carrera4 14.01.08, 22:46 Specjalista od komunikacji się znalazł. Zdaje się, że Pan Widomski już naprawiał sytuację w Kraśniku i to nie był sukces. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stachenka Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? 15.01.08, 00:53 2400zł to głodowa pensja? Gratuluję pojęcia o głodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meesha Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 01:07 2400 brutto zapewne (czyli jakieś 1600 "na rękę") z tym, że to _średnia_ pensja czyli kierowca i kierownik zarabiają we dwóch 4800 z czego pierwszy 1600 a drugi 3200 więc "średnio" mają 2400 :p Brakuje mi w tym artykule właśnie podania liczby kierowców w stosunku do wszystkich pracowaników i średnich pensji dla poszczególnych grup czyli kierowców, mechaników, biurw i kadry kierowniczej. Wtedy można by jakieś wnioski wyciągać, bo z tego "średnio 2400" to nie za wiele można.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pav Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: 84.201.210.* 15.01.08, 06:14 o tototoootoo ... zwolnić aparat biurokratyczny i pensje kierowców wzrosną o 100% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXXX Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.lublin.mm.pl 15.01.08, 15:39 Oczeywiście pozwalniać cały biurowiec, pogonic UM do robienai swojej pracy, co zwala ją na MPK, każdy kierowca załozy wąłsną firmę, niech sam płąci zus i podatki !!!! Wtedy będą tacy mądrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.chello.pl 15.03.08, 21:12 komunikacja powinna byc dotowana przez miasto ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.chello.pl 17.01.08, 18:10 ja mam 7 zl na godzine brutto. Zarabiam ok 1200zł ale to tylko dlatego ze jeżdzilem w trzy niedziele w miesiacu ktore sa platne podwojnie.....bez niedzie l wyszloby ok 1000zl....ponad 2000zl zarabiaja kierowcy pracujacy w firmie po kilkanascie czy wiecej lat. Ale takiego co bierze 2400 to nie znam.A wstaje kurcze o trzeciej w nocy jade przewozem i jestem o 4.00 na zajezdni. Wyjazd z zajezdni np. ok 5.00. Godzine siedze tam za darmo.Ale kogo to obchodzi. Jezeli nie bedzie znaczących podwyzek zwalniem sie.troche ponad 5 zł ma reke dla kierowcy autobusu?....śmiech. Nie ma co sie dziwic że leża rozkłady. Na byle jakiej budowie płaca 10 zł za godz. Kto bedzie im jeżdzil.Moze ci co siedzą w biurowcach(nie wiem po co tyle ich tam siedzi) wyjada na miasto o czwartej rano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meesha Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 01:10 Sorki, dopiero teraz doczytałem, że wśród kierowców wychodzi średnio 2000 :) Czyli "na rękę" jakieś 1300. Uważasz, że to dużo??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.lublin.mm.pl 15.01.08, 06:39 Jestem ,,darmoznadem z biurowca'' zarabiam 1200 na ręke... Odpowiedz Link Zgłoś
leniak i co? 15.01.08, 10:36 i twierdzisz że zarabiasz za duzo? co ten liberalizm robi z ludzi... trudno oddaj te zbedne Ci 600 zł biednym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zblazowany Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.gprs.plus.pl 18.01.08, 22:20 uwazasz ze to tak malo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciuś98 Dąbrowski-solidarnośc -tfuj IP: *.lublin.mm.pl 15.01.08, 01:18 Znowu odezwał sie Pan Dąbrowski, związkowiec od siedmiu boleści, skoro jest taki uczciwy to niech powie jak robił koło pióra kolejnym Prezesom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: 83.238.201.* 15.01.08, 06:40 niech strajkują dziś coraz więcej osób ma samochody...niech miasto ogłoi przetarg na obsługe linii i wystawi teren mpk z całością taboru na sprzedaż i cześć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qavtan Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.chello.pl 15.01.08, 06:48 Miejmy nadzieję,że sytuacja w Kielcach da do myślenia pracownikom MPK i władzom miasta. Potrzebujemy komunikacji miejskiej, takiej, by warto było zostawić samochód w garażu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znawca Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 07:00 Panaceum na wszystkie dolegliwości MPK /stan taboru, płace itd/ to... POWOŁANIE NA PREZESA PANA WIDOMSKIEGO!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CHAM Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.lublin.mm.pl 15.01.08, 08:08 Aby krzyczeć trzeba jeszcze znać take pojęcia jak brutto czy netto. Nie ma pojęcia na reke :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meesha Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.it-net.pl 15.01.08, 08:53 Cóż za mądrość... A o mowie potocznej słyszał? A wie co oznacza cudzysłów??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krasniczanin Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.gprs.plus.pl 15.01.08, 08:26 czemu kłamiesz ? widomski postawił mpk w krasniku na nogi, wprowadził iso, itp. jeśli to nie był post na zlecenie, to w przyszłości najpierw sprawdź, potem pisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.chello.pl 15.01.08, 08:37 Wczoraj w nocy pokazywali p. Widomskiego w TV ogólnoświatowej jak wytykał błedy obecnemu dyrektorowi. Ten w ramach oszczędności nakazał demontaż foteli w autobusach miejskich. Paranoja. A czemu nie można sprywatyzować całej komunikacji? Co się wtedy stanie? Robił ktoś taką symulację? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.chello.pl 15.01.08, 08:38 Zastanówcie się co piszecie,10 stycznia dostałem pensję,na rękę dostałem 1050 złotych ,zajebista pensja jako kierowca,całkiem współmierna do odpowiedzialności jaką się ponosi wożąc dziennie setki pasażerów.Aby nie było wątpliwości to nie mam żadnych pożyczek które by obciążały moją pensję w MPK.Najmarniej niestety zarabiają Ci którzy w głównej mierze zarabiają na tą firmę czyli mechanicy i kierowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.pronet.lublin.pl 15.01.08, 09:37 kierowcy zarabiają mało bo są głupkami i nie potrafią sie zorganizowac. Wcale was nie żal przygłupy. Bronicie mechaników a oni wypinają na was dupy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.lublin.enterpol.pl 15.01.08, 10:00 1050 zł netto? Czyżby MPK Lublin wyzyskiwało pracowników? NIeeee to chyba niemożliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Palipies A co na to Palikot z PO ? CZym sie zajmuje ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 09:02 A co na to Palikot z PO ? CZym sie zajmuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markus Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.pronet.lublin.pl 15.01.08, 09:50 Mikułę i jego klikę trzeba wyrzucić. Ten facet niszczy MPK. ńarobił kierowników więcej niż było poprzednio,i to tych samych ludzi zamienil tylko koryta pozamienial .reorganizacja jest taka że takiego bajzlu nie widziano od 30 lat. jednak prezes ma się dobrze bo Prezydent nieudacznik go popiera. Na ulice dziennie nie wyjeżdza 12 rozkladów i co . i nic wszyscy są zadowoleni. Tak trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.resetnet.pl 15.01.08, 10:26 popieram wyrzucić zarząd MPK, albo jak taki dobry to może na Zastępcę Prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwer Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: 83.238.201.* 15.01.08, 10:32 Podwyżki można wypłacać, jeżeli firma dobrze stoi na nogach, a MPK to jest kolos na glinianych nogach. 500zł?Czego nie od razu 1000? Przedsiębiorstwo jest w katastrofalnej sytuacji finansowej, nie ma pieniędzy a wam się podwyżki zamarzyły? Co z tego, że firma padnie za jakiś czas, weźmiecie co swoje i sp*****, że wtedy nie będziecie mieli nawet tej pensji, która macie teraz to już nie pomyślicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bassiaa Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.186.14.136.vip-net.pl 15.01.08, 10:33 A ja myślałam, że już strajkują. Autobusy się nie pojawiają, a jak już jakiś przyjedzie to z opóźnieniem, na które, zgodnie z informacją, MPK nie ma wpływu... żenada! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec LU Re: popieram popieram popieram! IP: *.chello.pl 15.01.08, 10:36 Tylko chorzy nie widzą chorego MPK. Ile kosztuje rocznie utrzymanie tej formacji? Napisze ktoś wreszcie? Ja słyszałem o 10 000 000 PLN, czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Widzowie Gościnne występy Palikota z Biłgoraja w Lublinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.08, 10:44 W dniu wczorajszym w Lublinie wystąpił na gościnnych występach Palikot z Biłgoraja. Poziom występów goszczącego w Lublinie był mniej więcej taki sam jak poprzedniego występu, w roku 2007 z koszulakmi z napisami. Czekamy z niecierpliwością na następne występy. Widzowie Odpowiedz Link Zgłoś
plotkarz3 Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? 15.01.08, 11:49 Sprywatyzować, ustalić cenę w wyokości 1zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marko To dobrze nie bedą wymuszali pierszeństwa !!!! IP: *.eranet.pl 15.01.08, 12:11 Oddać to prywatne rece po co mam ja dopłacać jak nie jeżdże od 10 lat Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: To dobrze nie bedą wymuszali pierszeństwa !! 15.01.08, 12:27 Marko, masz ewidentnie egoistyczne i antyspołeczne podejście do sprawy. Chyba nie zaznałeś jeszcze poczucia biedy, niesprawności i wynikających z nich ograniczeń. Poza tym uważam, że całe centum miasta winno być przejezdne wyłącznie dla ekologicznej komunikacji zbiorowej. Zaś "jaśniepany" wożący dupy niemal po schodkach pod sam urząd czy kiosk winni parkować swoje "złote strzały" na granicznych parkingach miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kino Re: To dobrze nie bedą wymuszali pierszeństwa !! IP: *.enterpol.pl 15.01.08, 19:13 jakbys byl kulturalnym kierowca i przypomnial sobie kodeks drogowy to by tak nie bylo z wymuszaniem,inaczej to by stal az sie wieczor zrobi,zanim wyjechalby z zatoki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neon Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.wignet.pl 15.01.08, 16:18 2000Zł powiadacie mój ojciec tyra w mpk już 15 lat i zarabia 1500zł jeździ gruchotami noga go od sprzęgła boli bo bez przerwy bilet. A nauczyciel niby co on robi? opi... sie więcej nic. Jeżdżenie autobusem to odpowiedzialna robota masz ich dowieść na miejsce i żeby im się nic nie stało. Jak by mój ojciec zarabiał 2000zł to by skakał z radości. Wy nic nie wiecie więc się nie udzielajcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman neon - tyś faktycznie neon..... IP: *.lublin.mm.pl 16.01.08, 19:42 durnoty i prymitywizmu niewykształconego jołopa. Więc zamilcz nie rób z siebie większego błazna niż jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.01.08, 19:35 O Prezesie Mpk mówi się różnie ja też mam wyrobone zdanie na ten temat ale uważam że trzeba tu być sprawiedliwym w tych ocenach myślę że zmniejszenie ilości siedzeń w autobusach to dobry pomysł skoro zaoszczędzi dla firmy jakieś tam pieniądze i to może nie małe,natomiast to że w firmie brakuje pieniędzy to nie dlatego że jest rozbudowana administracja to jest mit z biurowca o godzinie piętnastej wychodzi garstka ludzi. tylko dlatego że wprowadza się ulgi i za bilet duże grupy społeczności płacą połowę wartości biletu no właśnie, miasto powinno oddać te pieniądze firmie skoro wprowadza takie przepisy ,jeśli wszystkie bilety kosztowały by 100% to firma miała by pieniądze tak jak np.MPWiK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ff Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.lublin.enterpol.pl 15.01.08, 19:44 zgadzam się z Tobą plus lepsza organizacja w firmie - uszczelnienie wydatkowania pieniędzy, rozsądne wydawanie kasy. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnyzajaczek Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? 15.01.08, 20:32 Wyniki kontroli NIKu m.in. w lubelskim MPK: w 2004 roku miasto zapłaciło 18% kosztów wprowadzenia ulg gminnych, w 2005 27% to sporo wyjaśnia poza tym: * wprowadzenie Zarządu Transportu Zbiorowego, dzięki temu będą opłacalne sieciówki * systematyczna wymiana taboru (co roku po kilkanaście nowych autobusów, i po 2 ostatnich kadencjach poprzedniego prezydenta czyli 8 lat, mielibyśmy w 100% nowy tabor) * systematyczne dostosowywanie rozkładów do potrzeb, ale to częsciowo wynika z braku taboru * sprawny tabor generuje mniejsze koszty, dobrze ułożony rozkład i sieciówki przynoszą większe przychody = można dać kierowcom podwyżki Tylko że na taką sytuację pracuje się latami, a jak MPK było przez wiele lat zaniedbywane, to teraz mamy efekty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiesbien Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.it-net.pl 15.01.08, 22:17 1300 zł. netto niepoprawny optymisto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.falcom.net.pl 15.01.08, 23:57 2000 bruto dla kierowcow to troche wiecej niz 1300 zl na reke.. z calym szacunkiem i sympatia do wszystkich ludzi, bez wzgledu na wyksztalcenie.. teraz kazdy sam sobie rzepke skrobie..szykuje grunt na przyszlosc poprzez wybor drogi i kierunku nauki.. dla otrzezwienia kierowcow, ktorzy mysla, ze moze juz gorzej sie nie da.. opisze swoja sytuacje.. nie do wiary.. osiem lat podstawówki, cztery liceum, potem pięć bite studiów, dyplom z wyróżnieniem (...),studia podyplomowe.. i oto mi płacą, jak by ktoś dał mi w mordę.(...)Czemu nie jestem chamem ze sztachetą w ręku? Ktoś by się ze mną liczył gdybym rzucił cegłą! pensja urzednika (pracownika sluzby cywilnej) w Lubelskim Urzedzie Wojewodzkim.. 3-letni staz pracy.. 1200 zl netto.. to jest ku.. parodia!! i bez prawa strajku (pracownicy sluzby cywilnej).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicram Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: 80.51.249.* 16.01.08, 09:58 ja pracuje rok czasu i z 7 zł na godzinę wychodzi mi miesięcznie 950 zł netto więc sobie utrzymaj rodzinę i dziecko a żeby więcej zarobić to trzeba jeżdzić we wszystkie święta a czas spędząny z rodziną to się chyba nie liczy gratuluje pomysłu kto młody w mpk zarabia te 2400zł to jest chore co oni z nami robią Odpowiedz Link Zgłoś
dociek Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? 16.01.08, 16:01 Według mnie, to nie kwestia w tym, czy to kierowca MPK, czy to pielęgniarka, czy urzędnik, czy sprzedawca. Problem tkwi w tym, że zwalając na ogólną biedę i martwotę gospodarczą pracodawcy w regionie lubelskim generalnie uznają wynagrodzenia na poziomie 900- 1200 zł netto za właściwe i stosowne, niezależnie od wykształcenia i miejsca pracy. Tu jest najbardziej zapalny punkt - tzw. regonalny, lubelski poziom wynagrodzeń. Strajki o wynagrodzenia to są objawy choroby, ale należy zwalczać jej przyczynę, czyli określić z czego wynika i jak można zmienić tragiczny poziom "wynagrodzeń lubelskich". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron bosmanek = sothink lubelski IP: *.lublin.enterpol.pl 16.01.08, 20:51 idzie ulicą dwóch facetów. Jeden idzie prosto, drugi się zatacza. Ten drugi to bosmanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosman aaaaaaaaaaaaaaaaaronkuuuuu! IP: *.lublin.mm.pl 16.01.08, 21:17 prymitywie. Złośliwość jest miarą inteligencji więc sie nie wysilaj bo ci obertelek pęknie. 1)Jak coś ci nie pasuje - to masz problem. 2)Możesz nie odpisywać na mojego posta - naprawdę mam w dupie twoje poglądy i przemyślenia, co łączy się nierozerwalnie z punktem 1) 3)...a teraz PiS (Przeproś i Spie...) Odpowiedz Link Zgłoś
sothink do chama ci daleko 16.01.08, 22:24 nie jesteś cham tylko głuptak, zapamiętaj to sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: 212.106.17.* 16.01.08, 23:05 Chciałabym taką głodową pensję: 7pln/h. Po studiach mam 5,5/h, a wielki pan kierowca ledwo przez zawodówkę, na ogół, przebrnął. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaa Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.08, 18:13 Widocznie jego zawodówka więcej znaczy niż Twoje studia.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbir Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.gprs.plus.pl 17.01.08, 20:47 Ograniczyc prywatne linie bo inaczej MPK nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aron Re: Lublin. Czy czeka nas strajk MPK? IP: *.lublin.enterpol.pl 17.01.08, 20:55 Gość portalu: zbir napisał(a): > Ograniczyc prywatne linie bo inaczej MPK nie ma szans nie lepiej ograniczyć MPK? Odpowiedz Link Zgłoś