Dodaj do ulubionych

Twarze ubeków na wystawie

20.06.07, 23:38
a za kilka lat będzie wystawa "Twarze IPN-u"...
choc moze zabraknie pieniedzy...
Obserwuj wątek
    • Gość: Witek Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.07, 23:49
      Chetnie poznam ich m....., o pardon, twarze. Moze zakupie specjalny zeszyt,
      zapewne musi to byc zesz. 100 kartkowy, gdzie wpisze ich nazwiska. Od polowy
      zeszytu zaczne wpisywac TW, w kolejnosci rozpoznawania, Zaczne zapewne od
      Czajkowskiego, potem Wielgusa, Damieckiego itd,itd. az do litery Ż.
    • Gość: erwk Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 00:07
      A co to ma wspólnego z tematem wystawy zbrodniarzy?
      • Gość: leniak do poczytania IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 00:33
        pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia
        o zbrodni
        pl.wikipedia.org/wiki/Zbrodnia_komunistyczna
        o podstawie na której nazywasz zbrodniarzami osoby umieszczone na wystawie
        pl.wikipedia.org/wiki/Przest%C4%99pstwo
        o przestępstwie
        pl.wikipedia.org/wiki/Wyst%C4%99pek
        o występku

i takie oto pytanie jakim cudem "uderzenie pięścią w stół w celu zastraszenia
        przez milicjanta podczas przesłuchania (kogokolwiek)" stanowi nieprzedawniajaca
        się zbrodnię o ile zostało dokonane pomiedzy 17 września 1939 a 31 lipca 1990?
        drugie pytanie czemu za kilka lat nie miałby ktoś wpaść na pomysł uznać
        nazywania zbrodniarzami osób wobec których nie zapadł stosowny wyrok sadowy za
        zbrodnię?
        no i trzecie, następnie czemu miałby nie zorganizować stosownej wystawy twarzy
        i dossier osób zwodowo zajmujących się takimi czynami?
        • andrzej.sawa Re: do poczytania 21.06.07, 08:49
          Nie żartuj z tym uderzeniem pięścią w stół.Oni nie byli tacy delikatni.
          • Gość: leniak Oczywiscie że nie byli IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 12:11
            ale tu chodzi o pokazanie mozliwego zakresu czynów które zalicza sie do tego
            typu zbrodni - zresztą to cytat za wikipedią

jest tendencja do twozenia złego prawa i jeszcze gorszej jego realizacji
            powodem jest jedynie widzimisię tego kto tworzy lub realizuje
    • Gość: bzdura do kwadratu Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 08:22
      Dopatruję się w tym wszystkim wielkiej złośliwości dzisiejszych (częściowo niedorozwiniętych fizycznie) decydentów.Wiadomo powszechnie,że kaleka i rudy to złośliwiec (nie obrażając niepełnosprawnych).
      Wolno pokazać twarze SBeków,a nie wolno pokazać twarzy pirata drogowego,bandyty,gwałciciela czy księdza pedofila.Dziwne to jakieś.
      • Gość: ef Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.it-net.pl 21.06.07, 09:30
        ładnie plus proponuje zamykac czlonków satanistycznych zespołów z indeksu w
        pleksiglasowych przezroczystych pudelkach na litewskim
      • Gość: e Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.blue-net.com.pl 21.06.07, 12:07
        Gość portalu: bzdura do kwadratu napisał(a):

> Dopatruję się w tym wszystkim wielkiej złośliwości dzisiejszych (częściowo
        niedorozwiniętych fizycznie) decydentów.Wiadomo powszechnie,że kaleka i rudy to
        złośliwiec (nie obrażając niepełnosprawnych).
        > Wolno pokazać twarze SBeków,a nie wolno pokazać twarzy pirata
        drogowego,bandyty
        > ,gwałciciela czy księdza pedofila.Dziwne to jakieś.

Odpowiem rymem:

Jak sie spierwiastkujesz,
        to wyjdzie to, co wypisujesz.
    • Gość: robol"80 to po to, by niektórzy nareszcie ich zobaczyli IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 09:32
      Bo nigdy nie widzieli i nie wiedzieli ze ci ludzie sa funkcjonariuszami SB, Ci
      co byli związani z nielegalna działalnoscia doskonale ich znali.
    • wiktoria40 Twarze ubeków na wystawie 21.06.07, 09:39
      "Złoży się na nią kilkadziesiąt plansz ze zdjęciami i opisem służby 52
      czołowych funkcjonariuszy pełniących kierownicze funkcje w lubelskim aparacie
      UB, SB, a także MO."

- a mnie interesuja te ubeckie geby. I nazwiska rowniez. A moze i Ojciec,
      kilkuletni wiezien UB,gdyby nie wiek, chetnie by pojechal do Lublina spojrzec
      na swych oprawcow.
      - mam nadzieje, ze ktos ich sfotografuje i wrzuci na jakas strone.

Dziwnie tu duzo przeciwnikow tej wystawy. No coz, za winy dziadkow nie
      odpowiadacie.
      • Gość: ef Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.it-net.pl 21.06.07, 09:45
        nie bronie ubeków ale pokazywanie i mordek na plakacie - to takie bazowanie na
        njanizszych instynktch , jak tir komus upier...li nozke to tez lecisz zobaczyc
        jak wyglada??

--

bus busa busem pogania
        • Gość: kore Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.chello.pl 21.06.07, 09:56
          Dla ofiar bedzie to wielkie przeżycie, ale społeczeństwo chce ich znać. Prosimy IPN o ekspozycję również na stronie internetowej - to dla tych, którzy już nie są w stanie wybrać się do sali wystaw IPN
          • Gość: AndrzejK Wydaje mi sie ze ofiary znaja ich twarze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:30
            Proponuje zdjęcie z tamtych czasów, obecne, wysokosc emerytury i adres,
            najlepiej wszystkich bez wyjatku, kazdy w internecie sobie sprawdzi co kto ma i
            gdzie. Śmiech na sali, odwołanie do najnizszych instynktów, ja wiem kto nas
            rozpracowywał w stanie wojennym, kto donosił, kogo nie ma na listach i wcale
            nie mam ochoty dzielic sie tymi informacjami z ludźmi których to nie dotyczy,
            jest jeden wyjatek, gdyby ci ludzie chcieli znowu robic cos paskudnego lub
            kandydować do urzędu.
        • Gość: e Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.blue-net.com.pl 21.06.07, 12:17
          Gość portalu: ef napisał(a):

> nie bronie ubeków ale pokazywanie i mordek na plakacie - to takie bazowanie na
          > njanizszych instynktch , jak tir komus upier...li nozke to tez lecisz zobaczyc
          > jak wyglada??

Nie, wcale nie bronisz. Ale tatusiowi jest przyjemniej, kiedy na osiedlu, w
          sklepie, sąsiedzi kłaniają się miłemu starszemu panu, niż jak pojawią się na
          jego widok komentarze - patrzcie, to ten sk...syn, który służąc sowieckim
          renegatom katował i maltretował prawdziwych Polaków.
    • Gość: Czytelnik Twarze ubeków na wystawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.07, 10:56
      Jak właściciel sklepu wywiesił zdjęcia złodziei, to został ukarany za publikację
      wizerunku. A jak to wygląda w tym przypadku?. Czy ci ludzie zastali skazani,
      udowodniono im winę? Jestem młodym człowiekiem, nie byłem ubekiem.
      • Gość: e Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.blue-net.com.pl 21.06.07, 11:52
        Gość portalu: Czytelnik napisał(a):

> Jak właściciel sklepu wywiesił zdjęcia złodziei, to został ukarany za
        publikację
        > wizerunku. A jak to wygląda w tym przypadku?. Czy ci ludzie zastali skazani,
        > udowodniono im winę? Jestem młodym człowiekiem, nie byłem ubekiem.

Ale nieprzyjemnie, jak mieszkańcy miasta, może sąsiedzi zobaczą zdjęcie tatusia
        z opisem co robił.
      • andrzej.sawa Re: Twarze ubeków na wystawie 22.06.07, 15:19
        Przynależeli do przestępczej organizacji.
        • Gość: kelly265 Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.pool8251.interbusiness.it 02.07.07, 14:14
          PZPR nie została w Polsce uznana za przestępczą organizację.Nalzeżało do niej
          kilka milionów ludzi.Na jakiej podstawie uznano i komu oceniać kto jest
          zbrodniarzem a kto nie?Moze za kilka lat n.p taki Pan Ziobro lub inni zostaną
          uznani za zbrodniarzy?Każdy system ma swoich funkcjonariuszy,ktorzy działąją z
          ideowych bądz innych pobudek.Wtedy zapewne wierzyli w to co robili.
    • Gość: e Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.blue-net.com.pl 21.06.07, 11:57
      leniak napisał:

> a za kilka lat będzie wystawa "Twarze IPN-u"...
      > choc moze zabraknie pieniedzy...

Liczysz, że za parę lat postkomuna dojdzie do władzy, pokazani SBcy bedą
      zrehabilitowani jako bohaterscy utrwalacze władzy ludowej, a napiętnowani
      zostaną ci, którzy prawdę ujawnili?
      • leniak Re: Twarze ipn-ków na wystawie 21.06.07, 12:21
        czemu postkomuna akurtat?
        wystarczy że jakieś innne oszołomstwo po prostu
        i jako kolejni własiciele akt Ci nowi oszołomi - mając tradycję swych
        poprzedników będą zgodnie z nią postępować...
        coś mi się wydaje że twarze naprzykład NSZ mozna było ogladać w czsach PRL na
        podobnych wystawach, dziś mozna obejrzeć twarze SB, zatem za kilka lat
        przyjdzie czas na IPN
        • Gość: e Re: Twarze ipn-ków na wystawie IP: *.blue-net.com.pl 21.06.07, 12:29
          leniak napisał:

> czemu postkomuna akurtat?
          > wystarczy że jakieś innne oszołomstwo po prostu
          > i jako kolejni własiciele akt Ci nowi oszołomi - mając tradycję swych
          > poprzedników będą zgodnie z nią postępować...
          > coś mi się wydaje że twarze naprzykład NSZ mozna było ogladać w czsach PRL na
          > podobnych wystawach, dziś mozna obejrzeć twarze SB, zatem za kilka lat
          > przyjdzie czas na IPN

To teraz wybierz się na Majdanek i przekonaj dyrektora muzeum, żeby pozdejmował
          z wystaw wszystkie wizerunki hitlerowców, bo ich eksponowanie to oszołomstwo.

A może UB-cy, utrwalacze władzy ludowej posługiwali się mniej okrutnymi od SS-
          manów metodami (zwłaszcza na Zamku)? A może UB-eckie i SB-ckie metody rózniły
          sie bardzo od gestapowskich?
          • leniak nie rózniły sie niczym specjalnym 21.06.07, 12:34
            podobnie jak nie róznią sie od metod IPN czy ABW
            • Gość: e Re: nie rózniły sie niczym specjalnym IP: *.blue-net.com.pl 21.06.07, 12:40
              leniak napisał:

> podobnie jak nie róznią sie od metod IPN czy ABW

Mógłbyś <leniaku> jaśniej? Czyżbyś sugerował, że UB-eckie i SB-ckie metody nie
              różnią się niczym specjalnym od metod IPN czy ABW???
              • leniak sugerował? 21.06.07, 13:07
                o wystawach z twarzami juz pisałem...
                teraz o bardziej brutalnych metodach:
                przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1823&Itemid=58
                media.wp.pl/kat,37976,wid,8874360,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2&ticaid=13f6d
                róznią sie czy nie?
                • Gość: e Re: sugerował? IP: *.blue-net.com.pl 21.06.07, 13:41
                  leniak napisał:

> o wystawach z twarzami juz pisałem...
                  > teraz o bardziej brutalnych metodach:
                  > przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=1823&Itemid=58
                  > media.wp.pl/kat,37976,wid,8874360,wiadomosc.html?P%5Bpage%5D=2&ticaid=13f6d
                  > róznią sie czy nie?

No właśnie <leniaku>, czy zamiast odpowiadać pytaniem na pytanie, podpierając
                  się rewelacjami z prasy lewicowej, masz odwagę stwierdzić to, co sugerowałeś
                  wcześniej, a mianowicie:

- że UB-eckie i SB-ckie metody nie różnią się niczym specjalnym od metod IPN
                  czy ABW?

Czy może obawa przed kompromitacją i posądzeniem o aberrację umysłową
                  powstrzymuje Cię przed takim potwierdzeniem?
                  • leniak moim zdaniem jest tak 21.06.07, 14:46
                    zarówno naziści jak i UB stosowali metody niszczenia psychicznego i fizycznego
                    ludzi których uwazali za swych wrogów, tak samo czyni IPN i ABW jedna z tych
                    instytucji stosuje metody psychicznego i cywilnego wykańczania druga zaś te
                    fizyczne i jak widać na przykładach rozkręca się w zakresie metod
                    jest to analogiczne
                    nie chodzi wszak wcale o pokazywanie historii - jak w tym mieściłoby się bieżca
                    gra teczkami - nie tylko usłuzna politycznie ale równiez sprzeczna z prawem...
                    ABW zaś ma na swym koncie już realne ofiary

czy to kwestia rewelacji - nie sadzę

i owszem mam odwagę to twierdzić
                  • Gość: bosman do "e" IP: *.centertel.pl 21.06.07, 14:54
                    troszkę się różnią, są nieco delikatniejsze, ale spoko - uczą się chłopaki
                    pilnie, są coraz śmielsi, czuja poparcie i przyzwolenie kaczorów, ziobrów,
                    wassermanów, kamińskich i dornów. Ale do czasu dzban wode nosi, do czasu...
                    • Gość: Witek. Re: do "e" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 16:16
                      "Bosman", mam pytanie: czy Ty jestes madry, czy tak zmichnikowany
                      michnikowszczyzna, ze Ci sie rzucilo??? Uspokoj sie, czasy sa juz inne, nie te,
                      ktorymi Ty zyles. To juz sie nie wroci. Juz nigdy komuna nie zdobedzie tylu
                      glosow, by rzadzic. Podzielili sie nie z powodow politycznych, bo te dawno juz
                      przestaly byc dla nich wazne; podzielili sie z powodu sfery wplywow a te
                      MALEJA. Vide sławetna rozmowa o Olesiu, Joli i innych, co bardzo dobrze
                      charakteryzuje te formacje. I Ty chcesz w to wchodzic. Czlowieku, mamy 21 wiek
                      i tylko bogacze i sybaryci na zachodzie wspominaja o komunizmie.
                      • Gość: aron Re: do "e" IP: 83.238.201.* 21.06.07, 17:39
                        śmiech na sali towarzysze. Wasza partia już do władzy nie wróci. Krzyże są i
                        będą.
                        • Gość: bosman [...] IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 18:47
                          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • Gość: bosman jeśli witek pytasz poważnie to ci odpowiem IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 18:45
                        nie czekam na LSD - zawiodłem sie srodze na Millerze i jego przydupasach.
                        Nie jestem zmichnikowany - nigdy do solidaruchów itp nie należałem, do PZPR też
                        zreszta nie.
                        Do Rokitów i Tusków też mi daleko
                        Jak wielokrotnie pisałem jestem socjalistą - o ile rozumiesz co to znaczy i
                        szczerze nienawidzę katolstwa, nie katolików, KATOLSTWA. I wiem że doczekam
                        rzadu który ograniczy samowolę tego czarnego bydła w tym kraju.
                        A kaczyzm - czyż to nie katolstwo w najczystszym wydaniu?
                        Mam nadzieje że dożyję czasów rzadu demokratycznego, który nikomu niczego nie
                        bedzie zawdzieczał. Który nikomu niczego nie bedzie winien. Który nie bedzie
                        tworzył koalicji ze skur.......synami typu Kurski, Wierzejski, Giertych itp.po
                        to by trzymać sie kurczowo władzy i stołków. Ale może jestem idealistą. A teraz
                        myśl sobie co chcesz. Pozdrawiam.
                        • robertw18 Re: jeśli witek pytasz poważnie to ci odpowiem 21.06.07, 20:31
                          P. Bosman chyba nie dostrzega, że p. L. Kaczyński wraz z małżonką mają jednak niekiedy wyraźnie odmienne zdanie od oddziałów rydzykowych. PiS jest też ostatnio oskarżany, że nie broni "życia poczętego" itd.
                          Dobrze więc by było, gdyby nie pisać o nich jako "katolstwie w najczystszym wydaniu", bo chyba znaleźliby się "czyściejsi", jeśli chcemy w ogóle używać obraźliwych określeń w rodzaju "katolstwo".

Pozdr.
                          • Gość: bosman Re: jeśli witek pytasz poważnie to ci odpowiem IP: *.lublin.mm.pl 21.06.07, 21:48
                            są różne odmiany katolstwa: toruńskie, żoliborskie, lubelskie :-) Jedna
                            jaskółka wiosny nie czyni.
                          • leniak hmm wiecie co 21.06.07, 22:19
                            to chyba nie chodzi o "katolstwo" czy "kaczyzm" czy "kwasizm" czy "lewactwo"
                            czy cokolwiek innego, lecz o taka konstatację iż naprawdę trzeba się miarkować
                            wcale nie nawet w pogladach lecz w tendencji do robienia ze swych własnych
                            jedynie słusznych - zmieniania ich w prawo w momencie gdy mamy władzę i to co
                            gorsza w prawo któremu dodawać ochotę się ma bardzo solidne sankcje...

weźmy taką wystawę - jej część to juz historia (bo nie żyją i oprawcy i ofiary)
                            tu możemy pisać a nawet powinniśmy i zdjęcia pokazywać również, drugą jej część
                            tą w której pokazuje się żywych i poruszających się między nami ludzi
                            powinniśmy jednak traktować inaczej, winę żywej osoby powinien stwierdzić sąd
                            on też powinien wydać zgodę na publikację jej wizerunku (akurat to ostatnie
                            moznaby swobodnie zmienić byłbym za zresztą), a jeśli robi to IPN który po
                            pierwsze niestety zajmuje się jednocześnie i bierzącą polityką i historią i
                            wreszcie jest rodzajem inkwizycyjnego trybunału to jest to takie jak widać...
                            mniejsza zresztą czy ktos jak ja oceni to jako UB-owskie czy nie...
                            spójrzmy na motywację do wystawiania twarzy gliniazry z 1981 roku
                            jest taka mamy akta i swoje na te akta poglady, mamy mozliwości to robimy co
                            sie nam podoba nie licząc się z niczym i nikim - jesteśmy posiadaczami prwady
                            objawionej, czyni nas to bezkarnymi bez względu na to co robimy"
                            tak działa nie tylko IPN, czy PiS, ale tak działały również SLD w ubiegłej
                            kadencji sejmu, UD z ZCHN-em za czasów Suchockiej, Olszewski z Maciarewiczem w
                            1992 ale i Kwaśniewski z Millerem w 2002

a miarkować się trzeba, po pierwsze dlatego że bez wzgledu na religię i
                            swiatopoglad wszyscy jesteśmy w stanie dostrzec własną niedoskonałość - co samo
                            w sobie juz powinno nas zastanowić nad "bezwzgledna" naszą racją, po drugie zaś
                            dlatego że uczy nas a przynajmniej powinna uczyć nas tego historia, przykład
                            podam taki w 1938 roku zarówno PPS jak i ND-ecja były obozami sobie wrogimi
                            pomimo iż sanacja oba te obozy starała się zepchnąc do Berezy, w 1938 nikt z
                            PPS czy ND (z odmianami) nie wyobrazał sobie pewnie że pzryjdzie im wspólnie za
                            dwa lata już współpracować w obronie tego co jak sie okazało łączyło ich
                            bardziej niz cokolwiek mogło podzielić...
                            oczywiście dziś nie ma zagrożeń tamtego typu, jednak kiedy mamy poglady
                            przeciwne to i dziś nie powinniśmy zapominać że mamy też wartości wspólne - jak
                            sie ma tego swiadomość to się do przeciwnika podchodzi nieco inaczej...
                            choćby nie dąży się do pokonania go za wszelką cenę, stosując raczej złotą
                            regułę...
                            reguły wogóle sa dość istotne i przydatne szczególnie wtedy gdy toczy się
                            jakikolwiek spór, mając reguły możemy sie spierac bezpiecznie, łamiąc je i za
                            regułę stawiając brak regół musimy liczyć się z tym że po "kwasizmie"
                            nastaje "kaczyzm" a po nim przyjdzie inny -izm nie lepszy bynajmniej...
    • Gość: Ego Re: Twarze ubeków na wystawie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 18:58
      "Nie bedzie UB-ek czy konfident
      Bawil sie moim polskim losem
      tchórze niech milcza i spiskuja
      ja bede mowil pełnym głosem"

To fragment wiersza Kazimierza Jozefa Węgrzyna.
    • Gość: Tomasz. Ujawnienie prawdy mobilizuje dzieci UB-eków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 19:11
      Część z nich porobiła kariery, a ich twarze można codziennie oglądać w wiodących
      mediach bez udziału IPN-u. Dorasta już kolejny miot tych, którzy po wojnie
      wprowadzali do Polski ustrój szczęśliwości.

"Życzę Polakom jak najgorzej"
      Waldemar Kuczyński - minister w rządzie Mazowieckiego.
      • joannabarska Bandytyzm twórców wystawy 23.06.07, 11:35
        Jest to bandytyzm. Niestety, pisowsko-ipeenowski. A sądy w ich rękach...
        • joannabarska Zaczekam jak ta makulatura bedzie po złotówce 23.06.07, 11:43
          www.poczytaj.pl/index.php?&reset=1&akcja=pokaz_ksiazki&kategoria=01060600
          "Już nigdy nikt przez tego pana skrzywdzony nie będzie - chciałoby się wierzyć,
          że minister Ziobro tak zrozumie lekcję praworządności, ktorą dostał od sądu
          apelacyjnego."(Piotr Pacewicz "GW")
        • andrzej.sawa Re: Bandytyzm twórców wystawy 23.06.07, 13:33
          Pokazywanie ubeckich bandytów to Waszym zdaniem Barska bandytyzm?
          • Gość: Leciwy. Wystawa wreszcie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.07, 14:10
            Do towarzyszki JOannybarskiej. Towarzyszko (nie moja - ja tak pisze dla
            konkretnosci): wasz czas przeminął, juz nie da rady- to sie nie wróci!!! Nie
            miej zludzen. Przypilnujemy. Nie na zasadzie: " a na wiosne zamiast lisci....
            itd", lecz na zasadzie WYBOROW. Mysle, ze juz nigdy nie dojdzie do wladzy,
            nawet jako soltys (nie ujmujac nic pp. Soltysom) Kwach, Borowski, Komorowski,
            Geremek i inne cwaniaki z pzpr, po, uw, ud, lid. "W morde" jask mowi pewien
            komendant policji na Dw. Centralnym, "A tam cicho byc" --jak mowi Smolen.
            • Gość: joaska Bandytyzm po raz drugi IP: *.lublin.mm.pl 23.06.07, 18:58
              Jesli nie ci ,to następcy. Lewica nie zginie! Wspomniane twarze nie mają z tym
              niczego wspolnego, ale najpierw w demokratycznym kraju jest sąd a nie samosąd!
              Dlatego okreslenie ba n d y t y z m jest uprawnione.
              • andrzej.sawa Re: Bandytyzm po raz drugi 23.06.07, 19:26
                Lewactwo to choroba.
                • Gość: joaska Re: Bandytyzm po raz drugi IP: *.lublin.mm.pl 24.06.07, 01:47
                  ale z głupoty,sawa, się nie wyleczysz....
            • joannabarska Re: Wystawa wreszcie ! 24.06.07, 02:30
              Leciwy,zajmij się,Pan ,sobą, a nie panią Joanną Barską! "Ani swat ani brat"...
            • Gość: bosman w ty Leciwy gdzie "kombatanckie" szlify łapałeś? IP: *.lublin.mm.pl 24.06.07, 21:43
              u Łupaszki, Ognia czy innego bandyty? A może u Moczara a teraz zmieniliście
              barwy tow.zmienny i dla odmiany czarnym włazicie w rzyć?
      • Gość: Tomasz. Ujawnienie zbrodni jest bolesne ale konieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.07, 23:15
        i trzeba tę żabę w końcu zjeść. Przez cała dziesięciolecia historia była
        zastępowana propagandą historyczną np. o Katyniu albo bratniej pomocy ZSRR.
        Lata powojennych zbrodni na narodzie polskim zaowocowały rokiem 68-mym.
        Ukrywanie prawdy o tym okresie przynosi owoce w postaci obelżywej, antypolskiej
        kampanii w światowych mediach, która daje "wybrańcom" prawo do pacyfikacji Polski.
        Podobnie jest z prawdą o Jedwabnym i Kielcach, a w świadomości "cywilizowanego"
        świata już się utarło, że holocaust miał miejsce w polskich obozach
        koncentracyjnych. Już teraz młode pokolenie Polaków jest tresowane
        i wychowywane w duchu pokuty za winy ojców.
        Szanowni komuniści, chroniąc swoje tyłki daliście się zrobić w "grubą kreskę"
        czyniąc ogromne szkody państwu i narodowi polskiemu. Jeżeli macie jeszcze
        trochę rozumu i szacunku dla siebie i rodaków, to nie powinniście dalej
        ukrywać prawdy. Rozejrzyjcie się w koło, bo to są już ostatnie lata państwa
        polskiego w którym Polakom zostaną już tylko ulice do sprzątania, a wam może
        przypadnie funkcja kapo. Nie liczcie też na łaskawość Grupy Trzymającej Kasę,
        że będzie w przyszłości wypłacać wam jakieś emerytury, bo po prostu się
        przeliczycie.
        • Gość: Leciwy. Re: Ujawnienie zbrodni jest bolesne ale konieczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.07, 16:22
          Do LUDZI MADRYCH. Bosmanowi - zgodnie z obietnica - odmawiam prawa do
          oczekiwania mej odpowiedzi
          • joanna.barska1 Bardzo leciwy? Ja chyba bardziej... 25.06.07, 17:01
            leciwy,bosmam popłacze sie zapewne jak ja...
          • Gość: bosman ty leciwy jesteś ............. IP: *.centertel.pl 02.07.07, 10:07
            leciwy nie tylko wiekiem ale i umysłowo. Sadzisz że oczekiwałem od ciebie
            odpowiedzi????
    • wet3 Re: leniak 27.06.07, 21:13
      leniak napisał:

> a za kilka lat będzie wystawa "Twarze IPN-u"...
      > choc moze zabraknie pieniedzy...

Uderz w stol, a ubek sie odezwie!!!
      • Gość: Zatybr Do JoannyBarskiej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.07, 22:41
        Glupota swa i jadowitoscia przerastasz "bosmana". Byla zbrodnia? BYLA. Najlepsi
        patrioci byli meczeni i mordowani? BYLI. Z postow wynika, ze umiesz czytac a
        nawet pisac. Poczytaj troche , zrob sobie doksztalt (to z kabaretu-byloby celne
        gdyby nie smutne i straszne sprawy, o ktorych pisze). Kobieto , zastanow sie,
        co piszesz. Wyksztalciuch i tyle. Na glupote nie ma rady.
        • joannabarska Joaśka do zatybra 30.06.07, 02:06
          No i fajnie, zatybr (za Tybrem?). Mordowani byli patrioci z tej i tamtej
          strony, bo mielismy w kraju elementy wojny domowej. Jeden tak widział
          przyszłośc Polski, a drugi znow odwrotnie. Wojna, okupacje raz ludzi do siebie
          zbliżały, a raz oddalały. Dzis bywa podobnie, ale czas zrobił swoje ,a ponadto
          jest telewizja, prasa, forum takie jak to i inne, jest więc spory kawał pola na
          wyładowywanie kompleksów. Nie pouczaj mnie jednak, bo tylko tracisz czas,a
          możesz go - jak sądzę - wykorzystac bardziej pozytecznie. Chociaz....może
          opluwanie mnie to dla Ciebie pokuta? I jeszcze jedno: nie spotkałam chyba dotąd
          nicku "Zatybr". Podpisujesz sie jak popadnie? Brak odwagi traktujesz zapewne
          jako cnotę. Pozdrawiam po północy: tęczowych snów!
          • joannabarska Re: Joaśka do zatybra(2) 30.06.07, 02:12
            Uzupełnienie : ten "leciwy" to zapewne Ty, "zatybr". Droga dedukcji... Ale
            naprawdę to już mnie nie obchodzi. Nie mniej rozszerzę pytanie poprzednie: nie
            odczuwasz potrzeby występowania z półotwartą przyłbicą,nczyli zalogowania się
            na stałe?
          • Gość: elan Re: Joaśka do zatybra IP: *.blue-net.com.pl 01.07.07, 00:08
            joannabarska napisała:

> Mordowani byli patrioci z tej i tamtej
            > strony, bo mielismy w kraju elementy wojny domowej. Jeden tak widział
            > przyszłośc Polski, a drugi znow odwrotnie.

No rewelacja, jak to zostało pięknie powiedziane - jeden tak, drugi odwrotnie.
            Równoprawne, tak samo wartościowe, odmienne poglądy, tak?

Tyle, że jeden widział Polskę niepodległą, demokratyczną a drugi wasalną wobec
            sowietów, demokratyczną socjalistycznie.

"socjalistyczny" to przymiotnik niwelujący, tzn. każdy rzeczownik okraszony nim
            zmienia swoje znaczenie na przeciwne, np.:

sprawiedliwosć - sprawiedliwość socjalistyczna
            demokracja - demokracja socjalistyczna
            etyka - etyka socjalistyczna
            • Gość: zorro Re: Joaśka do zatybra IP: *.lublin.mm.pl 01.07.07, 01:38
              elan ,miej pretensje do całej Wielkiej Trójki! Był czas, ze nasz głos sie nie
              liczył. Interesujące jednak, ze w Ukladzie Warszawskim bylismy drugim państwem
              po ZSRR! Zachód to zauwazył po dojsciu Gierka do władzy.
    • shawman Re: Twarze ubeków na wystawie 01.07.07, 01:52
      Frasyniuk chyba w niechęci do IV RP i IPN (którą i ja podzielam wszakże) posunął
      się za daleko. Dlaczego wywieszanie twarzy ubeków i milicjantów na wystawie
      miałoby być czymś złym? Przecież oni nie uważali swojej pracy za coś złego,
      raczej byli z niej dumni. Czemu więc mielibyśmy uznać ich za ofiary, skoro tylko
      i wyłącznie dokumentujemy ich działalność z lat PRL?

Druga kwestia - jeden ze zwiedzających, starszych ludzi pytał czemu na wystawie
      jest tak mało młodzieży. Szanowny panie, gdyby przypadkiem pan to czytał - dziwi
      się pan? Po wszystkim, co robi obecna władza, co robi PiS, po koalicji z
      nacjonalistami, populistami i przestępcami, po wyzywaniu przeciwników
      politycznych od zomowców, spodziewa się pan, że młodzież przyjdzie na wystawę
      organizowaną przez będący niemal symbolem IV RP IPN?
    • wiktoria40 prosze o zdjecia UBekow 01.07.07, 09:48
      moze ktos zrobil? Niestety, w tym roku nie odwiedze Lublina, a bardzo mi
      zalezy na tych zdjeciach. Moze znajdzie sie ktos litosciwy i przesle mi na
      poczte, prosze!
      • joannabarska "Komuna" na taki pomysł nie wpadła! 01.07.07, 11:04
        Nawet w czasach stalinowskich nikt z rządzących nie wpadł na pomysł, aby
        publicznie przedstawiac fotografie twarzy pracowników polskiej policji
        politycznej sprzed wojny.A przecież wielu lewicowców ( i nie tylko: vide Cat
        Mackiewicz!) trafiało do obozu konhcentracyjnego w Berezie Kartuskiej dzięki
        nim właśnie.W roku 1949 minęło t y l k o 10 lat od końca władzy sanacji! Ta
        moja uwaga - na marginesie tej zażartej "dyskusji".
        • elan13 Re: "Komuna" na taki pomysł nie wpadła! 01.07.07, 12:06
          joannabarska napisała:

> Nawet w czasach stalinowskich nikt z rządzących nie wpadł na pomysł, aby
          > publicznie przedstawiac fotografie twarzy pracowników polskiej policji
          > politycznej sprzed wojny.A przecież wielu lewicowców ( i nie tylko: vide Cat
          > Mackiewicz!) trafiało do obozu konhcentracyjnego w Berezie Kartuskiej dzięki
          > nim właśnie.W roku 1949 minęło t y l k o 10 lat od końca władzy sanacji! Ta
          > moja uwaga - na marginesie tej zażartej "dyskusji".

Wyłapywanie członków przedwojennych komunistycznych jacziejek działajacych za
          sowieckie pieniądze w interesie Stalina to działania chwalebne i patriotyczne.
          Nawet same komuchy w czasach stalinowskich nie wpadły na pomysł, żeby
          piętnować wystawami działających zgodnie z polską racją stanu polskich
          oficerów.

Co innego zbrodniarze UB-eccy i SB-eccy. Ich metody nie różniły się wiele od
          metod SS-manów, których wizerunki prezentowane są np. na ekspozycjach w
          Majdanku. Z tą małą róznicą, że SS-mani mordowali obcych, a renegaci z UB
          rodaków.

Towarzyszka nazywa Berezę Kartuską obozem koncentracyjnym? A iluż to towarzyszy
          opuściło ów obóz przez komin, albo chociażby nogami do przodu?
          • joannabarska elan13, chce Ci się? 01.07.07, 16:26
            II RP i tu była opozniona w stosunku do III Rzeszy.
            • elan13 Re: elan13, chce Ci się? 01.07.07, 22:15
              joannabarska napisała:

> II RP i tu była opozniona w stosunku do III Rzeszy.

Dziwi mnie "zoologiczna nienawiść" towarzyszki do przedwojennej, niepodległej
              Polski, sanacyjni faszyści, obóz koncentracyjny w Berezie Kartuskiej i wiele
              innych wypowiedzi, jak z podręcznika historii sprzed Gierka.

Czyżby szanowna mamusia towarzyszki była uciskana przez dziedzica?
              • joannabarska Nie błądż, elanie13! 01.07.07, 23:08
                Znalazł sobie towarzyszkę! A kysz,elan13! Na szczęście opóznienie sanacyjnej
                Polski do III Rzeszy w tym przypadku było godne najwyższej pochwały...Elan, a
                nie bierzesz pod uwagę możliwosci, ze to moja mama była dziedziczką? A pradziad
                miał włosci pod Zamościem? A ja jestem szlachciarką legitymująca się
                odpowiednim dokumentem? Tak daleko Twoja wyobrażnia zapewne nie sięga!

• elan13 Re: Nie błądż, elanie13! 01.07.07, 23:31
                  joannabarska napisała:

> Znalazł sobie towarzyszkę! A kysz,elan13! Na szczęście opóznienie sanacyjnej
                  > Polski do III Rzeszy w tym przypadku było godne najwyższej pochwały...Elan, a
                  > nie bierzesz pod uwagę możliwosci, ze to moja mama była dziedziczką? A
                  pradziad
                  > miał włosci pod Zamościem? A ja jestem szlachciarką legitymująca się
                  > odpowiednim dokumentem? Tak daleko Twoja wyobrażnia zapewne nie sięga!

Rzadko spotykane, ale możliwe. Historia i medycyna notują podobne przypadki.
                  Chociaż potomkowie ziemian, inteligencji od pokoleń, jak choćby Franciszek
                  Starowieyski mieli w znakomitej większości zupełnie inny niż Ty stosumek do
                  czerwonej mierzwy panoszącej się w Polsce z sowieckiego nadania. Ale zdarzali
                  się tacy, jak niechlubnej pamięci hrabia Dzieduszycki (który jednakowoż w końcu
                  wyznał - byłem sprzedawczykiem i donosicielem). Inny przykład - znany
                  komunistyczny bandyta Che Guevara, też pochodził z zacnej, lekarskiej rodziny.
                  Wyjątki potwierdzają regułę.
                  • Gość: abracadabra Re: Nie błądż, elanie13! IP: *.chello.pl 02.07.07, 01:00
                    elanie, dlaczego ci co tak chętnie radzą sami rad niesłuchają?...:)
                    • elan13 Re: Nie błądż, elanie13! 02.07.07, 01:45
                      Gość portalu: abracadabra napisał(a):

> elanie, dlaczego ci co tak chętnie radzą sami rad niesłuchają?...:)

Zaklinaczu, do czego ta uwaga? Któż to chętnie radzi i co radzi? Któż to rad
                      nie słucha? A może pomyliłeś wątki?
                  • Gość: joaśka Re: Nie błądż, elanie13! IP: *.lublin.mm.pl 02.07.07, 10:00
                    Oglądanie od dzieciństwa potwornej biedy ludzkiej może powodowac chęć
                    uczynienia wszystkiego, by sie temu przeciwstawic w życiu dorosłym.
                • wet3 Re: joannabarska 02.07.07, 01:36
                  joannabarska napisała: > Nie bladz, elanie13

> Znalazł sobie towarzyszkę! A kysz,elan13! Na szczęście opóznienie sanacyjnej
                  > Polski do III Rzeszy w tym przypadku było godne najwyższej pochwały...Elan, a
                  > nie bierzesz pod uwagę możliwosci, ze to moja mama była dziedziczką? A
                  pradziad
                  >
                  > miał włosci pod Zamościem? A ja jestem szlachciarką legitymująca się
                  > odpowiednim dokumentem? Tak daleko Twoja wyobrażnia zapewne nie sięga!
                  >
                  > "Już nigdy nikt przez tego pana skrzywdzony nie będzie - chciałoby się
                  wierzyć,
                  >
                  > że minister Ziobro tak zrozumie lekcję praworządności, ktorą dostał od sądu
                  > apelacyjnego."(Piotr Pacewicz "GW")

Odpowiem ci z wielka zlosliwoscia. Ponoc Felus Rufin vel Dzierzynski tez
                  legitymowal sie pochodzeniem szlacheckim. Jego "tate" wykupil od cara majatek i
                  tytul szlachecki po Dziezrynskich - polskich patriotach zeslanych na Syberie.
                  • Gość: joaska Re: joannabarska IP: *.lublin.mm.pl 02.07.07, 09:57
                    wet3 - złosliwość? Zwykła głupota!
                    • joannabarska Miodowe lata przedwojenne... 02.07.07, 11:01
                      elanie13, nim sie siądzie za klawiaturą warto się nieco podszkolić (samemu lub
                      z pomocą innych). Dla Ciebie - wnioskuję - Polska przedwojenna jawi sie jako
                      kraj miodem płynący, a Polska powojenna to jeden wielki syf i zbrodnia. W
                      związku z tym przyjmij do wiadomosci, że tylko w latach 1935-1939 w
                      woj.lubelskim policja, głównie wobec demonstrujacych chłopów, użyła broni 327
                      razy zabijając 56 osób. Nie licząc poległych w czasie zamachu majowego 1926 r.
                      ( a straciło wtedy życie 381 osób, w tym 141 cywilów) od kul granatowej
                      policji padło nie mniej niz 600 obywateli polskich. Szczegółów szukaj juz sam
                      (np. z krakowskiego zakładu "Semperit"). Jest faktem bezprzecznym, ze starcia
                      uliczne w czasach PRL z milicją a niekiedy i z wojskiem ,miały wiekszy
                      wymiar, ale pochłonęły znacznie mniej ofiar niż w okresie przedwojennym. Poznań-
                      56, Wybrzeże-44, stan wojenny-18 (a wg sporządzonej na wyrost uchwały sejmowej -
                      70). Co o okresie przedwojennym wiedzą na ten temat dzisiejsi maturzyści?
                      Nic. Dosłownie nic, o czym miałam mozność sie niedawno się przekonac w trakcie
                      pewnego spotkania z młodzieżą, które (spotkanie) obecne władze mogłyby uznać
                      za niemal nielegalne. (Taka jest nasza demokracja!) Niech sobie sadzają osobę
                      blisko osiemdziesiątki! Jedna głupota mniej, jedna więcej nie ma już żadnego
                      znaczenia.
                      • Gość: Wesolek Re: Miodowe lata przedwojenne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 01:09
                        Bardzo ciekawe to co piszesz, ale niestety malo prawdziwe.
                        > Jest faktem bezprzecznym, ze starcia
                        > uliczne w czasach PRL z milicją a niekiedy i z wojskiem ,miały wiekszy
                        > wymiar, ale pochłonęły znacznie mniej ofiar niż w okresie przedwojennym
                        Domniemuje, ze zbrodnie z lat 1944-56 traktujesz jako wypadek przy pracy i paredziesiat tysiecy pomordowanych Polakow (pisza roznie od 25 do 80 tysiecy ofiar) to dla Ciebie drobiazg nie wart wspomnienia.
                        > od kul granatowej
                        > policji padło nie mniej niz 600 obywateli polskich
                        Granatowa policja nie mogla strzelac w tym czasie do obywateli polskich bo jeszcze nie istniala. Mogla to byc Policja Polska.
                        > Dla Ciebie - wnioskuję - Polska przedwojenna jawi sie jako
                        > kraj miodem płynący, a Polska powojenna to jeden wielki syf i zbrodnia
                        Owszem. Mojego dziadka Sowieci najpierw pozbawili majatku (a bylo tego ponad 200 hektarow samych pol plus las, stawy i "modrzewiowy dworek" (w rzeczywistosci modrzewiowy spalil sie w 1936 roku i rok pozniej dziadek wybudowal murowany. Zostaly tylko fundamenty, po tym jak sie tam PGR wprowadzil), nastepnie zostal aresztowany i slad po nim zaginal. Brat dziadka zginal w Miednoje, byl oficerem rezerwy i urzednikiem kolejowym. Moj chrzestny przesiedzial 13 lat w wiezieniu za to tylko, ze uwierzyl w komunistyczna "amnestie". Jego mlodszy brat zginal tylko dlatego, ze osmielil sie miec inne zdanie na temat kto jest wlascicielem jego wlasnego roweru. Sowiecki soldat po prostu zdjal z ramienia karabin i go zastrzelil. Starszemu bratu mojego chrzestnego tak bardzo sie nowy ustroj spodobal ze uciekl przed UB az do Francji. Tam wstapil do Legii Cudzoziemskiej i bil komuchow w Azji i Afryce. O innych rzeczach nie bede pisal bo pewnie jest to poza, szanownej Pani zakresem pojeciowym. Poza tym rzeczywiscie fajnie bylo w Peerelu, szczegolnie w latach 1945-56.

Pozdrawiam pania serdecznie.
                        • Gość: joaska Re: Miodowe lata przedwojenne... IP: *.lublin.mm.pl 03.07.07, 10:14
                          Fakt, że niefortunnie określenie "granatowa policja" przeniosłam w lata
                          przedwojenne, a odnosiło sie ono jedynie do czasów okupacji hitlerowskiej.
                          Dziękuję za zwrócenie uwagi. Spodziewałam sie, ze ktos przypomni tu zbrodnie
                          stalinowskie. Ja faktycznie zajęłam sie okresem od 1956 roku do 1989 r.
                          Zbrodnie stalinowskie to temat sam w sobie. Reakcja budziła kontreakcję,
                          mieliśmy w kraju elementy wojny domowej, m.in. blisko Chełma (Wierzchwowiny
                          czy Wierzchwiska) "banda lesna" wymordowała całą wieś z niemowlętami włącznie.
                          A co do ZSRR - w Katyniu Stalin zamordował i członka mojej rodziny, majora WP.
                          Ojciec obóz hitlerowski cudem przeżył. Pozdrawiam JB - kulturalna polemika daje
                          więcej niz wzajemne opluwanie.
        • gabriel Re: "Komuna" na taki pomysł nie wpadła! 03.07.07, 17:50
          joannabarska napisała:

> Nawet w czasach stalinowskich nikt z rządzących nie wpadł na pomysł, aby
          > publicznie przedstawiać fotografie twarzy pracowników polskiej policji
          > politycznej sprzed wojny.A przecież wielu lewicowców ( i nie tylko: vide Cat
          > Mackiewicz!) trafiało do obozu konhcentracyjnego w Berezie Kartuskiej dzięki
          > nim właśnie.W roku 1949 minęło t y l k o 10 lat od końca władzy sanacji! Ta
          > moja uwaga - na marginesie tej zażartej "dyskusji".

Komuniści mieli bowiem zupełnie inny pomysł. Tych którzy jeszcze zostali i mogli
          stanowić jakiekolwiek zagrożenie dla reżimu po prostu wymordowali. Zaczynając
          od procesu 16 -nastu.
          Taka jest różnica pomiędzy totalitaryzmem a demokratycznym państwem prawa, w
          którym to dawni oprawcy którzy gnębili własny naród na polecenie z Moskwy, dziś
          żyją mają się dobrze i pobierają wysokie emeryturki. Również na koszt tych
          samych obywateli, oraz ich dzieci i wnuków.
          I cieszą się że jeszcze mają takich gorących obrońców.
          Szmatławcy.
          • Gość: Leciwy Re: "Komuna" na taki pomysł nie wpadła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 18:09
            Do Pana Wesołka. Pozdrawiam i dziekuje za celne uwagi, niestety ze
            strasznymi "argumentami" martyrologicznymi. Jak sądzę- nie dotrze to
            do "adresatki". Kazdy z nas ma taką 'listę" strat w rodzinie + bieda (pzpr-owcy
            mieli przydzialy i powstala w Polsce kasta ludzi dobrze wypasionych (to nie
            tylko zomowcy); wystarczylo popatrzec jak wychodzili z dawnej ul. 22lipca:
            wypasione byki, urzedasy. A ja pamietam głód, biede. " W morde" jak mowi
            komendant policji na Dworcu Centralnym; "A tam cicho byc"-jak mowi Smolen, w
            morde.
            • Gość: wolak Re: "Komuna" na taki pomysł nie wpadła! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.07, 21:21
              Za kilka lat nie postkomuniści (coś takiego nie istnieje, bo w POlsce nigdy nie
              było komunizmu)ale naprzykład postfaszyści Giertycha zaczną wieszać na drzewach
              Ziobrę oraz IPN, jako mało radykalnych. A jakobin Rokita będzie im ogień pod
              stopami rozpalał, żeby im było ciepło. Oto polska paranoja, inne narody
              wymyślają Nokię, telewizory LCD i plazma, konstruują wspaniałe samochody,a my
              obrzucamy się g... z Bogiem na ustach.
              • Gość: joaska Re: "Komuna" na taki pomysł nie wpadła! IP: *.lublin.mm.pl 03.07.07, 22:38
                Jak wy nudzicie i z prawd oczywistch czyninie cos jakbyscie byli Kolumbami!
                • Gość: Leciwy. Pomysly komuny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 00:05
                  Komuna miala "lepsz" pomysly: morderstwa, wiezienia, bieda nasza-dobre zycie u
                  komuchow. I to z gory sprawia, ze na gruncie moralnosci, komuchy zamykaja sie.
                  Zostaje ostatni, glosny wojownik: "joannabarska". Z analizy jej slownictwa
                  wynika, ze najprawdopodobniej jest po studiach prawniczych lub po
                  ekonomii.Takie absolwentki gadaja lub pisza bardzo duzo; niestety, slownictwo
                  z "poradnika wykladowcy WUML", a moze z "poradnika agitatora". Nie ma u niej
                  wyrazu: Ojczyzna, Polska, patriotyzm. Czy zauwazyliscie pewien
                  charakterystyczny objaw jezykowy: komuchy w radio czy w TV mowia: "ten
                  kraj", "w tym kraju", zamiast : w Polsce, w naszej Ojczyznie itd. Po tym ich
                  mozna poznac.
                  • Gość: aaa Re: Pomysly komuny. IP: *.chello.pl 10.07.07, 01:23
                    no cóż panie Leciwy, wszystko wyjaśniłeś za co dziękujemy. Patriotyczny
                    obowiązek wykonany, możesz spokojnie wracać do oglądania Złotopolskich, "o w
                    mordę"
                  • joannabarska Leciwy o pamięci trzylatka... 10.07.07, 14:21
                    "leciwy" własnie prasa za czasów gen. Jaaruzleskiego krytykowała zwrot "w tym
                    kraju". Nie umiałes jeszcze czytac w owym czasie, czy przegapiłeś to, bawiąc
                    sie w piaskownicy? Obrażasz mnie, ale przywykłam, goszcząc kilka lat na forum,
                    do polemik o niskich lotach. Chcesz "patriotyzmu"? Słuchaj sobie:
                    www.radiomaryja.pl.eu.org/nagrania/
                    • joannabarska Juz dzis fotografowac twarze... 11.07.07, 11:25
                      Proponuję, aby juz dzis (na wszelki wypadek!) fotografowac funkcjonariuszy CBA.
                      Za kilka lat łatwiej będzie przygotowac podobną w wymowie wystawę!
                  • Gość: Leciwy Re: Pomysly komuny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 17:24
                    Fajnie - rozumiem, ze skonczylas WUML. Rozumiem powody pisaniny i juz sie nie
                    dziwie.
                    • joannabarska Smieszy mnie ten "leciwy" 11.07.07, 18:04
                      Oj.leciwy,lewciwy,juz tyle razy pisałam tu, ze kończyłam KUL,iz nawet tuman by
                      zrozumiał (gdyby czytał moje )posty. A na WUML, owszem, dwa razy zaproszono
                      mnie na wykłady związane z prawem (czasem zapraszano tam i bezpartyjnych
                      fachowców) I tyle na dzisiaj z Tobą.
                      • Gość: Leciwy Re: Smieszy mnie JB. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 19:48
                        KUL + Wielgus.
                        • joannabarska leciwy ,czyli nie wiadomo co 11.07.07, 23:19
                          Wiesz,co"leciwy" ? Tyś chyba jeszcze przedszkolakiem. Jak ja studiowalam na
                          KUL-u, to Wielgus chyba chodził (jeśli chodził) w krótkich majteczkach, a
                          Bender na korytarzach KUL-u pętał sie pod nogami. W moich czasach studenckich
                          na KUL-u byli znakomici profesorowie, często naukowcy ze Lwowa, o swiatowej
                          sławie. Co jednak o tym może wiedziec jakieś nie wiadomo co, nawet bojące się
                          zalogować?
                          • gabriel Re: leciwy ,czyli nie wiadomo co 12.07.07, 12:43
                            joannabarska napisała:

> Wiesz,co"leciwy" ? Tyś chyba jeszcze przedszkolakiem. Jak ja studiowalam na
                            > KUL-u, to Wielgus chyba chodził (jeśli chodził) w krótkich majteczkach, a
                            > Bender na korytarzach KUL-u pętał sie pod nogami. W moich czasach studenckich
                            > na KUL-u byli znakomici profesorowie, często naukowcy ze Lwowa, o swiatowej
                            > sławie. Co jednak o tym może wiedziec jakieś nie wiadomo co, nawet bojące się
                            > zalogować?

Ci profesorowie przewracają się teraz w grobach. Widząc z wysokości kogo
                            wyedukowali.
                            • Gość: joaśka Re: leciwy ,czyli nie wiadomo co IP: *.lublin.mm.pl 12.07.07, 14:45
                              Gabriela?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka