microb66 26.06.07, 21:59 Zgadzam się w pełni z Adamem Kalbarczykiem. Powinna zostać utworzona lista wykładowców, którzy mogą się kontaktować z uczniami; tak żeby ich nie wystraszyć kulturą osobistą, wyglądem i kompetencjami. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ratio. Re: UMCS wabi szybszym dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:02 Ale bedziemy mieli wyksztalconych prawnikow i nauczycieli. Szybka droga do wiedzy nie oznacza, ze ta wiedza bedzie dostateczna. Wiem, ze absolwenci liceow, nawet tych tzw. najlepszych.... nic nie umieja. Zapytany student i poproszony o policzenie: 273: 54 kreci sie niespokojnie. "czego Pan szuka"? Odpowiedz: KALKULATORA!!!!!!!!!! To jest wiedza w 21 wieku. Wiem, wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fryc Re: UMCS wabi szybszym dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.07, 16:44 Te komputer, mam rozumieć, że liczysz takie działania w pamięci? W czym kartka + ołówek jest lepsze w XXIw. od kalkulatora? Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: UMCS wabi szybszym dyplomem 27.06.07, 17:54 Czytajmy ze zrozumieniem i dokładnie. W artykule wyraźnie napisano, że tacy studenci-juniorzy przystępowaliby do egzaminów, których wyniki potem, już po zdaniu matury i ewentualnym przyjęciu na dany kierunek, zaliczono by im w normalnych indeksach. Także ich wiedza byłaby kontrolowana w normalny sposób. A liczenie w pamięci to nie jest wiedza, tylko umiejętność. Ja też nie znam na pamięć wszystkich aktów prawnych Unii Europejskiej - ważne, że wiem, gdzie ich szukać i rozumiem, kiedy je czytam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leszeke Re: UMCS wabi szybszym dyplomem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 13:56 shawman napisał: > Czytajmy ze zrozumieniem i dokładnie. > ... Ja też nie znam na > pamięć wszystkich aktów prawnych Unii Europejskiej - ważne, że wiem, gdzie ich > szukać i rozumiem, kiedy je czytam. Gratuluję dobrego samopoczucia: ja znam conajmniej kilka aktów prawnych o których każdy z pięciu zapytanych profesorów mówi, ze rozumie - ale rozumie zupełnie inaczej niż pozostali ... Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: UMCS wabi szybszym dyplomem 28.06.07, 16:49 Unijne są wbrew pozorom bardziej zrozumiałe niż polskie - przynajmniej w II filarze i traktaty. Tylko najlepiej czytać je po angielsku, bo w wersjach polskich zdarzają się niestety błędy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nauczyciel z I LO Re: UMCS wabi szybszym dyplomem IP: 212.182.0.* 28.06.07, 12:51 Smiechu warte! Panie Kalbarczyk, z ta matematyka to niech Pan nie przesadza. Zaden uczen z pana szkoly od dawien dawna nie odniosl zadnych sukcesow w olimpiadzie matematycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja UMCS wabi szybszym dyplomem IP: *.chelm.mm.pl 28.06.07, 17:43 to może by tak zacząć łapanke już w przedszkolu ? Widzę ze co niektórym juz nie tylko sie w głowach poprzewracało.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mattino Ale takie cos jest mozliwe juz od dawna na UWr IP: *.as.kn.pl 02.07.07, 00:39 Witam, mozliwosc uczestniczenia przez uczniow w zajeciach akademickich jest chyba na kazdej uczelni za zgoda dziekana do spraw studenckich. Na koniec semestru otrzymuje sie tez karte egzaminacyjna. Uczestniczylem w takich zajeciach w klasie maturalnej i polecam wszystkim taka mozliwosc z zapoznaniem sie z kierunkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka UMCS wabi szybszym dyplomem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.07, 07:14 Najpierw zmieńcie nazwę Uniwersytetu na Marii Skłodowskiej-Curie. Ja o żadnej Marii Curie-Skłodowskiej nie słyszałam. Odpowiedz Link Zgłoś