Dodaj do ulubionych

Zarobki lekarzy!

04.06.07, 20:24
Lekarze protestują już od 15. dni. W całym kraju strajkuje kilkaset placówek
służby zdrowia. Medycy domagają się zwiększenia zarobków. Czy naprawdę
zarabiają źle? Czy też strajk ma drugie dno?
Państwowa służba zdrowia swoim pracownikom płaci słabo. Ale czy zaradny i
znający się na swoim fachu lekarz musi klepać biedę? Według ankiety
przeprowadzonej przez tygodnik "Nie" - wcale nie.

Dziennikarze "Nie" rozmawiali z kilkunastoma lekarzami, jak piszą wybitnymi i
przeciętnymi, różnych specjalności, z różnych stron kraju, z małych i dużych
miast. Wszyscy medycy ankietowani przez tygodnik strajkują. Oto jak wyglądają
ich zarobki.

Kardiolog z Warszawy, 52 lata, dwa mieszkania i dom w Warszawie, volvo s80.
Pracuje na etacie w szpitalu i prowadzi prywatny gabinet. W gabinecie wyciąga
6 tysiecy miesięcznie.
Internistka z małego miasta Polski północno-wschodniej, 42 lata, dom, nissan
primera. 8 tysięcy brutto miesięcznie (etat w szpitalu - 1700 plus dodatek
funkcyjny 35% i 20% za wysługę, 3 tysiące za 5-8 dodatkowych dyżurów, 1700 z
pracy w niepublicznym zakładzie opieki paliatywnej i kilkaset złotych z
prywatnego gabinetu).
Pediatra z Warszawy bez specjalizacji, 34 lata, dom, mercedes A. Pracuje w
prywatnej przychodni LuxMed na 0,4 etatu. Przyjmuje 2 razy w tygodniu po 6
godzin, zarabia 1700 na rękę. Jak sama mówi: To jest moja jedyna praca, bo
teraz wychowuję dziecko i mam bogatego męża. 1700 zł miesięcznie wystarcza mi
na kosmetyki i drobne wydatki.
Dentysta ze Śląska, 45 lat, 3 prywatne gabinety, dom i mieszkanie w
Katowicach. Pracuje tylko u siebie, pieniądze na rozkręcenie interesu zarobił
pracując przez dwa lata w USA. Dziś wyciąga 40 tysięcy na rękę.
Ortopeda z Warszawy bez specjalizacji, 48 lat, 120 metrowe mieszkanie, toyota
corolla. Pracuje na etacie w NFZ (4,5 tysiąca na rękę). Dodatkowo przez 15
godzin w tygodniu prowadzi prywatną praktykę z czego wyciąga 3-4 tysiące
miesięcznie.

W sobotę marszałek Sejmu Ludwik Dorn (PiS) powiedział, że protestującym
lekarzom nie chodzi o podwyżki, ale o wymuszenie prywatyzacji służby zdrowia.
W jego ocenie, lekarze kierują się skrajnym egoizmem. Kto w tym sporze ma
rację?

Obserwuj wątek
    • Gość: b KK Re: Zarobki lekarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:32
      a mi odpowiada prywatyzacja , tylko nie uwłaszczenie.
    • andrzej.sawa Re: Zarobki lekarzy! 04.06.07, 20:44
      Tyle napisałeś,a więc można sądzić,że myślisz i po co pytasz?
    • andrzej.sawa Re: Zarobki lekarzy! 04.06.07, 20:45
      Ale jeżeli czytasz nie,to raczej nie myślisz.Ta szmata jest .....
      • Gość: bb jak pijesz to nie pisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.07, 20:47
        ................czy cos nie tak?
    • Gość: bosman zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.lublin.mm.pl 04.06.07, 20:52
      i nie przynudzaj. Czy wg ciebie pracę w szpitalu powinni wykonywać za darmo?
      • Gość: narta Re: zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.resetnet.pl 04.06.07, 22:21
        no fajne zarobki :D i te weterynarze jeszcze strajkują? w kamasze ich!
        • Gość: hananana Re: zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.ismedia.pl 04.06.07, 23:13
          3-4 tysiące za dodatkowe dyżury!! śmieszne!! Lekarz zarabia 50 zł za dyżur w
          nocy w pogotowiu lub w szpitalu od 20 do 8 rano. 50 zł. Więc chyba 60
          dodatkowych dyżurów miała ta Pani doktor. Jeśli lekarzom się powodzi, to
          dlatego że zarabiają na własnej prywatnej działalności. Ale chodzi o to, ile
          płacą w służbie zdrowia?? Pielęgniarka zarabia mniej niż sprzątaczka w
          prywatnym biurze, a lekarz ze specjalizacją 1300 zł. super.
          Generalnie w Polsce w budżetówce się tak słabo zarabia i nie chodzi tylko o
          lekarzy ale też np nauczyciele.
          Za zachodzie to cenione zawody, prestiżowe. A u nas śmiech na sali- te
          zarobki :/
          • aron2004 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 05.06.07, 06:41
            rację ma rząd, bo lekarze są egoistami. Wymuszają na dyrektorach podwyżki, sami
            żyją w luksusie, a szpital nie ma na leki dla chorych dzieci.
            • Gość: kelly265 Re: zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.centertel.pl 05.06.07, 08:11
              Sytuacja jest trudna.Są oczywiscie lekarze którzy pracują na etetach i w
              szpitalu i w prywatnych gabitnetach.I to prawda ze "wyciągają "miesiecznie
              ogromne pieniądze.Są też tacy,w mojej ocenie w mniejszosci którzy
              bidują:anestezjolodzy,lekarze w karetkach pogotowia-oni sobie nie
              dorobią,i "podziękowań" od wdzięcznych pacjentów nie dostaną.Przychylam sie do
              podwyżek w służbie zdrowia -ale tylko dla personelu średniego:dla
              pielegniarek,połóznych,salowych itp.To one wykonuja najcięszą prace.Lekarz
              wydaje dyspozycję a one musza je wykonywać.Realnie patrząc odpływ pielęgniarek
              najbardziej zagraża szpitalom.A różnica miedzy ich pensjami a pensjami lekarzy
              jest niewspółmierna.Widać ze lekarze walczą o cos innego niz pensje po tym,ze
              nie protestują wspołnie. Protestująca słuzba zdrowia sie podzieliła a to dowod
              iż inne cele prostestu mają pielęgniarki a inne lekarze.
              • aron2004 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 05.06.07, 08:18
                dokładnie - jak już dawać podwyżki to pielęgniarkom
              • Gość: taktak Re: zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.it-net.pl 05.06.07, 08:21
                Żadna grupa zawodowa nie strajkuje w 100%, bo dla niektorych małe pieniądze są
                lepsze od żadnych pieniędzy. Ludzie po prostu boją się zwolnień. Tak samo jest
                wśrod nauczycieli.
                A lekarskie wille, limuzyny i baseny w hektarowych ogrodkach to zwykle efekt
                pracy kilku pokoleń lekarzy ( z czego zdecydowana większość pochodzi z czasów,
                kiedy lekarz był ceniony, szanowany i przyzwoicie wynagradzany bez robienia
                kilku etatów). wolę zdecydowanie, aby lekarz zarabial przyzwoicie i pracował na
                dwa etaty, niż tak, jak jest obeznie - etat w szpitalu, dyżury, prywatna
                praktyka i kilka godzin w przychodniach. Zmęczony lekarz to nie jest ktoś, kto
                może dokladnie zająć sie pacjentem - mną , toba, aronem też ( a może przede
                wszystkim). Kto wie, czy problem z Aronem nie wynika stąd, że chodzi do
                zabieganego lekarza?
                W sumie ja nie zazdroszczę lekarzom tych dóbr doczesnych. Oni nie mają sie nimi
                kiedy nacieszyć.A pielęgniarki - no cóż, też ważne. Tak samo jak inni,
                pracujący w budżetówce ( pomijając urzędnikow, bo dla nich zawsze się pieniążki
                znajdują, nawet bez protestów i gróźb).
                • aron2004 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 05.06.07, 08:22
                  a kiedy to lekarz był doceniany? za komuny?

za komuny to lekarz mieszkał w bloku i jeździł maluchem kolego.

• Gość: taktak Re: zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.it-net.pl 05.06.07, 08:24
                    Za komuny to lekarz jeździł maluchem (albo i syrenką), a reszta spoleczeństwa
                    jeździla komunikacją miejską ( albo furmanką).
                    • aron2004 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 05.06.07, 08:52
                      ale za komuny lekarze nie mieli takich willi jak mają teraz. Przyjedź do
                      Lublina to zobaczysz.

Za komuny robotnik mieszkał w bloku i teraz mieszka w bloku.

za komuny lekarz mieszkał w bloku, a teraz w willi za pół miliona
                      • Gość: ferdek Re: zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.resetnet.pl 05.06.07, 10:30
                        przejdzcie sie kiedys dzielnica "swit" ktora miesci się na czubach - weglinie -
                        tam to dopiero sa domki lekarzy i ich prywatne gabinety oczywiscie domki
                        wybudowaly sie za "uczciwie" zarobione pieniadze i "ze 200 lat " temu :p
                        • Gość: bosman ferdek - nie jestem konowałem.... IP: *.centertel.pl 05.06.07, 15:02
                          ale zapytam: czy zapieprzasz 16 - 18 (przecietnie) godzin na dobę? Nie? To
                          zapieprzaj i buduj pałac ale przestań pierdzielić bzdury. Chore jest jedno: to
                          że lekarz aby godziwie zarobić musi zapieprzać w siedmiu miejscach. Powinien
                          pracować max. w dwóch ale być uczciwie i godziwie wynagradzany. Nie zapominaj,
                          że lekarze to elita narodu. Tak jest na całym cywilizowanym świecie tylko nie w
                          tym burdelu jakim jest nasz kraj. A wiesz dlaczego? bo są tacy durnie jak ty i
                          takie poyeby jak aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaronek. Buźka baranku.
                          • Gość: ktos Re: ferdek - nie jestem konowałem.... IP: *.resetnet.pl 05.06.07, 22:19
                            lekarze to elita narodu? hahahahhaahahahah dobre :p :p :p lekarze to raczej
                            zlodzieje i koniowaly narodu
                            • Gość: bosman to idź ktosiu..... IP: *.centertel.pl 06.06.07, 08:52
                              do znachora: i taniej i szybciej. Zapłacisz raz, zdechniesz od razu :-)
                          • aron2004 Re: ferdek - nie jestem konowałem.... 06.06.07, 06:58
                            co ty bosmanku wypisujesz?
                            w Polsce lekarze to nie elita narodu?
                            Elitą moralną na pewno nie są, ale finansową jak najbardziej. Dziwne, że
                            lekarze nie mieszkają ze swoimi zarobkami w komunalkach, tylko w willach za pół
                            miliona. Przejedź się na Choiny, Węglin, do Jakubowic, Motycza to zobaczysz,.
                            • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 06.06.07, 08:51
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • aron2004 Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronku 06.06.07, 19:34
                                a jaki to cywilizowany kraj dla ciebie?
                              • aron2004 Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronku 06.06.07, 19:40
                                zrozum bosmanku - skąd lekarz ma kasę na willę za pół miliona i luksusowy
                                samochód skoro oficjalnie zarabia tyle co kasjerka w markecie albo robotnik
                                przy łopacie?
                                • Gość: lekarz Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronku IP: *.resetnet.pl 07.06.07, 08:13
                                  jestem koniowalem :)
                                • sothink Re: aaaaaaaaaaaaaaaaaronku 07.06.07, 10:56
                                  tępota umysłowa Arona jest przerażająca:/
                          • Gość: ingerie Re: ferdek - nie jestem konowałem.... IP: *.pronet.lublin.pl 08.06.07, 10:58
                            właśnie to jest najciekawsze, ze jakby im zliczyć te etaty to niektórym by
                            wysżło ze pracują 30h na dobę. Ja jestem za uczciwymi zarobkami dla lekarzy pod
                            warunkiem, że będą rpacowac w jednym miejscu!!! Obawiam się że nawet jka będą
                            dostawac te 7tyś za etat to dalej będa pracowac na 5.
                            • Gość: KP Re: ferdek - nie jestem konowałem.... IP: 212.160.172.* 12.06.07, 08:42
                              No właśnie, a jak Pan doktor ma dyzur w nocy, to idzie sobie spac, a wszystko
                              odwalaja pielęgniarki..:)
                          • tango45 Re: ferdek - nie jestem konowałem.... 12.06.07, 08:23
                            Eeeee, bosman! A co to znaczy poYeby? Buahahahahaha
                            • Gość: bosman od słowa jak niżej w linku.Utożsamiaj ..... IP: *.centertel.pl 12.06.07, 09:42
                              np z aaaaaaaronkiem lub sawcią. Piszę przez Y żeby mi nie wycięli.
                              www.univ.gda.pl/slang/hasla/p/po..y.html
                            • Gość: bosman a tu masz troszkę więcej IP: *.centertel.pl 12.06.07, 09:45
                              tango45. Możesz szczegółowo zapoznać sie :-)
                              www.google.pl/search?hl=pl&q=po..y&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl
                              • tango45 Re: a tu masz troszkę więcej 12.06.07, 12:27
                                Gość portalu: bosman napisał(a):

> tango45. Możesz szczegółowo zapoznać sie :-)
                                > www.google.pl/search?hl=pl&q=po..y&btnG=Szukaj+w+Google&lr=lang_pl

ale zeszczym mam sie zapoznac? Jest caly rzad tematow :DDDDD
                                • Gość: bosman Re: a tu masz troszkę więcej IP: *.lublin.mm.pl 12.06.07, 20:48
                                  jak leci :-)
                          • Gość: grzech taki Re: ferdek - nie jestem konowałem.... IP: *.cable.ubr16.edin.blueyonder.co.uk 15.06.07, 02:01
                            jasne lekarz zapieprz areszta narodu sie leni czy który kolwik z lekarzy
                            strajkójacych ukoniczył odpłatnie studia medyczne nie sądze czy który kolwiek
                            ma na uwadze fakt rzezostał wykształcony za pienidze współobwateli chodzimi
                            opoklenie 50 45latków czy wszyscy oni terz mają strajkowac by uzyskać godziwy
                            standart życia bo puki co to widzę i słyszę batalię o większą gazę dla kwiatu
                            polskiej elity lekarzy areszta innych grup zawodowych jest nie ważna bo
                            to mało ważne profesje spszątaczki salowe pielęgniarki kierocy kasierki itd
                            reasumujac podwyżki dla lekarzy jasne 8000pln miesięcznie a dla
                            emeryta ,ręcisty z dochodem poniżej 800pln może eutanazi bo to stanowczo by
                            zmniejszyło by koszt utrzymani panistwa a podwyszka byłaby bardziej
                            prawdopodona . a POLSKA to ponoć KATOLICKI KRAJ CZCESZ WIĘC KASY WYJEDZ NA
                            ZACHÓD ANIE WOŁAJ OKASĘ OTYCH KTURZY JEJ NIE MAJĄ

• Gość: taktak Re: ferdek - nie jestem konowałem.... IP: *.it-net.pl 15.06.07, 08:17
                              Specjalnie się tak staraleś/aś czy masz po prostu ortograficzny talent?
                              Przepraszam, z kalek nie należy sie śmiać.

Czlowieku, KAZDY lekarz może być sprzątaczką albo obsługiwać koparkę. NIE KAZDA
                              sprzataczka czy ekspedientka z mięsnego może być lekarzem. Dlatego mi.in.
                              różnica w zarobkach.
                              Lekarze ukończyli studia państwowe, czyli za nasze wspóne pieniądze. Taka
                              sprzątaczka czy murarz po zawodowce nie wykorzystali szansy na darmową nauke,
                              bo albo głowa nie taka, albo lepiej było latać na dyskoteki, niż uczyć się
                              anatomii człowieka.
                              Zauważ, że i sprzątaczki, i kierowcy, i inna (potrzebna, nie neguję) część
                              naszego narodu zarabia za mało, zwłaszcza w porownaniu do swoich wybrańców
                              narodu z równorządnym wyksztalceniem. Więc jeżeli jesteś kierowcą, to wskocz na
                              następną kadencję do Sejmu, a zapomnisz, że trzeba walczyć o godne place i
                              godne życie dla wszystkich. Póki co lekarze nie mają interesu w tym, żeby
                              strajkowac o podwyżki dla listonoszy, nie dzieje się też nigdy
                              odwrotnie.Nauczyciele też strajkują tylko z myślą o swojej branży.
                              • Gość: trampek Re: ferdek - nie jestem konowałem.... IP: *.resetnet.pl 15.06.07, 08:24
                                polski lekarz potrafi tylko jedno - KRAŚĆ KRAŚĆ I JESZCZE RAZ KRAŚĆ!
                                nie nadalby sie nawet do sprzatania bo do tego trzeba miec hart ducha i
                                uczciwość a lekarze jej nie mają.
                                • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 15.06.07, 08:31
                                • Gość: lancet Re: ferdek - nie jestem konowałem.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:46
                                  oooo a co ci lekarz ukradł? rozumu chyba nie bo i tak go nie miałeś????
                      • tango45 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 12.06.07, 08:20
                        aron2004 napisał:

> ale za komuny lekarze nie mieli takich willi jak mają teraz. Przyjedź do
                        > Lublina to zobaczysz.
                        >
                        > Za komuny robotnik mieszkał w bloku i teraz mieszka w bloku.
                        >
                        > za komuny lekarz mieszkał w bloku, a teraz w willi za pół miliona

Aron, a coz to za willa za pol miliona?! Toz to jakas chalupina. :DDDD
                        • aron2004 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 12.06.07, 09:18
                          willa za pół miliona to chałupina? To dlaczego 90% osób w Polsce na taką willę
                          nie stać, a lekarzy jak najbardziej?
                          • maxim100 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 13.06.07, 08:29
                            Zgadzam sie. Wystarczy przejrzeć oswiadczenia majatkowe lekarzy radnych i
                            posłów to mozna zobaczyć jacy oni biedni aż zal serce sciska że sa biedniejsi
                            od nas.
                            • aron2004 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 13.06.07, 18:59
                              dokladnie - powinna byc lustracja majątkowa lekarzy - niech pokażą w jaki
                              sposób zarobili na swoje wille i limuzyny
          • tango45 Re: zostań ktosiu lekarzem..... 12.06.07, 06:04
            Gość portalu: hananana napisał(a):

> 3-4 tysiące za dodatkowe dyżury!! śmieszne!! Lekarz zarabia 50 zł za dyżur w
            > nocy w pogotowiu lub w szpitalu od 20 do 8 rano. 50 zł. Więc chyba 60
            > dodatkowych dyżurów miała ta Pani doktor. Jeśli lekarzom się powodzi, to
            > dlatego że zarabiają na własnej prywatnej działalności. Ale chodzi o to, ile
            > płacą w służbie zdrowia?? Pielęgniarka zarabia mniej niż sprzątaczka w
            > prywatnym biurze, a lekarz ze specjalizacją 1300 zł. super.
            > Generalnie w Polsce w budżetówce się tak słabo zarabia i nie chodzi tylko o
            > lekarzy ale też np nauczyciele.
            > Za zachodzie to cenione zawody, prestiżowe. A u nas śmiech na sali- te
            > zarobki :/

Nauczyciele? Najpierw trzeba ich posortowac i wyslac na zielona trawke bo
            rzadko ktory do tego zawodu sie nadaje. lapownicy bijacy lekarzy na glowe,
            wymuszajacy korepetycja, duzy odsetek pedalow i pedofili. /Za moich szkolnych
            czasow mnie tez wychowawca probowal molestowac. Mialam 15 lat a on stary, lysy
            h../. Tak bylo i nic sie nie zmienilo. Dlatego uczniowie nie szanuja tej
            chalastry.
      • Gość: mosiek Re: zostań ktosiu lekarzem..... IP: *.omnigence.com 08.06.07, 09:54
        Za darmo to nie, ale niech nie robią z siebie męczenników.
    • Gość: zdziwko Re: Zarobki lekarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.07, 10:31
      pytanie natury formalnej : jak moze byc pediatra albo ortopeda bez
      specjalizacji ??? coś bredzisz i spróbuj sobie policzyc ile miesięcznie parcuje
      ta internistka z pn-wsch Polski bo mnie wychodzi jakieś 350-380 godzin!!!!
    • Gość: gość z okolic Lubl Re: Zarobki lekarzy! IP: *.chelm.mm.pl 06.06.07, 23:11
      Trochę się dziwię aronowi, chyba z tymi willami przesadził, w Lublinie jest
      dużo profesorów i to pewnie oni te wille mają.Ja mieszkam pod Lublinem, ładna
      miejscowość,mamy tu 4 lekarzy-jeden po 30 mieszka w bloku z rodzicami,jeżdzi
      starym citroenem, druga pani doktor nad ośrodkiem zdrowia i na bogatą nie
      wygląda, trzecia z teściami -dobudowana część domu, i jest jeszcze stary
      dohtor , chyba już nie pracuje , on ma duży stary dom,ale nic nadzwyczajnego.
      \chyba ci nasi medycy obrotni nie są, ale miło z nimi pogawędzić... Najlepszą
      willę u nas ma sklepikarz, gość poz zawodówie,wali ceny z kosmosu , a ludziska
      kabzę mu nabijają.nigdy nie należy uogólniać.pozdrawiam
      • Gość: aron Re: Zarobki lekarzy! IP: 83.238.201.* 07.06.07, 06:35
        pewnie oni mają wille w innych miejscowościach - tak wielu lekarzy robi że
        mieszkają gdzie indziej, żeby ludzie myśleli że są biedni
        • Gość: ktos Re: Zarobki lekarzy! IP: *.resetnet.pl 07.06.07, 08:14
          nie znam biednego lekarza i nikt nie zna.
          • Gość: kelly265 Re: Zarobki lekarzy! IP: *.centertel.pl 07.06.07, 08:44
            Czytam sobie te komentarze i często przeraza mnie nienawisc w komentarzach.Fakt
            jest jeden-TO NIE JEST SOLIDARNE PAŃSTWO.Kaczynskim fenomenalnie udało sie
            podzielic społeczeństwo.Ludzie w hipermarketach pracują dziennie po 12 godzin,w
            niedziele,i oni nie mogą sobie dorobić.Prawdą jest ze lekarze traktują szpitale
            jako miejsce gdzie mogą złapać klientów,i odesłać do swoich prywatnych
            gabinetów-lub odwrotnie-z prywatnego gabinetu odsyłają do szpitala.A becikowe
            1000zł moze być tylko na łapówke za opiekę podczas porodu!Zdarzają sie uczciwi
            lekarze -ale to rzadkość.Tak naprawde zeby życ nie głodując w \Polsce minimum
            wszyscy powinni mieć 2000zł netto najniższej pensji i emerytury.Niestety
            zyskają tylko Ci co protestują.
            • Gość: edek Re: Zarobki lekarzy! IP: *.centertel.pl 07.06.07, 20:23
              NIECH KTOS SIE ZAJMIE TYM CO SIE DZIEJE NA NEFROLOGII NA JACZEWSKIEGO!!
              Personel:salowe,pięlegniarki są tak nieprzyjemne,chamskie ze zapomniały za to
              ONE SĄ DLA PACJENTA.a jest tak ze to pacjenci mają wyrzuty sumienia ze są
              chorzy i przeszkadzają.Jak nie dzasz łapowki to umieraj bo nikogo tam nie
              interesujesz!!!Niech ktoś pojdzie tam i usiądzie na korytarzu!wystarczy
              popatrzeć.Ludzie ratunku!Niech ktoś sie tym zajmie!
              • Gość: JACZEWSKIEGO Re: Zarobki lekarzy! IP: *.resetnet.pl 07.06.07, 20:57
                NIECH KTOS SIE ZAJMIE TYM CO SIE DZIEJE NA NEFROLOGII NA JACZEWSKIEGO!!
                Personel:salowe,pięlegniarki są tak nieprzyjemne,chamskie ze zapomniały za to
                ONE SĄ DLA PACJENTA.a jest tak ze to pacjenci mają wyrzuty sumienia ze są
                chorzy i przeszkadzają.Jak nie dzasz łapowki to umieraj bo nikogo tam nie
                interesujesz!!!Niech ktoś pojdzie tam i usiądzie na korytarzu!wystarczy
                popatrzeć.Ludzie ratunku!Niech ktoś sie tym zajmie!

POPIERAM!!! REDAKCJE GW PROSZE O INTERNWENCJE!
              • Gość: bosman jak edwardzie...... IP: *.lublin.mm.pl 07.06.07, 22:43
                pozwalasz na takie traktowanie ciebie, tak cie traktują. Jak byś z.. jedną
                sukę z drugą nabrała by szacunku.Mnie ostatnio usiłował potraltować " z góry"
                jeden konował bo grzecznie mu zwróciłem uwagę że spóźnił sie do pracu 5 minut.
                Usiłował coś bulgotać ale wtedy powiedziałem mu "po polsku" co o nim mysle a i
                inni czekający pacjenci wsiedli na niego i zamknął twarz.Jak pozwolisz skakać
                po sobie to bedą.
                • Gość: bosman 45 minut a nie 5. Literówka IP: *.centertel.pl 08.06.07, 10:11
    • Gość: januszek77 Lekarz biedny jak ksiądz ;o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.07, 23:21
      Z biednymi lekarzami i klechami jest trochę jak z UFO.
      Podobno są, ale jeszcze nikt ich nie widział. Mówię oczywiście o tych lekarzach i księżach ze stażem, a nie o początkujących. Pokażcie mi księdza/lekarza, który jeździ polonezem czy starym fordem. Większość z nich dorobiła się drogich domów, wypasionych samochodów i sporych kont, o których przeciętni ludzie mogą pomarzyć.

Inna sprawa, że dorobili się tego - pomijając łapówki - właśnie dzięki prywatnym gabinetom, w których dorabiają.
      Jeśli ktoś się uczy tyle lat i ma tak odpowiedzialną i czasochłonną pracę to powinien być normalnie wynagradzany. Normalnie tzn. adekwatnie do umiejętności, wiedzy, wykształcenia itd. Tak, żeby mógł pracować po 8-10 godzin dziennie i nie zarabiać mniej niż murarz.

Kwestię zarobków księży pomijam, to jest mafia i nikt nie dojdzie ile oni dokładnie zarabiają. A pomijając machlojki i przekręty zarabiają głównie dzięki naiwności ludzi, którym się wydaje, że im więcej rzucą na tacę tym więcej grzechów będzie im odpuszczonych. Żałosne.
      • Gość: Ateista Re: Lekarz biedny jak ksiądz ;o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.07, 16:39
        Aż dziwne, że jeszcze księża nie protestują. To by dopiero było;o) Oni też klepią biedę.
        Tylko wtedy, żeby powiedzieć ile chcą musieliby ujawnić swoje rzeczywiste dochody. Istnieje wówczas ryzyko, że część moherowych staruszek zanim odda połowę emerytury na tacę, a drugą połowę na jedynie słuszne radio wreszcie pomyśli co robi i kogo wspomaga. A tego oni by nie chcieli.
        • Gość: ksiądz Re: Lekarz biedny jak ksiądz ;o) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.07, 22:09
          Moja racja jest najmojsza i to święta racja!!!!
    • Gość: lekarz Re: Zarobki lekarzy! IP: *.pronet.lublin.pl 07.06.07, 23:39
      Moja nagroda za pracę w 2006 wyniosła 66 zł brutto!!!!!!!!!
      • Gość: bosman temu, który by mi dał.... IP: *.centertel.pl 08.06.07, 10:13
        taką nagrodę za rok pracy, rzucił bym w pysk tę kasę.
        • Gość: trampek Re: temu, który by mi dał.... IP: *.resetnet.pl 08.06.07, 17:11
          dostales 60zl bo widocznie za malo sie starales jako lekarz . a moze poprostu
          przyszles do pracy na lekkim kacu lub zoperowales nie ta noge co trzeba? tak
          wielu lekarzy robi wiec dlatego pytam.
          • Gość: miumiu Re: temu, który by mi dał.... IP: *.ismedia.pl 08.06.07, 17:58
            Trampku, naucz się pisać i mówić- przyszłeś- bez komentarza....

Wg was wszyscy lekarzą mają wille, audi lub volvo i prywatne gabinety!! Widać,
            że nie znacie lekarzy wielu hahaha. Dziwne że mają prywatne gabinety, prawda??
            Uczyli się tyle lat żeby zarabiać 1200 zł w szpitalu!! No przepraszam bardzo!!
            Gdyby nie ich prywatne gabinety nie mieliby willi czy volvo, a strajk dotyczy
            zarobków w szpitalach- nie wszyscy lekarze mają prywatne gabinet ( a raczej
            mniejszość) więc NIE WSZYSCY mają te wille i samochody, są niektórzy
            zarabiający właśnie te 1200- 1300 zł.
            • aron2004 Re: temu, który by mi dał.... 08.06.07, 19:17
              właśnie problem w tym, że ci co oficjalnie zarabiają 1200 zł mają wille i
              limuzyny.
              • Gość: trampek Re: temu, który by mi dał.... IP: *.resetnet.pl 08.06.07, 20:02
                wg badan opini publicznej lekarze sa najbardziej skorumpowana , rozwydrzona i
                niekompetentną grupa spoleczna. wyprzedzają nawet w rankingach politykow.
                • Gość: januszek77 Re: temu, który by mi dał.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.07, 05:49
                  Jezu, to są ludzie jeszcze bardziej zachłanni niż księza?
                  Aż mi się nie chce wierzyć.
                  Widzę, że czarna mafia ma konkurencję.
                  Trzeba będzie nowe bzdury z ambony wymyśleć, żeby ciemny naród znów sypnął kasą.
                  Przecież znowu benzyna drożeje...
              • Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronku IP: *.centertel.pl 09.06.07, 12:45
                nie każdy lubi mieszkać w lepiance i jeździć busem(Nyską?) jak ty.
                • Gość: trampek bosmankuuuuuuuuu IP: *.resetnet.pl 09.06.07, 21:26
                  nie kazdy lubi brac ciągle łapówki i udawac biedaka jak ty i wielu innych
                  lekarzy
                  • Gość: bosman trampku IP: *.centertel.pl 11.06.07, 10:29
                    primo: nie jestem konowałem
                    secundo: nie jestem krezusem ale i nie biedakiem i nie musze niczego udawać
                    tertio: nie ma ludzi nie do kupienia - jest tylko kwestia ceny (tylko mi nie
                    pieprz o moralności)
                    PS:Czyżby nowa wersja przysłowia?
                    stare: głupi jak but
                    nowe: głupi jak trampek
                    (pewnie chiński)
                    • Gość: trampek [...] IP: *.resetnet.pl 11.06.07, 16:27
          • Gość: lekarz Re: temu, który by mi dał.... IP: *.pronet.lublin.pl 10.06.07, 21:31
            Jakiś ty durny człowieku, ale sobie żyj.
            • Gość: ehhm Re: temu, który by mi dał.... IP: *.ismedia.pl 10.06.07, 21:43
              W Europie zachodniej lekarz zarabia na 1 etacie godziwe pieniądze, a nie 1200
              zł. To samo dotyczy pielęgniarek, nauczycieli etc.
              U nas nikt by nie brał łapówek jakby zarabiał pieniądze sensowne. Sprzataczka w
              NFZ zarabia więcej niż lekarz w szpitalu. Zarobki nauczycieli to też farsa. Na
              budowie się zarabia 2 razy więcej- czy to jest sprawiedliwe??
            • Gość: bosman Re: temu, który by mi dał.... IP: *.centertel.pl 11.06.07, 10:31
              jeśli to do mnie to odpowiadam: dziad bez ambicji to cecha charakteru. Szkoda
              że i w twoim przypadku "lekarzu".
              • Gość: dr.hab Re: temu, który by mi dał.... IP: *.resetnet.pl 11.06.07, 16:32
                Jeśli w Polsce lekarze mieli by bardzo dużą znajomość zagadnień medycznych ,
                chorób , leków a nie tylko tytuł naukowy (który często nie ma odzwierciedlenia
                w znajomości swojej dziedziny) to wówczas można pokusić się o rozmowy na temat
                podwyżek dla lekarzy.
                W chwili obecnej , lekarze nie znają sie w większości na rzeczy, leczą
                pacjentów bo muszą, nic innego nie potrafią (no może oprócz wydawania pieniedzy
                i strajkowania) nie ma więc za co dawać podwyżek. Nie ma ku temu przesłanek.
                Jeżeli lekarze zaczną naprawde pracować (może za 10 lat) wtedy podwyżki napewno
                się znajdą.
              • Gość: miumiu Re: temu, który by mi dał.... IP: *.ismedia.pl 11.06.07, 23:04
                to było przeciez do trampka a nie do ciebie bosmanie :/
                • Gość: bosman Re: temu, który by mi dał.... IP: *.centertel.pl 12.06.07, 09:38
                  z drzewka wynika że do mnie dlatego sie odniosłem.
    • Gość: młody lekarz Re: Zarobki lekarzy! IP: *.resetnet.pl 12.06.07, 15:17
      Owszem strajk trwa już 15 dni, na początku media nawet o tym mówiły, teraz jest
      to ciekawostka między śniegiem w Kaliforni i narodzinami misia panda w jakimś
      zoo. Okazało się, że nie jest tak strasznie, szpitale pracują, przypadki ostre
      przyjmują, więc trzeba konowałów przeczekać, jak im się znudzi to sami wrócą do
      roboty. Piszecie tutaj, że jak super zarabiają lekarze w różnych prywatnych
      gabinetach i ile biorą na lewo. Owszem zarabiają prywatnie, ale czy ktoś
      zwrócił uwagę ile są w domu, ile mają czasu dla rodziny, dla dzieci. Ojciec -
      lekarz to ten pan co mieszka w szpitalu. Jestem lekarzem, pracuję kilka lat,
      nikt mnie nie zatrudni prywatnie, bo jeszcze nie mam specjalizacji. Nadrabiam
      domowy budżet dyżurami, więc tydzien nie ma mnie w domu, a drugi tydzien jestem
      zmęczony po dyżurach. I tak jest co miesiąc. Na dyżurach się nie wysypiam, bo
      mam zwykle około 60 osób pod opieką. Pacjenci wcale nie są przyjemni, często są
      to różni menele, którzy od kilku dni nie piją więc są agresywni. Mam samochód,
      na który całe zycie pracowała teściowa (nauczycielka). Mieszkam w bloku -
      mieszkanie dostali rodzice w 1976 roku. Dlaczego to, że chce normalnie zarabiać
      za ciężką, odpowiedzialną i trudną pracę jest uważane za egoizm? Dlaczego nikt
      nie powie, że biednego kraju nie stać na nowoczesną służbę zdrowia? Dlaczego
      nikt nie pyta ile zarabiają prawnicy, notariusze itd? A może te "wille" w
      Motyczu, na Sławinie i w wielu innych miejscach należą właśnie do nich. Może
      prawnicy też powinni mieć kasy fiskalne w swoich kancelariach? Nie chce się z
      nikim kłócić i wiem, że zaraz zostanę posądzony, że pewnie nieudacznik, konował
      itd, ale jest mi przykro, że tyle jadu jest w waszych słowach, bo są lekarze
      którzy przejmują się swoimi pacjentami. To nie jest praca którą się zostawia o
      godzinie 15.00. Zresztą i tak tego nie zrozumiecie. Przykro.
      • Gość: bosman zrozumiemy IP: *.centertel.pl 12.06.07, 15:44
        ja rozumiem i popieram
      • Gość: aron Re: Zarobki lekarzy! IP: 83.238.201.* 12.06.07, 16:06
        konowały niech ujawnią swoje mająatki i powiedzą skąd mieli kasę na wille i
        limuzyny
        • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 12.06.07, 17:58
        • Gość: Jędrek Re: Zarobki lekarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.07, 20:39
          Jesteś skończonym idiotą aronie pęknięty kondonie
      • Gość: grzech taki Re: Zarobki lekarzy! IP: *.cable.ubr16.edin.blueyonder.co.uk 15.06.07, 02:08
        PRAWNICY TEŻNIECH WYJADĄ
        • aron2004 Re: Zarobki lekarzy! 15.06.07, 07:06
          lekarze strajkują bo mają Avensisy a chcieliby mieć Lexusy. Oczywiście kosztem
          pacjentów.
        • Gość: jakkononowicz Re: Zarobki lekarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:44
          wszyscy niech wyjadą a zostaną emeryci i bezrobotni prymitywie
    • szlachcic Re: Zarobki lekarzy! 12.06.07, 17:34
      Czepiasz sie
      lekarz powinien zarabiac 10tys miesiecznie na 1 etacie bo ratuje zycie!!!
      Jak zacznie zarbiac 10tys bedzie domagal sie 20tys bo ratuje zycie!!!
      Jak mozesz zycie ludzkie oceniac nizej niz marne 20tys?
      20tys oczywiscie do czasu jak nie zazadaja 30tys bo ratuja zycie.
      nie powiesz mi chyba ze ludzkie zycie warte jest mniej niz 30tys?
      a ile on tych zyc uratuje, ujeju
      jednak trzeba zaczac od 40tys
      • Gość: Anka Re: Zarobki lekarzy! IP: *.chello.pl 12.06.07, 21:36
        Niektórzy lekarze mają wille, super samochody, kochanki, zagraniczne wojaże
        kilka razy w roku, biorą łapówy bez mrugnięcia okiem - i to jest fakt
        bezsprzeczny. Nikt nie jest ślepy, więc nie ma co mamić ludzi i robić z nich
        idiotów.
        Wyższe pensje należą się lekarzom jak psu buda, i to jest kolejny bezdyskusyjny
        fakt. Gdyby było inaczej, lekarze na świecie zarabialiby tyle, ile wypłaty
        biorą polscy lekarze.
        Jesli ktoś uważa inaczej, niech spróbuje wejśc na forum lekarzy np. szwedzkich
        czy angielskich i wytłumaczyć im,że za dużo zarabiają i powinni zrzec się
        swoich zarobków, bo to nieuczciwe wobec naszych.
        Jesli ktoś jest zdania,że zarabia za dużo, to chciałabym taką wypowiedź
        zobaczyć.
        Prawda jest taka,że mało kiedy jest się zadowolonym ze swoich poborów i
        zazwyczaj zazdrości się ich tym, którzy mają więcej.
        • Gość: aron Re: Zarobki lekarzy! IP: *.lublin.enterpol.pl 12.06.07, 21:45
          jest rożnica w profesjonaliźmie i moralności między lekarzem poslkim i
          angielskim
          • Gość: Anka Re: Zarobki lekarzy! IP: *.chello.pl 12.06.07, 21:49
            angielski lekarz nie czyta wypowiedzi arona na forum?
            Ma połowe stresa mniej:)
          • Gość: bosman ty oczywiście aronku leczysz sie ........ IP: *.lublin.mm.pl 12.06.07, 22:09
            zarówno u jednych i u drugich. I oczywiście wiesz, że pacjenci w Angli i
            Szwecji biegają za lekarzami i krzyczą: weź pan w łapę, weź pan w łapę! A on
            dzielnie odpowiada: nie biorę kuria, nie biorę!
            Ech, jakiś ty jołop.Nie rozumiesz, że lekarz angielski i szwedzki zarabia tyle,
            że nie musi brać w łapę by żyć na poziomie a pacjent wie, że jak zrobi taką
            propozycję to pojdzie do pierdla. W Angli i Szwecji aronów nie ma.
            PS: Ile razy w życiu wciskałeś kasę konowałowi do łapy, tylko tak szczerze. A
            ile razy od ciebie zażądał i czy zgłosiłeś to na policje czy dałeś?
            No a teraz zrób siusiu, weź leki i idź spać z rączkami na kołderce.
            • Gość: aron Re: ty oczywiście aronku leczysz sie ........ IP: *.lublin.enterpol.pl 12.06.07, 23:34
              ale zastanów się bosmanku czy można naszego polskiego lekarza porównywać do
              angielskiego czy szwedzkiego pod względem wyszkolenia i umiejętności ( zostawmy
              na boku moralność).

• Gość: bosman zdecydowanie można IP: *.lublin.mm.pl 13.06.07, 20:57
                wialu polskich lekarzy - doktorów, profesorów jeździ na zaproszenia na zachód
                przeproweadzać skomplikowane zabiegi, ma wykłady, wydaje tam swoje prace. Ale
                co ty na ten temat wiesz.....
            • Gość: Anka Re: ty oczywiście aronku leczysz sie ........ IP: *.chello.pl 12.06.07, 23:38
              Nie wiem, czy aron dawał, ale ja dawałam (i moi najbliżsi). Dawaliśmy całkiem
              sporo. A oni brali, brali, brali... Nawet specjalnie nie wciskaliśmy na siłę.
              Byli tez tacy, którzy nie brali nic, leczyli i nie dawali do zrozumienia, że
              czekają na wsunięcie koperty, pliku, bądź pojedynczego banknotu do kieszeni
              fartucha.
              W chwilach, gdy ktos bliski potrzebuje pomocy, następuje nagła zmiana
              hierarchii wartości: zdrowie i życie na pierwszym miejscu, a kasa - na
              kolejnym. "Dawanie" jest troche spowodowane spokojem własnego sumienia (aby
              miec pewnośc, że niczego sie nie zaniedbało), troche koniecznością (w przypadku
              tych lekarzy, którzy mają po 6 000 zł w jednej kieszeni pod koniec dyżuru, bo
              bez tego olaliby pacjenta), a trochę poczuciem konieczności odwdzięczenia się
              za poczynioną przysługę. Samo życie.
              Wolę pamiętać tylko o tych lekarzach, którzy swoją sympatią, uczciwością,
              fachowością i dobrocią osiągają prestiż w społeczeństwie. Tacy także są. Jak w
              każdym zawodzie (powtarzam to często - nie ma ideałów).
        • Gość: trampek aniuuuuuuuuu IP: *.resetnet.pl 13.06.07, 07:42
          to ty sobie wejdz w takim razie na strone gdzie pracują niemieccy szweccy
          robotnicy, informatycy nauczyciele gornicy notariusze policjanci itd itd itd i
          porownaj ich zarobki z zarobkami w polsce.
          I wytlumacz mi jeszcze jedną rzecz - z jakiej okazji tylko lekarze drą mordę o
          podwyzki? A reszta spoleczenstwa to jacys podludzie ktorym sie podwyzki nie
          nalezą czy jak? Jak by nie nauczyciele to by lekarze teraz łopatą doły kopali
          bo by nie umieli pisac a ni czytac.
          • Gość: trampek bosmanku IP: *.resetnet.pl 13.06.07, 07:48
            ty to po 1 podziekuj pani w zlobku przedszkolu i nauczycielom w szkole ze
            starali sie cie wychowac ale niestety nie udalo się bo jak sie ma rodzine
            lekarzy to niema wychowania.
            po 2 podziekuj robotnikom budowlanym ze wybudowali ci dom bo gdyby nie oni
            mieszkalbys w szalasie i na nic to ze masz duzo kasy ale masz 2 lewe rece do
            budowy.
            po 3 podziekuj rolnikom ze masz cos do jedzenia bo gdyby nie oni to bys teraz
            gryzl sciany albo latal po polu i zbieral sam ziemniaki.
            po 4 podziekuj gornikom ze masz ogrzewanie bo bys w zimie zamarzl jak wielu
            bezdomnych
            po 5 podziekuj sprzedawcom i prywatnym przedsiebiorcom za to ze masz gdzie
            kupic jedzenie ubranie limuzyny wycieczki turystyczne zagraniczne

Mogłbym tak wymieniac ale twoja tepota inteelektualna tak jak innych lekarzy
            ogranicza się tylko do jednego (do kasy) wiec i tak nie pojmiesz niczego.
            • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 13.06.07, 20:58
              • Gość: trampek [...] IP: *.resetnet.pl 14.06.07, 18:42
                • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 14.06.07, 19:54
                  • Gość: trampek do weterynarzy IP: *.resetnet.pl 15.06.07, 08:27
                    podwyżki to wy mogliscie miec za czasów po i sld a teraz jak rządzi pis to
                    pojdziecie w kamasze nieuki! nauczcie sie najpierw odrozniac anginy od
                    przeziebienia , zlamania reki od skrecenia , przychodzcie trzezwi do pracy ,
                    nie spozniajcie się do pracy , nie bierzcie lapowek i nie opiepszajcie sie tak
                    jak teraz bo skonczycie w kamaszach a kasy fiskalne bedziecie miec nawet u
                    siebie w domu.
                    • Gość: lancet Re: do weterynarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:48
                      aallee..... weterynarze nie strajkują od dawna są na prywatnym i każdy trampek
                      w tym kraju wie że leczenie kota kosztuje to tylko chcą za darmo leczyc,
                      trampku jesteś pijany???
            • Gość: bosman wyobraź sobie trampeczku IP: *.lublin.mm.pl 14.06.07, 19:56
              że chodziłem do przedszkola do zakonnic. To nie były betanki.
              • Gość: trampek [...] IP: *.resetnet.pl 15.06.07, 08:29
                • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 15.06.07, 13:41
            • Gość: bosman [...] IP: *.centertel.pl 15.06.07, 13:44
              • Gość: lancet .... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:49
                tośta se pogadali na wysokim poziomie... hihihiiiii
    • Gość: bosman byłeś empi u ślusarza? IP: *.lublin.mm.pl 15.06.07, 22:42
      naostrzył ci nożyce jak brzytwę :-)
      • Gość: trampek bosmanku IP: *.resetnet.pl 16.06.07, 09:54
        dzis sobota - zachrzaniaj do swojego prywatnego gabinetu i bierz w łapę puki
        jeszcze nie masz kasy fiskalnej spiesz sie spiesz.
    • Gość: jazalogowana Dorota ! IP: *.it-net.pl 16.06.07, 14:01
      wraca pacjent 0001 czy jak mu tam było, a myslalam, że udalo nam się go
      pokonać :), pozdrawiam upalnie
      • Gość: trampek Re: Dorota ! IP: *.resetnet.pl 16.06.07, 16:33
        myślał indyk o niedzieli a w sobotę łeb mu ścieli.
        kasy fiskalne , kamery , koniec z łapówkami wejdzie w życie moi drodzy
        weterynarze :)
        • Gość: lancet Re: Dorota ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:50
          trampek przestań pic!!!!! weterynarze nie strajkują pomyliło ci się....
    • Gość: pingwin Re: Zarobki lekarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 18:51
      Wiekszość lekarzy,to złodzieje,dlatego,że przyjmują pacjetów w prywatnych
      gabinetach,gdzie ich kasują.
      Wszelkie zabiegi zaś robią w państwowych szpitalach,gdzie ich wysyłają,nie
      inwestując własnej kasy.
      I to jest jawne okradanie budztu państwa,czyli nas.
      Oni uważają,ze odziały w szpitalach,to ich prywatne folwarki.
      Ordynator to drugi po Bogu.
      • Gość: lancet Re: Zarobki lekarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:51
        "Ordynator to drugi po Bogu."

---hhmmm. a kto jest Pierwszy????
        • Gość: bosman kto pierwszy? IP: *.centertel.pl 18.06.07, 13:34
          pingwino-trampek. Oczywiście pierwszy idiota.
    • Gość: lancet Re: Zarobki lekarzy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.07, 21:53
      a na marginesie skąd wy Lublinie bierzecie takie tłuma matołów jak aron,
      trampek itp... średnia głuipoty zwłaszcza że u Was strajk jest symboliczny i
      nie odczuwalny dla pospólstwa...? z braterskim pozdrowieniem ze zbuntowanego
      Śląska WYGRAMY
      • Gość: wiejska baba do zbuntowanego Slaska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.07, 19:11
        nie strajkujemy bo i tak Wy (jak za Gierka) dostaniecie wiecej- tylko zdrowego
        srodowiska nie damy sobie odebrac
      • Gość: bosman wygrajcie lancecie IP: *.centertel.pl 18.06.07, 13:36
        tego wam życzę, jakem nie lekarz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka