Dodaj do ulubionych

Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego

26.10.05, 12:21
Bicz i Przeniosło - obaj funta kłaków warci. Ich opinia u inwestorów w
Lublinie jest głośna. Obaj brali. Dziwne, że prezydent Pruszkowski nie
wywalił ich na zbity pysk! Kilka lat temu z obydwoma miałem formalnie do
czynienia. Działali w interesie osoby,która ma z nimi konszachty. Już wtedy
ginęły im dokumenty lub były przekładane.
Obserwuj wątek
    • Gość: si Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.chello.pl 26.10.05, 17:53
      dodać do tego Pana Korczewskiego, prawie cały UW i UM zebrać całość w kupe i
      wysłać debili na zieloną w lipcu jedynie syberyjską trawkę!!!
      • Gość: michał Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: 217.98.100.* 26.10.05, 18:26
        na ten temat było juz w GwL chyba ze 100 tekstów, o 13-latku zakutym w kajdanki
        będzie z 80 tekstów. Czy juz naprawdę skończyły wam sie pomysły na robienie
        gazety?????
        • Gość: :))) Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.05, 21:49
          Gość portalu: michał napisał(a):
          > na ten temat było juz w GwL chyba ze 100 tekstów, o 13-latku zakutym w
          kajdanki
          > będzie z 80 tekstów. Czy juz naprawdę skończyły wam sie pomysły na robienie
          > gazety?????

Pawnie wolisz teksty o sukcesach w zwalczaniu szrotówka z a pomocą przylepca
          lub o oczyszczaniu Zalewu z sinic przez szczupaki! Świetnie czyta się także
          teksty o sucesach Urzedu i Prezydenta w przygotowaniu projektów inwestycji i
          przetargów, rewitalizacji Starego Miasta oraz o pozyskiwaniu wielomilionowych
          funduszy unijnych!!!!
          Ale nie w Gazecie, zaprenumeruj sobie Kurierek!!! :)))
    • Gość: krzyś Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.pronet.lublin.pl 26.10.05, 23:07
      zgadzam się w całej rozciągłości. Banda krętów i cymbałów na dodatek z ich
      szefem Żurawskim. Mam nadzieję, że długo już nie zagrzeją
      • Gość: Anna Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 26.10.05, 23:45
        Jestem ciekawa, czy pieniądze zasądzone przez sąd będą zapłacone przez pana
        Bicza z własnej kieszeni. Czy ten urzędnik odpowie jakoś za swoją niekompetencję
        ? Proszę o odpowiedź.Bo ja nie zgadzam się , by z moich podatków fundowac takie
        sprawy.
        • Gość: xxx Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.chello.pl 27.10.05, 00:51
          chyba oszalalas ze ktoos z nich placi ze swoich to nie sa cymbaly ... dobrze
          wiedza co robia !
    • Gość: obserwator 2 Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 10:06
      Bicz "stracił zaufanie" do swojego zastępcy i go wyrzucił.
      Co was tak oburza?
      prokuratura to weryfikuje.
      Bardzo dobrze.
      Wojtas "stracił zaufanie" do dyrektora teatru Muzycznego p. Poniatowskiego i
      też go wyrzucił.
      Poniatowski nie chciał podpisać zgody na powołanie dyrektora Bonieckiego, bo
      przeciw niemu jest prowadzone postępowanie w prokuraturze.

Analogia jak na dłoni.

Może i tym się zajmie sąd?
      • Gość: kk Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.05, 12:19
        Może się i zajmie o ile Poniatowski złoży do sądu pozew na marszałka. Sądząc po
        tym jak biernie przyjmował na siebie ciosy od roku, nie reagował na chamskie
        zagrania Wojtasa o Bonieckiego, to tego nie zrobi. Nie reagował też na kłamliwą
        kampanię prasową, czego nie mogą mu zapomnieć pracownicy, których też pośrednio
        obrzucano g...wnem. Więc nie ma tu specjalnej analogii - Biczowi się nie
        upiecze a Wojtasowi a jakże.
        • Gość: bbbb Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.dot / *.dot-com.net.pl 28.10.05, 13:22
          z tego co wiem to po kazddym artykule jaki sie pojawial p.Poniatowski skladał
          sprostowania do gazet- ani gazeta wyborcza ani dziennik wschodni nie
          opublikowali tego, bo twierdzili ze nie musza.
    • Gość: obywatel Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.pl / *.pl 27.10.05, 17:35
      nie wiem jak Przeniosło ale z Biczem też miałem do czynienia
      i jednego jestem pewien - nigdy nie brał, nie bierze i nie będzie brał
      prawda jest taka, że był przez to bardzo niewygodny dla wielu osób, które
      właśnie w ten sposób załatwiają sobie wszelkiego rodzaju opinie prawne w tym
      mieście
      a jak już chcecie go koniecznie oczernić, to przynajmniej pokażcie
      przykłady...z chęcią zobaczę, bo z tego co wiem...jakoś nie widać tej niby
      fortuny z niby łapówek
    • mali_bu Skandal! 27.10.05, 17:40
      Skandal!
      • Gość: obywatel Re: Skandal! IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 28.10.05, 13:06
        taki sam jak we wszystkich podległych preziowi lubelskich firmach-vide hala na
        Globusie-studnia bez dna,bez planu,bez kosztorysu.Ale w mętnej wodzie nawet z
        sinicami,łowi sie duuże ryby.Niech ktoś mający długą pamięć przypomni-ile
        dyrektor Mosiru jest u koryta???
        • Gość: obywatel Re: Skandal! IP: *.pl / *.pl 28.10.05, 17:29
          to fakt - już dawno miał polecieć, potem sprawa przycichła i g....
          polecieć miał konkretnie za defraudację publicznych pieniędzy na remont
          basenów, z których jeden duży - nie wiem czy jeszcze istnieje, pewnie porosła w
          nim trawa, średni - po generalnym remoncie okazało się że jest dziurawy i
          przecieka w nim woda
          PS. NIe podpisuj się obywatel, bo obywatel to ja już dobre kilka lat. Chociaz
          co mnie to właściwie obchodzi. Podpisuj się jak chcesz, byleśmy byli odróżnialni
          • Gość: sorry obywatel Re: Skandal! IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 28.10.05, 18:00
            co remont to afera,juz nie wspomnę o remontach hali MOsir przy
            Zygmuntowskich,sinicach w zalewie,nartach na globusie,stadionie
            Motoru,likwidacji basenu na Tatarach,przetargach na Wrotkowie,Marinie.
            Prezio pruszon ma to i jeszcze da.Swoich trzeba popierać.Nik-u na nich nie ma??
    • Gość: czytelniczka Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.lublin.ws 29.10.05, 16:57
      Przeniosło i Brzuszkiewicz to jedna klika
    • Gość: viktor Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.lublin.ws 29.10.05, 17:22
      Dlaczego byle dziennikarzyna ma mieć wpływ na zwalnianie i przyjmowanie
      urzędników do pracy. Najbardziej bulwersuje mnie fakt, że pan P. za
      pośrednictwem dziennikarzy (być może spokrewnionych ze sobą)może pisać w
      gazecie co chce, obrażać ludzi, publikować niesprawdzone do końca informacje.
      Uważam, że przed wydrukowaniem jakiegokolwiek artykułu powinna istnieć
      cenzura wewnętrzna kt odrzuca artykuły nieobiektywne, nacechowane agresją,
      stronnicze. Widać, że dziennikarz GW- pan B. pisząc ten artykuł chce osiągnąć
      jakieś korzyści. Artykuł przypomina mi donosy pisane przez sąsiadów na
      sąsiadów, o niskim poziomie merytorycznym, w którym autor zapomniał nawet o
      podstawach dobrego dziennikarstwa.
      • Gość: macie Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: 217.98.100.* 29.10.05, 17:47
        a dlaczego gw nie zamieszcza sprostowań na swojej stronie internetowej? bo
        akurat do tego "tekstu" jest obszerne sprostowanie w wersji "papierowej
        'a poza tym cos za często GwL powołuje sie na Dziennik Wschodni
        • Gość: marita Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.05, 13:58
          Miałam do czynienia z p.Biczem jako zwykły obywatel.Takiego chama i bezczelnego
          urzędasa jeszcze nie widziałam.Burak,któremu słoma z butów wyłazi.Czasy komuny
          wracają jako żywo podczas rozmowy z tym panem.To jak traktuje zwykłego
          obywatela wyjaśnia wiele.
    • Gość: inwestor Re: Skandal w inspektoracie nadzoru budowlanego IP: *.vlan101.shrike.lubman.net.pl 04.07.06, 09:22
      Tak, czas minął sprawa chyba ucichła a tu niespodzianka. OK 2-3 tygodni temu
      miałem nieprzyjemność (lub wątpliwą przyjemność) uganiać się za swoim
      pracownikiem w Sądzie Pracy - Sądzie Okręgowym. I cóż to czytam wokandę a tu
      sprawa apelacji w słynnej sprawie Bicz - Przeniosło, która zakończona została
      odroczonym terminem ogłoszenia orzeczenia. Z ciekawością obserwowałem przebieg
      zdarzeń i ku mojemu zdziwieniu (in plus, solidaryzmy pracodawców) Sąd Okręgowy
      zmienił wyroku korzystny dla pana Przeniosły w ten sposób że oddlaił powództwo
      o przywrócenie do pracy i zasądzenie odszkodowania. Wydaje mi sie że należy
      podać tę informację przynajmniej na forum skoro sama gazeta opisując sprawę nie
      była uprzejma z uczciwości i rzetelności dziennikarskiej zrobić.
      • Gość: fanka pani Mącik Przecież wystarczy żeby przeprosił pana prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 16:28
        Pruszkowskiego jak o zrobiła pani dyrektor E.Mącik i obiecał że bedzie łamał
        prawo już tylko do końca roku bo ma takie zobowiązania których musi dotrzymać.
        Prezydent mu za to podziękuje,ogosi że pan inspektor jest czysty jak łza i po
        sprawie !!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka