indiced.spaces.live.com 18.02.08, 05:38 Ja bym budynku biblioteki UMCS nie uznał za arcydzieło... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rodzic Ratusz niszczy cenne dzieło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 17:02 Po przeczytaniu artykułu w Waszej gazecie, nie mogę zgodzić się z tym co w nim opisujecie. Mój syn chodził do tej szkoły, a córka nadal do niej uczęszcza. Rodzice wraz z nauczycielami sami robili dużo drobnych inwestycji, aby nauka i praca w szkole była przyjemnością. Ale na tak wielki remont ich nie stać. Wszyscy cieszyli się że w tym roku będzie on wykonany. Pani Danczowska w artykule nazywa się przedstawicielem mieszkańców dzielnicy, ciekawy jestem jakich? Pani ta chyba nigdy nie miała dzieci w tej szkole i nie widziała okien przez które wieje wiatr, grzejniki które nie grzeją i tej elewacji zewnętrznej, gdzie płytki klinkierowe grożą odpadnięciem od ścian. Dlaczego w artykule nie ma żadnej wypowiedzi ludzi którym zależy na tej szkole, aby młodzież ucząca się w niej mogła czuć się bezpiecznie, a nie groziło jej odpadnięcie płytek klinkierowych itp. Mam nadzieję że nie jest to kolejna chęć przeznaczenia pieniędzy na jakieś inne cele, a Pani Danczowska już nigdy więcej nie zostanie naszym przedstawicielem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Admini kochani mamy bałagan na forum!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.08, 17:40 Dwa wątki komentujące ten sam artykuł z powodu błedu redakcji Tutaj wątek właściwy: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=62&w=75768328 Zróbcie coś z tym jeśli łaska :-) Odpowiedz Link Zgłoś
empi Re: Admini kochani mamy bałagan na forum!!!! 20.02.08, 13:09 Już kiedyś próbowałem interweniować, brak technicznych możliwości scalenia dwóch wątków. Sorki. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lublinianin Ratusz niszczy cenne dzieło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 13:03 Dom w którym mieszkam też pochodzi z poprzedniego wieku,jeżeli pani Danczowska i grupa nawiedzonych architektów mają ochotę mogę przekazać im swoje płytki klinkierowe jako dzieło historyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Empi ! Wybacz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.08, 13:11 Gość portalu: lublinianin napisał(a): > Dom w którym mieszkam też pochodzi z poprzedniego wieku,jeżeli >pani Danczowska i grupa nawiedzonych architektów mają ochotę mogę > przekazać im swoje płytki klinkierowe jako dzieło historyczne. "Jeśli mędrcy zawodzą, to nie znaczy, że głupcy zbawią świat". (Nie mogłem się powstrzymać,wybacz mi, empi!) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Ratusz niszczy cenne dzieło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.08, 19:21 BRAWO!!! dobrze że ktoś z "góry" raczył zauważyć,że przy ul. Kunickiego stoi budynek, ale dlaczego nie widzi,że są tu jeszcze ludzie??? Co z naszymi dziećmi, które marzną w zimie??? Czy ktoś pomyślał że czasem budynki trzeba zwyczajnie remontować, a nie robić z nich eksponaty muzealne??? panią Danczowską należy przeprowadzić do budynku bez wody, okien i ogrzewania to zainteresuje się ludzmi a nie robieniem " skansenu" z dzielnicy i wypowiadaniem w imieniu mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Ratusz niszczy cenne dzieło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 06:57 takim dziełem niedługo będzie cały Lublin, zamiast robić coś aby się miasto rozwijało, to my stawiamy sztuczne pomniki i cofamy się w rozwoju. czyżby ktoś chciał wskrzesić Lenina?. te pomysły o szukaniu arcydzieł,gdzie zwyczajnie powinno się dać pieniądze na remont i modernizację, są naprawde śmieszne. czy ktoś z tych osób które tak pięknie piszą był na miejscu i przyglądał się z bliska temu budynkowi? przechodzę tamtendy codziennie i widzę jak on wygląda. wygląd i formę to on zmienił już dawno i jakoś nikt nie protertował, raptem teraz gdy ma się coś ku lepszemu zmienić, to wszystkich w oczy kuje. gdzie sens i logika? Odpowiedz Link Zgłoś
pytacze Re: Ratusz niszczy cenne dzieło 22.02.08, 08:26 w ortografii...??? od razu widac, ze tylko przechodzisz obok szkoly.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Re: Ratusz niszczy cenne dzieło IP: *.lublin.mm.pl 22.02.08, 12:08 zdania nie zaczyna się małą literą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Re: Ratusz niszczy cenne dzieło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.08, 16:40 Jestem stary,może niedouczony i pewnie taki umrę. Chciałbym jednak aby moim wnukom dano szansę na kształcenie się w cywilizowanych warunkach. Z tym budynkiem jest jak ze mną, swoją świetność już miał,teraz tylko straszy. Mnie jednak nie można odmłodzić, a budynek tak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek BYłem tam dzisiaj IP: *.lublin.mm.pl 22.02.08, 16:51 I mówiąc szczerze to wygląda żałośnie. Smutno, brudno, zrujnowane... Teraz będą sie kłócić przez kilka lat i dalej będzie syf... Tak jak prawie w całym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś