Dodaj do ulubionych

TVP o abonamencie - tylko w mediach katolickich

28.12.06, 10:10
TVP o abonamencie - tylko w mediach katolickich
"Newsweek": w styczniu ruszy kampania nakłaniająca Polaków do płacenia abonamentu radiowo-telewizyjnego.
Spoty i ogłoszenia pojawią się jednak wyłącznie w mediach katolickich i niszowych pismach branżowych.
TVP wyda 425 tys. złotych na reklamę w Telewizji Trwam, "Niedzieli", "Gościu Niedzielnym", "Różańcu", "Kwietniku" i "Lancecie".
Za pomysłem spotów stoi Anna Milewska, członek zarządu TVP z ramienia Samoobrony. "Newsweek" pisze, że Milewskiej zależy na poparciu o. Rydzyka.
Obserwuj wątek
    • tomekjot Re: TVP o abonamencie - tylko w mediach katolicki 28.12.06, 10:18
      No tak- ale grupa docelowa została żle wybrana- akurat osoby religijne płaca
      abonament.
      • robertw18 Zbyt proste założenia. 28.12.06, 14:54
        Może "Kłamstwo powtarzane 1000 razy staje się prawdą.", ale jeszcze Tomekjot nie wykazał, że "grupa docelowa" to osoby religijne w tym znaczeniu, iż przestrzegają wszelkich zasad społecznych (czy nawet wierzą ze zrozumieniem we wszystkie nauki duchownych).
        Pozdr.
        • maxim100 Re: Zbyt proste założenia. 29.12.06, 08:52
          Być może ktos robił badania i wyszło że słuchacze RM i czytelnicy prasy
          katolickiej przestali płacic abonament na media publiczne a zaczeli płacić
          redemtorystom. A tera ktoś chce odwrócic tendencję
    • Gość: Filip pierdun Re: I bardzo dobrze.. IP: *.it-net.pl 28.12.06, 10:19
      ...Jak już wreszcie każdy będzie mógł się reklamować u każdego - to może nawet
      to durne, przypadkowe społeczeństwo w końcu coś zrozumie...:-P
      • Gość: ZEZ Re: I bardzo dobrze.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 10:55
        Dlaczego ludzie nie płacą abonamentu i trzeba ich do tego nakłaniać ?
        Odpowiedź na to pytanie jest prosta.
        Komercyjne stacje nie potrzebują opłaty abonamentu i świetnie im się powodzi.
        • Gość: Filip pierdun Re: I bardzo dobrze.. IP: *.it-net.pl 28.12.06, 11:08
          Właśnie... Przecież, w gruncie rzeczy, chodzi tylko o kasę, statystyki i o
          wzrost sprzedaży albo ewentualnie poparcia w następnych wyborach! A że przy
          okazji coś skapnie jakimś tam biednym dzieciom (przy okazji jakiegoś np.
          "Podaruj dzieciom słońce", innej fundacji TVN dla ślepych dzieci,
          ogólnonarodowej zbiórki na ratowanie stoczni w Gdańsku albo też innej
          okazjonalnej "akcji" jakiegoś innego komercyjnego medium) - przecież tym lepiej!
          Przecież lepiej robić byle co (i przy okazji nieźle zarobić), niż nie robić nic,
          bo przecież tak się robiło za komuny - i nic z tego nie wyszło, prawda?...
    • dociek Re: TVP o abonamencie - tylko w mediach katolicki 28.12.06, 11:07
      Jak tak władze TVP zamierzają wydawać moje pieniądze za abonament, wspierając
      finansowo media katolickie - poważnie się zastanowię nad dalszym płaceniem
      abonamentu.
      • Gość: wiejska baba naiwni ci którzy twierdzą iż katolicy płacą uczciw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:57
        uczciwie abonament....mówie bo wiem, wiem bo widzę
    • Gość: Tomasz. Re: Hej 4gwiazdki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 23:25
      Czy Ty czasem nie ubolewasz, że na tej kampanii nie zarobi Michnik i jego
      koszerna kompanija ?
      • Gość: judolik Re: Hej 4gwiazdki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 00:08
        Nie da się zaprzeczyć, że Tomasz to imię pochodzenia hebrajskiego....
        • Gość: tomek Re: Hej 4gwiazdki ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 10:13
          No i co z tego? Tak jak 90 proc używanych w Polsce. Ale nic nie stoi na
          przeszkodzie aby nazwać dziecko Bolesław, Sławomir, Dobromir, Bożydar, a
          dziewczynkę Dobrosława. Ups- czy ktoś zna więcej imion kobiecych staroplskich
      • 4gwiazdki Re: Hej 4gwiazdki ! 29.12.06, 10:01
        Nie,nie ubolewam.Ubolewam nad tym,że nasz rząd który powinien być rządem wszystkich obywateli,uzależnia się od kościoła,któremu płaci dziesięcinę (w postaci np.opłacania reklam).Kto dzisiaj czyta kopścielne gazety?Kto dzisiaj słucha radyjka-rydzyjka?
        Ale szkoda z Tobą dyskutować.Ty wiesz swoje (to co Ci ksiąz z ambony przekazał)
        A swoją drogą-czy płacisz uczciwie abonament RTV?Bo ja tak.I to mnie oburza,że państwo moimi pieniędzmi zasila media katolickie z których ja wogóle nie korzystam.
    • Gość: aron Re: TVP o abonamencie - tylko w mediach katolicki IP: *.chello.pl 28.12.06, 23:34
      a GW to nie medium katolickie? Są tam przecież artykuły np. abp Życińskiego
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka