Dodaj do ulubionych

11 września 2001

07.09.02, 21:48
Wasze refleksje na ten temat.Co robiliście tego dnia. Jak to przyjeliście.
Ja siedziałem wtedy w knajpce, w której zawsze gra moje kochane radyjko.
I nagle prowadzący program zaczął zdawać relację z tego co dzieje się. Były
chyba ze cztery takie wejścia. Początkowo myślałem, że czyta fragmenty
jakiejś
mowej powieści sensacyjnej ewentualnie streszcza jakiś film, ale chwilkę
później było specjalne wydanie serwisu informacyjnego i wtedy pomyślałem, że
coś jest nie tak.

Obserwuj wątek
    • tylma Re: 11 września 2001 07.09.02, 23:24
      tvp1 jakies napisy ze samolot sie rozbil i ze ma byc specjalne wydanie
      wiadomosci. myslimy rozbil sie coz bywa. przelaczyl ktos na jakis zagraniczny
      kanal zdjecia i szok. i caly tydzien ogladania tej tragedii, niedobrze mi sie
      robilo od tv.
      ale to nic, kolezanka pracowala w stanach kolo NY, przejezdzala w poblizu z
      pracodawczynia czy ciocia, ktora zobaczywszy dymy stwierdzila, ze pewnie film
      kreca. a pozniej problem z powrotem do kraju.
    • Gość: Casey Re: 11 września 2001 IP: *.proxy.aol.com 08.09.02, 04:48
      W pracy.
      Ktos podaje informacje ze samolot uderzyl w WTC.
      Przyjete jest to jako wypadek.
      Uderzenie drugie. Dla kazdego jest juz wiadome ze to akt terrorystyczny.
      Lecz ludzie sa przyzwyczajeni w tym kraju do wszystkiego. Roznica polega, czy
      ktos mial tam kogos bliskiego?
      Zawalenie sie wiez jedna za druga wywoluja szok. Takie budowle........,tyle
      ludzi......
      Atak na Pentagon, wyglada ze sprawa jest powazna..............
      Pracodawca organizuje miting.......podaje wiecej informacji..............
      mowa....oferuje, kto chce moze isc do domu.
      Dziwne. Tragedia rozgrywa sie w odleglosci 20 km. a jest odbierana jak cos co
      jest pokazywane na filmach w TV wielokrotnie kazdego dnia. Znieczulica???? Byc
      moze.
      Sa tacy, co wine za te tragedie.......zarzucaja polityce Waszyngtonu.........
      Kto wie????
      Pozdr. kd.
      • Gość: Paul Re: 11 września 2001 IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 10:31
        Jechalem do pracy autobusem jak zwykle od lat ptrzez Lincoln T. Zdazylem
        zobaczyc na zakrecie ze z jednego budynku wydobywa sie dym i wjechalismy do
        tunelu. Myslealem ze to jakiz gowniaz nie wyrobil i rozbil sie jakas mala
        cesna, nic innego nie przychodzilo mi do glowy. Po dotarciu do 59th gdzie
        pracowalem 2 samolot "zdazyl" walnac w 2 wieze. Wszyscy bylismy jakies 4-5 mil
        od miejsca gdzie wszystko sie dzialo i ogladalismy waszystko na zywo w
        audytorium. Kobiety plakaly, paru facetow tez bo "gdzies tam" mieli blizkich.
        Totalna niemoc i poodkurwienie. Ludzie skacza z pieter. Nie mozna sie nigdzie
        dodzwonic. Linie zapasowe dialaja "jak sie uda". Po uderzeniu w pentagon moj
        kumpel z NORAD (25 lat w Strategic Air Command) mowi ze pewnie kraj jest juz w
        tzw death com 3 (skala 5 stopniowa - death com 5 to totalna wojna jadrowa).
        Pare osob zaczyna sobie wiazac juz te fakty i zaczynamy sie naprawde bac.
        Dziwne uczucie smutku ze swojej rodziny nigdy nie zobacze. Na manhattanie
        zostalem do nastepnego dnia - firma ma zawsze wynajete pokoje hotelowe o
        przecznice dalej. Noc spedzam w apartamecie hotelowym z szefem technicznym
        budynku, ktory i tak musial byc na miejscu......w razie no wlasnie sam nie wiem
        czego. Pijemy piwo i rozmawiamy ogladajac wiadomosci. Do domu dostaje sie
        nastepnego dnia ok 2 PM. Ulga i wscieklosc. Oczekiwalem (nie tylko ja) na
        natychmiastowy odwet nuklearny. Moze dobrze ze nic takiego sie nie stalo. W
        pracy bylem w piatek. Ot i wszystko. Uszanowanie.
        Paul
    • Gość: Ciupazka Re: 11 września 2001 IP: *.it 10.09.02, 20:53
      "11.09.01" to tytuł filmu, który wchodzi na ekrany 11 września do kin na całym
      świecie, również w Polsce, kilkunastu reżyserów w kolejności nowel, Francja
      2002. Sądzę, że będzie miał powodzenie na całym świecie. Film nie pogłębia
      wydarzeń sprzed roku, tylko je relatywizuje, przeciwstawiając im cały łańcuch
      krzywd i niesprawiedliwości oplatającej świat. Ale czy wszystkiemu są winne
      Stany Zjednoczone? Film wywołał sensację na festiwalu w Wenecji.Należy
      koniecznie obejrzeć tę logikę zemsty, jest to swoisty dokument współczesnej
      świadomości. Pogadamy więcej, jak obejrzymy.
      • faciu Re: 11 września 2001 10.09.02, 22:07
        Wtedy pracowałem z 2 kumplami popołudniu w Krakowie, wychodzimy z AE i idziemy
        do naszej ówczesnej ulubionej knajpy na piwko....w Tv leci TVN.. Ki pieron film
        jakiś reklamują w wiaodmościach... coś długo to trwa...Lis gada jak poparzony -
        to prawda...pytamy się dookoła co jest - mówią Ameryka zaatakowana... Sączymy
        browar i myslimy no to Jankesi pewnikiem bombke juz szykują... Tylko na
        kogo ??? Osama - gdzie on...W końcu przy 4 piwku dowiadujemy się że dziad
        siedzi gdzieś w Afganistanie.....
        A my tylko sobie grzecznie pracowaliśmy przez parę godzinek, wyszliśmym na
        browar a tu świat zwariował...Po Krakowie policaje jeżdżą jak opętane...
        wracając do domu okazało się, że cała okolica konsulatu amerykańskiego na
        Stolarskiej zablokowana - no szok !!!! Ploty chodzą że to dopiero początek...
        Na drugi dzień spokój (jeśli tak to można nazwać), wiadomo że nuklearnego
        odwetu nie będzie....
    • Gość: laik Re: 11 września 2001 IP: *.lublin.mm.pl 11.09.02, 14:08
      hhsrv.n.dk/taendetlys/frLightALight_1.asp
    • Gość: Mariuszek Re: 11 września 2001 IP: 212.182.54.* 07.10.02, 08:29
    • Gość: Mariusz Re: 11 września 2001 IP: 212.182.54.* 07.10.02, 08:37
      Tego dnia gdy wrocilem ze szkoly w domu nie bylo nikogo.
      Zamknolem sie wswoim pokoj i zaczolem odrabiac lekcje
      Dwie godziny pozniej wrocila moja mama i powiedziala mi o tym co uslyszala
      wczesniel radiu. Tak to sie zaczelo.

• Gość: osama binladen Re: 11 wrzes´nia 2001 IP: 212.182.54.* 07.10.02, 08:37
      chcecie jeszcze raz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka