Dodaj do ulubionych

jaka bedzie Polska po wyborach?

09.09.05, 10:15
po wyborach do parlamentu i prezydenckich. Jakie będzie zamieszanie? Kto
stanie przed trybunałem a komu się upiecze?. Może lepiej już teraz
poprzewidywać niż później narzekać?. Moja prognoza dla LPR i Samoobrony to
rozłamy. Może jakieś nowe komisje śledcze, wznowienia prac nad starymi
sprawami?.
pzdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: 10 deko margaryny Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.it-net.pl 09.09.05, 10:19
      Taka sama jak była dotąd. Ja w każdym razie wybory pierniczę bo mam tego dosyć:
      może to jest i mój kraj ale nie moi przedstawiciele...
      • empi Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 09.09.05, 10:26
        jak mogą być Twoimi przedstawicielami jak ich nie wybierasz?.Absencja wyborcza
        to nie jest wyjście.
        pzdr.
        • Gość: le salsesson Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.it-net.pl 09.09.05, 10:42
          Pocałuj mnie w doupę, ekspercie - żeby wybierać, trzeba mieć z czego! Na razie
          są tylko "farbowanie lisy", kanciarze, fanatycy, oszołomy, polityczni gracze,
          itp., itd. Niech się "walą".
          • aron2004 Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 09.09.05, 11:41
            ateiści zostaną wyrzuceni na Białoruś, a geje do Holandii. Ateistyczni geje
            będą mogli sobie wybrać.
            • rilian wiem jedno: jeśli ktoś nie idzie do wyborów... 09.09.05, 11:53
              ... sam siebie pozbawia prawa do marudzenia i narzekania. jeśli nie ma się z
              kogo wybrać, proszę wrzucić pustą kartkę. iść do urny to zafajdany obowiązek
              każdego dorosłego, myślącego człowieka.

trochę odbiegając, bardzo mi się podobał wczorajszy lis. WC i DDT wypadli
              ciekawie.
              • Gość: kilo kaszanki Re: wiem jedno: jeśli ktoś nie idzie do wyborów.. IP: *.it-net.pl 09.09.05, 12:03
                > ... sam siebie pozbawia prawa do marudzenia i narzekania. jeśli nie ma się z
                > kogo wybrać, proszę wrzucić pustą kartkę. iść do urny to zafajdany obowiązek
                > każdego dorosłego, myślącego człowieka.

Z tego też już wyrosłem! Kasę się robi bez względu na aktualną sytuację
                polityczną.
              • 4gwiazdki Re: wiem jedno: jeśli ktoś nie idzie do wyborów.. 09.09.05, 14:17
                No tak.Nie pójdzie do wyborów,bo nie ma z kogo wybierać.A później będą
                narzekania,że wybrano takich a nie innych przedstawicieli do naszego
                parlamentu,a którzy za nas bez konsultacji z nami wyborcami będą za nas
                decydować.
                A co do samego głosowania.Lepiej oddać przekreślone karty wyborcze niż puste.Na
                pustej kartce zawsze można będzie "dostawić" krzyżyk.
    • Gość: powinnowaty Re: wiem jedno: jeśli ktoś nie idzie do wyborów.. IP: *.it-net.pl 09.09.05, 14:43
      muszę to zrobić!!!
    • janbezziemi Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 09.09.05, 14:57
      empi napisał:

> po wyborach do parlamentu i prezydenckich. Jakie będzie zamieszanie? Kto
      > stanie przed trybunałem a komu się upiecze?. Może lepiej już teraz
      > poprzewidywać niż później narzekać?. Moja prognoza dla LPR i Samoobrony to
      > rozłamy. Może jakieś nowe komisje śledcze, wznowienia prac nad starymi
      > sprawami?.
      > pzdr.
      ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      +
      -----Rozłam to przede wszystkim między PiS a PO. Ukraincy pokazali,jak to
      szybko idzie...A w sumie lepiej w Polsce nie będzie jak będzie tak,jak wygląda
      to teraz.
    • Gość: nomi Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:28
      Goło i wesoło!!!
      • Gość: ADF Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.it-net.pl 09.09.05, 15:39
        E, tam! Zawsze jakoś było, jest i będzie. Nie bądź taki "hop do przodu".
        • Gość: Anka Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.chello.pl 09.09.05, 17:57
          Polska po wyborach:
          1.lekarze, którzy wyjechali za granicę powrócą do kraju, bo ich pensje wzrosną
          do 15 000 zł miesięcznie, więc okażą się patriotami i zrezygnują z dodatkowych
          3000 zł
          2. Nauczyciele dostaną podwyżki do 12 000 zł / mies, przestana się
          przekwalifikowywać na pielęgniarki,żeby wyjechać za granicę.
          3. Pielęgniarki tez powróca /z powodu wysokich zarobków / do swoich mężów i
          dzieci.
          4. Dziennikarze przestaną kształtować opinię publiczną, będą przekazywac same
          fakty, aby nie siać zamieszania wśród Polaków
          5. Pracownicy firm usługowych zaczną pracować tak, jak pracowali na zachodzie,
          czyli:
          a/ mieszkanie wyremontowane będzie można użytkować przez 20m lat bez nanoszenia
          poprawek po pół roku od ukończenia remontu
          b/ po wymienieniu okien nie trzeba będzie wzywac kolejnego fachowca, by
          poprawił progi przy balkonie, bo ci od okien je zepsuli, pomalują też ściany,
          które zabrudzili przy wymianie okien
          c/ drobne usługi /wymiana armatury, kawałka instalacji elektrycznej/będa
          kosztowały tyle, ile sa warte
    • Gość: Anka Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.chello.pl 09.09.05, 18:03
      5. Księża będa dbali o rozwój duchowy parafian, czasami przypomną im podstawowe
      treści, o których się już zapomniało z katechizmu
      6. Radni będą pracować dla swoich wyborców a nie dla siebie, swoich rodzin i
      znajomych i ich znajomych
      7. Do lekarzy specjalistów będzie się chodziło tak, jak teraz do gabinetu
      profesorów przy Kruczej, tyle,że za darmo
      8. W autobusach MPK będa duuuuuuuże okna, zawsze sprawne, otwarte w czasie
      upałów i zamknięte w czasie zimna i śnieżycy. Po oknach nie będzie ściekał na
      pasażerów deszcz, nie będzie słychać szczękania zębów w zimie
      9. Złodzieje, bandyci itp będą mieć sprawne procesy i sprawiedliwe wyroki
      10. Sędziowie będa sprawiedliwi, adwokaci uczciwi, notariusze nie będa zdzierać
      tak jak teraz
      • janbezziemi Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 09.09.05, 18:06
        A szpital abramowicki zostanie rozbudowany dziesięciokrotnie ,aby pomiescic
        takich własnie pacjentów.
        • Gość: Anka Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.chello.pl 09.09.05, 18:09
          A ty już po raz drugi mnie obrażasz. Nerwy ci puszczają jak prezu.
    • Gość: Anka Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.chello.pl 09.09.05, 18:08
      11.Moje dzieci skończą szkoły, w których główny nacisk będzie położony na
      kreatywność i umiejętność radzenia sobie w życiu i rozwiązywaniu problemów.
      Będą mieć ćwiczenia polegające na umiejętności włożenia koła w kwadrat i
      odwrotnie.
      12. Stać mnie będzie na leczenie zębów, zażywanie witamin i minerałów,
      wycieczki dalej niż nad Bałtyk.Być może dożyję nawet do emerytury.
      13. Na forum wszyscy będą dla siebie mili i uprzejmi.
      14. Polacy będą zarabiać dużo, zniknie frustracja, będziemy uśmiechnięci, na
      luzie, zadowoleni i kochający się nawzajem
      • janbezziemi Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 09.09.05, 18:54
        Obrazam kogos? Czy ja patrze na osoby niezalogowane jak Ty...czekaj,jak
        Ci...Anko?
        • Gość: Anka Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.chello.pl 09.09.05, 19:39
          Ano, jak widać, nie przeszkadzają ci osoby niezalogowane.
          I nie sądzę, że gdybym była zalogowana, to by coś zmienło. Zresztą jestem, ale
          nie chce mi się logować za kazdym razem
      • Gość: ilonabarucka marzycielka Anka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:31
        nie dość, ze niezalogowana i marzy to jeszcze z poczuciem humoru.
        A janembezziemi i czegos tam nie przejmuj się. On potrafi głównie obrażać i
        logować się. Na 1O0 sposobów.
        • Gość: Anka Re: marzycielka Anka IP: *.chello.pl 09.09.05, 22:42
          gratuluję poczucia humoru. Te chłopaki - ponuraki już mnie wkurzają.
          Z janembezziemi chętnie spotkałabym się poza forum ,aby zmienić mu nick na
          janbezzebow
          • janbezzebow marzenia się spełniają? 09.09.05, 22:53
            Gość portalu: Anka napisał(a):

> gratuluję poczucia humoru. Te chłopaki - ponuraki już mnie wkurzają.
            > Z janembezziemi chętnie spotkałabym się poza forum ,aby zmienić mu nick na
            > janbezzebow
            +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
            • Gość: Anka Re: marzenia się spełniają? IP: *.chello.pl 09.09.05, 23:00
              ty sobie nie żartuj. Tu idzie walka na noże
              • janbezzebow Re: marzenia się spełniają? 09.09.05, 23:09
                > ty sobie nie żartuj. Tu idzie walka na noże

ja sie nie boje,ja mam bogatą osobowość. Wielowymiarową i wieloznaczną,
                wieloaspektową i wielonikową

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=27962334&a=27963111

• Gość: Anka Re: marzenia się spełniają? IP: *.chello.pl 09.09.05, 23:12
                  I wieloseksualną? To może być ten właściwy problem. Prezu tez taki miał.
                  • janbezzebow Re: marzenia się spełniają? 09.09.05, 23:36
                    > I wieloseksualną? To może być ten właściwy problem. Prezu tez taki miał.

Tak, czasem bywam kobietą. Nawet dowcipną, choć nie są to może dowcipy
                    najwyższych lotów
                    • Gość: Anka Re: marzenia się spełniają? IP: *.chello.pl 09.09.05, 23:44
                      Trudno się dziwić.Przy tak popapranej osobowości aż dziw bierze, że w ogóle
                      klikasz w klawiaturę. I to przez kilka godzin dziennie.
                      A w twój dowcip nie wierzę. Nawet ten o baaaaaaaardzo niskich lotach.
                    • Gość: Anka Re: marzenia się spełniają? IP: *.chello.pl 09.09.05, 23:48
                      może czytałeś "Szerszenia" ? Tamten też był istotą nieszczęśliwą, która pisała
                      sama ze sobą. Dziecko dostojnika kościelnego. Nie umiał sobie z tym poradzić.
                      A że w tamtych czasach nie było komputerów, to pisał i odpisywał sobie w prasie.
                      Z czystej przyzwoitości nie spytam o tatusia.
    • Gość: BR Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 21:45
      Po wyborach nie zmieni się prawie nic, no może tylko zmienią się nazwiska
      ludzi, którzy nas przez następne lata będą okradać. Tych ludzi wybiorą właśnie
      ci, którzy na wybory pójdą.
      • Gość: wisia Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:17
        tych ludzi wybiora ci, ktorzy na wybory nie pojda...!!! Nie chcesz kogos
        wybrac? Idz, glosuj...!!! Nieobecni tez oddaja glos - wlasnie za tymi, ktorych
        nie chca wybrac...!!!
      • Gość: wisia Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 22:18
        PSssssss... Ci, ktorzy tu namawiaja, zeby nie isc na wybory - mam wrazenie, ze
        to sa ci sami, ktorzy chca byc wybrani...!!!
        • joannabarska Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 09.09.05, 23:30

Nieobecni nie mają racji.
          www.dowcipy.pl/ - ten link dla odpręzenia, nie jest humor wysokiego
          lotu. Chyba nizszy niz LK.
        • Gość: Jańcio Wodnik Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 10:24
          POLSKA PO WYBORACH? TO JUŻ BYŁO. PTASIA GRYPA. WIEM, ŻE MAŁO KTO POWIE, ŻE
          PRZYSZŁA POLSKA KACZORA DONALDA TO BĘDZIE NASTĘPNIE CZTERY LATA W PLECY.
          CIEMNOŚĆ WIDZĘ. WIDzĘ CIEMNOŚĆ.
    • Gość: zalamana Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 20:22
      ludzie, czy wiecie kto wybiera się do parlamentu? radna Danusia startuje do
      senetu, wielka przyjaciolka molodziezy,.Teraz nie rozumie uchwał rady gminy a
      zrozumie o czym sie mówi w senacie? Ona nie wie czego nie wie.Boże widzisz i
      nie grzmisz? ale tam nikt nie kupi papieroskow na sztuki jak w domu kultury!a
      może by tak najpierw do szkoły i zrobić maturę??
      • zo_h Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 10.09.05, 21:37
        Po wyborach Polska będzie skłócona jak zwykle. Podział łupów nigdy nie przebiega
        bezboleśnie. Miłośnicy filmów przyrodniczych pewnie wiedzą jak wygląda
        konsumpcja ofiary w wykonaniu stada lwów. Dokładając do tego szczyptę fantazji
        można sobie wyobrazić, że jeden z osobników to pis a drugi to po. Do
        uzupełnienia całości brakuje nam jeszcze reszty sceny politycznej (Samoobrony,
        LPR’u, SLD i innych), którą obsadziłbym pod postacią sępów czekających, na co
        ciekawsze resztki, jakie pozostaną na placu boju.

Ps.

Obsada ról, jaką podałem jest tylko moim domysłem, co do zwycięzców wyborów
        parlamentarnych. Zasadniczo obraz ten jest na tyle uniwersalny, że zamiana
        aktorów nie wnosi zasadniczo zbyt wiele.
        • empi Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 10.09.05, 21:49
          mając takich biesiadników ofiara staje się padliną.
          pzdr.
          • Gość: ja Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.it-net.pl 11.09.05, 11:09
            I właśnie dlatego nie chcę więcej uczestniczyć w tym cyrku. Głosowałem już
            przeciw komuchom, Tymińskiemu, Wałęsie, Lepperowi itd. Wybierałem różne opcje i
            możliwości; wrzucałem puste, przekreślone kartki... Dziś, gdy
            pośród "kandydatów", oprócz kilku nic nie mówiących (zapewne "przywiezionych w
            teczce") nazwisk, oprócz neonazistów z części t. zw. LPR oraz bliżej
            nieokreślonego towarzystwa z części "Samoobrony" widzę kolejne rozdanie tych
            samych, na nowo przetasowanych bubków z OKP, PC, ZChN, KL-D, UD, UW, AWS,
            różnych tam "Inicjatyw 3/4", "Konwentów św. Katarzyny" itd., którzy nie raz i
            nie dwa już pokazali swoje kompetencje oraz gdzie tak naprawdę mają ten kraj i
            ludzi w nim żyjących. Skorumpowana lewica wraz z umierającym na uwiąd starczy
            skorumpowanym PSL musi odpokutować; poza tym, niech się dranie sami wybierają i
            rządzą - beze mnie! Może właśnie to sprawi, że ktoś zauważy jaki rzeczywisty %
            wyborców jeszcze się tym wszystkim przejmuje, pomyśli i przestanie szermować
            frazesami.
            • Gość: Anka Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.chello.pl 11.09.05, 22:00
              a pamiętasz referendum w sprawie przystąpienia Polski do Unii?
              Po referendum, w którym wzięło udział niewielu Polaków i tak winni okazaliśmy
              się sami. jak powiedział prezydent:mamy niepoważne społeczeństwo, które nie
              dorosło do podejmowania decyzji w poważnych sprawach /nie tymi słowami, ale w
              tym sensie/. Absencja w wyborach nie jest odbierana zgodnie z zmierzeniem nie-
              wyborców. Jak się tochę postara, to i tak wyjdzie na winę ludu.
              • empi Re: jaka bedzie Polska po wyborach? 11.09.05, 22:27
                demokracji muszą narody uczyć się pokoleniami. Wprawdzie Polacy przechwalać się
                lubią swoją najstarszą w Europie (Rzeczpospolita Elekcyjna, królów jak na owe
                czesy wybierano demokratycznie, Konstytucją Trzeciego Maja, pierwsza taka w
                Europie). Niestety jakoś to wszystko się nie utrwalało, przeciekało przez
                palce. Historia też wybijała nas z tego utrwalania. Co to jest jedno pokolenie,
                dwa wobec potrzeby ogromu przemian jakie muszą się dokonać w naszym państwie i
                narodzie. Tu zaś ludzie, w dużej mierze, którzy z racji wieku mogli wybierać
                tylko raz lub dwa, niecierpliwią się i stawiaja wymagania.Jeszcze długo
                bedziemy musieli się uczyć dokonywać wyboru, umiejętności stawiania wymagań
                wybranym przez siebie przedstawicielom. Musimy też się nauczyć żyć w
                demokratycznej dyscyplinie która zmusza nas do podporządkowania się wyborowi
                dokonanemu przez wiekszość. Dlatego musimy wybierać, może jeszcze wiele razy
                mylić się. Przecież wrzucona kartka wyborcza nie musi oznaczać naszej
                akceptacji i poparcia dla niezadawalającej nas sytuacji. Przecież wielu z tych
                kombinatorów dochodzi do władzy dzięki niskiej frekwencji i dyscyplinie
                wyborców.
                pzdr.
                • Gość: Anka Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.chello.pl 11.09.05, 22:42
                  Mi by było nawet głupio wobec dzieci nie pójść na wybory. Za kilka lat mogłyby
                  powiedzieć,że matka nie głosowała, to one też nie bądą. Choćby dla przykładu na
                  następnych pokoleń mus iść.
                  • Gość: Anna Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:00
                    W przypadku wyborow nie ma wyboru. To jednak jest dylemat. Z jednej stony
                    wlasny wplyw a z drugiej strony wybierac kogos kogo nie chcemy.Jesli wsrod 10
                    az 8 jest drani to ja mam wybierac lepszego drania?
                    Jednemu z kandydatow zadalam pytanie: co Pan dobrego, konkretnego
                    uczynil.Prosze nie mowic co Pan chcezrobic tylko konkretnie wymienic co Pan
                    zrobil.
                    I metlik i nic.
                    Teraz w takim razie Wy wymiencie co zrobili dobrego Wasi kandydaci, na ktorych
                    chcecie glosowac.Bez przymiotnikow- uczciwy , madry , prawy.
                    Konkrety prosze.
                    • Gość: ja Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.it-net.pl 12.09.05, 09:19
                      > Teraz w takim razie Wy wymiencie co zrobili dobrego Wasi kandydaci, na
                      ktorych
                      > chcecie glosowac.Bez przymiotnikow- uczciwy , madry , prawy.
                      > Konkrety prosze.

Co to wymieniać, wystarczy popatrzeć: korupcja, nepotyzm, zakulisowe rozgrywki,
                      sitwy, niekompetencja, ideologia, arogancja, biurokracja, prawo przypominające
                      śmietnik... Wspólnym wysiłkiem doprowadziły do tego bez wyjątku wszystkie
                      istniejące w Polsce orientacje polityczne. Wyborca potrzebny jest w tym
                      wszystkim właśnie raz na kilka lat - by wrzucił papierek do skrzynki, po czym,
                      jak już "zrobił swoje - możde odejść". To prawda, że do demokracji dorasta się
                      pokoleniami, prawdą jednak jest również że 90% wszystkich społeczeństw politykę
                      ma "gdzieś". Od pokoleń oddają głosy na kilka dobrzesobie znanych parii, często
                      nie znając bliżej ich programów, reprezentantów, bo widzą je nie tylko w
                      telewizji ale także w życiu (polityka - to nie tylko hasła i arytmetyka
                      wyborcza, to także m. in. działalność społeczna)... W Polsce wszystkie "elity"
                      już od wielu lat coraz bardziej oddalają się od całej reszty. Co z tego że na
                      wyborczych billboardach pokazało się sporo nowych, ładnych twarzyczek, wciąż
                      powstają nowe nazwy partii nowe koalicje, "platformy" itd., toż za nimi często
                      stoją wciąż ci sami kombatanci, wywodzący się jeszcze z układu z "Solidarność" -
                      PZPR - ZSL - SD, którzy w międzyczasie zwiedzili często praktycznie całą
                      polską scenę polityczną, od lewa do skrajnego prawa, nie
                      wyłączając "Samoobrony". Po co ma iść głosować - żeby dalej wyzwalać Irak,
                      demokratyzować Ukrainę i Białoruś, pokazywać Europie jak wyglądają
                      chrześcijańskie wartości i "polskie piekiełko", przyglądać się kolejnym
                      administracyjno - biurokratycznym eksperymentom, szukać agentów SB (czemu
                      nie "Ochrany", Gestapo... A może także UOP i ABW, czemu nie)... To samo mogę
                      robić nie maczając w tym syfie palców. Mnie interesuje w sumie to samo, co
                      wypisano w programach niemal wszystkich obecnych partii i innych takich ale bez
                      ideologii, hipokryzji, frazesów, "pobożnych życzeń" i dyrdymałów. Dlatego też,
                      niech się pajace wystrzelają sami, między sobą. Ja w tym nie będę uczestniczył.
                      • Gość: ghost Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.net 12.09.05, 21:25
                        Jaka ordynacja taka scena polityczna. Moze wiec nadszedl juz czas aby wybierac
                        ludzi, a nie programy partii. Wybierac w okregach jednomandatowych. Wtedy
                        miernota nie będzie miała żadnych szans.
    • szczery80 Awantury pod sejmem i na stadionach będą normalką 12.09.05, 09:30
      Awantury pod sejmem i na stadionach staną się czymś normalnym ?
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28896793
    • Gość: a.......... Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 09:39
      Po wyborach jakich? To juz z gory ustalone przez politykow(?) PO +
      PiS= powtorka z rozrywki na poziomie szamba z plotem. Wyzsze rzuty
      granatem wysokie bryzgi! Strategia PO odstawic Olechowskiego Gilowska
      i wyciszyc zaplecze Aws-iakow SKL-owcow UNITOW na czas kampani
      podzialala. Ale gdzie jest program prosto w oczy ludziom co ich
      czeka! A czeka na to 10% bo wie co zlapie reszta w ciemno
      glosuje na fotki z bilboardow .Tusk prezydent sprawiedliwy Lech wielki
      (hihihihi) Roman Nadzieja A nam zewszad bieda! Ktos kiedys to napisal
      a dzieci od pokolen sie uczyly.Wiemy czyje to slowa ? Czy nauka
      poszla w las?
    • Gość: Tatu Re: PO i PiS za likwidacją lubelskiego województwa IP: 80.50.19.* 12.09.05, 16:05
      wiem to z przecieków. W ramach obniżania wydatków budżetowych połączone
      zostanie woj. lubelskie z podkarpackim, a stolicę będzie Rzeszów. Za tym
      rozwiązaniem przemawia fakt, że to właśnie Rzeszów został wpisany nalistę miast
      metropilitarnych (Lublin niestety nie), ostatnio włączono do Rzeszowa kilka
      sołectw i w planie są następne, Rzeszów też posiada własny nowoczesny port
      lotniczy i zapasowy (jeszcze większy) w Mielcu, do 2010 zostanie wybudowana
      autostrada A4. już teraz bezrobocie w Rzeszowie zbliżone jest do 5,5% a w
      województeie ok. 14 % i jest jedne z najniższych w kraju.
      Pozostaje mieć nadzieję, że PO nie wygra wyborów.
      • dociek Chcesz rozkrecić tu zadymę? 12.09.05, 17:10
        Ty chyba Tatu po prostu prowokujesz, co? A jaka będzie Polska po wyborach? Z
        wszelkich doświadczeń ostatnich lat minionych wnioskuję, że nie "stanie się
        lepiej" i praktycznie... lepiej nie mówić, żeby "nie zapeszyć"! Czarno to widzę!
      • aron2004 Zaklików stolicą województwa 12.09.05, 17:59
        ja proponuję połączyć województwa lubelskie i podkarpackie a stolicą niech
        będzie Zaklików bo leży w jednakowej odległości od Lublina i Rzeszowa
      • Gość: Satan of Swing Re: PO i PiS za likwidacją lubelskiego województw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:35
        Lublin został wpisany na listę metropolii tak samo jak Rzeszów. Jak nie wiesz,
        to sie nie wypowiadaj. Co do bezrobocia - na rzeszowskim forum sami piszecie, ze
        wynosi 9 % - dajcie sobie spokój z prowokacjami i leczeniem kompleksów. Na
        Białorusi też są autostrady. Lotniska tez. Bezrobocia podobno nie ma w ogóle. A
        chciałbyś żyć na Białorusi?
    • Gość: L. Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 20:56
      Niewiele się zmieni, tylko bezrobocie totalnie wzrośnie, biedni będą biedniejsi,
      a bogaci się bardziej wzbogacą - polska norma. głosujcie na partię Janusza
      Korwina Mikke - to jest nasze zbawienie.
      • Gość: ja Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.it-net.pl 12.09.05, 21:10
        > głosujcie na partię Janusza
        > Korwina Mikke - to jest nasze zbawienie.

O, ku..!
        • Gość: Satan of Swing Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 21:27
          Nie wyczuwasz ironii?
          • Gość: ja Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.it-net.pl 12.09.05, 22:08
            Chyba wyczułem ale nie miałem pewności;)
    • Gość: roccy Re: jaka bedzie Polska po wyborach? IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.05, 13:46
      Taka jaką jest dzisiaj.Belkę zastąpi nowy Miller o nazwisku Rokita.Masa
      półgłówkow dorwioe się do już nadszarpniętej kasy, więc rwać będą bardziej
      nachalnie i zachłannie, prasa i telewizje bedą milczeć bo to ich
      złodzieje.Polecam w niedzielę grzybki w lasach pojezierza!I spacer.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka