Dodaj do ulubionych

Komunikacyjny pat

15.12.06, 18:28
Jak długo wytrzymamy codzienne korki podczas dojazdu i powrotu z pracy?
Czy nowy prezydent nie powinien odważyc się na drastyczne ograniczenie wjazdu
prywatnych aut do centrum miasta?
Może przydałoby się wprowadzenie pasm ruchu wydzielonych tylko dla komunikacji
zbiorowej?
Obserwuj wątek
    • Gość: mały Zamiast polewać asfaltem czas budować nowe drogi! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:35
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28752440&a=54015349
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=28752440&a=54017492
    • dociek Re: Komunikacyjny pat 15.12.06, 18:35
      Jestem za!
      • Gość: mały Re: Komunikacyjny pat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.06, 18:55
        Zauważcie że w samochodach osobowych przeważają pojedynczy kierowcy wożący
        samych siebie do pracy i z pracy. W weekendy jest prawie pusto na lubelskich
        ulicach i chodnikach! To najlepszy dowód na niewydolność organizacyjną
        komunikacji zbiorowej, której ludzie nie mogą zaufać i powierzyć swoich
        spraw.Wolą pchać się w korki i szukać nieistniejących miejsc parkingowych w
        najbardziej przedziwnych zakątkach niż zawierzyć swój los komunalnemu, czyli
        jakby naszemu wspólnemu przedsiębiorstwu powołanemu właśnie po to żeby nas
        wozić z domu do pracy i z pracy do domu.
        • aron2004 Re: Komunikacyjny pat 15.12.06, 19:02
          ty chyba nie widziałeś prawdziwych korków. U nas korki jeszcze nie są takie
          wielkie, no i da je się ominąć.
    • Gość: l. Bus-pasy... wg mnie niemożliwe IP: *.crowley.pl 15.12.06, 18:58
      >Może przydałoby się wprowadzenie pasm ruchu wydzielonych tylko dla komunikacji
      >zbiorowej?

Zapytam się... gdzie te pasy ruchu chciałbyś wydzielić? Na których ulicach?

Sensowne jest wytyczanie bus-pasów wtedy, gdy są min. 3 pasy ruchu w jedną stronę. Gdzie takie ulice masz w Lublinie? Przeznaczenie 1 pasa dla autobusów, gdy są w sumie jedynie 2, to zakorkowanie ulicy. Nie widzę więc możliwości wytyczenia takich pasów w Lublinie (choć oczywiście nie neguję ich przydatności, wprost przeciwnie - w Warszawie w niektórych miejscach zdają świetnie egzamin).

l.
    • Gość: Filip pierdun Re: Komunikacyjny pat IP: *.it-net.pl 15.12.06, 19:01
      Nowy pan prezydent się nie zgodzi, gdyż wcześniej musiałby rozwalić inwestycje w
      sprawie regulacji ruchu, już wykonane i zapłacone firmom należącym do rodzin
      jego poprzedników.
    • Gość: Mundek Re: Komunikacyjny pat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.06, 21:13
      Nie ma szans na szybką zmianę układu komunikacyjnego Lublina.
      Zbyt wiele błędów popełniono w przyszłości.
      Nie wiem czy większość z nich kiedykolwiek uda się naprawić. Dlatego
      ograniczenie ruchu prywatnych pojazdów wydaje mi się jedynym rozsądnym wyjściem.
      Rozwiązaniem mogą być opłaty za wjazd do centrum ewentualnie zaporowe opłaty za
      parkowanie w śródmieściu.
      Czy pracownicy lubelskich urzędów, którzy codziennie swoimi autami korkują
      Krakowskie, Narutowicza i inne ulice, zgodzą się na takie posunięcie?
      Wątpię.
      • Gość: H Re: Komunikacyjny pat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 13:40
        Najlepiej byłoby zmienić mentalnosc takich, co to zamiast przejsć sie 15 minut
        spacerkiem, wsiadają w samochód, denerwują sie na wszytskich naokoło, że są
        korki, a potem szukają 10 minut parkingu...
        Do niedawna nie jeździł do mnie żaden autobus. Musiałem przyjeżdżać do miasta
        samochodem - i zawsze mnie szlag trafiał, kiedy szukałem miejsca do
        zaparkowania, a niemal wszystkie samochody, którymi zawalone były ulice miały
        rejestracje z miasta...
        Ludzie! Wy możecie dojechać autobusem, albo nawet pójśc na peichotę, ale są
        tacy, którzy nie mogą!
        • Gość: aron Re: Komunikacyjny pat IP: *.lublin.enterpol.pl 16.12.06, 15:24
          Gość portalu: H napisał(a):

> Ludzie! Wy możecie dojechać autobusem, albo nawet pójśc na peichotę, ale są
          > tacy, którzy nie mogą!

gdyby w Lublinie było więcej prywatnych busów tj. takie jak 74 tylko częściej
          to czasami mógłbym zostawić samochód pod blokiem. Ale jeżeli mam jechać do
          miasta starym syfiastym Ikarusem i do tego płacić jeszcze za gapowiczów to ja
          dziękuję. Wolę samochodem.
          • Gość: aron to głupek Re: Komunikacyjny pat IP: *.domishko.net 16.12.06, 19:05
            >gdyby w Lublinie było więcej prywatnych busów tj. takie jak 74 tylko częściej
            >to czasami mógłbym zostawić samochód pod blokiem. Ale jeżeli mam jechać do
            >miasta starym syfiastym Ikarusem i do tego płacić jeszcze za gapowiczów to ja
            >dziękuję. Wolę samochodem.

Spi***laj głupku pod Parczew. Do obory gdzie twoje miejsce.
      • Gość: gość portalu Re: Komunikacyjny pat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 19:20
        Bo urzędas to już "wadza" i jeżdżenie do pracy autobusem MPK z "pospólstwem"
        jest dla niego czymś wręcz niewyobrażalnym i hańbiącym. Poza tym każdy
        właściciel samochodu czuje się kimś lepszym od jeżdżących autobusami. Chciałby
        wjechać swoim 20-letnim VW wszędzie, nawet po schodach. Lublin ma być
        "przyjazny" dla samochodów osobowych i TIR-ów, a nie dla zwykłych ludzi.
    • Gość: Mona Re: Komunikacyjny pat IP: *.gim13.lublin.pl 16.12.06, 15:40
      Czy pomysł z dużym parkingiem pod Placem Litewskim rozwiąże tę sytuację?
      Podobny parking przy Okopowej trzeba było przerobić na stragany.
      • Gość: alleluja! Cudnad BystrzycąParkingi zamieniają się wmarkety! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:58
        Nie trzeba było, nie trzeba..... Rozejrzyj się dookoła co się dzieje za
        biurowcem DOKP!
        Parking pod placem Litewskim miał być dla tego samego inwestora z Włoch!
        Zgadnij, złotko w co by się zamienił po wybudowaniu???

Tak samo zobaczysz co wybudują na Świętoduskiej! Na pewno tam sobie zaparkujesz
        kiedy zechcesz pść na spacer po Deptaku! ;-D
        • Gość: obywatel Re: Cudnad BystrzycąParkingi zamieniają się wmark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:12
          jesteś małym i zawistnym człowieczkiem, bo nie pracujesz w centrum.Parkingi
          powinny być na placu Litewskim i na Placu Świętoduskim, bo w dzień powszedni
          trzeba gdzieś postawić samochód,a w sobotę czy niedzielę człowiek chciałby na
          tym Litewskim wypić piwo,pójść z dziećmi na lody, czy na karuzele,posłuchac
          jakiegoś zespołu na estradzie,a nie gapić się na meneli i głupich
          staruszków,zachwyconych ich srającym pieskiem i patrzeć na zasranego piłsuckiego
          i czarne słupy
          "Lublin dla obywateli ,nie dla meneli"
          • Gość: LU Re: do obywatela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:29
            Gość portalu: obywatel napisał(a):

> jesteś małym i zawistnym człowieczkiem, bo nie pracujesz w centrum.Parkingi
            > powinny być na placu Litewskim i na Placu Świętoduskim, bo w dzień powszedni
            > trzeba gdzieś postawić samochód,a w sobotę czy niedzielę człowiek chciałby na
            > tym Litewskim wypić piwo,pójść z dziećmi na lody, czy na karuzele,posłuchac
            > jakiegoś zespołu na estradzie,a nie gapić się na meneli i głupich
            > staruszków,zachwyconych ich srającym pieskiem i patrzeć na zasranego
            piłsuckiegoi czarne słupy
            > "Lublin dla obywateli ,nie dla meneli"

JAK JUŻ Z WYPIJESZ TO PIWO NA PLACU LITEWSKIM TO NIE BIERZ JUŻ DZIECI
            NA LODY, BO SPADNIESZ Z KARUZELI I STRACISZ AUTORYTET OJCA I OBYWATELA!
            A NAJGORSZE, ŻE MENELE I GŁUPIE STRUSZKI BĘDĄ MIAŁY Z CIEBIE NIEZŁY UBAW!!!
            A TERAZ HASŁO:
            "LUBLIN DLA GŁUPICH STARUSZEK ZACHWYCAJĄCYCH SIĘ SRAJĄCYMI PIESKAMI - TEŻ !!!!"
            PS: W SPRAWIE NIEZNOŚNYCH CZARNYCH SŁUPÓW RADZĘ SKONTAKTOWAĆ SIĘ ZE
            SPECJALISTĄ!

• Gość: H Re: Cudnad BystrzycąParkingi zamieniają się wmark IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:32
            Piłsudskiego, a nie piłsuckiego, młoda obywatelska inteligencjo...
        • Gość: obywatel Re: Coś dla ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:14
          jesteś małym i zawistnym człowieczkiem, bo nie pracujesz w centrum.Parkingi
          powinny być na placu Litewskim i na Placu Świętoduskim, bo w dzień powszedni
          trzeba gdzieś postawić samochód,a w sobotę czy niedzielę człowiek chciałby na
          tym Litewskim wypić piwo,pójść z dziećmi na lody, czy na karuzele,posłuchac
          jakiegoś zespołu na estradzie,a nie gapić się na meneli i głupich
          staruszków,zachwyconych ich srającym pieskiem i patrzeć na zasranego piłsuckiego
          i czarne słupy
          "Lublin dla obywateli ,nie dla meneli"
    • Gość: zzzzzz Re: Komunikacyjny pat IP: *.vlan336.nemes.lubman.net.pl 18.12.06, 10:37
      Jaka wizję ma ratusz?
      Czy cos wiadomo?
      • Gość: obserwator dna Wizja 1.: Jakoś to będzie, Wizja 2.:Samo się zrobi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:14
        Gość portalu: zzzzzz napisał(a):
        > Jaka wizję ma ratusz?
        > Czy cos wiadomo?

Ma wizję że nie ma potrzeby utworzenia stanowiska Miejskiego Architekta bo
        dotyhcsowy personel urzędu zajmujący się planowaniem miasta jest bez zarzutu!!!
        • Gość: LU Re: Wizja 1.: Jakoś to będzie, Wizja 2.:Samo się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 11:50
          Gość portalu: obserwator dna napisał(a):
          > Ma wizję że nie ma potrzeby utworzenia stanowiska Miejskiego Architekta bo
          > dotyhcsowy personel urzędu zajmujący się planowaniem miasta jest bez
          zarzutu!!!

TAK SILNA I SPRAWNA JEST WŁADZA SAMORZĄDOWA JAK NAJSŁABSZE OGNIWO JEJ WŁADZY
          WYKONAWCZEJ CZYLI NAJGORSZY, NAJBARDZIEJ LENIWY, CWANY LUB PO PROSTU
          NIEKOMPETENTNY DYREKTOR WYDZIAŁU WYKONUJĄCY W PRAKTYCE JEJ POLECENIA! JAK TU MA
          BYĆ DOBRZE ,JAKIE TU MAJĄ POWSTAWAĆ WIZJE ,PRZY TAKIEJ KADRZE DYREKTORSKIEJ?
          NAWET ŚWIĘTY PREZYDENT NIC BY TU NIE WSKÓRAŁ!!!
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=22607772&a=36667688
    • Gość: qwerty Re: Komunikacyjny pat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.06, 19:37
      Wygląda na to, że 2 godziny dziennie trzeba wykreślić ze swojego życiorysu aby
      móc dojechać i powrócić z pracy.
      Smutno mi gdy ktoś usiłuje mi wmawiać, że żyje mi się co raz lepiej.
      • Gość: krtek Urzędnicy i radni niweczą planTunelu pod deptakiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.07, 12:53
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=56425923&a=56448589
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=56425923&a=56450361
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka