tarnowiak 03.01.06, 15:32 www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_051220/ekonomia_a_20-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beautiful.boy Re: Najlepsze polskie podregiony... 14.01.06, 10:49 Hahahah biedota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Dlaczego takie kompleksy? IP: *.lublin.mm.pl 15.01.06, 11:47 taki się już urodził Odpowiedz Link Zgłoś
beautiful.boy Re: Najlepsze polskie podregiony... 14.01.06, 10:54 Dlaczego mnie nie dziwi że lubelskiego nie ma w top 10? Odpowiedz Link Zgłoś
podkarpacie Re: Najlepsze polskie podregiony... 14.01.06, 11:23 bo rzeszowsko-tarnobrzeski przoduje na wschodzie i mimo, że odbierają Rzeszowowi co się tylko da to i tak jest bardziej atrakcyjny dla inwestorów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pomoshanin Re: Najlepsze polskie podregiony... 14.01.06, 11:25 Tylko krakowsko-tarnowski i rzeszowsko-tarnobrzeski sie licza na wschodzie, to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Boże zabierz tego debila!!! 15.01.06, 11:49 I..... olala napisał,co - nie istotne,przeciesz inteligencja nie jest jego dobrą stroną,tylko robi zadymę. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Boże zabierz tego debila!!! 15.01.06, 11:50 Ale ciekawe czy złapie mój błąd ortograficzny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olala Re: Boże zabierz tego debila!!! IP: *.lublin.mm.pl 15.01.06, 12:00 Ja czy on. Bo ja złapałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Dlaczego u niego taka obsesja??? IP: *.lublin.mm.pl 15.01.06, 11:48 To jest choroba psychiczna. No ale leczy się w Multipleksie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Dlaczego u niego taka obsesja??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 12:00 Myślisz? A moze to multipleksy tak działają? On sam też jest multi- tyle ma różnych nicków:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:39 heh to jakiś szwindel Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Najlepsze polskie podregiony... 15.01.06, 11:41 Pamiętajcie stopniowanie - kłamstwo,duże kłamstwo,statystyka. Naprawdę ze statystyki można manipulując wyciągnąć każdą głupotę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 11:46 Ludzie z Podkarpacia zakładają na lubelskim forum wątek, w którym gadają sami ze sobą. A potem mają czelnosć twierdzic, że ludzie z Lublina wchodzą na ich forum i że nie mogą się bez tego obyć? Ciekawe, ze Lublin aż tak was boli, ze wszelkimi środkami usiłujecie go dyskredytować. Jednym słowem przysłowiowa moralnosć Kalego. Szkoda słów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.lublin.mm.pl 15.01.06, 11:46 Idź na stronę GUSu. Tam wygląda to inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:26 ale z Ciebie kretyn - badania właśnie były robione m.in. na danych GUSu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.01.06, 18:40 mimo że się z tych wybujałych ambicji Rzeszowa nabijałem nie raz, to wolę już fanatyków z Rzeszowa kochających swoje miasto jak nic w świecie niż naszych przymusowych słuchaczy śpiewów pielgrzymkowych którzy non-stop plują na Lublin bo prezydent nie jest z SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolak Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.lublin.mm.pl 15.01.06, 11:49 Mam kumpla z Tarnobrzega i mówi że tam bieda piszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
pomoshanin [...] 15.01.06, 13:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.06, 13:48 Nikt cię tu nie zapraszał - sam przylazleś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DODO Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.06, 18:25 a ja mam kupele z Zamościa i mówi, że tam bida piszczy jak nigdzie i że oni wolą na Podkarpacie Odpowiedz Link Zgłoś
filmstar Re: Najlepsze polskie podregiony... 15.01.06, 20:12 Przecież nie ma biedniejszego regionu niż lubelszczyzna... To świadczy o nieudacznictwie tego miasta wojewodzkiego (najniższe pkb mają regiony z małymi miastami wojewódzkimi i region lubelski). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.01.06, 21:11 a o nieudacznictwie Rzeszowa na tle Lublina świadczy artykuł z Newsweeka gdzie stało jak byk że Lublin ma dochody ludności wyższe niż Rzeszów. Choć oczywiśćie na tle większości miast w Polsce to Rzeszów jest dobry, bo ma dochody ludności powyżej 100% średniej krajowej. No i co tam z tymi wszami w Rzeszowie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.lublin.mm.pl 15.01.06, 21:48 Wg. danych GUS bezrobocie na lubelszczyźnie wynisi 16% a na podkarpaciu 17,5% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.lublin.mm.pl 15.01.06, 21:51 A i jeszcze jedna PKB podkarpacia wynisi 34% tego co w UE a lubelszczyzny 33% więc to też świadczy o nieudacznictwie tego potężnego miasta wojewódzkiego. Trzeba czasem użyć mózgu i sprawdzić dane. Sorki za dużo wymagam. Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Najlepsze polskie podregiony... 15.01.06, 22:13 Różnice są minimalne - ale cała ta statystyka to i tak kit - bo u nas większosć leci "na szaro". Ale żeby to wiedzieć, trzeba żyć w realnym świecie, a nie w statystyce:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikael_mc Re: Najlepsze polskie podregiony... 15.01.06, 22:33 Może Hubert nie rozumie, że jest coś takiego jak potencjał inwestycyjny. Podkarpacie ma specjalne strefy ekonomiczne, parki przemyslowe, międzynarodowe lotnisko, lepszą komunikację - przebiega przez nie bardzo ważny szlak - trasa europejska E4. Większe tradycje przemysłowe (COP - Stalowa Wola, Dębica, Rzeszów). PKB również jest wyższe i różnica będzie się pogłębiać. Tych co chwalą się bezrobociem zmartwi pewnie prognoza IBnGR, ktory przewiduje 13.1% bezrobocia na Podkarpaciu w roku 2008 (4 miejsce w Polsce) i 14.5% na Lubelszczyźnie. Mniejszy potencjał - mniej inwestycji - wolniejszy spadek bezrobocia. Ranking Newsweeka - nie wiadomo nawet na czym się oparł ale zastanawia mnie siła rażenia tego czasopisma skoro od dwóch miesięcy wysuwacie ów ranking jako jedyny argument. Do Arona: zajmij się lepiej wszawicą na Lubelszczyźnie - 530 ognisk to więcej niż w razem wziętej reszcie kraju. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
mikael_mc Re: Najlepsze polskie podregiony... 15.01.06, 22:34 Aha i gratuluję tym detektywom którzy uważają że lublinianin1, madzior1, gwiazda podkarpacia i inni to ja :) Jesteście żałośni - dwa tygodnie temu zaprosilem osobiście Gwiazdę na kawę i szarlotkę w jednej z rzeszowskich restauracji. Świetna dziewczyna - tylko wg was ja i ona to jedna osoba. Szkoda słow na detektywów :) Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Najlepsze polskie podregiony... 15.01.06, 22:56 To może poświęć Gwieździe więcej czasu, zamiast Lublinowi - wszyscy się ucieszą - może ty też na tym skorzystasz:-))) Co do potencjału - zgoda, kotku, to ważne, ale jeżeli nikt właściwie nie wie, jakie są zasoby majątkowe ludności, bo dochody w większości nie są rejestrowane, to i potencjał, związany m.in. z ilością kapitału mozliwego do zainwestowania - jest źle liczony:-) Owszem, są to sumy bardzo małe w porównaniu z wielkimi kapitałami inwestorów zagranicznych, ale za to bardziej trwałe - inwestor zagraniczny dziś jest, jutro leci do Indonezji, czy gdzie tam ma tańszych niewolników. Przypomina się casus Środy Śląskiej sprzed kilku lat, gdy Coca-cola wykorzystała wszelkie możliwe ulgi miasta i sie wyniosła zostawiając miasteczko z potężnym bezrobociem, takim, jakie było zanim się pojawili... A jeśli chodzi o statystykę: tak naprawdę to wszystko to jedna wielka fikcja! Wiesz, ja się nawet cieszę, że uchodzimy za najbiedniejszych - bo jak dobrze to rozegramy, to dostaniemy więcej od Unii:-) Problem w tym, żeby nasze wspaniałe samnorządy tego nie przetraciły bez sensu:-) Samo tempo rozwoju jeszcze o niczym nie świadczy - słychać od paru lat, jak to szybko i wspaniale rozwijają się kraje bałtyckie - a wiesz jak wygląda Litwa? Jest ciemna i biedna! To, że sie szybko rozwija, nie znaczy, ze już osiągnęła nasz poziom! Jeżeli w jakichkolwiek statystykach Litwa jest bogatsza od Lubelszczyzny - to takie statystyki można sobie za przeproszeniem wsadzić... Nie mówiąc o tym, ze kraj wymiera, a ludzie uciekają - jedni na wschód, bo nie czują się dobrze (Rosjanie), inni na zachód, bo mogą. Wilno dwa lata temu miało prawie 600 tys. mieszkańców, dziś ma ok. 530 tys. (!) - żadne polskie miasto w ciągu ostatnich 15 lat tyle nie straciło! Ale statystyka mówi co innego... Prognozy to prognozy - życzę z całego serca, żeby się wam sprawdziły - ale wcale nie muszą - kto pięć lat temu przewidywał taki wzrost cen paliw - żeby podać przykład? Jest cała masa czynników, które mogą spowodować, że te prognozy nie będą za dwa-trzy lata z niczym się zgadzały... A co do nicków - posty spod kilku z nich są tak charakterystyczne - pod względem językowym, składniowym, tematycznym - w najdrobniejszych szczegółach, że nie trzeba być detektywem:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mikael_mc Re: Najlepsze polskie podregiony... 15.01.06, 23:38 Bardzo kontrowersyjna teoria w sprawie Litwy. Wybieram się na tour po Wilnie w przyszły weekend, także nie omieszkam przedstawić Ci moich wrażeń, ale na razie bardzo trudno mi uwierzyc w to co piszesz - czyli to że Polska jest lepsza od Litwy. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 00:03 Ja byłem rok temu - nie sądzę, żeby zmiany byy wstrząsajace. A Wilno jest śliczne - to inna sprawa, tyel że poza scisłym śródmiesciem, w które włożono kupę kasy - generalnie w słabym stanie - przynajmniej tak było rok temu, na starówce wcale nierzadkie były obiekty w straszliwym stanie! - chociaż główne ulice ślicznie poodnawiane:-) akurat ilosci wydatków na zabytki, to moglibyśy się od nich uczyć - poważnie! A co do samej Litwy - na wsi litewskiej ciężko znaleźć nowszy dom niż przedwojenny, jak pojedziesz do Trok, to zobaczysz o co chodzi. Nie zdziw się, jak wieczorem wjedziecie na Litwę i nagle zrobi się ciemno - po prostu ciemno. Jak wróciliśmy do Lublina to mielismy wrażenie, ze Lublin zużywa więcej energii od całej Litwy:-) Zresztą moze dzięki temu się rozwijają, że są oszczędni i mają niskie koszty:-) Aha - ceny o ok. 20-30 % wyższe niż u nas. Odpowiedz Link Zgłoś
mikael_mc Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 00:05 Ok, tak jak mówiłem napiszę małą relację po powrocie w poniedziałek :) Ale mogę opisać tylko to co widziałem w drodze do Wilna. Tak a propos - jak Ty postrzegasz różnice między regionem lubelskim a podkarpackim? Ktory wg Ciebie wypada lepiej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 01:27 Problem jest w tym żeby wschód zaczął razem współpracować. mam tu na myśli i Białystok. Lublin znajduje się też w donrym miejscu (trasa ze wschodu na zachód). Jeśli chodzi o statystyki to powiem Ci że ile ich nie widziałem tyle było różnych danych na te same tematy. Rzeszów różni się od Lublina znacznie. Trzeba wyjść od wielkości obu miast. Temu pierwszemu potrzeba mniej inwestorów żeby poprawić sytuację na rynku pracy. Lublin na dodatek ma dużą liczbę studentów, których kończy w tym mieście studia corocznie tysiące i zapychają rynek pracy. Z jedną rzeczą nie sposób się niezgodzić: lotnisko w Lublinie musi być. Tak więc zamiast gadać gdzie jest lepiej (a lepiej jest na zachodzie Polski), zacznijmy współpracować. Np. autostrada lub bardziej prawdopodobne droga szybkiego ruch z Rzeszowa do Białegostoku przez Lublin. A jeśli chodzi o prognozy to trzymaj duży dystans. Np. w Radomiu miały byc inwestycje i do tej pory nikt się nich nie doczekał a bezrobocie wynosi 27%. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:25 Do mikaela: Tyle razy mnie o to pytałeś, a ja tyle razy ci odpowiadałem, ze już mi się nie chce. W skrócie: miasta i miasteczka porównywalne, wieś u was biedniejsza wyraźnie, z wyłączeniem wiosek "amerykańskich", takich, gdzie połowa ludzi siedzi w Stanach. Ale akurat to, że oni żyją z pieniędzy, które zarabiają zupełnie gdzie indziej, od wielu już lat, świadczy o słabosci gospodarczej regionu nie jego sile. Chyba że się to wreszcie przerodzi w konkretne inwestycje tych ludzi - choćby drobne, a nie tylko będzie to konsumpcja. Do Lulka: Stwierdzenie, ze lepiej jest na zachodzie Polski jest "lekko" nieuprawnione - wystarczy na ten zachód Polski pojechać. To ze np. Wrocław czy Poznań są bogatsze od Lublina, nie świadczy o całych regionach, a tym bardziej o zachodniej Polsce - przyjrzyj się tam mniejszym miastom, miasteczkom i wsiom. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 10:33 Zgadza się ale porównac Lublin można z Wrockiem czy Poznaniem a nie małymi miasteczkami. Byłem wielokrotnie we Wrocku i niestety przepaść jest dość spora i niestety będzie się pogłebiać gdyż tam są inwestorzy a u nas jest gorzej. mam nadzieję że się zmiani bo nie chcę wyjeżdżać z Lublina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:22 Ale ja nie porównuję Lublina do mniejszych miasta tamże, ale regiony do degionów - a jak porównasz np. Świdnicę do Chelma to żadnej przepaści ie ma, a jak porównasz np. Opole Lubelskie z Lwówkiem Śląskim - to jest poważna - na ogromną niekorzysć Lwówka. Lublin z Wrocławiem czy Poznaniem - też nie jest porównywalny - jest dużo mniejszy. Miasta o podobnej wielkości jak Lublin nie ma na Dolnym Śląsku czy w Wielkopolsce - wiec i porównania trudne. Odpowiedz Link Zgłoś
mikael_mc Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 15:06 Moim zdaniem - wieś porównywalna, nawet lepsza, szczególnie wzdłuż najważniejszych szlaków komunikacyjnych i wokół większych miast (Rzeszów, Przemyśl) oraz tam gdzie ludzie żyją z agroturystyki. Miasta powiedziałbym że bogatsze - np Przemyśl sprawia wrażenie znacznie bogatszego niż Zamość, podobnie nieźle jest w Krośnie, Jaroslawiu, Stalowej Woli - te miasta są w czołówce w kategorii miast 20-100 tys. Samego Lublina za dobrze nie znam, ale raczej bez rewelacji, jest większy od Rzeszowa więc trudno to porównac. Mimo to póki Rzeszów ma międzynarodowe lotnisko, halę widowiskową, Reserved, komunikację nocną :), park technologiczny uważam że to bardziej atrakcyjne miasto. Zresztą wszyscy widzimy ile Lublin z Białymstokiem przyciągnęły inwestorów ostatnio, a ile Olsztyn z Rzeszowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.01.06, 17:03 wow! naprawdę w Rzeszowie macie Reserved??? Rewelacja !!! Rzeszów jest już tak bogaty jak Puławy, które też mają Reserved. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:25 Popatrz na zabudowania gospodarcze i ilość maszyn, nie tylko na domy, tym bardziej, że widać, że na Podkarpaciu są mniejsze. Co do turystyki - jak porównujesz turystyczne rejony - to porównój zturystycznymi - u nas dookoła Kazimierza i Nałęczowa też to kwitnie - i to w stopniu dużo większym niż gdziekolwiek na Podkarpaciu. Akurat podkarpackie wioski to ja znam - sporo się po nich najeździłem oglądając różne zabytki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 19:04 Tylko że w Olsztynie jest około 25% bezrobocie. Inwestorów to przyciągnął Wrocław (LG, Siemens). To są inwestycje. Nie pisz mi o jakimś Reserved bo to on niczym nie świadczy. Obecnie w Lublinie budują tzw. centum Lublin-Plaza oraz wielką galerię handlową. Ale ja nie uważam to za jakies mego inwestycje. Odpowiedz Link Zgłoś
podkarpacie Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 09:31 byłem na wakacjach na Litwie i widać, ze jest to bogatszy kraj od Polski i niewiem skąd takie wywody jak powyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 18:31 Też byłem i trudno powiedzieć, żeby była bogatsza, tym bardziej, że rozwarstwienie jest większe niż u nas. Za to z pewnoscią Wilno jest bez porównania z polskimi miastami - na naszą niekorzyść, niestety. Inna sprawa, że jak sie porowna z Ukrainą - to dobrze widać, jak świetnie Litwini wykorzystali ostatnie 15 lat. Jak sie porównuje z nami, trzeba pamiętać, że startowali z dużo niższego poziomu niż my 15 lat temu. W porównaniu z nami - osagnięcia mają bardoz duże, ale jeszcze sporo brakuje - tyle że jak tak dalej pójdzie - to nas przegonią dość szybko. Ale cóż - mniejsze państwo jest bardziej mobilne - u nas zawsze sie znajdzie jakaś kobyła, która ciągnie w dół, jacyś górnicy, na których idą nasze podatki, zawsze łatwiej o niezadowolonych itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 16.01.06, 17:08 Nie macie trasy europejskiej E4. Macie trasę europejską E40. Na każdym drogowskazie tak pisze. Wszy to na Podkarpaciu nie macie? Jest ich pełno, a ciągle są nowe dostawy z Lublina. Dziś z Lublina do Rzeszowa przyjechało kilkadziesiąt busów, w każdym pełno wszy. Tak że jak my mamy to i wy macie. Skąd wiesz ile jest ognisk wszawicy w całej Polsce. Ja myślę ze w samym Rzeszowie jest z 1000 ognisk. Nie wiem na czym oparł ranking Newsweek ale to już ci pisałem napisz protest do Newsweeka a nie mnie się czepiasz. A dodatkowo ja sie wybieram na wakacje na Podkarpacie, tak że wam specjalnie przywiozę nową dostawę wszy. Będziecie zawszeni gorzej niż Bangladesz. Odpowiedz Link Zgłoś
filmstar Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 18:49 Spieprzajcie zawszeni lubelacy, siedźcie u siebie brudasy! Po ch.. do nas jeździcie. Albo wymyć się i wyleczyć! Bo w Polsacie ciągle słychać że macie wszy! Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 18:52 Lublyn - brud, smród, wszawica, ubóstwo. Co sie dziwic - najbiedniejszy region EU :) Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Boże daj im mózgi!!! 16.01.06, 19:00 Daj mózg prezu który tworzy na naszym forum głupi wątek i ciągle go podbija. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Boże daj im mózgi!!! 16.01.06, 19:01 Boże, nie dawaj im mózgów,nie marnuj!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Boże daj im mózgi!!! IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 19:06 To po co łapiesz takie wątki i co ma znaczyć nick? Może to ty sam to tworzysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Boże daj im mózgi!!! IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 19:07 To po co wchodzisz w te wątki? Co znaczy ten nick? Może to ty to tworzysz Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Boże daj im mózgi!!! 16.01.06, 19:07 Nie, tworzy to niejaki prezu (obecnie tajemnica.poliszynela) - od ponad 10 miesięcy czepia się Rzeszowa Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Boże daj im mózgi!!! 16.01.06, 19:08 I ten gosc jest z lublina, ma IP *.it-net.pl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: Boże daj im mózgi!!! IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 19:12 To jedź na niego!!! Co ma Lublin do tego że jakiś 10 letni pryszczaty chłpczyk ma podniętę że wszyscy się wyzywają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:06 Kolejny pokaz metropolitalnej kultury Rzeszowa... My do was nie jeździmy - to wy przyjeżdżacie do nas na studia. My nie mamy po co do was jeździć. Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 19:07 Ciekawe że na lotnisku tyle jest rejestracji: LU, LZ, LKR, LHR itd. Pod multipleksem też często widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 19:09 No, metropolia Lublin. Czym ma nam ta wiocha imponowac, lotniskiem? drogami, autostradą? multipleksem, komunikacją nocną? może nowoczesną halą widowiskową, choćby taką jak nasza (8000 miejsc) Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Przykład trollingu 16.01.06, 19:09 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=69&w=34429704 Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Przykład trollingu 16.01.06, 19:10 Czy to dziwadło prezu myśli że u was zarabia się 10 razy tyle? W końcu to właśnie o was ciągle mowią jak w transie "ściana wschodnia/najbiedniejszy region ue" itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Przykład trollingu 16.01.06, 19:11 Jak ochłoniesz po tym napadzie szału, to zastanów się co ty właściwie robisz i co się z obą dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Przykład trollingu 16.01.06, 19:13 Po prostu mnie wku..acie bo nikt sie nas nie czepia tylko Lublin, z którym nie mamy za wiele wspólnego. Ani ta sama kraina, ani ten sam region. O co wam chodzi? Czepcie się B-stoku, jest jeszcze gorszy od was. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Przykład trollingu 16.01.06, 19:14 Ale my się nie czepiamy Białegostoku i nie mamy zamiaru, w przeciwieństwie do ciebie. Mam ci udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Przykład trollingu 16.01.06, 19:17 Nie czepiam się Białegostoku. Nigdy tego nie robiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Przykład trollingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:12 Słuszna uwaga - mówią jak w transie - bez zastanowienia co i bez wiedzy jak to jest w praktyce. A ty jak w transie też w kółko to samo. Radzę odstawić farmaceutyki:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Przykład trollingu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:10 A ja myślałem że troll trollowi oka nie wykole - a tu troll trollowi trollem!:-) Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 19:09 A ja dziś jechałem w Lublinie autobusem. Nagle kieorwca wstaje i pyta kto jest z Rzeszowa. A tu wszyscy podnoszą rękę opórcz mnie. Buahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 19:11 jak widze zawszonego drapiacego sie czlowieka to wiem ze jest z lublyna. ciekawe ze rzeszow ma 28 polaczen kolejowych z przemyslem na dobe, 34 z tarnowem, 20 z krakowem i 1 z lublynem. bo do tej wiochy na wschodzie nie ma po co jezdzic. a macie sie za niewiadomo kogo Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Najlepsze polskie podregiony... 16.01.06, 19:13 A metro u was jak często jeździ, bo u nas co 7 minut, w szczycie co 5 a między 21a1 to co kwadrans? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.01.06, 07:49 pewnie - macie 1 połączenie kolejowe z Lublinem ale za to 30 autobusowych i busowych. Tak że ktoś jednak jeździ, bo inaczej by się nie opłacało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.01.06, 07:50 Gość portalu: H napisał(a): > Kolejny pokaz metropolitalnej kultury Rzeszowa... > My do was nie jeździmy - to wy przyjeżdżacie do nas na studia. My nie mamy po c> do was jeździć. Mamy. Ja jeżdżę na wakacje na Podkarpacie. I dlatego Podkarpacie jest zawszone buhahahahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.01.06, 07:51 a ja mam apel do Lubelaków - jedźmy masowo na wakacje na Podkarpacie!!! Zawieziemy im miliardy wszy, a on będą nam jeszcze dziękować że wydaliśmy u nich pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Najlepsze polskie podregiony... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 09:06 W życiu nie widziałem wszy - ale jak czytam to wszystko, to boję się jechac na Podkarpacie, żeby po raz pierwszy sę z tymi bestiami nie spotkać:-) Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak odwalcie sie od nas 16.01.06, 19:12 to my zrobimy to samo. uspokójcie swoje wieśniacze trolle. nara wiocho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: odwalcie sie od nas IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 19:13 I na wzajem 160tys. metropolio Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: odwalcie sie od nas 16.01.06, 19:16 Jakbyscie chcieli sie pogodzic to wszyscy mieliby spokoj - ja potrafie ustąpić i przestać trollować, ale wasz prezu i ten drugi troll chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: odwalcie sie od nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:17 Nie potrafisz. Jakbyś chciał to byś przestał. Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: odwalcie sie od nas 16.01.06, 19:18 Potrafiłem odwalić się na np cały listopad, jak nikt od was nie trollował. Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Proszę. Sam środek listopada 16.01.06, 19:27 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=31938104&a=31938104 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek Re: odwalcie sie od nas IP: *.lublin.mm.pl 16.01.06, 19:18 właśnie widzę jak potrafisz przestać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: odwalcie sie od nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:16 Łyczek się odezwał:-) A akurat ludzie ze wsi mają to, czego wam brakuje: honor. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=34144247&a=34144247 I co? Odpowiedz Link Zgłoś
antylubelak Re: odwalcie sie od nas 16.01.06, 19:17 Hehe tylko co on ma wspólnego ze mną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: odwalcie sie od nas IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:20 Jesli nie jest tobą:-), to ma to wspólnego z twoim postępowaniem, że przyznał sie, że zaczął - a jest z Rzesozwa - więc przestań gadać o tym, kto wchodzi, gdzie wchodzi itd. Poza tym on sam (jeżeli nie jets tobą:-) nie ma honoru, bo nie trzyma się swojego słowa. cała wasza grupa (jak twierdzicie) jest sobie równa. Odpowiedz Link Zgłoś
filmstar Do mali_bu 16.01.06, 19:25 1. Tarnowiak i Lublinianin1 to nie ja - przyrzekam. Nie ja założyłem wątek o likwidacji regionu i podregionach. 2. Mam duzo wolnego czasu, nudzi mi sie, nawet jak gram w gry to 4-5 godzin i potem surfuje w necie, w tym 1-2 h na forum 3. Jak jestem wkurzony po calym dniu, to wyladowuje sie na forum 4. Odpowiadam na trolling w wykonaniu mieszkancow waszego miasta 5. Naprawde chcialbym przestac to robic, ale to zalezy tez od waszego postepowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Do mali_bu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:33 To przestań. Pokaż ze masz honor. Bo jak na razie to jesteś na poziomie innych gó..arzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Do mali_bu IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.01.06, 07:47 a to dobry kawał - filmstar odpowiada na trolling w wykonaniu mieszkańców Lublina. A ciekawe kto tu trolluje od miesięcy pod nickiem marketowiec czy mikael mc. Odpowiedz Link Zgłoś