Dodaj do ulubionych

Za to, żeśmy biedni

17.03.06, 18:16
kto dostanie? bo napewno nie szary przeciętny Polak...
Obserwuj wątek
    • Gość: motor lublin Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.range86-139.btcentralplus.com 17.03.06, 19:01
      ciekawe ile pieniedzy pojdzie na Lublin i na nowe technologie,komunikacje,sport
      nowoczesny stadion pilkarski na 30 tys zeby nie trzeba go bylo ciagle
      rozbudowywac ,polaczenie ze Swidnikiem szynobusy ,przeniesie nie DWORCA PKS
      KOLO PKP Z NOWOCZESNYM BUDYNKIEM TEGOZ ,REMONT STAREGO MIASTA I JEGO
      PROMOCJA ,INWESTYCJE W PARKI TECHNOLOGICZNE DOKONCZENIE TEATRU W BUDOWIE Z
      NOWOCZESNYM WNETRZEM I CALOSCIA BUDYNKU JEZELI TO JEST JESZCZE
      MOZLIWE,ROZBUDOWA TRAKCJI TROLEJBUSOWEJ,TRASA WYLOTOWA NA
      WARSZAWKE,OBWODNICA,JEZELI PRZYNAJMNIEJ POLOWA TYCH PROJEKTOW WYPALI TO BEDZIE
      TO WIELKI SUKCES NASZEGO MIASTA.
      • Gość: aron absurd IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.03.06, 19:53
        to jakaś obsesja z przenoszeniem dworca PKS w okolice PKP. Po co wywalać
        dworzec z centrum?
        • Gość: austriak2 To prawda, przecież ten dworzec PKP jest za daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:07
          Zgadzam się w zupełności, jeśli coś, to wybudować odnogę linii kolejowej od
          Łęczyńskiej w kierunku targu i tam, pod zamkiem wybudować końcowy Dworzec PKP!
          Przecież problemem dworca PKP jest to, że leży na kompletnym zadupiu, to jeszcze
          chcą tam przenieść PKS???
          • Gość: aron Re: To prawda, przecież ten dworzec PKP jest za d IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 16:11
            Gość portalu: austriak2 napisał(a):

> Zgadzam się w zupełności, jeśli coś, to wybudować odnogę linii kolejowej od
            > Łęczyńskiej w kierunku targu i tam, pod zamkiem wybudować końcowy Dworzec PKP!

to by było dobre rozwiązanie. Przy okazji możnaby wyburzyć część slumsów na
            Łęczyńskiej.
    • aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 17.03.06, 20:41
      ja uważam że te pieniądze powinny być niedostępne dla Lublina, który i tak jest
      miastem bogatym jak na Polskę.
    • Gość: lublin Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.range86-139.btcentralplus.com 17.03.06, 21:06
      LOTNISKO Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA TO PODSTAWA DLA TEGO MIASTA.
    • stachenka Re: Za to, żeśmy biedni 17.03.06, 23:27
      Taaak, najbardziej paląca potrzeba Lubelszczyzny - nowe autobusy miejskie w
      Lublinie. To na pewno podniesie poziom życia mieszkańców regionu i sprawi, że
      dogonimy nawet najbogatsze regiony Unii.
      • Gość: bonobo Re: Za to, żeśmy biedni? IP: 129.81.192.* 17.03.06, 23:58
        Pieniadze trzeba - przede wszystkim - skutecznie
        inwestowac, a nie "przejadac" na zakup autobusow,
        czy trolejbusow!
        • stachenka Re: Za to, żeśmy biedni? 18.03.06, 18:28
          Tylko czy szanowne władze na to wpadną? :(
    • Gość: jozek46 Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.int.pl 18.03.06, 04:18
      Mam nadzieję,że tych programów nie będzie wdrażał p.Pruszkowski,bo jego
      wdrożeniowej roboty mieszkaniec pozytywnie nie odczuwa!!!
      • Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 08:18
        Gość portalu: jozek46 napisał(a):

> Mam nadzieję,że tych programów nie będzie wdrażał p.Pruszkowski,bo jego
        > wdrożeniowej roboty mieszkaniec pozytywnie nie odczuwa!!!

ja odczuwam - jeżdżąc al. Spółdzielczości Pracy.
        • zo_h Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 08:35
          Oj Aronie ... nie każdy ma to szczęście jeździć po Spółdzielczości Pracy.
          Zresztą jak na tyle "pracy" prezydenta to chyba ciut mało tych owowców, bo
          n-tych projektów raczej nie można zliczyć jako sukcesy. No chyba że sukcesem
          jest sam fakt wydania kilkudziesieciu tysięcy złotych na projekt, który wedle
          słów zamawiającego "nie spełnia ich wymagań".
          • aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 08:47
            ale ja mam szczęście jeździć po Spółdzielczości Pracy i to dość często. Za
            Bryłowskiego było tam ciemno, wąsko i dziura na dziurze. To co, teraz mam
            bluzgać Pruszona za to że zrobił porządną ulicę?

Co mnie obchodzi jakieś lodowisko, hala na Globusie czy cośtam innego? Dla mnie
            ważna jest poprawa komunikacji w północnej części miasta. Ul. Szeligowskiego
            część przypółnocną też zdaje się zbudowano za Pruszona - mi ona zdecydowanie
            ułatwia dojazd do centrum.

Ty wiesz ile się stało na Związkowej kiedyś?

Fakty są takie że w końcu ktoś się zainteresował północną częścią miasta. I za
            to zagłosuję na Pruszona, no chyba że
            1. wystartuje dociek
            2. palikot obieca likwidację MPK
            • aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 08:47
              cenię też Pruszona za to że powoli doprowadza do upadku MPK. To krok w dobrym
              kierunku - zdecydowanie.
              • zo_h Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 09:08
                No wiesz lodowisko powinno Ciebie interesować i to bardzo. Nie tak dawno
                bulwersowałeś się że z Twojej krwawicy opłacane jest SLD. Jest mi przykro że nie
                ronisz równie wielkich krokodylich łez w związku z tą inwestycją.
                A upadek MPK ... hmmm ... nie jestem taki pewien czy powinieneś cieszyć się z
                tego faktu. Tak ukochani prywatni przewoźnicy (w chwili obecnej) chyba nie są w
                stanie udźwignąć na swoich barkach komunikacji całego miasta. Jeśli ludzie nie
                będą mogli jechać komunikacją miejską to jak myślisz co zrobią? Szczęśliwi
                posiadacze czterech kółek wsiądą do nich ... a to niestety jest równoznaczne z
                tym, że znów będziesz stać w korkach na Spółdzielczości Pracy.

PS.

A Spółdzielczości Pracy (przed przebudową) znam bardzo dobrze, więc nie musisz
                mi mówić o tym jak to wyglądało. Aaaaa i nie zapomnij, że ta inwestycja powstała
                przy wydatnej pomocy znienawidzonej UE.
                • aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 09:23
                  Ale Pruszon poza budową bezsensownego lodowiska buduje też rzeczy potrzebne -
                  np. właśnie Al. Spółdzielczości Pracy. Co do SLD to nadal jestem przeciwko
                  finansowaniu tej partii z budżetu i zdania nie zmieniam.

Oczywiście że prywatni przewoźnicy są w stanie udźwignąć komunikację miejską w
                  całości. Trzeba po prostu wpuścić na miasto każdego kto ma niskopodłogowy
                  autobus z normą co najmniej Euro 1. Wtedy znajdą się przewoźnicy dysponujący
                  takim sprzętem np. 10-letnim który można niedrogo nabyc np. w Niemczech. Fakt,
                  nie jest ten sprzęt taki dobry jak obecne Ikarusy i Jelcze z MPK, ale cóż
                  poradzić.

MPK należy zlikwidować, a te autobusy które jeszcze nadają się do jazdy
                  sprzedać na licytacji. Część przewoźników prywatnych kupiłoby np. te lepsze
                  Jelcze i niektóre Neoplany i jeździłyby one dalej po mieście jako komunikacja
                  prywatna. Niektóre stare Ikarusy i Jelcze mógłby kupić ktoś na Śląsku albo
                  jakiś Bangladesz.

Poza tym na rynek przewozów miejskich mogłyby wejśc niektóre PKSy np. PKS Chełm
                  posiada trochę niezłych autobusów np. takich

www.angelfire.com/mech/spider1520/najwiksza_fotogaleria_pksw_i_mpk/index.album?i=119&s=1
                  www.angelfire.com/mech/spider1520/najwiksza_fotogaleria_pksw_i_mpk/index.album?i=115&s=1
                  www.angelfire.com/mech/spider1520/najwiksza_fotogaleria_pksw_i_mpk/index.album?i=116&s=1
                  • zo_h Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 09:34
                    Piszesz że buduje potrzebne rzeczy ... liczba mnoga ... a podajesz zawsze tylko
                    jeden przykład.
                    • Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 12:25
                      zo_h napisał:

> Piszesz że buduje potrzebne rzeczy ... liczba mnoga ... a podajesz zawsze
                      tylko
                      > jeden przykład.

Chodźki, Jaczewskiego, Szeligowskiego, światła Chodźki/Smorawińskiego, teraz
                      mają ponoć robić ul. Choiny. Z punktu widzenia Czechowa są to inwestycje
                      ZASADNICZE. Bryłowski miał Czechów w d...
                      • reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 13:25
                        Tak, niesamowite. Szczególnie że w większości zrobił to rękami i pieniędzmi Reala.
                  • Gość: Murek Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 11:02
                    Jesteś aspołeczny. Pokazuejsz mentalność Kalego - obchodzi cię tylko twój
                    interes na krótką metę. Samorządu nie wybiera się po to, by dbał o partykularne
                    interesy (światła przy wyjeździe z okolic zamieszkania Pruszona na Warszawską)
                    tylko by dbał o rozwój miasta jako całości. Twoja postawa, aronie, doskonale
                    tłumaczy bagno w jakim się znaleźliśmy. Ciekawe, jak bardzo byś wrzeszczał,
                    gdyby ktoś inny prezentował takie poglądy jak twoje, ale zwrócone w swoim tylko
                    kierunku.
                    • Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 12:23
                      to Bryłowski jest aspołeczny bo zrobił Kraśnicką a nie Spółdzielczości Pracy.
                      Za Pruszona zrobiono też Chodźki i Jaczewskiego - plus światła
                      Chodźki/Smorawińskiego.

A Bryłowski Czechów miał w d...

Takie są fakty i ich nie zmienisz.

Zrobiono owszem światła na Warszawskiej koło Pruszona ale nawierzchnia nadal
                      tam jest syfiasta.

Mam gdzieś problemy LSMu, Węglina, Tatar czy Majdanka. Ja mieszkam na
                      Czechowie i ważne są dla mnie modernizacje dróg tutaj, tym bardziej że
                      daaaaaawno ich nie było.
                      • reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 13:33
                        No widzisz, w innych dzielnicach dróg nie remontowano od 8 lat. To co tam
                        mieszkający mają powiedzieć?
                        • Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 15:57
                          reader.a napisał:

> No widzisz, w innych dzielnicach dróg nie remontowano od 8 lat. To co tam
                          > mieszkający mają powiedzieć?

Bryłowski im remontował ulice to niech na niego głosują.
                          • reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 19:30
                            www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060316/ekonomia_a_21-1.F.jpg
              • reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 13:22
                aron2004 napisał:

> cenię też Pruszona za to że powoli doprowadza do upadku MPK. To krok w dobrym
                > kierunku - zdecydowanie.

Ten Henio jest tyle śmieszny co tragiczny w swych przemyśleniach. Pruszon chce
                doprowadzić do upadku MPK kupując 160 autobusów i remontując bazę techniczną -
                tak potrafi rozumować tylko Henio. Sic!
    • Gość: anonim Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.vip-net.pl 18.03.06, 11:58
      NARESZCIE!!!!
    • Gość: VS Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.enterpol.pl 18.03.06, 13:07
      Wolę jezdzic nowym czystym Solarisem po mieście niż dawać po kilka Euro ludziom
      którzy i tak to przepiją i nic z tym ciekawego nie zrobią.Dlaczego tyle ludzi
      uważa,że cos im sie należy zwłaszcza za darmo??
      • Gość: Antek Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:14
        Panowie - pilne
        jak nazywa sie teraz ulica- dawna M.Fornalskiej- bo nie moge nigdzie znalesc
        informacji
        z gory bardzo dziekuje
      • stachenka Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 18:34
        A kto powiedział, że są tylko 2 możliwości przepierdzenia tych pieniędzy i nic
        więcej?
    • Gość: Lulek Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.lublin.mm.pl 18.03.06, 13:39
      Dobrze że Radom nie jest osobnym województwem bo wtedy on zabrałby najwięcej
    • Gość: austriak2 Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:03
      Jeśli będzie tak nadal, że przez Śródmieście (to znaczy 3 maja, Narutowicza,
      Plac Wolności i Plac Litewski) nie będą jeździć tylko trolejbusy, a z
      Piłsudskiego nie będzie jak skręcić w Narutowicza kierunek Głęboka) - to o
      jakiej rozbudowie trakcji tu mowa? Dziś na przykład po Głębokiej trolejbus 152
      (raz na godzinę) jeździ tylko w jednym kierunku, z LSM-u do Abramowic. Nie może
      wrócić tą samą trasą, bo z Piłsudskigo w Narutowicza brak lewoskrętu! Więć
      jeździ tak jak wszystkie na osi wschód-zachód przez Lipową!
      • Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 16:31
        chcialabym z rodzina zwiedzic Botanik- wiosna sie zbliza
        czym dojade prosto pod brame , gdyz niektorzy nie moga isc pieszo
        jaki nr? moze byc panstwowa lub prywatna komunikacja
        b.prosze
        • Gość: maniek.27 Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.lublin.mm.pl 18.03.06, 16:51
          Plany dobre. Tylko czy realizacja będzie tak samo dobra. Z tego co słyszałem to
          właśnie w tym roku powinien pierwszy samolot startować z lubelskiego
          lotniska... Mam nadzieję że w tym wypadku tak niebędzie i plany te się
          zrealizują.
          • stachenka Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... 18.03.06, 18:37
            SIĘ nie zrealizują, niestety. KTOŚ musiałby je zrealizować.
            • Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:02
              nikt nie wie jak dojechac pod brame Botanika?
              myslalam , ze znacie Lublin
              • Gość: aron Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 20:33
                5 18 20 plus busy do Puław
                • Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 20:36
                  ale mnie chodzi o autobus pod brame Botanika a nie zeby kawal drogi isc-za kare
                  sie meczyc?
                  jak promujecie miasto
                  to nie ma autobusu?
                  to jak chca zarobic w Botaniku
                  ja nie rozumiem
                  • Gość: aron Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 22:59
                    przecież można wziąć sobie taksówkę.
                    • Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 11:25
                      ale ja sie nie pytam o taxi
                      ja pytam o komunikacje do panstwowego parku za ktory zaplace bilet
                      jak jestescie do tego przygotowani
                      dojazd to chyba podstawa

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka