Dodaj do ulubionych

Śmigłowiec dla TOPR - apel o wsparcie

IP: 62.233.194.* 15.02.03, 19:08
Jeżeli chcesz pomóc w szybszym zakupie śmigłowca dla TOPR-u, możesz to
zrobić . Oto konto:

BPH PBK SA o/Zakopane 10601543- 330000246688 z dopiskiem:

"Darowizna - Śmigłowiec dla TOPR"

Dla kochających góry i wybierających się w Tatry Polskie polecam kliknąć
przed wyjazdem :

www.zakopane.pl./topr/

Tam uzyskacie wszelkie informacje związane z bezpieczeństwem poruszania się
po górach oraz informacje o pomocy w razie wypadku (nr telefonów do TOPR-u,
itp.) Zachęcam do kliknięcia, a także do pomocy finansowej na ten szczytny
cel.
Obserwuj wątek
    • pepperoni78 Re: Śmigłowiec dla TOPR - apel o wsparcie 15.02.03, 19:17
      Popieram. Jak tylko wezmę wypłatę, przeleję parę złotych. Może kiedyś (odpukać)
      sam będę potrzebował Ich pomocy??
      • pepperoni78 Re: Śmigłowiec dla TOPR - apel o wsparcie 15.02.03, 19:24
        Pozwoliłem sobie skopiować link na kilku Forach, na których znają mnie.
        • Gość: Ciupazka Re: Śmigłowiec dla TOPR - apel o wsparcie IP: *.it-net.pl 21.02.03, 19:14
          A może by tak i młodzież Lubelszczyzny zainicjonowała symboliczną zbiórkę
          na ten szczytny cel, jakim jest ratowanie poszkodowanych w górach turystów,
          taterników, gdyż pomoc TOPR bez śmigłowca trwa w czasie bardzo długo. Ostatnio
          znów trzeba było udzielić pomocy 26 -letniej alpinistce z Gdyni, która odpadła
          ze Wschodniej Ściany Kościelca. Akcja ratownicza trwała az 5 godzin , niestety
          poszkodowana ze złamaną kończyną nie mogła liczyć na szybszą pomoc bez
          śmigłowca.
          • Gość: Stach Re: Śmigłowiec dla TOPR - apel o wsparcie IP: w3cache:* / 192.168.0.* 22.02.03, 01:54
            O ile mi wiadomo, to MSWiA ma kupić śmigłowiec z własnych środków (około 10
            mln) i to nie koniecznie SOKOŁA. TOPR pogodziło się z tym, że helikopter będzie
            dopiero w lecie. Na wieśc o inicjatywie społecznej (patrz temat) w wywiadzie, k-
            k TOPR-u stwierdził, iż ze względu na mizerię finansową pogotowia chętnie
            przyjmie każdą złotówkę.
            Prawdopodobnie, zakup śmigłowca przez TOPR nie jest możliwe. Musi tego dokonać
            wspomniane już MSWiA (zawiłości prawne).

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka