .w słynnym meczu
        z cracovia wjechały kaski gdy po krótkiej szamotaninie z ochroną był spokój ,po
        meczu jaki s gó..arz rzucił kamieniem a gliniarz go zaczął pałować zrobiła się
        awantura.na heko wpadli z bronia i strzelali do ludzi zamiast zepchnąc 30 gnoji
        poza sektor .jak tak ma wyglądać profesjonalizm policji to ja dziękuje .sam
        chętnie jezdziłbym na motor ale właśnie boję się tego typu sytuacji że albo
        wyskoczą jacyś debile albo trafią się spragnieni wrażeń gliniarze którym zechce
        się pokazać swoj ą wyższość
      • ratatatam zgadzam sie ! 25.08.05, 23:10
        rozne rzeczy dzieja sie na stadionach - sa sytuacje oczywiste i nie ma co
        nawet tego komentowac - ale to co zrobili z tym miśkiem we łbie mi sie nie
        miesci!!! to jeszcze dzieciak! wyciagneli z grupy najslabszego! czy ty to
        rozumiesz? i gdyby nie ten film to szli by w zaparte i klamali ze to skutek
        bojki miedzy kibicami!!! bo taka byla pierwsza wersja!
    • anda8 jestem ze Świdnika i uważam, że 25.08.05, 21:35
      tego oszalałego policjanta powinni natychmiast zamknąć.To chory
      człowiek........chciał zabić, czy co? Przecież tak byc nie może. Współczuje
      rodzicom tego chłopca.
      Sama mam synów nastolatków.
      Chyba musze się wyprowadzić z tego "bogobojnego" miasta.
      • Gość: paulina Re: jestem ze Świdnika i uważam, że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 00:04
        Lepiej weś się za wychowanie ich,aby inni nie musieli wyjeżdzać.
        • dobrek34 Re: jestem ze Świdnika i uważam, że 30.08.05, 20:52
          A Ty "weś" się za ortografię, bo za "branie" sie za logikę, to już chyba zbyt
          późno.
    • Gość: Krakus Te łyse dresiarskie pały zasługuja na pały. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.05, 01:44
      To wygląda jak zbieranina recydywy. Zapuśccie włosy chłopaki.
      Zreszta kibole AWI to faszyści, wiem coś o tym, bo za kolczyka w nosie dostałem
      wpier... od nich.
      (nie jestem kibicem)
      • Gość: RADOMIAK Re: Te łyse dresiarskie pały zasługuja na pały. IP: *.it-net.pl 26.08.05, 15:16
        Popieram Krakusa. LAć łyse pały i patrzeć czy żyją.
        BRAWOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO LUBELSKA POLICJA!
    • Gość: mgb Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.lubelskie.pl / 212.182.119.* 26.08.05, 08:47
      Brawa dla Policji
    • Gość: sokol Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.telpol.net.pl 26.08.05, 09:14
      Na tym filmie nikomu czaszka nie pekla. Panowie nie podniecajcie sie.
      Ten co Adrianowi rozbil czaszke robil na pewno to FACHOWO i pozostanie nieznany.
      Spoko,
    • Gość: gosc PRAWDA O KIBICACH IP: 195.94.201.* 26.08.05, 09:26
      www.hetman.zamosc.pl/test/f-display.php3?ID=1561&INDEXSTART=0
      wystarczy poczytac forum KS Zamosc.

BRAWO POLICJA

PS. Szkoda chlopaka
      • Gość: Margarita Re: PRAWDA O KIBICACH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 10:42
        Kibice nie są święci ale to co widać na tym filmie to normalka.Policja tak
        traktuje wszystkich kibiców.Wiem,bo sama chodzę na mecze i to policja jest dla
        mnie największym zagrożeniem.Nie jestem chuliganem,lubię po prostu piłkę nożną
        i nigdy nikomu krzywdy nie zrobiłam a byłam świadkiem jeszcze gorszych
        wydarzeń.Najgorzej jest na wyjazdach,wtedy policja robi co im sie
        podoba,totalna samowolka.Ludzie jak nie macie pojęcia to się nie
        wypowiadajcie,pojedzcie na jakis mecz.Gwarantuję,ze jak oberwiecie od policji
        za zły wyraz twarzy to zmienicie zdanie na jej temat.To bandyci nie stróże
        prawa!
        • Gość: zwykły obywatel Re: PRAWDA O KIBICACH IP: *.ols.vectranet.pl 26.08.05, 11:59
          Powinni juz dawno Was wszyskich kibolow powystrzelac.
          Tak Was boli jak spałowali jednego z Was............a ile przez Was dupki ludzi
          normalnych ucierpiało.
          Uwazam ze nie ma posrod was normalnych ludzi a policja powinna działąc w zgledem
          Was jeszcze brutalniej.

• Gość: zwykły obywatel Re: PRAWDA O KIBICACH IP: *.ols.vectranet.pl 26.08.05, 12:02
            www.hetman.zamosc.pl/test/f-display.php3?ID=1561&INDEXSTART=0
      • Gość: MIŁEJ LEKTURY Re: PRAWDA O KIBICACH - POCZYTAJCIE IP: *.it-net.pl 26.08.05, 15:26
        Poczytajcie, może zrozumiecie coś z tej wyszukanej łaciny a nawet jeżeli nie to
        z pewnością nauczycie się czegoś nowego i dowiecie się więcej o kibicach. Miłej
        lektury.
        • Gość: MIŁEJ LEKTURY Re: PRAWDA O KIBICACH - POCZYTAJCIE IP: *.it-net.pl 26.08.05, 15:28
          > www.hetman.zamosc.pl/test/f-display.php3?ID=1561&INDEXSTART=0
          • Gość: prawdziwy obywatel Re: PRAWDA O KIBICACH - POCZYTAJCIE IP: *.it-net.pl 26.08.05, 15:31
            To już za przeklinanie też można dostać pałą po łbie? Nie wiedziałem... TY
            HUJU - a teraz mnie spałuj, kmiocie!
    • Gość: Ata Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.server.ntli.net 26.08.05, 12:20
      Nie lubie rozrob na meczach,ale policji polskiej tez.Nikt nie ma prawa wpadac
      jak Rambo w tlum i tluc gdzie i kogo popadnie.Na cale szczescie Pan Dzielny
      Policjant nie mial kasku bo za chwile dowiedzielibysmy sie,ze odwiedzal w tym
      czasie babcie w szpitalu albo jest na macierzynskim.
      Bardzo wspolczuje rodzicom Adriana,bo sama mam dzieci i wierze,ze uda sie
      Adrianowi wyjsc z tego.Naprawde...
      • Gość: black Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.n.net.pl 26.08.05, 12:52
        Kibicuję Legii i nawet byłem w Łęcznej ze swoją 15 letnią córką na meczu.
        Zapłciłem za bilet i co ma jako klient widowiska piłkarskiego bać się jak
        zachowa sie policja?
        Panuje mit że polski kibic to łysy kibol szukający zadymy,a na zachodzie jest
        cacy, to ja proponuję odsłuchanie sobie piosenek śpiewanych przez fanów
        Rangersów podczas meczu z Celticem, i posłuchania przyśpiewek podczas derbów
        Manchesteru 10.09 lub derbów Liverpoolu.
        Ktoś tu wyjeżdza z wykształceniem ja mam wyższe, a sprawą Sejmu jest w końcu
        zajęcie sie projektem bezpieczeństwa na stadionach, który leży w sejmie bodaj 3
        lata.
        Mecz to rodzaj rozrywki, za które płacą Ultrasi, pikniki i jeżeli nie naruszają
        bezpieczeństwa innych osób na stadionie lub poza nim powinni czuć się
        bezpiecznie.
        Pytanie dlaczego policja atakuje słabych 15/16 latków a omija pakerów w wieku
        20/30 lat.
        Kiedyś zamknęli mnie na komisariacie język jakim ci profesjonaliści sie
        posługiwali przewyższał wszelkie przyspiewki kibicowskie.
        Mol czy jak Ci tam można uderzyc skutecznie pałką po nogach ale po karku głowie
        za słowa, wtórny debilizm
    • Gość: Matka Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.it-net.pl 26.08.05, 15:08
      A ja popieram policję. Jestem trochę starsza niż wielu tutaj forumowiczów. Mam
      dorosłego syna. Temat dotyczy pośrednio więc mojej osoby a bezpośrednio mojego
      syna. 3lata temu spokojni kibice Motoru rozwalili mu głowę butelką i złamali
      rękę na meczu. Gdyby nie policja to nie wiem czy niezabiliby go w furii i po
      pijanemu. Mój syn nie jest kibicem, na to wyjście namówili go koledzy. Było to
      jego pierwsze i ostatnie spotkanie z kibicami. Współczuję Adrianowi i jego
      rodzinie i mam nadzieję, że to dramatyczne zajście skończy się dla nich dobrze.
      Dla mnie kibice to banda dzikusów, jak nie pijanych to naćpanych przepełnionych
      nieuzasadnioną agresją do wszystkich i wszystkiego. Nie znoszę ich z całego
      serca i współczuję ich matkom.
      • Gość: black Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.n.net.pl 26.08.05, 15:52
        Myślisz że Ci goście którzy złamali twojemu synowi rękę intersują się piłką.
        Ich interesuje kwestia kos i sztam a nie piłka jako widowisko sportowe. Takich
        gości spotkasz na meczach żuzla w Lesznie na koszykówce, ale rolą państwa jest
        uregulować bezpieczeństwo tych imprez.
        Notabene leśne dziadki z PZPN z czasów PRL nie mają pomysłu co z tym fantem
        zrobić, no a Motor nie wiadomo dlaczego jest wspierany przez byłego Ministra
        Sprawiedliwości i Urząd Marszałkowski w Lublinie oraz lubelski Zarząd SLD, tego
        w normalnych krajach Europy Zach. nie uświadczysz
        • Gość: KORDIAN Re: Dramat Adriana z Zamościa DO Blacka IP: *.it-net.pl 26.08.05, 16:11
          Otóż to czy prawdziwego kibica powinno interesować kibicowanie czy "kwestia kos
          i sztam"? To twoje słowa nie moje, nie znam terminologii kibicowskiej. Zgadza
          się jednak, że większa część młodzierzy uważająca się za kibiców nie interesuje
          się piłką nożną tylko zadymianiem. Tylko w tym celu jeżdżą na mecze żeby
          rozkręcać zadymy. To rodzaj rozrywki i sprawdzianu własnych możliwości oraz
          siły. Pójdzie taki do wojska to i tam falę wprowadzi żeby się wyżyć.
      • mxp4 Re: Dramat Adriana z Zamościa 07.09.05, 06:09
        Zniknal moj post nie wiadomo czego. Poparlam w nim policje i napisalam, ze
        nowojorska postepuje podobnie przy akceptacji spoleczenstwa. Ty co bezmyslnie
        usuwasz posty puknij sie w ten glupi leb,moj post nie uchybil netykiecie. Czym
        sie kierujesz balwanie?! Takie postepowanie jak twoje jest nie do pomyslenia w
        AOL, dlaczego? bo tu jest prawdziwa wolnosc i za taka dyskryminacje wylecial
        bys z pracy. A tak, sral na ciebie pies.
    • zawrat2 Re: Dramat Adriana z Zamościa 26.08.05, 16:28
      To co widać u naszej policji,to stare milicyjne nawyki.Dzisiaj w policji dowodzą ludzie ,którzy zaczynali w niesławnej MO-zbrojnym ramieniu partii robotniczej.Otórz ci młodzi wtedy milicjanci tak samo traktowali robotników w Radomiu i Gdańsku itp.Nauczyli się bić,poniewierać i pałować i dziś myśla tak samo.Przemianowali się na policję i schowali za obrazek Matki Boskiej ale nadal to są milicjanci rodem z PRL,choć tego ustroju juz dawno niema.Za komuny bili w Warszawie ( sprawa Misztala) a w III RP w Reducie (Wrocław),Przemek Czaja w Słupsku itd. itp.
    • Gość: Normalny Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.dhcp.ibt.tamhsc.edu 26.08.05, 16:47
      Brawo dla Policji, rozwydrzonych kiboli trzeba lac ile wlezie. Inaczej do tej
      choloty nic nie trafia.
    • Gość: Bartek Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.int.pl 26.08.05, 21:12
      Błagam powiedzcie skąd można ściągnąć ten film lub dzięki jakiemu programowi
      lub jeżeli będziecie natyle kochani wyślijcie mi go na mail
      bartosz.staszewski@Interia.pl

Serdeczne dzięki!!
      Bartek
      • Gość: black Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.n.net.pl 27.08.05, 20:57
        A tu jest film
        media.putfile.com/P8211767
        • Gość: Daria Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 12.09.05, 05:58
          No wlasnie, skonczyl sie mecz na co jeszcze ta lysa cholota czekala. Policjant
          pobiegl do konkretnego chlopaka , musial on cos wykrzykiwac. Tych bandziorow
          pseudokibicow trzeba tak traktowac. Zdaje sie, ze dla nich mniej wazne sa mecze
          ile te zadymy po nich.
    • Gość: KUBA KIBIC MORDERCA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.05, 14:08
      Ale Wy sie kibolki uzalacie nad biednym Adriankiem (zrobic drugi SLUPSK, wpi...c
      PSOM), a to co najbardziej o WAS swiadczy (Kochane dzieci z brudnymi pupami z
      wiaderkiem i grabolkami w piaskownicy) i o Waszej niewinnosci i prawdziwemu
      "propsportowemu" zachowaniu na stadionach jest "ZAWIESZENIE BRONI Z KIBICAMI
      AVII, MOTORU, itd" Czyli jak to jest..po co to zawieszenie broni...ze niby
      co...ze juz nie bedziecie sie lac na stadionach..a co gorsza na ulicach??? no
      ale przeciez Wy jestescie spokojni..i to Was przeciez bije POLICJA..... Ja
      zawsze myslalem ze tylko babki z piasku na placu zabaw ukladacie..KTO MI TO
      WYJASNI??? NO KTO??? bedzie mi przyjemnie czytac Wasze komentarze!! NA PEWNO!!!
    • Gość: anastazjaAT Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.08.05, 14:12
      Witam! To nie jest odosobniony przypadek , takei rzeczy dzieją sie non stop na meczach. nie weim jak to nazwac po prostu brak mi słów. Ci ludzie którzy pracuja w Policji to sa chorzy ludzie , Prewencja ma w swoich szeregach spory procent dewiantów , ludzi którzy lecza swoje niepowodzenia zyciowe wyżywając sie na innych.Wystarczy wybrac się na jakiś mecz wyjazdowy i już można posmakowac okropnego traktowania Policji. Traktują nas kibiców i kibicki jak smieci , według nich jestem bandą debili i myślimy tylko o tym jak tu sie uchlac i jak sie pozabijac nawzajem . Wg. nich nie powinnismy mieć zadnych praw i tak też postepuja , czasami sie czuje jakbym żyła w Państwie policyjnym , nasuwa mi sie skojarzenie z gestapo.Moja "kariera" kibicowska jest bardzo krótka a zdąrzyłam się już tyle naogladac ..... Kibice powinni sie połaczyć i walczyc z tymi ....
      • Gość: kilo Re: Dramat Adriana z Zamościa IP: *.daewoo.lublin.pl / 195.205.71.* 06.09.05, 14:34
        a ciebie za takie teksty powinni porządnie spałować. spokojna kibic co nawołuje do przemocy... szkoda słów na was kibiców - śmieci
    • tvn24 WŚCIEKŁY PIES!!! 27.08.05, 19:03
      WŚCIEKŁEGO PSA USYPIA SIĘ!!! 25lat więzienia dla każdego bydlaka, który
      oprawiał tego chłopaka!
      • Gość: kola Re: WŚCIEKŁY PIES!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.05, 19:36
        podobnie jak wściekłego kibola...
      • Gość: MYŚLIWY Re: WŚCIEKŁY PIES!!! do TVN24 IP: *.it-net.pl 29.08.05, 21:56
        Zgadzam się "wściekłego psa usypia się". Ty powinieneś być pierwszy uśpiony!
        Tyle w tobie nienawiści i agresji, że cały pułk policyjny byś obdzielił
        pseudokibicu (lub fanie pseudokibiców) i jeszcze by zabrakło żałosna franco. Za
        kim ty się wstawiasz za kibicami od siedmiu boleści?
        • Gość: KEBRA Re: WŚCIEKŁY PIES!!! do TVN2 IP: 80.51.249.* 04.09.05, 23:19
          KOLES A TY Z KIM OBSTAJESZ -Z BEZMÓZGAMI KTÓRYCH CHRONI TYLKO MUNDUR..?KTÓRZY TAK SAMO JAK KIBICE CZUJA SIE PANAMI SYTUACJI GDY MAJA PRZEWAGE LICZEBNA!!!ZASTANÓW SIĘ NAJPIERW CO PISZESZ CIECIU-A GDYBY TO BYŁO TWOJE DZIECKO???INACZEJ BYŚ TO KOMENTOWAŁ!!
          • Gość: kilo Re: WŚCIEKŁY PIES!!! do TVN2 IP: *.daewoo.lublin.pl / 195.205.71.* 06.09.05, 14:27
            A własnie, Policjanci maja prawo czuc sie panami sytuacji, bo sa od tego zeby trzymac za mordy wszelakich gnojów, łysych, kiboli (od kibla hehe) i lać te wszelkie śmieci na stadionach. Szkoda chłopaka, ale jeśli tam jechał z bandą kiboli to wiedział co moze sie stać. Panowie policjanci - róbcie swoje. Cóz, przykro, zdażają sie wypadki, jak i na wojnie, bo to wojna z bandziorami
    • jetbang Re: Dramat Adriana z Zamościa 29.08.05, 22:25
      przecież na filmie dokładnie widać że to była obrona konieczna!!!! jak zwykle
      zresztą :-[[[[

ehhhh ta policja ....
      szkoda chłopaka!!! :(((
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka