Gość: Gościu IP: 195.85.227.* 12.08.03, 08:48 A szkoda, bo browarek przed klasówką zawsze wyluzowuje .... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as prosciej od razu lac uczniom na przerwie po piwku IP: *.geol.uni-heidelberg.de 12.08.03, 08:52 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carlosss Re: Koniec reklam alkoholu w lubelskich szkołach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.03, 09:00 Moze lepiej zebybyla reklama Radia Maryja i ojciec Rydzyk na banerze, wtedy nikt by sie nie czepial a panie katechetki moglyby sobie do niego powzdychac jak to dzisiaj robia uczniowie do tej laski z piwkiem. Swoja droga to w gazecie nie ma juz chyba lepszych tematow, a dziennikaze "Wybiórczej" traca swoj zapal i obiektywizm na takie bzdury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dr No Przed laty było "wino szkolne"... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.08.03, 10:11 ...w półlitrowych butelkach. Świetnie mieściło się w tornistrze. W pobliskim sklepie szło jak woda i to bez reklamy. W tamtych czasach reklamowano na billboardach niemal wyłącznie Związek Radziecki, słuszną drogę partii i wyroby firmy "Edward Gierek". Piwo bywało sporadycznie w sprzedaży, ale przeważnie bez etykiet i napisów na kapslach. Kupowano każdy jego rodzaj, a sprzedawczynie w niczym nie przypominały półnagich modelek ze współczesnych reklam. Ba, mało kto zauważyłby, że sprzedawczyni była półnaga (np. p. Lusia). Wszystkich o wiele bardziej podniecał fakt, że jest piwo w pękatych i totalnie nieseksownych butelkach. Po co to wszystko piszę? Otóż dlatego, że wtedy i dziś obowiązywały bardzo mądre i całkowicie oderwane od rzeczywistości ustawy o "wychowaniu w trzeźwości". I co z tego? Podatek zawarty w cenie alkoholu był i wciąż jest jednym z głównych źródeł dochodów państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igoR Perła Chmielowa to całej Polski Królowa! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 10:32 Jak mi jej brakuje, daleko od domu... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bayuś Jestem za rozdawaniem darmowych próbek w liceach!!!!!! IP: *.tkdami.net 12.08.03, 12:15 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grogreg K...wa mac! Nie wierze!!! IP: 212.160.165.* 12.08.03, 12:32 Dyrektor szkoly - pedagog - sie zgodzil na cos takiego! Ja rozumiem ze forsa jest szkole potrzebna, ale sa jakies granice przyzwoitosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaDeR Re: Koniec reklam alkoholu w lubelskich szkołach? IP: *.ima.pl 12.08.03, 13:09 "Dyrektor Stoń zapowiada, że wraz z początkiem roku szkolnego banner promujący piwo zostanie zdjęty: - Jestem przeciwnikiem reklamy w szkole. Mamy dużo propozycji rozprowadzania wśród uczniów np. bezpłatnych zeszytów czy środków higienicznych - konsekwentnie odmawiamy." Już by lepiej rozprowadzał owe bezpłatne zeszyty czy inne środki higieniczne niż reklamę alkoholu... A tak na marginesie co miesiac 200 zł za taki banner?? Nie dość że reklama alkoholu na terenie szkoły, to jeszcze za psie pieniądze... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech Re: Koniec reklam alkoholu w lubelskich szkołach? IP: *.ne.client2.attbi.com 12.08.03, 14:46 mysle, ze w szkolach nie powinno byc zadnych reklam. Tego badziewia pelno wokol to chociaz szkoly niech beda wolne o bezczelnej nachalnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba-w-oknie Reklamy piwa... IP: *.tvk / 172.16.0.* 12.08.03, 15:15 Nie lubie piwa, bo mi sie po nim chce spac, a na spanie szkoda zycia, ale jak widze reklame takiej oszronionej butelki w telewizorze to aż mi sie chce po nia siegnac. Jesli tak reklama dziala na mnie to co dopiero na mlodziez! Rzeczywiscie juz byloby lepiej brac te darmowe zeszyty, a nie kusic dzieciaki piwem. I tak przeciez (widzialam!) na przerwach piwko pija... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jantsp Re: Reklamy piwa... IP: *.ibch.poznan.pl 12.08.03, 16:04 czy to jest prywatna szkola czy panstwowa i kto tym wszytkim kieruje ? a moze dyrektor odstapi kilka klas na sklep monopolwy - ile za to kupi zesztow i bulek z serem dla dzieci. czy byl ow dyrektor szkolony w robieniou wody z mozgu ? jak takie bzdety mozna podawac jako argumnet ? W szkole mozna robic wiele innych rzeczy niz uczyc - wytapiac zeliwo w dymarkach, organizowac zawody sportowe, wybory miss osiedla, prowadzic zalklady toto, handlowac ciuchami lub makulatura - tyle ze to wtedy nie jest szkola. Odpowiedz Link Zgłoś