Dodaj do ulubionych

plac Bychawski - pytanie

11.05.07, 08:24
Czy gdzieś są plany lub informacje jak będzie wyglądać Plac Bychawski po
przebudowach? Czy po zakończeniu prac będzie można przejechać z Wolskiej na
Młyńską jadąc na wprost, czy też Pl. Bychawski zostanie zamknięty?

Z tego artykułu:
tinyurl.com/ynwrkl (Kurier Lubelski)

wynika, że tak, że będzie nie przejezdny, z innych odwrotnie. Jak będzie
nazywać się nowa nitka - fragment Trasy Zielonej (vel Trasy Widma) -
równoległa do 1 Maja.
Obserwuj wątek
    • Gość: aron Re: plac Bychawski - pytanie IP: *.lublin.enterpol.pl 11.05.07, 21:00
      ja słyszałem wersję że na 1 Maja ma być deptak na całej długości ulicy
    • Gość: lbn Re: plac Bychawski - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 23:21
      Nie, no chyba trochę nie tak. Z tego co ja wiem i zrozumiałem czytając ten artykuł, Pl.Bychawski nie będzie zamknięty, a jedynie nie będzie z niego wjazdu w Młyńską, bo tamże będzie parking. Jednak ciąg Kunickiego-Pl.Bychawski-Piłsudskiego, czy też Wolska-Pl.Bychawski-Piłsudskiego będzie jak najbardziej przejezdny. A zamiast Młyńska, do Dworca PKP będzie się jechało...... Nowomłyńską??? Łącznikiem??? Zwał jak zwał, przedłużeniem Trasy Widma.

A na 1-go Maja, reprezentacyjny deptak, buahahahahahahahahahahahaah, z menelami w bramach )))))))))))
      • Gość: Mister MR Re: plac Bychawski - pytanie IP: *.chello.pl 12.05.07, 02:07
        Zauważam tendencje nowych władz Lublina do rewitalizacji tamtych terenów (tzn.
        1 Maja, Fabryczna), coraz głośniej o tym mowa. Może za jakieś 10 lat taki
        deptak być bardzo fajny, ale jeszcze nie dziś.
      • Gość: aron Re: plac Bychawski - pytanie IP: *.lublin.enterpol.pl 12.05.07, 08:22
        na Krakowskim też kiedyś byli menele w bramach, a teraz jest deptak.
        • Gość: lbn Re: plac Bychawski - pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.07, 10:08
          >na Krakowskim też kiedyś byli menele w bramach

A co ty o tym możesz wiedzieć, skoro gdy Krakowskie było zwykła ulicą, to ty jeszcze srałeś za tatową stodołą pod Parczewowem?
          • Gość: aron Re: plac Bychawski - pytanie IP: *.lublin.enterpol.pl 13.05.07, 21:02
            jakiś ty głupi byłem parę razy w Lublinie jak jeszcze Krakowskie nie było
            deptakiem i widziałem meneli. Tak to jest jak jakiś wykształciuch coś napisze.
      • micra Re: plac Bychawski - pytanie 14.05.07, 19:38
        Hmm, a mi się właśnie wydaje, że (jak to aron powiedział) będzie długi deptak
        ulicą 1-go Maja - całą ulicą. Też sobie tego nie wyobrażam, z drugiej jednak
        strony Krakowskie Przedmieście też było kiedyś przejezdne...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka