Dodaj do ulubionych

Czuby/Osiedle Poręba

24.12.06, 16:37
Hej.Już niedługo mam wprowadzić się do mojego nowego mieszkania na Porębie
(Czuby).Co sądzicie o tym osiedlu?Czy jest bezpieczne?Czy są
szkoły/przedszkola?Tak w ogóle:co sądzicie o tym osiedlu?
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.lublin.enterpol.pl 24.12.06, 17:46
      dobre osiedle.
    • Gość: lalaka Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.it-net.pl 24.12.06, 18:53
      Nie polecam. Ostatnio zamordowano jakiegoś młodego chłopaka. Podobo na tym
      osiedlu rządzą blokersi. Lisy i szczury. Tylko dwa wjazdy. NIE POLECAM.
      • Gość: russki Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.chello.pl 24.12.06, 23:20
        Potwierdzam,poreba jesli juz to dobre miejsce dla osoby posiadajacej wlasne auto
        (oczywiscie garazowane)
        Odradzam spacery wieczorowa pora szczegolnie ulicami Perlowa (4 i 8 )-ulubione
        miejsce schadzek miejscowych cwaniakow z banka w nosie ubranych w dresy nie
        koniecznie oryginalne (koncowy na porebie) , a takze ulice
        Bursztynowa,Turkusowa itp.
        Co do wzmianki mojego przedmowcy o zamordowaniu kogos na porebie to nadmieniam
        iz bylo to samobojstwo a nie morderstwo !
        • Gość: lalaka Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.it-net.pl 24.12.06, 23:21
          nie chodzi mi tą sprawę,podobno niedawno zamordowali jakieś Ola(ksywka)czy coś
          takiego.Na forum Kuriera Lubelskiego to przeczytałam.
    • Gość: russki Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.chello.pl 25.12.06, 00:20
      Czytaj uwaznie forum tego sensacyjnego periodyka
      Sprawa o pacjencie , denacie ktory popelnil samobojstwo !
      • janbezziemi Re: Czuby/Osiedle Poręba 25.12.06, 16:24
        Osiedle jak osiedle, sa gorsze w Lublinie.
        • Gość: ninka normalne osiedle IP: *.ismedia.pl 26.12.06, 19:52
          bez przesady.
    • Gość: ERWK Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:25
      PONIEWAZ mieszkam tam juz 5 lat to kilka zdan.
      osiedle super, zwlaszca jak sie ma samochod. co do bezpieczenstwa to nie liczac
      wspomnianej perlowej, przy koncowym 9/31, to jest w porzadku. ale mi przez ten
      czas nic sie nie stalo, nie liczac kradziezy...
      ponadto coraz wiecej jest plotow wiec i bezpieczneij sie robi. blisko las,
      wioska, wiec pod tym wzgledem na plus. niestety za jakis czas zrobi sie z teg
      blokowisko, ale jeszcze kilka alt bedzie dobrze.
      przedszkola... jak ze mam przedszkolaka w rodzinie:) to:
      sa 2 publiczne, ale na szmaragdowej i na tymiankowej, obydwa w porzadku z tym,
      ze to pierwsze jest duze wiec jest duzo dzieci wiec.. tzreba samemu wtciagnac
      wnioski. ponadto sa 2 prywatne ale male lokalowo. bursztynek i promyk jak sie
      nie myle.
      polaczenia z centrum b. dobre, samochodem dojedziesz w 15 minut o 8 rano.
      kościółek jest, stokrotka nawet tania (monopolista - wykosila konkurencje)no i
      aldik na koncowym 17 ale drozszy.
      szkola jest nr 51, jedna z lepszych w lublinie, niedlugo bedzie tam basen.
      ogolnie jak mieszkac to poreba w pierwszej trojce na pewno.
      • Gość: mieszkaniec Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 11:27
        Ale tam mieszkałja niezłe samotne mężatki.

Cymuś
      • Gość: joanna_s2 Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.pronet.lublin.pl 28.12.06, 19:26
        hmmm Mieszkam od pół roku na szmaragdowej i moje spostrzeżenia są takie: ludzie
        się do siebie "srednio" odzywają, sąsiedzi tez mało przyjemni. 3 razy mieliśmy
        juz przebite opony, ukradzione pranie z balkona i.... ostatnio włamanie do
        mieszkania:( (straty na około 7 tyś). Dodam że w biały dzień gdy byliśmy w
        pracy i "niestety" nikt nic nie widział....Może mamy pecha a może to osiedle
        nie jest już takie bezpieczne i sympatyczne :(
        p.s a co do szkoły nr 51 to poziom jest marniutki :/
        • Gość: sebciooo Re: !!!!Czuby/Osiedle Poręba!!!!! IP: *.pronet.lublin.pl 29.12.06, 18:53
          Droga Joanno... mam 17 lat, od ok. 12 mieszkam na porebie przy ul. Szafirowej 2.
          Jest Pani nowa lokatorka na naszym osiedlu... z sasiadami trzeba sie zapoznac...
          mozesz jakies spotkanie integracyjne? Wspolczuje z powodu wlamania... one
          zdarzaja sie raz na dluuuuuugi czas. Osiedle jest naprawde przyjazne i nie
          chcialbym mieszkac nigdzie indziej... Naprawde jest to jedno z najlepszych
          osiedli w Lublinie. Jestem absolwentem szkoly podstawowej nr 51 i nie zgodze sie
          z tym, ze panuje w niej niski poziom nauczania. SP nr 51 jest moim zdaniem
          najlepsza podstawowka w Lublinie. Jezeli dziecko chce sie uczyc i sie uczy, to
          wykorzysta warunki do tej nauki jakie ta szkola daje - a daje bardzo duze.
          Jezeli dziecko jest totalnym leniem, to potem mowi si,e ze to szkola ma niski
          poziom nauczania. Osiedle Poreba jest znakomite dla mlodych malzenstw.
        • Gość: ja Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: 80.51.226.* 30.12.06, 02:12
          Szmaragdowa to jednak nie Poręba - po pół roku wypadałoby to wiedzieć...
          • Gość: :::))) Re: Czuby/Osiedle Poręba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 15:55
            o ho ho o ho ho
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka