centralny 27.12.05, 23:33 Abstrakcja,czy w Lublinie naprawdę wszystko sie rozkręca? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gabriel Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 28.12.05, 00:00 wysadzić to wszystko w powietrze i na terenie dwóch stadionów postawić jeden nowoczesny. Taki co to przy technicznej ingerencji spokojnie przyjmie także lekkoatletów. A nie przebudowywać tą ruinę. 11.5 tys. śmiech mnie ogarnia jak o tym słyszę, w Łęcznej jest stadion na 7,5 tys. A Lublin nie przymierzając miasto ile razy większe będzie miało stadion na 11,5 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik 11,5 tys Bandydytów Wschodniej Polski IP: *.Zensol / *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 13:56 Czy naprawdę jest ich aż tylu??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: 11,5 tys Bandydytów Wschodniej Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.06, 15:41 Mój drogi bandyto z poza Wschodniej Polski W Lublinie jest trochę więcej kibiców niż bandytów... w twym mieście chyba także. Ale skąd ma o tym wiedzieć Bandyta. Wracając do sprawy: 11,5 tyś to zadużo na obecny poziom ligowej piłki w Lublinie I nie jestem pewien , czy doczekam 3 albo 5 miejsca w pierwszej lidze MOTORU jak kiedyś. Chociaż mam zamiar jeszcze pożyć. Pozdrawiam ROB Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert2 Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 28.12.05, 08:36 jakaś paranoja 11,5 tys. miejsc a wychowanie przez sport? jesteśmy krajem minimum za maksimum kosztów bo ktoś zawsze przy t5ym musi zarobić, lodowisko w maju a stadion to już nie za Pruszona a w sumie i tak się skończy jak z lotniskiem dużo słow kosztów a efekt jak widać Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_stelo Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 28.12.05, 08:55 Oj boje się, że nawet takiej modernizacji nie będzie. Wcześniej przecież konserwator zabytków nie pozwolił na podwyższenie trybun bo będą zasłanać panoramę miasta, a z planu widać, że trybuny będą podwyższone, więc teraz konserwator odpuści?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pafcio Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:01 hehe, jak patrzę na ten obrazek nowego stadionu to się zastanawiam co zrobią z bystrzycą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 28.12.05, 09:07 ja myślę że stadion piłkarski w Lublinie jest niepotrzebny. Trzeba inwestować w inne dziedziny sportu np. żużel, koszykówkę, siatkówkę, pływanie, łyżwiarstwo figurowe, bo jak zbudujemy stadion, to nie daj Boże Motor awansuje do I ligi i namnoży nam się kiboli-bandytów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stadion!! Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:18 No plany budowy stadionu sa wyrombiste ale zanim do tego dojdzie to minie kilka lat może za jakies 50 lat ktos to zbuduje :D pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzezwy Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 28.12.05, 09:40 ale super,codziennie coś nowego-jak nie lodowisko,to rozwój zalewu,trasa zielona,hala sportowa,a wszystko to lubelski lider biznesu pruszkowskiego-MOSIR Lublin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wini3 Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 10:29 Patrząc na projekt widac od razu że to pomyłka. Stadion może być albo do piłki nożnej, albo do żużla. Koncepcja 2 w jednym to pomysł rodem z głębokiego PRL. Jak w dzisiejszych czasach, można myśleć o stadionie piłkarskim, na którym trybuny dla kibiców znajdują się od lini boiska, co najmniej kilkanaście metrów, a za bramkami kilkadziesiąt metrów? Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 28.12.05, 10:48 Można taki ładny stadion zbudować. Vide stadion St. Denis. Wiem wiem nie ta miara ale przykład dobry. Niech się nasi włodarze zastanowią najpierw do czego ten stadion im potrzebny. Bo Stadion na którym można organizować nie tylko mecze piłkarskie wymaga na prawdę sporej dawki pieniędzy i na pewno innego umiejscowienia niż stadion obecny. Że pomysł łączenia dwóch w jednym czyli żużla i piłki jest nietrafiony pokazuje przykład Stadionu Śląskiego, gdzie spokojnie swoje mecze mogłyby rozgrywać niektóre druzyny ligowe ze Śląska. Ale odległość jaka dzieli trybuny od boiska, ze względu na tor żużlowy, skutecznie takie pomysły wyklucza. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 28.12.05, 11:13 A pod stadionem tunel! I to wszystko, znając lubelskie tempo, w 30 lat! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: subcarpathia Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.05, 14:58 11,5 tys...smiechu warte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uuu wybory za pasem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:22 przynajmniej na to sie te wybory przydaja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: new Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 15:26 miala byc kladka przez Bystrzyce i nowe stadiony szkoleniowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anooonim Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu IP: *.in.lublin.pl / 84.201.212.* 28.12.05, 15:30 W Y B O R Y W Y B O R Y nadchodza wybory wiec trzeba sie pokazac. Jezeli mnie pamiec nie myli, to 4 lata temu tez pojawil sie ten pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 28.12.05, 17:03 Pogrzeb w archiwum forum z przed 4 lat może coś znajdziesz. :) Swoja droga nie wiem, komu wpada do głowy pomysł że to z okazji wyborów. Podobnie jak z organizowaniem zabawy Sylwestrowej. Ludzie raczej wkurzeni będą że taki badziew powstaje. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 29.12.05, 00:32 Człowiekowi az sie płakac chce jak sobie pomyśli że w takich KIELCACH mogli wybudowac taki wspaniały obiekt i mogą teraz zapraszac najlepsze drużyny do skorzystania z tego zaplecza... Odpowiedz Link Zgłoś
gabriel Re: Nowe oblicze miejskiego stadionu 29.12.05, 09:42 Heh, o tym samym pomyślałem. Piękny obiekt powstaje w Kielcach, od zera, a tam też przecież stadion mają. A u nas się remontuję tą ruinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Kielce - sympatyczne miasto i ludzie.... IP: *.lublin.mm.pl 29.12.05, 13:13 i dlatego dziwię się ,że folkatka(chyba) napisała ..."w takich Kielcac". Ale do rzeczy. Ma być stadion na 11,5 tys. osób. A ja się pytam: skąd oni tyle luda wezmą? Z łapanki, zakłady pracy będą wysyłać delegacje(jak za Gomółki) czy może ratusz będzie rozdawał bonusy przy wejściu? A jakież to imprezy przyciągną taką liczbę ludzi? Mizerny kopany "motur", żużlowcy (chyba że wejdą do wyższej ligi), a może liczą na mistrzostwa świata w piłce kopanej? Dla mnie to padlina wyborcza ratuszowych i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yonk Re: Kielce - sympatyczne miasto i ludzie.... IP: *.n.net.pl 29.12.05, 13:27 Stadion - tak, ale nie nasypowy. Kompletna bzdura z tym połączeniem żużla i piłki nożnej, jak mozna jeszcze wyremntować ten parking, wywalić halę MOSiR? Nowy stadion, ale poza centrum najlepiej na Czechowie Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Kielce - sympatyczne miasto i ludzie.... 29.12.05, 19:25 Bosman: "Ma być stadion na 11,5 tys. osób. A ja się pytam: skąd oni tyle luda wezmą? Z łapanki, zakłady pracy będą wysyłać delegacje(jak za Gomółki) czy może ratusz będzie rozdawał bonusy przy wejściu? A jakież to imprezy przyciągną taką liczbę ludzi? Mizerny kopany "motur", żużlowcy (...)" ================================================================= No własnie - sprawa postawiona na głowie. W Kielcach najpierw zbudowano podstawy - tj. znalazł się ktoś kto przejął drużynę, wpompował w nią konkretną kasę, a kiedy zaczeły byc widoczne efekty - pomyślano o porządnym stadionie. Odwrotnie...? Czy przyciagnie wielu III ligowy mecz nawet rozgrywany na San Siro? Przy okazji przepraszam że napisałam o "takich Kielcach" - jesli kogos to uraziło. Ja bardzo lubie to miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Kielce - sympatyczne miasto i ludzie.... 30.12.05, 08:55 po co wam ten stadion? Jeżeli zbudują porządny stadion to jest szansa że zgłosi się jakiś sponsor. Jeżeli zgłosi się sponsor to Motor może awansować do I ligi. A jak Motor awansuje do I ligi to 1. namnoży się w mieście kiboli-bandytów 2. będą przyjeżdżać kibole-bandyci z innych miast żeby się naparzać z naszymi i co 2 tygodnie będą zadymy. moim zdaniem lepiej zainwestować np. w drużynę koszykarzy czy siatkarzy bo przy tych dyscyplinach sportu nie ma takiego bandytyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Kielce - sympatyczne miasto i ludzie.... 30.12.05, 09:05 Oczywiście. Super sprawa - cały swiat postrzegac przez pryzmat negatywów. Zjawisko stadionowego bandytyzmu to rzeczywiście problem, ale to nie powód żeby byc negatywnie nastawionym do rozwoju sportu w naszym miescie. Ja osobiście mam dośc zazdroszczenia mieszkańcom innych miast. Zresztą - takie głosy pojawiły siena tym forum po awansie Górnika Łęczna do I ligi. I co? Spawdziły się? Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Wiecej wizualek 29.12.05, 20:55 znajdziecie tu: www.spak.com.pl/ -- Demokracją nazywamy ustrój, w którym racja nie leży po stronie mądrzejszych, tylko liczniejszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotki Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:19 stadionk.roxtet.com/sk/index.php?id=show&cat=051227_Matt To jest nowiutki stadion w Kielcach, wybudowany na prawdę a nie zwizualizowany! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fotki Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 00:23 A tak wyglada prawdziwy projekt prawdziwego stadionu stadionk.roxtet.com/sk/index.php?id=projekt Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Wiecej wizualek-dla równowagi 31.12.05, 11:48 Ale u nas najwazniejsze sa polsrodki. I wszystko co tylko sie da powinno byc w budowie. Zdaje sie o tym gdzies juz ktos pisal, ile obiektow w budowie mamy. Ten bedzie kolejnym. To zwykle zlodziejstwo, bo wlokace sie latami inwestycje sprzyjaja wyplywowi pieniedzy na lewo. Pozostaje miec nadzieje, ze uda sie odsunac w przyszlym roku to "prawa" prawice od rzadow, a to cale stado baranow pogonic gdzies na Podhale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.it-net.pl 31.12.05, 12:05 aron ma racje, ja tam jestem zadowolony , ze jestesmy pilkarskim zasciankiem , od kiedy w lublinie upadla pilka i zuzel, zrobilo sie naprawde spokojniej, mniej na scianach jest wiesniackich napisów "motor king", a jadac w niedziele autobusem przez pilsudskiego ryzyko jest duzo mniejsze , ze wsiadzie banda pijanych gó..arzy wracajacych z meczu, ja przezyłem kilka takich sytuacji i nikomu tego nie zycze, poza tym w Lidze Mistrzów to my nigdy nie zagramy a patrzenie na miernoty, którym nie tylko brak umiejetności(to mozna wybaczyć- Bozia nie wszystkim talentu równo dała) ale i kondycji (to nie- bo to juz lenistwo i olewanie widza), które z założenia maja robić "show" ( bo to chyba jest załozenie tej dyscypliny- cieszyc oko widza) jest smutne - moj kredyt zaufania dla polskich pilkarzy dawno sie wyczerpal , zazdroszcze tym , u których nie. Odpowiedz Link Zgłoś
sonnenkinder Re: Wiecej wizualek-dla równowagi 31.12.05, 12:31 Kwestia jest raczej tego typu, ze taki obiekt dodaje prestizu miastu. wiadomo, ze 15 tys ludzi nie przyjdzie na impreze sportowa alto mniejsza. Mozna organizowac koncerty, inne imprezy, zarabiac na wynajmie sklepikarzom. Z drugiej strony inwestycja w targi lubelskie pokazuje, ze nowoczesny obiekt bez dobrego managementu nic nie znaczy. Podobnie moze byc i tu, niezlaznie czy bedzie to renowacja czy budowa od nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.it-net.pl 31.12.05, 14:16 jesli jest nowoczesny i niepowtarzalny to pewnie dodaje -nie wiem czy odniosłoby sie to do takiego reanimowanego trupa, poza tym imprezy typu koncerty na stadionie srednio wychodza ze wzgledu na akustyke, inne imprezy? poki co to chyba jedynie swiadkowie jehowi wynajmuja czasem stadion , targi moga odbywac sie w hali w ludowym, wiec nie bardzo kojarze do czego mogłby jeszcze słuzyc z wyjatkiem pilki, do ktorej odniosłem sie juz wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Wiecej wizualek-dla równowagi 03.01.06, 22:45 A ja sie założe - ze wy wszyscy którzy opowiadacie sie przeciwko sportowemu rozwojowi naszego miasta - bedziecie potem głosić ze Lublin to wiocha! Zapytajcie się kogokolwiek z Kielc, Wronek, Białegostoku, Torunia, Krakowa - czy chciałby zeby w jego/jej miescie nie było - odpowiednio - KOlportera, Amiki, Jagiellonii, Apatora, Wisły i Cracovii - jestem ciekawa co by odpowiadział(a). Wszędzie na Zachodzie rozumieją ze rozpowszechnianie kultury sportowej to podstawa wychowania młodzieży - tylko u nas nikt nie potrafi tego pojąć, a potem w gazetach mozna przeczytac alarmistyczne artykuły ze ponad połowa dzieciaków w podstawówkach ma wady postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.it-net.pl 03.01.06, 23:22 Zamiast jednego stadionu za iles tam mielionów , na którym banda ciezko oplacanych nierobów bedzie udawala , ze uczciwie trenuje a potem przyjdzie na to hołota, która z kolei udaje , ze interesuje sie sportem a taki mecz jest dla niej okazja do spotkania sie i poczatkiem wypadu do miasta w celu poszukania sobie jakis "wrogów druzyny", mozna by wybudowac naprawde sporo boisk osiedlowych, osiedlowe boisko to dwie pancerne bramki ,równy teren i kilka ławek - do tego naprawde dużo nie potrzeba. Budowanie stadionu to dzialanie "od konca". Jak sama twierdzisz polska młodziez jest fizycznie słabo rozwinieta , kto wg mialby grac wiec na tym stadionie? Wybudujmy po jednym boisku na kazde 10000 osób za ta kase, a jak coś zostanie to wtedy pomyślimy o naszych rodzimych, miejskich kopaczach. Sytuacja jest zaewne analogiczna z lodowiskiem na litewskim - fajerwerk . folkatka napisała: > Zapytajcie się kogokolwiek z Kielc, Wronek, Białegostoku, Torunia, Krakowa - cz > y > chciałby zeby w jego/jej miescie nie było - odpowiednio - KOlportera, Amiki, > Jagiellonii, Apatora, Wisły i Cracovii - jestem ciekawa co by odpowiadział(a). a Ty na pewno zapytałas? Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Wiecej wizualek-dla równowagi 03.01.06, 23:46 Gość portalu: efad napisał(a): Zamiast jednego stadionu za iles tam mielionów , na którym banda ciezko > oplacanych nierobów... CIACH! ------------------------------------------------- Miasto wielkości Lublina powinno mieć chociaż jeden porządny obiekt sportowy o wyzszej klasie. --------------------------------------------------- mozna by wybudowac naprawde sporo boisk > osiedlowych, osiedlowe boisko to dwie pancerne bramki ,równy teren i kilka ławek ----------------------------------------- Na wszystko powinno być miejsce. ------------------------------------ Budowanie stadionu to dzialanie "od > konca". Jak sama twierdzisz polska młodziez jest fizycznie słabo rozwinieta , > kto wg mialby grac wiec na tym stadionie? ------------------------------------------- Jezeli bedzie stadion, i daj Boże - jakaś porządna drużyna - moze to sporo osób zachęcic do sportu. Przykład zawsze idzie z góry. Lepiej zeby idolem dla dorastajacego chłopaka był najlepszy piłkarz z miejscowego klubu niż jakiś lokalny mafioso w dresiku. ----------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: efad Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.it-net.pl 04.01.06, 10:58 folkatka napisała: > Miasto wielkości Lublina powinno mieć chociaż jeden porządny obiekt sportowy > o > wyzszej klasie Powinno? a na jakiej podstawie to twierdzisz? Może gdzies zostało to zapisane ? Jeżeli do tej pory lubelscy zawodnicy pałętali sie gdzies tam w 3 lidze to nie dlatego , ze maja stare ,niemalowane szatnie , albo dlatego , ze kibiców bola dupcie od siedzenia na niewygodnych ławkach a na głowe leje im sie woda tylko dlatego , ze sa sportowymi miernotami, możliwe , ze , ze nie przykładaja sie do swoich treningów i sa ogólnie sportowo słabiej rozwinieci od swoich rowiesników nazwijmy to z "zachodu" albo- brakuje im umiejetnosci , bo wskutek zaniedban na polu rozwoju kultury fizycznej nie wszystkie talenty sa wyławiane. np. dzieci z zaniedbanych dzielbnic gdzie nie tylko nie ma boisk ale tez nie ma kogos kto ich talent potrafiłby dostrzec i odpowiednio ich pokierowac. > mozna by wybudowac naprawde sporo boisk > > osiedlowych, osiedlowe boisko to dwie pancerne bramki ,równy teren i kilk > a ławek > ----------------------------------------- > Na wszystko powinno być miejsce. Jasne, tylko skad kasa? > Budowanie stadionu to dzialanie "od > > konca". Jak sama twierdzisz polska młodziez jest fizycznie słabo rozwinie > ta , > > kto wg mialby grac wiec na tym stadionie? > ------------------------------------------- > Jezeli bedzie stadion, i daj Boże - jakaś porządna drużyna - moze to sporo osó > b > zachęcic do sportu. Przykład zawsze idzie z góry. Druzyne mamy a zakochanej w idolach młodziezy jakos nie . Bądzmy powazni. Żeby druzyna była porządna trzeba najpierw nadrobic zaległości u podstaw. Jak sadzisz skąd w Lublinie wezma sie nagle lepsi zawodnicy, skoro nie ma ich teraz ? Zapewne kupimy ich od innych druzyn jak nasz stadion bedzie wspanaialy a my bogatsi, no tak sport trzeba rozwijać ;), najwazniejsze , zeby wygrywali "nasi" , nie wazne , że 90% z importu. Nie widze powodu , zeby płacić cięzką kase kilku wybrancom za ich kompromitujace podrygi , zamiast te pieniadze podzielić pomiedzy dużo większa ilość osób np . własnie z biednych dzielnic i drobnymi gratyfikacjami zachecać ich do systematycznego uczetniczenia w trenigach. > > Sytuacja jest zaewne analogiczna z lodowiskiem na litewskim - fajerwerk . > --------------------------------------------- > > Bład naszych władz, które potrafia zmarnowac nawet najlepszy pomysł. W tamtą > zime na Rynku Staromiejskim w Toruniu działało takowe - i cieszyło sie ogromnym > powodzeniem. NIkt nawet nie myślał narzekać. > >------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Wiecej wizualek-dla równowagi 05.01.06, 02:08 Miasto wielkości Lublina powinno mieć chociaż jeden porządny obiekt sport owy o wyzszej klasie ============================= > > Powinno? a na jakiej podstawie to twierdzisz? Może gdzies zostało to zapisane ? ---------------------------------- Ponieważ istnienie porządnej sportowej infrastruktury dobrze świadczy o danym miescie. Jezeli główny miejski stadion wyglądem przypomina A - klasowe boisko to jest to po prostu niepoważne. ------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.it-net.pl 05.01.06, 11:52 > > Miasto wielkości Lublina powinno mieć chociaż jeden porządny obiekt sport > owy o wyzszej klasie > ============================= > > > > Powinno? a na jakiej podstawie to twierdzisz? Może gdzies zostało to zapi > sane ? > ---------------------------------- > Ponieważ istnienie porządnej sportowej infrastruktury dobrze świadczy o danym > miescie. Jezeli główny miejski stadion wyglądem przypomina A - klasowe boisko t > o > jest to po prostu niepoważne. ========================================================================= wiele rzeczy swiadczy swiadczy dobrze o miescie a nie wydaje mi sie , zeby mialby to byc akurat w pierwszej kolejnosci stadion ========================================================================= > --------------------------------------- > Wszystko jest do wymiany, stadiony razem ze sportowcami i działaczami. Większe > nakłady na rozwój sporu wymusiły by tez wzrost poziomu zawodników, bo sponsor > miałby swoje wymagania. > --------------------------------------------------- > > nie wszystkie talenty sa wyławiane. > > np. dzieci z zaniedbanych dzielbnic gdzie nie tylko nie ma boisk ale tez > nie > ma kogos kto ich talent potrafiłby dostrzec i odpowiednio ich pokierowac. > ----------------------------- > Zgadza sie! > -------------------------- > - Na wszystko powinno być miejsce. =================================================================================== mam wrazenie , ze jestes typowa przedstawicielka roszczeniowej postawy , ktora twierdzi , że "powinno" bo to " dobrze świadczy" , zawodników "wymieni sie" a sponsor "znajdzie sie" i "bedzie sponsorował", dokonczenie hali na globusie "marzy ci sie" a selekcje wsód młodziezy "przeprowadzi sie" ale kiedy dochodzimy do najwazniejszej w takich rzeczach kwestii czyli pieniedzy piszesz: > Jasne, tylko skad kasa? > --------------------------- > No właśnie - tu mamy problem:(( mysle , ze dla wlasnego dobra powinnas troszeczke zejsc na ziemie i przestac bujac w oblokach bo postawa : " jesli kamienica x zostanie wybudowana na ulicy narutowicza to ty <przestaniesz nia chodzic> nie przystoi wykształconej absolwentce katolickiego uniwersytetu z miasta sredniej wielkosci :) Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Wiecej wizualek-dla równowagi 06.01.06, 13:43 E: > wiele rzeczy swiadczy swiadczy dobrze o miescie a nie wydaje mi sie , zeby > mialby to byc akurat w pierwszej kolejnosci stadion > > ========================================================================= W pierwszej na pewno nie, ale w drugiej i trzeciej... ============================= > mam wrazenie , ze jestes typowa przedstawicielka roszczeniowej postawy , (...) > ale kiedy dochodzimy do najwazniejszej w takich rzeczach kwestii czyli pieniedzy piszesz: > > No właśnie - tu mamy problem:(( -------------------------------------------------- Troche nie rozumiem Twojego zarzutu. Jezeli jako roszczeniowa postawę rozumiemy wizje swiata troche bardziej na plus od tego który jest - to OK, niech Ci bedzie. Czy, marząc o ładnym i nowoczesnym stadionie, musze od razu znac sie na finansach i pozyskiwaniu funduszy? Zrozum - ja tylko chce zeby w tym miescie, kraju - cos sie zmieniło. I to nie chodzi tylko o poruszaną kwestie stadionu. Bardzo bym chciała, żeby np. wagony w PKP były troche lepsze - i tak samo nie wiem skad wziąść na to pieniadze, ale wystepuję z pozycji podróżnego który płaci za podróż nieraz blisko stówy w jedna stronę - a potem kilka godzin spędza, za przeproszeniem, w syfie.Postawa roszczeniowa - byc może, nie zaprzeczam. Chciałabym tez zeby zmieniło sie kilka innych rzeczy w tym kraju - zeby na wizytę u lekarza specjalisty nie trzeba było czekac tygodniami czy miesiacami - ale tak samo na finansach słuzby zdrowia sie nie znam - i wg. Ciebie tym samym reprezentuje postawe roszczeniową. Wracajac do stadionu, to nie chodzi tylko o to, lecz o cała oprawę estetyczną tej części miasta, która woła o pomstę do nieba. Obrzydliwe, stare budynki i płot, a na nim reklamy - chociazby z tego wzgledu mogłoby sie tam cos zmienić. ====================================== > mysle , ze dla wlasnego dobra powinnas troszeczke zejsc na ziemie i przestac > bujac w oblokach bo postawa : " jesli kamienica x zostanie wybudowana na ulicy > narutowicza to ty <przestaniesz nia chodzic> nie przystoi wykształconej > absolwentce katolickiego uniwersytetu z miasta sredniej wielkosci :) --------------------------- A propos bujania w obłokach - patrz wyzej.Nie, nie zamierzam schodzic na ziemię. "Bądźmy realistami - żądajmy rzeczy niemozliwych" - wiesz kto to powiedział:)) W kwestii zaś drugiej - czy Tobie nie zdarzyło sie nigdy przesadzić? Powiedzieć/napisać czegos w emocji? Oczywiscie, że ulicą Narutowicza bede dalej chodzić. Co do wypowiedzi Arona - masz rację, pseudosportowe chuligaństwo to rzeczywiście duzy problem. Tylko ze ono istniało juz w Starozytności, a przykład krajów Zachodu, gdzie wpompowano ogromne fundusze na monitoringi etc. dowodzi że jednak można z tym walczyć, ale - tego zjawiska nie da sie wyeliminowac w stu procentach. U nas problem lezy w tym że wiele klubów nie podejmuje walki z kibolami ze strachu przed nimi, jeden Kolporter KOrona sie nie ugiął - i super. U nas w ogóle musi sie narodzic inna kultura kibicowania - to co wydarzyło sie np. w żużlu, nie mówiąc juz o mniej popularnych grach zespołowych (siatkówka czy piłka ręczna). Nie ukrywam - ja po prostu bardzo lubię piłkę nożną, i bardzo lubię ogladać ją na zywo - stad całe moje "prostadionowe" stanowisko. > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.it-net.pl 06.01.06, 16:44 ok , moze tez troche przesadzilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Wiecej wizualek-dla równowagi 05.01.06, 08:49 folkatka napisała: > Jezeli bedzie stadion, i daj Boże - jakaś porządna drużyna - moze to sporo osó > b > zachęcic do sportu. Przy okazji może namnożyć się kiboli bandytów. Mam kumpla w Łodzi który w czasach gdy Widzew i ŁKS grały w I lidze w dniu meczu bał się wychodzić z domu. Teraz jak pospadały niżej jest trochę spokojniej. Ja tam wolałbym mieć wszystkie drużyny ( koszykarskie, siatkarskie, żużlowe, piłki ręcznej) w ekstraklasie, ale piłkarską w III lidze. > Przykład zawsze idzie z góry. Lepiej zeby idolem dla > dorastajacego chłopaka był najlepszy piłkarz z miejscowego klubu niż jakiś > lokalny mafioso w dresiku. Młody chłopak za idola może mieć Ronaldinho, do tego nie trzeba mieć w mieście pierwszoligowej drużyny piłkarskiej. Z tego co wiem to większość obecnych piłkarzy reprezentacji Polski wychowywała się w miastach gdzie nie było drużyny pierwszoligowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re: Wiecej wizualek-dla równowagi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:33 Zamiast porzadnego nowego stadionu kosztowna reanimacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kibic Re:totalna porazka IP: *.range86-139.btcentralplus.com 16.02.06, 23:18 zenada 11tys widzow trup w centrum miasta ,pruszkowski musi opuscic LUBLIN popatrzcie co buduja w Gdansku Baltic ARENA i zobaczycie perspektywy rozwoju miasta poprzez sport i nowoczesne obiekty ,poruwnajcie i zastanowcie sie jacy kudzie zadza tym miastem ,mosir ipruszon chca zrobic bz bLUBLINA totalne zadupie ,mam nadzieje ze juz niedlugo ,pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LOT Re:totalna porazka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 23:30 BALTIC ARENA - ŁADNY PROJEKT,TEN WARSZAWSKI NIE DORASTA MU DO PIĘT ! NIEZALEŻNIE OD TEGO ŻE SKALA JEDNEGO I DRUGIEGO NIE JEST MOŻLIWA DO PORÓWNANIA. www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=18626 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieryba Re:totalna porazka IP: *.zemborzyce.sdi.tpnet.pl 04.04.06, 16:03 Tylko przypominam,że w projekcie bierze udzial Mosir Lublin,znany na lubelskim rynku lider biznesu-lodowisko(logo-facet z zieloną konewką),globus(logo-tylko nie kończyć),zalew(logo-zwalczamy sinice,ale nie do końca,bo co bedziemy zwalczać),hala Mosiru-kto dawno nie był,niech pojdzie i zobaczy,baseny letnie- wszystkie zniszczone itd,itp. I wszystko jasne?? Odpowiedz Link Zgłoś