28.07.07, 23:25
Przez te naloty CBA po nocach nie sypiam, dochody tracę i głodem przymieram.
Ratunku.
---

Zdesperowany urzędnik
Obserwuj wątek
    • Gość: hmm... Re: CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 00:25
      ja spie spokojnie, czego i tobie zycze;-P

milych snow wampir (o potedze wladzy, tylko nie czytaj przed snem makiawellego;-
      P;)
      • wampir35 Re: CBA 29.07.07, 00:48
        A dlaczego nie? To dobry autor, a epoka - moja ulubiona. Mam pod ręką Historie
        Florenckie :-)
        • joannabarska Re: CBA 29.07.07, 12:45
          Inwalidów z 1 grupą tez rzucają na podlogę? Ale napad w Krakowie na wlasciciela
          kantoru pokazuje, ze CBA to straszak dla ludzi! Taka (niemal) dzisiejsza
          Bezpieka sprzed 1956 roku. (Mam na mysli tylko same aresztowania!).
        • Gość: hmm... Re: CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 12:49
          historie florenckie nie sa zle, ale czy nie powinienes poczytac o Savonaroli i
          Florentynczykach...?
        • Gość: e Re: CBA IP: *.blue-net.com.pl 29.07.07, 13:28
          wampir35 napisała:

> A dlaczego nie? To dobry autor, a epoka - moja ulubiona. Mam pod ręką
          Historie Florenckie :-)

A ja proponuję całkowicie zmienić tematykę. Poczytaj przed snem Dekameron
          mistrza Giovanniego.
          • Gość: hmm... Re: CBA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.07, 15:08
            no przeciez po tej lekturze to juz w ogole nie usnie.. ;-P
            • wampir35 Re: CBA 30.07.07, 00:21
              Hmm - w Historiach Florenckich pełno o Florentyńczykach - o co Ci chodzi? Nie
              rozumiem też dlaczego Boccacio miałby wywoływać bezsenność, to już raczej
              mistrz Dante, choć wiara w życie pozagrobowe nie jest mi dana więc i to odpada.

Ja nie sypiam, bo głodem przymieram!!! Bo te pajace z abecadłem na plecach taki
              popłoch wśród petentów wywołały, że nam biurwom przyszło się utrzymywać z
              głodowych urzędniczych pensyjek.
              Upraszam więc uprzejmie pt. Forumowiczów o zaprzestanie namawiania mnie do
              spożywania strawy duchowej bądź jakiego autoramentu i zgłaszanie poważnych
              propozycji: paczki żywnościowe, alkohol, papierosy, bombonierki, kawa (tylko
              dobra ma być), przelewiki na konto, którego nr udostępnię zainteresowanym na
              priva.

Ino żywo!
              • cyperus Re: CBA 30.07.07, 07:33
                Tu cię boli! Najpierw w łapę się brało, a teraz w portki robi ze strachu. I
                bardzo dobrze. Wyczekuj na swoją 6 rano...
                • wampir35 Re: CBA 30.07.07, 09:07
                  cyperus napisał:

> Tu cię boli! Najpierw w łapę się brało, a teraz w portki robi ze strachu. I
                  > bardzo dobrze. Wyczekuj na swoją 6 rano...

Osoby z niższym niz trzycyfrowy IQ proszę uprzejmie o powstrzymanie się od
                  wysyłania postów :P

• cyperus Re: CBA 30.07.07, 12:07
                    to co tu jeszcze robisz?
                    • wampir35 Re: CBA 30.07.07, 12:20
                      ?????

Cuperus ty naprawdę jesteś takim osłem, czy tylko udajesz? Tak czy siak nie
                      zrozumiałeś nic a nic z tego, co w tym wątku więc spadaj na drzewo.
                      • joannabarska Re: CBA 30.07.07, 12:21
                        Tematem wątku jest chyba CBA, tchórze!
                        • Gość: LO Re: CBA IP: 212.182.72.* 30.07.07, 14:37
                          Re:joannabarska. W innym wątku padły interesujące dane o Pani/Panu. Może się do
                          nch Pan/Pani odniesie, a nie innym wymyśla od tchórzy. Bo tchórzy Pan/Pani
                          uciekając od własnej przeszłości.
                          • joannabarska Re: CBA 30.07.07, 16:18
                            LO, dawaj ten wątek! Rozwesiłe(a)ś mnie! LO to Liceum Ogolnolształcące? A co do
                            tchórza - zaloguj się!
                            • joannabarska Re: CBA 30.07.07, 17:51
                              Tak mnie,LO, rozsmieszyłe(a)ś, ze popełniłam błąd literkowy... Powinno byc:
                              rozweseliłe(a)ś. Pozostałe słowa bezet.
                              • wampir35 Re: CBA 30.07.07, 20:38
                                Moja przeszłość jest mroczna i dużo bardziej interesująca, LO. Z Transylwanii
                                jestem. Chcesz o tym pogadać?
                                • joannabarska Re: CBA 31.07.07, 00:48
                                  Moze CBA znowu pobłądziło? LO CBA...........
                                • elan13 Re: CBA 31.07.07, 01:24
                                  wampir35 napisała:

> Moja przeszłość jest mroczna i dużo bardziej interesująca, LO. Z Transylwanii
                                  > jestem. Chcesz o tym pogadać?

Czy jesteś może krewną słynnego z okrucieństwa siedmiogrodzkiego księcia Lao
                                  Popyscu?

• wampir35 Re: CBA 31.07.07, 03:50
                                    To tylko jeden z moich krewnych ;)
                                    • Gość: Pan Jan Refleksje koncowe IP: *.it-net.pl 01.08.07, 21:27
                                      Dzięki LO za dostrzeżenie problemu. Pozwolę sobie na refleksje o ogólniejszym
                                      charakterze.Otóż takiego chamstwa, jakie występuje na lubelskim forum GW nie ma
                                      na żadnnym innym. Twierdzę to stanowczo po przejrzeniu innych dyskusji na
                                      innych forach GW. Otóż to "dyskusjom" nadaje grupa ludzi najwidoczniej
                                      sfrustrowanych, mających problemy ze sobą. Dyskusje, które nie są
                                      dyskusjami,tylko popisem chamstwa i agresji. Na celowniku niezmiennie znajdują
                                      się: 1. Prezydent, premier+PiS, 2. O. Rydzyk i szerzej Kościol rzyskokat.
                                      NAjczęściej żadnych argumentów, agresja, knajackie wyrazenia (vide "dyskusja"
                                      kto i na co może naskoczyć o. Rydzykowi). Nie wiem i nie chcę wiedzieć kim jest
                                      np. nabucco ( w pozdrowieniach z wakacji donosi, że jaktylko przyjedzie to
                                      zraz: będziemy czesali katoli), zorro, edico (wyjątkowo prymitywne posty),
                                      4gwiazdki. Za to wiem kim jest typ podpisujący się: joaśka, joannabarska. Panie
                                      redaktorze. Udawal pan już literata,redakotra, teraz udaje pan kobietę. W PRL
                                      dziennikarze byli jeno w Tygodniku Powszechnym i okolicach oraz w prasie
                                      podziemnej. Pan byl pracownikiem, kombatantem frontu ideologicznego.W związku z
                                      tym korzystalpan z przywilejów niedostepnych dla innych ludzi. Ile razy
                                      zianialpan mieszkanie (w Lub. czas oczekiwania 10-15 lat),oczywiście bylo z
                                      telefonem (w Lub. czas oczekiwania to 15-20 lat), a talony na samochody, pralki
                                      automatyczne iinne niedostepne dobra. A te zamówienia świąteczne w redakcji na
                                      szyneczkę i in.dobra. Zwykli ludzie stali za tym godzinami.Pan nie. Otóż pan
                                      teraz próbuje ludziom zrobić wodę z mózgu (ma p.doświadczenie, nie powiem)
                                      twierdząc jakito fajny byl PRL. WUML to nic takiego pisze pan wjednym z
                                      postów.Nic takiego? W szkolach typowano nauczycieli i musieli tam być, chcąc
                                      nie chcąc. A Urban, Jaruzelski, to fajni goście. Najgorsi to bracia Kaczyńscy i
                                      o.Rydzyk. Pan nie uzywa knajackich określeń, ale chamstwo jest to samo. Pański
                                      świat, który pan cienkim dzyszkancikiem broni to świat kolejek, udręczonych
                                      ludzi,zdewastowanej gospodarki. To tenświat,którego pan bronil jeszcze wiosną
                                      1989 r. Pańskie texty o GW są, można czytac w bibliotekach, jak pan gromil ową
                                      gazetę. Pan nie zachowuje się przyzwoicie. I tyle. Kto chce dyskutować z
                                      czerwonym dziadygą, który udaje kobietę - może to robić. Ale beze mnie. Jestem
                                      zdegustowany poziomem dyskusji na tym forum, więc rozsądnie będzie nie pojawiać
                                      się tam. I tyle.
                                      • wampir35 Re: Refleksje koncowe 02.08.07, 04:59
                                        Precz z PISaniem o POlityce!
                                        • verbaveritatis Re: Refleksje koncowe 02.08.07, 06:44
                                          Smieszne. SB ma sie dobrze w osobie jakiegos pana Jana.
                                      • Gość: zorro Re: Refleksje koncowe IP: *.lublin.mm.pl 02.08.07, 10:29
                                        www.prawy.pl/# "Panie Janie": masz piękne forum i mozesz tam
                                        obszczekiwać kogo tylko zechcesz (nim Cie zabanują). Wymieniajac wielu ,wg
                                        Ciebie zapewne drani, uwzględniles i mnie - "zorro". A gdzie np. "bosman"?
                                        Gdzie "dociek"? Chyba wchodzisz na lubelskie forum od przypadku do przypadku,
                                        stąd to ględzenie i zabawa w Sherlocka Holmesa. Nie masz pojęcia o tym, czym
                                        jest pluralizm poglądów i działasz w tej swojej PiSanince tak, jak
                                        wskazuje "szefostwo", które teraz korzysta z bogatych wzorów PPR i robi z
                                        Samoobroną to samo niemal, co PPR przed laty robiła z PSL Mikołajczyka (są
                                        odpowiednie lektury, pisowcy musieli zapoznac sie z nimi szczególowo). Zyczę Ci
                                        sukcesów, centrala CBA z Mariuszem Kamińskim zapewne Cię pochwali, moze nawet
                                        wystąpi o order, a ojczulek Rydzyk poda Ci dłoń do pocałunku. O p.J.Barskiej,
                                        która szczególnie musiała zajśc Ci za skorę, nie chce mi sie pisac, moze ona
                                        będzie miała na to ochotę (wątpie, bo niby po co?), ale ukaż internautom owe
                                        rzekome artykuły tej "czerwonego dziadygi" (już były kobiety z brodą, p. Barska
                                        zapewne nosi ją także), bo na razie po prostu rzucasz na innych błotem, ale
                                        mnie to nie dziwi, bowiem zgodne to jest z Twoimi poglądami: Rydzyk cacy,
                                        prezydent i premier cacy, a Ty (czarno-biały dziadygo, że powołam, się na
                                        samego Ciebie, klasyka!) błyszczysz niczym Księżyc światłem odbitym. To tyle. I
                                        tak poswięcilem Ci za duzo uwagi,ale niech to będzie moja działalnosc
                                        chatytatywna. Tyle na dzisiaj, a napiszę cos więcej do Ciebie dopiero wówczas,
                                        gdy błysniesz inteligencją chocby królika, w co śmiem jednak wątpic.
                                        • Gość: zorro Ucz sie (panie) Janie! IP: *.lublin.mm.pl 02.08.07, 11:11
                                          Jasio przychodzi do taty i pyta:
                                          - Tato, co to jest polityka?
                                          Tato mówi:
                                          - Polityka synku to:
                                          - kapitalizm, ja jestem kapitalizm bo ja zarabiam,
                                          - twoja mama to rząd, bo rządzi pieniędzmi,
                                          - dziadek to związki zawodowe, bo nic nie robi,
                                          - pokojówka to klasa robotnicza, bo sprząta i pracuje,
                                          - ty synku jesteś ludem, bo tworzysz społeczeństwo,
                                          - a twój mały braciszek to przyszłość.
                                          Jasio mówi:
                                          - Tato, ja się z tym prześpię i może zrozumiem.
                                          Jasio poszedł spać. W nocy budzi go płacz małego brata, który zrobił w
                                          pieluszkę. Jasio poszedł do pokoju po mamę, ale nie mógł jej obudzić, więc
                                          poszedł do pokoju pokojówki.
                                          Wchodzi, a pokojówka "zajęta" z tatą, a przez okno zagląda dziadek. Jasia nikt
                                          nie zauważył, bo szybko wyszedł, wrócił do swojego pokoju, uspokoił braciszka i
                                          poszedł spać. Rano Jasio wstał i zszedł na dół, tato mówi do niego:
                                          - No i co Jasiu, już wiesz co to jest polityka?
                                          - Tak tatusiu, wiem - kapitalizm wykorzystuje klasę robotniczą, związki
                                          zawodowe się temu przyglądają, podczas gdy rząd śpi, lud jest ignorowany, a
                                          przyszłość leży w gó..e.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka