pulawiak204 09.04.06, 13:54 w sondażu TNS OBOP: mieszkańcy Puław, Kazimierza, Nałęczowa, Dęblina i Ryk opowiedzieli się za przyłączeniem do województwa mazowieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lsm2006 Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 15:12 swoją drogą nie dziwię się Puławom, że chcą się odłączyć jeżeli nasze województwo lubelskie to najbiedniejsze w Polsce:( a zawsze Puławy mi się kojarzyły z Warszawą a nie z naszym województwem. Tylko szkoda bo w ten sposób stracimy miasto, w którym jest największy zakład przemysłowy-Azoty, Mostostal , itd. Instytuty naukowo - badawcze i niezłe zabytki i atrakcje turystyczne trójkąta turystycznego Puławy - Kazimierz - Nałęczów. Szkoda:( Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 15:14 lsm2006 napisał: > swoją drogą nie dziwię się Puławom, że chcą się odłączyć jeżeli nasze > województwo lubelskie to najbiedniejsze w Polsce:( Znowu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianin Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.vlan308.nemes.lubman.net.pl 12.04.06, 12:53 Chcą do bogatszego, lecz będzie trochę szkoda. Niezwykle fajne miejsca, lecz ta strona Wisły od zawsze była Lubelszczyzną ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.pl / *.enterpol.pl 12.04.06, 16:56 Gość portalu: lublinianin napisał(a): > Chcą do bogatszego, lecz będzie trochę szkoda. Niezwykle fajne miejsca, lecz ta strona Wisły od zawsze była Lubelszczyzną ... tamta też - np. Góra Puławska, Janowiec, Clickava... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Lublinianin z dziada pradziada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 01:01 Tak jest. Zajebisty trójkąt turystyczny wypromowany przez frajerski Lublin który zawsze pozwalał się opluwać. Szczególnym frajerstwem Lublina jest nie włączenie siebie samego do tego wielce mi atrakcyjnego trójkąta z Puławami na czele. Zwłaszcza Puławy są cholernie atrakcyjne turystycznie wraz ze swoją Starówką w postaci dworca PKS i okolic! Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Lublinianin z dziada pradziada 13.04.06, 16:22 No to Lublin przyłączy się do województwa małopolskiego. W XVI wieku, najlepszej epoce nie tylko Lublina ale i Polski, Lublinowi było bliżej do Krakowa niż do Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 15:18 A podasz jakiś link do tego sondażu? Kto go zlecił TNS OBOP? Proponuję spojrzeć trochę za Wisłę, gdzie zaczyna się Mazowieckie, jak tam cudownie:-) Dobrze wiadomo, że "bogactwo" Mazowsza wynika z tylko i wyłącznie z Warszawy. Był nawet (i chyba jest nadal) pomysł wydzielenia Warszawy z województwa mazowieckiego, jako odrębne województwo stołeczne, a wtedy reszta mogłaby wyciągnąć łapę po środki unijne dla najbiedniejszyhc regionów, razem z podlaskim, lubelskim i podkarpackim. Takie to bogate województwo... Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 15:26 No jak to. Już sama litera W na tablicy rejstracyjnej daje prestiż i uznanie w kraju.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Tablice sie "zeuropeizują" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:02 Miejmy nadzieję że już niedługo nie będzie znać po tablicach rejestracyjnych kto skąd jest, jak np na Węgrzech czy w Hiszpanii. A poza tym W nie daje prestiżu lecz pośmiewisko - nie ma gorszego chamstwa na szosach niż w W! Cała PL tak twierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Puławy do Mazowieckiego 13.04.06, 16:24 Wręcz przeciwnie. Słyszałem, że w miejscowościach turystycznych na ludzi mających samochody z rejestracją na literę "W" mówi się "złodzieje". W większości przypadków niesłusznie ale nie ma dymu bez ognia... Odpowiedz Link Zgłoś
lsm2006 Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 15:30 tyle u nas czekamy na jakieś lotnisko. Miało być w Świdniku, pożniej Niedzwiada, a teraz w odległości 75 km od Lublina ....w Dęblinie koło Puław. Krew zalewa,że nasze miasto co ma 400 tys, nie będzie miało lotniska a trzeba jezdzić do Warszawy, Rzeszowa, Krakowa, Katowic. I zamiast mieć na miejscu w Świdniku:( Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 15:33 Ach naprawdę przestań się już wysilać, to jest żenujące.:( Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 15:39 1.A jak Puławy się odłączą, to będą mieli bliżej do lotniska. Heh. Staraj się bardziej. 2.Wszystkie 4 miasta nie musiały budować lotniska od podstaw, tylko zostały przemianowane z wojskowych na cywilne. Staraj się bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
lsm2006 Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 16:00 1. Katowice - Pyrzowice www.gtl.com.pl/ 2. Reszów - Jasionka www.lotnisko-rzeszow.pl/ 3. Kraków - Balice www.lotnisko-balice.pl/ 4. Warszawa - Okęcie www.porty-lotnicze.com.pl/ 5. Łódź - Lublinek www.airport.lodz.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=31&Itemid=104&lang=iso-8859-2 W planach są w Dęblinie k. Puław i Kielcach ( mam na myśli te " blisko " Lublina ) Dlaczego u nas w Lublinie nie moze być lotnisko w Świdniku czy my nie mamy tradycji lotniczych ? Poważnie byłyby traktowany Lublin jezeli miałby lotnisko a tak to co 200 km do Wawy ? Gratuluję dobrego samopoczucia ale bez lotniska, które nie będzie w pobliżu Lublina to jesteśmy traktowani jak koniec Polski :( Aha jest jeszcze w Łodzi: Miedzynarodowy Port Lotniczy Łódź - Lublinek www.airport.lodz.pl/index.php? option=com_content&task=view&id=31&Itemid=104&lang=iso-8859-2 - tyle , ze zbieżnosć nazw Lublin A Lublinek;) ' Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Puławy do Mazowieckiego 09.04.06, 16:10 Do kogo ty kierujesz te "pretensje"? Poza tym poznaj fakty, a nie kolorowe strony internetowe i wypowiedzi ludzi nie do końca prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Puławy do Mazowieckiego 13.04.06, 16:26 Lublinianie, skoro głosowaliście na takich ludzi, jak - Izabela Sierakowska - Zdzisław Podkański - Józef Żywiec - Ryszard Bender - Grzegorz Kurczuk, to nie dziwcie się, że nie załatwili budowy lotniska. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Puławy do Mazowieckiego 12.04.06, 13:22 lotnisko będzie jednak w Świdniku, chyba bylo coś o tym przy okazji wizyty Zyty (rymuje się nieźle) pozdro z podkarpacia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 15:36 pulawiak204 napisał: > w sondażu TNS OBOP: mieszkańcy Puław, Kazimierza, Nałęczowa, Dęblina i Ryk > opowiedzieli się za przyłączeniem do województwa mazowieckiego. zazdrościcie dobrobytu Zwoleniowi i Szydłowcowi? Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 15:48 Lublin zazdrości dobrobytu Terespola, Hrubieszowa, Rejowca :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 15:53 wiadomosci.onet.pl/1,15,11,18693934,52372558,2100836,0,forum.html Lublin to prowincja kazdy tak opowie w całym kraju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
halevi Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 16:02 Nawet w Radomiu dochodzą do wniosku, że bycie w Mazowieckim spowodowało degradację miasta, a co dopiero powiedzieć o miastach wielkości Puław... Myślę, że władze Puław mają więcej oleju w głowie, niż autor tego wątku. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin "Szczeciniak" i "Wrocławianin" z Lublina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:09 Ten "Szczeciniak" i "gość z Wrocka" to były z pewnością kmioty Lublina srające na własne miasto. Ale polskie miasta: Szczecin (kolejne blokowisko) i Wrocław (bloki koło samego Rynku) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Puławy do Mazowieckiego 13.04.06, 16:28 Województwo mazowieckie, gdyby odliczyć Warszawę, metropolię państwa totalnie scentralizowanego, miałoby gorsze wskaźniki gospodarcze niż Lubelszczyzna. Województwo mazowieckie to przecież: - Gostynin, Ostrołęka, Ciechanów, Mława, Siedlce, Mordy, Sokołów, Żyrardów (rodzinne miasto Leszka Millera), Skierniewice. A zwłaszcza Pruszków i Wołomin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 16:04 zazdrościmy dobrobytu takim mazowieckim miastom jak Mława ( 30% bezrobocia), Płock (25%), Radom (25%), Szydłowiec (38%), Przysucha (27%) itp. itd. U nas najwięcej ma Włodawa - 24%. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 16:11 a czym się Lublin ma pochwalić nie ma już w nim żadnego przemysłu tylko farmerzy zastali ;) Odpowiedz Link Zgłoś
reader.a Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 16:16 Racja, u nas już nie ma sytuacji kiedy przyszłość miasta zależy od jednego zakładu. To relikt komunizmu i budowy miast-osiedli otoczonych jednym zakładem. Na bazie upadłego Daewoo powstało conajmniej kilkanaście niezależnych od siebie firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 18:53 pulawiak204 napisał: > a czym się Lublin ma pochwalić nie ma już w nim żadnego przemysłu tylko > farmerzy zastali ;) a jaki WIELKI przemysł jest w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
hubertkm Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 21:22 pulawiak204 napisał: > a czym się Lublin ma pochwalić nie ma już w nim żadnego przemysłu tylko > farmerzy zastali ;) No i super! Mamy czyste powietrze, zdrowiej nam się żyje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Lublinianin z dziada pradziada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 01:06 No to fajnie: nawet takie blokowisko jak Puławy pozwala sobie na opluwanie jednego z najstarszych i najbogatszych w zabytki miast Polski! I chwali się swoim porośniętym chwastami parkiem. Cóż, owinąć g... w papierek to też sztuka! No nie, my Lublinianie nie pozwalajmy sobie na pyskówki z blokowiskami. Bo niedługo to Czuby się odłączą od Lublina i zaczną go opluwać! Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Lublinianin z dziada pradziada 12.04.06, 01:24 Gość portalu: Lublinianin napisał(a): > Puławy .... owinąć g... w papierek to też sztuka! _____ Drogi Lublinianie, Serdecznie dziękuję za krótką lekcję historii. Pozdrowienia z Aten Północy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Re: Lublinianin z dziada pradziada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 12:38 A coż to za porównanie? Ateny Północy? Słyszałem że Paczków to polskie Carcassonne. No bo szlak mnie trafia jeśli dowiaduję się że jakaś kretynka-przewodniczka po tym całym nieszczęsnym parku mówi wycieczce z Nowego Sącza, że w Lublinie to "jeśli zamek będzie zamknięty, to nie ma nic do zwiedzania". Co za prostactwo! Niedługo okaże się że Lubartów i Łęczna jest ciekawszy od Lublina! Niestety, Puławy to tylko blokowisko wzdłuż szosy. Smutne ale prawdziwe. Ludzie z Lublina, więcej samoświadomości, nie dajmy się opluwać byle prowincji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Lublinianie! Głowa do góry! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 13:05 I słuchaj, twój kretyński temat jest kolejnym "występem pogardy" dla mojego miasta Lublina - jednego z najstarszych, najbogatszych w zabytki i najpiękniejszych miast Polski. A jak ci się nie podoba to spadaj do Radomia - przecież chcesz być razem z nim w jednym województwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman hej, puławiak? IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 20:43 czy zastanawiałeś się co jest powodem twojej frustracji? W pracy coś nie tak, czy może żona zeszła na "złą drogę"? A może synek sie rozpił? Pomyśl nad tym co bredzisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: hej, puławiak? 10.04.06, 21:05 Gość portalu: bosman napisał(a): > czy zastanawiałeś się co jest powodem twojej frustracji? W pracy coś nie tak, > czy może żona zeszła na "złą drogę"? A może synek sie rozpił? Pomyśl nad tym co > > bredzisz. _____ VICE VERSA Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_mroowek Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 21:36 A ja mam problem wielkości naszego województwa w dolnej części pleców. Ciekawe jednak czy mieszkańcy Puław woleliby mieszkać w stanie New York , czy w woj. mazowieckim? Czy były robione na ten temat jakieś ankiety? Może ktoś zna statystyki? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 21:40 mnie się wydaje że mają kompleksy wobec Zwolenia. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 21:44 aron2004 napisał: > mnie się wydaje że mają kompleksy wobec Zwolenia. ____ Wg mnie Lublin ma kompleksy wobec Pcimia Dolnego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 22:09 Lublin nie chce do Małopolski. A wy chcecie do Mazowieckiego - pewnie marzy wam się żeby w Puławach był taki dobrobyt jak w Zwoleniu. Bo jak inaczej to wyjaśnić? Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 22:22 Niestety nie wyleczę wrodzonego kompleksu niższości Lublina;) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 22:28 ja to na miejscu Warszawy postawiłbym warunek : przyjmiemy was do mazowieckiego, pod warunkiem że będziecie w powiecie zwoleńskim :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 10.04.06, 22:42 aron2004 napisał: > ja to na miejscu Warszawy postawiłbym warunek : przyjmiemy was do > mazowieckiego, pod warunkiem że będziecie w powiecie zwoleńskim :-))) _______ Ja to tak widzę powiat puławski i powiat rycki są przyjmowane do mazowieckiego a wtedy rozwiązać województwo lubelskie i może by nad Lublinem zlitowali się i Was przyłączyli do powiatu Hrubieszowskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman puławianie to ....... IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 22:30 porządne ludziska. Ale jak w każdej rodzinie , trafia się wesz 24 Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: puławianie to ....... 10.04.06, 22:44 a Lublinianie twierdzą,że są najlepsiejsi:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: puławianie to ....... 10.04.06, 22:51 powiat rycki przyłączą do powiatu garwolińskiego a powiat puławski do powiatu zwoleńskiego. Jak powalczycie dobrze, to Zwoleń odstąpi wam powiatowy inspektorat ochrony środowiska. Tak że będziecie wicestolicą powiatu. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Puławy pow. Zwoleń 10.04.06, 22:52 nie uważacie że to pięknie brzmi? Puławy powiat Zwoleń województwo mazowieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy pow. Zwoleń 10.04.06, 23:02 aron2004 napisał: > nie uważacie że to pięknie brzmi? > > Puławy powiat Zwoleń województwo mazowieckie. ______ Sołectwo Lublin, powiat Hrubieszów, w województwie Zamojskim - a to nie ładniejsze ? :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: puławianie to ....... 10.04.06, 22:59 aron2004 napisał: > powiat rycki przyłączą do powiatu garwolińskiego a powiat puławski do powiatu > zwoleńskiego. Jak powalczycie dobrze, to Zwoleń odstąpi wam powiatowy > inspektorat ochrony środowiska. Tak że będziecie wicestolicą powiatu. ______ powiat rycki przyłączą do powiatu garwolińskiego a powiat lubelski do powiatu hrubieszowskiego. Jak powalczycie dobrze, to Hrubieszów odstąpi Wam sołtysa. Tak, że będziecie wicesołectwem powiatu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: puławianie to ....... IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 23:07 lecz się bublu genetyczny Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: puławianie to ....... 10.04.06, 23:08 czego tak naprawdę zazdrościcie Zwoleniowi? Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: puławianie to ....... 10.04.06, 23:13 aron2004 napisał: > czego tak naprawdę zazdrościcie Zwoleniowi? _____ czego tak naprawdę zazdrościcie Hrubieszowowi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: puławianie to ....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.04.06, 23:26 pulawiak204 napisał: > czego tak naprawdę zazdrościcie Hrubieszowowi? Do niedawna zazdrościłem im, że mogą sobie słuchać ukraińskich radiostacji, bo ja czasami lubię sobie posłuchać czegoś innego niż Zetka, RMF i Radio Maryja. Ale na szczęście można już ich słuchać przez internet. Choć w samochodzie też bym sobie posłuchał. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: puławianie to ....... 10.04.06, 23:29 mają też wspaniałe telewizyjne kanały muzyczne o niebo lepsze od polskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: puławianie to ....... 10.04.06, 23:14 Gość portalu: bosman napisał(a): > lecz się bublu genetyczny _______ vice versa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: puławianie to ....... IP: *.lublin.mm.pl 10.04.06, 23:30 nie dośc żeś idiota to jeszcze tępy.Pałuj sie sieroto . Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: puławianie to ....... 11.04.06, 00:19 Gość portalu: bosman napisał(a): > nie dośc żeś idiota to jeszcze tępy.Pałuj sie sieroto . __________________________ vice versa :) Odpowiedz Link Zgłoś
lsm2006 Re: puławianie to ....... 13.04.06, 00:09 Gość portalu: bosman napisał(a): > lecz się bublu genetyczny ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez pulawiak Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.chello.pl 11.04.06, 00:12 pulawiaku204, ciebie chyba pogielo. jakis troll jestes. przezylem kilkadziesiat lat w tym miescie (dawniej os. Kosciuszki, obecnie... pewnie nawet nie masz pojecia!!!). jak czytam twoje wypociny to mnie nerwa szarga. jestes fest... "kup se ksionszke" J. Kondrackiego, Geografia regionalna Polski i poczytaj troche gdzie leza Pulawy. ja moge uwazac siebie za obywatela Marsa, tylko odzwierciedlenie to ma nijakie. zyjesz w Pulawach, a czy wiesz, gdzie sa "Rudy" i dlaczego taka maja nazwe, skad wziela sie nazwa Parchatka, czy wiesz, co bylo w miejscu, gdzie jest dzis stadion Wisly Pulawy? Pamietasz nadwislanskie "barobusy", plywales "Marzanną" i "Odettą, byles w "bombaju" na Kollataja, a potem eksmitowanego na Partyzantow, czy odwiedziales Janowiec za zywota jego s.p. wlasciciela Kozlowskiego, albo czy wiesz dlaczego herbem Pulaw jest "pogon litewska", i co Pulawy mialy wspolnego z Sieniawa? , czy wiesz do kogo nalezy las kolo dawnej "Zelatyny", czy wiesz dlaczego Zaklady Azotowe powstaly tu, a nie gdzie indziej, czy wiesz, ze w Chotczy "bolszewicy" chcieli budowac elektrownie atomowa ("wiecej traktorow, mniej reaktorow")? czy w ogole o tym slyszales?!?!?! i tak prostactwo lokalnego pseudozasiedlenca doprowadzilo mnie do chamstwa :(((( fuck... Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 11.04.06, 00:26 dobrych zakupów w tasiemcu i na manhattanie, spacerów po serku i koło Iungu, etc, etc. A propos jesteś bardzo kulturalny:) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 11.04.06, 00:38 aha jak będziesz jechał emką np na Azoty , na Niwę to życzę dobrej podróży:) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 11.04.06, 00:41 Gość portalu: tez pulawiak napisał(a): > jakis troll jestes ______ Zapewniam Ciebie, że nie jestem trollem chociaż Sklep Troll zawsze słynął z dobrej odzieży :) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 11.04.06, 01:22 Gość portalu: tez pulawiak napisał(a): > fuck... _______ You are pathetic and I am sorry for you: my dear citizen of Pulawy if you use such words as one mentioned above :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tez pulawiak Re: Puławy do Mazowieckiego IP: 212.182.40.* 11.04.06, 11:16 sorki, ponioslo mnie. emocje nie zawsze daje sie opanowac, dzis na "trzezwo" jest mi glupio :(. staram sie nikogo nie ponizac i nie bluzgac, jak widac musze jeszcze popracowac nad swoja osobowoscia. a za zyczenia zakupow, jazd miejskich i inne, dziki :) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Puławy do Mazowieckiego 12.04.06, 02:16 Drogi Też Puławiaku, Życzę Ci Wesołych Świąt Wielkiej Nocy :) Serdeczne pozdrowienia dla Ciebie i Wszystkich Twoich bliskich :) www.hallmark.com/webapp/wcs/stores/servlet/product|10001|10051|128677|-2;-102001;11441;37554;69555||P1R11SO| Odpowiedz Link Zgłoś
lulek.lulek Mam małe pytanko!!! 11.04.06, 10:19 Po co chcecie do Warszawy? Czy coś to zmieni? To, że lubelszczyzna obecnie jest najbiedniejsza (biorąc pod uwagę PKB bo pod względem bezrobocia wcale tak źle nie jest) ma i pozytywny aspekt. Samorządowcy mogą ściągnąć więcek kasy z UE a jak przejdziecie do Wawy to ani zasobność portfela się nie powiększy ani więcej kasy nie będzie. Np. Radom teoretycznie powinien by bogaty bo i mazowieckie jest bogate. Zatem dlaczego bezrobocie jest na poziomie 25% w mieście a w powiecie ziemskim 33%? W Radomiu część ludzi mówi otwarcie że wolałaby podlegać pod Lublin. Zresztą i tak nikt granic nie zmieni województw więc gdybać sobie tylko możemy Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Mam małe pytanko!!! 11.04.06, 10:24 Jacy samorządowcy,może w następnej kadencji,ale ten sejmik wojewódzki to cyrk od stołków,a nie od roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublin Re: Mam małe pytanko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 14:10 Przeczytałem co napisał puławiak 204 zadzwopniłem do znajomych w Puławach i zadałem pytanie Warszawa czy Lublin odpowiedź Lublin. Powiedzieli jeszcze jedno ,że ten puławiak 204 to z Markuszowa. A ja proponuję powołanie wojewodztwa puławskiego. Pozdrawiam, Zyczę zdrowka bo o rozum ..... Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: Mam małe pytanko!!! 11.04.06, 14:53 Gość portalu: lublin napisał(a): > zadzwopniłem do znajomych w Puławach i zadałem pytanie Warszawa czy Lublin odpowiedź Lublin. _______ Jeżeli to Twoi znajomi to nie chcieli Ci robić przykrości to powiedzieli Lublin:) A co do województwa Puławskiego to dobry pomysł i sam wiesz, że nierealny:( Życzę zdrówka :) Pozdrawiam cały Lublin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman co nie zmienia faktu..... IP: *.lublin.mm.pl 11.04.06, 21:18 że jesteś jebnięty w grzywkę kmiocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: co nie zmienia faktu..... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 21:57 a ja proponuję niech powiat puławski ogłosi niepodległość. Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: co nie zmienia faktu..... 11.04.06, 23:31 Gość portalu: bosman napisał(a): > że jesteś jebnięty w grzywkę kmiocie. _____ dziękuję .Dzięki Tobie mogę poznać piękno i bogactwo polskiego słownictwa;) Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: co nie zmienia faktu..... 11.04.06, 23:34 Gość portalu: bosman napisał(a): > że jesteś jebnięty w grzywkę kmiocie. _____ Te Twoje słowa to po prostu: poezja Odpowiedz Link Zgłoś
pulawiak204 Re: co nie zmienia faktu..... 12.04.06, 02:01 > Gość portalu: bosman napisał(a): > > > że jesteś jebnięty w grzywkę kmiocie. ------------------------------------------------------------------------------ Życzę Ci Bossmanie : Wesołych, zdrowych i spędzonych w miłej atmosferze: Świąt Wielkanocnych. Serdecznie pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: co nie zmienia faktu..... IP: *.lublin.mm.pl 13.04.06, 14:17 nie dziękuję i tobie nie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
lsm2006 Re: co nie zmienia faktu..... 12.04.06, 23:44 Gość portalu: bosman napisał(a): > że jesteś jebnięty w grzywkę kmiocie. ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigdyprzenigdynie A Polska do USA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 00:57 A Wiesiawę proponuję przyłączyć do Podlaskiego. Stolicę Mazowieckiego natomiast zrobić w nielada mieście bo... Radomiu. Była też taka partia co się opowiadała za całkowitą integracją Polski ze Stanami Zjednoczonymi, zaraz zaraz, to chyba była Polska Partia Proamerykańska - opowiadała się żeby Polska stała się, podobnie jak Puerto Rico którymś tam stanem USA. Podobna jest logika tutaj. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: A Polska do USA? 13.04.06, 16:36 Prawie trafiłeś. Wiesz, dlaczego Radom jest w województwie mazowieckim (a nie świętokrzyskim, o rozdziale funkcji między Kielce i Radom, podobnie jak jest w przypadku Bydgoszczy/Torunia i Zielonej Góry / Gorzowa Wielkopolskiego)? Bo Radom ma największy i najbardziej luksusowy w Polsce gmach komendy wojewódzkiej Policji. Gmaszysko wybudowano za Gierka, W PODZIĘCE dla radomskiego MO za stłumienie rewolty z 1976. I to właśnie z Radomia jest zarządzana policja województwa mazowieckiego. To tak gwoli ścisłości i przypomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianin Re: Puławy do Mazowieckiego IP: *.vlan308.nemes.lubman.net.pl 12.04.06, 12:51 Dlaczego? Puławy są fajne i ja nie chce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lublinianin Ciekawe kiedy Poniatowa zacznie się chełpić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 14:20 Chełpić się swoją wyższością nad Lublinem. Albo Opole Lubelskie, Lubartau czy inny Kraśnik albo Zaklików (przepraszam, Zaklików to już nie jakieś byle jakie Lubelskie, lecz nie lada Galicja ze stolicą w metropolii Reichau-Rzeszów) A Lublin będzie znosić te plwociny w pokorze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman Re: Ciekawe kiedy Poniatowa zacznie się chełpić? IP: *.lublin.mm.pl 13.04.06, 14:19 olać zawistników o mentalności jemioły. Odpowiedz Link Zgłoś