faszerowane pieczarki
(5 wyników)
-
nie znalazłam odpowiedzi w googlach, więc jesteście zasadniczo moją ostatnią deską ratunku, bo ni emoge się dobić do koleżanki od której mam przepis
czy pieczarki można zrobić dzień wcześniej? a jeśli tak, czy każdą osobno zawinąć w sreberko i do lodówki czy normalnie wstawić?
faszerowane będą bardzo standardowo - ogonki, plus cebula plus ser
w przepisie stoi - można zrobić kilka godzin przed imprezą bez szkody dla smaku - ale kilka to jednak nie cała doba, a ja chciałabym cokolwiek przyg...
-
poradzcie prosze,udalo mi sie kupic piekn3e,duze pieczakrki,czy przed
faszerowaniem nalezy je obgotowac? czy faszerowac surowe,a czy wtedt nie beda
twarde?
-
Witam. Szukałam i szukałam w Googlach, ale i tak nie wiem nic. Mianowicie, kupiłam troszkę za dużo pieczarek i próbuje je jakoś wykorzystać. Myślałam o tym by nafaszerować je mięsem mielonym. Tylko, że mam same małe kapelusze... Niestety w każdym przepisie sugerowane są duże...
Czy może mi ktoś poradzić czy warto się brać za faszerowanie tych małych grzybków? Myślałam też, żeby usmażyć je w piekarniku, na papierze. Zawsze to mniej kaloryczne. Ale nawet nie wiem ile trzeba byłoby je piec. Po...
-
Chce zrobic faszerowane pieczarki. Mam duże okazałe pieczarki, mięso mielone,
paprykę czerwoną. Myślałam aby wymieszać mięso mielone, troche tartej bułki,
posiekaną drobno paprykę , natke pietruszki i troche startego sera żółtego. A
jak wy robicie taki farsz? Właściwie to robie to po raz pierwszy, nigdy nie
robiłam (ani nie jadłam) faszerowanych pieczarek. Czy mięsko mielone powinnam
najpierw podsmażyc samo, czy wystarczy jak sie usmaży razem w tych kapeluszach?
-
a co sie robi z chipsami?? nie dokonca klarowny jest ten przepis:(