Dodaj do ulubionych

PiS stawia na Pruszkowskiego

17.09.06, 18:52
Głosuję na Blok Obywatelski "Kochamy Lublin"!
Obserwuj wątek
    • Gość: kowalski PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.chello.pl 17.09.06, 19:00
      Panowie głosowałem na Was, jestem antykomunistą i antyliberałem, popieram działania Pisu z całych sił ale jak można głosować na Pruszkowskiego, który zamiast rozwinąc to cofną Lublin. Ja niestety pomimo Waszych zapewnień na tego pana nie będe głosował ani w 1 ani w 2 turze wyborów.
      P.S. Proszę zauważyć że w prognozach pogody różnych stacji telewizyjnych na mapie Polski Lublin zastąpił Rzeszów.
      • Gość: aron Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.enterpol.pl 17.09.06, 19:35
        nie no to już jest choroba psychiczna. To wina Pruszona, że na mapie pogody
        jest Rzeszów? A jak są Suwałki zamiast Białegostoku to co? Spisek masoński?
        • Gość: mig Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.catv.net.pl 21.09.06, 09:28
          Aaron nie odzywaj się
      • Gość: mig Pruszkowski IP: *.catv.net.pl 21.09.06, 09:27
        Co on wybudował w Lublinie, czy przyciągnął jakichkolwiek inwestorów? Wjechać
        do miasta trudno. Byle śnieg i miasto i wyjazdy nieruchome. Co on zrobił? Co on
        robi codziennie? Aha, wybudował dom na Sławinku i podróżował. Chętnie
        dowiedziałbym się, za co wybrany był ponownie? Proszę .
        • Gość: mag Re: Pruszkowski IP: *.catv.net.pl 21.09.06, 09:39
          Lodowisko (puste) za 700tys i coroczną szopkę. Buaaaah
        • Gość: aron Re: Pruszkowski IP: *.enterpol.pl 21.09.06, 18:57
          Gość portalu: mig napisał(a):

> Co on wybudował w Lublinie

nic idioto. Słyszałeś o al. Spółdzielczości Pracy?

Żaden europejski prezydent jej nie wyremontował, była tam dziura na dziurze.
          Dopiero Pruszkowski zrobił z niej wspaniałą aleję, jakiej mogą nam pozazdrościć
          np. pełne dziur miasta takie jak Wrocław.
          • shawman Re: Pruszkowski 22.09.06, 01:11
            > nic idioto. Słyszałeś o al. Spółdzielczości Pracy?

Rozumiem, że to język sympatyka (członka?) PiS, któremu obce jest chamstwo i
            warcholstwo? Wsamraśnie...
            • Gość: aron Re: Pruszkowski IP: *.enterpol.pl 22.09.06, 15:15
              ja po prostu nie mogę znieść ludzi, którzy twierdzą że Pan Prezydent nic nie
              zrobił dla miasta. Gdyby ktoś napisał, że za mało zrobił to można dyskutować.
              Ja uważam za dużo.

Ale jeżeli ktoś pisze, że Pan Prezydent nic nie zrobił dla Lublina, a ja sobie
              tymczasem jadę do swojej wsi piękną szeroką Al. Spółdzielczości Pracy to
              niestety cisną się na usta inwektywy.
              • shawman Re: Pruszkowski 23.09.06, 15:57
                > Ale jeżeli ktoś pisze, że Pan Prezydent nic nie zrobił dla Lublina, a ja sobie
                > tymczasem jadę do swojej wsi piękną szeroką Al. Spółdzielczości Pracy to
                > niestety cisną się na usta inwektywy.

Każdemu czasem się cisną, ale trzeba się powstrzymywać... Na rzekome dokonania
                pana Pruszkowskiego spójrz z drugiej strony: jeździsz Spółdzielczości Pracy,
                pomyśl, ile takich ulic mogłoby być w Lublinie i dróg wokół Lublina, gdyby
                ratuszem zarządzał ktoś, kto w pełni wykorzystywałby środki unijne?
    • Gość: Jan Super IP: *.dashnet.lublin.pl 17.09.06, 19:18
      Pruszkowski wystartuje? Super ! Nareszcie te nieudaczniki stracą władzę.
    • monti79 Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 17.09.06, 19:26
      A ja 1 raz w życiu nie pójdę chyba na wybory,gdyż od wielu lat wcale nie jest
      lepiej i zawiodłem się już na wielu ludziach.Tylko sie dorwą do władzy to od
      razu zapominają o tym co mówili. Bycie politykiem w tym kraju powinno być karalne !
      • Gość: propozycja Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.pronet.lublin.pl 17.09.06, 19:34
        Nie głosuj wiec na partie polityczne tylko na lokalne komitety. Proponuje
        komitet Blok Obywatelski "Kochamy Lublin". Wiecej informacji wkrotce.
        • dociek Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 17.09.06, 19:58
          Blok z PiSem zblokowany? Typowe dla tych manipulantów maskowanie.
          • aron2004 Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 17.09.06, 20:28
            DOćku jakbyś wystartował to mógłbyś pokonać te wszystkie bloki.
        • Gość: taaaaaa Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.resetnet.pl 17.09.06, 21:17
          znowu na stołki cisnął się nieudaczniki, dziadki i przekręciarze
        • Gość: TRZMIELO Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.pronet.lublin.pl 18.09.06, 10:19
          Słyszałem, że z tego KOCHAMY LUBLIN będą startować całkiem rozsądni ludzie. To
          może być na prawdę ciekawa propozycja.
      • Gość: mag Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.catv.net.pl 21.09.06, 09:31
        Jakie przygotowanie do pełnienia tej funkci mają: socjolog, rusycystka,
        nauczyciel religii, kulturysta, rolnik. Jedynie nauczyciel akademicki to
        właściwy kandydat spośród tej grupki.
    • bu2m Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 17.09.06, 20:34
      Ręce opadają.
    • Gość: Orwell Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: 212.106.30.* 17.09.06, 20:47
      "Aż dziw,jak typ pluskwy pienił się w mnisterstwach:mali,przysadziści mężczyźni
      bardzo wcześnie nabierający tuszy,krótkonodzy,o chyżych,owadzich ruchach i
      nalanych,nieprzeniknionych twarzach z maleńkimi oczkami.To właśnie ten typ
      prosperował pod kierownictwem Partii." Przykłady: niejaki
      Gosiewski,Bieńkowski,Ziobro....
      • Gość: forumka PiS po prostu stawia na sprawdzonego kandydata!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 20:53
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=48686939&a=48722576
    • Gość: pzpr kto jeszcze kandyduje? IP: *.resetnet.pl 17.09.06, 21:09
      na jakie nazwiska można głosować?
      • morwa01 Re: kto jeszcze kandyduje? 17.09.06, 21:23
        przecztaj w aktualnej gazecie "Czy będzie druga tura" to sie przekonasz na kogo
        można jeszcze głosować

miasta.gazeta.pl/lublin/1,35640,3624676.html

• Gość: pzpr lista jest niepełna!!! IP: *.resetnet.pl 17.09.06, 21:27
          brakuje kilku nieudaczników....czyżby wstydzili sie swoich nazwisk?
          • morwa01 Re: lista jest niepełna!!! 17.09.06, 23:24
            to je podaj
    • Gość: pps Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.resetnet.pl 17.09.06, 21:12
      toż tam są ludzie lawirujący od prawicy do lewicy i z powrotem
    • Gość: bronia Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 21:13
      No fajnie.Samochodami rządowymi,za pieniądze podatników robi się nieudacznikom kampanię wyborczą.Myślę,że Bóg dopomoże,że Pruszkowski nie wygra tych wyborw.
      • Gość: ef Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.it-net.pl 17.09.06, 21:34
        zastanawiam się jak taki polityczny szkodnik jak obecny prezydent w swoim
        katolickim sumieniu usprawiedliwia sam przed soba swoje kandydowanie, bo zdaje
        mi sie , ze chociaz szczatkowe przeblyski na temat wlasnych niskich kompetencji
        i umiejetnosci ma i zdaje tez sobie sprawe, ze poprzez wlasna niepohamowana
        ambicje krzywidzi lublinian,robiac wykroczenia przeciwko przykazaniom skazujac
        miasto na dalszy zastoj ;)
        • Gość: Cicho byyyc Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.it-net.pl 17.09.06, 22:20
          On te wyboru juz wygral.
          Jedynie rezygnacja ze startu moglaby to zmienic ale jak juz wiemy bedzie
          startowal.
          I pomyslec, ze wsrod nas sa tacy ktorzy wrocili kiedys z innego swiata gnani
          patriotyzmem......i wyszlismy na pospolitych idiotow.
        • Gość: bleee Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.06, 22:25
          och, on jest chyba wierzący inaczej - sumienie? czy on wie, co to jest? on wie
          co to pycha i buta - najwyraźniej tłum to lubi... bleee...
          • leniak Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 17.09.06, 22:28
            czyżby autokatolicyzm?
    • halooo1 Wasilewski ma przegrać z czerwoną !!!! 17.09.06, 23:22
      Palikot wystawił nieudacznika Wasilewskiego bo dogadał się Sierakowską i komuną.
      Wyszło szydło z worka. Teraz wierzę we wszystkie te opinie kto pomógł zrobić
      kasę Palikotowi na początku lat 90. Podziękujesz towarzyszom z ...?
    • Gość: asd Szkoda Lublina IP: *.vlan106.shrike.lubman.net.pl 18.09.06, 07:04
      a może na to zasłużył?
      • Gość: :( Re: Szkoda Lublina IP: *.chello.pl 19.09.06, 15:22
        nie zasluzyl ale wiocha zasluzyla...ja stad uciekam chco moja rodzina mieszka tu
        od wielu pokolen..jest mi smutno i zle ze do pracy musze dojezdzac 120 km a moj
        maz 170 w druga strone...jak tam mozna zyc??nie da sie an dluzsza mete w 2
        strony rozjezdzac....ale to miasto nie gwarantuje NIC i nic nie daje...a czynsze
        rosna ...ceny tez...
    • Gość: były wyborca PiS PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.pronet.lublin.pl 18.09.06, 09:11
      Panie marszałku Jurek proszę nam przybliżyć w jaki sposób droga Białystok -
      Lublin - Rzeszów przybliży nas do centrum. Chyba - centrum zadupia!?
      • Gość: J-k Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 19:31
        Pan Jurek pochwalił się projektem drogi ekspresowej S19, która być może
        powstanie kiedyś w przyszłości (kiedy?). Zapomniał natomiast o innych
        "przyjaznych" działaniach PISowskiego rządu takich jak włączenie Bogdanki i
        Lubzelu do holdingów mających swoje siedziby w innych regionach. Wśród 10
        lotnisk regionalnych, które będą finansowane ze środków centralnych nie ma
        lotniska w Świdniku. Kolegium Ukraińskie zamiast samodzielnym uniwersytetem ma
        się stać częścią składową uniwersytetu w Rzeszowie. Natomiast co do działalności
        Pana Pruszkowskiego to chcę przypomnieć, że w rankingu Wprost, który określa
        jakość życia - Lublin na początku sprawowania przez niego urzędu znajdował się w
        pierwszej piątce, teraz znajduje się dwadzieścia miejsc niżej. Średnio spada o
        dziesięć miejsc w ciągu 4 lat. Do tego należy dodać, iż Lublin ma jedne z
        najwyższych podatków lokalnych w kraju. Nic dodać nic ująć.
      • Gość: mag Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.catv.net.pl 21.09.06, 09:37
        Centrum fałszywego katolicyzmu i załatwiania spraw izraelskich
        przez "świeckich" i duchownych. Ludzie podnieście oczy!
    • Gość: Jaa Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.pronet.lublin.pl 18.09.06, 10:16
      Ja też, innego wyjścia nie ma.
      • Gość: Andi Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.pronet.lublin.pl 18.09.06, 10:27
        Samo wystawienie Pana Pruszkowskiego przez PiS w wyborach prezydenckich miasta
        Lublin jest policzkiem dla LUBLINA i jego MIESZKAŃCÓW. Jak można wystawiać
        człowieka, który przez 8 lat nie tylko nic nie zrobił dla miasta, ale je
        uwstecznił. Tak PiS nagrodził mieszkańców LUBLINA za dobry wynik w Lublinie w
        zeszłorocznych wyborach prezydenckich i parlamentarnych. BRACIA KACZYŃSCY NIE
        SZANUJĄ SWOICH WYBORCÓW. Nigdy więcej na PiS.
    • ponury_drwiacy_szyderca Żebyś się nie zdziwił, Pruszyno! 18.09.06, 10:35
      Cały Lublin pluje ci w pysk. Ja pierwszy.
      • morwa01 Re: Żebyś się nie zdziwił, Pruszyno! 18.09.06, 10:38
        no mocne słowa ale po co ?
    • Gość: antypruszkowski PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.vlan15.enoch.lubman.net.pl 18.09.06, 10:41
      Ludzie nieglosujcie na niego. Znowu utopi kase w glupie podowisko
      • Gość: :( Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.chello.pl 19.09.06, 15:22
        topi pieniadze ,ma durne pomysly...a myslisze to LUDZIE na niego glosuja????bo
        ja watpie
    • Gość: dociek Prezydentem Tylko Pruszkowski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 12:50
      Prezydentem Tylko Pruszkowski .
      Sprawdzony, dobry prezydent od wielu lat.
      Lublin, za Jego rządów, zmienił się nie do poznania.
      To najlepszy kandydat.
      Nie oddamy naszych głosów na komucha związanego z pzpr , sld, sdpl (sierakowska
      co z wielką gorliwością budowała komunizm w PRL, skompromitowana i nadająca się
      do politycznego skansenu). Nie przejdzie !
      Tylko Prezydent pruszkowski, nikt inny.
      • dociek Dywersant kradnący nick! 18.09.06, 20:22
        Gość portalu: dociek napisał(a):

> Prezydentem Tylko Pruszkowski .
        > Sprawdzony, dobry prezydent od wielu lat.
        > Lublin, za Jego rządów, zmienił się nie do poznania.
        > To najlepszy kandydat.
        > Nie oddamy naszych głosów na komucha związanego z pzpr , sld, sdpl
        (sierakowska
        >
        > co z wielką gorliwością budowała komunizm w PRL, skompromitowana i nadająca
        się
        >
        > do politycznego skansenu). Nie przejdzie !
        > Tylko Prezydent pruszkowski, nikt inny.

Takie chore brednie może tylko wypisywać ktoś niewiarygodny i nieuczciwy - taki
        który nawet kradnie mój nick. Tchórz, krętacz i dwulicowiec, który nawet nie ma
        odwagi tych bezdennych głupot pisać pod swoim imieniem!
        • leniak Re: Dywersant kradnący nick! 19.09.06, 21:11
          hi hi a myślałem że zwyczajnie kpisz... hi hi
    • Gość: Georges Ja też stawiam na Prezydenta Pruszkowskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 14:24
      Ja też stawiam na Prezydenta Pruszkowskiego. To najlepszy i jedyny wybór.
      Głosujemy wszyscy na Pana Pruszkowskiego. Wiwat Pan Prezydent !
      • Gość: baca Re: Ja też stawiam na Prezydenta Pruszkowskiego. IP: *.lublin.mm.pl 18.09.06, 20:05
        A stosowny berecik już masz?
      • Gość: juzuś Re: Ja też stawiam na Prezydenta Pruszkowskiego. IP: *.lublin.mm.pl 18.09.06, 20:11
        Pewnie go nie lubie chociaż taki sramraśny
        • Gość: fakt PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.06, 20:57
          czyli PiS źle życzy Lublinowi!
      • dociek Re: Ja też stawiam na Prezydenta Pruszkowskiego. 19.09.06, 00:49
        Gość portalu: Georges napisał(a):

> Ja też stawiam na Prezydenta Pruszkowskiego. To najlepszy i jedyny wybór.
        > Głosujemy wszyscy na Pana Pruszkowskiego. Wiwat Pan Prezydent !

"Georges" jesteś tutaj równie niewiarygodny, co w swoim poprzednim wpisie, gdy
        bezczelnie podszywałeś się pod mój nick. Nie stawiaj sobie tak często, bo sobie
        zatrzesz. Chociaż, wśród zakompleksionych, nawiedzonych oszołomów ograniczanych
        kościelnymi "strachami anty-cielesności" podobno te "grzeszne" praktyki bywają
        obsesyjnie zwielokrotnione do bólu.
    • Gość: Ala Barska Popieramy Prezydenta A. Pruszkowskiego. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 10:10
      PiS stawia na Pruszkowskiego
      Wojciech Andrusiewicz2006-09-17, ostatnia aktualizacja 2006-09-17 19:22
      Andrzej Pruszkowski jest od niedzieli oficjalnym kandydatem w wyborach na
      prezydenta Lublina. PiS zaapelowało do innych ugrupowań narodowo-
      chrześcijańskich o poparcie tej kandydatury

Fot. Rafal Michalowski / AGENCJA GAZETA
      Na konwencji programowej PiS: Marek Jurek, Andrzej Pruszkowski i jego żona Iga
      PruszkowskaTo był superweekend PiS-u - jak to określił rzecznik lubelskich
      struktur partii Artur Soboń. Wczoraj PiS zorganizowało konwencje wyborcze aż w
      sześciu regionach Polski. Tę w Lublinie odwiedził jeden z liderów PiS i
      marszałek Sejmu Marek Jurek. Konwencja była medialnym show. Centrum
      Konferencyjne Akademii Rolniczej było po brzegi wypełnione ludźmi, których do
      gromkich oklasków i okrzyków mobilizował prowadzący konwencję Soboń.

Zaczęło się od prezentacji filmu o zeszłorocznym podwójnym wyborczym
      zwycięstwie PiS. Później na scenę wszedł lider lubelskich struktur partii,
      poseł Krzysztof Michałkiewicz. Z wielkim namaszczeniem ogłosił, że oficjalnym
      kandydatem ugrupowania na prezydenta Lublina jest obecny prezydent Andrzej
      Pruszkowski. - Oprócz wiedzy i doświadczenia ma on też ogromne poczucie humoru
      i talenty muzyczne. Łączy przywiązanie do tradycji z nowoczesnością - zachwalał
      Pruszkowskiego poseł i dodawał: - On stanowi zaporę przed recydywą rządów
      lewicy. Apeluję więc do sił o patriotycznym i chrześcijańskim systemie wartości
      o skupienie się wokół tej kandydatury. Razem mamy szansę wygrać już w pierwszej
      turze. Nie dawajmy szansy postkomunistom czy już dziś atakującym nas liberałom.

Później przy ogłuszającym aplauzie na scenę wszedł sam Pruszkowski. Stwierdził,
      że jest umiarkowanie zaskoczony, bo już wcześniej wiedział o swoim starcie.
      Mówił, że zbliżające się wybory są bardzo istotne, bo gdy PiS je wygra, będzie
      szansa połączenia wysiłków prezydenta, rządu, parlamentu i samorządu w sprawnym
      zarządzaniu państwem. Lublin określił jako "miasto wsamraśne" - od zwrotu w sam
      raz. Zapewniał, że dobrze się rozwija, że jest w nim niskie bezrobocie i działa
      dużo firm. To wszystko zaś ma stawiać nas w czołówce dużych polskich miast. -
      Lublina nie trzeba naprawiać, ale stale poprawiać. Nie jest to zaś praca dla
      amatorów. Ja jestem przygotowany do walki wyborczej. Kampania nie będzie łatwa.
      Szanujmy każdy głos. To nasze miasto. Zwyciężymy. I zrobimy to mimo negatywnej
      propagandy.

O negatywnej propagandzie liberałów podczas konwencji wspominano nieraz. Często
      robił to sam Pruszkowski. Na koniec swojego wystąpienia zapewnił jednak, że
      mimo negatywnej kampanii wygra i zacytował pierwsze czytanie z Księgi proroka
      Izajasza: "Pan Bóg mnie wspomaga, dlatego jestem nieczuły na obelgi (...)".

Po Pruszkowskim działaczy PiS mobilizował marszałek Jurek. Zapewniał, że rząd
      buduje lepszą Polskę, że dzięki jego działaniom w kraju będzie żyło się lepiej.
      A lepiej ma być także w Lublinie. - Lublin będzie metropolią, będzie metropolią
      Polski Wschodniej. W planach rządu jest budowa drogi ekspresowej S19 (Białystok-
      Lublin-Rzeszów). Dzięki niej będziecie w centrum - zapewniał. Na koniec zapytał
      zgromadzonych w Centrum, czy chcą IV RP. W odpowiedzi usłyszał burzę oklasków.

• krt_czart Naruszasz Netykietę! 19.09.06, 11:19
        Nie wklejaj całych cudzych wypowiedzi lub artykułów - wystarczy je omówić lub
        podać link z odpowiednim komentarzem. Zgodnie z Regulaminem Forum wypowiedzi
        naruszające Netykietę mogą być usuwane.

• Gość: mag Re: Popieramy Prezydenta A. Pruszkowskiego. IP: *.catv.net.pl 21.09.06, 09:41
        Czumu Iga jest niedomyta?
    • Gość: to ja PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.it-net.pl 19.09.06, 10:47
      szok chyba już starczy tego balaganu nie sadzicie, nalezy wybrac kogoś kto
      będzie gospodarzem miasta a nie turyste wędrujacym po świecie
    • smiechu.warte Jak naiwny Palikot sie upaja... 19.09.06, 16:45
      UWAGA oto list Janusza Palikota zamieszczony na forum Koła Młodych PO.

W przeprowadzonym w dniach 11-13 wrze¶nia 2006 r. przez socjologów UMCS
      sondażu wyborczym opublikowanym przez lubelski dodatek Gazety Wyborczej
      drugie miejsce w rankingu kandydatów na prezydenta Lublina zajmuje kandydat
      Platformy Obywatelskiej Adam Wasilewski, który na dzień dzisiejszy cieszy
      się 19,3 % poparciem. Wyprzedza go jedynie obecny prezydent Lublina Andrzej
      Pruszkowski, który może liczyć na 25 % głosów. Bardzo znana i medialna
      Izabela Sierakowska plasuje się dopiero na trzecim miejscu z 18 % poparciem.

Należy zauważyć, że obecny sondażowy wynik Adama Wasilewskiego jest
      doskonały. Jeszcze przed rozpoczęciem wła¶ciwej kampanii wyborczej, kandydat
      PO może już liczyć na drug± turę. Ten niezależnie przeprowadzony sondaż
      tylko potwierdza, iż jeste¶my skazani na sukces.

Poseł Janusz Palikot

• eseldowiec Re: Jak naiwny Palikot sie upaja... 19.09.06, 16:53
        Naiwny człowiek. Cos czuje, że to sie skonczy jak z jego Ministrem Kultury i
        Vce Przewodniczącym PO RP. A podbno ludzie ucza sie na błędach... Widocznie
        nie politycy PO.
      • max.webber Re: Jak naiwny Palikot sie upaja... 19.09.06, 17:01
        Ciekawe czy ten list pisał Palikot czy jego asystent... W kazdym razie patrzac
        na blog Pana Krzysztofa www.krzysztoflatka.pl/index.php?
        module=Section&action=ShowItem&itemId=179 mam wrażenie ze sa rownie naiwni...
      • krasawica.jan Nawet przed Kołem Młodych Palikot tuszuje... 19.09.06, 20:34
        Nawet przed Kołem Młodych Palikot tuszuje kwestie pierwszego sondazu. Skad ta
        różnica? Kogo chciał nim wprowadzic w błąd działaczy PO? Gdzie te 25%
        Wasilewsiego? Czy Palikotowi zalezy na przegranej PO w Lublinie, a teraz udaje
        ze wszystko jest pod kontrola??
      • zielonooka.zuza Re: Palikot sie upaja. A Waslewskiemu spadło o 7%! 19.09.06, 20:39
        Palikot sie upaja. A Waslewskiemu spadło o 7% od ostatniego sondazu Palikota.
        Bo jesli wg Pana Posła jeden i drug jest wiarygodny to jego kandydat w
        przeciagu 2 tygodni stracił 7% A tu jeszcze nie ma poczatku kampanii. PO jest
        skazana na porażkę ;)
      • malolepsza.ola To wyglada jak apel do idacych na pewna przegraną, 19.09.06, 21:03
        To wyglada jak apel do idacych na pewna przegraną. Sztuczne zagrzewanie do boju
        i dodawanie otuchy.
      • smiechu.warte Dzieki naszemu forum PO ujawnia swoj wew. list 19.09.06, 23:25
        Dzieki naszemu forum lider PO oficjalnie ujawnia swoj list. Przed chwila
        pojawil sie na stronie PO.
        www.lublin.platforma.org/index.php
        module=Section&action=ShowItem&itemId=162
        Teraz beda udawac ze to nie jest tłumaczenie sie posła strukturom odnosnie
        sondazy i proba odwrocenia uwagi od dziwnych wynikow ich wewnetrznego badania
        tylko nieskryta radosc ktora chca sie poseł podzielic ze wszystkimi!
        • monika.repik Ciekawe czy jak na Węgrzech nagrania ujawnia. 19.09.06, 23:37
          Ciekawe czy wkrótce jak na Węgrzech nagrania ujawnia prawde...
    • Gość: joAnna Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 16:46
      Pruszkowskiemu też stawiali (słynny raut na który Pruszkowski zaprosił VIPów).Znalazł sponora który postawił alkohol,bo prezydentowi chciało się pić
      • marcin.pikula Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 19.09.06, 16:59
        Chyba Palikot nie zauwazyl, ze zadna partia nie ruszyla z kampania w Lublinie.
        Pozatym Sierakowska jest tuz za Wasilewskim. Mowienie w takiej sytuacji ze jest
        sie skazanym na sukces jest delikatnie mowiac malo profesjonalne!
        • Gość: anonim Wasilewski na prezydenta!! IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 20.09.06, 00:24
          Bardzo dobrze, ja bede glosowal na Wasilewskiego, moze w koncu cos sie zmieni w tym Lublinie! Miejmy nadzieje, ze poparcie jeszcze zwrosnie i wybory wygra PO a Pruszon i Sierakowska do domuuuu!!!!
          • folkatka Re: Wasilewski na prezydenta!! 20.09.06, 18:10
            Bardzo chciałabym, zeby wszyscy mieszkańcy miasta sie zmobilizowali i
            zagłosowali przeciwko Pruszkowskiemu. Niestety, jestem pełna obaw, bo dzis w tym
            zakresie panuje straszne olewactwo, mnóstwo ludzi na wybory wogóle nie chodzi. I
            dlatego mamy to co mamy.
            Dla mnie trzecia kadencja pana o nazwisku na P. byłaby prawdziwym
            nieszczęściem. Lublin zasłuzył na kogos lepszego, przede wszystkim - z większą
            kulturą.
            • peowiec3 Re: Wasilewski najsłabszy kandydat z PO 20.09.06, 18:27
              Wasilewski to najsłabszy kandydat jakiego mogła wystawic PO. Be zaplecza, po
              przekranych z kretesem wyborach do Senatu w 2002, nieznany. Pozatym co to za
              naukowiec skoro w tym wieku jest tylko doktorem i to na etacie staszego
              wykładowcy... To nie jest zadna sensowna alternatywa dla Pruszona. Takimi
              kandydatami z nim sie nie wygra!!!!
              • leniak Re: Wasilewski najsłabszy kandydat z PO 20.09.06, 20:08
                zgadzam się zarówno z tobą jak i z folkatką (którą serdecznie pozdrawiam przy
                tym) ale z tego wynika że żeby nie wygrał Pruszkowski trzeba głosować na .....
                a ja mimo swojej lewicowości i w sumie nawet akceptacji dla tej kandydatury
                chciałbym najpierw zobaczyć że ta wykropkowana osoba godna jest takiego
                zaufania...
                • Gość: warto.... Re: Wasilewski najlepszy kandydat z PO IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 20.09.06, 21:18
                  Po pierwsze do osoby ktora mowila ze co do za kandytat ktory ma tylko tytul dokotora:
                  Wasilewski przez dwie kandencje byl prorektorem PL wczesniej byl dziekanem wydz. budowalnego, wiec raczej nie mial czasu na to aby zrobic prof!!!
                  po drugie: w kregach akademickich jest uwazany za osobe ktora najwiecej zrobila dla tej uczelni m.in remont calej uczeleni!!!
                  Po trzecie: z tego co sie zorjentowalem jest juz gotowy program wyborczy a w niedziele rusza kampania wyborcza i strona internetowa!
                  Po czwarte: w wyborach do sentatu uzyskal ok 50 tys glosow tylko ze wtedy to SLD bylo na topie!!!
                  Znam ta osobe osobiscie i uwiezcie mi jest godna zaufania i napewno bedzie o wiele lepszym kandydatem niz Pruszkowski i Sierakowska! Warto zaglosowac! Ja napewno tak zrobie!!
                  • peowiec3 Re: Wasilewski najlepszy kandydat z PO 20.09.06, 22:53
                    Po pierwsze bardzo śmieszne jest stwierdzenie że nie zrobił profesora, bo
                    ciezko pracowal jako dziekan czy prorektor, bo z tego co wiem to dla kazdego
                    naukowca jednak ten tytuł jest priorytetowy a nie bycie prorektorem czy
                    prodziekanem. Mysle ze naukowiec ktory by powiedial za nie mial czasu na
                    habilitacje dlatego ze wazniejsze dla niego bylo prorektorowanie osmieszylby
                    sie w oczach opinii uczelnianej. Mówienie ze zawdziecza mu sie remont uczelni
                    jest kolejnym przykladem "dorabiania zasług". Od kiedy prorektor d/s
                    kształcenia odpowiada za remonty? Ciekawe czy z taka opinia zgodzilby sie
                    Rektor PL??? Co do programu wyborczego i strony internetowej to chyba nie ma co
                    sie chwalic bo jest to cos normalnego w obecnych czasach. Ciekawe tylko czy
                    jego strone zrobi firma ENZO ;). Kolejne absurdalne tłumaczenie odnosnie wyniku
                    do Senatu. Pragne zapytac sie czy prof. Liszcz ktora wtedy zdobyla ponad 100
                    tys głosow i zostala senatorem była z SLD (dla tych co maja krotka pamiec
                    startowala z tego sameo komitetu co Wasilewski). Jesli to maja byc argumenty na
                    to, że to najlepszy kandydat to raczej mnie nie przekonałeś i tak naprawde nie
                    wiem czy z takimi argumentami przekonasz kogokolwiek.
                    • Gość: waro... Re: Wasilewski najlepszy kandydat z PO IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 20.09.06, 23:31
                      Nie ma zamiaru Cie przekonywac jednak moim zdaniem jest i tak najlepszym kandydatem z obecnie przedstawionych i dlatego bede na niego glosowac, a Ty rob co uwazasz za stosowne..
                      • peowiec3 Re: Wasilewski najgorszy kandydat z PO 21.09.06, 00:00
                        Poprostu trzeba umieć używać odpowiednich argumntów w dyskusji. Tego tez nie
                        nauczy zadna Akademia... :) A Wasilewski pewnie nie przekona wielu osób do
                        siebie...
                        • Gość: ano Re: Wasilewski najgorszy kandydat z PO IP: *.vlan60.dengo.lubman.net.pl 21.09.06, 00:10
                          pozyjemy, zobaczymy...
                      • leniak Re: Wasilewski najlepszy kandydat z PO 21.09.06, 02:58
                        tak właśnie pewnie każdy postąpi nie mniej ja się nadal obawiam zaplecowego
                        władania Lublinem przez Palikota a ten już pokazał co potrafi na przykładzie
                        PO... nie śni mi sie po nocach Lublin zamieniony w Polmos ale jednak na
                        Wasilewskiego nie zagłosuję... doktorów ci u nas dostatek, prorektorów też nie
                        mało, - szczególnie byłych, nie wspominając o chwalipiętach róznych, a
                        prezydent tylko jeden i lepiej by było żeby był bez dziwnych zobowiązań...
                        PO lubelskie to nie jest obecnie dobre towarzystwo po prostu...
    • Gość: bronia Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 09:29
      Dziś w Radio Złote przeboje A.Pruszkowski powiedział,że liczy na głosy PiS oraz.....SLD
      • dociek Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 21.09.06, 09:33
        Gość portalu: bronia napisał(a):

> Dziś w Radio Złote przeboje A.Pruszkowski powiedział,że liczy na głosy PiS
        oraz
        > .....SLD

Oj, żeby się nie przeliczył. A swoją drogą, to za bardzo jest sobą zadowolony.
        • Gość: folkatka Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 14:45

On zawsze jest z siebie zadowolony.
          Pewnie jak sie goli, to powtarza do lusterka "Lustereczko, powiedz przecie..."
          • halooo1 Re: Krzysztof Ł. stawia na siebie 21.09.06, 15:05
            Rozumiem - ten który chce aby lustereczko powiedziało kto jest najpiękniejszy
            to Krzyś Łątka
      • leniak SLD stawia na Pruszkowskiego? 21.09.06, 14:58
        a jaki jest powód tego liczenia na głosy SLD? i co na to SLD?
        czyżby Kurczuk popierał PiS? hmm kto wie może by tam i pasował nawet, może
        zostałby nawet prawą reką Ziobry?
        a może to inna kalkulacja? nie mniej równie zaskakująca...
        PiS jak wiadomo wejdzie w układ z każdym...
        • dociek Re: SLD stawia na Pruszkowskiego? 21.09.06, 18:35
          Podejrzewam taką kalkulację u "orła PiSu", że błędnie zakłada, że jego
          największym przeciwnikiem wyborczym jest jednak kandydat PO. A ponieważ
          platformersi w Lublinie się żrą i dezorientują swój elektorat, to ci zagubieni
          rzucą swój głos dla znanej im i także bardziej "ustabilizowanej", pewniejszej
          Sierakowskiej. Czyli osłabią kandydata PO, a przecież Pruszkowskiemu
          te "komuchy" już nie straszne po dwóch jego kadencjach - tym bardziej, że
          liczyć będzie na wsparcie antykomuszej magmy ciemnogrodu podlanej sosem z ambon
          lubelskich.
          • Gość: aron Re: SLD stawia na Pruszkowskiego? IP: *.enterpol.pl 21.09.06, 19:11
            też tak myślę, Pruszkowski doskonale wie że przy kontrkandydatce Sierakowskiej
            która obchodziła niedawno bodajże rocznice Rewolucji Październikowej duża część
            elektoratu PO zagłosuje z bólem serca na niego.
      • Gość: bronia Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.06, 15:21
        On jest zadufany w sobie.Pruszkowskiemu się wydaje,że że jes pępkiem Lublina.Myślę,że niedoczekanie.Aby się nie przeliczył!
        • Gość: Marek Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 22.09.06, 00:44
          Podobno startuje na prezydenta Lublina Zbigniew Wojciechowski, może jest
          bardziej "strawnym" kandydatem niż bufon Pruszkowski.
          • Gość: folkatka Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.06, 15:02

O, tak, masz rację. Chociaż nalezy pamiętać że Wojciechowski był swego czasu
            wspłpracownikiem Pruszona. Ale powtarzam - wszystko jest lepsze od tego ostatniego.
            • leniak Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 22.09.06, 15:49
              nio Wojciechowski ma co prawda swoja bajkę dość mocno zakręconą...
              ale ma dwie zalety jako kandydat prawicy:
              1. nie jest Pruszkowskim
              2. po ciemku mozna ich ze sobą pomylic
              • morwa01 Re: PiS stawia na Pruszkowskiego 22.09.06, 20:37
                Czyżbyś z tą nocą to nawiązywał do hipotetycznych pomyłek krzysia:) twoje forum
                o asystencie pewnego posła jest jest super tylko kto będzie egzorcystą ?!
              • Gość: bleee Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:01
                jeden zgolił wąsy (wiedział, że wąsaczy będą łapać?)... bleee...
            • Gość: Jolka Re: PiS stawia na Pruszkowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.06, 16:53
              O,tak,był wspópracownikiem j.w.pana Pruszona i to solidnym izaufanym,ale
              zdecydowanie i o niebo uczciwszym przy wszystkich jego wadach.
    • shawman Za i przeciw reelekcji Andrzeja Pruszkowskiego 22.09.06, 01:16
      Wątek w forum o wyborach: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=815&w=49014469
    • halooo1 ZYTA wicepremierem - Tusk spotyka się z lepperem 22.09.06, 13:25
      a co platformo mówiłaś : "głosując na PIS głosujesz na Leppera" a teraz
      będzie "GŁOSUJĄC NA PIS GŁOSUJESZ NA GILOWSKĄ". ale was pis robi w bambuko. ta
      warszawska centrala jest jak dzieci we mgle. tusk spotyka sie z lepperem. to
      was kosztuje 10% glosów w wyborach. dziwne bo sam znam ludzi z lubelskiej PO
      którzy mówili już dawno że tak będzie. na pewno w Warszawie traktowano ich jak
      kasandry i nie słuchano.
      oj drżyjcie teraz Palikoty przedsobotnie i inni. teraz to Zyta będzie mocna
    • morwa01 ZYTA wróciła - pogoni was palikotowcy 22.09.06, 15:23
      nie chce być teraz w skórze kilku lubelskich pseudo-biznesmenów i innych
      sługusów palikota

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka