IP: *.inteligo.com.pl 29.07.06, 17:21
Czy MPK zmieniając rozkłady, nie pomyślało o mieszkańcach Abramowickiej?
Dlaczego nadal nie można dostać się na Pl.Wolności lub Racławickie? Przecież
tam jeździ większość pracujących, studiujących i uczących się. Czy nie można
puścić 27 na Ruską (dla emerytów na targ...) lub gdzieś na Czechów?
Lub skoro linia 3 jest tak długa, to czy nie można połączyć 24 i 27?
Dlaczego o przedmieściach sie nie myśli?
Obserwuj wątek
    • Gość: lutzek Odpowiedź IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 30.07.06, 10:19
      >Czy MPK zmieniając rozkłady, nie pomyślało o mieszkańcach Abramowickiej?
      >Dlaczego nadal nie można dostać się na Pl.Wolności lub Racławickie? Przecież
      >tam jeździ większość pracujących, studiujących i uczących się. Czy nie można
      >puścić 27 na Ruską (dla emerytów na targ...) lub gdzieś na Czechów?
      >Lub skoro linia 3 jest tak długa, to czy nie można połączyć 24 i 27?
      >Dlaczego o przedmieściach sie nie myśli?

Odpowiadam na Twoje pytania:
      1. MPK samo uważa, że pomysł połączenia linii 3 i 30 oraz wydłużenia linii 2 to pomysł chybiony.
      2. Linie średnicowe (a taką zmianę proponujesz na linii 27 - chcesz zastąpić jej promienisty charakter średnicowym) to mniejsza punktualność i mniejsza częstotliwość kursowania.

Postuluj lepiej o bilety czasowe, a nie o wydłużanie trasy linii 27.

Na Racławickie dojedziesz trolejbusem 151 i 152 oraz autobusami 20 i 21, a na Czechów dojedziesz autobusami 17 i 29. Na wszystkie przesiadka na przystanku Kunickiego/Mickiewicza.

Sprawna komunikacja to sprawne przesiadki przy czasowym systemie biletowym, a nie wydłużanie trasy autobusu tak, by musiał przejechać kilkanaście kilometrów od jednego krańca do drugiego.

lutzek
      • pathos_phobos Re: Odpowiedź 30.07.06, 21:38
        Popieram cię.Likwidacja biletów czasowych to był duży błąd.Tak samo,jak
        likwidacja biletów 10,15 i 90 dniowych i likwidacji miesięcznych poza granicami
        miasta.Oriewntujesz się,dlaczego zlikwidowano bilety łączone pkp-mpk?
        • unknown_man Re: Odpowiedź 13.08.06, 18:45
          > Oriewntujesz się,dlaczego zlikwidowano bilety łączone pkp-mpk?
          >
          To ja chyba coś przespałem..
          Kiedy taki bilet funkcjonował?
          • Gość: aron Re: Odpowiedź IP: *.pl / *.enterpol.pl 13.08.06, 19:28
            unknown_man napisał:

> To ja chyba coś przespałem..
            > Kiedy taki bilet funkcjonował?

Chyba ze 2 lata temu był bilet łączony PKP-MPK ograniczony stacjami Chełm,
            Kraśnik i Dęblin. A zlikwidowano go, bo nikt praktycznie z niego nie korzystał,
            mimo że wychodził chyba nawet trochę taniej niż bus.
            • Gość: unknown_man Re: Odpowiedź IP: 193.109.225.* 06.11.06, 11:53
              jasne
      • prezes.korporacji Re: Odpowiedź 12.08.06, 16:38
        No to masz, lutzek, skandal: skrócili linię dalej niż Mickiewicza!!!
        • Gość: lutzek Re: Odpowiedź IP: *.escom.net.pl / *.escom.net.pl 12.08.06, 17:23
          Bo idiotyzmem było likwidowanie pętli na Mickiewicza. Ktoś, kto na to pozwolił powinien "beknąć". Była to idealna pętla do wyprowadzenia promienistych linii w kierunku Głuska, Mętowa, Prawiednik i innych wsi na południe od Lublina.

Tak samo idiotyczne było niegdyś zlikwidowanie przy Mickiewicza pętli trolejbusowej. Od Mickiewicza bowiem często trolejbusy jadą już puste, więc w moim przekonaniu część linii mogłaby kończyć trasę właśnie na tej nieistniejącej już pętli (a można było ją zachować jako pętlę techniczną - ale w MPK nigdy nie myślano perspektywicznie - i dalej tak nie myślą).

lutzek

PS. Długo myślałem jakby najlepiej rozwiązać problem linii 27 i wpadłem na pomysł (może nie najszczęśliwszy, ale lepszego nie wymyśliłem), że możnaby dla linii 27 zrobić w ogóle nową pętlę. I zrobiłbym ją... na ulicy Wyścigowej, w okolicach osiedla Dunikowskiego. Można zrobić tam pętlę uliczną: Wyścigowa, Spacerowa, Wojenna. Ikarusy na 27 nie jeżdżą, więc jedna linia tam by się zmieściła, a mieszkańcy os.Dunikowskiego na pewno byliby wdzięczni, gdyby mieli czym podjechać kawałek do kościoła.

Choć i tak uważam, że WSZYSTKIE linie dojazdowe z południowych dzielnic Lublina i okolicznych wsi winny kończyć bieg na dworcu przesiadkowym zlokalizowanym przy Dworcu Głównym PKP (przyczyniłoby się to do przywrócenia znaczenia tego miejsca na komunikacyjnej mapie Lublina).
          • Gość: dyrekcja Re: Odpowiedź IP: *.inteligo.com.pl 12.08.06, 18:52
            masz rację
      • Gość: empek Re: Odpowiedź IP: *.jgora.dialog.net.pl 11.11.06, 00:06
        Jakoś nieuważnie ''przestudiowaliście'' aktualny cennik, gdyż oferuje on bilety czasowe 60 minutowe oraz dobowe.
        Poza tym 90 dniowe powróciły jakiś czas temu... a ceny niektorych biletów obniżyli..
        pozdrawiam:)
        • Gość: aron Re: Odpowiedź IP: *.lublin.enterpol.pl 12.11.06, 07:29
          Gość portalu: empek napisał(a):

> Jakoś nieuważnie ''przestudiowaliście'' aktualny cennik, gdyż oferuje on
          >bilety czasowe 60 minutowe oraz dobowe.
          > Poza tym 90 dniowe powróciły jakiś czas temu... a ceny niektorych biletów
          >obniż yli..

Ale przecież wiadomo, że najważniejsze są sieciówki i choćby jednorazowe były
          po złotówie, to ci i tak będą biadolić, że sieciówki drogie.
    • dyrektor.zarzadzajacy Re: linia 27 19.09.06, 12:16
      A moje dzieci muszę autem wozić bo MPK nie dało autobusu z Dominowa do
      Krakowskiego.
      • Gość: lutzek Re: linia 27 IP: *.escom.net.pl 19.09.06, 12:18
        A ja proponuję jeszcze linię z Dominowa do Lipniaka, bo słyszałem że 2 osoby tam mają wujka (najlepiej z częstotliwością co 10 minut, by nie musiały zbyt długo czekać na przystanku). Co Ty na to?

lutzek
        • Gość: dyr Re: linia 27 IP: *.inteligo.com.pl 17.10.06, 11:01
          Hahaha.
    • Gość: masza Re: linia 27 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.06, 17:35
      prpponuje aby 27 jezdzilo na trasie dominow - abramowicka i nawet nie musi sie
      zatrzymywac na przystankach ani miec okreslonego rozkladu niechaj jezdzi takie
      nikomu nieprzydatne widmo ku zadowoleniu mpk
      • Gość: dyrektor Re: linia 27 IP: *.inteligo.com.pl 06.10.06, 11:56
        hmm?
    • Gość: Aśka Re: linia 27 IP: 193.109.225.* 07.11.06, 11:46
      Kiedy wreszcie Dominów dojedzie do Racławickich???!!!
      • aron2004 Re: linia 27 07.11.06, 16:27
        Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Kiedy wreszcie Dominów dojedzie do Racławickich???!!!

Bezpośrednio nigdy. Według prawideł nowoczesnej komunikacji powiniście
        przesiadać się na Abramowicach w 151.
    • Gość: maxim Re: linia 27 IP: *.wspa.edu.pl 02.12.06, 13:53
      durnoty piszecie!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka