21.07.03, 15:50
Zostalem dzis bardzo milo zaskoczony, przez MPK, ale poznanskie MPK. Zbieram
informacje o funkcjonowaniu MPK w Poznaniu i Wroclawiu, dzis rano wysallem
do obydwu firm maile z prosba o ile to mozliwe o przeslanie mi takich
informacji dotyczacych funkcjonowania i finanswoania MPK w w/w miastach. Po
okolo 15 minutach otrzymalem maila takiej tresci:

Szanowny Panie
W odpowiedzi na Pana prośbę informujemy, że przygotujemy informacje i
prześlemy w terminie późniejszym.

Z poważaniem
Jerzy Sołowiej
MPK Poznań Sp. z o.o.
tel. 869-93-61 wew.362
tel. kom. 0608-631-181

Na odpowiedz z lubelskiego MPK, czekam juz tydzien czasu i pewnie sie nigdy
nie doczekam ! Pokazuje to jak rozny stosunek ma kierownictwo i pracownicy
MPK poznanskiego i lubelskiego do swoich klientow a zarazem chlebodawcow !
Obserwuj wątek
    • rubeus Re: Szok ! 21.07.03, 21:03
      mike - w wielkopolsce jest inna kultura "społeczna"...
      czytałem w czerwcowej polityce ciekawą wypowiedz na teamt istniejacych podziałów w swerze "społecznej" w polsce - przy okazji wynikow referendum w rozbiciu na poszczególne gminy.
      poszukam na onecie tego numeru [o ile jeszcze jest] - - ukazla sie on w okolicach 31 czerwca.
      • rubeus link 21.07.03, 21:07
        polityka.onet.pl/162,1123435,1,0,2406-2003-25,artykul.html
      • Gość: kozmo Re: Szok ! IP: *.futuro.com.pl 21.07.03, 23:38
        Bylem ostatnio w Wiedniu na kilkudniowym zwiedzaniu. To byl szok:
        1. Kierowca wnoszacy kobiecie wozek do tramwaju
        2. Kierowca wysiadajacy z autobusu aby wytlumaczyc zagubionemu turyscie droge
        3. Tramwaj z podmiejskiej dzielnicy jezdzacy co 10 minut od 4 do 0.30
        4. Informacje o przesiadkach i wazniejszych adresach przed kazdym przystankiem.
        Przyzwyczajony do lubelskiego mpk, malo zawalu nie dostalem. A jednak mozna.
        pzdr
        • pepperoni78 Re: Szok ! 22.07.03, 09:36
          Hmmm. Na przykład w Krakowie, w Warszawie w każdym autobusie/tramwaju jest
          rozkład danej linii przystanek po przystanku z zaznaczonymi miejscami
          ewentualnych przesiadek oraz miejsc dokąd można z tego przysiadku pojechać. A u
          nas?? :)
          • Gość: Rodrig Falkenstein Re: Szok ! IP: *.it-net.pl 22.07.03, 10:34
            pepperoni78 napisał:

> Hmmm. Na przykład w Krakowie, w Warszawie w każdym autobusie/tramwaju jest
            > rozkład danej linii przystanek po przystanku z zaznaczonymi miejscami
            > ewentualnych przesiadek oraz miejsc dokąd można z tego przysiadku pojechać. A
            u
            >
            > nas?? :)

U nas tez w pewnym momencie przylepiono na szybach plan linii autobusowych.
            Problem polegał, jak zapewne wiecie, na tym, że artysta w sposób dowolny
            przedstawił układ ulic w miescie prostując je, kondensujac i wpasowując w
            kwadrat. Próbowałem raz znaleźć na tym planie ulicę Gospodarczą i chociaż
            wiedziałem gdzie mniej wiecej mam jej szukać zanlezienie zajęło mi sporo czasu.
            Poza tym plany te przylepione były na oknach obok siedzeń, tak, że mogli
            korzystać z nich tylko pasażerowie siedzący na tym konkretnym siedzenu (albo
            wiszący nad głowami siedzących na nim). A mnie się marzy, żeby na kazdym
            przystanku, obok rozkładu, wisiała mała mapka z zaznaczonym przebiegiem linii.
            • ryza_malpa1 Re: Szok ! 22.07.03, 11:58
              W brukseli na każdym przystanku wisza makpki tramwajów i metra oraz autobusów,
              fakt, ze naplatane jest strasznie ale przy głębszym skupieniu mozna do pewnych
              wniosków dojść. Mapki sa wielkości 30 na 30 cm.W dodatku w każdym tramwaju jest
              spis przystanków .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka