Dodaj do ulubionych

prof. Tadeusz Chrzanowski ['] ['] [']

29.12.06, 12:35
www.gazetawyborcza.pl/1,75475,3818324.html
Wspaniały człowiek i wybitny historyk sztuki, związany także i z KULem.
NIech spoczywa w pokoju.
['] ['] [']
Obserwuj wątek
    • Gość: wiejska baba folkatka =Kasandra? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 13:33
      zaiste strata...
      • Gość: Filip pierdun Re: folkatka =Kasandra? IP: *.it-net.pl 29.12.06, 14:09
        Kto teraz poprowadzi stacje benzynowe "Safari"...[*]
    • rilian Re: prof. Tadeusz Chrzanowski ['] ['] ['] 29.12.06, 14:55
      cholera, smutno... przed półtora rokiem miałem zaszczyt być gońcem przy okazji
      wizyty w krakowie, dostarczając mu książki od mojego proma...
      • Gość: do riliana Re: prof. Tadeusz Chrzanowski ['] ['] ['] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:09
        To nie jest smieszne co napisałeś, profesor Tadeusz Chrzanowski był i
        pozostanie wielkim cżłowiekiem , i takim pozostanie w naszych sercach
        historyków sztuki na całym świecie rocznik 1982,o tym wiedział twój promotor
        prof. Lameński. A ty rilian musisz się jeszcze duzy nauczyć!!!, przede
        wszystkim kultury osobistej, dokktorat już masz ale kulturę osobista ma się
        wyssana z mlekiem matki, a jesli nie to trzeba sie jej nauczyć tego ci zyczą
        POLONUSI z USA, HISTORYCY SZTUKI, absolwenci KUL teraz będący wpo 20 latach w
        Polsce na świetach.
        Nasz kochany Profesorze tadeuszu Chrzanowski-nazywalismy cie misiem żegnaj
        zawsze zostaniesz wielkim człowiekiem w naszych sercach
        (*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)(*)
        (*)(*)(*)
        • Gość: folkatka Do Przedmówców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 23:43

Proszę o jakiś umiar w wypowiedziach, bo sie przykro robi. Macie pretensje do
          Riliana, to napiszcie mu na priv, a nie róbcie tego w wątku poswięconemu pamięci
          Profesora.
          • Gość: do folkatki Re: Do Przedmówców. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 01:32
            Naucz sie czytać, potem dyskutuj dla nas pamieć profesora to rzecz świeta
            (*)(*)(*)
            • rilian Re: Do Przedmówców. 30.12.06, 08:37
              z anonimami nie powinno się dyskutować, bo oplują anonimowo, dosrają, doniosą,
              zniszczą. już to raz przerabiałem. przeżyłem i łapię oddech.

anonimy po swojemu tłumaczą sobie treści, które rozumieją opacznie.

anonimie szanowny! (podejrzewam kim jesteś)

to będzie idiotyczne, bo będę starał się nie licytować w szacunku do profesora
              tadeusza chrzanowskiego, a jedynie wytłumaczyć, co miałem na myśli. profesora
              miałem okazję poznać - poza lekturami oczywiście (!) - przy jego wizycie na KUL,
              był to prawdziwy zaszczyt dla mnie, jak i moich znajomych z roku... osoba
              fantastyczna, wielka, nieprzeciętna. zapamiętałem jego błyskotliwe uwagi,
              uśmiech, wspaniałe poczucie humoru.

dlatego, poczułem się naprawdę zaszczycony, gdy mój promotor poprosił, bym -
              przy okazji, jadąc po rzeczy mojej siostry - dostarczył mu pakiet kilku książek.
              kluczenie po jednokierunkowych uliczkach krakowa, wspaniała kamienica, piękne
              schody, urocza tabliczka na drzwiach, oblicze zmęczonego i schorowanego
              profesora - to rzeczy, które chcę zapamiętać na zawsze.

tak więc, szanowna anonimko, mylisz się. ale rozumiem, że trzeba mnie dobić,
              żebym się nie podniósł, prawda?
              • heure Re: Do Przedmówców. 09.01.07, 23:40
                [`]
                Dobry człowiek, wybitny naukowiec... miałam przyjemność poznać osobiście
                Profesora we wrześniu... kiedy był już właściwie u kresu... i też wspinałam się
                po tych schodach Rilian... i też zachwyciły mnie swoją urodą, ale gdy
                schodziłam było mi bardzo, bardzo smutno...To spotkanie wrześniowe z Profesorem
                wiele mnie nauczyło...
          • rilian Re: Do Przedmówców. 30.12.06, 08:43
            agatko, do pisania na priv potrzeba odwagi. anonimy jej nie mają. są malutkie.
    • Gość: xsenia Re: prof. Tadeusz Chrzanowski ['] ['] ['] IP: *.lublin.mm.pl 02.01.07, 20:15
      Bardzo mi smutno ,bo pamietam profesora sprzed lat
      z gora 10 kiedy to uczestniczyłam w jego wykładach z hist. sztuki na KULu .
      Wtedy jeszcze był sprawny fizycznie ,pełen zycia i werwy.
      Robił niesamowite wrazenie niby juz niemlody czlowiek ,
      a chodzil zawsze takim sprezystym ,rzec by sie chcialo wysportowanym krokiem;
      wtedy juz musial miec pod siedemdziesiatke a latał po korytarzach jak
      młodzieniec ubrany w sztruksową marynarke i jeansowe spodnie.

No i te jego wykłady ,nigdy ich nie zapomnę...
      mowione jezykiem prostym a jednoczesnie ze swadą i wielka pasją /mozna go
      porownac jedynie do prof.Zina/
      na jego wykładach zawsze był komplet słuchaczy
      czuło sie ,ze to czlowiek nietuzinkowy ,wielkiego formatu
      skromny na swoj sposob,
      nigdy nie oniesmielał studentow,wręcz przeciwnie nie czuło sie dystansu
      student- wykładowca
      a jednoczesnie panisko pełną gębą...

i takim go zapamiętam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka