Dodaj do ulubionych

Manifestacja na deptaku

26.03.06, 21:34
ręce precz od Białorusi!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: austriak2 Młodzi przeciwni Robertowi Mugabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:25
      Co myślicie o takiej demonstracji? Niepokoi wszak mnie i zasmuca fakt łamania
      praw człowieka w Zimbabwe. Bardzo troskam się też o Somalię i Mozambik...
      • Gość: H Re: Młodzi przeciwni Robertowi Mugabe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:26
        To demonstruj! Broni ci ktoś?
        • Gość: austriak2 A co, Zimbabwe to co, pies może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 23:38
          A co się tak zacietrzewiłeś, co, sytuacja w Zimbabwe pewnie nic a nic cię nie
          obchodzi???
          • Gość: H Re: A co, Zimbabwe to co, pies może? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 00:15
            Ja sie zacietrzewiłem? Przecież namawiam cię, byś wyszedł na deptak i otworzył
            ludziom oczy, na to co się dzieje w Zimbabwe! A dzieje sie tam znacznie gorzej
            niz na Białorusi i nie ma co sobie z tego żartów robić. Problem w tym tylko, że
            Białoruś mamy za miedzą, a gdzie leży Zimbabwe, to statystyczny Polak nie wie.
            • Gość: austriak2 Każdy Polak wie że jest w Afry-ce i to wystarczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 00:31
              Wystarczy, no nie?
            • Gość: austriak2 Problem Białorusi-Polska za miedzą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 00:32
              Problem w tym, że Białoruś ma Polskę za miedzą, z której chcą jej eksportować
              oszołoma balcerowicza.
              • folkatka Re: Problem Białorusi-Polska za miedzą. 27.03.06, 00:36

Widszisz, tylko że to dzięki temu oszołomowi to nie my jeździmy do nich
                pracować, lecz oni do nas - mimo że ichnia propaganda wmawia im, że u nas to
                taka bieda że studentki oddają się na ulicach za kromkę chleba.
                • Gość: Polaczek Re: Problem Białorusi-Polska za miedzą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 00:50
                  Tak, a nasi obywatele muszą jeździć do takich krajów, gdzie oszołomy pokroju
                  Balcerowicza zliberalizowały gospodarkę zupełnie i jest pełno pracy, jak np. mw
                  Irlandii.
                  Austriak, zastanów się, zanim coś powiesz.
                  • Gość: austriak2 Irlandia to terroryści katoliccy i brudasy i tyle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:30
                    Wcale tak nie zliberalizowali gospodarki - poza tym nie pojechałbym nigdy
                    podcierać dupy tym chamskim, i wiecznie zachlanym wsiochom z Irlandii, co nawet
                    własnego języka w mordzie zapomnieli. Na pytanie "Czy mówisz po irlandzku?"
                    dostają szału i odpowiadają "A po co? Angielski przecież międzynarodowy". I oni
                    do tego jeszcze deklarują kopciuchy-kato-pastuchy jak to nie znoszą "angoli".
                    Dobre - mówią po angielsku i nie znoszą angoli!
                    • Gość: Polaczek Re: Irlandia to terroryści katoliccy i brudasy i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:14
                      A jednak nasi muszą tam jeździć. I będzie ich jeździć jeszcze więcej, jeśli
                      Jarek i s-ka będą toczyć śmieszne wojenki, zamiast robić coś dla Polski. Polska
                      to nie piaskownica i czas to zrozumieć.
                • Gość: aradian Re: Problem Białorusi-Polska za miedzą. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.03.06, 00:57
                  Folkatka, dzięki temu, że daliście się wytutkać takim jak Wałęsa i Kwaśniewski
                  tudzież innym Balcerowiczom jeździcie za chlebem po całym świecie. Propaganda
                  zaćmiła wam kompletnnie umysły.A Białorusini wiedzą co robią, nie chcą takiej
                  demokracji jak polska. A czy wiesz jakie nastroje panują obecnie na Ukrainie,
                  dobrze, że oprzytomnieli na czas po pomarańczowej rewolucji. A wy Polacy nie
                  byliście czujni na swoich wrogów no i niestety lepsze jutro mieliście wczoraj!!!
                  • Gość: Polaczek Re: Problem Białorusi-Polska za miedzą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 10:00
                    A ty? W jakim liberalnym kraju siedzisz?
                  • Gość: H Re: Problem Białorusi-Polska za miedzą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:17
                    "Oprzytomnieli na czas"? Przecież Julia i Juszczenko zebrali wiecej głosów niż
                    Janukowycz. Janukowycz (dane na gazecie w tej chwili): 25,5 % a Julia (23,6 %) i
                    Juszczenko (17 %) razem ponad 40 %.
                • Gość: austriak2 Zdziadziała wiocha Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 13:33
                  Chyba nie powiesz że do Lublyna przyjeżdżają - w fabryce gdzie ja pracuję przez
                  chwilę pracowało za 300 zł, chleb oraz papierosy dwóch Ukraińców i jeden
                  Czeczeniec - nawet im się taki "biznes" nie opłacił - wyjechali już do 4 x
                  bogatszych Czech. Do takiej zdziadziałej syfiącej burakami wiochy jak Lublin to
                  nawet Ukrainiec z kulawą nogą nie zajrzy!
                  • folkatka Re: Zdziadziała wiocha Lublin 27.03.06, 19:10

Aradian, mnie nie przekonasz ze kiedys było lepiej. Doskonale pamietam kolejki
                    i puste półki w latach 80., i to, że po raz pierwszy w zyciu banany jadłam mając
                    10 lat. Dlatego popieram całym sercem kapitalizm, bo mimo tego że ma wady
                    niczego lepszego nie wymyslono. Problemem jest to że w Polsce de facto mamy
                    quasi socjalizm.
                    • Gość: austriak2 Banany na Białorusi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:26
                      Bananowy kapitalizm, Jezu, jakaś ty dziecinna, a ile masz lat? A może masz
                      rentę, że w Lublinie jest tak cool?
                      • folkatka Re: Banany na Białorusi! 27.03.06, 19:40

Nie jestem dziecinna, a może jestem - nie wiem...No dobrze, moge być. A co do
                        tego ile mam lat - napisałam to w jednym z aktualnych wątków - poszukaj. Z tymi
                        bananami miałam na mysli ogólną dostępność wszystkiego, o czym w latach 80. czy
                        wczesniej mozna było sobie pomarzyć. MOze jest to bardzo negatywne, ze
                        postrzegam swiat przez ten pryzmat, ze dla mnie wazniejsze od politykierskiego
                        teoretyzowania na temat czy Balcerowicz/kapitalizm jest zły czy dobry, jest to,
                        ze moge w każdej chwili kupic sobie swieze banany, jesli juz pozostaniemy przy
                        tycm przykładzie. Ze nie musze stać godzinami w kolejce by kupić dwie rolki
                        papieru toaletowego,albo podpaski (narazająć się przy okazji na drwiny
                        przechodzących facetów). Rozumiesz - takie codzienne, proste upokorzenia - to
                        pamietam z PRL. I ciesze sie że teraz juz tego nie ma.
                        Odpowiadając na Twoje drugie pytanie: nie, nie jestem na rencie. Nie mogę juz
                        długo znaleźć pracy. I wcale nie uwazam ze w Lublinie jest cool. Ale ja kocham
                        to miasto.
                        • Gość: austriak2 Balcerowicz niech się powiesi. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:16
                          Życzyłbym mu, żeby na przykład wpadł na TIRA!
                  • Gość: Polaczek Re: Zdziadziała wiocha Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 19:12
                    A na wsi siedzi ich kilkanaście tysięcy.
                  • Gość: aron Re: Zdziadziała wiocha Lublin IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 27.03.06, 20:03
                    Gość portalu: austriak2 napisał(a):

> Chyba nie powiesz że do Lublyna przyjeżdżają - w fabryce gdzie ja pracuję
                    przez
                    > chwilę pracowało za 300 zł, chleb oraz papierosy dwóch Ukraińców i jeden
                    > Czeczeniec - nawet im się taki "biznes" nie opłacił - wyjechali już do 4 x
                    > bogatszych Czech. Do takiej zdziadziałej syfiącej burakami wiochy jak Lublin
                    to
                    > nawet Ukrainiec z kulawą nogą nie zajrzy!

to proponuję zajrzeć na Nadstawną i Pocztową czy faktycznie nikt nie zagląda.
                    • Gość: austriak2 Wolę Ukraińców od angolskich "natywnych" debilów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 12:19
                      Nie brzydzę się tak nimi jak natywnymi "nauczycielami" angielskiego - to właśnie
                      ci masowo tu przyjeżdżają i zabierają NASZYM absolwentom filologii pracę! A nie
                      żadni Ukraińcy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka