totus.tytus Zero odszkodowania! 24.07.07, 15:04 Śmierć to śmierć, ale skoro bałwan nie zatrzymał się widząc blokadę policyjną, to powinien się liczyć z konsekwencjami. Zapłacił najwyższą cenę, ale sam sobie winien. Już się nikt nie dowie, co sobie pomyślał motocyklista, ale jeśli myślał "a co mi tu jakieś psy będą rozkazywać" to się przejechał. Podatek od głupoty, nic więcej. Zero odszkodowań, bo niby za co??? Tylko nabuzowana papuga skrzeczy, bo jej za to płacą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:07 Wiedziałam, że tak będzie. Zastrzelili chłopaka za parę kilo kiełbasy i teraz zamiatają sprawę pod dywan. Ot, lubelska pseudo-policja... Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kura Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:25 Gość portalu: ona napisał(a): > Wiedziałam, że tak będzie. Zastrzelili chłopaka za parę kilo kiełbasy i teraz > zamiatają sprawę pod dywan. Ot, lubelska pseudo-policja... Żenada. Maksymalną żenadą są takie odpowiedzi jak twoja. Jak policjant każe się zatrzymać to psim obowiązkiem każdego jest to zrobić, a jeśli ktoś woli cwaniakować i próbuje zwiewać to niech się liczy z tym, że może dostać kulkę. Proste jak budowa cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Ci rodzice sami sie nad soba powinni zastanowic IP: *.c5425.msk.pl 24.07.07, 15:30 a nie probowac sumienia uciszac wynajmujac adwokata. Tak go pieknie wychowali i jeszcze sportowy motor mu kupili, niech sie chlopak na drogach wyszaleje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Prawo może i policjant miał IP: 80.53.35.* 24.07.07, 15:37 Szkoda tylko,że policjanci CZ od Yamachy nie odróżniają i strzelają na wszelki wypadek seraimi jak na wojnie. Profesjonalizmem to nie pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Jeśli nie zatrzymał się po wezwaniu to policjant IP: *.eranet.pl 24.07.07, 15:50 MIAł OBOWIĄZEK strzelać. Nie mówiąc o próbie najechania. Odpowiedz Link Zgłoś
milet_z_sedesu słuszna decyzja sądu i sprawa zamknięta 24.07.07, 15:54 niech inni bandyci na motorach i samochodach zastanowia się nad swoim postepowaniem. Jeśli potrafią, w co wątpie.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sedes_z_miletu Re: słuszna decyzja sądu i sprawa zamknięta IP: 62.233.214.* 24.07.07, 16:02 milet_z_sedesu napisał: > niech inni bandyci na motorach i samochodach zastanowia się nad swoim > postepowaniem.Jeśli potrafią, w co wątpie.... Jeśli nie potrafią to problem szybko zniknie samoistnie ku zadowoleniu normalnej części społeczeństwa. Nabój 9 mm kosztuje w zależności od sklepu od 80gr do 1 zł a hurtem jeszcze taniej. Brawo POLICJA!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do przygłupów banda mściwych kretynów się odzywa. IP: *.ghnet.pl 24.07.07, 16:41 tą próbę rozjechania to sobie policja sama wymyśliła. każdy kto choć raz jechał na jakimkolwiek motocyklu wie że NIE MA ŻADNEJ MOŻLIWOŚCI PRZEJECHAĆ CZŁOWIEKA NIE ULEGAJĄC PRZY TYM SAMEMU WYPADKOWI. motocyklowi wystarczy niezbyt wielki przemiot (np.kawałek cegły, kawałek bieźnika z auta) cokolwiek by się wywrócić. ciekawe jakim cudem jak chciał uciec postanowił przejechać policjanta??? a pozatym: po pierwsze, otwieranie ognia z broni automatycznej w terenie zabudowanym jest debilizmem. po drugie, motocyklista MINĄŁ policjanta i się oddalał - a ten strzelał ZA NIM w KIERUNKU CYWILNYCH ZABUDOWAŃ. po trzecie, w skutek postrzelenia motocyklista SPOWODOWAŁ WYPADEK Z OSOBĄ POSTRONNĄ (kobieta na rowerze) - dobrze że nie dostała kulką od narwanego gó..arza w mundurze. tak że, proponuję nie szczekać zajadle, mohery i inne przygłupy żądne krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: banda mściwych kretynów się odzywa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:01 > po drugie, motocyklista MINĄŁ policjanta To znaczy ze uciekał przed policją. Sam sobie winien. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu co więcej może napisać jakieś coś z sedesu? IP: *.ghnet.pl 24.07.07, 20:32 hej tam! czy mógłby ktoś spuścić wodę!? trochę kultury, ludzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eSBek R.Grabski eSBek Ryszard Grabski atrakcją Euro 2012 IP: 62.233.214.* 25.07.07, 00:53 ]]] eSBek Ryszard Grabski przykładem sukcesów deeSBekizacji policji W środę(25.07) o godz. 16:30 przed Komendą Główną Policji (ul.Puławska 148/150) odbędzie się pikieta przeciwko brutalności policji. Zapraszamy!! Relacja Iwony: „Kiedy weszliśmy do budynku komendy, pan Tracz popchnął mnie na ścianę i uderzył z całej siły w twarz otwarta dłonią. Zrobiło mi się ciemno przed oczami i oparłam się o druga ścianę. Wtedy funkcjonariusz Tracz zaczął krzyczeć i mnie wyzywać. Używał bardzo wulgarnych słów, m.in. „Ty ku..! Ty szmato! Ty wszarzu!”. Po każdym obraźliwym epitecie padał cios w twarz. Byłam oszołomiona i przerażona. Pan Tracz cały się trząsł, był blady i zachowywał się bardzo agresywnie. Wyglądał jakby był miał napad szału lub jakby był po spożyciu jakiegoś narkotyku. W tym momencie z pokoju obok wyszedł policjant odbywający wówczas dyżur na komisariacie. Ucieszyłam się gdyż myślałam, że powstrzyma dalsze bicie mnie. Funkcjonariusz jednak oparł się o ścianę i bez słowa patrzył na to jak Pan Tracz mnie tłucze. Nic nie mówiłam, stałam zakuta w kajdanki i oparta o ścianę, kiedy spadały na mnie kolejne ciosy. Funkcjonariusz Tracz powiedział: „Jeszcze Ci załatwię prysznic ty ku.., wleją Ci zimną wodę do pizdy!” po czym kolejny raz mnie uderzył. Ciosy były bardzo bolesne. Było ich około dziesięciu i padały dopóty, dopóki nie przestałam podnosić oczu na agresora. Następnie został przyprowadzony mój chłopak Mariusz - miał opuchniętą twarz. Potem pan Tracz zaprowadził mnie na do pokoju, gdzie zaczął mnie przeszukiwać. Bardzo mocno złapał mnie za piersi i powiedział „Cycki to nawet masz”. Czułam się poniżona i bezsilna, bałam się odezwać, robiłam wszystko co mówił. Następnie zostałam przeprowadzona do pokoju, gdzie już razem z współzatrzymanymi czekaliśmy na ukończenie czynności policyjnych. Pan Tracz zaproponował ugodę polegającą na tym, że przeprosimy funkcjonariuszy i otrzymamy po 100 zł mandatu, a w zamian zostaniemy zwolnieni do domu. W obecności kilku funkcjonariuszy przeprosiliśmy pana Tracza, który uznając przeprosiny za satysfakcjonujące zwolnił nas. Udaliśmy się na obdukcje.” pl.indymedia.org/pl/2007/07/30744.shtml miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4338334.html Działacze KWK pobici przez policje KWK - Komitet Wolny Kaukaz W najbliższy wtorek (24.07) o godz. 15.00 pod komisariatem policji w którym zostali pobici działacze KWK w Krasnymstawie (ul. Okrzei 11) odbędzie sie pikieta przeciwko brutalności policji. pl.indymedia.org/pl/2007/07/30643.shtml > > > > 13 posterunek Kraków Siemiradzkiego 24 < < < < Kolejne zatrzymania w krakowskiej drogówce . W poniedziałek 16 . 07 . 2007 r. zatrzymano sierżanta Leszka B . oraz sierżanta Grzegorza K. We wtorek 17. 07 . 2007 r. zatrzymano sierżanta Sławomira S. Zatrzymania prawdopodobnie związane są z aferą łowców blach . Kto z PiS-u kryje eSBeka ? eSBek Ryszard Grabski img338.imageshack.us/img338/9628/esbekryszardgrabskikb4.jpg pl.indymedia.org/pl/2007/07/30631.shtml Z pijanego gangu : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z pijanego gangu eSBek Ryszard Grabski atrakcją Euro 2012 IP: 62.233.214.* 25.07.07, 00:53 ]]]] eSBek Ryszard Grabski przykładem sukcesów deeSBekizacji policji W środę(25.07) o godz. 16:30 przed Komendą Główną Policji (ul.Puławska 148/150) odbędzie się pikieta przeciwko brutalności policji. Zapraszamy!! Relacja Iwony: „Kiedy weszliśmy do budynku komendy, pan Tracz popchnął mnie na ścianę i uderzył z całej siły w twarz otwarta dłonią. Zrobiło mi się ciemno przed oczami i oparłam się o druga ścianę. Wtedy funkcjonariusz Tracz zaczął krzyczeć i mnie wyzywać. Używał bardzo wulgarnych słów, m.in. „Ty ku..! Ty szmato! Ty wszarzu!”. Po każdym obraźliwym epitecie padał cios w twarz. Byłam oszołomiona i przerażona. Pan Tracz cały się trząsł, był blady i zachowywał się bardzo agresywnie. Wyglądał jakby był miał napad szału lub jakby był po spożyciu jakiegoś narkotyku. W tym momencie z pokoju obok wyszedł policjant odbywający wówczas dyżur na komisariacie. Ucieszyłam się gdyż myślałam, że powstrzyma dalsze bicie mnie. Funkcjonariusz jednak oparł się o ścianę i bez słowa patrzył na to jak Pan Tracz mnie tłucze. Nic nie mówiłam, stałam zakuta w kajdanki i oparta o ścianę, kiedy spadały na mnie kolejne ciosy. Funkcjonariusz Tracz powiedział: „Jeszcze Ci załatwię prysznic ty ku.., wleją Ci zimną wodę do pizdy!” po czym kolejny raz mnie uderzył. Ciosy były bardzo bolesne. Było ich około dziesięciu i padały dopóty, dopóki nie przestałam podnosić oczu na agresora. Następnie został przyprowadzony mój chłopak Mariusz - miał opuchniętą twarz. Potem pan Tracz zaprowadził mnie na do pokoju, gdzie zaczął mnie przeszukiwać. Bardzo mocno złapał mnie za piersi i powiedział „Cycki to nawet masz”. Czułam się poniżona i bezsilna, bałam się odezwać, robiłam wszystko co mówił. Następnie zostałam przeprowadzona do pokoju, gdzie już razem z współzatrzymanymi czekaliśmy na ukończenie czynności policyjnych. Pan Tracz zaproponował ugodę polegającą na tym, że przeprosimy funkcjonariuszy i otrzymamy po 100 zł mandatu, a w zamian zostaniemy zwolnieni do domu. W obecności kilku funkcjonariuszy przeprosiliśmy pana Tracza, który uznając przeprosiny za satysfakcjonujące zwolnił nas. Udaliśmy się na obdukcje.” pl.indymedia.org/pl/2007/07/30744.shtml miasta.gazeta.pl/krakow/1,35798,4338334.html Działacze KWK pobici przez policje KWK - Komitet Wolny Kaukaz W najbliższy wtorek (24.07) o godz. 15.00 pod komisariatem policji w którym zostali pobici działacze KWK w Krasnymstawie (ul. Okrzei 11) odbędzie sie pikieta przeciwko brutalności policji. pl.indymedia.org/pl/2007/07/30643.shtml > > > > 13 posterunek Kraków Siemiradzkiego 24 < < < < Kolejne zatrzymania w krakowskiej drogówce . W poniedziałek 16 . 07 . 2007 r. zatrzymano sierżanta Leszka B . oraz sierżanta Grzegorza K. We wtorek 17. 07 . 2007 r. zatrzymano sierżanta Sławomira S. Zatrzymania prawdopodobnie związane są z aferą łowców blach . Kto z PiS-u kryje eSBeka ? eSBek Ryszard Grabski img338.imageshack.us/img338/9628/esbekryszardgrabskikb4.jpg pl.indymedia.org/pl/2007/07/30631.shtml Z pijanego gangu : www.policyjnyserwisinformacyjny.fora.pl/viewforum.php?f=3 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Nie wiem czy warto zabijać człowieka tylko.. IP: *.jmdi.pl 24.07.07, 17:04 dlatego że okradł bank. Czy te głupie 15 tys. złotych jest tego warte? Bo jeśli liczyć na sucho to nie. Rozumiem jak by policjant był zagrożony...ale nie był w nawet najmniejszym stopinu. Ten kowboj pozbawił kogoś zycia i powinien siedzieć w więzieniu. Chciałbym doczekać chwili w której odbierze się im broń ostrą. Mają aż nadto środków do ochrony własnej i obezwładniania. Widziałem kiedyś taką scenę że facet wpadł w szał i uderzył na policjanta, i pewnie jak by tamten go zastrzelił skończyło by się tak samo , a gość był zwykłym człowiekiem któremu puściły nerwy bo coś go widać spotkało... Tak to zwykle wygląda ,a nie gangster z automatem strzelający do policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: Nie wiem czy warto zabijać człowieka tylko.. IP: *.acn.waw.pl 24.07.07, 19:24 Tylko ze policjant właśnie strzelał do gangstera który uciekał po dokonaniu napadu na bank. Przypadek sprawił ze trafił nie gangstera tylko biednego głupka który uciekał gliniarzom bo nie miał prawka. Policjant miał prawo czuć sie zagrożony i miał prawo użyć broni. To ze zabił nie jest jego winą. Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: banda mściwych kretynów się odzywa. 24.07.07, 17:12 Niestety, ale bandy kretynów wsiadają na motocykle (na szczęście nie wszyscy motocykliści do nich się zaliczają)i nie bez powodu przylgnęła do nich ksywka "dawcy" a policja ma obowiązek eliminować ich z dróg, bo są poważnym zagrożeniem dla normalnych użytkowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwir "policja ma obowiazek eliminowac ich z drog".. IP: *.demon.co.uk 24.07.07, 17:32 Bez komentarza do komentarza idioty wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: "policja ma obowiazek eliminowac ich z drog". 24.07.07, 17:50 Gość portalu: cwir napisał(a): > Bez komentarza do komentarza idioty wyzej Ciekaw jestem czy taka samo będziesz uważał kiedy bezmózgi motocyklista skrzywdzi Ciebie lub kogoś z twojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: "policja ma obowiazek eliminowac ich z drog". IP: *.acn.waw.pl 24.07.07, 19:30 Jak narazie to znacznie częściej kierowcy krzywdzą motocyklistów niż motocykliści innych uczestników ruchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: banda mściwych kretynów się odzywa. IP: 195.117.255.* 24.07.07, 17:16 No ale to był idiota na motorze. Normalny motocyklista zatrzymuje się na wezwanie Policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzybum Re: banda mściwych kretynów się odzywa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:09 Popieram w 100%. Niestety w Polsce nie można jeździć na motocyklu, ponieważ od razu banda kocich zwisów postanowi zajechać Ci drogę samochodem i wyrazić tak swoją, zazdrość spowodowaną tym, że oni muszą stać w korku i nie mogą jechać szybko. Piszę to jako kierowca samochodu nie jeżdżący na motorze, jednak widzący co się dzieje na polskich ulicach. A co do wypowiedzi jednej z osób powyżej, odnośnie rodziców, którzy "pięknie tego syna wychowali ... i jeszcze mu motor sportowy kupili" - to już nawet ręce opadają ... To zazdrość, zawiść czy czysta głupota ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: banda mściwych kretynów się odzywa. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:21 masz 100%^ racji "Gościu" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenio Re: banda mściwych kretynów się odzywa. IP: *.acn.waw.pl 24.07.07, 19:41 > tą próbę rozjechania to sobie policja sama wymyśliła. > > każdy kto choć raz jechał na jakimkolwiek motocyklu wie że NIE MA ŻADNEJ > MOŻLIWOŚCI PRZEJECHAĆ CZŁOWIEKA NIE ULEGAJĄC PRZY TYM SAMEMU WYPADKOWI. Czy wiedział o tym policjant ? czy wiedział o tym "motocyklista" bez prawka ? Policjantowi wydawało sie strzelał do groźnego bandyty który uciekał po napadzie na bank. Strzelanie do bandytów nie jest debilizmem. Debilizmem jest natomiast uciekanie przed policja. I za ten debilizm motocyklista zapłacił życiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gościa Re: banda mściwych kretynów się odzywa. IP: *.bsk.vectranet.pl 24.07.07, 23:11 sam jesteś kretynem i moherem a w dodatku sam jeździsz na jednośladzie przygłupi dawco nerek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXXX Re: słuszna decyzja sądu i sprawa zamknięta IP: 83.238.44.* 24.07.07, 20:01 Aleś ty inteligentny!!! Właśnie na poziomie mohera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Jeśli nie zatrzymał się po wezwaniu to co??? IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.07.07, 15:58 Czy mozesz mi podac jakie to prawa, czy przepisy narzucaja w Polsce policjantom OBOWIAZEK strzelania gdy ktos sie nie zatrzyma? Prosze o konkrety... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łabędż Re: Jeśli nie zatrzymał się po wezwaniu to co??? IP: 62.233.214.* 24.07.07, 16:09 Odpowiadasz na : Gość portalu: Kacze Bajdy napisał(a): > Czy mozesz mi podac jakie to prawa, czy przepisy narzucaja w Polsce policjantom > > OBOWIAZEK Konkrety?: poza prawem i przepisami oczywiście zdrowy rozsądek i potrzeba społeczna. Wątpię, zebyś zrozumiał o co chodzi, bo w Twoim przypadku rozmowa o rozsądku, potrzebie i prawie to strata czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: I oto kolejny "homo soviticus" na forum "GW"! IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.07.07, 16:14 "Potrzeba spoleczna"? Tak szanowny "labedziu" uzasadniali wszelkie swinstwa prokuratorzy radzieccy za czasow stalinowskich. Widze, ze twoj styl myslenia i "uzasadniania" niewiele od nich odbiega! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łabędż Re: I oto kolejny "homo soviticus" na forum "GW"! IP: 62.233.214.* 24.07.07, 16:28 A ja natomiast widzę,że jesteś zwolennikiem dalszego rozwijania się patologii, chamstwa i wszechobecnego bandytyzmu. Jesteś zwolennikiem anarchii i lekceważenia wszelkich norm prawnych, utworzonych dla porządku i bezpieczeństwa normalnych ludzi. Powinieneś być następną jednostką do eliminacji, bo utrudniasz doprowadzenie tego Państwa do normalności i oczyszczanie Go z jednostek niepożądanych i szkodliwych, które za takie unano by w każdym społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ptaszka anarchia to strzelanie z broni automatycznej IP: *.ghnet.pl 24.07.07, 16:44 w pobliżu cywilnych zabudowań i osób postronnych. żadna rozsądna policja tego nie robi (poza głupimi amerykańskimi filmami akcji) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: I oto kolejny "homo soviticus" na forum "GW"! IP: 80.50.233.* 24.07.07, 16:46 Art. 43. 1. Jeżeli środki przymusu bezpośredniego wymienione w art. 42 ust. 1 okazały się niewystarczające lub ich użycie ze względu na okoliczności zdarzenia nie jest możliwe, żołnierze Żandarmerii Wojskowej mają prawo użycia broni palnej: 1) w celu odparcia bezpośredniego zamachu na życie, zdrowie lub wolność żołnierza Żandarmerii Wojskowej lub innej osoby albo w celu przeciwdziałania czynnościom zmierzającym bezpośrednio do takiego zamachu, 2) przeciwko osobie, która nie zastosowała się do wezwania do natychmiastowego porzucenia broni, materiałów wybuchowych lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie może zagrozić życiu lub zdrowiu żołnierza Żandarmerii Wojskowej albo innej osoby, 3) przeciwko osobie, która usiłuje bezprawnie przemocą odebrać broń palną żołnierzowi Żandarmerii Wojskowej albo innemu funkcjonariuszowi publicznemu uprawnionemu do posiadania broni palnej, 4) w celu odparcia bezpośredniego gwałtownego i niebezpiecznego zamachu na obiekty i urządzenia wojskowe albo inne obiekty i urządzenia ważne dla bezpieczeństwa lub obronności państwa, 5) w celu odparcia zamachu na mienie, stwarzającego jednocześnie bezpośrednie zagrożenie dla życia lub zdrowia człowieka, 6) w bezpośrednim pościgu za osobą, wobec której użycie broni palnej jest dopuszczalne w przypadkach określonych w pkt 1-3 lub 5, albo za osobą, wobec której istnieje uzasadnione podejrzenie popełnienia zamachu terrorystycznego, zabójstwa, umyślnego uszczerbku na zdrowiu, umyślnego sprowadzenia zdarzenia zagrażającego życiu lub zdrowiu wielu osób, pozbawienia człowieka wolności, zgwałcenia, wzięcia zakładnika, rozboju, kradzieży rozbójniczej albo wymuszenia rozbójniczego, 7) w celu ujęcia osoby, o której mowa w pkt 6, jeżeli schroniła się ona w miejscu trudno dostępnym, a z okoliczności zdarzenia wynika, że może użyć broni palnej, materiałów wybuchowych lub innego niebezpiecznego narzędzia, którego użycie może zagrozić życiu lub zdrowiu człowieka, 8) w celu odparcia bezpośredniego i gwałtownego zamachu na konwój ochraniający osoby, dokumenty zawierające wiadomości stanowiące tajemnicę państwową albo środki pieniężne lub inne przedmioty wartościowe, 9) w celu ujęcia lub udaremnienia ucieczki osoby zatrzymanej, tymczasowo aresztowanej lub odbywającej karę pozbawienia wolności, jeżeli: a) ucieczka osoby pozbawionej wolności stwarza zagrożenie dla życia lub zdrowia ludzkiego, b) istnieje uzasadnione podejrzenie, że osoba pozbawiona wolności może użyć broni palnej, materiałów wybuchowych lub innego niebezpiecznego narzędzia, c) pozbawienie wolności nastąpiło w związku z podejrzeniem lub stwierdzeniem popełnienia przestępstwa, o którym mowa w pkt 6. 2. Żołnierz Żandarmerii Wojskowej, który podjął decyzję o użyciu broni palnej, powinien postępować ze szczególną rozwagą, traktując broń jako ostateczny środek działania. 3. Użycie broni palnej powinno następować w sposób wyrządzający możliwie najmniejszą szkodę osobie, przeciwko której ją użyto, i nie powinno zmierzać do pozbawienia jej życia, a także narażać na niebezpieczeństwo utraty życia lub zdrowia inne osoby. 4. Rada Ministrów określi, w drodze rozporządzenia, warunki i sposób postępowania przy użyciu broni palnej przez żołnierzy Żandarmerii Wojskowej przy wykonywaniu zadań, o których mowa w art. 4 ust. 1. Rozporządzenie to ustali w szczególności postępowanie żołnierzy Żandarmerii Wojskowej związane z użyciem broni palnej oraz sposób dokumentowania jej użycia. Takie same prawa dotycza policjantow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka Re: Jeśli nie zatrzymał się po wezwaniu to co??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:29 Po piewrsze były strzały ostrzegawcze. Tylko debilowi to nie wystarczy. Po drugie. A gdyby to byli prawdziwi bandyci i policjanci by pozwolili im uciec, to wszyscy by się od razu piekli, ze co oni tak dlugo dumali "strzelać, nie strzelać" zamiast wziąć się do dzialania... I tak zle i tak niedobrze.... Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Jeśli nie zatrzymał się po wezwaniu to co??? 24.07.07, 17:53 Gość portalu: Kacze Bajdy napisał(a): > Czy mozesz mi podac jakie to prawa, czy przepisy narzucaja w Polsce policjantom > > OBOWIAZEK strzelania gdy ktos sie nie zatrzyma? Prosze o konkrety... Policja nie ma obowiązku strzelania, ale ma prawo i ten policjant z tego prawa skorzystał, bo motocyklista miał obowiązek zatrzymać się a tego nie zrobił. Proste jak budowa cepa. Odpowiedz Link Zgłoś
kroochy Re: Jeśli nie zatrzymał się po wezwaniu to co??? 24.07.07, 19:40 Gość portalu: Kacze Bajdy napisał(a): > Czy mozesz mi podac jakie to prawa, czy przepisy narzucaja w Polsce policjantom > > OBOWIAZEK strzelania gdy ktos sie nie zatrzyma? Prosze o konkrety ustawa o policji, przepisy o srodkach przymusu bezposredniego wlacznie z uzyciem broni palnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośka "strzelają na wszelki wypadek"?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:19 Zapomnaiełeś o strzałach ostrzegawczych?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: Prawo może i policjant miał IP: 83.238.44.* 24.07.07, 19:57 Nie pomyślałeś, że mogli jeszcze o tym nie wiedzieć?? Poza tym jak koleś zamiast się zatrzymać chciał go przejechać... Sam sobie odpowiec czy zwracał byś uwagę czy to Yamaha czy cz... Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Zero odszkodowania! 24.07.07, 15:32 Gość portalu: Kura napisał(a): > Gość portalu: ona napisał(a): > > Wiedziałam, że tak będzie. Zastrzelili chłopaka za parę kilo kiełbasy i t > eraz > > zamiatają sprawę pod dywan. Ot, lubelska pseudo-policja... Żenada. > > Maksymalną żenadą są takie odpowiedzi jak twoja. Jak policjant każe się > zatrzymać to psim obowiązkiem każdego jest to zrobić, a jeśli ktoś woli > cwaniakować i próbuje zwiewać to niech się liczy z tym, że może dostać kulkę. ***************************************** Mamy tylko słowo policjanta. Każdy policjant może się bronić, że ktoś uciekał. Prokuratura sprawę umorzyła, a w takim wypadku nie wygląda to najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zero odszkodowania! 24.07.07, 15:35 Gość portalu: Kura napisał(a): > Gość portalu: ona napisał(a): > > Wiedziałam, że tak będzie. Zastrzelili chłopaka za parę kilo kiełbasy i t > eraz > > zamiatają sprawę pod dywan. Ot, lubelska pseudo-policja... Żenada. > > Maksymalną żenadą są takie odpowiedzi jak twoja. Jak policjant każe się > zatrzymać to psim obowiązkiem każdego jest to zrobić, a jeśli ktoś woli > cwaniakować i próbuje zwiewać to niech się liczy z tym, że może dostać kulkę. > Proste jak budowa cepa. W normalnym panstwie prawa w takiej sytuacji policja zarzadza poscig a nie strzela tylko dlatego, ze ktos sie nie zatrzymal. Policjanci wiedzieli, ze bandyci uciekli zupelnie innym motocyklem, poprstu glaby nagladali sie amerykanskich filmw i zyja nimi, podobnie jak ci ktorzy wypwiadaja sie w takim tonie jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p Re: Zero odszkodowania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:03 Co ty wiesz o pościgach! Jeśli pajac nie zatrzymał się na polecenie i próbował rozjechać Policjanta a była uzasadnione podejrzenie że motocyklista popełnił jedne z najpoważniejszych przestępst to Policjant miał prawo strzelać. A co do różnicy pomiędzy CZ a Yamahą jestem ciekaw czy w ułamku sekundy i niesamowitym stresie ty byś motor od samochodu rozróżnił w takiej sytuacji !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zero odszkodowania! 24.07.07, 16:09 Gość portalu: p napisał(a): > Co ty wiesz o pościgach! Jeśli pajac nie zatrzymał się na polecenie i próbował > rozjechać Policjanta a była uzasadnione podejrzenie że motocyklista popełnił > jedne z najpoważniejszych przestępst to Policjant miał prawo strzelać. A co do > różnicy pomiędzy CZ a Yamahą jestem ciekaw czy w ułamku sekundy i niesamowitym > stresie ty byś motor od samochodu rozróżnił w takiej sytuacji !!!!! Przeczytaj jeszcze raz artykul, wyraznie jest w nim napisane, ze policjanci wiedzieli, ze zlodzieje uciekli na starej CZ, albo policjant jest glupi i nie zna marek motcykli, albo z toba cos nie tak i myslisz, ze jestes sasiadem Rambo...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zero odszkodowania! IP: 85.219.142.* 24.07.07, 16:26 > Przeczytaj jeszcze raz artykul, wyraznie jest w nim napisane, ze policjanci > wiedzieli, ze zlodzieje uciekli na starej CZ, Napisz mi prosze w ktorym miejscu, w tym artykule pada stwierdzenie, ze policjanci znali w chwili oddania strzałów markę motocykla? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Zero odszkodowania! 24.07.07, 19:34 Gość portalu: gosc napisał(a): > > Przeczytaj jeszcze raz artykul, wyraznie jest w nim napisane, ze policjan > ci > > wiedzieli, ze zlodzieje uciekli na starej CZ, > > Napisz mi prosze w ktorym miejscu, w tym artykule pada stwierdzenie, ze > policjanci znali w chwili oddania strzałów markę motocykla? W zadnym miejscu, ale logiczne jest, ze Policjanci maja radio przez ktore przekazuja miedzy soba infoermacje, jezeli strzelajacy plicjant nie dostal takich informacji, tym bardziej nie mial przwa strzelac, zwlaszcza, ze swiadkowie podaja zupelnie inny bieg wydazen niz policja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: Zero odszkodowania! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:50 No to po co w takim razie ciągają po sądach milicjantów z Wujka czy Lubina? Pewnie dlatego, że niesłuszni politycznie. A jak za kilka (kilkanaście) lat ktoś wymyśli, że ten z Chodla też był niesłuszny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Durna reakcja policajow i niepotrzebna smierc! IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.07.07, 15:55 Cos podobnego nie zdarza sie nawet w krajach gdzie policja czesciej wyciaga bron nizli w Polsce (np. w USA)... Przez kilka ostatnich lat NIGDY nie slyszalem by amerykanska policja (czy ludzie szeryfa) strzelali do kogos za sam fakt NIEZATRZYMANIA sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: notakto tak Re: Durna reakcja policajow i niepotrzebna smierc IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 24.07.07, 16:11 Brawo sad. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Durna reakcja policajow i niepotrzebna smierc IP: 85.219.142.* 24.07.07, 16:28 > Przez kilka ostatnich lat NIGDY nie > slyszalem by amerykanska policja (czy ludzie szeryfa) strzelali do kogos > za sam fakt NIEZATRZYMANIA sie!!! Strzelal raczej za sam fakt próby rozjechania go... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Durna reakcja policajow i niepotrzebna smierc IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:31 Oczywiście wierzysz policjantowi na słowo. Bo przecież on nie ma powodu kłamać, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ściema policji gó.. prawda. motorem nie da się człowieka IP: *.ghnet.pl 24.07.07, 16:48 przejechać nie ulegając przy tym samemu wypadkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peter Re: gó.. prawda. motorem nie da się człowieka IP: 195.117.255.* 24.07.07, 17:23 Jest to oczywiste dla normalnych motocyklistów ale nie dla debili na motorach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: gó.. prawda. motorem nie da się człowieka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:39 ani nie dla głąbów w mundurach Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Durna reakcja policajow i niepotrzebna smierc 24.07.07, 17:55 Gość portalu: Kacze Bajdy napisał(a): > Cos podobnego nie zdarza sie nawet w krajach gdzie policja czesciej wyciaga > bron nizli w Polsce (np. w USA)... Przez kilka ostatnich lat NIGDY nie > slyszalem by amerykanska policja (czy ludzie szeryfa) strzelali do kogos > za sam fakt NIEZATRZYMANIA sie!!! To widocznie coś z twoim słuchem nie tak, bo w USA takie strzelaniny są na porządku dziennym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Durna reakcja policajow i niepotrzebna smierc IP: *.instalnet.pl 29.07.07, 18:56 Jeszcze daleko nam do skuteczności Policji z USA. Jeśli było by to tam sprawa nie trafiła by nawet do sądu. Tam nawet sięgnięcie po dokumenty musi nastąpić za zgodą policjanta- bo inaczej każdy ruch może być uznany za niebezpieczny i policjant może sięgnąć po broń. A u nas prawie można napluć mu w twarz i będzie to dla niego tzw. "ryzyko zawodowe". Brawo policjant, brawo sąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uju Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:07 > Proste jak budowa cepa. nie do końca, to był popis kretyństwa i nieudolności. M.in. ranna została bogu ducha winna kobieta na rowerze. I to wszystko dlatego że łapali jakiegoś złodziejaszka? Bez sensu, ale tak jest często w tym resorcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czosnek Co by było gdyby... IP: 217.96.15.* 24.07.07, 16:24 Ble, ble, ble. Paplacie bez sensu. Gdyby okazało się, że na motorze jechał prawdziwy rabuś, policjant nie wyciągnął by broni, wszyscy szczekaliby jaka ta policja jest beznadziejna. No dobra, to jest co by było gdyby... Teraz fakty. Policjant stojący na blokadzie, który widzi nadjeżdżający motor i motocyklistę nie reagującego na nakaz zatrzymania się, nie ocenia marki pojazdu, tylko podejmuje działania. I tak też zrobił. Może teraz wysuniecie argument, że motocyklista nie miał prawa słyszeć strzałów ostrzegawczych, bo miał kask na głowie, co? Współczuję rodzinie tego dzieciaka. Płacą ciężką cenę za głupotę swoją i swojego dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:28 To Ty się zastanów nad swoja wypowiedzią szeryfie. On się nie "cwaniakował" tylko pewnie się bał. Kierowcę tego autokaru we Francji tez należałoby zastrzelić? Przecież złamał prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
kroochy Re: Zero odszkodowania! 24.07.07, 19:47 Gość portalu: ona napisał(a): > To Ty się zastanów nad swoja wypowiedzią szeryfie. On się nie "cwaniakował" > tylko pewnie się bał. Kierowcę tego autokaru we Francji tez należałoby > zastrzelić? Przecież złamał prawo. co ma jedno do drugiego? ten z Francji sam sie ukarał.... co do goscia na motorze, to sa tylko domniemania czy sie bal czy cwaniakowal. faktem jest, ze nie zatrzymal sie kiedy zatrzymac sie powinien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk skąd wiesz że to prawda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 17:05 fakt to to że zginął niewinny człowiek - reszta opiera się wyłącznie na zeznaniach policjantów i ekspertyzach ich kolegów Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: skąd wiesz że to prawda 24.07.07, 23:49 > fakt to to że zginął niewinny człowiek - reszta opiera się wyłącznie na > zeznaniach policjantów i ekspertyzach ich kolegów No własnie sa zeznania policjantów, postronnych swiadków, ekspertyzy z jednej strony a z drugiej nie ma nic. Na jakiej podstawie miał bym wątpić ze to prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek polcjantom sie w glowach pomieszalo IP: *.ists.pl 24.07.07, 18:42 moze twoim psim obowiazkiem jest sie psom klaniac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 19:07 no tak, tylko tyle kurzy móżdżek mógł wymyśleć - po..iec Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wku..ony niech strzelają do motocyklistów i do... IP: *.adsl.inetia.pl 24.07.07, 19:40 SAMYCH SIEBIE PSYCHOLE ..E SKU..SYNY a sądy w ich obronie niech mówią że już dawno powinni siedzieć w psychiatrykach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fpitt Re: Zero odszkodowania! do Kury. IP: *.telprojekt.pl 25.07.07, 05:56 "...Proste jak budowa cepa." Dobre porownanie, akurat dla ciebie. Jak przejdziesz przez jezdnie na czerwonym swietle, to kazdy glina moze cie rozwalic. Bedzie jadnego durnia mniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 08:43 Prosty to ty jesteś jak ten cep!!!!!To wkrótce, będą policjanci chodzić z bronią i strzelać, bo coś przypuszczalnie sobie im się ubzdura w tych łbach!!!! Żeby i ciebie cepie z kimś nie pomylili, zobaczymy jak bys wtedy gadał!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:46 Tylko kiedy ciebie ograbią i policjant nie użyje broni by ich zatrzymać to nie krzycz że policja to bałwani i imbecyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Zero odszkodowania! IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:32 Oczywiście wierzysz policjantowi na słowo. Bo przecież on nie ma powodu kłamać, prawda? A poza tym od kiedy to za kradzież przysługuje kara śmierci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Normalny Policyjni bandyci jutro będą strzelać do dzieci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:53 Nieprofesjonalizm sędziowski w patologicznej formie. Uzasadnienie profesjonalnego wyroku. Nie intencje ,nie domniemania lecz rzeczywisty skutek musi być to osądzony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jesionek Miał się zatrzymać.Tylko tyle.Ale był mądrzejszy IP: 89.174.61.* 24.07.07, 18:00 W ułamku sekundy policjant musi podjąć decyzję. Ja na jego miejscu pewnie bym nie strzelał - i popełniłbym błąd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaprale_to_zupaki Re: Zero odszkodowania! IP: *.netcologne.de 24.07.07, 20:40 Głupia ci.., więcej powinni odstrzelić. Mozę kiedyś zrozumieją wiejskie zakapiory. Policjant nie stoi by se postać, tylko wykonuje ważne zadanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skrzypce Re: Dać 110 000 zł odszkodowania rodzinie IP: 62.233.214.* 24.07.07, 15:46 Ta biedna rodzina, którą dotknął tak dotkliwy cios w postaci śmierci osoby bliskiej powinna podobnie jak rodziny pielgrzymów otrzymać odszkodowanie w podobnej wysokości. Prawo w Państwie Prawa I Sprawiedliwości musi być równe dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
epime Re: Dać ci siana??? 25.07.07, 13:42 Nie rozpoczynaj trollowania! Moim zdaniem wyrok sadu jest słuszny. Kiedy młodzi "obywatele" przestaną respektować prawo zaczniesz się bać. Teraz może jesczcze ubolewasz nad skutkami permisywnego wychowania w tej biednej i poszkodowanej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Zero odszkodowania! 24.07.07, 16:09 > Zero odszkodowania! Oczywiscie! Odszkodowania sa dla pielgrzymow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xs Re: Zero odszkodowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:16 z policją w sądzie nie wygrasz :)) takie ku.. państwo niestety i takie ku.. ..e sądy ;] w stanach troche inaczej sie do odbywa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ts Re: Zero odszkodowania! IP: *.range86-145.btcentralplus.com 24.07.07, 16:17 To ze sie nie zatrzymal do kontroli i ze byly strzaly ostrzegawcze to zdanie policji.Nikt z nas nie wie jak bylo naprawde ,ale jak wielokrotnie spotkalem sie z tym ze policja klamie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ghostrider Re: Zero odszkodowania! IP: *.wro.vectranet.pl 24.07.07, 17:55 Pjie_rydolisz synuś dupoty ze głowa boli, mam nadzieje że kiedyś sam sie znajdziesz w takiej sytuacji, twoja stara bedzie do domu z wózkiem i dzieciakiem w srodku napierać 40 km/h a za rogiem lumpy z podobnym wózkiem obrobią stragan z marchewką...i co, jej tez kukle powinni dac conie...bo sie śpieszyła do domu bo dzieciak morde darł a patrol przyuważuł wózek...yebnij sie pan włeb !!!! Takie pierdzielenie że celował w koło..jak ktos był na szkoleniu czy w wojsku, ma celoność i dobre OKO to i wróbla w locie zdejmie...a nie gościa na motorze...w kręgosłup, wątrobę i żołądek, widocznie posterunkowy chucherko chwycił pukawke i go poniosło, nie utrzymał zwieracza...co to za kraj że papudrokom daje sie takie uprawnienia... Wiem wiem, wyżywam sie tu ale odszkodowanie to twoja stara powinna dostać za brak asekuracji podczas porodu kiedy ci na głowe usiadła...:) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeyk Re: Zero odszkodowania! 24.07.07, 21:06 Co za brednie, aż szkoda słuchać. Ty chyba nigdy broni na oczy nie widziałeś. Wróbla w locie zdejmie??! Z czego, z pistoletu maszynowego (zapewne Glauberyt)? Weź ty się zastanów nad tym jaką to ma celność, zwłaszcza kiedy strzelasz do poruszającego się szybko celu. Przecież to ma króciutką lufę (185 mm) i strzela z naboju pistoletowego (Parabellum), czego się spodziewasz, rozrzutu mniejszego niż w karabinach wyborowych? Po prostu się kompromitujesz takimi tekstami... Policjant dobrze zrobił, strzelał, a motocyklista miał pecha na własne życzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 jeszcze powinni go nagrodzić bo ten pirat mógł 24.07.07, 15:05 pozabijać ludzi, np. dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
egipcjanin.shinue Re: jeszcze powinni go nagrodzić bo ten pirat móg 24.07.07, 15:34 bergman1 napisał: > pozabijać ludzi, np. dzieci. Jesteś żałosnym debilem, mówił ci to ktoś ostatnio ?? Pasjonat motocykli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andru Re: jeszcze powinni go nagrodzić bo ten pirat móg IP: 80.51.196.* 26.07.07, 04:46 A Ty jesteś pajacem. Motocykl wymaga dojrzałości, ktoś kto brawurową jazdą ryzykuje życie swoje, ryzykuje również życie innych. Popieram sąd! Pasjonat motocykli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Date Do Dominiki IP: *.ukrom.umusic.com 26.07.07, 11:07 Zgadzam sie z Toba, to jest smutny, ponury i rozhisteryzowany kraj dominowyn przez mocherowa mentalnosc. Gwoli tych homosovieticusow lepiej zabic 10 niewinnych niz pozwolic uciec jednemu winnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.piaseczno.robbo.pl 24.07.07, 15:08 Wyrok sądu jak najbardziej uzasadniony i sprawiedliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kreZUS Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 212.75.100.* 24.07.07, 15:18 Ryby i umarli głosu nie maja. A poniewaz chłopak nie żyje to nigdy nie dowiemy sie jaka była jego wersja wydarzeń. Wersje policjanta już znamy, ale nie przesadzałbym z tym zachwytem. Nie wiemy jak było naprawdę, tylko to co zeznał policjant z kolegami. Nie twierdze, że było inaczej, tylko że jest to sprawa dyskusyjna bo chodzi o czyjeś życie i to o życie niewinnej w końcu osoby. Łatwo tak sobie pisać że dobrze mu tak, póki nie znajdziecie się przypadkiem na jego miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:45 No jeszcze by tu brakowało kłamiliwej wersji zdarzeń gó..arza, który oczywiście zeznawałby na swoją korzyść i zrzucał winę na policjantów. Brawo Sąd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.07.07, 16:05 Piekny post "ff" - iscie w stylu godnym stalinowskiego wymiaru nie-sprawiedliwosci! Primo - z gory zakladasz, ze zeznania zastrzelonego bylyby klamliwe. Secundo - w cywilizowanych krajach mozna zeznawac "na swoja korzysc" i to jest normalne. Tertio - dlaczego mamy bezkrytycznie ufac policjantom? W Polsce sa to {niestety} dosyc czesto ludzie, ktorych nie mozna obdarzac jakimkolwiek zaufaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 16:12 a nie było by prościej gdyby się po prostu zatrzymał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BuRzUj Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:49 A dlaczego mamy ufać gó..arzowi na motorze bez uprawnień? Czy nie istnienie domniemanie popełnienia przestępstwa jeżeli taki gnój nie zatrzymał się na wezwanie? Bo dla NORMALNYCH ludzi jeżeli ktoś sie nie zatrzymuje na wezwanie policji i zaczyna uciekać to znaczy, że coś ma na sumieniu. A w ogóle to dlaczego mamy traktować prawo wybiórczo? Jak Kacze Bajdy pojedziesz pijany to też się nie zatrzymasz do kontroli? Bo nie musisz? Podaj jeden jedyny powód uzasadniający zachowanie tego łebaszka a dopiero później oceniaj policjanta. I tylko nie pisz, że nie zatrzymał się bo się bał - jeżeli się bał to patrz wyżej - popełnił jakieś przestępstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panda Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.chello.pl 24.07.07, 16:29 Łaskawco - a skąd pewność że wersja policjanta nie jest "kłamliwa"? Byłeś świadkiem tego zdarzenia? Od kiedy to samo obleczenie się w zunifikowane ubranko daje patent na nieomylność i prawość? Nadto nie było żadnego sądu - to prokuratura zdecydowała że "nie ma sprawy", radzę czytać a potem komentować. Na marginesie - czy ta prężna i "śmiertelnie" zdecydowana policja ujęła właściwych sprawców napadu? Osobiście byłem ofiarą przestępstw - jedyne co zrobiła dla mnie policja i prokuratura to przesłanie paru świstków pt. "umorzenie z powodu niewykrycia sprawców" - ciekaw jestem czy ofiara tego napadu też już taki otrzymała... Jeszcze coś bardziej ogólnego - zginął człowiek - znakomita większość tutejszych komentatorów nie znała go, nie zna okoliczności zdarzenia a pomimo tego stać ich na słowa "dobrze mu tak", "g...niarz" itd. itp. - jakimi ludźmi jesteśmy? a zresztą - jak sądzicie, tak będziecie sami sądzeni...dobrego dnia, sędziowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JG Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 81.210.38.* 24.07.07, 15:09 Nawet w filmach kryminalnych gliniarze nie strzelają w plecy przestępcom, jak według prasy było w tym przypadku. To są zatem kpiny ze sprawiedliwości. Usiłował przejechać gliniarza, gdy dawno go już minął. Logicze nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: public enemy uk sprawiedlisowsci stalo sie zadosc!! IP: *.acn.waw.pl 24.07.07, 15:17 jesli niezatrzymujesz sie do kontroli drogowej, mozesz byc zastrzelony bez ostrzezenia- kazdy to wie. decudujac sie na ucieczke decydujesz sie na duze klopoty. sam wiele razy uciekalem policji samochodem i nigdy niemial bym pretensji jesli ktos ostrzelal by mi samochod! jesli wchodzisz na ring a jestes boxerem to niedziw sie ze ktos chce cie walic po mordzie jak golota.. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: sprawiedlisowsci stalo sie zadosc!! 24.07.07, 15:35 Gość portalu: public enemy uk napisał(a): > jesli niezatrzymujesz sie do kontroli drogowej, mozesz byc zastrzelony bez > ostrzezenia- kazdy to wie. **************************************** Jeżeli ma wątpliwości, co do tego, że to faktycznie kontrola drogowa, to może się nie zatrzymać i zgłosić ten fakt policji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wykidajlo2 Re: sprawiedlisowsci stalo sie zadosc!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:03 Nie zdziw się, jeśli za kilkanaście lat gloryfikowani przez Ciebie policjanci staną ponownie przed sądem, który orzeknie zupełnie inaczej. Ci, którzy strzelali w KWK Wujek też działali "w obronie ładu i porządku publicznego", zapewne wkrótce (po 25 latach od zdarzenia) trafią do zakładów karnych, gdzie więźniowie znani z milości do wszelkich funkcjonariuszy zajmą się ich resocjalizacją. Na ich miejscu wolałbym się powiesić. A 25 lat temu komentarze po zdarzeniu były identyczne. Nic w życiu nie jest wieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 15:24 > Usiłował przejechać gliniarza, gdy dawno go już minął. Logicze nieprawdaż ? Skąd ten wniosek? Z treści notatki to nie wynika. Nie manipuluj :/ Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 15:45 chateau napisał: > > Usiłował przejechać gliniarza, gdy dawno go już minął. Logicze nieprawdaż > ? > > Skąd ten wniosek? Z treści notatki to nie wynika. Nie manipuluj :/ ***************************************** Skoro strzelał w plecy, to go minął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: motocykl Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 62.233.214.* 24.07.07, 15:51 maruda.r napisał: > chateau napisał: > > > > Usiłował przejechać gliniarza, gdy dawno go już minął. Logicze niep > rawdaż > > ? > > > > Skąd ten wniosek? Z treści notatki to nie wynika. Nie manipuluj :/ > > ***************************************** > > Skoro strzelał w plecy, to go minął. > Policjant odskoczył, ratując się przed rozjechaniem i strzelił do uciekającego. Bardzo słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 16:06 Gość portalu: motocykl napisał(a): > > Skoro strzelał w plecy, to go minął. > > > Policjant odskoczył, ratując się przed rozjechaniem i strzelił do uciekającego. > > Bardzo słusznie. *************************************** Więc ewentualnie też mogę strzelać w obronie własnej do policji, uznając, że chciała mnie rozjechać radiowozem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rex Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.instalnet.pl 29.07.07, 19:13 Całe szczęście że idiotom broni nie dają. Odpowiedz Link Zgłoś
chateau Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 16:51 Jakoś nie mogę znaleźć fragmentu o strzelaniu w plecy. Może to: "Potem wyminął radiowóz i próbował przejechać funkcjonariusza. Ten otworzył ogień z pistoletu maszynowego." Tylko przy założeniu, że f-sz strzelał z radiowozu. To może tutaj: "Sekcja zwłok wykazała, że chłopak zginął od policyjnej kuli, która przeszyła kręgosłup, żołądek i wątrobę." i tu: "Strzały padały od góry do dołu. Z ekspertyzy wynika że celował w koła motocykla. Wcześniej oddał strzały ostrzegawcze[...]" W plecy mógł dostać z tyłu, gdyby się mocno odchylił, ale tak się raczej na motocyklu nie jeździ. Jeśli - co normalne - "położył się" na motocyklu to logiczne, że strzały spowodowały takie obrażenia jak w w/w opisie. Szkoda chłopaka - spanikował i miał pecha do kwadratu. Ale IMHO gliniarz bez winy. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 To motocyklista chciał zabić policjanta który się 24.07.07, 15:13 bronił. GW nie mąć znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ylemai Re: To motocyklista chciał zabić policjanta który IP: *.e-wro.net.pl 24.07.07, 15:46 tak powiedział policjant oczywiście? ciekawe co powiedziałby zabity chłopak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: To motocyklista chciał zabić policjanta który IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:34 Oczywiście wierzysz policjantowi na słowo. Bo przecież on nie ma powodu kłamać, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
michalng Re: To motocyklista chciał zabić policjanta który 24.07.07, 20:35 Oczywiście Ty policjantowi nie wierzysz na słowo. :) Pewnie wiesz o powodzie dla którego policjant kłamał ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do piotrusia dziecko, nie pleć od rzeczy. motor to nie IP: *.ghnet.pl 24.07.07, 16:51 czołg. Odpowiedz Link Zgłoś
tojalew Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 15:13 Jeżeli stoi policjant z bronią maszynową, radiowozy i kilku innych policjantów, to trzeba być kretynem, aby się nie zatrzymać. Zasłużył i już, nie ma wytłumaczenia poza młodocianą głupotą. Rozumiem, że to tragedia dla rodziny, to przykre. Współczuje im, ale nie zmienia to mojej oceny tego o czym przeczytałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:17 Pamiętam sprawę i wiem, dlaczego chłopak się nie zatrzymał: 1) nie miał jeszcze wydanego prawa jazdy (kat. A); 2) był w trakcie naboru do policji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 80.54.5.* 24.07.07, 15:22 czyli kolejny typowy krawężnik się szykował. Tępy i bezczelny. Odpowiedz Link Zgłoś
priekrasna.brunhilda doskonałe wytłumaczenie głupoty :) 24.07.07, 15:31 > Pamiętam sprawę i wiem, dlaczego chłopak się nie zatrzymał: > 1) nie miał jeszcze wydanego prawa jazdy (kat. A); ---> nie mając prawa jazdy, motocykle powinien oglądać w internecie lub na parkingu. > 2) był w trakcie naboru do policji... ---> buahahahaha, nie skomentuję. Za taką piramidalną głupotę jaką zrobił, to mógłby śmiało zostać awansowany od razu na ministra policji. Z pominięciem służby patrolowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PolicePunk Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:21 Bravo dla sądu. Gdyby zapadł inny wyrok oznaczałoby to że nie ma zupełnie sensu nosić broni robić blokad i zatrzymywac kogokolwiek. W Rosji są takie prewencyjne posterunki przy drogach i kazdy kto przejeżdża obok zwalnia bez szemrania bo wie że źle się dla niego może skończyć cwaniakowanie. A u nas się cwaniakuje i potem przechwala jak to się uciekło psom. Jeden nie cwaniakuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 80.54.5.* 24.07.07, 15:26 Rosja to nie jest dobry przykałd. Państwo policyjne, do niedawna na tych punktach (rogatki miast) zatrzymywano każdy samochód i podpity "wadza" pytał : Kuda jedziosz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Ta sprawa nie powinna byc umorzona... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.07.07, 16:11 Skad tylu internautow na tym forum wierzy, ze policja w Polsce MUSI strzelac do uciekajacych kierowcow, czy motocyklistow? Czy ktos moze wreszcie podac konkretne przepisy zamiast fantazjowania i belkotu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Coty Pani adwokat niepotrzebnie podpala... IP: *.2hero.pl 24.07.07, 15:25 ... emocje rodziny. To prawda, że nie powinno się strzelać do ludzi z byle jakiego powodu ale w tym przypadku chłopak poprostu stał się ofiarą zbiegu okoliczności i w wyniku poniusł najwyższą karę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kura Re: Pani adwokat niepotrzebnie podpala... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:30 Gość portalu: Coty napisał(a): > ... emocje rodziny. To prawda, że nie powinno się strzelać do ludzi z byle > jakiego powodu ale w tym przypadku chłopak poprostu stał się ofiarą zbiegu > okoliczności i w wyniku poniusł najwyższą karę. Raczej ofiarą swojej głupoty. Jeśli policjant każe ci się zatrzymać, to masz się zatrzymać i nie ma w tym niczego skomplikowanego. Jeśli ktoś tego nie rozumie to jego problem... Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pani adwokat niepotrzebnie podpala... 24.07.07, 15:39 Gość portalu: Kura napisał(a): > Raczej ofiarą swojej głupoty. Jeśli policjant każe ci się zatrzymać, to masz si > ę > zatrzymać i nie ma w tym niczego skomplikowanego. Jeśli ktoś tego nie rozumie t > o > jego problem... ************************************ A skąd mógł wiedzieć, że to policjant? Mógł uznać, że to przebrani bandyci, którzy chcą mu ukraść motocykl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2kury Re: Pani adwokat niepotrzebnie podpala... IP: 62.233.214.* 24.07.07, 15:55 > A skąd mógł wiedzieć, że to policjant? Mógł uznać, że to przebrani bandyci, > którzy chcą mu ukraść motocykl. > Teraz już wie i jest pewny, że nie miał racji. Tak trzymać POLICJA!. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Pani adwokat niepotrzebnie podpala... 24.07.07, 16:04 Gość portalu: 2kury napisał(a): > > A skąd mógł wiedzieć, że to policjant? Mógł uznać, że to przebrani bandyc > i, > > którzy chcą mu ukraść motocykl. > > > Teraz już wie i jest pewny, że nie miał racji. Tak trzymać POLICJA!. ********************************************* Teraz już niczego nie wie, bo załatwił go maniak westernów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Pani adwokat niepotrzebnie podpala... IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:38 Wiwatujesz, bo wskutek nieodpowiedzialnosci albo błędu policjanta zginął niewinny człowiek. A potem ludzie sie dziwia, jak to mozliwe, ze tylu Niemcow popieralo nazistowska polityke Hitlera. Każdy, kto uważa i nie ma wątpliwości, że policja miała tu rację, byłby SZCZĘSLIWY w latach 30-tych w Niemczech. Ale samowładza policji was też może kiedyś dotknąć - tylko wtedy już nie będzie ani jednego niezawisłego sądu, który mógłby wam pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Ignorantia iuris nocet IP: *.eu.org 24.07.07, 15:25 Ten zastrzelony motocyklista zachował się jakby był typowym przedstawicielem "pokolenia ChWDP", czyli chłoptasiów mocnych w gębie, którym się wydaje że policja im nic nie zrobi, powącha smród z rury wydechowej i potem przechwalają się przed kolesiami lub blacharami jacy to oni są gieroje. Mocni w gębie gieroje zatrzymani na 48 godzin na komendzie płaczą i proszą niemal na kolanach aby im nie robić krzywdy. A tu Zonk! i jednego mniej. I świętego z niego chcą zrobić, o jeju jeju, a taki był grzeczny, kłaniał się, itede. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Ignorantia iuris nocet IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:40 Nic o nim nie wiesz, wyciągasz wnioski ze stereoptypów. Ale nawet gdyby był dresiarzem, pijakiem, złodziejem (bo każdy pijak to złodziej), a nawet gdyby brał udział w tym napadzie na bank - nawet wtedy nie zasłużyłby jeszcze na śmierć. Pewnie tak samo cię cieszy setka trupów, jaka przybywa codziennie w Iraku, mam rację? Do k-wy nędzy, jak można się cieszyć z bezsensownej śmierci niewinnego człowieka? Mam nadzieję, że chociaż nie uważasz się za katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: France Re: Ignorantia iuris nocet IP: *.cust.tele2.fr 24.07.07, 18:03 Szkoda chlopaka!wydaje mi sie ze rozumiem co nim kierowalo w chwili zdarzenia,a byl to zapewne szacunek kumpli ktorym sie opowie o ucieczce.Pewnie to byloby jego pierwszy styk z policja ze strony lamiacego prawo.Kiedy pierwszy raz sam zostalem zatrzymany przez policje, w wyniku picia alkoholu w miejscu publicznym ,to cwaniakowalem jak sie dalo, myslac ze na pewno mi sie upiecze i nie ma zadnego ryzyka. Szkoda tylko ze w wyniku chwilowego przyplywu adrenaliny i nieracjonalnego myslenia chlopak stracil zycie.Policja postapila slusznie,nie mniej nie obrazajcie zmarlego, bo gdy jestes mlody to masz mnostwo pokreconych pomyslow.Ciao Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adamdark01 Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.red.bezeqint.net 24.07.07, 15:29 motocyklista absolutnie nie miał racji i przekroczył wszystkie możliwe prawa zachowania się normalnego obywatela, na żądanie władz, a szczególnie policji w czasie pełnienia obowiązków służbowych, jeżeli nie poczuwał się do jakiej kolwiek winy,azględnie, uczynił jakie bądź przekroczenie prawne, na żądanie policji,jego obowiązkiem jest, natychmiast stanąć i wykonać obowiązki obywatela, mianowicie, okazać dokumenty i odpowiadać na pytania policji, natomiast,lekceważenie policji,uciekać, próbować potrącić policjanta,jest przestępstwem, policjant nie popełnił żadnego błędu,wykonał służbę wzorowo, tak powinni postępować wszyscy policjańci na drogach i przy obławach,oraz, w pociągach,z przestępcami nie ma co się liczyć, należy ich likwidować, bez pardonu. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 15:37 Gość portalu: adamdark01 napisał(a): > motocyklista absolutnie nie miał racji ******************************************* Nie mamy zeznań motocyklisty. Policjant popełnił błąd, bo zastrzelił człowieka nie związanego z napadem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: Umorzona sprawa zastrzelenia... IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.07.07, 16:21 "Lekcewazenie" policjanta to nie jest jeszcze zaden powod do egzekucji w trybie przyspieszonym... przynajmniej w cywilizowanych krajach. A jak czytam spora czesc postow na tym forum to coraz bardziej zastanawiam sie czy Polska faktycznie JEST cywilizowanym krajem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:44 "Policjant nie popelnil zadnego błędu" Oczywiście wierzysz policjantowi na słowo. Bo przecież on nie ma powodu kłamać, prawda? "z przestępcami nie ma co się liczyć, należy ich likwidować, bez pardonu." Z jakimi przestępcami? To nie był przestępca. I co tro znaczy "likwidować"? Wszystkim przestępcom (i podejrzanym) od razu kulka w łeb? Proponuję przeprowadzkę do Korei Płn., spodoba się się reżim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szadoka Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 212.160.172.* 24.07.07, 15:33 To na pewno dobry syn byl i taki grzeczny sasiad. bo mowi dzien dobry. Polglowek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zako Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.icpnet.pl 24.07.07, 15:33 Nie wiem jak było w tym przypadku, ale większość motocyklistów WYJATKOWE LUJE! Notorycznie łamiąa przepisy ruchu drogowego: przekraczają szybkość, wymijają z prawej strony, wciskają się przed innych zajeżdżając drogę, montują do swoich motocyklów tłumiki powodujące straszliwy hałas przekraczający wszelkie dopuszczalne normy. Policja już dawno powinna takich wyeliminowąć raz na zawsze. Precz z debilami na dwuśladach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R. Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 217.153.4.* 24.07.07, 16:12 > Policja już dawno powinna takich wyeliminowąć raz na zawsze. Precz z debilami > na dwuśladach! Na dwóch kółkach. Na jednośladach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Masz rację, ale IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:45 ale co z tego? Jaki to ma związek z artykułem? Proponujesz zakazać prowadzenia motocykli czy policjua ma wszystkich motocyklistów powystrzelać, bo wtedy Ziobro będzie miał fajniejsze konferencje prasowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z31 Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:37 co zapomnieli że, istnieje zapis o "niumyślnym spowodowaniu smierci" czy jest on zarezerwowany tylko dla zwykłego obywatela? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grabarz Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: 62.233.214.* 24.07.07, 15:40 Adwokat, który bierze pieniądze od bandziorów za ich obronę, nigdy nie będzie się zgadzał z decyzją prokuratury oskarżających takich bandziorów, bo nie będzie odbierał sobie "chleba". Na tyle rozumu Ci adwokaci jeszcze mają. W tym konkretnym przypadku nie zatrzymanie się motocyklisty do kontroli przez policjanta i pruba rozjechania Go cięzkim motocyklem daje uzasadnione prawo do uznania Go za przestępcę, bo człowiek niewinny stosuje się do przepisów. Policjant użył broni zgodnie z przepisami, tym bardziej, że była prowadzona blokada w celu zatrzymania bandytów, którzy dokonali wcześniej napadu. Nawet, gdyby był to tylko zwykły patrol i podczas pruby zatrzymania do kontroli ktoś usiłował policjanta przejechać to już tylko ten sam fakt daje prawo użycia broni. Odpowiedz Link Zgłoś
gugcia calkowicie sie zgadzam, kierujacy pojazdami maja 24.07.07, 16:11 obowiazek zatrzymania sie do kontroli.Jak sie nie ma prawa jazdy to sie jezdzi autobusem. Proste. Ja jezdze 26 lat i zawsze sie zatrzymuje. Nie rozumiem gdzie obywatele widza tu problem. Okolicznosci byly tragiczne - to prawda. Ale przeciez nawet gdyby byly 3 napady to osoba, ktora sie zatrzyma nie zostanie zastrzelona. W przypadku braku prawa jazdy czeka kogos rozprawa sadowa i jakas kara pieniezna. Tyle, zycia za to w Polsce nie odbieraja. Mlodziez, jednak, wie wszystko lepiej od nas - starszych i wprowadza nowe normy typu: robie co chce, przepisow przestrzegaja durnie, stare dziady, durna policja nic mi nie zrobi. Tym razem final byl tragiczny. A czy ten wypadek autokaru w Alpach, w niedziele, to nie to samo? 22 letni kierowca lekcewazy w obcym panstwie znaki zakazu, widzi wysokie gory, moze by pomyslal, ze francuska sluzba drogowa miala chyba jakis cel aby ustanowic objazd. Nie. Podobnie jak ten motocyklista - olewamy przepisy, ja wiem lepiej. Efekt znamy. Moze powinnismy pomyslec o wychowaniu tych mlodych ludzi zanim zdarzy sie wiecej takich wypadkow. Lazenie po sadach i oskarzanie policji nic tu nie da. To nie policja ani panstwo jest winne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taktotak Re: calkowicie sie zgadzam, kierujacy pojazdami m IP: *.w82-120.abo.wanadoo.fr 24.07.07, 17:14 Bardzo wywazona wypowiedz. Nagminne lekcewazenie przepisow, tych prostych/codziennych. Wczoraj widzialam duze 4x4 na polskiej rejestracji zaparkowane na chodniku pod Notre Dame, nikt nie pozwolilby sobie na ten manewr, Polak tak :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo sprawa bardzo niejasna IP: *.171.76.162.crowley.pl 24.07.07, 15:41 trudno mówić o winie policjanta raczej o braku mózgu co w tych kręgach jest notoryczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raid Re: sprawa bardzo niejasna IP: *.zaodrze.punkt.pl 24.07.07, 15:56 ciekawe na którym etapie testu kwalifikacyjnego do policji byś poległ. pewnie na "imię i nazwisko" tłuku Odpowiedz Link Zgłoś
ratioman Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 15:49 Mam nadzieję,że ciebie zastrzelą następnego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cywil Brawo dla Policji i Prokuratury. IP: *.chello.pl 24.07.07, 15:55 obie decyzje, zarowno ta o uzyciu broni jak i ta o umorzeniu postepowania byly sluszne. wyrazy wspolczucia dla rodziny. jednoczesnie zdecydowanie potepiam jej postawe po zajsciu. podejscie typu 'nasz maly, biedny synek nic zlego nie zrobil, to tylko wybryk mlodzienczy. ten zly pan policjant to zwyrodnialec' jest karygodne, hanbiace, i daje jak najgorsze swiadectwo rodzicom. policjantom nalezy sie pochwala. i niech wiedza, ze w takich sytuacjach wiekszosc spoleczenstwa jest po ich stronie, bo postapili slusznie. nawet jesli to wiekszosc milaczaca, a na forach i w mediach dominuja krzykacza popierajacy dzicz, brak odpowiedzialnosci i ludzka glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacze Bajdy Re: cywil... pewnie broni i wybiela "swoich" IP: *.natpool4.outside.ucf.edu 24.07.07, 16:27 Jak ktos na forum podpisuje sie jako "cywil" to ze sporym prawdopodobienstwem musi to byc glos z komisariatu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek Re: cywil.. ty bandyto ! IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:50 Tacy jak cywil - pełno ich w tym wątku - uważają, że był bandziorem, bo policjant go zastrzelił. Odwrócenie przyczyny i skutku, ale co zrobisz, logiki w szkole nie uczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zzenek Jeszcze raz brawo dla Policji i Sądu !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 18:22 Pełne poparcie. Nieraz mam na pieńku z policją, nieraz byłem na nich wściekły, kiedy mnie złapali na przekroczeniu prędkości, czy linii ciągłej. Ale tu pełne popracie. Ten człowiek zachowywał się jak bandyta, widział, że jest blokada. To 10 razy gorzej, niż gdyby nie zjechał na bok, kiedy jedzie straż, czy polcja na sygnale. Policja miała prawo podejrzewać, że jest ściganym bandytą. Ryzykował życiem i zapłacił życiem. Chciał zapłacić życiem policjanta, zapłacił własnym. Rodzina postępuje niemoralnie, że próbuje dowodzić czego innego. Kompletna erozja norm etycznych i zastąpienie ich moralnością Kalego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dno jak zwykle policja w tym kraju zabija i konfabuluj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 15:56 e bezkarnie, co sie dziwic przyklad idzie z samej gory!!?? Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Bandyta zastrzelił niewinnego, bo miał prawo ! 24.07.07, 16:02 Prawo Ziobry,Kryżego, Wassermana i Kaczyńskich! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wierzch Re: jak zwykle policja w tym kraju zabija i konfa IP: 62.233.214.* 24.07.07, 16:06 Nie zabija, tylko eliminuje odpady ludzkie nieprzystosowane społecznie i przeszkadzające innym normalnie żyć w spokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlowiek "Odpady ludzkie"? IP: *.lodz.dialog.net.pl 24.07.07, 16:54 A kim ty jesteś, żeby wyrokować, kto jest "odpadem"? I kto jeszcze według ciebie zasługuje na eliminację? A przede wszystkim: czym ty się różnisz od faszystów w latach 30-tych w Niemczech albo choćby od moderców z Czerwonych Khmerów i podobnych? Prędzej należałoby izolować takich jak ty, bo psychopaci twojego pokroju najwięcej nieszczęścia sprowadzili na ludzi w całej historii świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPIS Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:01 Brawo SAD !! jak zawsze niezawisly i madry , i elokwentny.Szkoda pisac ... . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:04 W każdej takiej sprawie policja tłumaczy się że uciekinier próbował przejechać funkcjonariusza i dlatego otwarto ogień. Odpowiedz Link Zgłoś
kotek1977 Re: Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 16:06 Ciekawe czy wszyscy Ci klakierzy co krzycza brawo policja klaskaliby tez jakby strzelali do pielegniarek ktore BEZPRAWNIE zajmowaly pas ruchu oraz ignorowaly wezwania policji wtedy 90% forum na gazecie grzmialo "zla policja" zalosni jestescie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.plocki Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty 24.07.07, 16:07 Dla mnie sprawa jest prosta. Nie zatrzymał sie na wezwanie policji, próbował przejechać policjanta. Ten miał prawo użyć broni, żeby go zatrzymać (nawet na zawsze). Pokolenie "HWDP" powinno mieć więcej rozumu a nie agresji i cwaniactwa. Osobiście nie mam nic przeciwko redukcji tych gó..arzy. To wylęgarnia przestępców. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta janusz.plocki... tak wierzysz mordercom? 24.07.07, 16:09 Gliniarz zamordował niwinnego, a teraz plecie bzury! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz.plocki Re: janusz.plocki... tak wierzysz mordercom? 24.07.07, 16:23 manasonta napisała: > Gliniarz zamordował niwinnego, a teraz plecie bzury Myślę, że minęły czasy ZOMO i SB. Wierzę stróżom prawa. Nie wierzę młodym ludziom, którzy prawo maja za nic. Nie mają honoru ani godności, a prawo maja za nic i ciągle wierzą, że im sie upiecze. Nie przekonasz mnie. Za dużo widziałem smarkaczy majacych prawo w pogardzie, żeby im wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wicary Umorzona sprawa zastrzelenia motocyklisty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:09 OBYWATELU POMÓZ POLICJI _ZASTRZEL SIĘ SAM Odpowiedz Link Zgłoś