ar01 05.05.07, 08:59 Czy chodzi o to, że nowa przybudówka nie jest brudna i pomalowana przez graficiarzy. Możę ktoś z redakci przy okazji tego problemu przetarł by oczy i zobaczył jak wygląda to architektoniczne cudo. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
student_umcs Re: Będzie sąd nad architektem 05.05.07, 10:29 chodzi o to, że kompletnie nie pasuje do reszty pasażu, jakkolwiek by on nie był... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianka z LSM Pasaż jest ładny, ale zaniedbany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 11:51 A to już chyba nie jest winą architekta projektującego osiedle. Nowy budynek pasuje do reszty jak pięść do nosa. Pasaż przy Wileńskiej to architektonicznie najładniejsze i najciekawsze miejsce na LSM-ie, szkoda, że władze spółdzielni nie dbają o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Temida Re: Pasaż jest ładny, ale zaniedbany IP: *.pronet.lublin.pl 05.05.07, 16:05 Kara powinno byc wyburzenie inny final tej sprawy mnie nie zadowoli koniec . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antek Re: Będzie sąd nad architektem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 16:27 Architekt ma nad soba super-architekta a ten ma nad soba P. Macik czy Landowska- nie wiem. Ale struktura - jak w policji. Nie ma NIEZALEZNEGO architekta, ktos sklada swoj podpis pod wyrazem: AKCEPTUJE. Bierze za to - jak wiem - duza forse LEGALNIE. Kto podpisal, no kto? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maria Oj durny ty,durny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.05.07, 17:12 Prawo autorskie to jedna rzecz, druga pozwolenie na budowę. Jedno z drugim nie ma nic wspólnego. Ciekawe czy i kościół wyburzą? Jakoś nikt nie protestował i nie robił wrzawy jak burzyli dom kultury. Bielak jest ok. To te autory z Wyborczej robią pianę z byle g.... A tak na marginesie znacie autora kościoła? Warto by go zapytac czy zgodę Hansena dostał? W czasach PiS takie pytanie nie jest wskazane? Odpowiedz Link Zgłoś
nuntaro Re: Oj durny ty,durny 15.05.07, 07:48 Gość portalu: maria napisał(a): > Prawo autorskie to jedna rzecz, druga pozwolenie na budowę. Jedno z drugim nie > ma nic wspólnego. Każde osiedle ktos zaprojektował. Czy to znaczy że bez jego zgody nie można wybudowac tam czegokolwiek? Paranoja. MNie też kompleks pawilonów na os. Słowackiego sie podoba. A o przybudówce się wypowiem, jak zobaczę skończoną ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: postronna Będzie sąd nad architektem IP: *.lublin.mm.pl 06.05.07, 13:15 Zastanawiające jest z jakim uporem pan redaktor Luciński z Gazety Wyborczej kontynuuje sprawę rozbudowy pawilonu przy ul. wilensiej. Pozwolenie na rozbudowę było wydane zgodnie z obowiązującym prawem przez Wydział Architekury i Urbanistyki Urzędu Miejskiego w Lublinie . Na terenie osiedla Słowackiego LSM były wykonywane różne prace projektowo-modernizacyjne istniejących obiektów przez różnych architektów ze środowiska lubelskiego i o dziwo nikt do tej pory nie zgłaszał żadnych sprzeciwów.Co za cel mają ci co teraz sprawę nagłaśniają i w czyim interesie?.Czy Pan Luciński moze przedstawić na piśmie że Pani Hansen proiła Go w tej sprawie o wstawiennictwo? bo że jest tu drugie lub trzecie dno to pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytająca Re: Będzie sąd nad architektem IP: *.lublin.mm.pl 06.05.07, 14:08 A może w tym miejscu ktoś inny chciał sobie coś postawić i mu nie wyszło, i za rozdmuchanie sprawy gotowy jest zapłacić. Już lepiej niech się zajmą wyglądem tej reszty pawilonów i zrobią ściepę na remont pozostałych pawilonów. To jedno gruzowisko i gdzie tam dbałość o te osiągnięcia architektoniczne.A na pewno jest tam zagrożenie życia na tych wyrąbanych schodach i innych atrakcji kolorystycznie łaciatych i łatanych.Mieszkam obok i codziennie mogę podziwiać ten cud architektury PRL-u.Coś tu cuchnie i śmierdzi jak na tym zabytku i w jego zakolach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: Będzie sąd nad architektem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 10:10 Ciekawe również, kto wydał zgodę na postawienie pobliskiego metalowego ogrodzenia - które zupełnie zmieniło charakter tego miejsca ? Nie chcę wcale bronić tego konkretnego archiekta, ale za dopełnienie spraw formalnych są chyba odpowiedzialni z jednej strony urzędnicy, a z drugiej inwestor ? Ale najgorsze, że w Lublinie brak jakiejkolwiek mysli przewodniej w planowaniu przestrzennym. I w egzekwowaniu prawa i przepisów również ... Odpowiedz Link Zgłoś