Dodaj do ulubionych

Rasiści oblepiają Lublin

25.05.07, 20:42
co za glupota! gdzie tu rasizm? ja jestem dumny z tego kim jestem i co od
razu mam byc rasista? przeciez nikt nie nawolywal na tych plakatach do
nienawisci na tle rasowym! mam mowic: "wstydze sie ze jestem bialy" po to
tylko zeby nie zostać oskarzonym o rasizm??
Obserwuj wątek
    • robertw18 Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 20:49
      Trzy czy cztery lata temu chodzili tacy miłośnicy Hitlera po Kozienaliach (na obszarze UMCS). Zaczepiali np. ludzi, którzy mieli coś w barwach Etiopii. Następnej nocy, jacyś im podobni (też ubrani na czarno w niby mundury) przybyli i pałami oraz butelkami walili po głowach kolorowo ubranych. Butelki rozbijały się m.in. na głowach dziewcząt - jedna o mało nie straciła oka. Przybyła głośno wzywana od dawna "Ochrona", zaś napastnicy się oddalili. "Ochrona" pogawędziła z pokaleczonymi i oddaliła się. Napastnicy szybko powrócili i powtórnie pobili "kolorowych". Mówiono potem, że to kibice z okolicy wprawiali się.
      Związek pomiędzy kibicującymi "patriotami lokalnymi", nacjonalistami a la Hitler i ochroniarzami jest oczywisty. Wszyscy lubią siłę, władzę, zbiorowe natarcia na innych (nastawionych pokojowo), ujednolicone stroje i łyse łby.

Jeszcze jedno: na UMCS było o tym cicho, dopiero w jakiś czas potem, gdy podobni "skins" zabili studenta w Łodzi (?), odbył się w Lublinie pochód sprzeciwu...

Pozdr.
      • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 20:53
        PS. "Pochód sprzeciwu" był ze względu na (bodaj) Łódź, o wydarzeniach w Lublinie nic nie mówiono.

Pozdr.
        • tetlian Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 10:29
          Jaki zaszczyt? Każdy dobrze czuje się we własnej skórze. Nie ma lepszej ani
          gorszej. To że białym biała wydaje się ładniejsza od czarnej, nie sprawi, że
          będzie to kolor lepszy. Tak samo przecież czarnym czarna skóra wydaje się
          ładniejsza, żółtym żółta, a czerwonym czerwona. Normalka.

Równie dobrze można by napisać: "To zaszczyt urodzić się człowiekiem" (tak
          jakbyśmy mieli na to wpływ...) i rozwiesić te plakaty na planecie zamieszkałej
          przez całkowicie inną od nas cywilizację :) To dopiero byłoby chamstwo.
          • Gość: wt naprawdę przywilej IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 27.05.07, 10:49
            a jednak... sytuacja materialna statystycznego białego jest znacznie lepsza, niż
            statystycznego czarnego, zwłaszcza z Afryki.

Dlatego naprawdę, to wielki przywilej urodzić się białym. Nie ma w tym nic z
            rasizmu, tylko stwierdzenie faktu. choć można ten plakat przeformułować "To
            zaszczyt urodzić się w Europie", i będzie to samo. a wtedy nikt by się nie
            czepiał, jeszcze bby pochwalili....
            • Gość: killkamill wyjątkowo żałosny argument IP: *.krakow.pl 27.05.07, 10:51
              Czy ty naprawdę w to wierzysz, czy tylko prowokujesz?
              • Gość: wt Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 27.05.07, 11:06
                to, że jako dziecko nie przymierałeś głodem, nie ma w tym ani odrobiny twojej
                osobistej zasługi.
                to, że sporo kolorowych dzieci w afryce głodem przymiera, nie ma w tym ani
                odrobiny ich winy. dlatego jesteś uprzywilejowany przez los - nie wiem, czy
                powinieneś być z tego akurat dumny, bo jak wspomniałem, zasługi twoje w tym
                zero, ale masz chyba prawo się z tego cieszyć.

plakat rasistowski - ale kto powiedział, że rasiści nigdy nawet przypadkiem nie
                zauważą czegoś prawdziwego? cieszcie się, że ejsteście tu, a nie tam.
                • sniperslaststand Re: wyjątkowo żałosny argument 27.05.07, 11:57
                  Gość portalu: wt napisał(a):

> to, że jako dziecko nie przymierałeś głodem, nie ma w tym ani odrobiny twojej
                  > osobistej zasługi.
                  > to, że sporo kolorowych dzieci w afryce głodem przymiera, nie ma w tym ani
                  > odrobiny ich winy.

Zupełnie nie dostrzegasz jednak absolutnego braku związku tego, co stwierdzasz,
                  z kolorem skóry. Plakaty ten nieistniejący związek podkreślają.

Idiotyzmem jest mówienie "statystyczny czarny" lub "statystyczny biały", gdyż
                  to ma wyłącznie uwarunkowania klimatyczne i bierze się z ewolucji ras ludzkich
                  mniej lub bardziej wyeksponowanych na promienie słoneczne, nie wpływa to zaś na
                  ich dobrobyt bądź jego brak.

Ma sens mówienie "statystyczny Europejczyk" i "statystyczny Afrykanin". Różnice
                  w ich zamożności mają w 90% uwarunkowanie geograficzne (pozostałe 10% to pewnie
                  wpływ dyskryminacji rasowych na obydwu kontynentach).

> dlatego jesteś uprzywilejowany przez los - nie wiem, czy
                  > powinieneś być z tego akurat dumny, bo jak wspomniałem, zasługi twoje w tym
                  > zero, ale masz chyba prawo się z tego cieszyć.

Z bycia Europejczykiem, a nie z bycia białym. Tylko krótkie, bardzo ograniczone
                  umysły wiążą radość naszej relatywnej zamożności z kolorem skóry.
                  Przestawiciele takiej tępej warstwy społeczeństwa, nie będący w stanie zauważyć
                  prostej różnicy wynikania, plakaty wywiesili. Pożytek gospodarczy z takiej
                  umysłowo ciemnej masy dla naszego społeczeństwa będzie raczej niewielki.

> plakat rasistowski - ale kto powiedział, że rasiści nigdy nawet przypadkiem
                  nie zauważą czegoś prawdziwego? cieszcie się, że ejsteście tu, a nie tam.

Patrz wyżej. W tym przypadku już nie tylko niczego nie zauważyli, ale wyróżnili
                  się zjawiskowo niskim ilorazem inteligencji. Żadne w sumie novum.
                  • Gość: asga Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:20
                    Rasizm jest poj.. , ale akurat tu jeden fakt jest : jestesmy w mniejszosci ktora
                    cieszy sie zyciem, wyobraz sobie ze przed urodzinami byla selekcja i co czwarta
                    osoba w kolejce byla kierowana do naszej bogatej czesci swiata. Te 3 osoby przed
                    toba moze juz dawno nie zyja.

Ile razy w roku myslisz o Afryce ? Porownujesz swoje zycie do ich ?

Roznice to nie tylko geografia, przeciez jak rzadzili tam Europejczycy to jakos
                    dawali rade. Wyobraz sobie taka Nigerie - myslisz o nich jak o narodzie takim
                    jak my ? Bzdura. To jest zbior mnooostwa narodow i jezykow (o ile pamietam ponad
                    100). Tam spoleczenstwa to KOMPLETNIE inna bajka niz u nas.
                    • Gość: ratatatam Simon Mol... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:25
                      >Ile razy w roku myslisz o Afryce ?

ooo ja myslalem badzo duzo o Afryce w tym roku - glownie za sprawa Simona Mola ..
                      • empirio Jan Paweł II 27.05.07, 13:31
                        A ja często myślę o nim. To jak najbardziej biały człowiek. Na przykład
                        zastanawiam się, ile milionów ludzi w Afryce nie umarłoby na AIDS, gdyby nie
                        zakaz prezerwatyw, narzucany przez Kościół pod wodzą JP2.
                        • Gość: ratatatam Re: Jan Paweł II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:23
                          powiniennes zrobic plakat informujacy o twoich pogladach na te sprawe i
                          przykleic go gdzies na ulicy- masz do tego prawo
                          • empirio Re: Jan Paweł II 27.05.07, 16:25
                            Gość portalu: ratatatam napisał(a):

> powiniennes zrobic plakat informujacy o twoich pogladach na te sprawe i
                            > przykleic go gdzies na ulicy- masz do tego prawo

W komentowanym przez Ciebie poście nie piszę o moich poglądach, lecz o
                            powszechnie znanych faktach: o milionach ofiar AIDS w Afryce i o tym, że Kościół
                            Katolicki zabrania używać prezerwatyw, przyczyniając się w ten sposób do
                            zwiększenia liczby ofiar.
                            Być może o tym nie wiesz, co mogłoby oznaczać, że izolujesz się w jakiś sposób
                            od źródeł informacji. Ale mam dla Ciebie dobrą wiadomość: wystarczy skorzystać z
                            Google'a, żeby przerwać tę izolację. Życzę powodzenia.
                            • Gość: ratatatam Re: Jan Paweł II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:45
                              dziekuje za rade , ale tematyka zupelnie mnie nie interesuje: ani kosciol
                              katolicki, ani mieszkancy afryki ...
                              • empirio Re: Jan Paweł II 27.05.07, 17:07

> dziekuje za rade , ale tematyka zupelnie mnie nie interesuje: ani kosciol
                                > katolicki, ani mieszkancy afryki ...

To dlaczego odpisujesz na moje posty i wchodzisz ze mną w dyskusję? Zresztą o
                                AIDS w Afryce wspomniałem dlatego, że to Ty poruszyłeś afrykański wątek, pisząc,
                                że bardzo dużo w tym roku myślałeś o Afryce.
                                Niezależnie jednak od Twoich zainteresowań jest przynajmniej jeden pożytek z tej
                                wymiany zdań: dowiedziałeś się, że w Afryce ludzie umierają na AIDS i że ofiar
                                mogłoby być mniej, gdyby Kościół katolicki nie zakazywał używania prezerwatyw.
                                • Gość: ratatatam Re: Jan Paweł II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 17:11
                                  o tym, ze w Afryce ludzie umieraja na AIDS dowiedzialem sie juz wczesniej- przy
                                  okazji sprawy Simona Mola - do njusowych nowości moge zaliczyc to, że wg ciebie
                                  , za smierc tych kilkudziesieciu (?) polskich dziewczyn zarazonyc przez Simona
                                  Mola odpowiada Jan Paweł II...
                                  • empirio Re: Jan Paweł II 27.05.07, 17:29

> o tym, ze w Afryce ludzie umieraja na AIDS dowiedzialem sie juz wczesniej- prz
                                    > y
                                    > okazji sprawy Simona Mola - do njusowych nowości moge zaliczyc to, że wg ciebie
                                    > , za smierc tych kilkudziesieciu (?) polskich dziewczyn zarazonyc przez Simona
                                    > Mola odpowiada Jan Paweł II...

Nie wiem, czemu kontynuujesz ten temat, skoro przed chwilą napisałeś, że sprawy
                                    Afryki i Kościoła Katolickiego zupełnie Cię nie interesują. Ale OK, nie mam nic
                                    przeciwko, bo mnie te sprawy bardzo obchodzą. Nie wiem, czy w sprawie Simona
                                    Mola można mówić o istotnej odpowiedzialności ideologii głoszonej przez JP2,
                                    natomiast na pewno mamy do czynienia ze współodpowiedzialnością JP2 i Kościoła
                                    Katolickiego za śmierć milionów ofiar AIDS w Afryce. Jeżeli ludziom, którzy
                                    wyskakują z samolotu zabraniamy używania spadochronów, to ponosimy pośrednią
                                    odpowiedzialność za śmierć tych ludzi, nawet jeśli ich nie zachęcamy do skakania
                                    ani własnoręcznie nie wypychamy z samolotu.
                                    • Gość: ratatatam Re: Jan Paweł II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 17:38
                                      >Nie wiem, czemu kontynuujesz ten temat, skoro przed chwilą napisałeś, że sprawy
                                      >Afryki i Kościoła Katolickiego zupełnie Cię nie interesują.

ale interesuje mnie kronika kryminalna i zal mi tych dziewczyn zarazonych przez
                                      Simona Mola - one nie z Afryki tylko z Polski, a czy katoliczki? o tym nie
                                      pisano ;]

no ale jesli juz jestesmy przy wplywach kosciola na afrykanow ( chyba sie
                                      zainteresuje ta tematyka ;] ) jakos "koscielny" zakaz wzajemnego wyrzynania
                                      sie nie jest tak skuteczny jak "koscielny" zakaz uzywania prezerwatyw? ciekawe
                                      dlaczego ? slyszlem tez, ze to jakies plemienne praktyki zabraniaja im uzywania
                                      prezerwatyw raczej niz kosciol - ale nie wiem ile w tym prawdy
                                      • empirio Re: Jan Paweł II 27.05.07, 17:58

> >Nie wiem, czemu kontynuujesz ten temat, skoro przed chwilą napisałeś, że s
                                        > prawy
                                        > >Afryki i Kościoła Katolickiego zupełnie Cię nie interesują.
                                        >
                                        > ale interesuje mnie kronika kryminalna i zal mi tych dziewczyn zarazonych przez
                                        > Simona Mola - one nie z Afryki tylko z Polski, a czy katoliczki? o tym nie
                                        > pisano ;]

Mi też żal. Gdyby miały świadomość, jaką rolę odgrywa prezerwatywa, być może by
                                        żyły. Ale skąd miały mieć taką świadomość? W katolickiej Polsce w szkołach tego
                                        nie uczą.

>
                                        > no ale jesli juz jestesmy przy wplywach kosciola na afrykanow ( chyba sie
                                        > zainteresuje ta tematyka ;] ) jakos "koscielny" zakaz wzajemnego wyrzynania
                                        > sie nie jest tak skuteczny jak "koscielny" zakaz uzywania prezerwatyw? ciekawe
                                        > dlaczego ?

Dość trudno skutecznie zabronić produkcji maczet, noży itp, choćby dlatego, że
                                        wykorzystuje się je również do innych celów niż wzajemne zabijanie. A nawet w
                                        przypadku takiego zakazu zawsze w przyrodzie znajdzie się jakiś kij. Niestety,
                                        prezerwatywy nie rosną na drzewach.
                                        A jeśli już mówimy o kościelnym zakazie "wzajemnego wyrzynania", to podczas
                                        ludobójstwa w Ruandzie wielu duchownych skutecznie łamało ten zakaz. W sprawie
                                        kościelnego zakazu propagowania prezerwatyw i utrudniania ich dystrybucji
                                        dyscyplina księży w Afryce jest większa. Ciekawe, dlaczego?

> slyszlem tez, ze to jakies plemienne praktyki zabraniaja im uzywani
                                        > a
                                        > prezerwatyw raczej niz kosciol - ale nie wiem ile w tym prawdy.

Nie słyszałem o takich praktykach. Ale nie słyszałem również, by Kościół walczył
                                        z tymi szkodliwymi praktykami (o ile istnieją).
                                        • Gość: ratatatam Re: Jan Paweł II IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 18:12
                                          > Mi też żal. Gdyby miały świadomość, jaką rolę odgrywa prezerwatywa, być może by
                                          > żyły. Ale skąd miały mieć taką świadomość? W katolickiej Polsce w szkołach tego
                                          > nie uczą.

te dziewczyny dawno juz mialy za soba wiek szkolny, a prezerwatywy mozna kupic w
                                          kazdym kiosku - reklamuja je i w TVN i w Polsacie - wiec wiadomo do czego służą
                                          - zreszta to chyba Simon Mol powinien je kupowac, a nie one jemu???

> A jeśli już mówimy o kościelnym zakazie "wzajemnego wyrzynania", to podczas
                                          > ludobójstwa w Ruandzie wielu duchownych skutecznie łamało ten zakaz. W sprawie
                                          > kościelnego zakazu propagowania prezerwatyw i utrudniania ich dystrybucji
                                          > dyscyplina księży w Afryce jest większa. Ciekawe, dlaczego?

pojecia nie mam, ale IMHO sa to jedynie przyklady potwierdzajace bezsensownosc
                                          "europeizacji" Afryki w jakiejkolwiek dziedzinie i przez jakakolwiek instytucje
                                          ( obojetne czy jest to kosciol zabraniajcy prezerwatyw czy WHO naklaniajca do
                                          ich uzywania i przy okazji sponsorujaca calkiem potezny przemysl) - Afryka
                                          jest rownie obca europejczykom, jak Europa afrykańczykom... roznice kulturowe sa
                                          jednak ogromne

> Nie słyszałem o takich praktykach. Ale nie słyszałem również, by Kościół
                                          > walczył z tymi szkodliwymi praktykami

to logiczne.
                                          jeśli znajde zrodlo to dam jakis link.

pozdr.
                                          • empirio Re: Jan Paweł II 27.05.07, 18:38

> > Mi też żal. Gdyby miały świadomość, jaką rolę odgrywa prezerwatywa, być m
                                            > oże by
                                            > > żyły. Ale skąd miały mieć taką świadomość? W katolickiej Polsce w szkołac
                                            > h tego
                                            > > nie uczą.
                                            >
                                            > te dziewczyny dawno juz mialy za soba wiek szkolny,

Z pewnością. Ale nie wyniosły ze szkoły wiedzy nt. prezerwatyw.

> a prezerwatywy mozna kupic
                                            > w
                                            > kazdym kiosku - reklamuja je i w TVN i w Polsacie - wiec wiadomo do czego służą

Chyba chciałeś napisać: tylko w TVN i w Polsacie.
                                            A poza tym nie chodzi mi o reklamy, lecz o edukację. Widziałem taką reklamę -
                                            nie było w niej ani słowa o tym, że prezerwatywa chroni prze AIDS. Myślę, że
                                            byłoby bardzo dobrze, gdyby księża, wykorzystując swój autorytet, mówili o tym
                                            wiernym. Chronili by w ten sposób ich życie. Nie słyszałem, żeby to robili. Być
                                            może nie musieliby to robić, gdyby w szkołach były lekcje wychowania
                                            seksualnego, na których uczniowie dowiadywaliby się o tym, że prezerwatywa
                                            chroni przed AIDS. Ale takich lekcji też nie ma.

> - zreszta to chyba Simon Mol powinien je kupowac, a nie one jemu???

Rozumiem, że jesteś jeszcze młodym człowiekiem :) Możesz więc nie wiedzieć, że
                                            nie ma takiej reguły. Owszem, bardzo dobrze byłoby, gdyby Mol z własnej woli
                                            używał prezerwatyw, ale kobieta, która ma świadomość, jak ważna jest
                                            prezerwatywa, nie lekceważyłaby tej sprawy.

>
                                            >
                                            > > A jeśli już mówimy o kościelnym zakazie "wzajemnego wyrzynania", to podcz
                                            > as
                                            > > ludobójstwa w Ruandzie wielu duchownych skutecznie łamało ten zakaz. W sp
                                            > rawie
                                            > > kościelnego zakazu propagowania prezerwatyw i utrudniania ich dystrybucji
                                            > > dyscyplina księży w Afryce jest większa. Ciekawe, dlaczego?
                                            >
                                            >
                                            > pojecia nie mam, ale IMHO sa to jedynie przyklady potwierdzajace bezsensownosc
                                            > "europeizacji" Afryki w jakiejkolwiek dziedzinie i przez jakakolwiek instytucje
                                            > ( obojetne czy jest to kosciol zabraniajcy prezerwatyw czy WHO naklaniajca do
                                            > ich uzywania i przy okazji sponsorujaca calkiem potezny przemysl) - Afryka
                                            > jest rownie obca europejczykom, jak Europa afrykańczykom... roznice kulturowe s
                                            > a
                                            > jednak ogromne

Myślę, że się mylisz i to poważnie. Filarami tej "europeizacji" są edukacja i
                                            opieka zdrowotna. Szczepienie przeciwko ospie, tak samo jak prezerwatywa, działa
                                            niezależnie od różnic kulturowych.

> > Nie słyszałem o takich praktykach. Ale nie słyszałem również, by Kościół
                                            > > walczył z tymi szkodliwymi praktykami
                                            >
                                            > to logiczne.
                                            > jeśli znajde zrodlo to dam jakis link.

Zależałoby mi na linku do strony, która opisuje, jak Kościół sprzeciwia się
                                            plemiennym obyczajom zniechęcającym do używania prezerwatyw.
                                            • aron2004 Re: Jan Paweł II 28.05.07, 06:35
                                              o, to kler jest winny, że Simon Mol zarażał lewicowe działaczki?

Kler katolicki głosi taką zasadę, że seks uprawia się tylko z mężem/żoną i to
                                              po ślubie. Z tego co wiem, to żadna panna zarażona przez Simona nie była jego
                                              żoną czyli one wszystkie złamały zasady kościoła katolickiego. Gdyby
                                              postępowały wg nauki kościoła katolickiego czyli nie uprawiały seksu z Simonem
                                              to by się nie zaraziły.

• aron2004 Re: Jan Paweł II 28.05.07, 06:39
                                      empirio napisał:

Nie wiem, czy w sprawie Simona
                                      > Mola można mówić o istotnej odpowiedzialności ideologii głoszonej przez JP2,
                                      > natomiast na pewno mamy do czynienia ze współodpowiedzialnością JP2 i Kościoła
                                      > Katolickiego za śmierć milionów ofiar AIDS w Afryce.

No pewnie.
                                      Kościół katolicki głosi że można uprawiać seks tylko z mężem/żoną. Gdyby
                                      Afrykanie przestrzegali nauk kościoła katolickiego to epidemia AIDS miałaby tam
                                      charakter śladowy.
                                      Ja uważam, że kościoół kat. i JP II są odpowiedzialni za przyrost liczby
                                      ludności w Afryce - dlatego że zabraniają używać prezerwatyw i dlatego Afryka
                                      ma największą liczbę ludności w swej historii.

Kolejna sprawa - tylko około 10% mieszkańców Afryki to katole. Czyli można
                                      powiedzieć, że tylko te 10% katoli choruje na AIDS w Afryce a pozostałe 90% to
                                      ludzie zdrowi jak rydze, no nie?
                                      • aron2004 Re: Jan Paweł II 28.05.07, 06:40
                                        skoro katolicyzm jest odpowiedzialny za epidemię AIDS to dlaczego w katolickiej
                                        Polsce jest mniej osób zarażonych AIDS niż w prawosławnej Rosji, gdzie ludzie
                                        nauki JPII mają w d...?
                          • Gość: malcolm Re: powiniennes zrobic plakat i przykleic gdzies IP: *.icpnet.pl 27.05.07, 16:28
                            Ty też zrób i przyklej - najlepiej sobie na czole; nie chciałbym kiedykolwiek -
                            nawet przez przypadek - podać ręki podobnemu tobie indywiduum.
                            • Gość: ratatatam Re: powiniennes zrobic plakat i przykleic gdzies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:47
                              masz do tego prawo- takie samo,jak moim zdaniem , mieli autorzy tego plakatu...
                    • Gość: mockturtle żałosny argument: może przywilej, żaden zaszczyt! IP: *.cable.ubr10.newm.blueyonder.co.uk 27.05.07, 14:35
                      Plakaty mówią o zaszczycie, nie o przywileju, i dlatego są czysto rasistowskim
                      nienawistnym bełkotem. Jeśli bycie białym, nawet idiotą, jest według tych
                      kanalii zasczytem, to znaczy, że bycie czarnym czy żółtym uważają za hańbę.
                      Różnice między stopą życiową białych i czarnych, Europejczyków i Afrykańczyków
                      nie mają tu żadnego znaczenia. Największą hańbą i obciachem jest być
                      rasistowskim gnojkiem, a autorzy plakatu powinni w majestacie prawa zgnić w
                      więzieniu, bo to bydlęta, nie ludzie.
                      • Gość: ratatatam Re: żałosny argument: może przywilej, żaden zaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:40
                        belkotem jest to co ty piszesz. twoj belkot dowodzi takze tego, ze jestes
                        ignorantem , ktory nie uczyl sie w szkole logiki.

trzeba byc skonczonym idiota zeby napisac : "jeśli bycie białym, /.../jest
                        zasczytem, to znaczy, że bycie czarnym czy żółtym uważają za hańbę. "

tam nie ma "alternatywy wykluczajacej"

to tak jakbys napisal, ze: "jesli bycie Zydem z USA jest powodem do dumy, to
                        powodem do hanby jest bycie Zydem z UK "

mozna byc dumnym z tego ze jest sie bialym i nie orzekac zarazem, ani nie
                        wydawac sadow wartosciujacych na temat przedstawicieli gatunku o innym kolorze
                        skory niz bialy.

proponuje powrot do szkoly podstawowej i kotrepetycje z logiki
                      • Gość: wt Re: żałosny argument: może przywilej, żaden zaszc IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 27.05.07, 16:04
                        plakaty mówią o zaszczycie i przywileju - spójrz jeszcze raz.

a jeśli serio mówisz, że za wywieszenie plakatu autorzy powinni zgnić w
                        więzieniu... cóż, jeśli nie zgniją tam najpierw gwałciciele, mordercy, i inni
                        tacy...

co się stało z tym co Wolter mówił: "mogę nie zgadzać się z tym co mówisz, ale
                        będę do śmierci bronił twojego prawa do powiedzenia tego"? Jak zaczniemy
                        wprowadzać wyjątki, to ani się nie obejrzymy, a dozwolone pozostaną tylko
                        rzeczy, z którymi się zgadzamy.
                        • Gość: ratatatam Re: żałosny argument: może przywilej, żaden zaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:14
                          to jest problem ktorego "wojujacy anryrasisci" nie widza , albo co gorsza,
                          widza ale tak naprawde - wbrew szczytnym, deklaracjom - sa zwyklymi
                          totalitarystami poslugujacymi sie " antyrasistowska" retoryka. jesli nie wolno
                          byc dumnym z bycia bialym to czy wolno byc dumnym z bycia Żydem, Holendrem,
                          Grekiem? jesli nie wolno robic plakatow informujacych o tym , to czy wolno
                          rozlepiac plakaty informujace o "gejowskiej dumie" . na razie wypowiedzi tzw
                          "antyrasistow" - ukladaja sie wg schematu: "wolnosc slowa jest dobra, o ile
                          słuzy nam" , "demokracja jest dobra tak długo jak , jak długo zapewnia nam
                          wladze" ...

caly czas usiluje nie dac sie sprowokowac do dyskusji i oceny tego co na
                          plakacie bylo - wazniejsze bowiem jest to, czy jego autorzy maja prawo sie
                          wypowiadac, czy im to prawo sie odbiera. Chcemy życ w świecie "Wielkiego Brata"
                          ? czy nie ?
                  • Gość: asga Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:25
                    Z bycia Europejczykiem, a nie z bycia białym. Tylko krótkie, bardzo ograniczone
                    umysły wiążą radość naszej relatywnej zamożności z kolorem skóry.
                    Przestawiciele takiej tępej warstwy społeczeństwa, nie będący w stanie zauważyć
                    prostej różnicy wynikania, plakaty wywiesili. Pożytek gospodarczy z takiej
                    umysłowo ciemnej masy dla naszego społeczeństwa będzie raczej niewielki.

====

Jasne, kolor skory nie swiadczy o IQ or sth. i to nie jest przyczyna. Nie chodzi
                    o zwiazek kolor skory->dobrobyt lub brak , tylko kolor skory -> pochodzenie. A
                    ze Czarni w wiekszosci rodza sie tam gdzie rodza to..
                    • Gość: asga Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:31
                      I ze czarni prowadza swoje panstwa tak jak prowadza... Jako czarni po prostu
                      rozumiem : Nigeryjczycy, mieszkancy Rwandy, Czadu, Senegalu, Burkiny Faso itd. -
                      prawie cala Afryka. Nie powiesz mi , ze to ludzie oswieceni i kulturalni - choc
                      to nie ich wina, bo urodzili sie w takim nie innym miejscu, gdzie maja szanse
                      glownie na strzelanie sie w wieku 12 lat.

Tacy po prostu sa jak srodowisko w ktorym sie wychowali...

• Gość: ratatatam Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:33
                        zgadzam sie ....

ale czy z tego powodu komus nie wolno napisac "jestem dumny ze urodzilem sie
                        bialy" ? pomijam to , czy jest to sensowne czy nie ...
                        • Gość: asga Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:39
                          Sensu to nie ma, bo dumnym mozna byc ze swoich osiagniec, a nie... no wlasnie
                          czego ? Nie wiadomo :) Dwa ze dotyczy jednostki - "ja" ciesze sie z bycia bialym
                          - a to bez sensu, bo bialosc konkretnej osoby nic nie znaczy , np. Lepper. :P

Sens symboliczny by mialo : "ciesze sie, ze urodzilem sie wsrod bialych".
                          • Gość: ratatatam Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:40
                            ale ja nie pytam czy to ma sens czy nie ma , czy to jest madre czy glupie, czy
                            jest moralne czy niemoralne, tylko: czy mozna komus zabronic pisac: "jestem
                            dumny z tego ,ze jestem bialy" ?
                            • Gość: asga Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:45
                              No z tego ze to nie ma sensu innego niz rasistowski przekaz wynika ze mozna zakazac.
                              • Gość: giewont Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 14:09
                                Gość portalu: asga napisał(a):

> No z tego ze to nie ma sensu innego niz rasistowski przekaz wynika ze mozna zak
                                > azac.

Ale wytresowany...
                                Jasne jest, że Blackpride to żaden rasizm, skądże znowu, wręcz przeciwnie...
                                • Gość: ratatatam Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:12
                                  "blackpride" to czysty antyrasizm a "gay pride" to walka o prawa czlowieka ;]
                              • Gość: ratatatam Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 16:56
                                problem w tym, ze ten "rasistowski przekaz" nie jest w tym tekscie obecny i
                                "widza" go tylko "widzący" nie potrafiac udowodnic " niewidzącym" ,że on tam
                                jest - ktos tu przytaczal definicje rasizmu- koniecznie przeczytaj
                      • sniperslaststand Re: wyjątkowo żałosny argument 27.05.07, 14:07

> [...] ale akurat tu jeden fakt jest : jestesmy w mniejszosci ktora
                        > cieszy sie zyciem, wyobraz sobie ze przed urodzinami byla selekcja
                        > i co czwarta osoba w kolejce byla kierowana do naszej bogatej czesci
                        > swiata. Te 3 osoby przed toba moze juz dawno nie zyja. [...]

Zgadzam się. I gdyby ode mnie miało nagle zależeć, czy nagle stany zamożności krajów europejskich wyrównają się z afrykańskimi, my drastycznie byśmy zubożeli, oni zaś poczuliby smak normalności, nie wiem, czy umiałbym od tak zrezygnować z naszego europejskiego raczej pewnego jutra.

> Ile razy w roku myslisz o Afryce? Porownujesz swoje zycie do ich?

Myśleć i porównywać mogę wiele razy, istotniejsze jest, że jako typowy tutejszy konsument raczej nie czynię w swoim małym zakresie nic, co by polepszyło życie mieszkańców Afryki.

> Roznice to nie tylko geografia, przeciez jak rzadzili tam Europejczycy
                        > to jakos dawali rade. Wyobraz sobie taka Nigerie - myslisz o nich jak
                        > o narodzie takim jak my ? Bzdura. To jest zbior mnooostwa narodow
                        > i jezykow [...](o ile pamietam ponad 100). [...] I ze czarni
                        > prowadza swoje panstwa tak jak prowadza... [...] Nie powiesz mi,
                        > ze to ludzie oswieceni i kulturalni [...] Tacy po prostu sa jak
                        > srodowisko w ktorym sie wychowali...

Moim zdaniem wszystkie te fakty da się wyprowadzić od pierwotnej różnicy klimatycznej, różnicy żyzności ziem i ich zasobności w surowce. W Europie było pod podstatkiem wszystkiego, dla każdego starczyła to i kraje mogły się bogacić, rozwijać, kształcić i budować swój obecny porządek i dobrobyt monetarny iintelektualny.

To kolosalne uproszecznie wszystkiego, ale pewnym pierwotnym zależnościom zaprzeczyć trudno.

Dokładnie odwrotnie w Afryce. Głód, brak rozwoju technologii, niezaspokojone podstawowe potrzeby i bieda zrodziły wszystkie patologie i bałagan, który z wygodnego bocianiego gniazda starego kontynentu ze spokojem obserwujemy.

> - choc
                        > to nie ich wina, bo urodzili sie w takim nie innym miejscu, gdzie maja szanse
                        > glownie na strzelanie sie w wieku 12 lat.

Otóż właśnie. Dziedziczenie biedy i patologii.

> Sens symboliczny by mialo : "ciesze sie, ze urodzilem sie wsrod bialych".

A raczej: "cieszę się, że urodziłem się w Europie".

>> ale ja nie pytam czy to ma sens czy nie ma , czy to jest madre
                        >> czy glupie, czy jest moralne czy niemoralne, tylko: czy mozna komus
                        >> zabronic pisac: "jestem dumny z tego ,ze jestem bialy" ?

> No z tego ze to nie ma sensu innego niz rasistowski przekaz wynika
                        > ze mozna zakazac.

I to jest meritum.
                        • Gość: ratatatam Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:11
                          nie meritum tylo ideologiczny nosens. asga posluguje sie terminami ktorych
                          znaczenia najwyrazniej nie zna, np terminem "rasizm"
                          • sniperslaststand Re: wyjątkowo żałosny argument 27.05.07, 15:49

> nie meritum tylo ideologiczny nosens. asga posluguje sie terminami ktorych
                            > znaczenia najwyrazniej nie zna, np terminem "rasizm"

za pl.wikipedia.org/wiki/Rasizm

Rasizm (z fr. le racisme od la race – ród, rasa, grupa spokrewnionych) – ideologia oraz wypływające z niej zachowania przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi.

W moim rozumieniu napisy na plakatach takie właśnie założenie (wyższości rasy białej nad jakąkolwiek inną) przyjmują.

PS. Rozwijaj na przyszłość swoje myśli bardziej, a nie tylko ograniczaj się do negowania przedpiścy.
                            • Gość: ratatatam Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:54
                              "ideologia oraz wypływające z niej zachowania
                              przyjmujące założenie wyższości niektórych ras ludzi nad innymi.

W moim rozumieniu napisy na plakatach takie właśnie założenie (wyższości rasy
                              białej nad jakąkolwiek inną) przyjmują."

co wg ciebie jest (w napisach na tym plakacie) wyrazem wyższości bialej rasy
                              nad innymi? tylko prosze o konkretny przyklad. cytat z tego napisu ktory
                              wyraznie wskazuje na wyzszosc rasy bialej nad innymi rasami.
                        • Gość: wt Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 27.05.07, 15:54
                          nie do końca. owe patologie, o ktorych wspominasz, również mają wpływ na rozwój
                          nędzy, a czasem są nawet przyczyną.

o zaaplikowaniu socjalizmu w wielu z tych krajów nie warto nawet wspominać - to
                          nawet w spichlerzu Europy skończyło się Wielkim Głodem (Ukraina)...

przytoczę opowieść, którą słyszałem od pewnego Brytyjczyka, który jeszcze za
                          czasów kolonialnych pełnił w Afryce, na terenie obecnej Rwandy funkcję o nazwie
                          "education officer". Znaczyło to, że zajmował się szkołami na pewnym obszarze,
                          ale mniejsza o to.

Któregoś dnia szedł sobie przez dżunglę razem ze swoim przyjacielem,
                          wyształconym w Oxfordzie czarnym lekarzem. Zobaczyli leżącego na ziemi
                          umierającego człowieka. Lekarz rzucił na niego okiem, i ruszył w dalszą drogę.
                          "Hej dlaczego mu nie pomożesz?", "A co mnie to obchodzi, on jest z innego
                          plemienia." "Ale jesteś lekarzem. jak się nie zajmiesz tym człowiekiem, zastrzelę."

Cóż ten człowiek miał tak głęboko zakodowaną plemienną nienawiść, że nawet
                          edukacja na jednym z najszacowniejszych europejskich uniwersytetów nie wymazała.
                          Zastanawiam się, gdzie na naszej szerokości geograficznej szukać podobnych
                          przykładów nienawiści... może wśród kibiców klubów. ale mam nieodparte wrażenie,
                          że jednak w nazym regionie edukacja pomaga się wyzbyć.

Może to i jednostkowy przypadek, który normalnie nie pozwalałby wyciągnąć
                          podobnych wniosków... ale rzezie, jakie tam potem nastąpiły wskazują, że ten
                          przypadek można uogólnić.

• Gość: giewont Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.acn.waw.pl 27.05.07, 14:05
                    > Ma sens mówienie "statystyczny Europejczyk" i "statystyczny Afrykanin". Różnice
                    >
                    > w ich zamożności mają w 90% uwarunkowanie geograficzne (pozostałe 10% to pewnie
                    >
                    > wpływ dyskryminacji rasowych na obydwu kontynentach).

Weźmy takie kraje jak Rodezja i RPA. Po rządami białych dobrobyt - czarni z
                    krajów sąsiednich starali się do tych krajów przedostać.
                    Po zmianie na polit-poprawność: Zimbabwe - całkowita demolka, RPA - znaczna
                    obsuwka gospodarcza a w zakresie bezpieczeństwa - katastrofa.
                    A geograficznie nic się nie zmieniło.

• Gość: wt Re: wyjątkowo żałosny argument IP: *.adsl-surfen.hetnet.nl 27.05.07, 16:22
                    owszem, związek jest. jak policzysz, ilu białych, a ilu czarnych jest "poniżej
                    poziomu nędzy", o wyniki będą jednoznaczne. naprawdę tego nie widzisz?

ja nie napisałem, dlaczego tak jest, ani z tego co napisałem, nie wynika, że
                    przyczyną zróżnicowania jest kolor skóry.

a wbrew temu co piszesz, geografia ma tyle samo wspólnego z poziomem zamożności,
                    ile kolor skóry. to raczej zależy od systemu społecznego. my w Europie mieliśmy
                    szczęście do wydajnieszych ekonomicznie systemów społecznych, to wszystko.

jeśli naprawdę chcesz być dokładny, to powinieneś się cieszyć z bycia na
                    obszarze choć trochę dotkniętym przez kapitalistyczną rewolucję przemysłową...

ale ostatnio trochę to psujemy, za parędziesiąt lat mogłoby być na odwrót.
                    Mogłoby, ponieważ akurat w Afryce nie bardzo chcą cokolwiek zmienić.

no, i przy okazji gratuluję bycia ponad tępą warstwą społeczeństwa, która
                    cechuje się zjawiskowo niskim poziomem inteligencji. zawsze to coś, z czego
                    można być dumnym.
            • Gość: Świteź Wiązów Dlaczego oburza Was swastyka, a sierp i młot nie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 10:55
              Gdybym wyszedł na ulicę w koszulce ze wspomnianym orłem trzymającym w szponach swastykę, który to symbol był godłem narodowym Trzeciej Rzeszy, to by mnie ukrzyzowano. A kiedy młodzi ludzie chodzą do szkoły w koszulkach z sierpem i młotem, Che Gewarą, czy napisem CCCP, nikt im nawet słowa nie powie? Tymczasem i hitleryzm i komunizm działały tak samo. Polacy cierpieli przez jednych i drugich, więc dlaczego zapalniczka z hitlerowską symboliką jest be, a koszulka z Che jest cacy?

Czy ktoś to wyjaśni?
              • Gość: jhgfd To samo jest z krzyżem. Katolicyzm zabił więcej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:02
                ludzi niż komunizm i hitleryzm razem wzięte.
                • Gość: ASR Re: To samo jest z krzyżem. Katolicyzm zabił więc IP: *.chello.pl 27.05.07, 11:27
                  a Islam mniej? a protestanci? a chrzescijanie prawoslawni?
                  a ile milionow wymordowali Mongolowie ktorzy wyznwali szamanizm...

co ma do tego religia?? moze przedstawisz statystyki dokladne??

piszesz tak by sobie popisac czy moze odpowiesz na ciekawe pytanie kolegi celnie
                  uderzajacego w lewacką oblude i hipokryzje...
                  • empirio Zbrodnie religii 27.05.07, 13:10
                    Gość portalu: ASR napisał(a):

> co ma do tego religia?? moze przedstawisz statystyki dokladne??

A dlaczego np. nie domagasz się dokładnych statystyk ofiar komunizmu? Szukałem
                    kiedyś takich statystyk i w różnych źródłach rozbieżności są ogromne: od 20 do
                    200 milionów osób. Ale te rozbieżności nie przeszkadzają nam uznawać komunizmu
                    za zło. I podobnie złe są religie, choć dokładnych statystyk ofiar nie znamy.
                    Co do innych religii, masz rację: wszystkie one, tak jak katolicyzm, są wielkim
                    źródłem nienawiści i przysporzyły ludzkości ogromnych nieszczęść.
                • Gość: nie_głupocie Od razu antyreligijnie. Niesmaczne... :/ IP: *.chello.pl 27.05.07, 12:55
                  Więcej merytorycznych wpisów, mniej antykatolickiego jadu!
                  • empirio Religia jest niesmaczna 27.05.07, 13:04
                    Współczuję Ci, bo pewnie nie znasz faktów. Religie, w tym katolicyzm, są jednym
                    z największych źródeł nienawiści. A w imię chrześcijańskiego Boga zamordowano
                    miliony osób. Ale dla Ciebie to nie jest niesmaczne, lecz to, że ktoś o tym mówi.
                    • Gość: ratatatam Re: Religia jest niesmaczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:11
                      katolikow do obozow koncentracyjych ? czy na sybir? a moze na Guantanamo? czy
                      pustynie Negev? co proponujesz?
                      • empirio Re: Religia jest niesmaczna 27.05.07, 13:15

> katolikow do obozow koncentracyjych ? czy na sybir? a moze na Guantanamo? czy
                        > pustynie Negev? co proponujesz?

Nigdzie czegoś takiego nie napisałem. Przemoc i pogarda to typowe cechy dla
                        religii czy parareligijnych systemów świeckich, takich jak nazizm czy komunizm.
                        Katolikom i innym osobom religijnym bardzo współczuję, bo wyznając religię
                        szkodzą przede wszystkim samym sobie.
                      • Gość: asga Re: Religia jest niesmaczna IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:35
                        Gdyby zachowywali sie tak jak pare wiekow temu to jak najbardziej.

Na szczescie dzisiaj idee zabijania w imie Boga przynajmniej ich nie dotycza.
              • sonda.kosmiczna Czytasz i nie myslisz 27.05.07, 11:36
                odpowiem krotko,hitler i stalin zaliczaja sie do białych,łapiesz?
              • Gość: asga Re: Dlaczego oburza Was swastyka, a sierp i młot IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:26
                Sierp i mlot nosza dla jaj, a nie na powaznie.
                • Gość: ratatatam Re: Dlaczego oburza Was swastyka, a sierp i młot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:29
                  a skad ta pewnosc? ze swastyki nie nosza dla jaj?
                  • Gość: asga Re: Dlaczego oburza Was swastyka, a sierp i młot IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:44
                    Nazim to krotki bardzo burzliwy epizod i kojarzy sie tylko z skurw.. i agresja.

A socjalizm trwal dlugo ale sie skonczyl, i dzis na szczescie kojarzy sie
                    glownie z pociesznym systemem z absurdalnymi pragnieniami i dazeniami, i
                    obrazami typu wszystkie dziewczyny na traktory!
                    • Gość: ratatatam Re: Dlaczego oburza Was swastyka, a sierp i młot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:47
                      >> A socjalizm trwal dlugo ale sie skonczyl, i dzis na szczescie kojarzy sie
                      > glownie z pociesznym systemem z absurdalnymi pragnieniami i dazeniami, i
                      > obrazami typu wszystkie dziewczyny na traktory!

i conajwyzej ze stu milionami ofiar ... to drobiazg

• Gość: asga Re: Dlaczego oburza Was swastyka, a sierp i młot IP: *.adsl.inetia.pl 27.05.07, 13:55
                        No o tym widac noszacy te koszulki nie mysla - na codzien sie o tym nie mowi, a
                        nawiazan do absurdow PRL mozna spotkac sporo, nie trzeba czekac az znow Miśia
                        puszcza w TV... Ot taka moda i w takim kontekscie jest ten sierp i mlot, choc to
                        faktycznie glupie.
                        • Gość: ratatatam Re: Dlaczego oburza Was swastyka, a sierp i młot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:57
                          > No o tym widac noszacy te koszulki nie mysla

to skad w takim razie wiesz o czym mysla malujacy swastyki na murach ? moze tez
                          nie myślą o Majdanku? moze noszenie swastyki na koszulce to tez "Ot taka moda"?
            • Gość: observator Re: naprawdę przywilej IP: *.dsl.bell.ca 27.05.07, 14:22
              Przywilej? W Polsce, to zenujace, mowic o przywilejach, Polska to zyjacy dowod
              jak bardzo biala rasa sie degeneruje, zwlaszcza umyslowo
      • ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 20:55
        a co mnie obchodza milosnicy hitlera na kozienaliach ! jaki to ma związek z tym
        konkretnym przypadkiem?
        glupota politpoprawnych "lowcow rasizmu" i reakcja prokuratury jest zenujaca w
        tym wypadku. czy mamy skladac deklaracje: "wstydze sie ze jestem bialy" tylko
        dlatego zeby nie zostac przez pana prokuratora oskarzonym o propagowanie rasimu?
        • robertw18 P. Ratatam nie jest w stanie kojarzyć? 25.05.07, 22:39
          ratatatam napisał:

> a co mnie obchodza milosnicy hitlera na kozienaliach ! jaki to ma związek z ty
          > m
          > konkretnym przypadkiem?
          Czy p. Ratatam naprawdę nie jest w stanie skojarzyć Hitlera z "narodowym socjalizmem"? I nie jest w stanie skojarzyć dwóch wydarzeń z nazistami zachodzących w jednym mieście, Lublinie?

"Nad rysunkiem jest napis: "Polaku, pamiętaj to zaszczyt urodzić się BIAŁYM!", a w prawym dolnym rogu znajdował się adres internetowy organizacji, która jest autorem plakatów.
          Wchodząc pod podany na plakacie adres trafiamy na stronę o tajemniczej nazwie "W.N.S". Skrót oznacza Współczesny Narodowy Socjalizm. Na witrynie można znaleźć m.in. aryjski kodeks moralny czy artykuły pt. "Patriotyzm rasowy", "Żydowski terroryzm"."

Pozdr.
          • Gość: ratatatam Re: P. Ratatam nie jest w stanie kojarzyć? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:00
            muzeumdobranocek.pl/index2.htm
            • robertw18 Re: P. Ratatam nie jest w stanie kojarzyć? 25.05.07, 23:02
              Głupota czasami przybiera postać błaznowania, gdy błaznujący nie może rozsądnie odpowiedzieć na czyjąś wypowiedź.

Pozdr.
              • Gość: borow4 sledczy zajeli sie sprawa i nic dalej sie nie dzie IP: *.chello.pl 27.05.07, 09:03
                je taki jest ZEROZERO - to profasci
                • Gość: juno ratatam to wsiowy polak a ci to faszysci i nie ma IP: *.chello.pl 27.05.07, 09:08
                  co z takimi dyskutowac tylko razem z gertychamy wyslac na reedukacje
                  • Gość: ratatatam Re: ratatam to wsiowy polak a ci to faszysci i ni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:25
                    to co proponujesz? obóz koncentracyjny ? czy zsyłkę na Sybir?
                    • Gość: borow4 propagowanie faszyzmu jest zakazane konstytucyjnie IP: *.chello.pl 27.05.07, 11:46
                      tych ktorzy tego nie przestrzegaja trzeba osadzic i ewentualnie skazac - to
                      jest proste
                      • Gość: ratatatam faszyzmu, nazizmu, komunizmu... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:56
                        pomijam to , ze wobec propagatorów komunizmu wymiar sprawiedliwości w Polsce
                        jest bardzo łaskawy, ale gdzie tu jest publiczne propagowanie faszyzmu?
                    • Gość: juno wsiowy polak jako prorosyjski zdrajca bylby IP: *.chello.pl 27.05.07, 11:49
                      zadowolony ze zsylki na Sybir - dlatego wrecz odwrotnie niz on sobie marzy
                      wyslemy go do Guantanamo
                      • Gość: ratatatam Re: wsiowy polak jako prorosyjski zdrajca bylby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:58
                        masz raczej wąski zasób schematów, którymi posługujesz się wypełniając pola
                        formularza na forum - zalecam korepetycje ;]
      • Gość: Goska Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 20:56
        A wiec NIE WOLNO byc tym kim się jest?
        • ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 20:59
          wygląda na to , że nie wolno być tym kim się jest, trzeba być tym kim się nie
          jest :DDD

albo:

mozna być tym kim sie jest pod warunkiem ,ze się publicznie wyrazi z tego powodu
          żal i wstyd. ewentualnie można byc tym kim się nie jest będąc z tego dumnym :DDD
          • Gość: Adam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:04
            Hmmmm,a mi się zawsze wydawało,że można być dumnym z tego,jakim się jest się
            człowiekiem,a nie z powodu koloru skóry,czy też narodowości...
            • Gość: ef Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.it-net.pl 25.05.07, 21:23
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> Hmmmm,a mi się zawsze wydawało,że można być dumnym z tego,jakim się jest się
              > człowiekiem,a nie z powodu koloru skóry,czy też narodowości...

niektorym brakuje powodów , zeby czuc sie dumnym, wiec chwytaja sie
              wyimaginowanych ;)
            • Gość: e Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.blue-net.com.pl 25.05.07, 21:24
              Gość portalu: Adam napisał(a):

> Hmmmm,a mi się zawsze wydawało,że można być dumnym z tego,jakim się jest się
              > człowiekiem,a nie z powodu koloru skóry,czy też narodowości...

Cóż za logika w przeciwstawianiu dumy z tego, jakim jest się człowiekiem i dumy
              z bycia Polakiem, Grekiem, Żydem czy Kenijczykiem?

Obca jest Ci Adamie duma z przynależności do Twojej narodowości? To przykre,
              ale często ostatnio widoczne. Celują w tym Żydzi, zmieniają nazwiska, ukrywają
              swoje korzenie, a jak ktoś powie prawdę na ten temat (bez jakichkolwiek
              konotacji pejoratywnych), krzyczą histerycznie o ksenofobii, ciemnogrodzie i
              faszyźmie. Można się wstydzić za swoich rodaków, ale żeby do tego stopnia?

• Gość: piotrek Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.aster.pl 27.05.07, 11:25
                A jak ma zareagować na ten plakat osoba ciemnoskóra, która urodziła się jako
                polska obywatelka/polski obywatel? Bycie dumnym ze swojej narodowości nie ma
                nic wspólnego z kolorem skóry. Co najwyżej przy większj ilości takich plakatów,
                osoba ciemnoskóra zacznie żałować, że inni "patrioci" uprzykrzają jej życie.
                • Gość: ratatatam proponuje konkurencyjny plakat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:23
                  ja bym proponowal "osobie ciemnoskorej" przyklejenie obok konkurencyjnego
                  plakatu...
                  • rafvonthorn Re: proponuje konkurencyjny plakat ... 27.05.07, 13:43
                    A ja jestem dumny, że urodziłem się w zachodniej części Polski, a nie w takim
                    jakimś burakowatym Lublinie...
                    • Gość: ratatatam Re: proponuje konkurencyjny plakat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:44
                      i piszesz to swobodnie na forum i prokurator cie z tego powodu nie sciga!
                      i o to wlasnie chodzi !
                      • rafvonthorn Re: proponuje konkurencyjny plakat ... 27.05.07, 13:46
                        A gdzie jest napisane, że kogoś ściga prokurator? |Jedyną reakcją W Polsce
                        będzie nabijanie się z głupoty Lublinian.
                        Jak można być dumnym z czegoś, na co nie miało się wpływu? Co dla Ciebie
                        oznacza "duma"?
                        • Gość: ratatatam Re: proponuje konkurencyjny plakat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:49
                          i bardzo dobrze niech sie nabijaja ! póki co nabijanie sie z innych (o ile nie
                          sa Zydami lub murzynami) w Polsce jest dozwolone
                          • rafvonthorn Re: proponuje konkurencyjny plakat ... 27.05.07, 13:51
                            Co drugie zdanie zmieniasz sens rozmowy. Najpierw uroiłeś sobie prokuratora- to
                            tylko zdradza Twoje emocjonalne zaangażowanie, a teraz unikasz odpowiedzi na
                            pytanie: czym dla ciebie jest duma?
                            • Gość: ratatatam Re: proponuje konkurencyjny plakat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 13:54
                              prokuratora sobie nie uroilem wynika to niedwuznacznie z kontekstu, a na twoje
                              pytanie nie mam zamiaru odpowiadac ( takze dlatego, zeby nie zmieniac sensu
                              naszej rozmowy...)
                              • rafvonthorn Re: proponuje konkurencyjny plakat ... 27.05.07, 13:58
                                Ach, więc rozmawiamy tylko na Twoich warunkach? :P. Coraz bardziej się
                                kompromitujesz. Definicja słowa "duma" jest niezbędna rzeczowej dyskusji.
                                Szkoda, że się poddajesz.
                                • Gość: ratatatam Re: proponuje konkurencyjny plakat ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:01
                                  nic nie stoi na przeszkodzie zebys przestal ze mna rozmawiac - nie ma przymusu-
                                  zyjemy w wolnym kraju ...
              • Gość: enderfield Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:06
                Przepraszam bardzo, ja jestem pełnoprawnym Polakiem i nie jestem w najmniejszym
                stopniu dumny ze swojej narodowości - lepiej, jestem dumny z tego, że uważam
                Polskę za zacofany i pełen idiotów kraik na peryferiach.
                A co do Żydów zmieniających nazwiska - jakbyś na każdym kroku był traktowany jak
                piątek koło u wozu, wyszydzany i atakowany (może w odniesieniu do obecnych
                czasów to przesada, ale drzewiej tak właśnie było), to nie wolałbyś zmienić
                nazwiska, żeby wreszcie mieć święty spokój?
                A co do samego artykułu - nie jest nawet ważne, CO jest na tym plakacie, lecz
                odnośnik to strony z treściami nazistowskimi. Z powodu obecności tego właśnie
                linka, wszelkie dyskusje nad semantyczną i ideową poprawnością hasła z plakatów
                są jałowe (bo każdy, kto uzna, że treść hasła jest poprawna, zgadza się z
                ideologią, która je zrodziła - a kto chciałby się przyznać do przekonań
                nazistowskich?).
            • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:31
              to twoje dobre prawo tak uważać. równie dobrym prawem, jest prawo autorów tego
              plakatu , którzy twojego zdania w tej kwestii nie podzielają. Tobie sie wydaje
              ,że kolor skóry nie jest powodem do dumy- im przeciwnie. Póki co - pomimo
              usilnych starań wielu ludzi- nie musimy mieć takich samych poglądów ... wolno (
              jeszcze ) nam się różnić w opiniach . a co do aspektu prawnego tej sprawy
              oskarżenie o propagowanie rasizmu w tym przypadku jest bezpodstawne- co innego
              gdyby na plakacie byl np. tekst "wstydź sie, że jesteś czarny, biały, żólty
              ,seledynowy... itd" wtedy pan/pani prokurator mogliby sobie pozwolić na nieco
              większą fantazje w ramach interpretacji - ale w tym wypadku nie da sie ... bo to
              kryminalizowaloby automatycznie także hasło: "jestem dumny ,że jestem Polakiem"
              (dodam ,że ja jestem z tego dumny)
              • robertw18 Czego p. Ratatam nie nazmyślał? 25.05.07, 22:55
                Na razie, to tylko ktoś powiedział, że zdejmie dwa plakaty wywieszone przez nazistów.
                A p. Ratatama ponosi wyobraźnia i rozpatruje czynności prokuratorskie.

Jeśli p. Ratatam jest taki dumny z tego, że jest dość biały, to niech nosi odpowiedni napis na swojej koszulce. Ludzie będą wiedzieć, z kim mają do czynienia.

Pozdr.
                • Gość: ratatatam Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:06
                  nosze różne koszulki - często z rożnymi napisami ( ale nigdy nie z takimi jak
                  nosił Palikot - szczególnie odrażającym dla mnie napisem z jego koszulki było: "
                  jestem z lsd " ) Owszem jestem dumny z tego ,że jestem biały, jestem dumny z
                  kultury która stworzyli biali europejczycy - czy wiesz np , że nigdzie poza
                  cywilizacją białego człowieka nie rozwinęło sie malarstwo jako autonomiczna
                  dyscyplina sztuki? - czy to nie fascynujące ? oczywiście interesujące są tez
                  inne kręgi kulturowe - interesujące, ale już nie tak mi bliskie...

muzeumdobranocek.pl/index2.htm

milej lektury i dobranoc
                  • robertw18 Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? 25.05.07, 23:14
                    To jakieś głupstwa niestety np.
                    "czy wiesz np , że nigdzie poza
                    > cywilizacją białego człowieka nie rozwinęło sie malarstwo jako autonomiczna
                    > dyscyplina sztuki?"
                    Trzeba chyba nie pobierać nauk podstawowych, żeby nie wiedzieć, iż pełno tego było w Chinach czy Indiach (by wymienić tylko dzieła przedstawiające o wysokim stopniu odtwórczości). W Chinach nawet pisza pędzelkiem. A indyjska barwność jest może nawet przysłowiowa...
                    Pozdr.
                    • Gość: ratatatam Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:22
                      indyjska barwnosc jest bez watpienia przyslowiowa, co nie zmienia faktu ,że
                      nigdzie poza Europa malarstwo ( moze powinienenm dodac malarstwo sztalugowe ? )
                      nie rozwinelo sie jako autonomiczna dyscyplina i ze malarstwo chinskie ma wiecej
                      wspolnego z kaligrafia niz malarstwem . dobranoc
                      • robertw18 Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? 25.05.07, 23:30
                        Kolejne głupstwo p. Ratatama. Chińszczyzna jest jak najbardziej przedstawiająca choć jest i zdobnicza, i oczywiście Chińczycy pisali też o wiele wcześniej niż np. Słowianie swoim własnym pismem. Że pisali, to nie znaczy, że nie malowali. I wiele cennych rzeczy robili przed Europejczykami, a ich wynalazczość może być przysłowiowa...

Pozdr.
                        PS. Zapewne p. Ratatam nie wymaga, żeby malowidło powstawało koniecznie na "sztalugach", bo cóż by to miał być za powód do dumy....
                        • pszeszczep666 Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? 27.05.07, 10:06
                          Rzadko na forum ktoś zada sobie wysiłek żeby poprzeć się w dyskusji czymś więcej niż swoją genialną wiedzą. Zadałem sobie ten trud i przytaczam cytat z książki "Ponadczasowe" Andre Malraux (wybitny znawca sztuki,najbardziej chyba znany francuski minister kultury):

Odkrywając różne sztuki świata dochodzimy do wniosku, że jedynie Daleki Wschód i Zachód posiadały to, co nazywamy "malarstwem": różne następujące po sobie szkoły, i tradycję sprawiajcą, że malarstwo chińskie z okresu T'ang było obecne dla malarza z epoki Ming. Malarstwo religijne Cin i Japonii było,jak nasze, sztuką duszy; ale pięć wieków później malarze japońscy znali mistrzów swojego hieratycznego malarstwa równie dobrze jakPicasso Pietę z Awinionu"

pomijam już coś tak oczywistego, że rasizm jest dla debili,a czuć sie dumnym z białej rasy może tylko ktoś,kto nie ma żadnych innych powodów do dumy.
                      • zigzaur Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? 27.05.07, 10:04
                        Hindusi to TAKŻE biała rasa!
                        • pszeszczep666 Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? 27.05.07, 10:11
                          właśnie- wszyscy jesteśmy białą rasą niezależnie od koloru skóry
                      • rafvonthorn Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? 27.05.07, 13:48
                        Ciągnij, ciągnij, troszkę się zawsze naciągnie. Ale wygląda to żałośnie :p.
                  • Gość: skrzyp czy wiesz ze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:56
                    czy wiesz ze np kroliki zjadaja wlasne odchody i dzieki temu pokrywaja czesc
                    zapotrzebowania na bialko ?? czyz nie fascynujace ?? nie wiem niestety czy
                    dotyczy to tylko krolikow europejskich, czy moze wszystkich....
                    • rafvonthorn Re: czy wiesz ze 27.05.07, 13:49
                      I jakże te króliki są z tego dumne!
                  • Gość: piotrek Re: Czego p. Ratatam nie nazmyślał? IP: *.aster.pl 27.05.07, 11:29
                    malarstwo rozwinęło się w różnych kręgach kulturowych. jedynie to, że jest ono
                    traktowane jako "sztuka" jest wytowrem europejskim. w innych kulturach nie
                    powstała taka idea jak "sztuka", a jej obecna opopularność wynika jedynie z
                    europejskiej dominacji od XIX wieku i wprowadzenia do innych kuktur tej "idei".
                    • joannabarska Słowa podziwu 27.05.07, 19:39
                      Podziwiam was...Tyle piany tutaj i po co? Jeden idiota cos zrobi, a drugi
                      idiota usiłuje rozpętac na ten temat dyskusję. Taki brak tematów? Współczuję
                      młodziezy!
                      • Gość: ratatatam Re: Słowa podziwu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.07, 20:58
                        "Taki brak tematów? Współczuję
                        młodziezy!"

to moze podyskutujmy o tym filmie :
                        video.google.com/videoplay?docid=-7430377453339195560
              • s0ber Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 10:20

> to twoje dobre prawo tak uważać. równie dobrym prawem, jest prawo autorów tego
                > plakatu , którzy twojego zdania w tej kwestii nie podzielają. Tobie sie wydaj
                > e
                > ,że kolor skóry nie jest powodem do dumy- im przeciwnie. Póki co - pomimo
                > usilnych starań wielu ludzi- nie musimy mieć takich samych poglądów ... wolno
                > (
                > jeszcze ) nam się różnić w opiniach . a co do aspektu prawnego tej sprawy
                > oskarżenie o propagowanie rasizmu w tym przypadku jest bezpodstawne- co innego
                > gdyby na plakacie byl np. tekst "wstydź sie, że jesteś czarny, biały, żólty
                > ,seledynowy... itd" wtedy pan/pani prokurator mogliby sobie pozwolić na nieco
                > większą fantazje w ramach interpretacji - ale w tym wypadku nie da sie ... bo t
                > o
                > kryminalizowaloby automatycznie także hasło: "jestem dumny ,że jestem Polakiem"
                >
                > (dodam ,że ja jestem z tego dumny)

Skupiasz się tylko na tym jednym zdaniu. W tym poście celowo na końcu opuściłeś
                słowo "biały". Powiedz z kogo chcesz zrobić idiotów? Plakat wyraźnie sugeruje
                segregację rasową i wskazuje na wyższość rasy białej, a organizacja, która jest
                jego autorem jest faszystowska i
                nie ma co do tego dwóch zdań. I nikt Ci nie mówi, że masz się wstydzić bycia
                Polakiem. Wstydź się raczej tego, że tej kwestii robisz z siebie idiotę.
                • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:33
                  > Skupiasz się tylko na tym jednym zdaniu. W tym poście celowo na końcu opuściłeś
                  > słowo "biały".

niczego niw opuściłem celowo

> Powiedz z kogo chcesz zrobić idiotów?

na pewno nie mogę zrobić idioty z kogoś kto już idiotą jest, a dotyczy to
                  niestety większości moich oponentóow wypowiadających się w tym wątku ...

> Plakat wyraźnie sugeruje
                  > segregację rasową i wskazuje na wyższość rasy białej,

w którym miejscu jest ta "wyraźna sugestia" ? w jaki sposób ta "wyraźna
                  sugestia" została wyrażona? gdzie w kodeksie karnym jest zakaz stosowania "
                  wyraźnych sugestii" a może to jedynie wytwór twojej mocno skrzywionej
                  ideologicznie wyobraźni??

a organizacja, która jest
                  > jego autorem jest faszystowska i
                  > nie ma co do tego dwóch zdań.

nie. gdyby nie było co do tego "dwóch zdań " nie byłoby tej wymiany uwag(
                  dyskusja tego nei nazwę...) pyzatym na pewno nie "faszystowska" - masz poważne
                  braki w edukacji...

> I nikt Ci nie mówi, że masz się wstydzić bycia Polakiem.

jeśli bycie dumnym z czegos ( np przynależności narodowej lub rasowej) jest
                  czymś nagannym , to prosty , logiczny wniosek wskazuje,że godnym pochwały jest
                  wstyd z tego powodu...

- zalecam lekturę szkolnych podręczników logiki ...

>Wstydź się raczej tego, że tej kwestii robisz z siebie idiotę.

o idiotach już było powyżej

pozdrawiam
            • Gość: aradian Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 27.05.07, 05:08
              A czy Twoim zdaniem,Adam, można być dumnym z tego,że jest się homoseksualistą,
              czy też nie?
              • Gość: ratatatam gay pride world wide :DDDDDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:18
                biorac pod uwage to ,ze pederasci coraz czesciej organizuja jakies akcje "GAY
                PRIDE" to chyba powod do dumy maja - czy z tego powodu nalezy postawic ich przed
                sadem????
                • rafvonthorn Re: gay pride world wide :DDDDDD 27.05.07, 13:55
                  Przed sądem nie, ale nie widzę różnic między duma z bycia gejem, albo białym.
                  nie pojmuje, czemu śmieszą Cię geje, a w tej samej sytuacji "biali" wywołują
                  Twój szacunek? Burdel masz w głowie.
                  • Gość: ratatatam Re: gay pride world wide :DDDDDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 14:00
                    nie , burdel maja w glowach ci ktorzy z jednej strony nawoluja ( chocby tu w
                    dyskusji) do "rozprawienia sie " z autorami plakatow z haslem "jestem dumny ,ze
                    jestem bialy" a z drugiej popieraja prawo innych do maszerowania pod
                    transparentami "gay pride" - chyba nie zrozumialmes tego co napisalem...
                    • rafvonthorn Re: gay pride world wide :DDDDDD 27.05.07, 14:05
                      No widzisz, burdel w Twojej głowie polega na tym, że nie wiesz co i kto, a się
                      odzywasz. Dobierasz fakty do swoich teorii, nie czujesz jak to widać?

Koniec rozmowy, dodam tylko, że śmieszna jest duma z cudzych osiągnieć i
                      wydarzeń losowych. Poczujesz, gdy osiągniesz w życiu coś naprawdę ważnego.
          • Gość: Goska Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:14
            A Ty wiesz kim jesteś?
            • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:32
              tak , wiem.
              • Gość: Goska Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:49
                Kim?
          • Gość: e Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.blue-net.com.pl 25.05.07, 21:33
            ratatatam napisał:

> wygląda na to, że nie wolno być tym kim się jest, trzeba być tym kim się nie
            > jest :DDD
            >
            > albo:
            >
            > mozna być tym kim sie jest pod warunkiem ,ze się publicznie wyrazi z tego
            powodu
            > żal i wstyd. ewentualnie można byc tym kim się nie jest będąc z tego dumnym :D
            > DD

Widzisz, tak dziwnych czasów dożyliśmy. Nawet nasz barwny poseł, właściciel
            plastikowego penisa, choć z Platformy Obywatelskiej, występuje w koszulce -
            jestem z SLD i jestem Żydem (czy gejem, nie pamiętam).
            • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:35
              > Nawet nasz barwny poseł, właściciel
              > plastikowego penisa,

a skad wiesz że właściciel??? może tylko użytkownik?
              ;]
              • Gość: e Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.blue-net.com.pl 25.05.07, 21:40

> > Nawet nasz barwny poseł, właściciel
                > > plastikowego penisa,
                >
                >
                > a skad wiesz że właściciel??? może tylko użytkownik?
                > ;]

Niewątpliwie stać go, żeby sobie kupił, ale faktycznie, masz rację, mógł od
                kogoś pożyczyć.
                • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:42
                  np. od pana Krzysia Ł.

;]
            • Gość: ratatatam aaa jakie ładne laski u tych rasistów :DDD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 21:41
              wygooglałem tą ich stronkę - generalnie proponowałbym więcej zdjęć aktywistek,a
              mniej tekstów

;]
          • Gość: killkamill Przyjrzyj się fotografiom IP: *.krakow.pl 27.05.07, 10:42
            przyjrzyj się temu, co naprawdę jest napisane na tym plakacie, a nie temu, co
            pisze wybiórcza.
            To jest rasizm.
      • Gość: niszcz rasizm! Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.lodz.dialog.net.pl 27.05.07, 11:11
        The whole world is Africa
        But is divided in continents and states
        • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:34
          zo za idiotyzm! :DDDDD

prosze o wiecej takich !!!

:DDDD
    • Gość: Koczka Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:09
      Wybranym można się tylko urodzić
      • Gość: ef Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.it-net.pl 25.05.07, 22:22
        bycie dumnym z przynaleznosci do okreslonej grupy jest dosyc pierwotnym
        uczuciem, a jeszcze bardziej pierwotne jest bycie dumnym z przynaleznosci do tak
        szerokiej grupy, jaka jest rasa tym bardziej , ze nalezenie do niej nie jest
        jakakolwiek zasługa nalezacego (inaczej niz gdyby był dumny z przynaleznosci do
        grupy profesorów, strazaków czy dentystek )

• Gość: ratatatam Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:28
          pierwotne czy wtórne, głupie czy mądre ,prymitywne czy nie - nie o to chodzi -
          chodzi o to, czy bycie dumnym z przynaleznosci do takiej ( czy innej ) grupy i
          mowienie o tym , jest czynem o charakterze kryminalnym, czy tez nie ...
          ;]
          • Gość: ef Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.it-net.pl 25.05.07, 22:47
            akurat plakaty gloryfikujaca biala rase moim zdaniem nie lamia prawa wiec jest
            to naciagnieta teza pismaka w tym miejscu, ale sam dobrze wiesz , ze wystepuja
            one w szerzym, przestapczym "towarzystwie" a artykul jest o calym zjawisku

ty a czy bycie dumnym to przypadkiem nie grzech pychy? ;)
            • Gość: ratatatam Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:59
              > ty a czy bycie dumnym to przypadkiem nie grzech pychy? ;)

nie wydaje mie sie ;]

duma i pycha to dwa odlegle od siebie terminy - nie maja nawet wspolnego
              mianownika ;]
              • Gość: ef Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.it-net.pl 25.05.07, 23:21
                a moim zdaniem pycha to zdegenerowana duma
                • Gość: ratatatam Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:31
                  nie, zdecydowanie,
                  musze juz isc spac , moze dokonczymy jutro
      • folkatka Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego 25.05.07, 22:23

Pytanie do niektórych...
        a zwłaszcza do załozyciela wątku...
        Odwołanie sie do narodowego socjalizmu jest takie niewinne i słodkie, prawda
        skarbeńku?
        • Gość: ratatatam Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:37
          > Pytanie do niektórych...
          > a zwłaszcza do załozyciela wątku...

nie jestem założycielem wątku, tylko autorem pierwszego komentarza pod (
          przygłupim nieco) artykułem

> Odwołanie sie do narodowego socjalizmu jest takie niewinne i słodkie,

to zalezy jak zdefiniujemy narodowy socjalizm , i do jakiej konkretnie doktryny
          będziemy sie odwoływać - narodowy socjalizm w wydaniu NSDAP ( a zapewne o ten ci
          chodzi) nie był jedynym narodowym socjalizmem w historii, co więcej, dzisiaj w
          kilku krajach( także europejskich i "unijnych" ) , istnieją i legalnie
          funkcjonują partie narodowosocjalistyczne. Poza tym oczywiście odwoływanie sie
          do takiej doktryny może nie być ani niewinne, ani słodkie - ale nawet wtedy
          niekoniecznie musi być złamaniem obowiązującego prawa - każda nawet najbardziej
          bulwersująca debata publiczna jest dopuszczalna w granicach obowiązującego
          prawa. O złamaniu prawa orzeka niezawisły sąd. No i pamiętaj skarbeńku, że mamy
          konstytucyjny zakaz cenzury ...
          • folkatka Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego 25.05.07, 22:41

Oczywiście, że mamy konstytucyjny zakaż cenzury, ale równoczesnie may zakaż
            propagowania zbrodniczych ideologii. Po za tym - mimo wszystko - zestawienie
            "narodowy socjalizm" budzi jednaoznaczmne skojarzenia, zwłaszcza w połączeniu z
            nawoływaniem do dumy rasowej...I idę o zakład, że o to własnie chodziło autorom .
            • Gość: ratatatam Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:52
              > ale równoczesnie may zakaż
              > propagowania zbrodniczych ideologii.

tak, np komunizmu - jakos komunistyczna partia polski i inne czerwone dziwolagi
              dzialaja u nas na calego, a ich aktywisci nie siedza za kratkami - ale wracajac
              do tematu - o tym czy jest to zbrodnicza ideologia i czy mamy do czynienia z jej
              propagowaniem decyduja sady. na moje niemlode juz oko - w tym wypadku trudno
              byloby udowodnic sprawcom przestepstwo tego rodzaju.

> "narodowy socjalizm" budzi jednaoznaczmne skojarzenia

"narodowy socjalizm" u jednych budzi jednoznaczne skojarzenia, a u innych nie
              - na tym polega pluralizm poglądów - okres totalitaryzmy gdzie wszyscy musieli
              mieć jednakowe skojarzenia szczęśliwie mamy za sobą . wierz mi czasem jak
              słucham pana Skrzypczaka czy Wolnego to mi mocno skacze ciśnienie - ale wiem,
              że korzystają ze swojego prawo - więc jestem tolerancyjny i cierpliwie znoszę
              ich aktywność ideolo ...

> nawoływaniem do dumy rasowej.

nawolywanie do bycia dumnym ( chocby z przynaleznosci rasowej) póki co
              przestepstwem nie jest

> I idę o zakład, że o to własnie chodziło autorom

nie znam autorow, nie wiem o co im chodzilo, ale laski na ich stronie www są
              całkiem niegłupie ;]
              • folkatka Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego 25.05.07, 22:55

"narodowy socjalizm" u jednych budzi jednoznaczne skojarzenia, a u innych nie
                > - na tym polega pluralizm poglądów - okres totalitaryzmy gdzie wszyscy musieli
                > mieć jednakowe skojarzenia szczęśliwie mamy za sobą .

===============
                No to ja sobie namaluję swastykę na koszulce, a jak kto sie będzie czepiał, to
                bede mówić, że to pradawny symbol solarny.
                • Gość: ratatatam Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:13
                  > No to ja sobie namaluję swastykę na koszulce, a jak kto sie będzie czepiał, to
                  > bede mówić, że to pradawny symbol solarny.

dokładnie! bo w naszym kręgu kulturowym to JEST pradawny symbol solarny. ale
                  nawet gdybys narysowala sobie nazistowskiego hakenkreuza i frakturą napisala
                  np NSDAP czy cos w tym stylu - to i tak za malo żeby cię skazać za publiczne
                  propagowanie zbrodniczej ideologii - gdyby tak było Bruner i Hans Kloss nie
                  mieliby szansy na powtorke w telewizji ;] niedawno parlament europejski
                  usilowal przepchnac takie restrykcyjne prawo ( jedynie w odniesieniu do
                  symboli nazistowskich lub przypominajacych takie , ale juz nie w odniesieniu
                  do symboli komunistycznych, ale to na szczescie nie przeszlo - w Finlandii
                  swastyka jest wciaz bardzo szanowanym symbolem )

potrzebna jest jeszcze jasno wyrazona intencja
                  • folkatka Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego 25.05.07, 23:17

No właśnie - mi chodziło o taką ewidentnie naziolską swastykę...bo symbol
                    solarny troche jednak różni sie wyglądem. To w takim razie napisz proszę na
                    jakiej podstawie usunięto ze sklepu zapalniczki.
                    • Gość: ratatatam Re: Ja jestem przedstawicielem narodu wybranego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:29
                      na podstawie decyzji sklepikarza , ktory nie zna prawa :]

innej podstawy byc nie moglo - pokazywanie tego rodzaju symboliki samo w sobie
                      nie jest w Polsce zakazane- zakazane jest propagowanie ideologii wymienionych w
                      kodeksie karnym - miedzy pokazywanem czegos publicznie ( nawet zdefiniowanie
                      terminu : "publicznie " nastrecza czasem powaznych klopotow) a "propagowaniem"
                      nie ma żadnego oczywistego związku - trzeba by jeszcze udowodnić ze "pokazujacy"
                      kierował sie okreslona intencja - wydawnictwo "Bellona" ( nie wiem czy wciaz
                      nalezy do Miniterstwa Obrony Narodowej czy juz nie ...) wydaje w ramach tzw
                      "brunatnej serii" ksiazki historyczne dotyczace okresu nazizmu - kazda z nich
                      jest przyozdobiona nazistowska swastyką... gdyby wydawaca, ksiegarze,
                      bibliotekarze , czytelnicy przestraszyli sie jakiegos glupiego , ale za to
                      wrzaskliwego "lowcy nazistow" ksiazki poszly by na przemial ...
                      • robertw18 Czy p. Ratatam udaje głupiego? 25.05.07, 23:36
                        Na razie wiadomości w GW chyba nie podawały nic o swastyce?

A jeśli owi polscy "narodowi socjaliści" chcieliby się posługiwać swastyką, to p. Ratatam by nie był w stanie dopatrzeć się związku z szerzeniem "narodowego socjalizmu"?
                        • Gość: ratatatam Re: Czy p. Ratatam udaje głupiego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:45
                          pan ratatatam jest wstanie dopatrzec sie wielu rzeczy :] ale to sa prywatne
                          dopatrywania pana ratatatam - wazne czego moglby dopatrzec sie w omawianym
                          przypadku sąd, a sąd nie kieruje sie ( przynajmniej w teorii) wlasnymi
                          odczuciami i odczuciami dziennikarza z jakiejs skandalizujacej gazetki , tylko
                          obowiazujacym prawem - dokonczymy rozmowa jak bedziesz mial nick conajmniej :
                          " robert28 "
                          ;]

teraz juz naprawde dobranoc
                          • robertw18 Re: Czy p. Ratatam udaje głupiego? 25.05.07, 23:54
                            W jakim omawianym przypadku? Wymyślonym przez p. Ratatama? No to istotnie, może p. Ratatam pochwalić się i swoją zdolnością kojarzenia i tym, że inni by zachowywali się jak głupcy. Tylko że p. Ratatam to sobie wszystko wyobraził.
                            Ktoś tu jakby za bardzo oderwał się od rzeczywistości...

Wyciąganie wniosków na podstawie "nicks" czy uzależnianie rozmowy od tego jaka numeracja występuje przy imieniu - w "nick" też potwierdza obawy o słabość myśli...

Pozdr.
              • Gość: killkamill Totalitaryzm IP: *.krakow.pl 27.05.07, 10:18
                Z konstytucji jasno wynika, że nie wolno rozpowszechniać komunizmu i narodowego
                socjalizmu w wersjach totalitarnych. Może nie wiecie, ale w Czechosłowacji przed
                II WŚ rządziła nieprzerwanie Partia Narodowosocjalistyczna, z Tomaszem
                Masarykiem i Edwardem Beneszem na czele?
                A komuniści to mają wiele odłamów (trockiści, komuniści-anarchiści, teologia
                wyzwolenia itp., polecam przykład Hiszpanii z lat 30.).

PS, czy ktoś wie, ktory art. naszej konstytucji się tym zajmuje, bo szukałem i
                nie mogę znaleść.
    • Gość: Huop Rasiści oblepiają Lublin IP: *.dialog.net.pl 25.05.07, 22:37
      Tiaa, a dziennnikarz Wyborczej dumny, że jest Europejczykiem, szerzy nienawiść
      do Azji, Afryki i wysp Honolulu.
      Według logiki Gazety uczestnicy parad _dumy_ gejowskiej (Gay Pride) powinni być
      skazywani za szerzenie nienawiści, skoro za takie uznawane jest podkreślanie z
      dumą swojej tożsamości.
      Może w tym larum jest jakaś metoda i chodzi o precedens, aby wkrótce móc
      wycofać poparcie Gazety dla homoseksualnych parad jako jątrzących,
      wprowadzających podziały i szerzących nienawiść. Kto wie?
      • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:42
        niewykluczone - homoparady sie konczą z powodów finasowych - nad czym niedawno
        plakały postępowe media- "fundacja równości" ma 24 000 manka na kocie za
        ostatnie sexcesy , a sam Biedron nie potrafi sie rozliczyc z 9 000 ojro które
        dostal od towarzyszy gejow z RFN ( a towarzysze geje niemieccy nie chca juz dac
        ani eurocenta dopoki sie nie rozliczy... takie z nich homofoby )
    • Gość: widzący z Lublina Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.pronet.lublin.pl 25.05.07, 22:41
      Jestem biały i jestem z tego powodu zadowolony.
      • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 22:45
        Jasne, że można być zadowolonym ze swej bieli, gdy wokół krążą biali naziści.

Pozdr.
        • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 22:56
          czy gdyby wokól krazyli czarni naziści powody do zadowolenia mialby mniejsze?
          ;]
          • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 23:01
            Właśnie, miałby mniejsze. Nazizm nie jest w ogóle niczym przyjemnym...
            Częściej jednak występuje u "białych"...
            I jego skutki są bardziej zabójcze, może p. Ratatam coś o tym słyszał? Może w Polsce ktoś o tym mówił?

Pozdr.
            • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:16
              tak slyszalem, ostatnio nawet glosno bylo , bo w miejscu gdzie nazisci
              mordowali ludzi - na terenie bylego podobozu "Kl Lublin" przy ul Lipowej, Żydzi
              wybudowali centrum handlowo rekreacyjne Lublin Plaza Center.
              • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 23:21
                A mógłby p. Ratatam może zestawić ilość zabitych na skutek działań nazistów "białych" z ilością zabitych przez nazistów "czarnych"?

Pozdr.
                • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 23:25
                  A co do miejsca kaźni dokonanej przez nazistów, to chyba nie wzbudza w p. Ratatamie wspomnień prowadzących do dumnego głoszenia chwały "białych" nazistów?

Pozdr.
                  • Gość: erwk Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:46
                    proponuje poczytac troche ksiag metrykalnych ewentualnie ksiazek o pochodzeniu etnicznym tychze "bialych nazistow". Tylko wtedy mozna sie baaardzo zdziwic....
                    • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 23:55
                      To już dodatkowa sprawa, o niej nie było mowy. Nie ma co zmieniać wątku...

Pozdr.
                    • rafvonthorn Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 14:02
                      Na pewno wiemy, że duża część z nich to byli cykliści...
      • topewnieja Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 09:31
        jestem biały i wali mnie to jaki jestem...to nie moja zasługa ani wina że mam
        taki a nie inny kolor skóry...a to fajne...jestem dumny z tego że mam blond
        włosy.Pamiętaj Polaku ! Tylko blond włosy to powód do dumy jak już masz tą białą
        skórę.
        • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:36
          > jestem biały i wali mnie to jaki jestem...to nie moja zasługa ani wina że mam
          > taki a nie inny kolor skóry...

O! i o to chodzi! bardzo słuszna uwaga !

ale autorzy tego plakatu maja najwyraźniej inny pogląd na te sprawy- czy z tego
          powodu należy zamykać ich w obozach koncentracyjnych??
    • robertw18 Re: P. Ratatam znowu nie zrozumiał... 25.05.07, 22:58
      Można p. Ratatama zapewnić, że wypowiedź do odczytania nie była bardzo długa...
      nie wymagała więc jakiegoś szczególnego skupiania się.

Pozdr.
    • Gość: erwk Rasiści oblepiają Lublin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:50
      Ogolnie, smieszny artykulik. plakaty na ulicach lublina wisza od 2 czy 3 lat a nagle jakis marny dziennikarzyna to zauwaza....
      a juz sugerowanie ze to karalne promowanie rasizmu... rece opadaja od takich pseudoprawnikow.
      To z czego ktos jest dumny badz nie to jego sprawa. i nikomu nic do tego. Nikomu. Mam nadzieje, ze abp wspomni o tym w najblizszym liscie....:)
      I zeby bylo jasne. Jestem dumny ze jestem bialy. Gdybym byl czarny tez pewnie bylbym dumny. Jesli ktos nie jest dumny z tego kim jest to raczej logiczne, ze z jego psychika cos jest nie tak.
      • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 25.05.07, 23:57
        "I zeby bylo jasne. Jestem dumny ze jestem bialy. Gdybym byl czarny tez pewnie bylbym dumny. Jesli ktos nie jest dumny z tego kim jest to raczej logiczne, ze z
        jego psychika cos jest nie tak.'"

Przeciwnie, raczej nieuzasadniona duma z tego, co nie jest własnym osiągnięciem wskazuje na niedostatek rozumu.

Pozdr.
        • Gość: erwk Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: 212.182.108.* 26.05.07, 10:51
          powtarzasz sie z tym niedostatkiem rozumu.
          co do koloru skory to czesciowo mozesz go troche zmienic na jedne kolor...
          Nikomu nic do tego z czego ktos jest dumny. chyba ze krzywdzi to kogos.
          a o moj rozum sie nie martw...:) jest w dobrej kondycji.
          • robertw18 Re: Rasiści oblepiają Lublin 26.05.07, 21:30
            "powtarzasz sie z tym niedostatkiem rozumu."
            Być może, zwłaszcza wtedy gdy ktoś wielokrotnie jakieś głupstwa pisze.

"co do koloru skory to czesciowo mozesz go troche zmienic na jedne kolor...
            Nikomu nic do tego z czego ktos jest dumny. chyba ze krzywdzi to kogos.
            a o moj rozum sie nie martw...:) jest w dobrej kondycji."

Czy p. Erwk nie rozumie, że nazistom wywieszającym swoje oznajmienia nie idzie o opaleniznę???

Dalej - to już nie można wyrazić zdania, że głupotą jest chełpienie się takimi rzeczami jak odcień skóry, wygięcie nosa, długie paznokcie itp.???

A rozum p. Erwk nie jest sprawą wzruszającą szczególnie ogół, zgoda, tylko jeśli będzie wypisywał głupstwa, to będzie mu pisane, że pisze głupstwa.

Pozdr.

• Gość: Tomasz. Zaraz zajmie się tym PE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.07, 23:52
      a wiodące europejskie media opublikują wywiady z "drogim Bronisławem" o polskiej
      nietoleracji. Przecież za słusznego prezia niby-magistra nic takiego nie mogłoby
      mieć miejsca. Całość śmierdzi na kilometr hasłem "wszystkie ręce na pokład,
      bo nam spada nakład".
      • robertw18 Re: Zaraz zajmie się tym PE 26.05.07, 00:01
        Nieprawda, wielbiciele bicia innych z powodu tego, że nie podobają się miłośnikom "Motoru", "małej ojczyny", dużej ojczyzny czy białej rasy - za wzorem Hitlera - to nie jest sprawa obojętna. "Śmierdzi" w inny sposób niż sądzi p. Tomasz.

Pozdr.
        • Gość: erwk Re: Zaraz zajmie się tym PE IP: 212.182.108.* 26.05.07, 10:52
          nie dopowiadaj. na plakacie nie ma slowa o biciu innych z tego powodu. wiec
          watek mozna zakonczyc
          • robertw18 Re: Zaraz zajmie się tym PE 26.05.07, 21:23
            Gość portalu: erwk napisał(a):
            > nie dopowiadaj. na plakacie nie ma slowa o biciu innych z tego powodu. wiec
            > watek mozna zakonczyc
            P. Erwk nie będzie uczestnikom Forum zakazywał kojarzenia różnych rzeczy, dlatego żeby jakiś głupi pogląd nie został obalony.
            GW podała, że plakaty były przyczepione przez polskich nazistów. A że polscy naziści urządzają bijatyki, to wiadomo z własnego doświadczenia piszącego te słowa. Więc niech p. Erwk nie wmawia - że to nie ma związku. Wątek można zakończyć, jeśli p. Erwk nie ma nic więcej do dodania.

A p. Tomasz pisał: "Całość śmierdzi...", więc właśnie jak najbardziej trzeba w udzielanej mu odpowiedzi uwzględniać okoliczności dodatkowe (jeśli "całość") - nazistowskie pochodzenia niby niewinnych (choć i głupich, i niebezpiecznych) haseł o "zaszczycie bieli skóry".

Pozdr.
    • qavtan Dbajmy o dobro wspólne :) 26.05.07, 06:57
      Myślę, że każdy z nas po zauważeniu takiego plakatu powinien zareagować zrywając
      go:) Nie dajmy pokazać niemądrym ludziom, że mogą swe głupoty rozklejać po mieście.
      • joannabarska Na brunatno... 26.05.07, 09:48
        Bóg sie pomylił swtwarzając ratata...itd. Raz, że on jest, a dwa, że biały. Z
        miejsca należało go zrobic na brunatno. A poza tym z kim tu dyskutować? Z
        chorym człowiekiem? Szkoda czasu i energii.
        • Gość: erwk Re: Na brunatno... IP: 212.182.108.* 26.05.07, 10:55
          nietolerancja i ksenofobia cuchnie od ciebie na kilometr... az wstyd ze ze taki
          ktos wypowiada sie na stronie GW, co by nie powiedziec tolerancyjnej gazety.
          spadaj na jakies mocherowe forum...
          kolejny hitlerek sie znalazł chcacy tworzyc brunatne rasy.....
        • Gość: ratatatam prawdziwie faszystowska tolerancja barskiej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:39
          barska "wyraźnie sugeruje" ( jak to ktoś powyżej pisal o autorach plakatów)
          możliwośc reaktywacji obozów koncentracyjnych celem pozamykania w nich ludzi ,
          którzy maja poglady inne niz ona ...

ROTFL
      • Gość: ratatatam to jest wlasnie przyklad totalitarnej postawy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:24
        otóż każdy MOŻE (!!!) "swoja głupotę rozklejać po mieście" o ile nie łamie
        prawa. a o tym czy prawo złamał czy nie , decyduje sąd, a nie pismak z gazety
        wyborczej , czy odmóżdżony lewacki aktywista...
    • Gość: Blantus Rasiści oblepiają Lublin IP: *.resetnet.pl 26.05.07, 11:22
      Mi by wystarczył biały orzeł na czerwonym tle... nic więcej.
      • janbezziemi Re: Rasiści oblepiają Lublin 26.05.07, 11:37
        Kiedy Ku Klux Klan?
        • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:00
          powiem szczerze,że chocby jutro - jeśli w Polsce mogą działać legalnie
          "Komunistyczna Partia Polski" "Proletaryat" itp organizacje to dlaczego nie Ku
          Klux Klan ?
          • rafvonthorn Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 14:10
            Yyych, może dlatego, że mało tu czarnych i trzeby by się cholernie naszukać?
            Qwa, głupota ludzka nie zna granic...
      • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:39
        ...żeby zgłosić sprawę do prokuratury???

;]
    • Gość: goska Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.sggw.waw.pl 26.05.07, 13:39
      jesli nie widzisz w tym rasizmu to znaczy ze jestes rasista.
      • joannabarska Re: Rasiści oblepiają Lublin 26.05.07, 16:18
        Walka z Zydami w kraju bez Zydów, walka z Czarnymi w kraju bez Czarnych (kolor
        skóry,nieklecha). Na gwałt chcemy byc stanem USA? Policja nie widzi rasizmu?
        • abal2 Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 10:45
          "walka z czarnymi w kraju bez czarnych"- ja akurat widze codziennie zawsze kilku
          czarnych (Wrocław), czyli cytowane stwierdzenie jest nieprawdziwe. Wiekszosc z
          nich jest niedostosowana do zycia w spoleczenstwie bialych, nie rozumieja tego,
          ze obowiazuja pewne zasady. Walkę z czarnymi trzeba toczyc, wystarczy zwrocic
          uwage na problemy krajów, gdzie jest duzo emigrantów, chociazby Francji. Skoro
          czarni sa tacy super, to dlaczego kultura europejska i azjatycka stworzyly nauki
          abstrakcyjne?? Dlaczego bez najmniejszego problemu podbilismy Afryke?? Bo czarni
          nie umieja myslec logicznie. Całą wspolczesna kulture, nauke zawdzieczamy
          Europie i Azji, a nie czarnym. I dlatego jestem dumna, ze jestem BIAŁA i chce,
          aby Polska była białbym krajem, aby czarni nie zniszczyli tego, na co biali tak
          dlugo pracowali.
        • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:41
          >Policja nie widzi rasizmu?

bo trudno joasiu zobaczyć cos, czego nie ma ( o ile nie jest się chorym
          psychicznie...)
      • Gość: ratatatam Re: Rasiści oblepiają Lublin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:40
        dziecko- idz do dobrego psychiatry...
    • leniak co własciwie jest w tych plakatach takiego że 26.05.07, 20:15
      budzi poruszenie? bo nie rozumiem gdzie owe tresći szkodliwe?
      www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=254&year=2007&nrw=146&art=407
      to jest Żiżek tak do poczytania...
      hmm tak sobie myślę ilu z forumowiczów czytało "Mein kampf"?
      a ilu byłoby za zakazem wydawania tej książki?
      dodam że ja czytałem i za zakazem publikowania nie jestem -
      oczekuję komentarza do tej deklaracji - bardzo jestem go ciekaw.
      • Gość: zorro Re: co własciwie jest w tych plakatach takiego że IP: *.lublin.mm.pl 26.05.07, 21:13
        leniak,cos z Toba nie za bardzo...
        • leniak ale co konkretnie nie za bardzo? 26.05.07, 21:16
          bo że nie za bardzo już wiemy...
      • padre81 Re: co własciwie jest w tych plakatach takiego że 27.05.07, 00:49
        leniak napisał:

> budzi poruszenie? bo nie rozumiem gdzie owe tresći szkodliwe?
        > <a
        href="www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=254&year=2007&nrw=146&art=407"
        target="_blank">www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=254&year=2007&nrw=146&art=407</a>
        > to jest Żiżek tak do poczytania...
        > hmm tak sobie myślę ilu z forumowiczów czytało "Mein kampf"?
        > a ilu byłoby za zakazem wydawania tej książki?
        > dodam że ja czytałem i za zakazem publikowania nie jestem -
        > oczekuję komentarza do tej deklaracji - bardzo jestem go ciekaw.

P. ja czytałem Walke i jakos to lektura nie jest zbyt porywająca , nie jestem
        przeciwnikiem wydawani jakich kolwiek ksiązek ,ani wyrażani jakich kolwiek opini
        , ale dura lex sed lex ,zanim wyszedł ten artykuł w gazecie nosiłem się z
        zamiarem złożenia doniesienia do Prokuratury ,bo plakaty te nie wiszą od wczoraj
        ani też nie wisza tylko pod KUL , przejżałem dokładnie strone i na mój rozum nie
        łamało to prawa , fakt że głoszono treści rasistowskie jednak nie bezpośrednio
        , duma ze swojej rasy to bardzo pierwoty instynk o tyle zwodniczy ze kiedys
        wszyscy stanowiliśmy jedną rase i dla rasistów dodam że nie była to Aryjska
        biała rasa ale czarna.
        Zmieżając do końca trzeba walczyć z głupota by nie powtórzył się paradoks
        Hitlera jego wybrali przecież demokratycznie.
        • leniak Re: co własciwie jest w tych plakatach takiego że 27.05.07, 11:34
          mhm tez tak własnie uwazam...
          a przy okazj zwróce uwagę iż plakaty te budzą wzburzenie na takiej samej
          zasadzie na jakiej działa rasizm - nie jest istotna treść lecz to ze plakaty te
          umieściła taka a nie inna grupa ludzi - pal sześć czy akurat nazistów, żydów,
          murzynów, czy jednookich grunt że tej akurat grupy nie toleruja wzburzeni...
      • Gość: ratatatam Re: co własciwie jest w tych plakatach takiego że IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:45
        czytałem i powiem tyle: jedna z najbardziej bełkotliwych i nudnych książek jakie
        mi wpadły w ręce :]

oczywiście jestem przeciko zakazowi wydawania tego "dziela" , ten zakaz to dla
        mnie przejaw totalitarnej mentalności i "myslenia magicznego"
      • rafvonthorn Re: co własciwie jest w tych plakatach takiego że 27.05.07, 14:13
        Też czytałem, nie jestem za zakazem. Inna sprawa, że ludziom o małym rozumku
        wystarczy jedna książka, by im na całe życie odbiło...
    • zigzaur Najśmieszniejsze jest to, że 26.05.07, 21:18
      że Żydzi również zaliczają się do białej rasy.

Tak samo Arabowie, Hindusi, Pakistańczycy i Irańczycy.
      • leniak co w tym smiesznego znowu? 26.05.07, 21:20
        nic nie rozumiem...
        • zigzaur No to ci wytłumaczę: 27.05.07, 10:02
          Rozklejająca te plakaty postendecja chce wzbudzić nienawiść do Żydów i Arabów a
          być może także innych nacji, np. Hindusów.

Tępa postendecja nie wie, że Żydzi i Arabowie takoż Hindusi i np. Irańczycy TEŻ
          są rasą białą.

Żyd, Arab czy Hindus również mogą o sobie powiedzieć "Jestem człowiekiem białej
          rasy".
          • leniak I to jest naprawdę smieszne? 27.05.07, 11:37
            nie sądzę, dla mnie smieszne jest to że dzięki artykułowi dwa plakaty stały sie
            znane w całej Polsce, podobnie jak strona ich autorów, nie ma to jak za
            promocję biora się przeciwnicy danych ideii - sami głosiciele nie dokonali by
            tego w kilka lat...
          • Gość: ratatatam super po raz 2 ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:10
            wypada sie tylko z tego cieszyc!
      • Gość: ratatatam super! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 11:47
        w takim razie ten plakat adresowany jest takze do nich! nic tylko sie cieszyc!
    • cyndyndanda kaczor - rasista - jedyna jego zaleta to to, ze 27.05.07, 09:04
      jest bialy - (no, prawie bialy).
      • Gość: Stauffenberg Co do dumy.... IP: *.aster.pl 27.05.07, 09:17
        1. Kaczory to może nie rasiści, ale narodowi socjalisci na pewno. Wystraczy
        spojrzeń na ich narodowosocjalistyczną ideologię gospodarczą. Być może z tego
        założenia wyszli rozklejajacy plakaty, że "kruk krukowi...". Skoro tacy rządzą...
        2. Na 99% policja bedzie miała doniesienie o plakatach w rzyci. Moze coś się
        ruszy jako kogoś zabiją, ale i wtedy "zamiecie się pod dywan" klasyfikując to
        jako "rozbój na tle chuligańskim".
        3. Do ratatama i innychmu pokrewnych:w porządku bądźcie sobie dumni, ze
        jesteście biali. Ale nie miejcie w takim razie pretensji do muslimów, że są
        dumni z tego ze są muslimami i z tej dumy chcą wam wypruć flaki. Per saldo
        rozrabiając u siebie i kryjac się za mamusiną spódnicą, kiedy NAPRAWDĘ trzeba by
        było coś zrobić, na to zasłuzyliście. "Dumni"z tego kim jestescie moglibyście
        byc po dwóch turach w Iraku albo w Afganie. Ale nie po dwóch turach w Bagramie
        czy camp Babylon, tylkow konwojach.
        Na ogół w przypadku tego tekstu i waszej rekacji sparwdza się powiedzenie "gdy
        rozum śpi budza się demony". U niektórych z was rozum zasnął snem wiecznym.
        ps. Panie ratatam - ujawnij się Pan! Przyznaj się do tego że jesteś Waldemarem
        Łysiakiem!
        • Gość: ratatatam Re: Co do dumy.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:07
          >Do ratatama i innychmu pokrewnych:w porządku bądźcie sobie dumni, ze
          >jesteście biali. Ale nie miejcie w takim razie pretensji do muslimów, że są
          >dumni z tego ze są muslimami i z tej dumy chcą wam wypruć flaki.

alez ja nie ma żadnych pretensji do nikogo! ani do muzułmanow,że chca zdominowac
          swiat, ani do żydow, że chcą tego samego , ani do Putina, ani do Busha.

a co do tyego konkretnego przykladu z plakatem : rownie dobrze moglbym do
          prokuratury w lublinie zglosic fakt przemarszu kikusetosobowych grup zydowskiej
          mlodziezy z izraelskimi flagami bo to przejaw bycia dumnym z faktu, iz sie jest
          zydem - a co za tym idzie przejaw dyskrymiancji wobec wszystkich nie-zydow ;]

> ps. Panie ratatam - ujawnij się Pan! Przyznaj się do tego że jesteś Waldemarem
          > Łysiakiem!>

Waldek faktycznie często bywa w Lublinie - ale nie przesadzajmy z tymi
          spiskowymi teoriami ;]

ps. jaka pogoda nad Jordanem? bo u nas straszne upały...
    • jantar15 Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 09:19
      Nic dziś nie piłeś? Ani na innym haju nie jesteś? Więc zrozum, że "zaszczytem
      jest urodzić się białym", znaczy, że urodzić się czarnym to hańba. Pojąłeś
      nareszcie?
    • burek_polny Prowincjonalna dziura, od wiekow tak bylo. 27.05.07, 09:22
      Wystarczylo poczytac posty o naszym nowym centrum handlowym ...
    • Gość: gizmo Rasiści oblepiają Lublin IP: 213.77.31.* 27.05.07, 09:23
      "orlem trzymajacym swastyke"

chyba nie orlem a wrona..
    • at84 Co w tym złego. 27.05.07, 09:23
      Zwodowi propagandysci poprawnosci politycznej spod znaku GW przesadzaj. Mam sie
      wstydzic ze jestem bialy??
    • Gość: jatoja88 Rasiści oblepiają Lublin IP: *.smgr.pl 27.05.07, 09:29
      Co za idioci...

To jest na prawdę przykre.
      Krzyczą, że min. mniejszości
      odbierają im szansę na dostatnie życie,
      czy intratną pracę...

To by się lepiej do niej zabrali
      i nie marnowali czasu "ratowanie" kraju.

Przez takich jak wy wybuchła II wojna światowa...

Ratatatam - no ja zauważyłem wyraźny podtekst
      rasistowski. Od tego się właśnie zaczyna:
      "przecież to nie jest złe..." Rozejrzyj się człowieku
    • aron2004 To zaszczyt urodzić się w Parczewie 27.05.07, 09:33
      to bzdura. Są ludzie czarni czy żółci lepsi od białych, np. od polskich lekarzy.

Natomiast uważam, że to zaszczyt urodzić się w Parczewie, i jestem z tego
      bardzo dumny.
      • 1410_tenrok o aronek sie pojawił! 27.05.07, 12:13
        słynny głapek i przesmiewca. I co panie w tem lublinku? A to policjanty jakies
        nie takie, a to nazisty, a to złodziejstwa. no, no!

A kraj sie patrzy i posyła dotacje.
    • presentation1 ....To nie rasizm............. 27.05.07, 09:36
      Gdyby czarny powiedzial-To zaszczyt urodzic sie czarnym.Czy bylaby reakcja bialych o rasizmie?Paranoja.Jestem dumny ze urodzilem sie bialym i kto wie czy gdybym urodzil sie czarnym nie mialbym podobnego powodu do dumy.
      • Gość: killkamill Kolejna ofiara, która nie patrzy na fotki IP: *.krakow.pl 27.05.07, 10:49
        tylko na tekst sporządzony przez przeciętnych publicystów wybiórczej.
        Przeczytaj tekst na plakacie (środkowa fotka)
      • oda15 Re: ....To nie rasizm............. 27.05.07, 12:37
        Dlaczego jestes dumny z powodu koloru skory? Nie masz innych powodow?

O.

presentation1 napisał:

> Gdyby czarny powiedzial-To zaszczyt urodzic sie czarnym.Czy bylaby reakcja bial
        > ych o rasizmie?Paranoja.Jestem dumny ze urodzilem sie bialym i kto wie czy gdyb
        > ym urodzil sie czarnym nie mialbym podobnego powodu do dumy.
        • Gość: ratatatam totalitaryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 12:45
          on ma prawo byc dumny z jakiegokolwiek powodu mu sie podoba ! - nie zyjemy ani
          Trzeciej Rzeszy , ani w Zwiazku Sowieckim , ani w Erec Israel! Polska to wolny
          kraj!
          naprawde nie zauwaszasz swojej totalitarnej postawy? chcesz dyktować innym z
          czego maja byc dumni, a z czego nie ?
          • oda15 Re: totalitaryzm 27.05.07, 14:36
            Oczywiscie, ze ma prawo. Ja tylko pytam dlaczego? Czy moze sam masz klopoty z
            tym, ze w Polsce rowniez mozna sie zapytac: Dlaczego? Oczywiscie nie musi
            udzielac odpowiedz. Ale od odpowiedzi zalezy, czy jest idiota czy jest rasista.
            Abyc moze to i to..

O.

> on ma prawo byc dumny z jakiegokolwiek powodu mu sie podoba ! - nie zyjemy ani
            > Trzeciej Rzeszy , ani w Zwiazku Sowieckim , ani w Erec Israel! Polska to wolny
            > kraj!
            > naprawde nie zauwaszasz swojej totalitarnej postawy? chcesz dyktować innym z
            > czego maja byc dumni, a z czego nie ?
            • Gość: ratatatam Re: totalitaryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:29
              >Czy moze sam masz klopoty z tym, ze w Polsce rowniez mozna sie zapytac: Dlaczego?

Tak! dokladnie! sa setki pytan ktorych w Polsce nie mozna zadawac, a jesli sie
              je zada mozna miec klopoty - ostatnio np dopytywalem sie dlaczego Żydzi
              wybudowali w Lublinie przy ul Lipowej , na terenie bylego nazistowskiego obozu,
              gdzie ponioslo smierc pare tysiecy ludzi, w wiekszosci Zydow (podoboz KL
              Lublin- znany badziej jako Majdanek) - centrum handlowo rekreacyjne - puby ,
              sklepy, kregielnie multikino...
              • oda15 Re: totalitaryzm 27.05.07, 18:30
                Ciekawe. Ale nie co pisales, lecz tego, czego nie pisales. Mianowicie: Dlaczego
                mozna byc dumny z powodu bialej skory?
                Najwidocznej nie masz odpowiedzi i wolisz otwierac boczne pole bitwy..

O.

> >Czy moze sam masz klopoty z tym, ze w Polsce rowniez mozna sie zapytac: Dl
                > aczego?
                >
                > Tak! dokladnie! sa setki pytan ktorych w Polsce nie mozna zadawac, a jesli sie
                > je zada mozna miec klopoty - ostatnio np dopytywalem sie dlaczego Żydzi
                > wybudowali w Lublinie przy ul Lipowej , na terenie bylego nazistowskiego obozu,
                > gdzie ponioslo smierc pare tysiecy ludzi, w wiekszosci Zydow (podoboz KL
                > Lublin- znany badziej jako Majdanek) - centrum handlowo rekreacyjne - puby ,
                > sklepy, kregielnie multikino...
                • Gość: ratatatam Re: totalitaryzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 18:59
                  mozna byc dumnym z czegos bez zadnego powodu - albo inaczej: powod do dumy moze
                  byc calkowicie irracjonalny - irracjonalizm nie jest zakazany !
        • presentation1 Re: ....To nie rasizm............. 27.05.07, 13:31
          A ty brzydzisz sie soba?Wspolczuje ci.
          • presentation1 Re: ....To nie rasizm............. 27.05.07, 13:34
            Nie zabraniam byc dumnym czarnym ze swojej skory.Przypuszczalnie nie pomyslalbym o rasizmie.Niech jest dumny.Ale ja wole patrzec w lustro na moja biala morde niz gdybym mial miec czarna.Przyzwyczailem sie.Mozesz tez spojrzec na moja maske na wizytowke.
            • oda15 Re: ....To nie rasizm............. 27.05.07, 14:49
              Byc moze. Ale to kwestia przyzwyczajenia, a nie dumy. Nosi to nieco cechy dumy
              neurotycznej: jest sie z czegos dumny, co sie sam nie wytworzylo.

No i warto moze ztauwazyc, ze to tylko jeden krok do pychy (nalezaca do siedmiu
              grzechow glownych;))

Oda

presentation1 napisał:

> Nie zabraniam byc dumnym czarnym ze swojej skory.Przypuszczalnie nie pomyslalby
              > m o rasizmie.Niech jest dumny.Ale ja wole patrzec w lustro na moja biala morde
              > niz gdybym mial miec czarna.Przyzwyczailem sie.Mozesz tez spojrzec na moja mask
              > e na wizytowke.
              • Gość: ratatatam Re: ....To nie rasizm............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 15:34
                >No i warto moze ztauwazyc, ze to tylko jeden krok do pychy (nalezaca do siedmiu
                grzechow glownych;))

ojojojo a jak ktos nie jest chrzescijaninem??? to argument sie robi malo trafny ;]
                • oda15 Re: ....To nie rasizm............. 27.05.07, 18:28
                  Odpowiedz bez logiki. Jesli zyje bez pychy jest to wszystko jedno, czy jestem
                  chrzescjaninem. Jesli ktos pokazuje pychy, juz nie;)

O.

> >No i warto moze ztauwazyc, ze to tylko jeden krok do pychy (nalezaca do si
                  > edmiu
                  > grzechow glownych;))
                  >
                  >
                  > ojojojo a jak ktos nie jest chrzescijaninem??? to argument sie robi malo trafny
                  > ;]
                  • Gość: ratatatam Re: ....To nie rasizm............. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 18:58
                    zapytaj o to katechete na lekcji religii...
          • Gość: brutalna prawda w lublinie nie ma murzynow i arabow przeciez !!! IP: *.dsl.club-internet.fr 27.05.07, 14:03
            w lublinie samy polacy tam mieszkaja !!!!!!! na zachodzie wzystkie kraje sa
            zalane afrikanow i arabow ale w polsce jescze tego sifa nie ma !! moze kilka
            studentow z azji i afriki !!ale po studia to wracaja do siebie jak zwykle !!!
            zagrozenie bardziej jest zachowania polek wobec ciemnych !!!polki musza byc
            patriotki ,nie wzstydzic sie ze sa polki i lubic rodakow!!!i nie faworyzowac
            obcokrajowcow jak to robia w angli,w irlandi !!! kazda polka ktora wyjezdza
            wraca(a moze na stale) w ciazy z czarnym ,arabem,hindusem !!! w angli polki
            pokazuja prawdzywa twarz a w polsce polki udawaja ze lubia polakow !!! a
            obcokrajowci sa w polsce tylko na SEX z polakami albo zebyc wykorzystac tanie
            sila robocze polakow (firme zagraniczne )bo polki sa najladniejsze kobiety
            europy ,a polacy powinno walczyc o polskich kobiet bo tylko to zostalo polakow
            i najwazniesze w zyciu czyli piekna kobieta !!! na zachodzie ,nie ma ladnych
            kobiet jak polek !!! polki na zachodzie to puszcalskie kobiety ktore olewaja
            polakow i diskriminuja !!!wola czemnych duirniow np wlochow,hiszpanow,francusow
            (arabowie) ,holendrow czemnych( holandia kraj deprawacji sexualnych ,kraj
            eutanazji,prostitucji ,narkotyki,homosexualism czyli ZLA !!! tak jest
            prawda !!!!! nie dziwcie sie ze w warszawie w agencjach towarzystkich ,90 % to
            biale obcokrajowci z zachodu ,ludzie dezesperowani sexualnie ,na ktory nie stac
            NA LADNA KOBIETE JAK POLKI !!! w niemczech ,wiekzosc ladnych niemki chodza z
            turkami(arabami), w francji z arabami (6 milionow arabow we francji ,2 milionow
            murzynow, 1 milion azjatow )we francji 15 milionow luzdi ( na total 60 mlm
            ludzi ) sa obcokrajowcami !!!
            jezeli w polsce chcecie zamieszki immigrantow,spalone samochody, gwalcone w
            piwnicach bloku biale kobiety przez arabow ,turkow,ponizanie werbalne KOBIET (
            i moze pobicie )na co dzien na ulicy tylko z powodu odmowienia papierosa od
            araba, ponizanie werbalne np glupil narod itd , ekspancja
            ISLAMU ,meczetow ,utrata POLSKOSCI, KULTURY,WIARY POLSKIEJ to dalej spierajcie
            UNI EUROPEJSKIEJ!!! JAK TAK dalej pojdzie czyli polki wyjedzajace na
            zachodzie ,obcokrajowci przyjedzajacy do polski na SEX BUSINESS,otwarte granice
            (spierajace mafie w europie) !!!
            POLSKA JEST BIEDNA BO TO PROSTITUTKA EKONOMICZNA KRAJU ZACHODU , polki ofiare
            sexualne obcokrajowcow z powodu bieda sexualne na zachodzie !!!czarny realia
            ale prawdziwe niestety !!!zeby polska byla polska to zalezy od nas i o nasze
            milosc do ojczyzny !!!dziekuje !!!!
          • oda15 Re: ....To nie rasizm............. 27.05.07, 14:41
            To jedyna odpowiedz? Nie masz moze powodu?
            Ja sie nie brzydze soba. Ale to nie automatycznie oznacza, ze jestem dumna. Tak,
            jak wygladam z urodzenia_ - bez mojego udzialu lub wplywu - nie mieszci sie w
            kategoriach wartosciowania. Jesli to dla Ciebie jest inaczej, to chyba nie masz
            innego powodu do dumy. Moze jestes rowniez dumny z wygladu Twojego pepka, lub z
            dlugosci palca wskazujacego.

O.

presentation1 napisał:

> A ty brzydzisz sie soba?Wspolczuje ci.
    • tom1003 Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 09:45
      Czy gazetka wybiórcza będzie sie domagać ukarania Żydów za uznawanie się za
      naród wybrany albo potępi Chińczyków za "państwo środka"? Czy ktoś nie może
      cieszyć się z tego że jest np. Szkotem?
      • presentation1 Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 13:37
        Jezeli jest szkotem-moze sie cieszyc.W Polsce mamy sie cieszyc ze jestesmy europejczykami bez podawania koloru skory i wypowiadania swoich pogladow.Zrodlo zycia nam wyjasni czyli GW.
    • galan12 w bezrobotnej,wielodzietnej,kato-pa to-rodzinie !!! 27.05.07, 09:46
      w bezrobotnej,wielodzietnej,kato-pato-rodzinie !!!
      • Gość: hermann Re: Sieg heil! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.07, 09:47
        jestem dumny że urodziłem się biały! na pochybel durnemu lewactwu.
        • Gość: m Arya na wieki !!! IP: 80.51.192.* 27.05.07, 11:13
          m
    • tom1003 Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 09:49
      Czarny koszykarz nie może się cieszyć ze jest czarny?
      Właściwie nie powinien cieszyć się ze jest wysoki, bo dyskryminuje niskich.
      Nie powinien też cieszyć się że jest koszykarzem, bo dyskryminuje koszykarki.

Czy gazetka wybiórcza będzie sie domagać ukarania Żydów za uznawanie się za
      naród wybrany albo potępi Chińczyków za "państwo środka"?
    • oda15 Re: Rasiści oblepiają Lublin 27.05.07, 09:55
      "Najmniej wartościowym rodzajem dumy jest duma z koloru skory. Kto bowiem się nią
      odznacza, zdradza brak cech indywidualnych... każdy żałosny dureń, który nie
      posiada nic na świecie, z czego mógłby być dumny, chwyta się ostatniej deski
      ratunku, jaką jest duma z koloru skor." (wedlug Schopenhauera)

O.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka