sievert 21.11.06, 17:55 Gratulacje i pozdrowienia dla o. Hryniewicza ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Jubileusz ks. prof. Hryniewicza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 18:54 Byłem spóźnionym studentem o.Hryniewicza. Uratował mi magisterium, po tym, gdy jeden z profesorów wyrzucił mnie na ostatnich zajęciach z seminarium. Obroniłem u o. Hryniewicza pracę, na temat, który u innych KUL-owskich teologów wywoływał gęsią skórkę. A na koniec mi ją jeszcze wydrukował w Rocznikach. I miał gdzieś, kto, co o mnie mówi. Tego się chciałem nauczyć od niego, żeby się, nie uprzedzać do ludzi.I jeszcze jedną Jego dewize gdzieś usłyszałem i przejąłem. Zapewniam, że sie sprawdza. "Gdy ktoś kopie cię w d.., tym samym pomaga ci zrobić trzy kroki do przodu". O.Hryniewicz to dla mnie zbiór jednoelementowy. Taki chrześcijanin jak z Dziejów Apostolskich. Jego Kosciół to już rzadkość. Dzisiaj widze kościół ludzi interesownych, albo kościół ludzi ideologicznych, albo kościół ludzi zastraszonych i się wśród niego nieswojo czuję. Dla Ojca Profesora: Szalom Piotr - student i czytelnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bajki z kaczolandu Re: Jubileusz ks. prof. Hryniewicza... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 21.11.06, 19:40 A moze jest wrecz odwrotnie - moze to "niebo" (zakladam, ze "niebo" i "pieklo" to pewnego rodzaju przenosnia, a moze i "skrot myslowy") jest puste, a pieklo wypelnione po brzegi? Odpowiedz Link Zgłoś
kadrel Re: Jubileusz ks. prof. Hryniewicza 21.11.06, 22:44 Miałam przyjemnosc miec zajęcia z ks.prof. Hryniewiczem. Szkoda, ze tylko przez 1 rok. Ale wrażenia zostały do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
folkatka Re: Jubileusz ks. prof. Hryniewicza 21.11.06, 23:30 O. Hryniewicz jest jednym z tych kapłanów, którzy wywarli na mnie ogromny wpływ swoimi homiliami. Zawsze uczył w nich szacunku do człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś