trader1 30.11.05, 19:09 Gdzie w Lublinie lub jego okolicach można kupić smaczne domowe wędliny? Chodzi mi o wyroby małych zakładów masarskich,produkujących według tradycyjnych polskich receptur. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aron2004 Re: Domowe wędliny 30.11.05, 19:23 teraz w każdej wsi świnie biją na święta wystarczy pojechać na dowolną wieś i spytać się pod sklepem gdzie można kupić mięso. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Domowe wędliny IP: *.chello.pl 30.11.05, 21:10 w Niedrzwicy Duzej, ale nie w duzej masarni tylko w malej, w centrum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader1 Re: Domowe wędliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 08:42 Dzięki, właśnie o takie informacje mi chodziło. Wyroby wiejskich, domorosłych masarzy mnie nie interesują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryża małpa Re: Domowe wędliny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:17 Błądzisz.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader1 Re: Domowe wędliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 10:23 Może konkretniej..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masarzysta Re: Domowe wędliny IP: *.lublin.mm.pl 01.12.05, 08:51 Przepisy na wykonanie wędlin: www.kurierlubelski.pl/modules.php?op=modload&name=News&file=article&sid=21148 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masarzysta Re: Domowe wędliny IP: *.lublin.mm.pl 01.12.05, 08:54 Dla poprawienia apetytu polecam tekst: wiadomosci.onet.pl/1257234,2677,1,1,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abel Re: Domowe wędliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 12:57 Nie jadam padliny z komponentami ze stoisk wedliniarskich . Ryby latem zlowone wlasnorecznie spozywam. Nadmiar mroze na zapas. Warzywa z dzialki znajomego. To nie znaczy ze nie jadam nic,to znaczy ze zawsze przy wyrobie z zakupionej tuszy patrze i uczestnicze w przerobie . A tego niewiele mi potrzeba wiec no problem! Lubie zolte sery...........i moge byc na tym kantowany! Ale uwaga nawet znajomy moze Ci robic swinstwa mielac przerabiajac miesiwo dokladajac dodatek w postaci sallomoneli czy zoltaczki! Nie licze na 150 lat zycia tak zyjac ale nie zdaje sie na przypadek ot nawet krotko ale godziwie . Jak dotad spokojnie. Wierzcie mi w domu mozna upiec wsanialy chleb smaczny i zbawy przy tym moc i zapachow . I jeszcze jedno nigdy nie przykladam uwagi do ilosci pokarmow.Jem aby zyc i nigdy odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trader1 Re: Domowe wędliny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.05, 09:12 Aby uniknąć takich "kwiatków" zadałem to pytanie. Myślę, że otrzymam jeszcze trochę "namiarów" na godnych zaufania wędliniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś