Dodaj do ulubionych

Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstracja ?

14.05.06, 08:31
Będzie ktoś organizował, czy to miasto ma wszystko w doopie ?
Obserwuj wątek
    • andrzej.sawa Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac 14.05.06, 12:07
      To miasto jak widać jest rozsądne i ma takie głupie pomysły w dupie.
      • Gość: robertrobert2 Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 12:27
        Razem z anty pruszonową
        • andrzej.sawa Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac 14.05.06, 12:35
          Robert pamiętam Twoje rozsądne posty,co Ci się stało?
          • zorbi1 Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac 14.05.06, 13:30
            Zmądrzał. Może ty też kiedyś zmądrzejesz ?
            • Gość: itp itd Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac IP: *.devs.futuro.pl 14.05.06, 13:36
              To się zorganizujmy , zbierzmy i się urządzi manifestację.. chociaż w Lublinie
              manifestacją 'pierwszej potrzeby' jest protest przeciw jaśnie nam panującemu
              prezydentowi Pruszkowskiemu i polityce jego świty ,która to degraduje miasto ,
              co Wy na to?
              • Gość: aron Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac IP: *.pl / *.enterpol.pl 14.05.06, 21:01
                wy zorganizujecie demonstrację? wy przecież boicie się moherowych beretów!!!
        • andrzej.sawa Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac 14.05.06, 13:37
          No i widzisz o co Ciebie posądzają,a może to po prostu gorączka wiosenna.Zyczę
          zdrowia i powrotu dobrej formy.
      • Gość: nigdyprzenigdynie Wal się chamie do Chełma! Ćwoku jeden! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:44
        Wynoś się chamie do Chełma! Ćwoku jednen!
        A kler do gazu!
    • Gość: Ałtor ja mogę przyjść ze szturmówką IP: *.pronet.lublin.pl 14.05.06, 16:28
      została mi po demonstracjach lekarzy.
    • leniak Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac 14.05.06, 21:16
      no to ładnie manifestacja przeciwko Giertychowi i Pruszkowskiemu?
      rozumiem że to skrót myslowy bo chyba nie chodzi o istnienie tych panów?
      a poważnie to konkretnie przeciwko czemu ta manifa?
    • Gość: Anka Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac IP: *.chello.pl 14.05.06, 21:29
      A może zbierzmy wszystkie pomysły i pretensje i załatwmy za jedną demonstracją?
      Jeden Giertych nie jest solą w oku.
      • andrzej.sawa Kiedy w Lublinie demonstracja przeciw demonstracjo 14.05.06, 21:39
        Demonstracja przeciw głupim demonstracjom - kiedy?
    • Gość: nigdyprzenigdynie Lublyn, niestety Lublyn. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:43
      A ty co potrafisz robić poza zrzędzeniem przed kompem do osób których nigdy na
      oczy nie zobaczysz?
      A fakt jest faktem - znów Rzeszów pokazał że jest mniej sku..syński niż LUBLYN!
      To tam była parada równości, to tam uczniowie skrzyknęli się przeciwko Giertychowi.
      A Lublin to najgorsza wiocha w Polsce! Razem z tym swoim zasranym KULOUEMCEESEM!
      Jedyne na co potrafią się mieszkańcy smrodziego grodu zdobyć to wyjście na lody
      na deptak!
      • Gość: zaloguj się a to cipech IP: *.pronet.lublin.pl 14.05.06, 21:44
        .
      • Gość: Anka do nigdyprzenigdzie IP: *.chello.pl 14.05.06, 21:45
        Bo tylko u nas sa takie pyszne lody!!!!!
      • andrzej.sawa Re: Lublyn, niestety Lublyn. 14.05.06, 21:59
        No i widać,że Lublin ma jaja,nie uległ głupim lewakom.Tak trzymać lubelacy.
        • Gość: Do Sawy Najważniejsze aby był katolicki. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 00:17
          Nie ważne czy Lublin będzie duży czy mały, czy będzie bogaty czy biedny - ważne
          aby był katolicki!
          • andrzej.sawa Re: Najważniejsze aby był katolicki. 15.05.06, 01:02
            A bo ja wiem,ważne jest,żeby byli w nim ludzie z którymi można pogadać,a nie
            jakieś poprawne politycznie lewaki.
    • Gość: Anka Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac IP: *.chello.pl 14.05.06, 21:44
      nie mów, gdzies w innych miastach ludzie organizują demonstracje, marsze itp, a
      u nas - nie. Faktycznie, tu marazm. Nie to,żebym leciała z hasłami na tyłku,
      ale cos by sie może zadziało? Jakaś niewielka zadymka, albo co?
      • Gość: nigdyprzenigdynie Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 21:50
        Miejscowością gdzieś koło Warszawy zupełnie bez charakteru, zamieszkałą przez
        totalnych egoistów co myślą tylko o sobie!
        • zorbi1 Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn 14.05.06, 22:08
          Smutne jak p...a miasto, z leniwym społeczeństwem i indywiduami podobnymi
          sawie...
        • leniak Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn 14.05.06, 22:12
          mam tak samo jak Ty miasto swoje a w nim:
          obecnie chyba koncert na chodźki...
          stary co ty sie pieklisz że marazm?
          lody są lepsze niż wznoszenie okrzyków ale jak chcesz to zawsze możesz
          zaprotestować (ja tak robiłem jak czułem że muszę i żyję) to sie nazywa odwaga
          cywilna
          chyba że potrzeba ci wsparcia rozentuzjazmowanego tłumu to wtedy poszukaj po
          prostu zwolenników
          • Gość: Anka Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn IP: *.chello.pl 14.05.06, 22:15
            ja się - stara - nie pieklę. Impreza przy Chodxki jest dla ciebie. Za moich
            czasów takich nie było, ale bardzo dobrze,że takie teraz są
            • leniak Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn 14.05.06, 22:25
              Aniu mój post nie był odpowiedzią na Twój lecz na ten "nigdyprzenigdynie"
              nie złość się więc proszę ;-)
              a co do zadymy to proszę bardzo ja chętnie się wybiorę na taką pod
              hasłem "Kampania wyborcza za własne pięniądze" i "Fonntannowym skrytotwórcom
              mówimy nie!"
              • Gość: Anka Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn IP: *.chello.pl 14.05.06, 22:31
                ok, myślałam,że do mnie, bo ja o tym marazmie pisałam:) No więc właśnie
                proponuję po raz drugi popracować nad hasłami i zorganizować jedną, ale
                konkretną zadymkę, zadymeczkę, zadymunię, ale żebyśmy się zintegrowali i
                pokazali.
                • leniak Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn 14.05.06, 22:45
                  czemu nie pogadajmy i zróbmy!
                  • Gość: Anka leniak IP: *.chello.pl 15.05.06, 18:09
                    Ja pogadam a ty zorganizujesz, ok? Jak większość siedzacych tu obiektów lepsza
                    jestem w mówieniu niż w działaniu:) Poza tym mnie wychowano tak, aby nikomu nie
                    wyrządzac krzywdy ani przykrości.Będe sobie siedziała przed telewisorkiem i
                    podziwiała aktywność i kreatywność mieszkańców mojego miasta. Aha, będę też
                    trzymała za nich kciuki. Co do pomysłów na hasła - służę pomoca. Z pozycji
                    osoby siedzacej przed kompem, nie jest to zbytnia trudność ani filozofia.
                    • leniak Re: leniak 15.05.06, 18:14
                      no problem - każdy orze jak może
        • Gość: Murek Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 23:20
          Gość portalu: nigdyprzenigdynie napisał(a):

> Miejscowością gdzieś koło Warszawy zupełnie bez charakteru, zamieszkałą przez
          > totalnych egoistów co myślą tylko o sobie!

A czy ci, którzy demontrują, nie robią tego dla siebie? Też są egositami, jak z
          tego wynika.
          Ci wszyscy, którzy nie poszli na wybory zeszłej jesieni, niech mają teraz
          pretensje do siebie, a nie do Lublina, tylko dlatego, że tu było nieco wiecej
          zwolenników PiS niż gdzie indziej. To cała Polska głosując lub zostając w domu,
          zgotowała sobie ten los i teraz nie zganiajcie na nas. Sama Warszawa 4 lata temu
          wypromowała Lecha Kaczyńskiego wybierając go na prezydenta, bo miał się jak
          podeprzeć rzekomymi sukcesami podczas swojego zarządzania tym miastem. I co z
          tego, ze teraz w Warszawie miał mniej głosów niz Tusk? I tak na całą Polskę szły
          jego rzekome sukcesy, jak to się wykazywał, jak to muzea otwierał itd.
          Najprawdopodobniej gdyby nie pelnił przez 3 lata urzędu prezydenta Warszawy, nie
          wygrałby teraz. Ten urząd pozwolił braciom wyjść z politycznego niebytu - i to
          Warszawa na to pozwolila, nikt inny. Nie miejcie teraz pretensji do "prowincji":
          Lublina i Lubelszczyzny.
          • andrzej.sawa Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn 15.05.06, 18:23
            Ciekawsi są ci,którzy rozmaite manifestacje organizują.Zwykle są to jakieś
            zakompleksione typy,które chcą mieć tłum do wykrzyczenia swoich hasełek.
            • leniak Re: Nie od dziś wiadomo czym jest Lublyn 15.05.06, 19:02
              ostatnia manifestacja na litewskim to było 3 maja kto organizował i czy aby
              chodziło o zakompleksienie?
            • Gość: Anka andrzejku IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:09
              nie jestem zakompleksionym typem, ale z powodu nawarstwiających się problemów
              róznego rodzaju az mnie roznosi, żeby zrobić jakąś zadyme. Myślę, że tych, co
              organizują demonstracje też roznosi wściekłość, rozżalenie, rozczarowanie,
              rozgoryczenie. I przychodzi czas,że mają tego dość. Jak to mówił Kondrat
              w "Dniu Świra": "całe życie robisz za pariasa. Za nic cię mają władze czerwone
              i białe. Jesteś dla nich niczym i nikim,. Wszyscy cię mają w ..."". Ja tak
              sobie ku... od samego rana jak Kondrat wczoraj. I w tej chwili walnęłabym ...,
              żeby odreagowac. (Nie napisze czym i w co, bo w razie czego będą się mnie
              czepiali)
              • andrzej.sawa Re: andrzejku 15.05.06, 19:21
                Zadyma to agresja.Niestety,ja jestem wrogiem tego typu działań.Mimo rozmaitych
                zastrzeżeń do obecnej sytuacji, jestem zwolennikiem wykorzystywania środków
                demokratycznych.Jest to pracochłonne,ale tak trzeba.
                • Gość: Anka Re: andrzejku IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:29
                  wszystko przed tobą, kochaniutki. Czas na agresję także przyjdzie. Choć, jeśli
                  imię rzeczywiście wpływa na charakter człowieka, to pewnie jestes podobny do
                  mojego brata - wszystko zdroworozsądkowo i spokojnie. Tylko że to wyłazi bokiem
                  w posatci nerwic.
                  • Gość: Anka Re: andrzejku IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:34
                    aha, jeszcze jedno. Niektóre demonstracje sa wołaniem o pomoc, niektóre chęcią
                    zaistnienia. Nie są agresją. natomiast zachowania demonstrantów mogą byc
                    rzeczywiście agresywne.
                  • andrzej.sawa Re: andrzejku 15.05.06, 19:38
                    Jestem cholerykiem i wyładowuję się,a poza tym od ponad ćwierć wieku gdzie mogę
                    działam na rzecz demokracji i metodami demokratycznymi.Takie dziwne wykopalisko
                    jestem.
                    • Gość: Anka Re: andrzejku IP: *.chello.pl 15.05.06, 19:58
                      Kredowe?
                      • andrzej.sawa Re: andrzejku 15.05.06, 20:08
                        Możliwe - jak dinozaury.
                        • Gość: Anka Re: andrzejku IP: *.chello.pl 15.05.06, 20:30
                          to zrób coś demokratycznie dla matek samotnie wychowujących dzieci, please.
                          jakie wczasy w Nowej Zelandii lub co podobne:)
                          • andrzej.sawa Re: andrzejku 15.05.06, 22:10
                            A co minifestacją coś zrobisz?
                            • leniak Re: andrzejku 15.05.06, 22:17
                              W sumie manifestacja to zabawa dla tych co cos manifestują trochę dla poczucia
                              siły własnej trochę dla rozładowania frustracji, Andrzeju to tez jest część
                              demokracji bo bardzo to stary zwyczaj, ale najważniejszy jest zawsze moment nad
                              urną...
                              bo czyja urna i kogo sie żegna to ważne jest ;-)
                              przydały by sie sądy skorupkowe!
                              • andrzej.sawa Re: andrzejku 15.05.06, 22:20
                                I oto chodzi,żeby nie traktować demonstracji zbyt poważnie,bo wybory to jest
                                sedno demokracji.
                            • leniak Re: andrzejku 15.05.06, 22:19
                              a konkretnie to za pomocą manifestacji pobudza się coś co się nazywa
                              obywatelską aktywnością
    • Gość: Gej Okej A kiedy wreszcie powstanie klub gejowski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 00:21
      A "doktor" Kozak pójdzie siedzieć za sekciarstwo, Bender za kłamstwa
      majdankowskiwe a profesot socjologii UMCS Zbigniew Gozda zostanie zwolniony
      dyscypliarnie za porównywanie homoseksulnych do zoofilów???
    • Gość: ja Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac IP: *.it-net.pl 15.05.06, 22:02
      Nie wydaje mi sie, zeby demonstracja była dobrym sposobem na rozwiazanie
      problemu oświaty. Przede wszystkim uważam, że w polityczne rozgrywki nie
      powinniśmy wciągać dzieci i młodzieży. Większość ( na pewno nie wszyscy) z
      protestujacych młodych ludzi nie robi tego z potrzeby zmian, tylko z okazji do
      zadymy. W wychowaniu nie o to chodzi.
      • Gość: Guest J23. Re: Kiedy w Lublinie antygiertychowska demonstrac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.06, 22:56
        Nie "kiedy" tylko 'czy" demonstracja? A po co. A do roboty, nie judzic glupie
        komuchy i Po-owcy. Przegraliscie LSD i PO , to teraz "morda w kubel" i zniknac
        ze sceny politycznej , raz a dobrze i ostatecznie. A widzieliscie Onyszkiewicza
        jak flirtuje z LSD? Toc to zdrajca. Guest J23.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka