Dodaj do ulubionych

Nowy kościół na LSM

10.05.03, 14:38
Drodzy mieszkańcy Lublina!
Po co protestować, gardłować, szarpać się. Przecież czarnego to
i tak nie powstrzyma a wy sobie nerwy zszargacie.
Możecie zrobić to co ja kilka lat temu. To naprawdę nic nie
kosztuje.
Poszedłem do mojej parafii, stwierdziłem, że nie uważam się za
katolika, grzecznie poprosiłem o wykreślenie ze spisu duszyczek
i powiedziałem do widzenia. Do kościoła nie chodzę. Na tacę nie
daję. Ślubu kościelnego nie biorę (no może jak wybranka bedzie
chciała to zatrudnię jakiegoś księdza innego wyznania -
protestanta/prawosławnego - w końcu mamy wolny rynek i
konkurencję?). Miejsca na cmentarzu też nie zamierzam dla siebie
kupować, a jak umrę to wolę, żeby towarzystwo zamiast płacić
czarnemu grubą kasę za pogrzeb, pobawiło się, popiło i
powspominało, jakim fajnym (mam nadzieję!) kolesiem byłem.

Podsumowując, ode mnie czarny nie wyciągnie bezpośrednio ani
złotówki. Pośrednio, niestety wyciąga, poprzez podatki, które
płacę państwu polskiemu a państwo czarnym w formie dotacji,
dofinansowania działalności charytatywnej i innym szwindlom.
A od was? Płaciliście, płacicie i będziecie płacić?
Narzekaliście, narzekacie i będziecie narzekać. A czarnemu to
wisi. Bo nadal płacicie. Pozdrówki z Warszawy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mieszkańcy LSM Nareszcie nowy kościół na LSM -po tylu latach czekania IP: *.pronet.lublin.pl / 192.168.41.* 11.05.03, 15:32
      Nareszcie nowy kościół na LSM -po tylu latach czekania.
      Dziękujemy wszystkim, którzy przyczynili sie do tego.
      Wznieśmy szybko świątynię. Jest bardzo potrzebna w tym miejscu.
      A moze pomyśleć o następnych kościołach na LSM.?
      Są bardzo potrzebne.
      Zrobimy wszystko szybko aby zbudować świątynię na Skierki.
      Im więcej kościołów tym mniej pacjentów szpitali (nie tylko
      psychiatrycznych), mniej więźniów w więzieniach, więcej dobra
      wśród ludzi.
      • dociek Re: Nareszcie nowy kościół na LSM -po tylu latach 11.05.03, 19:14
        Ta jezd! Uczcijmy nowe milenieum budową 2000 nowych kościołów w Lublinie!
        Niech żyjom! Urrra! Zamieńmy każdą blokową pralnię i wózkownię na LSM w
        kaplicę! Powywieszajmy krzyżyki w windach! A co, q***! I na kolanach do bozi!
        Byle szybciej! Wszystkich nawiedzonych z miejsca do nieba!
        • Gość: homo1 Re: Nareszcie nowy kościół na LSM -po tylu latach IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 23:39
          Ratunku! Idiota na forum!!!
      • Gość: Asik Re: Nareszcie nowy kościół na LSM -po tylu latach IP: *.powernet.pl 11.05.03, 22:10
        Twierdzenie, że zbudowanie Kościoła to mniej chorych, więźniów
        itd. jest twierdzeniem co najmniej nieco na wyrost. Nikt i nic
        nie powstrzyma młoldego zbója przed wyrwaniem babuleńce
        ostatniego grosza na schodach Świątyni.
    • Gość: Asik Re: Nowy kościół na LSM IP: *.powernet.pl 11.05.03, 22:05
      Ja bym chciała się dowiedzieć, po co kolejny kościół w tym
      mieście. Żeby chociaż płacili wykonawcom, to można by mówić o
      współpracy przy walce z bezrobociem, ale przecież większość prac
      jest wymuszana za "Bóg zapłać".
    • Gość: Asik Re: Nowy kościół na LSM IP: *.powernet.pl 11.05.03, 22:13
      Tak swoją drogą to kto pozwala na budowanie takich koszmarków
      architektonicznych? Jeszcze jedno, czy autor projektu nie
      wstydzi się swojego dzieła? Oglądam tę wizualizację i zbiera mi
      się na wymioty.
      • Gość: Jacek Re: Nowy kościół na LSM IP: *.prodigy.net.mx 11.05.03, 22:34
        Musze sie z Toba zodzic, ze nowe koscioly sa tak zaprojektowane, ze czsto
        naprawde wstyd.
        Pozdr.
      • Gość: ZYTA 1 Re: Nowy kościół na LSM IP: *.ltk.com.pl 12.05.03, 02:59
        Proszę Sz.Pasterza woj.lubelskiego nie zapominac o osiedlu Wolodyjowskiego na
        LSM! Tu nie ma kosciola,a tyle wolnego miejsca! Jest niby boisko sportowe dla
        mlodziezy,ale dzieci rodzi sie coraz mniej.Szkoda miejsca na glupia trawe.A
        osiedle Krasinskiego ma byc gorsze? Dlaczego os.Slowackiegoi doznalo takiego
        zaszczytu? To nawet nieładnie,bo ten caly Slowacki nie mial slubu z panią G.S.I
        teraz bedzie mial kosciol? Potworek to potworek,ale jednak.Szanowny nasz
        Pasterz zostawi Lublin zakoscielony.Można i tak,ale popatrzmy na
        Holandie.Wpadłam tam do restauracji,nawet smacznie gotują.A kiedys bylo to
        pomieszczenie koscielne!!!Kosciol zbankrtutowal. To przyjdzie i do nas.Musi,bo
        taka jest logika dziejow.Zeby tylko dozyc tej szczesliwosci...
        • jetbang Re: Nowy kościół na LSM 13.05.03, 23:10
          Gość portalu: ZYTA 1 napisał(a):

> Proszę Sz.Pasterza woj.lubelskiego nie zapominac o osiedlu Wolodyjowskiego
          na
          > LSM! Tu nie ma kosciola,a tyle wolnego miejsca! Jest niby boisko sportowe
          dla
          > mlodziezy,ale dzieci rodzi sie coraz mniej.Szkoda miejsca na glupia trawe.

Taaa Proponuję zrobić cmentarz bo skoro nie ma dzieci a ciągle tam ktoś
          mieszka to po jaką cholerę jeździć na majdanek?????

A
          > osiedle Krasinskiego ma byc gorsze? Dlaczego os.Slowackiegoi doznalo takiego
          > zaszczytu? To nawet nieładnie,bo ten caly Slowacki nie mial slubu z panią
          G.S.I
          >
          > teraz bedzie mial kosciol? Potworek to potworek,ale jednak.

cóż to się nazywa sztuka sakralna. W zachrystii klima i marmury na podłogach.

Szanowny nasz
          > Pasterz zostawi Lublin zakoscielony.Można i tak,ale popatrzmy na
          > Holandie.Wpadłam tam do restauracji,nawet smacznie gotują.A kiedys bylo to
          > pomieszczenie koscielne!!!Kosciol zbankrtutowal. To przyjdzie i do
          nas.Musi,bo
          > taka jest logika dziejow.Zeby tylko dozyc tej szczesliwosci...

W niemczech księża dostają kasę od państwa!!! Tego już nie zniosę!!! Teraz
          mogę dać albo najwyżej popatrzy się krzywo co szczerze powiem mnie wali!!!
    • Gość: kristof Nowy kościół na LSM IP: *.idea.pl 11.05.03, 22:42
      Czarna mafia wydoi okolicznych mieszkańców z ostatniego grosza i
      kupi sobie Mercedesa a kościół będą budować 15 lat. Ludzie
      spójrzcie jak wyglądają lubelskie szpitale... Wstyd i hańba. Nie
      wspomnę o akademikach, dworcu PKS... Mam wyliczać dalej?
      • Gość: Jacek Re: Nowy kościół na LSM IP: *.prodigy.net.mx 11.05.03, 23:36
        Prosze wyliczaj...
        Nikt nie bedzie wydziartal z okoliznych mieszkancow - kto bed<zie mial ochote
        to da, a kto nie to oleje.
        Kosciuol dobrze dba o swoje fundusze w zwiazku z tym moze sobie pozwolic
        na "merole", a narod glupowaty wybiera sobie poslow i to oni dbaja o nasz
        szpitale, akademiki itp. i nie jest to kwestia kosciola - kosciol ma dbac o
        swoje koscioly i swoje "merole" i robi to dobrze, a panstwo nie. nhasuwa mi sie
        mysl: moze by oddac wladze w rece kleru i moze cos by z tego panstwa bylo,
        skoro tak dobrze dbaja o koscioly??? hah - dociek by na to nie pozwolil.
        Pozdr,
        • dociek Re: Nowy kościół na LSM - czarni podnoszą łby! 12.05.03, 08:55
          Twoimi słowami zapisałeś i publicznie obnażyłeś tu na forum coś, czego
          światli, myślący ludzie w Polsce obawiają się najbardziej. Wyraziłeś bowiem
          skrywane dążenie obecne pośród bardzo wielu czarnosukienkowych funkcjonariuszy
          katolickich i ich nawiedzonych, rozmodlonych popleczników, a rozwijające się
          wraz z niepohamowanym, bezczelnym i bezprawnym postępem kościelnej ingerencji
          w sprawy państwa, jego polityki i gospodarki oraz wraz z zagarnianiem coraz
          większych zasobów naszego wspólnego dobra. Jest to zamaskowane tzw. "słowem
          bożym" i realizowane nieustannie dążenie do przejęcia władzy nad państwem.
          Państwem mającym konstytucyjnie określony ustrój i formułę parlamentarnej
          republiki demokratycznej, a także, powszechną w cywilizowanych krajach, zasadę
          rozdziału państwa od kościoła.
          PRECZ Z CIEMNOGRODEM I PAŃSTWEM KOŚCIELNYM!
          NIE RÓBCIE SOBIE KLECHY Z POLSKI DRUGIEGO AFGANISTANU!
          • Gość: homo1 Re: Nowy kościół na LSM - czarni podnoszą łby! IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 12.05.03, 23:45
            A więc nie mylę się - idiota jest wśród was - nie wiem - różowy, biały czy
            szary - ale jest.
            • Gość: taranis Re: Nowy kościół na LSM - czarni podnoszą łby! IP: *.lublin.mm.pl 13.05.03, 12:12
              Skoro awizujesz się jako idiota, to po co podpisujesz się nickiem homo1?
              • Gość: homo1 Re: Nowy kościół na LSM - czarni podnoszą łby! IP: *.niemce.sdi.tpnet.pl 13.05.03, 22:47
                Miałem na myśli nie siebie, lecz idiotów powtarzających w kółko jedną śpiewkę,
                bo na inną zabrakło im wyobraźni.
        • Gość: **** Re: Nowy kościół na LSM IP: *.ltk.com.pl 12.05.03, 10:12
          To,że mamy nieudanych posłów (lub bojaźliwych) to święta prawda.Pomimo braku
          rozsądku posłów i radnych lubelskich,kościół i tak będzie się bogacił.Poseł,czy
          też radny nic nie "uradzi",skoro kiesa miejska pusta.A jednoosobowy zarząd
          miasta i tak zrobni co będzie chciał.W takiej sytuacji braknie pieniędzy na
          szpitale,przedszkola i inne "zbytki",a kasa pójdzie też na przedszkola i
          szkoły.Ale mających w nazwie katolickie.Miasto zawsze da na działąlność
          duchową.Pieniądze zostaną spożytkowane przez kościół,bo kościół istotnie dba o
          włąsny majątek.Z miejskich pieniędzy zakupione zostaną nowe bryczki dla
          mężczyzno-kobiet w czarnych sukniach.A biedne owieczki chcąc nie chcąc,na
          kościólek dadzą.Przy okazji zostaną wybudowane (w pierwszej kolejności) wille
          dla rodzin inwestorów i budowniczycz kościołą w jednej osobie.
    • Gość: As Wszyscy będziemy budować nowy kościół na LSM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 08:20
      A raczej go rozbudowywać, bo Kościół to my - wierni tej
      dzielnicy. I będziemy go budować wytrwale i cierpliwie.
      Będzie to nasz kościół - mieszkańców osiedla im. Słowackiego.
      Bardzo pragniemy tego kościoła i chcemy, żeby powstał jak
      najpredzej.
      Kościół będzie trwał a moce ciemności Go nie przemogą.
      • dociek Re: Wszyscy będziemy budować nowy kościół na LSM 12.05.03, 08:31
        Gość portalu: As napisał(a):

> Kościół będzie trwał a moce ciemności Go nie przemogą.

Cytat powyższy, użyty na forum, wystarczy mi za wszystko. Jest to terminologia
        charakterystyczna dla nawiedzonych maniaków religijnych zindotrynowanych przez
        toruńską centralę.
      • jetbang Re: Wszyscy będziemy budować nowy kościół na LSM 13.05.03, 23:15
        Gość portalu: As napisał(a):

> A raczej go rozbudowywać, bo Kościół to my - wierni tej
        > dzielnicy. I będziemy go budować wytrwale i cierpliwie.
        > Będzie to nasz kościół - mieszkańców osiedla im. Słowackiego.
        > Bardzo pragniemy tego kościoła i chcemy, żeby powstał jak
        > najpredzej.
        > Kościół będzie trwał a moce ciemności Go nie przemogą.

Rozbudowywuj rozbudowywuj tak sobie myślę że za jakieś 10 może 20 lat tych
        budynków przy balladyny skierki i w okolicy poprostu już nie będzie!!!! będzie
        tam stał kolejny leclerc albo OBi lub warsztat samochodowy. Cóż ksiądz się
        wtedy nie utrzyma i zamknie biznes. Wyslą go do afryki (bo przecież zysku nie
        przynosił to kompania karna go czeka). I będzie spokój.
    • Gość: Aska Kotlarska CHĘTNIE POMOGĘ PRZY BUDOWIE KOŚCIOŁA NA LSM. NASZEGO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 09:26
      CHĘTNIE POMOGĘ PRZY BUDOWIE KOŚCIOŁA NA LSM. NASZEGO KOŚCIOŁA.
    • Gość: Herr Kościół będzie trwał WIECZNIE, a moce piekielne Go nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 09:28
      Kościół będzie trwał WIECZNIE, a moce piekielne Go nie
      przemogą. Nic nie pomoże ujadanie psów i kundli. I basta.
      • Gość: WstrętnyJesteś Re: Kościół będzie trwał WIECZNIE, a moce piekiel IP: *.um.lublin.pl / 10.3.0.* 12.05.03, 10:15
        Gość portalu: Herr napisał(a):

> Kościół będzie trwał WIECZNIE, a moce piekielne Go nie
        > przemogą. Nic nie pomoże ujadanie psów i kundli. I basta.
        WSTYD MYŚLEĆ I MÓWIĆ JAK TY. PRZYNOSISZ WSTYD TEMU, O CO WALCZYSZ.

• Gość: grinch Re: Kościół będzie trwał WIECZNIE, a moce piekiel IP: 129.81.192.* 12.05.03, 16:39
        Gość portalu: Herr napisał(a):

> Kościół będzie trwał WIECZNIE, a moce piekielne Go nie
        > przemogą. Nic nie pomoże ujadanie psów i kundli. I basta.
        ----------------------------------------------------------------------------
        Panie i Panowie... rzucmy nowe haslo i wyzwanie
        NOWY KOSCIOL NA KAZDEJ ULICY !!!
    • Gość: Polak Pomagamy wszyscy budować nasz kościół na LSM. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 09:35
      Ja też chcę pomóc budować. Chcę finansować tę potrzebną budowę.
      Oby stanęła jak najszybciej !!!!
      Cieszymy się z tej radosnej informacji o budowie.
      A inne osiedla LSM ? Też warto tam budowac kościoły. są to
      bardzo ludne dzielnice a w kosciołach istniejacych jest ciasno.
    • Gość: Darek Nareszcie nowy kościół na LSM. Tak trzymać!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.03, 09:37
      I budować nowe, będzie mniej nienawistbych psychopatów,
      oplacanych przaz żydowinę urbana.
      • Gość: Asik q IP: *.powernet.pl 12.05.03, 09:45
        Mam dziwne wrażenie, że psychopatą jest powyższy wraz z jego manią
        prześladowczą. A budujcie sobie co chcecie. Ja tylko mam dwie prośby: Niech to
        ma jako taką estetykę, i niech czarni płacą ze swoich pieniędzy za wykonaną
        robotę, a nie doją mieszkańców osiedla. Twierdzenia o dobrowolności są czystą
        fikcja, bo bez płacenia składki nie dostanie się żadnego kwitka: np, że zmarła
        babcia była praktykująca, a co za tym idzie może być pochowana z udziałem
        księdza.
        • Gość: ryża małpa Re: q IP: *.lublin.mm.pl 12.05.03, 09:48
          Ja tam nie płacę. Jak przychodza panie to im dziękuję uprzejmie a one i tak
          przychodzą!!! Ale ja kwitków nie potrzebuję:-)
      • Gość: WstrętnyJesteś Re: Nareszcie nowy kościół na LSM. Tak trzymać!!! IP: *.um.lublin.pl / 10.3.0.* 12.05.03, 10:11
        Wstyd myśleć i mówić jak Ty.
        • Gość: **** Re: Nareszcie nowy kościół na LSM. Tak trzymać!!! IP: *.ltk.com.pl 12.05.03, 13:24
          Czyżbyś był rzecznikiem prasowym UM i za każdym razem zmieniasz nicki?Dobrze,że
          do naszego jednoosobowego zarządu miasta docierają głosy motłochu.Kiedy będzie
          opublikowane oświadczenie prezydenta o stanie majątkowym?
          • Gość: Jacek Re: Nareszcie nowy kościół na LSM. Tak trzymać!!! IP: *.prodigy.net.mx 12.05.03, 15:28
            Spokojnie, jesli chodzi o Pruszkowskiego to mial czas sie przygotowac na
            zeznanie majatkowe, wiec nie sadze, zeby zrobil to "zle" :)
            A powracajac do tematu:
            Docku - kladziesz na kosciol?
            twierdzac, ze kosciol nie placi podatkow? - mysle ze sam to juz
            kiedys rozszyfrowales.
            chodzisz do niego?
            Wiec po raz kolejny pytam? co cie obchodzi co dzieje sie w NASZYM kosciele -
            zajmij sie tym co twoje i ulepszaj swoje.
            Napisales, ze "pobudzilem" mysl KK w ramach objecia wladzy - jak sie wczytasz
            to moze odgadniesz tresc - powodzenia.
            Jak sie jeszcze nie wypisales . to zrob to jak najszybciej.

A teraz jeszcze do tego pana po Docku co sie wpisal:
            Proponuje watek na naszym forum - Jakiej marki samochodem jezdza ksieza?
            Proboszcz Rog - sw.Antoni - Opel corsa - z wygladu stary i kiepski, ale danych
            nie znam (pare miesiecy temu - obecnie - nie wiem)
            Zachecam do wyliczania tych mercedsow.
            pozdr.
      • Gość: Krasnicki Re: Nareszcie nowy kościół na LSM. Tak trzymać!!! IP: *.ltk.com.pl 13.05.03, 01:16
        Gość portalu: Darek napisał(a):

> I budować nowe, będzie mniej nienawistbych psychopatów,
        > oplacanych przaz żydowinę urbana.
        >>>> Co to za idiotyczne pisanie? "zydowine urbana".Urban czy sie komus to
        podoba czy nie, jest jednym z najlepszych felietonistow we wspolczesnej
        polskiej prasie. Tak sie jakos dziwnie sklada,ze Zydzi z Polski wniesli bardzo
        duzy wklad do polskiej kultury. Tuwim,Lesmian,Slonimski - ze wymienie te trojke
        (Lesmian zwiazany z Zamosciem). I po co obrazac ludzi pisząc jak tu"zydowiny
        urbana". A ty,Darku,kim jestes? Z pewnoscia idiotą.Wybuduje sie tysiac
        kosciolow na LSM,a ciemnota jak byla,tak dalej bedzie ciemnotą,moze nawet
        wiekszą.Niejaki ojczulek dyrektor ma w tym względzie swoj wklad
        niepowtarzalny!!!
    • dociek Uwaga na adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl !!! 13.05.03, 10:00
      Autorzy, a raczej jeden autor, stosujący ewidentnie tchórzowską i prowokacyjno-
      fałszującą technikę "transformers" (tj. występujący przy każdym kolejnym
      tekście pod odmiennym nickiem), szeregu postów wychodzących z ww. adresu -
      jest najprawdopodobniej nawiedzonym radiomaryjnym agentem i klerykalną mumią,
      jeżeli nie ma dodatkowo związków ze spec-służbami Łukaszenki. Wszystkie listy
      z tego adresu pisane są specyficznym językiem, jednocześnie gloryfikującym
      kościół, zwalczającym integrację europejską i siejącym zarazem podstępnie
      nienawiść i pogardę. Sugeruję, by tym cuchnącym gównem wcale się nie
      przejmować.
      • jetbang Re: Uwaga na adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl !!! 13.05.03, 23:17
        Uwaga na pruszkowskiego to on rozdaje miejskie tereny dla czarnych.

Za poparcie abp. w samorządówce cóż trzy kolejne kościółki !!!

Pozdrawiam!!! :)
        • dociek Re: Uwaga na adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl !!! 14.05.03, 08:46
          Uwaga ta powinna być szczególnie wyostrzona ponieważ jest to jego ostatnia (na
          szczęście) kadencja prezydencka i może facet w swej bezgranicznej hojności i
          rozdawnictwie wspólnych dóbr nie mieć żadnych zahamowań i barier. Nie będzie
          się już musiał poddawać pod publiczny osąd wyborców, a rozliczyć z arcypapcią
          się musi, w dodatku - może złotousty Józio z Lublina załatwić mu później,
          z "wdzięczności" jakąś intratną fuchę.
          • jetbang Re: Uwaga na adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl !!! 14.05.03, 09:08
            Cóż potem to on może startować do parlamentu europejskiego bądź naszego
            sejmu :-/

A ja powiem też że oby jakiś gorszy nie nastał nam!!! Wyobraź sobie co by się
            stało jak by zamiast Pruszkowskiego był Sobczak bądź Urban brrrr

aż strach pomysleć!!!!

Pozdrawiam!!! :)
      • Gość: Ciupazka Re: Uwaga na adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl !!! IP: *.it-net.pl 14.05.03, 09:17
        dociek napisał:

> Autorzy, a raczej jeden autor, stosujący ewidentnie tchórzowską i
        prowokacyjno-
        > fałszującą technikę "transformers" (tj. występujący przy każdym kolejnym
        > tekście pod odmiennym nickiem), szeregu postów wychodzących z ww. adresu -
        > jest najprawdopodobniej nawiedzonym radiomaryjnym agentem i klerykalną mumią,
        > jeżeli nie ma dodatkowo związków ze spec-służbami Łukaszenki. Wszystkie listy
        > z tego adresu pisane są specyficznym językiem, jednocześnie gloryfikującym
        > kościół, zwalczającym integrację europejską i siejącym zarazem podstępnie
        > nienawiść i pogardę. Sugeruję, by tym cuchnącym gównem wcale się nie
        > przejmować.

Dociek, czy ty naprawqdę nic nie rozumiesz? A radiomaryjni agenci komu służą?
        A Telewizja Trwam Ojca Rydzyka? Przecież wam, na zasadzie "reguły przekory"!
        • dociek Re: Uwaga na adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl !!! 14.05.03, 09:24
          Co za wam? A tak do końca wiesz, kto my? I jakoś dziwnie mi tu śmierdzi
          odopowiedzialnością zbiorową za czyny przeze mnie nie popełnione. Oraz
          niesamowicie przewrotną i spiskową koncepcją. Odnośnie Pruszkowskiego i jego
          popleczników mam jednoznaczne zdanie wynikające z konkretnych spraw, natomiast
          odnośnie nadawców z adresu: .neoplus.adsl.tpnet.pl usiłuję się dopasować
          poziomem bełkotu, ale mi nie zawsze wychodzi.
          • Gość: Ciupazka Re: Uwaga na adres: *.neoplus.adsl.tpnet.pl !!! IP: *.it-net.pl 14.05.03, 09:27
            Metody walki politycznej są perfidne , ba powiedziałabym wyuzdane do
            perfekcji!!!
    • Gość: devotha Re: Nowy kościół na LSM IP: *.umcs.lublin.pl 14.05.03, 12:35
      Taaa...I po co nam następny kościół?Mało ich mamy? Ktoś chyba myśli, że
      społeczeństwo się nawróci. Nie ma szans,po erze złodziei,pedofilów,alkoholików
      i o.(??????)Rydzyka. A tyle jest dzieciaków, co nie mają książek, butów, lub
      gdzie uciec przed pijanym tatusiem.
      • Gość: Ciupazka Re: Nowy kościół na LSM IP: *.it-net.pl 14.05.03, 13:19
        A może nowy schron budowany naszymi środkami, bo w budżecie dziura?
    • Gość: ministant Re: Nowy kościół na LSM IP: *.lublin.mm.pl 15.05.03, 14:23
      cała sytuacja to badziewie czyzby kosciól na slowackiego byl potrzebny ?? no
      tak poczekajka i sw.JÓZEF nie wystarcza????? No i ksiądz który sie powiesił ze
      słowackiego to tez nizły motyw,nie?? A wiec wiecej kleru !!!!!!!!
      • Gość: **** Re: Nowy kościół na LSM IP: *.ltk.com.pl 15.05.03, 17:18
        Ciekawe o tym księdzu wisielcu.Nie słyszałem o tym.Czy możesz coś więcej na ten
        temat?Czy miał pogrzeb katolicki?
        Za ewentualne informacje - dzięki.
        • dociek Re: Nowy kościół na LSM 16.05.03, 09:02
          Mógł mieć... Przecież przed samobójstwem mógł się przed samym sobą wyspowiadać
          i udzielić sobie grzechów wszystkich odpuszczenie. Tylko o tym, winien na
          piśmie poinformować biskupa. Z murów: "z księdzem bez grzechu, z lekarzem
          zdrowo".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka