skin.polski 17.03.06, 18:16 kto dostanie? bo napewno nie szary przeciętny Polak... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: motor lublin Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.range86-139.btcentralplus.com 17.03.06, 19:01 ciekawe ile pieniedzy pojdzie na Lublin i na nowe technologie,komunikacje,sport nowoczesny stadion pilkarski na 30 tys zeby nie trzeba go bylo ciagle rozbudowywac ,polaczenie ze Swidnikiem szynobusy ,przeniesie nie DWORCA PKS KOLO PKP Z NOWOCZESNYM BUDYNKIEM TEGOZ ,REMONT STAREGO MIASTA I JEGO PROMOCJA ,INWESTYCJE W PARKI TECHNOLOGICZNE DOKONCZENIE TEATRU W BUDOWIE Z NOWOCZESNYM WNETRZEM I CALOSCIA BUDYNKU JEZELI TO JEST JESZCZE MOZLIWE,ROZBUDOWA TRAKCJI TROLEJBUSOWEJ,TRASA WYLOTOWA NA WARSZAWKE,OBWODNICA,JEZELI PRZYNAJMNIEJ POLOWA TYCH PROJEKTOW WYPALI TO BEDZIE TO WIELKI SUKCES NASZEGO MIASTA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron absurd IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 17.03.06, 19:53 to jakaś obsesja z przenoszeniem dworca PKS w okolice PKP. Po co wywalać dworzec z centrum? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak2 To prawda, przecież ten dworzec PKP jest za daleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:07 Zgadzam się w zupełności, jeśli coś, to wybudować odnogę linii kolejowej od Łęczyńskiej w kierunku targu i tam, pod zamkiem wybudować końcowy Dworzec PKP! Przecież problemem dworca PKP jest to, że leży na kompletnym zadupiu, to jeszcze chcą tam przenieść PKS??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: To prawda, przecież ten dworzec PKP jest za d IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 16:11 Gość portalu: austriak2 napisał(a): > Zgadzam się w zupełności, jeśli coś, to wybudować odnogę linii kolejowej od > Łęczyńskiej w kierunku targu i tam, pod zamkiem wybudować końcowy Dworzec PKP! to by było dobre rozwiązanie. Przy okazji możnaby wyburzyć część slumsów na Łęczyńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 17.03.06, 20:41 ja uważam że te pieniądze powinny być niedostępne dla Lublina, który i tak jest miastem bogatym jak na Polskę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.range86-139.btcentralplus.com 17.03.06, 21:06 LOTNISKO Z PRAWDZIWEGO ZDARZENIA TO PODSTAWA DLA TEGO MIASTA. Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Za to, żeśmy biedni 17.03.06, 23:27 Taaak, najbardziej paląca potrzeba Lubelszczyzny - nowe autobusy miejskie w Lublinie. To na pewno podniesie poziom życia mieszkańców regionu i sprawi, że dogonimy nawet najbogatsze regiony Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bonobo Re: Za to, żeśmy biedni? IP: 129.81.192.* 17.03.06, 23:58 Pieniadze trzeba - przede wszystkim - skutecznie inwestowac, a nie "przejadac" na zakup autobusow, czy trolejbusow! Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Za to, żeśmy biedni? 18.03.06, 18:28 Tylko czy szanowne władze na to wpadną? :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jozek46 Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.int.pl 18.03.06, 04:18 Mam nadzieję,że tych programów nie będzie wdrażał p.Pruszkowski,bo jego wdrożeniowej roboty mieszkaniec pozytywnie nie odczuwa!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 08:18 Gość portalu: jozek46 napisał(a): > Mam nadzieję,że tych programów nie będzie wdrażał p.Pruszkowski,bo jego > wdrożeniowej roboty mieszkaniec pozytywnie nie odczuwa!!! ja odczuwam - jeżdżąc al. Spółdzielczości Pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 08:35 Oj Aronie ... nie każdy ma to szczęście jeździć po Spółdzielczości Pracy. Zresztą jak na tyle "pracy" prezydenta to chyba ciut mało tych owowców, bo n-tych projektów raczej nie można zliczyć jako sukcesy. No chyba że sukcesem jest sam fakt wydania kilkudziesieciu tysięcy złotych na projekt, który wedle słów zamawiającego "nie spełnia ich wymagań". Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 08:47 ale ja mam szczęście jeździć po Spółdzielczości Pracy i to dość często. Za Bryłowskiego było tam ciemno, wąsko i dziura na dziurze. To co, teraz mam bluzgać Pruszona za to że zrobił porządną ulicę? Co mnie obchodzi jakieś lodowisko, hala na Globusie czy cośtam innego? Dla mnie ważna jest poprawa komunikacji w północnej części miasta. Ul. Szeligowskiego część przypółnocną też zdaje się zbudowano za Pruszona - mi ona zdecydowanie ułatwia dojazd do centrum. Ty wiesz ile się stało na Związkowej kiedyś? Fakty są takie że w końcu ktoś się zainteresował północną częścią miasta. I za to zagłosuję na Pruszona, no chyba że 1. wystartuje dociek 2. palikot obieca likwidację MPK Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 08:47 cenię też Pruszona za to że powoli doprowadza do upadku MPK. To krok w dobrym kierunku - zdecydowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 09:08 No wiesz lodowisko powinno Ciebie interesować i to bardzo. Nie tak dawno bulwersowałeś się że z Twojej krwawicy opłacane jest SLD. Jest mi przykro że nie ronisz równie wielkich krokodylich łez w związku z tą inwestycją. A upadek MPK ... hmmm ... nie jestem taki pewien czy powinieneś cieszyć się z tego faktu. Tak ukochani prywatni przewoźnicy (w chwili obecnej) chyba nie są w stanie udźwignąć na swoich barkach komunikacji całego miasta. Jeśli ludzie nie będą mogli jechać komunikacją miejską to jak myślisz co zrobią? Szczęśliwi posiadacze czterech kółek wsiądą do nich ... a to niestety jest równoznaczne z tym, że znów będziesz stać w korkach na Spółdzielczości Pracy. PS. A Spółdzielczości Pracy (przed przebudową) znam bardzo dobrze, więc nie musisz mi mówić o tym jak to wyglądało. Aaaaa i nie zapomnij, że ta inwestycja powstała przy wydatnej pomocy znienawidzonej UE. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 09:23 Ale Pruszon poza budową bezsensownego lodowiska buduje też rzeczy potrzebne - np. właśnie Al. Spółdzielczości Pracy. Co do SLD to nadal jestem przeciwko finansowaniu tej partii z budżetu i zdania nie zmieniam. Oczywiście że prywatni przewoźnicy są w stanie udźwignąć komunikację miejską w całości. Trzeba po prostu wpuścić na miasto każdego kto ma niskopodłogowy autobus z normą co najmniej Euro 1. Wtedy znajdą się przewoźnicy dysponujący takim sprzętem np. 10-letnim który można niedrogo nabyc np. w Niemczech. Fakt, nie jest ten sprzęt taki dobry jak obecne Ikarusy i Jelcze z MPK, ale cóż poradzić. MPK należy zlikwidować, a te autobusy które jeszcze nadają się do jazdy sprzedać na licytacji. Część przewoźników prywatnych kupiłoby np. te lepsze Jelcze i niektóre Neoplany i jeździłyby one dalej po mieście jako komunikacja prywatna. Niektóre stare Ikarusy i Jelcze mógłby kupić ktoś na Śląsku albo jakiś Bangladesz. Poza tym na rynek przewozów miejskich mogłyby wejśc niektóre PKSy np. PKS Chełm posiada trochę niezłych autobusów np. takich www.angelfire.com/mech/spider1520/najwiksza_fotogaleria_pksw_i_mpk/index.album?i=119&s=1 www.angelfire.com/mech/spider1520/najwiksza_fotogaleria_pksw_i_mpk/index.album?i=115&s=1 www.angelfire.com/mech/spider1520/najwiksza_fotogaleria_pksw_i_mpk/index.album?i=116&s=1 Odpowiedz Link Zgłoś
zo_h Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 09:34 Piszesz że buduje potrzebne rzeczy ... liczba mnoga ... a podajesz zawsze tylko jeden przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 12:25 zo_h napisał: > Piszesz że buduje potrzebne rzeczy ... liczba mnoga ... a podajesz zawsze tylko > jeden przykład. Chodźki, Jaczewskiego, Szeligowskiego, światła Chodźki/Smorawińskiego, teraz mają ponoć robić ul. Choiny. Z punktu widzenia Czechowa są to inwestycje ZASADNICZE. Bryłowski miał Czechów w d... Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 13:25 Tak, niesamowite. Szczególnie że w większości zrobił to rękami i pieniędzmi Reala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murek Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 11:02 Jesteś aspołeczny. Pokazuejsz mentalność Kalego - obchodzi cię tylko twój interes na krótką metę. Samorządu nie wybiera się po to, by dbał o partykularne interesy (światła przy wyjeździe z okolic zamieszkania Pruszona na Warszawską) tylko by dbał o rozwój miasta jako całości. Twoja postawa, aronie, doskonale tłumaczy bagno w jakim się znaleźliśmy. Ciekawe, jak bardzo byś wrzeszczał, gdyby ktoś inny prezentował takie poglądy jak twoje, ale zwrócone w swoim tylko kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 12:23 to Bryłowski jest aspołeczny bo zrobił Kraśnicką a nie Spółdzielczości Pracy. Za Pruszona zrobiono też Chodźki i Jaczewskiego - plus światła Chodźki/Smorawińskiego. A Bryłowski Czechów miał w d... Takie są fakty i ich nie zmienisz. Zrobiono owszem światła na Warszawskiej koło Pruszona ale nawierzchnia nadal tam jest syfiasta. Mam gdzieś problemy LSMu, Węglina, Tatar czy Majdanka. Ja mieszkam na Czechowie i ważne są dla mnie modernizacje dróg tutaj, tym bardziej że daaaaaawno ich nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 13:33 No widzisz, w innych dzielnicach dróg nie remontowano od 8 lat. To co tam mieszkający mają powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 15:57 reader.a napisał: > No widzisz, w innych dzielnicach dróg nie remontowano od 8 lat. To co tam > mieszkający mają powiedzieć? Bryłowski im remontował ulice to niech na niego głosują. Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 19:30 www.rzeczpospolita.pl/teksty/wydanie_060316/ekonomia_a_21-1.F.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 13:22 aron2004 napisał: > cenię też Pruszona za to że powoli doprowadza do upadku MPK. To krok w dobrym > kierunku - zdecydowanie. Ten Henio jest tyle śmieszny co tragiczny w swych przemyśleniach. Pruszon chce doprowadzić do upadku MPK kupując 160 autobusów i remontując bazę techniczną - tak potrafi rozumować tylko Henio. Sic! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.vip-net.pl 18.03.06, 11:58 NARESZCIE!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VS Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.enterpol.pl 18.03.06, 13:07 Wolę jezdzic nowym czystym Solarisem po mieście niż dawać po kilka Euro ludziom którzy i tak to przepiją i nic z tym ciekawego nie zrobią.Dlaczego tyle ludzi uważa,że cos im sie należy zwłaszcza za darmo?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 13:14 Panowie - pilne jak nazywa sie teraz ulica- dawna M.Fornalskiej- bo nie moge nigdzie znalesc informacji z gory bardzo dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Za to, żeśmy biedni 18.03.06, 18:34 A kto powiedział, że są tylko 2 możliwości przepierdzenia tych pieniędzy i nic więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lulek Re: Za to, żeśmy biedni IP: *.lublin.mm.pl 18.03.06, 13:39 Dobrze że Radom nie jest osobnym województwem bo wtedy on zabrałby najwięcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: austriak2 Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 14:03 Jeśli będzie tak nadal, że przez Śródmieście (to znaczy 3 maja, Narutowicza, Plac Wolności i Plac Litewski) nie będą jeździć tylko trolejbusy, a z Piłsudskiego nie będzie jak skręcić w Narutowicza kierunek Głęboka) - to o jakiej rozbudowie trakcji tu mowa? Dziś na przykład po Głębokiej trolejbus 152 (raz na godzinę) jeździ tylko w jednym kierunku, z LSM-u do Abramowic. Nie może wrócić tą samą trasą, bo z Piłsudskigo w Narutowicza brak lewoskrętu! Więć jeździ tak jak wszystkie na osi wschód-zachód przez Lipową! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 16:31 chcialabym z rodzina zwiedzic Botanik- wiosna sie zbliza czym dojade prosto pod brame , gdyz niektorzy nie moga isc pieszo jaki nr? moze byc panstwowa lub prywatna komunikacja b.prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maniek.27 Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.lublin.mm.pl 18.03.06, 16:51 Plany dobre. Tylko czy realizacja będzie tak samo dobra. Z tego co słyszałem to właśnie w tym roku powinien pierwszy samolot startować z lubelskiego lotniska... Mam nadzieję że w tym wypadku tak niebędzie i plany te się zrealizują. Odpowiedz Link Zgłoś
stachenka Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... 18.03.06, 18:37 SIĘ nie zrealizują, niestety. KTOŚ musiałby je zrealizować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 19:02 nikt nie wie jak dojechac pod brame Botanika? myslalam , ze znacie Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 20:33 5 18 20 plus busy do Puław Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 20:36 ale mnie chodzi o autobus pod brame Botanika a nie zeby kawal drogi isc-za kare sie meczyc? jak promujecie miasto to nie ma autobusu? to jak chca zarobic w Botaniku ja nie rozumiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.lublin.enterpol.pl 18.03.06, 22:59 przecież można wziąć sobie taksówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofia Re: Przez Śródmieście tylko trolejbusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.06, 11:25 ale ja sie nie pytam o taxi ja pytam o komunikacje do panstwowego parku za ktory zaplace bilet jak jestescie do tego przygotowani dojazd to chyba podstawa Odpowiedz Link Zgłoś